#حدیث_هفته
✅ امام باقر(ع): هركس در دنيا به دنبال روزى رود تا دست نياز سوى مردم دراز نكند و خانوادهاش را در آسايش قرار دهد و به همسايهاش كمك كند، روز قيامت با صورتى چون ماه شب چهارده خداوند را ديدار مىكند.
📖 کافی، ج۵، ص۷۸، ح۵
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شگفتی_های_آفرینش
✅ انبساط و گسترش جهان
دانشمندان میگویند جهان پیوسته در حال انبساط و گسترش است و کهکشانها مدام از یکدیگر دور میشوند. پروفسور استیفن ویلیام هاوکینگ در کتاب تاریخچه زمان میگوید: «مجموعه کیهانی شامل چندین میلیارد کهکشان است که هر کدام دارای چندین میلیون ستارهاند. همه این کهکشانها در حال دور شدن از ما هستند. این مطلب را بهوسیله تجزیه نور ستارگان میفهمیم.» (پژوهشی در اعجاز علمی قرآن، ص۱۴۲)
برای نخستین بار دانشمندی به نام «سِلیِفر» در سال ۱۹۲۲ میلادی این موضوع را کشف کرد. بعد از او «هابل» در سال ۱۹۲۹ اعلام کرد کهکشانها و ستارگان بهصورت منظم از یکدیگر دور میشوند.
اما قرآن کریم در عصری که نه از تلسکوپهای غولپیکر امروزی خبری بود و نه اثری از پژوهشگاههای نجومی وجود داشت، به گسترش و انبساط عالم اشاره نموده است!:
سوره ذاریات، آیه۴۷: وَالسَّمَاءَ بَنَيْنَاهَا بِأَيْدٍ وَإِنَّا لَمُوسِعُونَ
ما آسمان را با قدرت بنا كرديم و همواره آنرا وسعت ميبخشيم!
چنین اشاراتی نشانه روشنی است بر الهی بودن فرمایشات قرآن کریم و یادآور این موضوع است که این کتاب نورانی سرچشمه در علم بیپایان خداوند دارد.
ویدیوی فوق، به جاری بودن مسئله انبساط فضا در تمام قسمتهای کیهان اشاره میکند.
📖 منبع: آموزش قرآن پایه نهم، ص۵۸ (با تصرف)
🆔 @almiqat
elm-56.mp3
14.42M
✅ مبحث «علم غیب»
🔹 جلسه ۵۶
🔹 تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۴/۲۴
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
📝 ارزشهای کتاب آسمانی قرآن کریم / احادیثی در خصوص یادگیری و یاد دادن قرآن کریم / فرمایشات قرآن کریم همواره تازگی دارد / شفابخشی قرآن / اهمیت فراگیری قرآن / بهترین مؤمنان چه کسانی هستند؟ / با چه نیتی باید قرآن کریم را فراگرفت؟ / معرفی علوم فرعی قرآن کریم شامل: یادگیری الفاظ و عبارات و روخوانی قرآن کریم، تجوید یا زیباخوانی، کتابت، علم القرائة و قرائات سبعه، ادبیات عرب و علم الحدیث / قرآن کریم بدون رجوع به حدیث، قابل استفاده کامل و صحیح نیست
#علم_غیب
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ دوربین مخفی جالبی از تفاوت نحوه برخورد مسافران با خانم راننده تاکسی اینترنتی در دو حالت محجبه و غیرمحجبه!
🆔 @almiqat
#سلامت_و_درمان
✅ پایداری جوانی
یکی از عواملی که میتواند به پایداری جوانی کمک کرده و مانع از پیری زودهنگام شود، استفاده از ویتامین C میباشد. بهترین راه استفاده از ویتامین C خوردن میوهجات و سبزیجات تازه و زنده است، زیرا خشک شدن و حرارت دیدن میتواند خاصیت این ویتامین را از بین ببرد (بنابراین میوهجات و سبزیجات حاوی این ویتامین اگر خشک شده باشند، بهره چندانی از این ویتامین نخواهند داشت).
این ویتامین در چیزهایی همچون شیر، مرکبات مخصوصا لیمو ترش، گل کلم، کلمپیچ، جگر، فلفل سبز، طالبی، اسفناج، توت فرنگی، آناناس، شلغم، گوجه فرنگی، زرشک، تمشک، هویج، مارچوبه، سیب زمینی، هلو، سیب، موز، ریواس، زغال اخته، خربزه، کدوی سبز، شاهی، تره، توت سیاه، شاهتوت، کاهو، تمبر هندی، جعفری، انار ترش، آلبالو و گیلاس پیدا میشود. معمولا میوههای ترش، ویتامین C خود را بهتر نگه میدارند. دشمن این ویتامین نیز استعمال دخانیات است. دخانیات این ویتامین را در بدن فاسد نموده و انسان را زودتر پیر میکند.
غیر از ویتامین C، مواد دیگری هم هستند که میتوانند به پایداری جوانی کمک کنند که از جمله آنها ماست (تازه) میباشد. بعضی علت آن را وجود ویتامینهای B و C و برخی مخمر آن را منشأ این خاصیت ماست میدانند.
📖 منبع: اعجاز خوراکیها، ص ۱۳۴ تا ۱۴۱ (با تصرف و تلخیص)
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ عوامل مؤثر بر افزایش عمر و روزی / «غیرت» متفاوت از «بددل بودن» است
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «شرح دعای مکارمالاخلاق»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/35
🆔 @almiqat
✅ مسابقه غیر حضوری مبحث علم غیب (جلسات ۴۶ تا ۵۵)
به اطلاع عموم علاقهمندان میرساند، ششمین مسابقه مبحث «علم غیب»، برگرفته از جلسات ۴۶ تا ۵۵، بهصورت اینترنتی و غیرحضوری برگزار خواهد شد.
پیشنهاد میشود با دعوت از دوستان و آشنایان خود بهویژه طلاب و دانشجویان به شرکت در این مسابقه و استماع سلسله جلسات این مبحث - که سرآغاز یک دوره عقاید تفصیلی میباشد - باعث بهرمندی حداکثری افراد از این بحث ارزشمند باشیم. گفتنی است شرکت در این مسابقه برای عموم علاقهمندان آزاد میباشد.
🎁 جوایز:
نفر اول: ۴۰۰ هزار تومان
نفر دوم: ۳۵۰ هزار تومان
نفر سوم: ۳۰۰ هزار تومان
نفرچهارم: ۲۵۰ هزار تومان
نفر پنجم: ۲۰۰ هزار تومان
🔹 زمان: جمعه ۱۳ مرداد، ساعت ۱۱ تا ۱۱:۳۰ صبح
🔹 لینک شرکت در آزمونِ مسابقه در تاریخ و ساعت ذکر شده در سایت و کانالهای مؤسسه در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.
🔹 تذکرات:
- تعداد سوالات ۳۰ عدد میباشد.
- در صورت برابر شدن امتیازات شرکت کنندگان، انتخاب فرد یا افراد منتخب به قید قرعه صورت خواهد گرفت.
- مراجعه شرکتکنندگان محترم حین مسابقه به یادداشتهای خود از جلسات سخنرانی بلامانع است، اما هرگونه تبادل نظر و همفکری با سایرین (بهویژه با شرکت کنندگان دیگر) شرعا جایز نمیباشد.
- برای دریافت صوت جلسات، روی #علم_غیب کلیک کنید یا وارد لینک مقابل شوید: almiqat.com/Speech/Subjects/2/51
#اطلاعیه
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آموزش_احکام
✅ واجبات نماز
🔹 توجه: بعضی مراجع همچون آیتالله مکارم شیرازی قائلند: (تکبیرة الاحرام از ارکان نماز است، اما) زيادى تکبيرة الاحرام اگر از روى سهو باشد نماز را باطل نمىکند، هرچند احتياط مستحب آن است که آن را اعاده کند. (مسأله ۸۶۴ رساله)
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرائت_تصویری
✅ فرازی از قرائت قرآن کریم
🔹 قاری: عبدالباسط محمد عبدالصمد
🔹 سوره مزمل، آیات ۱ تا ۹
🎥 ویدیوی کامل: qurantv.ir/content/245381
🆔 @almiqat
makarem al-akhlaq- 132.mp3
17.66M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «اَللَّهُمَّ اختِم بِعَفوِكَ أَجَلِی» + دلیل هجرت ناگزیر امام حسین(ع) از مدینه + مناجات پایان جلسه
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۴/۲۷ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 «بیان معارف اهل بیت(ع)»، خواسته مهم آن حضرات از ما (بهویژه در این ایام) / معنای واژگان «ختم»، «عفو» و «اجل» / محو شدن اثر گناه به چه معناست؟ / منظور از عاقبت بهخیری چیست؟ / روایتی از امام صادق(ع) در باب فضیلت مرثیهسرای، شعر گفتن، گریاندن و گریه کردن برای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) / پاسخ به این شبهه که امام حسین(ع) به چه دلیل مدینه را که محل زندگی آن حضرت بود ترک کرد و در نهایت رهسپار کربلا شد؟ / اگر میخواهید آغاز و پایان خوبی داشته باشد، با ما اهل بیت(ع) آغاز کنید و با ما به پایان ببرید...
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
#حدیث_محرم1402
◾️ ریّان ابن شبیب میگوید: داخل شدم بر ابیالحسن الرضا(ع) در روز اول محرم، پس به من گفت: «...ای پسر شبیب! اگر برای چیزی گریه خواهی کرد، برای حسین بن علی بن ابیطالب(ع) گریه کن، برای آنکه او را مانند گوسفندی ذبح کردند و هجده مرد از خاندان او با او کشته شدند که روی زمین مانند آنها نبود و هفت آسمان و زمینها برای کشته شدن او گریستند و چهار هزار فرشته برای یاری او فرود آمدند. او را یافتند کشته شده و نزد قبر او آشفته موی و گرد آلودند تا وقتی که قائم(ع) برخیزد و از یاران او باشند و شعار آنان یا لثارات الحسین(ع) است.
... ای پسر شبیب اگر تو را مسرور میکند که ثواب تو مانند آن کسانی باشد که با حسین(ع) شهید شدند، هرگاه یاد او کنی بگو: یا لَیْتَنی کُنْتُ مَعَهُم فَاَفوزَ فَوزاً عَظیماً (نساء/۷۳)
ای پسر شبیب اگر خوشحال میکند تو را که در درجات بلند بهشت با ما باشی، برای اندوه ما اندوهناک باش و از فرح ما شادمان و بر تو باد دوستی ما که اگر مردی سنگی را دوست بدارد، خدا او را روز قیامت با آن سنگ محشور گرداند.»
📖 ترجمه نفسالمهموم، ص۳۲
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهات
✅ امام حسین(ع) به چه علت مدینه را (که محل زندگی آن حضرت بود) به سمت مکه ترک کرد و بعد هم رهسپار عراق شد؟
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «شرح دعای مکارمالاخلاق»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/35
🆔 @almiqat
هدایت شده از میقاتالقرآن
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۱۲ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#حدیث_محرم1402
◾️ ابراهیم بن ابی محمود میگوید: امام رضا(ع) فرمودند: «محرم ماهی است که مردم جاهلیت جنگ را در آن حرام میدانستند. خون ما در آن ماه حلال شمرده شد و فرزندان و زنان ما اسیر شدند و آتش در خیام ما افروخته گشت و هرچه در آنها بود به تاراج رفت و حرمت رسول خدا(ص) را درباره ما مراعات نکردند. روز کشته شدن حسین(ع) چشمان ما را آزرده کرد و اشکهای ما را روان ساخت. عزیز ما در زمین کربلا خوار شد و اندوه و بلا نصیب ما گشت تا روز معین، پس گریهکنندگان باید بر حسین(ع) گریه کنند، برای اینکه گریه بر او گناهان بزرگ را میریزد.
آنگاه فرمودند: چون ماه محرم میشد پدرم را خندان نمیدیدند و اندوه بر وی غالب بود تا ۱۰ روز میگذشت و چون روز دهم میشد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و گریه او بود و میگفت: این روزی است که حسین(ع) در آن روز کشته شد.
📖 ترجمه نفسالمهموم، ص۳۸
🆔 @almiqat
029.mp3
626.3K
#کلیپ_سخنرانی
✅ آیا اباعبدالله(ع) از ابتدا به قصد قیام علیه یزید مدینه را ترک کرد؟
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «تحلیلی بر تاریخ عاشورا»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/26
🆔 @almiqat
033.mp3
736.5K
#کلیپ_سخنرانی
✅ سپاهیان امام که میدانستند صددرصد بهشتیاند، چرا شب عاشورا را به مناجات و تهجّد گذراندند؟!
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «تحلیلی بر تاریخ عاشورا»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/26
🆔 @almiqat
#معرفی_کتاب
📚 نام کتاب: چرا خدا به زرافه گردن دراز داده است؟ (از مجموعه شش جلدی «چرا خدا چنین کرد؟»)
نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری
ناشر: نشر جمال
قطع: خشتی (۲۰×۲۰ سانتیمتر)
تعداد صفحه: ۱۲
جلد: کاغذی
آشنایی با جهان آفرینش، آثار بسیار خوبی روی ذهن و دل کودکان بر جای میگذارد. افزایش دقّت، انس با طبیعت و پرورش روحیه علمی در کودکان، از جمله این آثار مبارک است.
مجموعه «چرا خدا چنین کرد» تنها به هدف بالا بردن اطلاعات علمی کودکان نوشته نشده است؛ بلکه هدف اصلی از تولید چنین اثری، تقویت نگاه مؤمنانه کودکان به جهان خلقت و پررنگتر شدن میل و علاقه به خدای مهربان در دل آنان میباشد.
🔹 برشی از کتاب:
گورخر و گوزن به طرف برکه آب رفتند. وقتی آنجا رسیدند، از زرّافه خبری نبود. احتمالا او آب خورده بود و رفته بود. گورخر و گوزن کمی به این طرف و آن طرف رفتند و بالاخره زرّافه را پیدا کردند. او در حال خوردن برگ درختان بود.
گورخر سرش را پایین انداخت و با خجالت گفت: «جناب زرّافه!! مرا ببخش که با تو آنطور حرف زدم و گردن درازت را مسخره کردم.»
زرّافه گفت: «من تو را بخشیدم؛ ولی بگو ببینم چرا گردن دراز مرا مسخره کردی؟» گورخر گفت: «راستش من نمیدانم خدا چرا گردن به این درازی به شما زرّافهها داده است؟ این گردن دراز چه فایدهای برای شما دارد؟» زرّافه گفت: ... (ادامه در صفحه ۹ کتاب)
🔹 توصیه میشود والدین گرامی حتما زمانی از روز را جهت خواندن کتاب برای کودکان دلبند خود اختصاص دهند که این کار بهطور حتم آثار مثبتی از جمله انس با کتاب (و کتابخوان شدن) را هم برای والدین و هم برای فرزندانشان در پی خواهد داشت.
🔹 علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقاتالقرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
🆔 @almiqat