فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ تعریفی ساده برای «تقوا»
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «شرح دعای مکارمالاخلاق»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/35
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرائت_تصویری
✅ فرازی از قرائت قرآن کریم
🔹 قاری: راغب مصطفی غلوش
🔹 سوره رحمان، آیات ۱ تا ۷
🎥 ویدیوی کامل: qurantv.ir/content/276411
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آموزش_احکام
✅ جهر و اخفات در نماز (آهسته یا بلند خواندن نماز)
🔹 توجه: بعضی مراجع عظام، بلند خواندن نماز توسط خانمها را منوط به شرایطی جایز دانستهاند، از جمله:
- حضرت آیتالله خامنهای: زن میتواند حمد و سوره نمازهای صبح، مغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند، ولی اگر نامحرم صدای او را میشنود، بهتر است آهسته بخواند.
- حضرت آیتالله مکارم شیرازی: پسرها و مردان در نماز صبح، مغرب و عشاء باید حمد و سوره را در رکعت اوّل و دوم بلند بخوانند، ولى دخترها و بانوان اگر نامحرم صدایشان را نمىشنود مىتوانند بلند بخوانند وگرنه، بنابراحتیاط واجب آهسته بخوانند.
- حضرت آیتالله سیستانی: زنان میتوانند حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند یا آهسته بخوانند ، ولی اگر نامحرم صدایشان را بشنود و موردی باشد که شنواندن صدا به نامحرم حرام باشد، باید آهسته بخوانند، و اگر عمداً بلند بخوانند ـ بنابر احتیاط واجب ـ نمازشان باطل است.
🆔 @almiqat
makarem al-akhlaq- 128.mp3
17.71M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ وَرَعاً فِی اِجْمَالٍ» + بحثی کوتاه درباره حضرت جوادالائمه(ع) به مناسبت ایام شهادت آن حضرت + مناجات پایان جلسه
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۳/۳۰ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 ورع و پرهیز از مسائل شبههناک / اولویتمندی پرهیز از گناهان نسبت به کسب حسنات / انسانیت یعنی چه؟ / خادمی مشاهد مشرفه و حتی خاکسپاری در جوار معصومین(ع) عامل تقرب برای انسان نخواهد بود / برای راه یافتن خدای واقعی در دل، ابتدا باید دل را از خدایان دروغین پاک نمود / خواندن دعای عرفه، جار و جنجال نمیخواهد / پرهیز از معاصی، افضل اعمال ماه رمضان / امام جواد(ع) و رعایت حقوق حیوانات / نامه امام رضا(ع) به امام جواد(ع) و توصیههای حضرت به انفاق و ارتباط دائمی با مردم / اشارهای به اعمال و فضیلت ماه ذیالحجه
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
✅ گزارشی از اردوی خواهران شعبه حضرت ثامنالائمه(ع)
شعبه خواهران حضرت ثامنالائمه(ع) اردوی یک روزه آبسرد گیلاوند (دماوند) را در روز پنجشنبه مورخ ۱۴۰۲/۳/۲۵ و ویژه معلمین و کادرهای اجرایی برگزار نمود.
🔹 برنامههای این اردو از این قرار بود:
ـ جلسه معلمین و کادرهای اجرایی با حضور مسئول محترم شعبه جناب آقای نوروزی. اهم مسائل مطرح شده از این قرار بود: اهمیت توجه معلمین شعبه به ارتقای سطح علمی خود و تبلیغات برای جذب قرآنپژوهان بیشتر در کلاسها و ضروری بودن شرکت در جلسات روزهای شنبه جناب استاد مخملباف و اهمیت کلاس اخلاق و مناجات روزهای سهشنبه و اینکه مجمع معلمین پشتوانه علمی شعبه است و لازم است که مجدانه پیگیر امور علمی و آموزشی شعبه باشند...
ـ قرائت زیارت عاشورا و دعای توسل و مدیحه سرایی و ذکر توسل به امام رضا(ع)
ـ جلسه هماهنگی مربیان کلاس های تابستانی در رابطه با نحوه برگزاری کارگاه و کلاس های دختران زینبی (تابستانه)
ـ جلسه همفکری و هماندیشی واحدمشاوره
ـ بازی و سرگرمی کودکان و بزرگسالان و ایجاد محیطی شاد و خاطرهانگیز به همراه پذیرایی در طول اردو، بخشهای دیگر این برنامه تفریحی و فرهنگی بود.
🆔 @almiqat
#پند_تاریخ
✅ علی بن میثم و کشتی بدون ناخدا!
روزی علی بن میثم که یکی از علما و فضلای عصر خود بود، وارد مجلس حسن بن سهل وزیر مامون شد. دید مردی دهری (یعنی کسی که منکر وجود خداست) در صدر مجلس نشسته و جناب وزیر نسبت به او احترام ویژهای میکند و تمام بزرگان و دانشمندان در مقامی پایینتر از او نشستهاند و آن مرد با کمال گستاخی درباره عقاید بیپایه و مسلک باطل خود در حال سخنرانی است!
این وضعیت علی بن میثم را آشفته نمود. به همین جهت سراغ وزیر رفت و گفت: جناب وزیر! امروز چیز بسیار عجیبی دیدم. در کنار دجله بودم که مشاهده کردم یک کشتی مردم را سوار کرده از این طرف رود به طرف دیگر میبرد و باز میگرداند، بدون آنکه ناخدا و هدایتگری داشته باشد! مرد دهری که خواست از موقعیت به خیال خود استفاده کند، با لحنی تمسخرآمیز گفت: ای وزیر! گویا این شخص در عقلش نقصی پیدا شده که چون دیوانگان سخن میگوید. چنین ادعایی محال و غیر قابل وقوع است!
علی بن میثم خطاب به مرد دهری گفت: پس چگونه در این دریای نامتناهی این موجودات بیشمار در حرکت و سیرند و در جو لایتناهی این کُرات درخشان و اختران فروزان و ماه و ستارگان هر یک در مدار و مسیر معینی بدون خدا و خالقی به سیر و گردش خود ادامه میدهند؟ آیا برای سیر موجودات گوناگون در جهان آفرینش خدایی لازم نمیبینی؟!
مرد دهری دیگر جوابی نتوانست بگوید و شرمنده سر به زیر افکند و دانست علی بن میثم داستان کشتی را وسیله قرار داده برای مجاب کردن و مغلوب نمودن او. وزیر نیز از این مناظره شیرین بسیار خرسند گردید.
📖 منبع: پند تاریخ، ج۱، ص۵ و ۶ (با تصرف و تلخیص)
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
آیا در زمینه صله رحم با کسانی که حتی با یک تماس یا پیامک هم زخمزبان زده و باعث آزارمان میشوند همچنان باید ارتباط داشته باشیم؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ منظور ما از صله رحم کردن، پذیرا شدن خواص و پیامدهای مثبت آن برای خودمان است. حال کسی که با او صله رحم انجام میشود، میخواهد خوشش بیاید یا نیاید. چون هدف ما کسب منفعتهای آن برای خود ما میباشد، پس نباید به نحوه برخورد او آنچنان واکنشی نشان دهیم.
🆔 @almiqat
adam dar gozashte.mp3
154.8K
#پاسخ_به_شبهات
✅ آیا قبل از خلقت حضرت آدم(ع) هم آدمی خلق شده بود؟
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از جلسه گردهمایی معلمین اعتقادات مؤسسه
🆔 @almiqat
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۱۲ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
043.mp3
404.2K
#کلیپ_سخنرانی
✅ گفتوگو با نامحرم در مراودات اجتماعی با رعایت موازین شرعی ایرادی ندارد
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «آنچه از حجاب باید بدانیم»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/7
🆔 @almiqat
042.mp3
402.1K
#کلیپ_سخنرانی
✅ چرا امیرالمؤمنین(ع) به زنان جوان سلام نمیکرد؟
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «آنچه از حجاب باید بدانیم»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/7
🆔 @almiqat
#معرفی_کتاب
📚 نام کتاب: عروسی مهر و ماه
نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری
ناشر: نشر جمال
قطع: پالتویی (۱۵×۲۰ سانتیمتر)
تعداد صفحه: ۶۴
کتاب عروسی مهر و ماه تصویر جالبی از پیوند حضرت زهرا(س) با حضرت علی(ع) در اختیار ما قرار میدهد و ما را با جزئیات این ازدواج مبارک آشنا ساخته و سیره آن بزرگواران را در این امر مهم، معرفی مینماید.
نویسنده با تحقیق و پژوهش عمیق و بر اساس منابع معتبر حدیثی، قطعات تاریخی جدا از هم این واقعه را به دور از افسانهبافی و تخیلگرایی، دور هم گرد آورده و سپس با نگارشی شیوا و رسا همه آنها را به داستانی یک دست تبدیل کرده است.
🔹 برشی از کتاب:
...مگر علی(ع) نبود که پس از هجرت پیامبر(ص)، در حالی که از سوی کفّار تعقیب میشد، تو را که همه چیز پیامبر(ص) بودی به همراه فاطمه دختر زبیر بن عبدالمطّلب و مادر خود فاطمه بنت اسد به مدینه آورد و با شجاعت و مقاومت و تدبیر بینظیرش، تو و دیگر همراهانت را سلامت به مدینه رساند؟! چه دلیلی بر توجّه فوقالعاده و اعتماد خاصّ پیامبر(ص) به علی(ع) بالاتر از این که آن حضرت دختر عزیزتر از جانش را و با ارزشترین یادگار خدیجه را به علی(ع) میسپارد تا او را به یثرب آورد؟ ...
🔹 مطالعه یکی از عوامل مؤثر در رشد فکری انسان بوده و کتابهای خوب میتوانند منجر به تغییرات مثبت در دیدگاههای انسان شده و در نهایت او را به انسان بهتری تبدیل کند.
🔹 علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقات القرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
🆔 @almiqat
✅ نظرسنجی تحولات اخیر کانال المیقات
نخستین هفته از تحولات محتوایی و انتشار پستهای جدید کانال المیقات به پایان رسید. جای تردید نیست که نظرات شما گرامیان میتواند سطح کیفی این اقدام را بهبود بخشیده، موجب اثرگذاری بیشتر و استقبال گستردهتر مخاطبان از این اقدام شود. لذا در صورت تمایل میتوانید نظرات ارزشمند خود را از طریق آیدی @almiqat_admin با ما در میان بگذارید. پیشاپیش از توجه و همراهی شما عزیزان سپاسگذاریم.
🆔 @almiqat
#حدیث_هفته
✅ امیرالمؤمنین(ع): راستگو بودن و پرهیز از هرگونه دروغ، زیباترین اخلاق و بهترین ادب است.
📖 تصنیف غررالحکم و دررالکلم، ص۲۱۷، ح۴۲۹۴
🆔 @almiqat
#شگفتی_های_آفرینش
✅ زوجیت در گیاهان
لینه گیاهشناس معروف سوئدى در اواسط قرن ۱۸ میلادى کشف کرد که در گیاهان نیز جنس نر و ماده وجود دارد، اما این موضوع آنچنان محافل کلیسا را خشمگین ساخت که چند سال در اروپا کتابهاى او بهعنوان کتاب گمراهی شناخته میشد! مسلما قبل از لینه نیز دانشمندان اجمالا به وجود جنس نر و ماده در عالم گیاهان پى برده بودند، حتى مردم معمولى نیز میدانستند که اگر از نطفه نر درخت نخل روى قسمتهاى ماده آن نپاشند، ثمر نخواهد داد. ولى هیچکس بهدرستى نمىدانست که این قانون یک قانون تقریباً همگانى در جهان گیاهان محسوب مىشود و همه گیاهان نر و ماده و یا لااقل اندامهاى نر و ماده دارند.
حال بسیار جالب است که میبینیم دوازده قرن پیش از تولد لینه، قرآن کریم این حقیقت را در چند آیه بیان فرموده و با صراحت درباره مسئله زوجیت در جهان گیاهان - که تا کمتر از ۳۰۰ سال پیش مطرح کردن آن در میان اروپائیان مصداق ضلالت و گمراهی بود - سخن گفته است!! شاید بپرسید چگونه ممکن است؟! پاسخ روشن است، زیرا همو که در بدو هستی دست به خلقت گیاهان زده، فرو فرستنده آیات قرآن کریم بر قلب پیامبر اسلام(ص) نیز بوده است...
دو نمونه از این آیات شریفه را ذیلا مرور میکنیم:
- وَأَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْ نَبَاتٍ شَتَّی (طه/۵۳)
و از آسمان آبى فرو فرستادیم و بهوسیله آن جفتهایى از گیاهان گوناگون رویاندیم
- وَالْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَأَلْقَيْنَا فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ (ق/۷)
و زمین را توسعه دادیم و کوههایى در آن انداختیم و از هر گیاه زیبا زوجى در آن رویانیدیم
در ویدیوی فوق، فرآیند تلقیح در درخت نخل را میتوانید مشاهده نمایید.
📖 منبع: قرآن و آخرین پیامبر، ص۱۵۹ تا ۱۶۱ (با تصرف و تلخیص)
🆔 @almiqat
elm-53.mp3
17.92M
✅ مبحث «علم غیب»
🔹 جلسه ۵۳
🔹 تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۴/۳
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
📝 تا کجا باید در پی فراگیری علم اخلاق باشیم؟ / آیا صرف حضور در جلسات اخلاقی و مجالس مذهبی، اخلاقساز است؟ / عمل، مرحله شکوفایی و خودنمایی علم اخلاق / گناه بعضی خواص، دینداری مردم را خدشهدار میکند / آیا تقلید آگاهانه در علم اخلاق جایز است؟ / چگونه علم اخلاق را فرا بگیریم و متخلّق به اخلاق اسلامی شویم؟ / اتصال دائمی به فرمایشات قرآن و اهلبیت(ع) / «صاحبنَفَسان» و اثرگذاری کلام و دستورات آنها (با بیان نمونههایی واقعی) / شوق ملاقات با معصومین(ع) در همه وجود دارد، اما «اهداف» متفاوت است! / حضور فیزیکی و زنده در مجلس یک استاد خوب / دوست خوب و کتاب خوب / علم فقه چیست؟ / نحوه استفاده فقیه از «نص» و «استنباط» / برخورد تاملبرانگیز امام رضا(ع) با یکی از شیعیان که افتخار میهمان بودن در خانه حضرت او را به غرور انداخته بود / تذکراتی در خصوص روز عرفه
#علم_غیب
🆔 @almiqat