🔸مجالس نورانی؛
مرحوم آية الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی فرمودند:
یکی از اعاظم علما در نجف مرحوم آية الله حاج شیخ محمد رضا آل یاسین بود؛ وی نقل می نمود که مرحوم آقا میرزا علی قاضی مجالس متعددی به صورت طبقه طبقه بر اساس حال و مقام سالكين برپا نموده بود که می توان با نامهای «مجلس عام»، «مجلس خاص» ، «مجلس خاص الخاص» و... مشخص نمود .
روزی به یکی از مجالس خاص که به خواص معمولی از تلامذه وی تعلق داشت راه یافتم.
وقتی از منزل ایشان بیرون آمدم همین را بگویم که عبا را روی سر و صورتم کشیدم و راه افتادم و مالک اشکهای چشمانم نبودم و بی اختیار گریه می کردم. به هر کجا و به هر کس که نگاه می کردم بدم می آمد و در اثر انقطاع موقت که از عوالم دنیوی حاصل شده بود طاقت ماندن در دنیا و زندگی با مردمان از من سلب شده بود.
صد حیف که بعدها نتوانستم در آن مجالس نورانی حاضر شوم»
@bazmeghodsian
@alfavayedolkoronaieh🌱
📌 #شبهه...
در برخی #مقاتل معاصر آمده است که امام #حسین(ع) و یارنش در شب #عاشورا #غسل #شهادت کردند.
اگر آنان این مقدار #آب داشته اند، پس چرا برای رفع عطش آب نگه داشته اند؟چرا در #عزاداری محرم بیشترین تاکید بر نبودن آب و تشنگی است؟
#پاسخ...
به نظر می رسد در گزارش معاصران، کلمه { #نوره} تصحیف شده واژه { #تور} باشد که به معنی ظرف برنجی یا سنگی است.
مقصود این است که به دستور امام #حسین(ع)، #مُشک{خشبوکننده بدن} را در آن ظرف{تور} بهم زدند و سپس به ترتیب امام و یارانشان بدن خود را با آن #خوشبو کردند.
اما چون مورخان این کلمه را {نوره} خوانده و ضبط کرده اند، عبارت متن آشفته شده و به غسل ترجمه کرده اند.
چنانکه مسکویه رازی در کتاب #تجارب_الامم به #خوشبو کردن بدن توسط امام #حسین(ع) اشاره کرده است.
📚ابن مسکویه، تجارب الامم، ج۲، ص۷۰
@ahlebait110
@alfavayedolkoronaieh🌱
هدایت شده از تنها علاج
🔰تربت بخوری یک چیزی میشوی
🔻تعریف
با امام حسین به یک جایی میرسی. کنایه از هرگونه اتصال با امام حسین (از توسل و هیئت رفتن تا تربت خوردن و خادمی کردن و...). اشاره به اینکه اگر از خودت هم چیزی نداشته باشی به واسطه اتصال به امام حسین میتوانی اثری ایجاد کنی. با توسل، کار شدنی است. تذکری به این حقیقت که هیچ نیستی ولی اگر این کار را بکنی یک چیزی میشوی:
«گداییِ درِ میخانه طرفه اکسیری است
گر این عمل بکنی خاک زر توانی کرد»
🔻پیشینه
هرکس که طعم تربت چشید و خاک کویش شد...
🔻ریشه معنوی
با امام حسین میتوان کارهای بزرگی کرد... خاک پای حضرت دلدار هم معجزه میکند؛ به روایتهای آثار و برکات تربت سیدالشهدا مراجعه شود.
🔻کاربرد
وقتی کسی دارد کار سختی را انجام میدهد و نمیداند از پس آن بر میآید یا نه؟ یا در مواجهه با استعدادها، مثلاً شخصی که تازه به هیئت آمده و با اینکه سن کمی دارد استعداد خوبی دارد؛ به او میگویند: «استعداد خوبی داری تربت بخوری یک چیزی میشوی!» یا وقتی به مسئول روابط عمومی معرفیش میکنند میگویند: «فلانی تربت بخورد یک چیزی میشود.» در کل به هیئتیهای مؤمن و با استعدادی گفته میشود که اگر مورد عنایت حضرت ارباب قرار گیرند به مراتب بالا خواهند رسید. برای کسب آمادگی در کارهای بزرگ و سخت. کاربرد دیگر مثل وقتی است که میخواهند کام نوزاد را با تربت باز کنند.
🔻نقد/ پیشنهاد/ مثلهای مشابه
ترشی نخوردن کجا و تربت خوردن کجا؟!
مثل مشابه: «وگرنه من همان خاکم که هستم»
📚 #احلی_من_المثل
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_جمکران
@tanhaelaj
متعجبمَشوازمنکہچراگیرتُوام
- شکرچاییتوحکمنمکرادارد!
@alfavayedolkoronaieh🌱
📰 دکه فرهنگی
📸 صفحه نخست روزنامههای دوشنبه ۱۷ شهریورماه
@hvasl_ir
@alfavayedolkoronaieh🌱
مارااگرچهبازیدنیاخرابکرد
امابهلطفِروضهیارباببهتریم
@alfavayedolkoronaieh🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه جدی متخصص بیماریهای عفونی به والدین دانشآموزان
🔸به هیچ عنوان دانشآموزی رو که تب، سرفه، آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی یا علائم دیگه شبیه به سرماخوردگی داره، به مدرسه نفرستید.
#کرونا
@TebyanOnline
@alfavayedolkoronaieh🌱
🔸سه اثر مهمی که فرهنگ مواسات در جامعه دارد
🔸در جامعۀ اهل مواسات، ابوموسیاشعریها به علی(ع) تحمیل نمیشوند
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۹)
🔻 مواسات و انفاق بهمعنای اعم کلمه(شاملِ انواع پرداختها، جاندادن در راه خدا و...) هم ابعاد فردی دارد، هم ابعاد اجتماعی و سیاسی دارد و هم میتواند منجر به طراحی نظامات اجتماعی بشود؛ از جمله نظام حقوقی و اقتصادی.
1️⃣ اولین اثر بُعد اجتماعی انفاق و مواسات، افزایش پیوند اجتماعی است. وقتی در جامعهای، جنبۀ فردی انفاق و مواسات، برای تکتک افراد جا بیافتد و تبدیل به ارزش بشود، پیوند اجتماعی بین مردم افزایش پیدا خواهد کرد و موجب میشود بخش عمدهای از مشکلات جامعه با تقویت «اخوت اسلامی» بین مؤمنین، حل شود.
2️⃣ دومین اثر فرهنگ مواسات این است که ابوموسی اشعریها به علی(ع) تحمیل نمیشوند. اگر مواسات نباشد، حتی در حکومت عادلانۀ علی(ع) هم مردمِ پابرهنه، ابوموسی اشعری را به علی(ع) تحمیل میکنند؛ یعنی کسی که با رانت، قطار قطار شتر از بیتالمال دزدیده بود! در چنین جامعهای، کار علی(ع) جلو نمیرود.
🔻 در جامعۀ اهل مواسات، کسانی که لیبرالی فکر میکنند و دنبال اقتصاد لیبرالی هستند، عاشق یا مرعوب لیبرالها هستند و فکر میکنند دنیا کدخدایی دارد، رأی نخواهند آورد، چون مردم میدانند که اینها، ساختارهای اقتصادی جامعه را عدالتزا نخواهند کرد و دنبال ساختارهای دیکتهشدۀ نظام سلطه هستند.
3️⃣ سومین اثر مواسات در جامعه این است که فرهنگ «اقتصاد جمعی» شکل میگیرد. مواسات میگوید «باهم کار کنیم و پول در بیاوریم» و این یعنی تعاون کنیم و بهصورت جمعی کار اقتصادی انجام دهیم؛ این الگوی اصلی آیتالله شاهآبادی برای اقتصاد جامعۀ اسلامی است.
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت میثاق با شهدا - ۹۹.۰۶.۰۷
👈🏻 متن کامل + صوت و فیلم
📎 Panahian.ir/post/6501
@Panahian_ir
@alfavayedolkoronaieh🌱
🌷گرامی باد یاد شهیدان روز خونین 17 شهریور
🔰هر فاجعهای كه بهوسیلهی رژیم طاغوت در ایران صورت گرفت- مثل قضایای ۱۵ خرداد و ۱۷ شهریور كه در هركدام از این حوادث، تعداد كثیری از مردم غیر نظامی و مردم كوچه و خیابان بهدست عوامل مزدور رژیم كشته شدند- آمریكاییها جانب رژیم دیكتاتوری را گرفتند و علیه مردم حرف زدند!
#هفدهم_شهریور
@Boordar
@alfavayedolkoronaieh🌱