🔹روزی مهم برای پاسداشت هویت فرهنگی و تاریخی هشتگرد
پنج سال پیش به پیشنهاد هوشمندانه جناب استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی و مطالعه دامنه دار و روشمند گروهی از کنشگران فرهنگی استان البرز، بسته ای برای «تبیین هویت فرهنگی و تاریخی شهر هشتگرد (مرکز شهرستان ساوجبلاغ)» طراحی شد که خوشبختانه با حمایت حاج آقا روح الله مختاری امام جمعه فهیم و فرهنگ دوست ساوجبلاغ و همراهی فراگیر و وحدت بخش فرمانداران و مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر هشتگرد به سرانجام رسید.
پس از گذشت پنج سال از آن همکاری و هم اندیشی عمیق و اثرگذار فرهنگی، اکنون «هشتگرد» فقط یک نام نیست بلکه گرانبار از معنا و دلالتهای ارزشمند فرهنگی و تاریخی است؛ از آثار دوره اشکانی تا پیشینه تشیع هزار ساله تا کاروانسرای صفوی ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی ایران و جهان.
دریغا که چند سال پیش، مدیران شهری و امام جمعه شهر نو همسایه یعنی «مهستان» با تغییر نام خود از «شهر جدید هشتگرد»، اهالی نجیب این واحد جغرافیایی را از این همه مواهب فرهنگی و تاریخی هویت ساز محروم کردند...
در این سال ها، هشتگرد به قدری هویت و تشخص پیدا کرده که شهردارش آقای مهندس علیرضا کیان، «کتاب تاریخ هشتگرد» را به گروهی از شهرداران شهرهای تاریخی ایران می فرستد و بازخوردهای شگفت و افتخارآمیز دریافت می کند. به شهردار اصفهان نامه می نويسد تا عضو افتخاری مجمع شهرهای تاریخی ایران شود و...
حالا شهر هشتگرد در ایران شناخته شده و گسست های آیینی و قومی آزار دهنده سال های پیش، به همت اهل فرهنگ و هنر تا حد زیادی ترمیم شده است. با نگاه آینده پژوهانه، شهر هشتگرد با ترکیب شهرهای مهستان و نظرآباد و برخی روستاهای بزرگ ساوجبلاغ به کلان شهری تاریخی بین شهرهای کرج و قزوین تبدیل خواهد شد.
از کامیابی پروژه «تبیین هویت فرهنگی شهر هشتگرد» می توان نتیجه گرفت بسیاری از زخم ها و گسست های سیاسی و امنیتی موجود در استان ها و شهرهای ایران را می توان به مدد کنش ها و بینش های علمی و فرهنگی ترمیم و درمان کرد. به شرطی که جلودار آن، چهره ای حکیم، هنرمند و صالح باشد.
به مناسبت «پنجمین آیین روز فرهنگی هشتگرد» که شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ برگزار می شود، چشمان مهربان شما را میهمان می کنم به تماشای ویدئویی دیدنی از «مجموعه تاریخی ینگی امام هشتگرد» که به کوشش علی آقا عسکری تهیه شده است.
جان به قربان وطن باد که در مذهب عشق
به جز از عشق وطن یاد نداد استادم
حسین عسکری
۱۶ آذر ۱۴۰۳
✍ گفت و گو با خبرگزاری برنا درباره تاریخ هشتگرد
✍ یادداشت انتقادی به مناسبت تغییر نام «شهر جدید هشتگرد» به «مهستان»
البرز پژوهی @alborzology
4_5969907659862706877.pdf
7.38M
🔹تغییر نام یا تغییر هویت؟!
✍ حسین عسکری
روزنامه پیام آشنا، سال هشتم، شماره ۲۰۳۶، شنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۱، صفحه ۳
البرز پژوهی @alborzology
شب نشینی با تاریخ. ۱۲ آذر ۱۴۰۳.mp3
9.98M
🔹 تاریخ فرهنگ و هنر البرز به روایت حسین عسکری - ۲۴
ویژگی های فرهنگی و تاریخی شهر هشتگرد
رادیو البرز
برنامه زنده شب نشینی با تاریخ
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
تهیه کننده: رضا غیور
۱۰ دقیقه
🎧 برنامه های اول تا دهم
🎧 برنامه های یازدهم تا بیستم
🎧 برنامه بیست و یکم
🎧 برنامه بیست و دوم
🎧 برنامه بیست و سوم
🔗 البرز پژوهی @alborzology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نام شناخت البرز
فرزان احمدنژاد
باستان شناس
۱ دقیقه
آذر ۱۴۰۳
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹برگی از تاریخ استان البرز
اطلاعیه شهادت مهندس بهرام اشتهاردی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران
روزنامه کیهان، شماره ۱۱۱۶۲، سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۵۹، صفحه ۴
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 گزارش تصویری از پنجمین آیین روز فرهنگی شهر هشتگرد - ۱
۱۷ آذر ۱۴۰۳
بخش دوم تصاویر
🔗 البرز پژوهی @alborzology