هدایت شده از
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸#انفال/۲۹:يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقَانًا وَيُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ
ای اهل ایمان! اگر [در همه امورتان] از خدا پروا کنید، برای شما [بینایی و بصیرتی ویژه] برای تشخیص حق از باطل قرار می دهد، و گناهانتان را محو می کند، و شما را می آمرزد؛ و خدا دارای فضل بزرگ است.
💎کارگروه هنر و رسانه دانش آموختگان علوم قرآن و حدیث
https://eitaa.com/joinchat/1298269055C69f379f8de
در هر کار واجب یا مستحبی، همان نیتی که بهترین بندگان خدا دارند را قصد میکنیم تا ارزش عمل افزایش پیدا کند.
مثال: در زیارت و حتی در کلمات نماز، همان قصدی که امام عصر «علیهالسلام» دارند را اراده میکنیم.
صحیفه سجادیه دعای ۱ فراز ۲۵
وَ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ بِكُلِّ مَا حَمِدَهُ بِهِ أَدْنَى مَلاَئِكَتِهِ إِلَيْهِ وَ أَكْرَمُ خَلِيقَتِهِ عَلَيْهِ وَ أَرْضَى حَامِدِيهِ لَدَيْهِ
و سپاس خداى را، به هر سپاسى كه نزديكترين فرشتگانش و گرامىترين آفريدگانش و پسنديدهترين سپاسگويانش،او را ستودهاند.
@sahyfeh
💎کانال آموزش قرآن
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
110. سورۀ نصر
بسم الله الرحمن الرحیم . اذا جا نصر الله و الفتح . ورایت الناس یدخلون فی دین الله افواجا . فسبح بحمد ربک و استغفره ، انه کان توابا
سورۀ نصر با سه آیه همراه با سوره های کوثر و عصر که آن دو نیز سه آیه دارند، از نظر تعداد آیات کوتاه ترین سوره های قرآن اند. سورۀ نصر یکصدودهمین سورۀ قرآن کریم در ترتیب مصحف شریف (ترتیب تلاوت) و پنجمین سوره در ترتیب آموزشی – پژوهشی است. اسم سوره از کلمۀ «نصر» در آیۀ اوّل سوره، «اذا جاء نصر الله والفتح» اخذ شده است.
از آنجا که رسول خدا پس از فتح مکّه، سورۀ نصر و ذکر «سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ، أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَأَتُوبُ إِلَیهِ» را که برگرفته از آیۀ پایانی آن است، فراوان تکرار و تلاوت میکردند، در گزارشهای رسیده از زبان بعضی از صحابه و تابعان، این سوره مدنی و نزول آن پس از فتح مکّه یا نزدیک به آن پنداشته شده است. عبّاس عموی پیامبر نزول آن را نشانۀ نزدیک بودن رحلت رسول خدا دانسته است؛ از این رو، بعضی نام «تودیع» را بر آن گذاشته اند. با این همه، معنا و ساختار آن و قرار گرفتن آن میان دو سورۀ مسد و کافرون دلالت بر مکّی بودن آن دارد. یعنی در زمانی که پیامبر در اوج سختی و فشار از ناحیۀ مشرکان و کافران و ابولهب ها و همقطارانش در مکّه بود، خداوند با نزول این سوره، وعدۀ فتح و گشایش را - با توجّه به صبر و استقامت و تسبیح مداوم رسول خدا و روش و شیوۀ حکیمانۀ آن حضرت برای تبلیغ قرآن - میدهد (ان تنصروا الله ینصرکم ویثبّت اقدامکم/ محمّد، 7).
به طوری که با گذشت اندک زمانی همه می بینند همین مردمی که در راه رسالت پیامبر سنگ اندازی می کردند، گروه گروه در دین خدا وارد خواهند شد. بنابراین رسول خدا، با برنامه ریزی و کوشش فراوان، حامدانه و عاشقانه مسیری را که ربّ او، برای او و رسالتش برگزیده طیّ میکند و در این راه هرگز لحظه ای ناامید و مأیوس نبوده و نخواهد بود، زیرا خداوند همواره حامی و پشتیبان بندگانی است که رو به سوی او می آورند (لقد تاب الله علی النبی و المهاجرین و الانصار الذین اتبعوه فی ساعة العسرة ... ثم تاب علیهم انّه بهم رؤف رحیم . و علی الثلاثة الذین خلّفوا .. ثم تاب علیهم لیتوبوا انّ الله هو التوّاب الرحیم / توبه،117-118).
#شعراء/ آیه ۸۴
🔹وَٱجْعَل لِّی لِسَانَ صِدْقٍ فِی ٱلْأَخِرِینَ
🔸و نام نیکی برایم در (نسل های) آینده قرار ده!
💎کانال آموزش قرآن
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
May 11
#سبکزندگیمهدوی(۲)
#تشکرنیابتییا_اصلی
خدای مهربان را بیحد و بیعدد ستایش میکنیم و سپاسگزاریم بخاطر همه نعمتهای بیحد و مرزش
✓چه نعمتهایی که به اهل زمانه ما عنایت میکند.
✓و چه نعمتهایی که به تمام بندگان گذشتهاش لطف کرده است.
✓و چه نعمتهایی که به جمیع آیندگان عطا خواهد کرد.
ثُمَّ لَهُ اَلْحَمْدُ مَكَانَ كُلِّ نِعْمَةٍ لَهُ عَلَيْنَا وَ عَلَى جَمِيعِ عِبَادِهِ اَلْمَاضِينَ وَ اَلْبَاقِينَ عَدَدَ مَا أَحَاطَ بِهِ عِلْمُهُ مِنْ جَمِيعِ اَلْأَشْيَاءِ، وَ مَكَانَ كُلِّ وَاحِدَةٍ مِنْهَا عَدَدُهَا أَضْعَافاً مُضَاعَفَةً أَبَداً سَرْمَداً إِلَى يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ.پس سپاس او را،به جاى هر نعمتى كه او بر ما و بر همۀ بندگانش-گذشتگان و باقىماندگان-دارد.به شمارۀ آنچه علمش-از همۀ چيزها-به آن احاطه دارد و به جاى هر يك از آنها به شمارۀ چندين برابر،هميشه و جاويد تا روز قيامت
زیرا اعتقاد داریم بنی آدم اعضای یکدیگرند(یکپیکرند)
که در آفرینش ز یک گوهرند
🙏و این رویکرد و چنین عملکردی، برای شخص شکرگزار و جامعه بشری، برکاتی عظیم دارد و زمینه ساز ظهور است.
انشاءالله تعالی🤲
پس منتظران ظهور، ندای هر ستمدیدهای(در هرجای جهان) که تقاضای کمک برای نجات از ستمکارانی(که نعمت امنیت را از او سلب میکنند) را دارد، پاسخ میدهند چرا که حضرت رسول«صلی الله علیه وآله وسلم»فرمود:
ومَن سَمِعَ رَجلاً یُنادِی: یا لَلمسلمینَ! فَلَم یُجِبهُ فلَیسَ بمُسلِمٍ.
#صحیفهسجادیه
#دعایاول
#فراز۲۷
💎کانال آموزش قرآن
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حدید۲۰:اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِينَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَيْنَكُمْ وَتَكَاثُرٌ فِي الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ ۖ كَمَثَلِ غَيْثٍ أَعْجَبَ الْكُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ يَهِيجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ يَكُونُ حُطَامًا ۖ وَفِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ شَدِيدٌ وَمَغْفِرَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٌ ۚ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ
بدانید زندگی دنیا تنها بازی و سرگرمی و تجمّل پرستی و فخرفروشی در میان شما و افزون طلبی در اموال و فرزندان است، همانند بارانی که محصولش کشاورزان را در شگفتی فرو میبرد، سپس خشک میشود بگونهای که آن را زردرنگ میبینی؛ سپس تبدیل به کاه میشود! و در آخرت، عذاب شدید است یا مغفرت و رضای الهی؛ و (به هر حال) زندگی دنیا چیزی جز متاع فریب نیست!
💎کانال آموزش قرآن
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
🔸مسابقه تدبر در زیارت اربعین🔸
🎓 با ارائه استاد الهیزاده
📹 تعداد ویدئوهای آموزشی: 3 کلیپ(43دقیقه)
🎁 اهدای جوایز نقدی:
✅نفر اول 10,000,000 ریال
✅نفر دوم 5,000,000 ریال
✅نفر سوم 3,000,000 ریال
✅ و 14 جایزه 1,000,000 ریالی
📱💻 کتاب الکترونیک رایگان
📜 اعطای گواهینامه رسمی (هزینه جزئی دارد)
🕰 تاریخ آزمون: جمعه 1403/06/10 ( 9 صبح الی 23 شب)
⌛️ قرعه کشی و اهدای جوایز: شنبه 1403/06/11
🔰 کانال مسابقه👇
🆔https://eitaa.com/mtghvs
🔵مؤسسه فرهنگی تدبر در قرآن و سیره
ایتا | بله | روبیکا | آپارات | سایت | تلگرام | اینستاگرام
«آنجلیکا نویورت» و یک عمر تلاش خستگیناپذیر در حوزه مطالعات قرآنی
🔹 آنجلیکا نویورت، قرآنپژوه برجسته آلمانی، بیش از شش دهه از عمر خود راصرف مطالعات قرآنی و اسلامی کرده است. وی آثار ارزشمندی در این زمینه تألیف کرده که از منابع معتبر مطالعات قرآنی به شمار میرود.
iqna.ir/00HkSf
@iqnanews
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقوا عامل حفظ دستآورد هاست
چگونه تقوا به ثمر مینشینه ؟
@edalatian_official
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
#شوری/ آیه ۳۶
🔹وَماَعِندَٱللّٰهِ خَیْرٌ وَ أبْقَیٰ لِلَّذِینَ ءَامَنُوا
🔸و آنچه نزد خداست،برای کسانی که ایمان آورده اند،بهتر و پایدارتر است.
💎کانال آموزش قرآن
http://eitaa.com/joinchat/439746914Ca8199e68b6
نکاتی از آموزه های سورۀ نصر
1. گرچه ظاهر کلام در آیۀ آخر سورۀ نصر امر و دستور است (فسبّح بحمد ربّک واستغفره)، ولی منظور این است که پیامبر اکرم، خدا را تسبیح می کرده است و تسبیح میکند و تسبیح خواهد کرد و به مدد الهی، اهل استغفار و برنامهریزی بوده است و خواهد بود و هیچگاه در برابر خداوند مستکبر نبوده و نخواهد بود و برای رسیدن نصر و فتح الهی تعجیل نکرده و نخواهد نمود: «فسبّح بحمد ربّک و کن من الساجدين . و اعبد ربک حتی يأتيک اليقين (حجر، 98-99)؛ «اتی امر الله فلا تستعجلوه (نحل، 1).
دلیل انتخاب اسلوب امر و نهی در قرآن کریم برای بیان سیرۀ پیامبر اکرم، آن است که جایگاه مولی و عبد حفظ و رعایت شود، و عبد بودن رسول خدا - که در تشهّد نماز نیز همواره بر آن تأکید می شود: «اشهد انّ محمداً عبده و رسوله» - در همۀ قرآن متجلّی باشد.
2. سورۀ نصر بیش از اینکه سورۀ وداع و خداحافظی باشد، سورۀ آغاز و شروع است؛ سورۀ استقامت و امیدواری است؛ سورۀ صبر و تلاش است. پیامبر اکرم در پرتو این سوره، هریک از مسلمانان انگشتشمار آغاز ظهور اسلام را بهسان یک امّت میدید که فوج فوج داخل دین اسلام میشوند و بدینسان در این مسیر پرخطر هرگونه سستی و ناامیدی از وجود ایشان رخت بر میبست و یکایک مسلمانان نیز، به پایمردی آیات و سورههایی از این قبیل، زیر شکنجههای مشرکان تاب میآوردند درحالیکه چشم به آیندۀ چشمنواز و دلگشای اسلام و گسترۀ بسیار گستردۀ مسلمین دوخته بودند.
3. در نظریۀ مدنی بودن سورۀ نصر، ما با یک سورۀ ایستا که حال و هوای رحلت و وداع و خداحافظی دارد، روبرو هستیم؛ و این سوره هیچ نقشی در حرکت و مبارزۀ مسلمانان ندارد و نهایت خواستۀ این سوره از پیامبر اکرم و مسلمانان این است که در اواخر دوران رسالت بعد از اینکه گسترش اسلام و استقبال مردم از دین اسلام را دیدند به تسبیح خدا مشغول شوند. کما اینکه معروف است پیامبر اکرم پس از نزول این سوره فراوان ذکر تسبیح و استغفار میگفتند و رحلت خود را نزدیک میدیدند.
4. اما در نظریۀ مکّی بودن این سوره، ما با یک سورۀ پویا و نقشآفرین روبرو هستیم که نه پیامرسان اتمام وقت و رحلت، بلکه نویدبخش حیات و حرّیت است و نه حاکی از تودیع و بدرقه، بلکه گویای حرکت و شروع و استقبال و استمرار است.
5. در نظریۀ مشهور، تسبیح و استغفار بعد از دیدن نصرت و فتح الهی است. امّا در نگاه دوم، بدون تسبیح و استغفار نمیتوان به نصرت و پیروزی الهی دست یافت.
6. حرف «فاء» در کلمۀ «فسبّح» حاکی از همین حقیقت است و گویای سیرۀ سراسر تسبیح و تحمید پیامبر اکرم در طول رسالت الهیشان میباشد. آن حضرت از آنجا که چشم به فتح و نصرت الهی داشتند و آیندۀ درخشان اسلام را همواره پیش روی نهاده بودند. به حکم این دستور الهی (فسبّح ...) دائماً در حال تسبیح پروردگار خود بودند.
7. کلمۀ «فسبّح» فقط امر به تسبیح گفتن نیست، بلکه امر به تسبیح کردن نیز هست. تسبیح کردن بنابر ریشه و مفهوم لغوی و نیز کاربرد قرآنی آن، به معنای سیر و حرکت و تلاش و کوشش به سمت و سوی پروردگار میباشد و صرفاً به معنای «سبحان الله» گفتن نیست.
8. کلمۀ «فاستغفره» همچون «فسبّح» فقط امر به گفتن نیست، بلکه درخواست یک فعل نیز هست. در جایی از قرآن «مغفرت» در برابر «فقر» قرار گرفته است: «الشیطان یعدکم الفقر ... و الله یعدکم مغفرة و فضلا» (بقره،268). بر این اساس «فاستغفره» یعنی ناامید نشوید؛ دچار ترس و لرز نشوید؛ احساس ضعف و کمبود و فقر و ناتوانی نکنید، از خداوند جبران همۀ این ضعفها و کمبودها را بخواهید؛ خداوند دست شما را خواهد گرفت. سستی و بیحالی و بیحرکتی را به کناری وانهید و با تمام توان به سمت و سوی نصرت و فتح الهی پیش روید که «اَلا انّ نصر اللّه قریب» (بقره،214).
هدایت شده از
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸#رعد/۲۴:سَلَامٌ عَلَيْكُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ ۚ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ
[و به آنان گویند:] سلام بر شما به پاس استقامت و صبرتان [در برابر عبادت، معصیت و مصیبت] پس نیکوست فرجام این سرای.
💎کارگروه فناوری، هنر و رسانه دانش آموختگان علوم قرآن و حدیث
https://eitaa.com/joinchat/1298269055C69f379f8de