makarem al-akhlaq- 145.mp3
17.02M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ سَهِّل اِلى بُلوغِ رِضاکَ سُبُلی» + بحثی کوتاه درباره امام حسن عسکری(ع) به مناسبت سالروز ولادت آن حضرت + مناجات پایان جلسه
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۸/۲ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 کسی که به رضای پروردگار متعال خشنود است، از او خشمگین نمیشود / «اعتماد» به خداوند / ماجرای جالب زائر امام رضا(ع) که شفای سردردش در شکسته شدن سرش بود! / کسی که به رضای خداوند راضی باشد، مأجور خواهد بود / خرسند بودن به رضای خدا، در راس همه فرمانبرداریها / گاه دعا زمانی به اجابت میرسد که انتظارش نمیرود / برای راضی بودن به رضای خدا، تمرین کنیم / معصومین(ع)، بر فراز قلههای رضایت... / برای آنکه در مسیر رضا و خشنودی قرار بگیریم، چه باید بکنیم؟ / اهمیت استغفار / انسان هیچگاه نباید خود را از کسی برتر بداند / صدقه تنها پول نیست (مصادیق سادهای از صدقه) / نشانه خشنودی خداوند از بنده / وقتی خدای مهربان مقدمات طاعت بنده را خودش فراهم میکند / نشانه خشنودی خداوند از یک ملت / سفارشات امام حسن عسکری(ع) به ابن بابویه قمی
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
✅ منظور از حضور غیر مفید زن در اجتماع / حضوری که مورد تایید شارع مقدس نیست
#عکس_نگاشت
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهات
✅ اگر دستورات دین مثل چراغ قرمز است و ما در صورتی که از آن عبور کنیم در سرای آخرت جریمه خواهیم شد (و ممکن است اثرات وضعی در دنیا هم برایمان داشته باشد)، چرا ایران نباید مثل دیگر کشورها باشد که حجاب در آن آزاد بوده و فرد حق انتخاب داشته باشد؟ اگرچه بهعنوان یک مسلمان که دارد دستوری از دستورات دین را زیر پا میگذارد و در سرای باقی تاوان آن را خواهد داد.
🔹 استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
✅ عزیزانی که در اذهان خود شبهات مختلفی در زمینههای اعتقادی دارند، میتوانند آنها را از طریق آیدی @almiqat_admin برای ما ارسال نمایند. شبهات ارسالی مورد بررسی قرار خواهند گرفت و از بین آنها شبهاتی که مهمتر و مبتلابهتر باشند انتخاب و پاسخ آنها در قالب صوت یا ویدیو ضبط خواهد شد و انشاءالله با یک برنامه زمانی مشخص در کانال منتشر خواهد گردید.
🆔 @almiqat
#پند_تاریخ
✅ حساب دقیق خداوند از حقالناس
مرد مستمندی از دنیا رفت و به واسطه کثرت ازدحام و انبوه جمعیتی که برای تشییع و خاکسپاریش شرکت داشتند، از صبح که جنازه او را بلند کردند تا شب از دفنش فارغ نشدند. بعدها او را در خواب دیدند. پرسیدند خداوند با تو چه کرد؟ گفت: خداوند مرا آمرزید و نیکی و لطف زیادی درباره من فرمود، ولی حساب دقیقی کرد. چنانکه روزی بر در دکان رفیقم که گندم فروشی داشت نشسته بودم، با حال روزه هنگام اذان که شد یک دانه از گندمهای او را برداشته و با دندان خود دو نیمه کردم. در این موقع به خاطرم آمد که گندم از من نیست و آن دانه شکسته را بر روی گندمهای او افکندم. خداوند چنان حسابی کرد که از حسنات من به اندازه نقص قیمت گندمی که شکسته بودم گرفت!
📖 منبع: پند تاریخ، ج۱، ص۱۸۴، به نقل از انوار نعمانیه، باب «احوال بعد از مرگ» (با تصرف)
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ روایاتی در خصوص فضیلت زیارت حضرت فاطمه معصومه(س)
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۲ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
علم غيب چيست؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ اصولا آنچه که انسان به آن آگاهی ندارد و برای انسان پنهان است و آشکار نیست را «غیب» گویند. اما در علم عقاید، اصطلاح علم غیب را به دانشی گویند که عموم بشر از آن آگاهی ندارند و آن عبارت است از علم به گذشته، علم به آینده، علم به بواطن و نهانها و علم از حالات و کیفیّات و کمیّات مخلوقات.
اما خواص مردم یعنی پیامبران، ائمه و حضرت فاطمه –علیهمالسلام- و نیز عدهای از اولیاءالله به اراده پروردگار و به مقداری که پروردگار متعال بخواهد از این دانش بهرمند میشوند. لکن پیشگوییهای رمالان و شیادان هیچگونه منبع علمی و شرعی نداشته و تنها با حدس و گمان همراه بوده و برای سوءاستفاده از افراد مختلف انجام میشود.
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهات
✅ آیا تنها دلیل حقانیت امام حسین(ع) برای رسیدن به خلافت، نسبت خانوادگی با پیامبر(ص) بود؟
🔹 استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ ماجرای عزیمت حضرت معصومه(س) به قم و درگذشت و خاکسپاری آن حضرت
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
هدایت شده از میقاتالقرآن
doaye komeil.mp3
19.17M
✅ دعای کمیل با صدای استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
#معرفی_کتاب
📚 نام کتاب: چشم، لطفا، ممنون
نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری
ناشر: نشر جمال
تعداد صفحه: ۵۲
ارتباط کلامی درست و مؤدبانه با دیگران، یکی از مهمترین مهارتها در ارتباطات اجتماعی است. انتخاب واژهها و جملههای مؤدبانه هنگام گفتوگو، کلیدیترین ابزار تعامل سازنده در اجتماع است. موفقیت در معاشرت با مردم جز با استفاده از این واژهها و جملهها بهدست نمیآید. بهترین زمان فراگیری مهارتهای ارتباطی، بهویژه مهارتهای گفتوگوی مؤدبانه، دوران کودکی است. از این رو والدین و مربیان هرگز نباید آموزش این مهارت را به دورانهای بعدی موکول نمایند.
کتاب «چشم، لطفا، ممنون» فرصتی فراهم آورده تا گوش و چشم و زبان کودکان با عبارات و کلمات مؤدبانه خو بگیرد و این واژهها و جملهها، بهراحتی در گفتوگوهای روزمرهی آنان وارد شوند. این کتاب کودکانه به شکل یک سرگرمی و بازی طراحی شده تا کودکان از آن لذت ببرند. فضای فانتزی متن کتاب «چشم، لطفا، ممنون»، این اثر را برای کودکان خواندنیتر و جذابتر کرده و به نگاه خیالپردازانهی بچهها بسیار نزدیک ساخته است.
🔹 برشی از کتاب:
قورقورکی به خانهی پدربزرگش رفت تا به او سر بزند. خانهی پدر بزرگ وسط برکه بود. قورقورکی که پدربزرگ را دید، به او گفت: سلام پدربزرگ، حال شما چطور است؟ پدربزرگ گفت: سلام نوهی عزیزم! خداراشکر. تو چطوری قورقورکی؟...
🔹 علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقاتالقرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
🆔 @almiqat
hejab clip 067.mp3
454K
#کلیپ_سخنرانی
✅ حجاب مسئلهای فطری است / قرآن و فطری بودن حجاب
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «آنچه از حجاب باید بدانیم»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/7
🆔 @almiqat
hejab clip 068.mp3
242.6K
#کلیپ_سخنرانی
✅ اگر حجاب مسئلهای فطری است، چگونه بسیاری از افراد روی آن پا میگذارند؟!
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «آنچه از حجاب باید بدانیم»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/7
🆔 @almiqat
✅ با معرفی سایت و کانالهای مؤسسه میقاتالقرآن به خانواده، دوستان و...، خود را در بهرههای معنوی افراد مختلف از آنها سهیم کنیم.
سایت: almiqat.com
کانال: @almiqat
🆔 @almiqat
#حدیث_هفته
✅ امام صادق(ع): نه لباس شهرت بپوش، نه لباسی که تو را بیمقدار جلوه دهد.
📖 میزان الحکمه، ح۱۸۰۸۰
🆔 @almiqat
#شگفتی_های_آفرینش
✅ خورشید و مبارزه با میکروبهاى بیماریزا
نور آفتاب بهخاطر داشتن اشعه مافوق بنفش، نقش «بهداشتى» و «درمانى» فوقالعاده مهمى در صحنه زندگى و حیات دارد. راستى اگر آفتاب از انجام این نقش مهم خود سر باز مىزد چه میشد؟ هیچ، دنیا تبدیل به یک بیمارستان بزرگ مىگردید که در میان آن موجوداتى ناتوان و بیمارگونه در میان مرگ و زندگى دستوپا میزدند!
بنابراین نور آفتاب هم چراغ ماست، هم میزبان ما، هم گرمکننده بستر ما، هم آبیارىکننده، هم غذادهنده، هم طبیب و هم داروى ما. (قرآن و آخرین پیامبر، ص۱۷۵)
🔹 نتیجهگیری:
در هفتههای اخیر صحبت از خورشید و ثمرات و برکات آن کردیم و با آثار این نعمت بزرگ الهی بر زندگی خود و موجودات عالم بیشتر آشنا شدیم. شاید بعدها دوباره به زوایای دیگری از این پدیده شگفتآور بپردازیم، اما آنچه جای تأمل دارد این است که این خورشید باعظمت، تنها یکی از نعمات بیشمار خداوندی است که بدون آنکه ما از خدا خواسته باشیم در اختیارمان قرار گرفته است. اما چرا؟
چرا کرهای نورانی و گرمابخش به این عظمت باید برای ما بسوزد و زمین ما را بیفروزد؟ آیا واقعا خالقی که ابعاد و حرارت خورشید را تعیین و فاصله آن از زمین را دقیق اندازهگیری کرده تا نور و گرمای آن سرد و سلامت به زمینیان برسد، برای ادامه کار برنامهای نداشته؟!
همانطور که پیشتر گفتیم، طبق آیه ۳۳ سوره ابراهیم(ع)، خالق خورشید آن را در «خدمت» ما گذاشته و ما هم داریم از خدمات آن بهرهمند میشویم. اما باید از خود بپرسیم، آیا واقعا هر کسی شایستگی برخورداری از چنین خدمت و خدمتگزاری را دارد؟ آیا انسان نباید لحظهای به فکر فرو رود که این خدمات برای چیست؟ که فقط بخوریم و بیاشامیم؟!
اگر دولتها آزمایشگاههای بزرگ علمی آن هم با تجهیزات متعدد و گرانقیمت را برای محققان خود تدارک میبینند، قطعا انتظار دستآورد و اختراع و اکتشافی از آنها دارند و بیجهت این امکانات را برای آنها گرد نیاوردهاند.
دنیا نیز آزمایشگاه ماست و خورشید هم یکی از تجهیزات آزمایشگاهی... فراموش نکنیم که روزی از ما درباره تمام این امکانات و تجهیزات سؤال خواهد شد. روز بررسی «دستآوردها»...
🆔 @almiqat
elm-69.mp3
15.6M
✅ مبحث «علم غیب»
🔹 جلسه ۶۹
🔹 تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۸/۶
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
📝 تحلیلی بر دو روایت جلسه گذشته (بارانی که به اختیار قومی میبارید و مردمی که نمیمردند) / خداوند حکیم اراده نموده بسیاری از کارها «تدریجا» انجام پذیرند / چرا خداوند بندگان صالح را به بلا و گرفتاری مبتلا میکند؟ / مسئله ابتلائات مؤمنین در آیات ۱۵۵ و ۱۵۶ سوره بقره / صابران چه کسانی هستند؟ / بیان ذکر شریف «انا لله و انا الیه راجعون» هنگام وقوع مصائب / بهانهجویی بندگان و مصلحتاندیشی خداوند / آنچه خداوند برای یک بنده مؤمن بخواهد خیر است / عکسالعمل ما در هنگام مواجهه با بلایا و مصائب چگونه باید باشد؟ / آیا با بیتابی کردن مصائب برطرف میشوند؟ / چگونه رویدادهای ناگوار را مدیریت کنیم؟ / یاری جستن از صبر و نماز / تاثیر بعضی معاصی در پیدایش ناملایمات
#علم_غیب
🆔 @almiqat