میقاتالقرآن
🆔 @almiqat👇
✅ کیفیت معاشرت و دادوستد با شرابخوار
حماد از حضرت صادق(ع) نقل کرد که ایشان درباره کسی که شرابخواری کند با اینکه خداوند بهوسیله پیغمبرش آن را حرام کرده، فرمود: اگر خواستگاری نماید شایستگی ازدواج را ندارد، در گفتار نباید او را تصدیق نمود، وساطت او را درباره کسی نباید پذیرفت و نمیتوان در سپردن امانتی به او اطمینان نمود. هر کس شرابخوار را امانتی بسپارد، اگر از بین برد و نابود کرد، خداوند امانتدهنده را پاداشی نمیدهد و امانت از دست رفته او را جبران نمینماید.
در ادامه فرمود: من خیال داشتم شخصی را سرمایهای بدهم تا برای تجارت به طرف یمن برود. رفتم خدمت پدرم حضرت باقر(ع). گفتم خیال دارم به فلانی سرمایهای بدهم. نظر شما چیست؟ فرمود: مگر نمیدانی او شراب میخورد؟ گفتم: بعضی از مؤمنین میگویند. فرمود: گفته آنها را تصدیق کن، زیرا خداوند میفرماید: يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ يُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِينَ؛ پیغمبر(ص) به خدا ایمان دارد و مؤمنین را تصدیق مینماید (توبه/۶۱).
پس از آن فرمود: اگر سرمایه را به دست او دادی، از بین برد و نابود کرد، خداوند نه تو را پاداشی میدهد و نه آن را جبران میکند. پرسیدم: برای چه؟ فرمود: زیرا خداوند میفرماید: وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَكُمُ الَّتِی جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ قِيَامًا؛ و اموال خود را كه خداوند وسيله قوام زندگی شما قرار داده به دست سفيهان ندهيد (نساء/۵). آیا نادانتر از شرابخوار وجود دارد؟!
بنده پیوسته (تا شراب نخورده) در پناه نگهبانی خدا و آمرزش اوست. اگر شراب خورد سرش را فاش میکند و او را در پناه خود نگه نمیدارد. در این صورت فرزند و برادر، گوش و چشم، دست و پای چنین کسی شیطان است. به هر زشتی بخواهد او را میکشاند و از هر خوبی بازش میدارد.
📖 منبع: پند تاریخ، ج۴، ص۲۷، به نقل از بحارالانوار، ج۱۴، ص۹۱۳
#پند_تاریخ
🆔 @almiqat
🌙 مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۲:۳۰ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
❓پرسش:
با اطرافیانی که اعتقادی به دین ندارند چگونه رفتار کنیم؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ هماکنون روی کره زمین حداقل هفت میلیارد نفر هستند که خداوند را قبول ندارند. میتوانید ایشان را هم به همان لیست اضافه نمایید و در پایان خواهید دید که هیچ اتفاقی نمیافتد. خداوند خدایی خودش را میکند و همه امامان(ع) هم در جایگاه خود قرار دارند. لکن اگر ایشان به واقع دنبال حقیقت میباشند، کتابهای بسیار خوبی در زمینه خداشناسی و پیامبرشناسی موجود است که میتوانید از آنها برای روشنگری ایشان استفاده نمایید. اما بیشتر به نظر میرسد این گونه افراد برای فرار از واقعیات سعی در حذف صورت مسئله دارند. مانند کسی که تنبل است و حوصله حل معادله ریاضی را ندارد و تنها چیزی که به ذهنش میرسد این است که اصل ریاضیات را انکار نماید!
#پرسش_و_پاسخ
🆔 @almiqat
✅ آشنایی با شعب مؤسسه
برادران و خواهران علاقهمند به شرکت در کلاسهای مؤسسه در علومی چون تجوید، احکام، اعتقادات و ادبیات عرب میتوانند بر اساس محل سکونت خود به هر یک از شعب زیر مراجعه نمایند:
🔹 شعبه حضرت ولیعصر(عج) [شعبه مرکزی] (ویژه برادران)
- آدرس (ورودی برادران): میدان قزوین، خیابان قزوین شرقی، خیابان شهید جوادیان (قلمستان)، پلاک۱۶۷
- تلفن: ۰۲۱۵۵۳۷۰۵۱۷ - ۰۲۱۵۵۳۹۰۱۴۴
- روزهای شنبه، دوشنبه، چهارشنبه، پنجشنبه
🔹 شعبه حضرت ولیعصر(عج) [شعبه مرکزی] (ویژه خواهران)
- آدرس (ورودی خواهران): خیابان ولیعصر، چهارراه معزالسلطان، خیابان شهید مدرس، کوچه شهید سعید اتحاد، دست چپ بنبست دوم
- تلفن: ۰۲۱۵۵۳۷۰۵۱۷ - ۰۲۱۵۵۳۹۰۱۴۴
- روزهای شنبه، یکشنبه، سهشنبه
🔹 شعبه حضرت ثامنالائمه(ع) (ویژه برادران)
- آدرس: بزرگراه بعثت، جنب نیروگاه برق، ۲۱ متری شهرک بعثت، انتهای فضای سبز، حسینیه حضرت قائم(عج)
- تلفن: ۰۲۱۵۵۰۹۰۵۶۴
- روزهای یکشنبه و چهارشنبه
🔹 شعبه حضرت ثامنالائمه(ع) (ویژه خواهران)
- آدرس: بزرگراه بعثت، شهرک بعثت، شهرک چهارده معصوم(ع)، بیست متری گلها، نبش کوچه شقایق، طبقه دوم، حسینیه حضرت فاطمه زهرا(س)
- تلفن: ۰۲۱۵۵۱۸۸۱۲۹
- روزهای یکشنبه و چهارشنبه
🔹 شعبه سلمان فارسی(ره) (ویژه برادران)
- آدرس: کرج، میانجاده، خیابان گلشهر، بلوار شهید حدادی، مسجد سلمان فارسی(ره)
- تلفن: ۰۲۶۳۴۲۴۶۹۳۴
- روزهای سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه
🔹 شعبه سلمان فارسی(ره) (ویژه خواهران)
- آدرس: کرج، میانجاده، خیابان گلشهر، بلوار شهید حدادی، مسجد سلمان فارسی(ره)
- تلفن: ۰۲۶۳۴۲۴۶۹۳۴
- روزهای دوشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه
🔹 شعبه بقیةالله الاعظم(عج) (ویژه خواهران)
- آدرس: شهرستان بهارستان، جاده ساوه، شهر گلستان، فلکه دوم، کوچه شکوفه ۱، پلاک۱۶
- تلفن: ۵۶۳۱۰۶۷۹ - ۵۶۹۱۸۳۲۵ - ۰۲۱۵۶۳۱۰۶۸۸
- روزهای دوشنبه و چهارشنبه
🔸 عزیزانی که حضور در شعب اصلی برایشان مقدور نیست، میتوانند در جلساتِ مرتبط با مؤسسه (شعب فرعی) شرکت نمایند.
🔸 برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شعب اصلی و فرعی مؤسسه، به لینک مقابل مراجعه نمایید: almiqat.com/Branches
🔸 کلیه کلاسها رایگان میباشد.
🆔 @almiqat
hejab clip 110.mp3
1.02M
✅ محرمیتهای سببی (ناشی از ازدواج) / محرمیتهایی سببی که با طلاق هم از بین نمیروند!
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «آنچه از حجاب باید بدانیم»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/7
#کلیپ_سخنرانی
🆔 @almiqat
✅ مسابقه سخنرانی بزرگسالان، مرحله نهایی
به اطلاع میرساند مرحله نهایی مسابقه سخنرانی بزرگسالان با موضوع مهدویت روز شنبه ۶ بهمن از ساعت ۱۷:۱۵ برگزار خواهد شد. در این مرحله شش نفر از شرکتکنندگان حاضر شده و هر یک ظرف مدت ده دقیقه به سخنرانی خواهند پرداخت. مرثیهخوانی شهادت امام کاظم(ع) نیز بخش پایانی جلسه خواهد بود. گفتنی است جلسه مبحث علمغیب در این روز برگزار نمیگردد.
🔹 جلسه بهصورت مجازی و پخش زنده از طریق لینک زیر در دسترس میباشد:
aparat.com/almiqat/live
✅ امام جواد(ع): بر شما باد به تحصیل علم و معرفت، چون فراگیری آن واجب و بحث پیرامون آن مستحب و پرفایده است. علم وسیله کمک به دوستان و برادران است، دلیل و نشانه مروت و جوانمردی است، هدیه و سرگرمی در مجالس است، همدم و رفیق انسان در مسافرت است و انیس و مونس انسان در تنهایی میباشد.
📖 حلیةالابرار، ج۴، ص۵۹۹
#حدیث_هفته
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
✅ در پیری توبه خواهم کرد! / لذت نقد و توبه نسیه!
اگر انسان بنا دارد برای آخرت و حتی دنیایش کاری بکند، برای موفق شدن نیاز دارد از همان جوانی در پی اهداف خود برود تا بتواند در سنین پیری از ثمره زحمات جوانی بهره ببرد.
شغل خوب، تحصیلات عالیه، جایگاه اجتماعی مناسب، و نیز مواردی چون اهل نماز بودن، عادت به تقوا و پرهیز از معاصی، تحصیل اعتقادات و...، نمونههای مختلف دنیایی و آخرتی از دستاوردهایی است که هر کسی ممکن است در پی آنها باشد. حال اگرچه رفتن در پی این توفیقات حتی در سنین پیری هم پسندیده و ارزشمند است، اما دست یافتن به بعضی از آنها بدون مقدمهسازی لازم در جوانی، چندان ساده نیست...
از این رو اگر انسان به قول معروف فقط «در جوانی جوانی کند» و برای آینده مادی و معنوی خود برنامه و تلاشی نداشته باشد، طبیعی است که نتواند با خاطری آسوده به آینده امیدوار باشد. خطری که امام صادق(ع) اینطور درباره آن هشدار میدهند:
«همچنین اگر شخص به طول عمر و بقاى خود اطمينان بيابد، در درياى لذات و معاصى غرق مىگردد. او به اين اميد كه در پايان عمر توبه خواهد كرد، همواره در رسيدن به شهوات مىكوشد. بىشك خداى جلوعلا از اين عقيده خشنود نيست و آن را از بندگانش نمىپذيرد. اگر تو غلامى داشته باشى كه يك سال خشم و نارضايتى تو را سبب شود و يك روز يا يك ماه خشنودت سازد، آيا از او مىپذيرى؟ بىترديد نمىپذيرى و تا وقتى كه در همه كار و همه وقت فرمان تو را نبرد و سفارشت را گوش فرا ندهد، او را بندهاى صالح نمىشمارى.
اگر بگويى مگر نشده كه گاه شخصى تمام اوقاتش را در معصيت و گناه گذرانده، آنگاه توبه نموده و توبه او پذيرفته شده است؟ پاسخ مىدهيم: اين امر هنگامى است كه شهوات بر انسان چيره گردند و از مخالفت با آنها عاجز شود، نه اينكه اساس كار را بر ارتكاب معصيت بگذارد [تا آخر كار توبه كند]. تنها در اين صورت خداوند از او مىگذرد و با بخشايش بر او تفضل مىكند. اما كسى كه با توجه و با قصد گناه كار مىكند تا در پايان كار توبه كند، در واقع مىكوشد تا كسى را بفريبد كه فريفتنى نيست! او مىخواهد لذت نقد را بگيرد و قول توبه نسيه بدهد!
غالبا چنين اشخاصى در عمل به اين وعده خود توفيق چندانى نمىيابند، زيرا دل كندن از لذت و رفاه و دشوارى توبه بهويژه در دوران كهولت و ضعف بدن كارى بسيار دشوار [و گاه ناشدنى] است.
وانگهى معلوم نيست كه بر اثر فردا فردا كردن، مرگ غافلگيرش نكند و او را بدون توبه از دنيا نبرد. چنان كه گاه كسى براى مدتى قرضى گرفته، ولى آنقدر درنگ و فردا فردا مىكند كه وقتی زمان پرداخت فرا مىرسد، پولش تمام شده و قرض بر گردن او باقى است.» (شگفتیهاى آفرينش (ترجمه نجفعلی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۷۸، با اندکی تصرف)
#شگفتی_های_آفرینش
🆔 @almiqat