📣 #اطلاعیه| تجمع طلاب و روحانیون
🔰دفاع از مردم مظلوم #افغانستان و #فلسطین و محکومیت جنایات عوامل وحشی استکبار
⏰ امروز دوشنبه ساعت ۱۱:۳۰
🕌 مکان: مدرسه مبارکه فیضیه
👤 سخنران: آیت الله اراکی
🌀لینک پخش زنده:👇
hawzahnews.com/service/live
🌀پخش در ایتا:👇
http://yun.ir/hawzahnews?eitaafly
#حوزه_انقلابی
@almorsalaat
ahamiate-babe-alfaz.mp3
434.1K
🌀#اصول| نکته ای کوتاه و مهم درباره اهمیت باب الفاظ علم اصول
🎙استاد علی فرحانی
📌گزیده تدریس برائت، حدیث رفع
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
🔵#در_مدرسه_امام_خمینی| مجموعه جلسات تبیین کارآمدی، شاخصهها و امتیازات دستگاه استنباطی امام خمینی (ره) در مقایسه با سایر نظامات اصولی
🎙استاد علی فرحانی
📌این جلسات در سال ۹۷ در موسسه مفتاح به عنوان مقدمه فقه های مضاف و خصوصا فقه فرهنگ و روابط اجتماعی تدریس شد. جهت آشنایی با دستگاه اصولی حضرت امام (ره) توصیه می شود.
⬇️لینک دانلود صوت (۱۶جلسه)👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/maaref/emtiazate-dastgahe-emam-meftah-97/
#فقه_معاصر #فقه_فرهنگ #فقه_روابط_اجتماعی
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
🔵#اخلاق_و_عرفان| ناراحتی شدید امام (ره) از #غیبت کردن یک طلبه پشت سر یکی از مراجع
🔹من سى سال با استاد بزرگوارم مرحوم علامه طباطبايى رحمه الله عليه بوده ام. سى سال با استاد بزرگوارم رهبر عظيم الشان انقلاب [امام خمینی] بودم، در اين سى سال بهجان اين دو شخصيت بزرگوار قسم مى خورم مطلبى كه شبهه غيبت باشد از اين دو نديدم.
🔹فراموش نمى كنم كه همين رهبر عظيم الشان انقلاب [امام خمینی] براى درس گفتن به مسجد سلماسى آمدند. نفس ايشان بهشماره افتاده بود، و در منبر فرمودند: و الله تا حال اينقدر نترسيده ام. و افزودند: نيامده ام كه درس بگويم، آمدم كه قدرى حرف بزنم.
🔹من تقريبا 10، 15 سال درس ايشان رفتم و هيچ وقت يك جسارت از ايشان به طلبه ها نديدم اما حالا اينجا فرمودند: اگر علم ندارى، اگر عقل ندارى، اگر دين ندارى، عاقل باش و نخواه كه هويت انسانىات را بهم بزنى. بعد هم به خانه رفتند و تب مالت ايشان عود كرد و سه روز براى تب مالت در خانه ماندند.
🔹همه اين قضايا براى چه بود؟ شنيده بودند كه يك طلبه پشت سر يكى از مراجع غيبت كرده بود. خودش غيبت نكرده بود بلكه يك طلبه پشت سر يكى از مراجع غيبت كرده، اما نفس او به شماره افتاده و تب مالتش عود مى كند، چرا؟ براى اينكه او درك كرده كه غيبت بسيار بد است.
📚آیت الله مظاهری، عوامل کنترل غرائر ص156
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
هدایت شده از خانه طلاب جوان
#نشر_حداکثری
🌀 افتتاحیه ستاد حوزوی_انتخاباتی ((ملّت امام حسین علیه السّلام))
📢 با حضور:
🔘 حجت الاسلام و المسلمین #ملکی (قائم مقام مدیر حوزه های علمیه)
🔘 سرکارخانم #ظهیری (معاون فرهنگی و تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران)
🌐 با همکاری گروه های حوزوی و جهادی
⏰ #زمان: سهشنبه ١۴٠٠/٠٢/٢٨ ساعت: ١٨
🏡 #مکان: قم، بلوار غدیر، کوچه ۸ (ورودی برادران) مدرسه هدایت؛
کوچه ١٠ (ورودی خواهران) مدرسه هدایت
📌 این ستاد بر حضور حداکثری مردم و ارائه شاخصهای فرد اصلح تمرکز دارد و بنای حمایت از کاندیدای خاصی را ندارد.
📲 راه ارتباطی از طریق آیدی:
@mellat_emam_hosein
🇮🇷 #ستاد_ملت_امام_حسین (ع) 🇮🇷
✴️راهکاری برای #مشارطه موثرتر
🔸استاد در ابتدای جلسه ای که چند روز پیش به مناسبت شبقدر داشتند، بیان کردند که بر اساس نگاه امام و علامه و بر مبنای فاعل بالقصد بودن انسان، لازم است که هر روز دقایقی را به مقصد و خدای متعال توجه داشته باشد.
🔸در ادامه فرمودند که از بهترین ابزارهای ایجاد این توجه، چند دقیقه مطالعه کتب اخلاقی موثر است.
🔊بشنوید:
▫️eitaa.com/almorsalaat/3824
🔸حضرت امام (ره) در مقدمه کتاب شریف شرح حدیث جنود عقل و جهل، ملاک و جایگاه کتاب اخلاقی را بیان میکنند و می فرمایند که کتاب اخلاق نباید نسخه دوا نما بلکه باید دارو باشد.
📖بخوانید:
▫️eitaa.com/almorsalaat/2443
🔸همچنین ایشان در کتاب سرالصلوه چند مورد از علمای اخلاق و عرفان را بیان و توصیه به مطالعه آثار ایشان میکنند.
📖بخوانید:
▫️eitaa.com/almorsalaat/3129
🔸از طرفی میدانیم که یکی از دستورات همه بزرگان از جمله امام خمینی در حدیث اول از چهل حدیث و علامه طباطبایی در نامه به آن جوان، مسئله #مشارطه در ابتدای روز است. به این معنا که شخص در ابتدای روز اهداف خود را یادآوری کند و تصمیم بگیرد که در طول روز آن ها را مراقبه کند.
📖بخوانید:
▫️eitaa.com/almorsalaat/3707
▫️eitaa.com/palmorsalaat/100
▫️eitaa.com/palmorsalaat/101
🔸استاد فرحانی چند روز پیش در ضمن مشورت تحصیلی به یکی از طلاب، بحثشان به بحث مشارطه رسید.
🔸ایشان فرمودند: درست است که همه اساتید اخلاق توصیه به مشارطه و مراقبه میکنند. اما هر کدام از این ها روش خاص خود را دارد.
🔸سپس فرمودند که مرحوم آیت الله بهجت، در مورد مشارطه میفرمودند که انسان در ابتدای روز چند دقیقه از کتب اخلاقی را بخواند. و عمل کردن به این روش در مشارطه، اثر بیشتری دارد.
🔸خلاصه اینکه بر اساس توضیحات فوق، خوب است که در ابتدای روز چند دقیقه به مطالعه یکی از کتب اخلاقی (آثار امام، علامه، شهید مطهری و یا آثاری را که امام (ره) توصیه کرده اند) پرداخته شود.
🔸انشالله بنا داریم جهت تسهیل در این امر هر روز در ابتدا از یکی از این کتب، مطلبی را در کانال قرار دهیم. باشد که مورد استفاده همه ما قرار گیرد.
#پای_درس_استاد #در_محضر_علامه #در_مدرسه_امام_خمینی #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
صحیحه ابن بزیع در باب توطن.mp3
1.9M
🔊#علم_رجال| ابن بزیع و صحیحه منقول از ایشان در باب توطن
🎙استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
🌀ستاد مجازی
👈"حامیان #دولت_جوان_انقلابی"
▫️در راستای اهمیت و لزوم حضور موثر حوزویان در امر انتخابات و تبیین شاخصه های رئیسجمهور مطلوب و حمایت از کاندیدای اصلح #جبهه_انقلاب، گروه حوزوی هماندیشی #المرسلات را در ایام انتخابات به این امر اختصاص میدهیم.
▫️ به این منظور از همه فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی و #فعالین_مجازی دعوت می شود در راستای، #تولید، #نشر، #بازنشر، #اشتراکگذاری، #اعلامنیاز محتواهای انتخاباتی جبهه انقلاب و تبیین شاخصه های دولت مطلوب و راهکارهای حمایت از کاندیدای اصلح، در این گروه عضو شوند.
🔰لینک عضویت گروه👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1221263413C41edddb737
@almorsalaat
🔴#روایات| اهتمام به حديث، پس از تمسك به كتاب حكيم حميد، برترين وظيفهاى است كه عالم دين بدان مكلف است.
🔺اهتمام به حديث، پس از تمسك به كتاب حكيم حميد، برترين وظيفهاى است كه عالم دين بدان مكلف است، اين، استضائه از انوار علم و حكمتى است كه از كلام و تعليم و هدايت پيامبر مكرم اسلام (صلّى الله عليه و آله) و ائمهى معصومين از اهل بيت آن حضرت (عليهم الصّلاة و السّلام) ساطع مىگردد و خرد و انديشهى انسانى را دستگيرى و راهنمايى، و زندگى بشر را برخوردار از سلوك حكيمانه و خردمندانه مىكند.
🔺و چنين است كه حضرت ابى جعفر (عليهالسّلام) به جابر مىفرمايد: «يا جابر! و اللَّه لحديث تصيبه من صادق فى حلال و حرام، خير لك مما طلعت عليه الشمس حتى تغرب».
🔺در تاريخ علم دين، جمع حديث و حمل و فهم و درك و شرح آن، يكى از بزرگترين و طولانىترين فصول است و با يك نظر، حديث، مادر بسيارى از علوم اسلامى و يا همهى آنهاست، و از اين رو است كه عالم دينشناس بزرگ اقدم، شيخ كلينى (رحمة اللّه تعالى) در مقدمهى كتاب كافى شريف، حديث را برابر با علم دين دانسته و آن را محور علم و ايمان به شمار آورده است.
🔺دقت و باريك بينى فقهاء و علماى برجستهى سلف در امر حديث و چگونگى تحمل آن و شرائط وثوق به روايت و ديگر آنچه در اين باب بر اهلش آشكار است، همه از همين اهميت و عظمت شأنى كه در بارهى حديث و تأثير آن در سرنوشت فرد و جامعهى اسلامى گفته شد، سرچشمه مىگيرد.
📚رهبر معظم انقلاب، پيام به مناسبت تأسيس مؤسسه دارالحديث 1374/08/22
#کلام_ولی #حوزه_علمیه
@almorsalaat
المرسلات
✴️راهکاری برای #مشارطه موثرتر 🔸استاد در ابتدای جلسه ای که چند روز پیش به مناسبت شبقدر داشتند، بیان
♨️#مشارطه| راه #وصول به این کرامت عظمی #معرفت_نفس است.
✅برادر من! اگر همت داری که از اهل معرفت شوی، و انسان بشوی، بشر روحانی باشی، سهیم و شریک ملائکه باشی، و رفيق انبیاء و اولیاء بوده باشی؛ کمر همت به میان زده از راه #شریعت بیا. یک مقدار از صفات حیوانات را از خود دور کن، و متخلق به اخلاق روحانیین باش؛ راضی به مقامات حیوانات و قانع به مرتبه جمادات نشو! حرکتی از این آب و گل به سوی وطن اصلی خود که از عوالم عليين و محل مقربین است بكن تا بالكشف والعيان به حقیقت این امر بزرگ نائل باشی و راه #وصول به این کرامت عظمی #معرفت_نفس است. همت بكن بلکه نفس خود را بشناسی که شناختن او را شناختن خداوند جل جلاله است؛ چنان که در روایت است که: "من عرف نفسه فقد عرف ربه".
📚میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، رساله لقاءالله
#اخلاق_و_عرفان #لقاءالله
@almorsalaat
taasire-haghighate-shareye-dar-tafsire-adelleh.mp3
3.18M
🌀#اصول| تاثیر حقیقت شرعیه در تفسیر ادله شرعیه
🎙استاد علی فرحانی
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
🔵#در_مدرسه_امام_خمینی| امام مردى بودند كه فلسفهى اسلامى در عالىترين شكلش در مشت ايشان قرار داشت/ بهترين فلسفهدانان قم، شاگردهاى امام بودند.
🔹امام مردى بودند كه فلسفهى اسلامى در عالىترين شكلش در مشت ايشان قرار داشت. آن وقت كه مرحوم علّامه طباطبايى (رضواناللهعليه) در قم مطرح بودند، امام استاد فلسفه محسوب ميشدند.
🔹مرحوم آقاى مطهّرى (رضواناللهعليه) كه جزو بهترين روحانيون فيلسوف قلمداد ميشود، تربيتشدهى امام بود و در درس فلسفهى امام شركت ميكرد. اصلاً بهترين فلسفهدانان قم، شاگردهاى امام بودند. البتّه بعدها ايشان تدريس فلسفه را كنار گذاشتند؛ ولى قطعاً مطالعات فلسفىشان را كنار نگذاشته بودند؛ يعنى ميشود فهميد كه نميتوانستند كنار بگذارند. اين هم بُعدِ فلسفهى امام.
🔹امروز اگر كسى بخواهد دقيقترين وظريفترين نظرات فلسفىِ مثلاً ملّاصدرا را بفهمد و در اين زمينه جوياى استادى باشد، بايد به حواشى امام - اگر در اين خصوص حاشيهاى داشته باشند - مراجعه كند. عين همين مطلب، در «عرفانِ علمى» و «نظرى» ايشان صادق است.
📚رهبر معظم انقلاب 73/3/4
#فلسفه #عرفان #کلام_ولی
@almorsalaat