037-marefatenafs-ghaflat-v-moraghebeh.mp3
3.2M
🔉🔉 #حتما #بشنوید
💢تو خود حجاب خودی
🔰گفتاری از استاد علی فرحانی درباره رسیدن به کمال انسانی از طریق معرفت نفس
‼️در هنگام استماع صوت، حتما عباراتی را که در پست قبل ذکر شده است، ملاحظه فرمایید.
#معرفت_نفس #اخلاق_و_عرفان
#در_محضر_علامه #پای_درس_استاد
@fater290
♨️مگر چنین چیزی ممکن و رواست که ما طبق همان شیوههای قدیمی که یک روز بزرگان ما عمل میکردند، عمل بکنیم؟
🔰 رهبر معظم انقلاب ۷۰/۱۲/۱
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅این نمیشود که در دنیا کامپیوتر باشد؛ سرعت از ساعت و دقیقه به ثانیه رسیده باشد؛ برای ذره ذرههای وقت و انرژی حساب باز بشود؛ دانشگاهها و مراکز پژوهشی عالم برای دانشجویان و محققان و خردهمحققانِ خودشان امکانات تحقیق را فراهم کنند؛ اما ما طبق همان شیوههای قدیمی که یک روز بزرگان ما عمل میکردند - چون دستشان خالی بود - عمل بکنیم؛ مگر چنین چیزی ممکن و رواست؟ اصلاً جایز نیست. اینها چیزهایی است که باید تطور پیدا کند. ... ما فقه هم میخوانیم، اما از کامپیوتر هم برای فقه استفاده میکنیم. ما فقه هم میخوانیم، اما از شیوههای جدید تحقیق هم استفاده میکنیم. در دنیا روشهای ویژه و بسیار جدیدی برای تحقیق علوم غیرتجربی وجود دارد - فقه از علوم تجربی که نیست - از آنها هم استفاده میکنیم.
#حوزه_مدرن #کلام_ولی #حوزه_علمیه
@fater290
♨️ #پیام_تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجةالاسلام و المسلمین سیدهادی خسروشاهی
🔸بسم الله الرحمن الرحیم
🔸درگذشت عالم مجاهد مرحوم حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج سیدهادی خسروشاهی رحمةاللهعلیه را به خاندان محترم و بازماندگان و ارادتمندان و علاقمندان به آثار قلمی ایشان تسلیت عرض میکنم.
🔸ایشان عنصری خستگیناپذیر در تبلیغ معارف اسلامی بهوسیلهی نگارش مقالات و ترجمهها و کتابهای متعدد در مدت ۶۰ سال از زندگی خویش بودند و انگیزه و همتی کمنظیر در تلاش برای تقریب مذاهب اسلامی و اتحاد مسلمین به کار میبردند.
🔸تلاشهای دیپلماسی در دوران جمهوری اسلامی در واتیکان و قاهره نیز بخش دیگری از مجاهدت این رفیق دیرین اینجانب بود.
🔸از خداوند متعال رحمت و مغفرت و حشر با اجداد طاهرین را برای ایشان مسألت میکنم.
#کلام_ولی
@fater290
🔹یکی از فعالیت های بسیار مهم و با برکت در زندگی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خسروشاهی، تلاش پیگیر در جمع آوری، تصحیح، چاپ و نشر آثار علامه طباطبایی بود.
🔹مقدمه ایشان بر دو کتاب ارزشمند "بررسی های اسلامی" و "رسالت تشیع" حاوی نکاتی از سیره علامه طباطبایی و همچنین نشانگر تلاش جناب خسروشاهی است، که در ادامه با هم می خوانیم.
👈مقدمه بررسی های اسلامی
👈مقدمه رسالت تشیع
@fater290
المرسلات
📝 مقدمه حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خسروشاهی بر کتاب بررسی های اسلامی @fater290 👇👇👇👇
📝مقدمه حجت الاسلام و المسلمین خسروشاهی بر کتاب بررسی های اسلامی اثر گرانقدر علامه طباطبایی (با تلخیص)
🔺راقم اين سطور كه ساليانى دراز، افتخار تلمّذ و حضور در خدمت استاد علامه، سيد محمد حسين طباطبائى را داشتم، با علاقه خاصى، به جمعآورى آثار مطبوع و استنساخ آثار مخطوط استاد مىپرداختم كه پس از مرور زمانى، گنجينهاى گرانبها از مقالات، پاسخها و رسائل استاد، در زمينههاى مختلفِ قرآنى، علمى، فكرى، اجتماعى، فلسفى و ... گردآمد كه به يارى خدا هماكنون در دو مجلد در اختيار علاقهمندان قرار مىگيرد.
🔺البته قسمتهايى از اين مباحث در سالهاى پيشين، نخست در نشرياتى مانند: يادنامه ملاصدرا، محمد خاتم پيامبران، مجله مكتب اسلام، مجله دانشكده ادبيات، فصلنامه مكتب تشيّع، مجله راهنماى كتاب و غيره چاپ شده است، ولى بخشهاى ديگر اصولًا در جايى چاپ نشده بود و توسط خود استاد در اختيار اينجانب قرار گرفت كه براى اولين بار تحت عنوان مجموعه مقالات استاد، چاپ و منتشر گرديد.
🔺جامعترين نامى كه براى اين مجموعه مىشد انتخاب كرد، نام "بررسىهاى اسلامى" بود، چرا كه اين مجموعه، شامل بررسىهاى گوناگونى در زمينههاى مختلف مباحث اسلامى است.
🔺بخشى از مباحث مندرج در اين مجموعه، پاسخهاى استاد به پرسشهايى است كه در طول سالهاى متمادى از معظمله به عمل آمده است؛ ولى متأسفانه طبق اظهار استاد، ايشان قبلًا نسخهاى از پاسخها را نگهدارى نمىكردهاند ....
🔺به خاطر دارم كه حدود بيست سال قبل، در سفرى به انگليس، دو روز به دعوت انجمن اسلامى دانشجويان، به منچستر رفتم؛ در آنجا ضمن ديدار با برادران، دانشجويى چند نامه و پاسخ استاد را در زمينههاى فلسفى و تفسيرى به من نشان داد كه استاد علامه در پاسخ سؤالات آن برادر، مرقوم داشته بودند، من با اجازه آن برادر دانشجو، فتوكپى آنها را تهيه كرده و با خود به ايران آوردم و ضمن ارائه آنها به استاد علامه، از معظمله پرسيدم كه آيا رونوشتى از اين قبيل پرسشها و پاسخهاى ارسال شده دارند يا نه؟ و ايشان فرمودند: «نه، من نوعاً پاسخها را بدون نسخه دوم براى افراد مىفرستم ...»! از ايشان درخواست كردم كه در موارد بعدى به اين جانب اجازه دهند كه قبل از ارسال پاسخها، نسخه دومى از آنها تهيه شود كه ايشان اين پيشنهاد را پذيرفتند و بعد از آن تاريخ، يا خودشان كپى تهيه مىفرمودند و يا اگر موضوع مشروح بود و مطلب را با خودنويس مىنوشتند، به من اطلاع مىدادند كه از آن نسخه دومى تهيه مىكردم و به هرحال خداوند اين توفيق را نصيب نگارنده كرد كه به جمعآورى، فصلبندى، اصلاح و تنقيح جملات، پس از كسب اجازه رسمى و كتبى از مقام استاد معظم، بپردازم و سپس آنها را به دست نشر بسپارم.
🔺در موقع تنظيم مجموعه «بررسىهاى اسلامى» و تجديد نظر در آنها، اوقات زيادى از استاد علامه را براى اصلاح و تكميل مطالب گرفتيم و چون استاد، شور و علاقه مرا براى احياى اين مجموعه از آثارشان مىديدند، گاهى در ساعات آخر شب، تلفنى اطلاع مىدادند كه: «پاسخ يك نامه علمى يا فلسفى را در بيناوراق پيدا كردهام، اگر فردا از اين طرف عبور كرديد، بياييد و بگيريد!» و من از ايشان كسب اجازه مىكردم كه همان شبانه، آخرين بحث پيدا شده را تحويل بگيرم و استاد، طبق روش ديرينه خود و اخلاق حميده انسانى- اسلامى كه داشتند، اين رخصت را به من مىدادند و من همان شبانه مطلب را كه اغلب دستنويس بود، از ايشان مىگرفتم و پس از اصلاحى كوتاه و مختصر (در جملهبندى و غيره) دوباره به ايشان عرضه مىكردم و سپس ضميمه مجموعه مىگرديد ... و در واقع مطالب كل مجموعه، با نظارت كامل خود استاد اصلاح و تكميل شده است.
🔺نكتهاى كه با كمال تأسف تذكار آن را در اينجا ضرور مىدانم، اين است كه بعضى از دوستان ارجمند و ناشرين محترم، به عنوان نشر معارف اسلامى، در سالهاى گذشته قسمتهاى مختلفى از مقالات پراكنده استاد را بدون تنقيح و حتى با اغلاط چاپى، با عناوين گوناگون منتشر ساختند كه طبعاً مورد رضايت معظمله قرار نگرفت ... در همان ايّام خود استاد معظم به درخواست حقير، در نامهاى خطاب به اين قبيل دوستان محترم چنين مرقوم داشتند:
🔸باسمهتعالى. اجازه نشر آثار و تأليفات يا مجموعههايى از مقالات اين جانب كه تاكنون تحت نامهاى مختلفى از طرف چند ناشر محترم چاپ و منتشر شده است، فقط براى يك چاپ بوده است و بعد از اين تاريخ، چاپ و نشر كليه اين آثار بدون اجازه مجدد و كتبى مجاز و مشروع نخواهد بود مگر چاپ تفسير الميزان كه متكى به قرارداد كتبى و صريح در امتياز دائمى مىباشد. اميد است كه علاقهمندان به نشر فرهنگ و علوم اسلامى با اعمال و رفتار خود، نمونههايى از افراد با ايمان و با تقوا و فرهنگ دوست باشند. 20 جمادی الثانی 97 ه ق. محمد حسين طباطبائى
🔰قم، حوزه علميه، آذر ماه 1370
#در_محضر_علامه
@fater290
المرسلات
📝 مقدمه حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خسروشاهی بر کتاب "رسالت تشیع" @fater290 👇👇👇👇
📝 مقدمه حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خسروشاهی بر کتاب "رسالت تشیع" (با تلخیص)
🔸جلد اول كتاب حاضر براى نخستين بار در سال 1339 تحت عنوان "مكتب تشيع" در 380 صفحه چاپ و منتشر گرديد و در سال 1357 براى بار دوم، پس از تجديد نظر كلى و اضافات و اصلاحات، تحت عنوان «شيعه: مجموعه مذاكرات با پروفسور كربن» در 500 صفحه منتشر گرديد. در واقع چاپ دوم داراى مزايا و ويژگىهايى شد كه چاپ اول فاقد آنها بود و از نظر اتقان عبارات و اضافه پارهاى مطالب و مدارك، بر چاپ قبلى برترىهايى دارد.
🔸دنباله مذاكرات استاد معظم مرحوم علامه طباطبائى با پروفسور هانرى كربن كه در سال 1340 انجام يافته و شامل مباحث ديگرى است، تحت عنوان "رسالت تشيع در دنياى امروز" با توضيحاتى از جناب احمدى و اين جانب، هماكنون، براى نخستين بار منتشر مىشود.
🔸نكتهاى كه در اين باره بايد به آن اشاره كنم، اين است كه متن اصلى كتاب، در همان سال 1340 از طرف استاد علامه در اختيار اين جانب قرار گرفت تا با همكارى حضرت آقاى احمدى، توضيحاتى بر آن نوشته و كتاب را به دست ناشرى بسپارم. اما من، پس از كسب اجازه از استاد علامه تصميم گرفتم كه مطالب كتاب نخست و به تدريج، براى استفاده عموم در مجله ماهانه مكتب اسلام (چاپ قم) درج گردد و سپس با آماده شدن توضيحات، به طور مستقل چاپ شود.
🔸بخشى از مباحث كتاب، با مختصرى تلخيص، در مجله مكتب اسلام (سال هفتم و هشتم) درج شد كه اين تلخيص مورد رضايت مرحوم استاد بزرگوار علامه طباطبائى رضى الله عنه قرار نگرفت و سپس، در تغيير و تبديل مديريت داخلى مجله- پس از مسافرت برادر دانشمند و محترم جناب آقاى محمد مجتهد شبسترى به هامبورگ- متأسفانه بقيه مطالب كتاب، به طور كلى «مفقود» گرديد و هرچه گشتيم پيدا نشد.
🔸اين امر، البته حادثه تأسفآورى بود و هنگامى كه موضوع را با استاد علامه در ميان گذاشتيم، معلوم شد كه معظمله، نسخه ديگرى در اختيار ندارند كه اين امر، بر تأسف ما افزود. سرانجام با راهنمايى استاد، من از جناب آقاى دكتر نصر پرسيدم كه آيا ايشان، با توجه به حضور دائم در جلسات بحث، نسخهاى از بحثها را دارند يا نه؟ و خوشبختانه ايشان گفتند: نسخه تايپ شدهاى براى خودشان دارند! وقتى گفتيم كه نسخه استاد گم شده است، حاضر شدند كه كپى كاملى از نسخه خود را به ما بدهند
🔸كه مجدداً خود مرحوم علامه طباطبائى، پس از يك بار مرور كامل بر نسخه تايپ شده، آن را به اين جانب تحويل دادند كه به طور مستقل چاپ شود، ولى حوادث داخلى- از جمله دستگيرى و تبعيد حقير از قم به انارك- به ما امكان نشر كتاب را نداد تا آن كه انقلاب اسلامى پيروز شد و اينجانب مأموريت سفارت واتيكان را عهدهدار شدم و هنگام سفر، اصل كتاب و توضيحات تهيه شده توسط جناب آقاى احمدى را با خود به واتيكان بردم كه با فراغ بال توضيحات خود را در آن جا بنويسم و كتاب به دست چاپ سپرده شود. اما حوادث خارجى كمتر از حوادث داخلى نبود، و پس از پنج سال اقامت در ديار غرب، به هنگام مراجعت متن كتاب را هم با خود آوردم.
🔸تطبيق متن و اصلاح و تكميل توضيحات كتاب، به موازات كارهاى ديگر، موجب شد كه باز كار مدتى به درازا بكشد. ولى به هرحال موجب خوشوقتى است كه بالاخره كتاب به دست چاپ سپرده مىشود. و اى كاش چاپ و نشر كتاب، در غياب استاد انجام نمىگرفت. گرچه در «تقدير» هيچ «تدبيرى» راه ندارد.
🔸البته ناگفته نبايد گذاشت كه متأسفانه باز هم در مراحل پايانى كار، قسمتهايى از متن تايپ شده كتاب كه براى تحويل به چاپخانه در نزد برادرى بود، گم شد و پس از تأخيرى زجرآور و طاقتفرسا، و انتظارى دو ساله، توانستيم بخشهاى حروف چينى شده مغشوش و اصل متن تايپ شده مفقود را به دست آوريم و تحويل برادرى ديگر دهيم تا به يارى حق، «مركز بررسىهاى اسلامى و كلبه شروق» به چاپ و نشر آن بپردازد.
🔸نقل اين داستانها براى آن بود كه دوستان و علاقهمندان آثار علامه طباطبائى بدانند كه جمعآورى و نشر آثار علامه، كار سهل و آسانى نبود و يا پارهاى از علل تأخير نشر اين كتاب چه بوده است. ولى به هر حال بايد خداى را سپاسگزار بود كه سرانجام و پس از سى سال، اين توفيق را به ما مىدهد كه كتاب استاد بزرگوارمان، مرحوم علامه طباطبائى رضى الله عنه را، همانطور كه خود علاقه داشت، به طور كامل و براى نخستينبار در دسترس علاقهمندان قرار دهيم.
🔸و بىشك پاداش اين «باقيات صالحات»، در دارالخلود نصيب استاد خواهد شد، به اميد آن كه روح ملكوتى وى از ما راضى شود و دعاى خيرش، هم چنان زمان حيات دنيوى، بدرقه راه ما باشد. رحمه اللَّه و حشره مع اوليائه و جعله من عباده الذين دخلوا جنته.
🔰تهران، مرداد 1370 ش- محرم 1412 ه. ق
#در_محضر_علامه
@fater290
🔹یکی از فعالیت های بسیار مهم با و برکت در زندگی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خسروشاهی، تلاش پیگیر در جمع آوری، تصحیح، چاپ و نشر آثار علامه طباطبایی بود.
🔹مقدمه ایشان بر دو کتاب ارزشمند "بررسی های اسلامی" و "رسالت تشیع" حاوی نکاتی از سیره علامه طباطبایی و همچنین نشانگر تلاش جناب خسروشاهی است، که در ادامه با هم می خوانیم.
👈مقدمه بررسی های اسلامی
👈مقدمه رسالت تشیع
@fater290
💠نهج البلاغه، درس زندگی اجتماعی برای مسلمانهاست.
💢کتاب نهجالبلاغه شاید در تمام دورانی که تألیف شده و بوجود آمده تا امروز به قدر این روزگار مورد نیاز و متناسب با اوضاع زمان و مکان نبوده.
🔰رهبر معظم انقلاب ۶۳/۱/۲۶
@almorsalaat
المرسلات
💠نهج البلاغه، درس زندگی اجتماعی برای مسلمانهاست. 💢کتاب نهجالبلاغه شاید در تمام دورانی که تألیف
💠نهج البلاغه، درس زندگی اجتماعی برای مسلمانهاست،
💢کتاب نهجالبلاغه شاید در تمام دورانی که تألیف شده و بوجود آمده تا امروز به قدر این روزگار مورد نیاز و متناسب با اوضاع زمان و مکان نبوده.
🔰رهبر معظم انقلاب ۶۳/۱/۲۶
🌀🌀🌀🌀🌀
🔅کتاب نهجالبلاغه - این مجموعهای که به همت و تلاش سید بزرگوار شریفِ رضی تهیه شده و بحمدالله تا امروز محور ملاحظه و مطالعهی خواص و اندیشمندان بوده اگر چه نه محور معرفت و کار عمومی مردم - این کتاب شاید در تمام دورانی که تألیف شده و بوجود آمده تا امروز به قدر این روزگار مورد نیاز و متناسب با اوضاع زمان و مکان نبوده.
🔅البته نهجالبلاغه از جهات مختلفی حائز اهمیت است، شاید بشود گفت که نهجالبلاغه یک مجموعهای است از عمدهترین مباحث معارف اسلامی؛ و همهی چیزهایی که برای یک انسان مسلمان و یک جامعهی مسلمان لازم است در نهجالبلاغه از آن سخنی و حرفی و به آن اشارهای یا دربارهی آن بحثی و هدایتی هست. از توحید و عقاید اسلامی و اصول دین تا اخلاق و تهذیب و تزکیهی نفسانی؛ و از سیاست ملکداری و کیفیت ادارهی صحنههای عظیم فعالیت اجتماعی تا تنظیم روابط اخلاقی و خانوادگی؛ از جنگ و سیاست و حکمت و علم و مغیبات و همه چیز در این کتاب شریف هست.
🔅لکن این کتاب در مجموع درس زندگی اجتماعی برای مسلمانهاست؛ مطالب این کتاب به طور مجردِ از زندگی مطرح نشده. گویندهی این کلمات یک رئیس مملکت، یک حاکم و فرمانروای بزرگی است که سلطنت او و حکومت او بر یک کشور پهناور و عظیمی گسترش داشته و این انسان بزرگ - که مسؤولیت ملکداری و زمامداری را هم بر دوش داشته - با احساس این مسؤولیت عظیم این مطالب را بر زبان جاری کرده.
🔅مانند گفتههای یک حکیمی نیست که دور از غوغای زندگی و فارغ از واقعیتها و مسائل گوناگونی که در یک جامعه ممکن است مطرح باشد مینشیند و معارف اسلامی را بیان میکند. مانند عارفی نیست که به حالات و کیفیات درونی و نفسانی خود تکیه میکند. انسانی است که بار مسؤولیت ادارهی یک جامعهی عظیم را بر دوش خود احساس میکند، و دانای دین و بصیر به همهی معارف اسلامی و قرآنی است؛ با این دل پرمعرفت، با این روح بزرگ و در مقام این مسؤولیت با مردم روبرو میشود، با آنها حرف میزند، از آنها میخواهد، به آنها میگوید و پاسخ سؤالها و استفهامهای آنها را میدهد؛ این شرائط صدور نهجالبلاغه است.
🔅شاید با همهی روایاتی که ما از ائمهی معصومین علیهمالسّلام داریم از این جهت فرق میکند، آنها مربوط به دوران حاکمیت مورد قبول اسلامی از دیدگاه ائمه علیهمالسّلام زندگی نمیکردند. آنها در دوران اختناق به سر میبردند، مسائل از دیدگاه یک حاکم و مسؤول ادارهی مملکت بر زبان آنها جاری نمی شد.
🔅اما امیرالمؤمنین به عنوان یک حاکم اسلامی حرف میزند، با یک جامعهای که تحت اشراف و حکومت خود اوست حرف میزند، و این بیشترین سخنانی است که از امیرالمؤمنین در نهجالبلاغه نقل شده. البته در کلمات آن حضرت سخنانی هم هست که مربوط به دوران حکومت ایشان نیست.
🔅ما امروز در همان شرائط قرار داریم، شرائط کنونی جامعهی اسلامی همان شرائط است. البته نهجالبلاغه مخصوص کشور ما نیست، مال همه دنیای اسلام است، اما دنیای اسلام هم امروز در حال یک بیداری و حیات دوبارهی اسلامی است، در کشور ما و در جامعهی ما - که در سایهی همین آموزشهای امیرالمؤمنین و با اتکاء به نَفَس نهجالبلاغه این انقلاب به پیروزی رسیده، و امروز همان جامعه اسلامی و علوی تشکیل شده و همان شرائط تقریباً در بیشتر ابعاد بر جامعهی ما و کشور ما حکومت میکند - امروز روز استفادهی هر چه بیشتر از نهجالبلاغه است.
#کلام_ولی #تمدن_اسلامی #جامعه_اسلامی
@almorsalaat