🔹 پدر، پسر، عشق، کتاب و قلم
عصر سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ پستچی خوش اخلاق محلمان، سه کتاب از شهر قم برایم آورد. کتاب هایی خواندنی که در پیوند با اشتهارد عزیز است.
آقا مجید ملامحمدی ۵۶ ساله، نویسنده و روزنامه نگار شناخته شده ای در حوزه ادبیات دینی و کودکان و نوجوانان است. خوشبختانه «داعشی و عاشقی» او گرفته و چاپ نهم آن مقارن با حوادث این روزهای سوریه با امضای کریمانه نویسنده به دستم رسید. «آواز مرغ باران» او هم برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است.
به نظر می رسد عشق به کتاب و قلم را از پدر ارجمندش شادروان آیت الله محمد محمدی اشتهاردی (درگذشت ۲۸ آذر ۱۳۸۵) به ارث برده است. پدری که در زمینه ادبیات دینی و تاریخ اسلام در حوزه علمیه قم پدیده ای بود و تاکنون حدود ۲۵۰ اثر از او چاپ شده است. به قول فرخی، «پسر کو با پدر همدل بود، بسیار مه باشد.»
بی تردید آقا مجید ملامحمدی و پدر فاضلش از سرمایه های علمی و فرهنگی استان البرز هستند. قلم ها و قدم هایی مبارک که برای ایرانیان هم آشنا است. درود می فرستم به روان نازنین حضرت آیت الله اهل قلم و کامیابی دوچندان برای فرزند برومندش آرزومندم.
حسین عسکری
۲۳ آذر ۱۴۰۳
🔗 البرز پژوهی @alborzology
4_5972114130591553500.mp3
7.69M
🔹 تاریخ فرهنگ و هنر البرز به روایت حسین عسکری - ۲۵
۷ آذر ۱۳۸۴ سالروز به خاک سپاری پیکر استاد مرتضی ممیز در روستای تکیه اغشت البرز
رادیو البرز
برنامه زنده شب نشینی با تاریخ
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳
تهیه کننده: رضا غیور
۸ دقیقه
🎧 برنامه های اول تا دهم
🎧 برنامه های یازدهم تا بیستم
🎧 برنامه بیست و یکم
🎧 برنامه بیست و دوم
🎧 برنامه بیست و سوم
🎧 برنامه بیست و چهارم
🔗 البرز پژوهی @alborzology
4_5972114130591553501.mp3
8.13M
🔹 تاریخ فرهنگ و هنر البرز به روایت حسین عسکری - ۲۶
۲۳ آذر ۱۲۸۲ سالروز تولد دکتر محمود نجم آبادی پزشک، مترجم و روزنامه نگار البرزی
رادیو البرز
برنامه زنده شب نشینی با تاریخ
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳
تهیه کننده: رضا غیور
۸ دقیقه
🎧 برنامه های اول تا دهم
🎧 برنامه های یازدهم تا بیستم
🎧 برنامه بیست و یکم
🎧 برنامه بیست و دوم
🎧 برنامه بیست و سوم
🎧 برنامه بیست و چهارم
🎧 برنامه بیست و پنجم
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 نگاهی به شهرستان بهارستان در آیینه تاریخ
✍ تقی سالک اکمل
۲۴ آذر ۱۴۰۳
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 نگاهی به شهرستان بهارستان در آیینه تاریخ
✍ به تازگی کتاب «شهرستان بهارستان در آیینه تاریخ» به قلم آقای تقی سالک اکمل منتشر شده است. در فراز پایانی یادداشت زیر - که به درخواست «کانال تلگرامی البرزپژوهی» در معرفی این کتاب نوشته شده - به «اسماعیل آباد فاتح» و پیوندش با استان البرز پرداخته شده است. تولد این کتاب خواندنی را صمیمانه به نویسنده اش و بهارستانی های عزیز شادباش عرض می کنیم.
۲۴ آذر ۱۴۰۳
▪️---------------------------
بهارستان یکی از شهرستان های تازه تاسیس استان تهران است که از عمر سیاسی و تقسیمات کشوری آن کمتر از چهارده سال می گذرد. این شهرستان از جدا شدن دو بخش گلستان و بوستان شامل شهرهای گلستان، نسیم شهر و صالحیه و چهار روستا از شهرستان رباط کریم در اواخر سال ۱۳۸۹ تاسیس شد. قدیمی ترین شهر در شهرستان بهارستان، نسیم شهر است که تنها سی سال از تاسیس آن می گذرد.
بهارستان فعلی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حدود ده هزار تن جمعیت داشته و امروز با جمعیتی بالغ بر ۶۵۰ هزار تن در گستره ۶۲ کیلومتر مربع، متراکم ترین نقطه کشور و بیست و دومین شهرستان پرجمعیت ایران است.
این شهرستان چون از به هم پیوستن چند روستای قدیمی شکل گرفته و تقریبا ۹۵ درصد ساکنان آن را مهاجران از گوشه و کنار کشور تشکیل می دهند. از لحاظ تاریخی و فرهنگی چندان شناخته شده نیست و تصور عموم این است که بهارستان عمری چهل پنجاه ساله دارد.
کتاب «شهرستان بهارستان در آیینه تاریخ» حاصل پژوهش اینجانب پیرامون پیشینه شهرستان است که با تکیه بر یافته های باستان شناسی، اسناد و مکاتبات اداری موجود در سازمان اسناد ملی، کتابخانه مجلس، مطبوعات و کتاب های تاریخی، از قدمت شش هزار ساله بهارستان، مالکان قدیمی روستاهای آن از دویست سال قبل، موقوفه ها، بقاع متبرکه، وجه تسمیه روستاها و وقایع تاریخی و سیاسی رخ داده در این دیار سخن می گوید.
یکی از روستاهای قدیمی بهارستان که البته امروز یکی از محلات نسیم شهر محسوب می شود، روستای اسماعیل آباد است. بیشتر جمعیت بومی آن، مهاجرین از استان یزد هستند که از حدود یک قرن پیش در این روستا ساکن شده اند. از جمله مالکان سرشناس روستای اسماعیل آباد، مرحوم محمدصادق فاتح یزدی مالک کارخانجات جهان بود که در دهه بیست شمسی این روستا را خریداری کرده و شاید سکونت همشهریان یزدی اش، در تمایل مرحوم فاتح برای مالکیت اسماعیل آباد بی تاثیر نبوده باشد.
آن مرحوم در اسماعیل آباد، مسجد، حمام، مدرسه و... احداث کرد و کهنسالان این روستا فاتح یزدی را دیده و از او خاطرات فراوان به یاد دارند و به نیکی یاد می کنند. روستای اسماعیل آباد که در گذشته متعلق به حسن مشار (مشارالملک) از وزیران دوره پهلوی اول بود سپس توسط مرحوم فاتح خریداری شد، به واسطه اقدامات خیرخواهانه و نیک اندیشانه محمدصادق فاتح، به اسماعیل آباد فاتح نامور شد و علی رغم ادغام روستا در نسیم شهر، ساکنان با ریشه آنجا اصرار دارند که این محله همچنان به نام اسماعیل آباد فاتح خوانده شود.
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹 برگی از تاریخ استان البرز
جامعه روحانیت و حزب جمهوری اسلامی کرج ترور دکتر محمد مفتح را محکوم کرد
روزنامه کیهان، شماره ۱۰۸۸۴، شنبه ۲۸ آذر ۱۳۵۸، صفحه ۳
🔗 البرز پژوهی @alborzology
🔹برگی از تاریخ استان البرز
تشییع پیکر سربازان منقضی خدمت سال ۱۳۵۶ شهید محمدرضا ترکیان و دیپلم وظیفه گروهبان سوم شهید صفر تک زارع در شهر نظرآباد
روزنامه کیهان، شماره ۱۱۱۶۹، چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۵۹، صفحه ۱۳
🔗 البرز پژوهی @alborzology
4_5974365930405239220.pdf
170K
🔹تأملی در جایگزینناپذیر بودن و یکتایی انسان
✍ استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی
۲۲ آذر ۱۴۰۳
▪️ فرازی از این یادداشت
... یک بار دیگر احساس میشود؛ بازخوانی انسان و تداعی و تذکار و فراخواندن اصل بنیادین جایگزین و معاوضه نشدنی و یکتایی و بیبدیل بودن وجودی انسان که مراد هریک از ما هر انسانی چونان شخص یگانه و یکتا و بیبدیل و جایگزین و معاوضهناشدنی است؛ برای ادامه حیات و حضور تاریخمند او روی پوسته نازک غبار کیهانی سیاره زمین، ضرورتی اجتنابناپذیر و سرنوشتساز است. سرنوشتساز و ضروری و حیاتی و اجتنابناپذیر، چون مفر و گریزگاه دیگری که مانع سقوط انسان و انقراض او و برون رفتن و جستن از خطری که ما و جغرافیای طبیعی سیاره ما را تهدید میکند؛ پیشارو دیده نمیشود...
🔗 البرز پژوهی @alborzology