🌺 فضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَی
خداوند مجاهدانی را كه با مال و جان خود جهاد نمودند بر قاعدان (جهادگریزان) برتری بخشيده و به هر يك از اين دو دسته (به نسبت اعمال نيكشان) خداوند وعده پاداش نيك داده است (نساء/۹۵)
در پی قیام مردم ستمدیده فلسطین علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل، از خداوند متعال غفران الهی را برای شهدای این جنبش و شفای عاجل را برای مجروحین و مصدومین فلسطین مظلوم خواستاریم و پیروزی نهایی مسلمین فلسطین اشغالی بر این رژیم غاصب را از پروردگار متعال مسئلت مینماییم.
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرائت_تصویری
✅ قرائت قرآن کریم
🔹 قاری: شحات محمد انور
🔹 سوره نساء، آیات ۵۹ تا ۶۴
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#آموزش_احکام
✅ مالی که پیدا میکنیم
توجه۱: مالی که در حرم مکه پیدا شود، احکامش با آنچه ذیلا ذکر میشود، اندکی تفاوت دارد.
توجه۲: حضرت آیتالله سیستانی درباره مفهوم «درهم» در مسأله ۱۴۲۶ رساله خود توضیح دادهاند که منظور از «درهم» سکه نقرهای است که بنابر نظر مشهور، وزن آن معادل ۱۲.۶ نخود سکه نقره (نقره مسکوک) است و این مقدار حدوداً معادل ۲.۴۱۹ گرم میباشد و ملاک همان وزن نقره است. آیات عظام مکارم شیرازی (مسأله ۲۱۹۴ رساله) و خامنهای (مسأله ۲۵۶۵ رساله امام خمینی(ره)) نیز درهم شرعی یا معیار را معادل ۱۲.۶ نخود نقره مسکوک در نظر گرفتهاند.
توجه۳: به جهت اینکه فتاوای حضرت آیتالله خامنهای مطابق با فتاوای امام خمینی(ره) میباشد (مگر آنکه معظمله فتوای دیگری داشته باشند که در سایت مخصوص خود منتشر نموده باشند)، لذا بهجز موارد اختلافی، فتوای ایشان همان فتوای امام راحل بوده و میتوان به رساله امام خمینی(ره) مراجعه نمود.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای:
مسأله ۲۵۶۴ رساله امام خمینی(ره): مالی که انسان پیدا میکند، اگر نشانهای نداشته باشد که بهواسطه آن صاحبش معلوم شود، احتیاط واجب آن است که از طرف صاحبش صدقه بدهد.
مسأله ۲۵۶۵ رساله امام خمینی(ره): اگر مالی پیدا کند که نشانه دارد و قیمت آن از ۱۲.۶ نخود نقره سکه دار کمتر است، چنانچه صاحب آن معلوم باشد و انسان نداند راضی است یا نه، نمیتواند بدون اجازه او بردارد، و اگر صاحب آن معلوم نباشد میتواند به قصد این که ملک خودش شود بردارد و در این صورت اگر تلف شود نباید عوض آن را بدهد، بلکه اگر قصد ملک شدن هم نکرده و بدون تقصیر او تلف شود، دادن عوض بر او واجب نیست.
مسأله ۲۵۶۶ رساله امام خمینی(ره): هرگاه چیزی که پیدا کرده نشانهای دارد که بهواسطه آن میتواند صاحبش را پیدا کند، اگرچه صاحب آن کافری باشد که در امان مسلمانان است، در صورتی که قیمت آن چیز به ۱۲.۶ نخود نقره سکه دار برسد باید اعلان کند و چنانچه از روزی که آن را پیدا کرده تا یک هفته هر روزی و بعد تا یک سال هفتهای یک مرتبه در محل اجتماع مردم اعلان کند کافی است.
🔹 حضرت آیتالله مکارم شیرازی:
مسأله ۲۱۹۳ رساله: مال گمشدهاى را كه انسان پيدا مىكند اگر نشانهاى ندارد كه با آن صاحبش معلوم شود (مانند يك اسكناس هزار تومانى) احتياط واجب آن است كه از طرف صاحبش آن را صدقه دهد و اگر خود او مستحق است مىتواند بردارد. اگر مال مهمى باشد احتياط آن است كه از حاكم شرع اجازه بگيرد.
مسأله ۲۱۹۴ رساله: هرگاه مالى را که پيدا کرده نشانه دارد ولى قيمت آن کمتر از يک درهم است، چنانچه صاحب آن معلوم باشد نمىتواند بدون رضايت او آن را بردارد و اگر صاحب آن معلوم نباشد مىتواند بردارد و تملّک کند و از آن استفاده نمايد و در صورت تلف شدن لازم نيست عوض آن را بدهد، بلکه اگر قصد تملّک هم نکرده باشد و بدون تقصير او تلف شود دادن عوض آن واجب نيست.
مسأله ۲۱۹۶ رساله: هرگاه مالى را که پيدا کرده نشانه دارد و قيمتش به اندازه يک درهم يا بيشتر است، بايد آن را تا يک سال اعلام کند (چنانچه از روزى که پيدا کرده تا يک هفته هر روز اعلام کند، بعد هفتهاى يک بار تا آخر سال در محل اجتماع مردم کافى است) چه آن مال متعلّق به مسلمانى باشد يا کافرى که در امان مسلمانان است اعلام کردن واجب است.
🔹 حضرت آیتالله سیستانی:
مسأله ۲۵۸۲ رساله: مال گم شده اگر حیوان نباشد و انسان آن را پیدا کند و نشانهای نداشته باشد که بهواسطه آن صاحبش معلوم شود، چه قیمت آن کمتر از یک درهم باشد چه نباشد، میتواند آن را برای خود بردارد، ولی احتیاط مستحب آن است که آن را از طرف صاحبش به فقرا صدقه بدهد، و از این قبیل است پولی که علامت ندارد. ولی اگر مقدار و خصوصیت زمان و مکان علامتی برای پول باشد، باید آن را اعلان کند همچنان که در مسأله بعدی خواهد آمد.
مسأله ۲۵۸۳ رساله: هرگاه چیزی را که پیدا کرده نشانهای دارد که بهواسطه آن میتواند صاحبش را پیدا کند، اگرچه بداند صاحب آن کافری است که اموالش محترم است، در صورتی که قیمت آن چیز به مقدار یک درهم برسد، باید از روزی که آن را پیدا کرده تا یک سال در محل اجتماع مردم اعلان کند، و اگر قیمت آن از یک درهم کمتر باشد احتیاط واجب آن است که آن را از طرف صاحبش صدقه بدهد و هر وقت صاحبش پیدا شد، چنانچه به صدقه دادن راضی نشود، عوض آن را به او بدهد.
🆔 @almiqat
makarem al-akhlaq- 143.mp3
15.33M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ سَهِّل اِلى بُلوغِ رِضاکَ سُبُلی» + مناجات پایان جلسه
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۷/۱۸ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 کسب رضای پروردگار، بالاترین مرتبه تکامل / رضایت مراتبی دارد / رضایت به قضای الهی با اجر همراه است / نمونههایی برای خواستههایی که با تمام وجود در پی آنها هستیم، اما بهتر است تحقق آنها را به صلاحدید خداوند واگذار کنیم / وقتی خواستههایمان را به خدا میسپاریم و کار باب میل ما جلو نمیرود! / از کجا بفهمیم خدا ما را دوست دارد؟ / رضا به قضای الهی، شرط عقل است / گره خوردن رضایت امیرالمؤمنین(ع) به رضایت خداوند (فرمایشات حضرت در جنگ صفین که حاکی از رضایت محض ایشان به رضای خداوند است) / نشانه رضایت خداوند / اگر به رضایت و صلاحدید خداوند راضی نشویم، کار چگونه پیش خواهد رفت؟ / اگر کار باب میل ما پیش نمیرود، در اوج ناراحتی و عصبانیت هم که شده بگوییم: ...
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
#پند_تاریخ
✅ خدایا همان کن که خودت صلاح میدانی
مردی در بنیاسرائیل زندگی میکرد و او را دو دختر بود. یکی از آن دو را به مردی کشاورز و دیگری را به شخصی کوزهگر شوهر داده بود.
روزی برای دیدن آنها حرکت کرد. اول پیش آن دختری که زن کشاورز بود رفت و از او احوال پرسید. دختر گفت: پدرجان! شوهرم کشت و زراعت فراوانی کرده. اگر باران بیاید حال ما از تمام بنیاسرائیل بهتر است.
از منزل آن دختر به خانه دیگری رفت و از او نیز احول پرسید. گفت: پدر! شوهرم کوزه زیادی ساخته. اگر خداوند مدتی باران نفرستد تا کوزههای او خشک شود، حال ما از همه نیکوتر است. آن مرد از خانه دختر خود خارج شد در حالی که میگفت: خداوندا! در این میان نمیتوانم به نفع یکی درخواست و دعایی بکنم. هرآنچه خودت صلاح میدانی همان را انجام ده...
📖 منبع: پند تاریخ، ج۱، ص۱۳۵ (با تصرف و تلخیص)
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهات
✅ آیا امیرالمؤمنین و حسنین -علیهمالسلام- در جنگهای خلفا شرکت داشتند؟
🔹 استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۱:۳۰ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
نظر شما درباره ایرانی اصیل بودن منهای آثار و رفتارهای عربی در زندگی چیست؟ و اینکه آیا واقعا کوروش مردی بزرگ و عادل بوده است؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ در مورد کوروش کبیر چند کتاب نوشته شده است که میتوانید آنها را در اختیار گرفته و مطالعه کنید. ظاهرا او فرد نیکوکاری بوده است و بعضی گفتهاند منظور از ذوالقرنین ممکن است او بوده باشد. اما در مورد آداب اسلامی که ما به آن عمل میکنیم باید گفت ممکن است این آداب را ملیتهای دیگر نیز عمل نمایند، اما این دلیل بر این نیست که هر کس مؤدب به این آداب باشد حتما دارای همان ملیّتها هم هست! عرب و عجم و ملیّتهای گوناگون همه باید مسلمان بوده و به اعتقادات اسلامی عمل نمایند. در این زمینه در سوره حجرات آیات بسیار جالبی پیرامون این موارد وجود دارد که میتوانید به تفسیر ذیل آنها مراجعه کنید.
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهات
✅ چرا بعضی دختران در سنین پایین ازدواج میکنند، اما بعضی علیرغم میل باطنی، موفق به ازدواج نمیشوند؟ آیا این با عدالت خداوند سازگار است؟ مگر خداوند نفرموده که موجودات را جفتجفت آفریده، پس چرا بعضی دختران با وجود سن بالا ازدواج نکردهاند؟
🔹 استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
doaye komeil.mp3
19.17M
✅ دعای کمیل با صدای استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#معرفی_کتاب
📚 نام کتاب: چهل حدیث و تصویرها
به کوشش: غلامرضا حیدری ابهری
ناشر: نشر جمال
تعداد صفحه: ۵۲
احادیث اهلبیت(ع) سرشار از معارف و نکاتی است که دانستن آنها به سعادت دنیا و آخرت انسان کمک میکند. آموزش این احادیث به کودکان باید به شیوهای جذاب باشد تا هم در ذهن آنها ماندگار شود و هم بتوانند ارتباط مناسبی با فرمودههای اهلبیت(ع) برقرار کنند. در کتاب چهل حدیث و تصویرها، با کمک گرفتن از تصاویری زیبا و جذاب و شیوهای نو در ترویج سنت نبوی، به امر آموزش احادیث به کودکان پرداخته شده است.
🔹 با اینکه کتاب خواندن برای کودک بسیار مهم است، اما دخیل کردن آنها در این کار به همان اندازه اهمیت دارد. بهجای خواندن سریع کلمات، یکی پس از دیگری و رد شدن از صفحهها، زمانی را در نظر بگیریم تا با کودک درباره اتفاقات هر صفحه گفتوگو کنیم و نظرش را درباره اتفاقات بعدی بپرسیم. اینکه به کودک بیاموزیم مطالب خوانده شده را درک کند، به اندازه مطالعه کردن مهم است.
🔹 علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقاتالقرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
🆔 @almiqat
hejab clip 063.mp3
629.2K
#کلیپ_سخنرانی
✅ قرآن کریم تربیت زوجه را بر عهده مردی گذاشته که آگاه و دانا باشد / منظور از تربیت زوجه چیست؟
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «آنچه از حجاب باید بدانیم»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/7
🆔 @almiqat
hejab clip 064.mp3
900.7K
#کلیپ_سخنرانی
✅ آیا گرما بهتنهایی دلیل کافی برای کنار گذاشتن پوشش چادر میباشد؟!
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «آنچه از حجاب باید بدانیم»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/7
🆔 @almiqat
#حدیث_هفته
✅ امیرالمؤمنین(ع): از سخن گفتن با کسی که گفتارت را نمیفهمد بپرهیز که تو را به ستوه میآورد.
📖 شرح نهجالبلاغه ابن ابی الحدید، ج۲۰، حکمت۲۸۲
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#شگفتی_های_آفرینش
✅ خورشید، عامل اصلى وزش بادها
پیشتر گفتیم «تسخیر» کردن چیزى، به معنى فرمانبردارى و خدمتگزارى موضوع تسخیر شده نسبت به تسخیر کننده است و اینکه قرآن کریم در آیه ۳۳ سوره ابراهیم(ع) خورشید را مسخر انسان معرفی نموده از همین جهت است.
یکی دیگر از خدمات خورشید به انسان (و سایر موجودات)، ایجاد پدیده «وزش باد» است. وزش بادها برکات زیادى با خود مىآورد. وسیله حرکت ابرها، نزول باران، تلقیح و بارور ساختن گیاهان، تلطیف هوا، تعدیل حرارت و برودت در سرتاسر کره زمین مىباشد.
اگر باد نمیوزید، هرگز بارانى بر زمینهاى خشک نمیبارید، بیشتر گیاهان عقیم مىماندند، میوه بسیار کم بود، مناطق استوایى در گرما میسوخت و مناطق قطبى و حتى نقاطى از مناطق معتدله هرگز قابل سکونت نبودند. هواى مجاور ما خفقانآور مىشد و موجودات زنده براى تنفس خود دچار زحمت میشدند. ولى همه این مشکلات عظیم با وزش نسیمى حل مىشود.
نکته قابل توجه این است که بدانیم عامل اصلى پیدایش این تمّوج پر برکت هوا، «اختلاف درجه حرارت» در نقاط مختلف روى زمین است و اگر مىبینیم دائماً بادهایى از دو قطب شمال و جنوب زمین بهسوى استوا و از استوا بهسوى قطبین در حرکتند، از همین جهت است. این اختلاف درجه حرارت معلول تابش آفتاب بر مناطق مختلف است. بنابراین اگر آفتابى نبود، قسمت مهمى از وزش بادها محو و نابود میشد.
📖 منبع: قرآن و آخرین پیامبر، ص۱۷۳
🆔 @almiqat
elm-67.mp3
16.79M
✅ مبحث «علم غیب»
🔹 جلسه ۶۷
🔹 تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۷/۲۲
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
📝 حوادث و ابتلائاتی که برای انسان پیش میآید از سه حال خارج نیست / وقتی غفلتها، تنبلیها و رها کردنهای روح کار دست انسان میدهند / چگونه از روح خود مراقبت کنیم؟ / مثالهایی از قرآن کریم درباره گرفتاری درست کردن انسان برای خود / فساد اقتصادی، آسیبزنندهتر از فحشا / آیا راهی برای جبران مصیبتهایی که انسان برای خود درست کرده وجود دارد؟ / گاه انسان در ۱۸ سالگی کاری میکند و در ۶۰ سالگی تاوانش را میدهد! / آیا برای انفاق باید داروندار خود را بخشید؟! / مثال قذافی در جلسه قبل برای دفاع از دیکتاتور نبود، بلکه... / منتقدانی که امروز امتحان پس میدهند
#علم_غیب
🆔 @almiqat