🔴 وضعیت تاریک و شوم اقتصاد جهانی
🔻 «شوم و تاریک»، عبارتی است که نشریه اکونومیست برای توصیف وضعیت رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۰ استفاده میکند؛ وضعیتی محنتبار که تمام کشورهای جهان را درگیر کرده است.
🔹تا پیش از شیوع ویروس کرونا، نشانههایی از پایان جنگ تجاری چین و آمریکا وجود داشت. صندوق بینالمللی پول گزارش داده بود که در صورت حل تنشهای سیاسی، اقتصاد وضعیت خوبی پیشرو خواهد داشت. اما حالا، همهچیز زیر سایه همهگیری کرونا قرار گرفته است.
🔹پیشبینی اکونومیست نشان میدهد که حتی در بهترین حالت، همه نسبت به رشد اقتصادی بدبین هستند. در حد بالا، رشد اقتصادی در تمام جهان نزدیک به صفر خواهد بود.
🔹اما در حد پایین؛ منطقه یورو رشد منفی ۹ درصد، انگلستان منفی ۸ درصد، ایالات متحده آمریکا منفی ۷.۵ درصد و ژاپن، منفی ۴.۵ درصد خواهند داشت.
🔹جالب آنکه چین که منشا ویروس کرونا بود، در بهترین شرایط نسبت به دیگران قرار دارد. رشد اقتصادی چین در سناریوی بد، منفی ۳ درصد خواهد بود، در سناریوی متوسط ۳ درصد و در بهترین حالت، ۶ درصد رشد خواهد کرد.
هدایت شده از عطر گل نرجس
🔴 پایش مطبوعات سیاسی سهشنبه ۹۹/۱/۲۶
روزنامههای صبح امروز به عملکرد دولت در مواجهه با کرونا، تبعات این ویروس، قیمت نفت در بازار های جهانی و ... پرداختند.
#کیهان تیتر زد: «غرب زده ها حتی زیر تابوت آمریکا دست از التماس برنمی دارند»
#جوان به نقل از رییس بانک مرکزی : «کرهای ها هم پولمان را نمیدهند هم کالایشان را از طریق لنج ها به داخل کشور می آورند»
#ابتکار تیتر زد: «چالش جهانی برای نجات بازار نفت»
#آرمان_ملی به نقل از دیاکو حسینی: «برجام ضعیف هم مانع بازگشت پرونده ایران به شورای امنیت میشود»
#شرق به نقل از عباس عبدی: «دولت (درباره عملکردش در مواجهه با کرونا) گزارش مکتوب بدهد»
#ایران: «وزیر ارشاد با اعلام خسارت بیش از ۹۷۶ میلیارد تومانی به بخش فرهنگ، هنر و رسانه کشور خواستار مساعدت هر چه سریعتر دولت شد»
☫ @fetneakbar
هدایت شده از عطر گل نرجس
⭕️ #فرید_مدرسی کیست؟
💢 یکی از ابزارهای رسانهای جریان #خط_آتش برای همکاری منظم و متناوب علیه جریان انقلابی است.
💢 سرشبکهها و #سرفرماندهی این جریان، تمرکز امروزشان بر روی حوزه علمیه نجف و مشهد است و تمام تلاششان را برای تضعیف حوزه علمیه قم گذاشتند.
📣 گام بعدی ما معرفی شخصیت پشت پردهای با نام #ابوالفضل_فاتح است. بد نیست که مطالبی درباره او بیان شود. به شرط حیات😉
☫ @fetneakbar
هدایت شده از صبح صادق
✅ حرف روز(سهشنبه 26 فروردین)
🔴 سابقه موفق رزمایشهای مؤمنانه
رهبر معظم انقلاب با اعلام رزمایش مؤمنانه برای مقابله با آسیبهای اجتماعی ناشی از کرونا، از برخی ظرفیتهای انقلاب اسلامی پرده برداشتند که در هیچ جای دنیا سابقه ندارد. این رزمایش نهتنها به سرمایه اجتماعی در کشور میافزاید، بلکه موجب خواهد شد اثرات اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی کرونا کاهش یابد و روحیه انقلابی و همدلی ملت ایران، آلام دردکشیدهها را تسکین دهد.
نکات تحلیلی:
۱ ـ پس از بیانات رهبر معظم انقلاب شاهد این هستیم که در همه استانهای کشور این رزمایش مؤمنانه آغاز شده است و با ابتکارهای متعدد در حال ایجاد فضایی عاشقانه و معنوی در مقابله با یک بیماری خشن و خطرناک است. ۲ ـ انقلاب اسلامی با این فضاها بیگانه نیست و با همین حرکتهای کم و کوچک در مبارزههای بزرگی پیروز شده است. رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۶۸ با ذکر نمونهای از این رزمایشهای مؤمنانه میفرمایند: «معنویت مردم و خانواده شهدا و اخلاص رزمندگان در جبههها، امام را به هیجان میآورد. من چند بار گریه امام راـ نهفقط به هنگام روضه و ذکر مصیبتـ دیده بودم. هر دفعه که راجع به فداکاریهای مردم با امام صحبت میکردیم، ایشان به هیجان میآمدند و متأثر میشدند. مثلاً موقعی که در محل نماز جمعه تهران، قلکهای اهدائی بچهها به جبهه را شکسته بودند و کوهی از پول درست شده بود، امام (ره) در بیمارستان با مشاهده این صحنه از تلویزیون متأثر شدند و به من که در خدمتشان بودم، گفتند: «دیدی این بچهها چه کردند؟» در آن لحظه مشاهده کردم که چشمهایشان پر از اشک شده است و گریه میکنند.»؛ ۳ ـ «در سفر همدان نامهای به من دادند... در روزگار ما اینها استثنائی نیست، اما در تاریخ، حقیقتاً استثنائی است. این خانم نوشته بودند: همسرم و پسرهایم در جبهه بودند و خواهند بود. اظهار شرمندگی کردند که خودشان نمیتوانندـ این خانمـ در جبهه شرکت بکنند. بعد میگویند که من دو عدد انگشتر ناقابل که تمامی زینت من است و مقداری پول که ماهها آن را جمع کردم و میخواستم برای بچههایم لباس گرم زمستانی بگیرمـ که نیاز داشتندـ، ولی شرم دارم که امام عزیزم ۵۰ رزمنده را در سه ماه خرج دهد، من هم باید همینها را که هستی و مالم هست بدهم برای رزمندگان.»
نکته راهبردی: در ماجرای سیل سال گذشته، جهانیان حرکتهای شگفتانگیزی از مردم ایران را شاهد بود و این رزمایش هم موجب خواهد شد، نوعدوستی ملت ایران و حرکت ایثارگرانه در سراسر کشور اوج بگیرد و همچون گذشته، پرچم فرهنگ برتر جمهوری اسلامی ایران در جهان به اهتزاز دربیاید.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
هدایت شده از صبح صادق
✅ گزارش روز(سهشنبه 26 فروردین)
🔴 توافق بر سر کاهش بیسابقه عرضه نفت
۲۳ عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت، «اوپک» و کشورهای غیراوپک در دهمین نشست فوقالعادهای که برگزار شد، برای بزرگترین کاهش عرضه نفت جهان توافق کردند، بهگونهای که مقرر شد روزانه ۹/۷ میلیون بشکه از عرضه نفت کاسته شود. وزیر نفت کشورمان درباره جزئیات اجرای این توافق گفت: «فقط مکزیک در مقابل کاهش عرضه نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز مخالفت کرد و پذیرفت که فعلاً ۱۰۰ هزار بشکه را کاهش دهد.»
گزارههای خبری:
۱ ـ پیامدهای اقتصادی کرونا روز به روز در حال افزایش است، بهگونهای که علاوه بر بخش خدمات، بر بخش تولید نیز تأثیرگذاشته و پیشبینی کارشناسان این است که در آینده به علت کاهش تولید، شاهد کاهش بیشتر تقاضای نفت خواهیم بود. این توافق حاکی از آن است که کارشناسان پیشبینی میکنند در آینده شاهد رکود اقتصادی خواهیم بود؛ از اینرو در اولین واکنشها به این تصمیم، قیمت طلا در سطح جهانی اندکی رشد کرد.
۲ ـ در جنگ تجاری بین آمریکا و چین، برنده اصلی کاهش قیمت نفت چین است؛ از اینرو آمریکا علاوه بر انگیزه داخلی، به دلیل رقابت اقتصادی با چین حاضر شده است حتی کاهش سهم مکزیک را نیز برای ماههای مه و ژوئن بپذیرد تا قیمت نفت افزایش یابد؛ اما این کاهش عرضه متناسب با کاهش تقاضا نیست. در حال حاضر حدود ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش تقاضای خرید نفت داریم که کاهش ۱۰ میلیون بشکهای نمیتواند نقش بسیار زیادی بر افزایش قیمتها داشته باشد.
۳ ـ اگر قیمت نفت افزایش نیابد، تولید نفت برخی کشورهای تولیدکننده مقرون بهصرفه نخواهد بود و مشخصاً استحصال نفت آمریکا با قیمتهای فعلی برای این کشور مقرون بهصرفه نخواهد بود.
نکته راهبردی: جمهوری اسلامی ایران با توجه به میزان پایین عرضه رسمی نفت، آسیبپذیری پایینتری نسبت به سایر تولیدکنندگان خواهد داشت، ضمن اینکه در این توافق نیز بدلیل تحریمهای امریکا، از کاهش تولید و عرضه معاف شده است.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
هدایت شده از صبح صادق
✅ خبر ویژه(سهشنبه 26 فروردین)
1️⃣ اندیشمندی که به الطاف ملوکانه آمریکا میاندیشد
آیتا... سیدمصطفی محقق داماد، فعال اصلاحطلب و رئیس بخش مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، چندی قبل در نامهای به پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، به شیوع ویروس کرونا در ایران اشاره کرده و با وخیم نشان دادن وضعیت ایران در این ایام، نوشته است: این روزها عموم ملت ایران در این بلای دردناک، اعم از کودکان، سالخوردگان، زنان و مردان در شهرها و روستاها از یکسو با فراگیرشدن این ویروس منحوس مواجهاند و هرلحظه جان دادن عزیزی را در کنار خود تجربه میکنند.
این در حالی است که اولاً ایران اسلامی در مبارزه و مدیریت ویروس کرونا یکی از موفقترین کشورهای جهان است که در آمار تلفات آن نیز بعد از آمریکا و کشورهای اروپایی، در رتبههای پایینتری قرار دارد و ثانیاً تحریمهای ۴۰ ساله آمریکا نیز هرگز بر مقولات غذایی و دارویی کشورمان تأثیر خاص و چشمگیری نداشته است. البته که تحریمهای ظالمانه آمریکا برخلاف ادعای مقامات این کشور، شامل دارو (بویژه داروهای بیماران خاص) شده است، اما هماکنون بیش از ۹۷ درصد از نیازهای دارویی، با وجود تحریمهای حداکثری امریکا، در داخل کشور تولید میشود.
✅ کانال رسمی هفتهنامه صبح صادق
🆔 @ssweekly
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
⛔️باز هم رونامه جمهوری اسلامی
مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی گفته برای مقابله با کرونا باید منابع مالی ارگانهای زیر نظر رهبری را هزینه کنیم. حالا همه ارگانهای زیرنظر رهبری دارن هزینه میکنن، غیر از روزنامه جمهوری اسلامی.
آخه روزنامه ای که ۲هزار تیراژ داره، چاپخونه به اون بزرگی میخواد چکار؟
بفروش هزینه کن بزرگوار!
✍فرید ابراهیمی
✅نکته: امروز حتی همان ۲هزار تیراژ را هم ندارد چون فعلا روزنامه ها چاپ نمی شوند. ضمنا این جمله ای که مصی گفته را قبلا پمپئو و برایان هوک گفته بودند و جا دارد مجموعه های بازرسی و امنیتی بررسی کنند مدیرمسئول پیر این روزنامه چگونه از دشمن ترین دشمنان ایران خط خبری می گیرد؟
آیا زمان آن نرسیده این پا به سن گذاشته را از روزنامه ای که بنام مقدس جمهوری اسلامی است اخراج کنند و یک جوان انقلابی و خوشفکر را جایگزین نمایند؟
مثلا همین آقای فریدابراهیمی جوانان خوبی را هم تربیت کرده و هم سراغ دارد!
✍خیانت خواص
https://eitaa.com/antinofoozeqom
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
⛔️توضیحات نجاح محمدعلی روزنامه نگار عرب پیرامون روند توافق شیعیان بر نخست وزیری الکاظمی
در دیداری که سردارقاآنی با نیروهای مقاومت داشت، اعلام کرد که ایران در تشکیل دولت عراق دخالت نمیکند. کتائب حزب الله در آن جلسه به سردارقاآنی گفتند که الکاظمی در قضیه ترور دست داشته و ما از او انتقام میگیریم.
سردارقاآنی در جواب آنها گفت: مطمئن باشید که جمهوری اسلامی، از تمام کسانی که در قضیه ترور سردارسلیمانی دست داشته اند، انتقام خواهد گرفت و این وظیفه ماست.
مقتدی صدر بعد از توافق با برهم صالح در مورد معرفی الکاظمی، تعهداتی از او گرفت و سپس به دیگر احزاب شیعی ضمانت هایی مبنی بر موقت بودن دولت الکاظمی، اخراج نیروهای آمریکا و تقویت حشدشعبی داد تا آنها هم موافقت کنند و البته از بین کمیته۷نفره، نوری المالکی با معرفی الکاظمی موافقت نکرد.
#روزنه
https://eitaa.com/antinofoozeqom
هدایت شده از نیروگاه تایمز(صدای مردم قم)
گوترش، رهبران ادیان جهان را به مقابله با کرونا فراخواند
🔷 دبیرکل سازمان ملل شامگاه روز شنبه رهبران مذهبی ادیان مختلف جهان را برای نبرد مشترک جهت مبارزه و شکست کرونا فراخواند.
🔷 وی افزود: با همکاری، همبستگی و ایمان به بشریت مشترک این ویروس را شکست خواهیم داد.
👈در تصویر مطلب کانال جانبازان اصلاح طلب(که گویا ادمین اصلیش دستگیر شده) در مورد دین را می بینید یعنی میخوام بگم اینا گاهی از ارباباشون هم چهار نعل میزنن جلو!
همین نیروهای مذهبی و جهادی و بسیجی هستند که به خاطر ایمان و عقیدشون دوماهه تو میدون مبارزه با کرونا هستند پس باور داشته باشیم ایمان و دین چقدر کارگشاست
نیروگاه❤️تپنده قم
@nirugahtimes
🔴 کرونا و تقویت #دولت_ملت ها در برابر جهانی سازی
🔹سالهاست که نظریه جهانی سازی در مراکز فکری و علمی بحث می شود که نتیجه آن تضعیف حاکمیت «دولت - ملت» هاست.
🔸یونان باستان متشکل از دولت شهرهایی بود که به صورت مستقل حکومت می کردند. دولت شهرها، با رأی مردم اداره می شد. البته زنان، کودکان، برده ها و غیربومی ها شهروند درجه دو محسوب می شده و حق رأی نداشتند.
🔹تشکیل حکومت ها و امپراطوری های مختلف در طول تاریخ به روند سنتی ادامه داشت. حکومت های پراکنده که زمین و جغرافیای حکمرانی خود را معمولاً با قدرت نظامی نگه داشته بودند. در هر قلمرو تعدادی حکومت کوچک که همه تحت قیمومیت یک حکومت مرکزی بوده اند تشکیل می شد. نوع حکومت ها هم خلاصه می شد در: حکومت های موروثی، سلطنتی، دیکتاتوری، خلافت و دینی.
🔸مفهوم «دولت - ملت» از سقوط کلیسای مسیحیت به این طرف شکل گرفت. «دولت ملی» یعنی یک دستگاه سیاسی در قلمروی ارضی معینی دارای حق حاکمیت است و میتواند این حق را با قدرت نظامی پشتیبانی کند. در این نوع دولت، جمعیت کشور شهروند محسوب میشوند. گیدنز: ۱۳۸۴، ص ۳۴۱
🔹شاید بتوان گفت "چزاره بورجیا" شاهزاده حاکم واتیکان اولین فردی بود که دولت ملی را پیاده کرد. یکی از دلایل علاقه نیکولو ماکیاولی به بورجیا در اوایل قرن 16 میلادی همین ساختاری بود که بورجیا بنا نهاد.
🔸بدین ترتیب پیمان وستفالی، پس از پایان جنگهای سی ساله مذهبی در قرن 16 اروپا (۱۶۱۸–۱۶۴۸) فی مابین کشورهای اروپایی منعقد شد و برای اولین بار در تاریخ، حق حکمرانی کشورها(دولت ها) بر یک جغرافیای مشخص به رسمیت شناخته شد. ناسیونالیسم(ملی گرایی) حاصل شکل گیری دولت ملی بود.
🔹مفهوم دولت ملت ها در اروپا محصور نماند و به اقصاءنقاط جهان بالاخص شرق گسترش یافت. مدل حکمرانی در ایران و عثمانی و ... از مدل حاکمیت سنتی به «دولت ملت» تغییر پیدا کرد و عثمانی به چندین کشور تقسیم شد.
🔸با رشد ارتباطات بین المللی و پیشرفت رسانه ها در چند دهه اخیر، مفاهیمی چون «جهانی شدن» و «جهانی سازی» مطرح شد و اندیشمندان زیادی مدعی شدند مفهوم «دولت ملت» کم کم از عرصه سیاسی رخت بر می بندد و همه قدرت ها ذیل قدرت های جهانی –هژمونی آمریکا- تعریف می شوند.
🔹تشکیل سازمان های سیاسی و اقتصادی با این هدف در غرب رسماً انجام شد و دولت آمریکا سرمایه گذاری های کلانی در این زمینه انجام داد. ساخت فیلم های هالیوودی با هزینه های بسیار بالا با این هدف و طرح نظریات به ظاهر علمی و نگارش هزاران جلد کتاب و مقاله و نرم افزار تنها بخشی از تلاش های دولت ایالات متحده است.
🔸وضع قوانینی برای کم کردن قدرت سیاسی دولت ها به بهانه قوانین بین المللی و دخالت در حاکمیت داخلی کشورها به شدت افزایش یافت. آمریکایی ها به شدت سعی کردند پروژه جهانی سازی خود را با کمرنگ کردن حقوق دولت ها پیش ببرند و از ظرفیت های سازمان های بین المللی برای حاکمیت ارزش ها و استانداردهای لیبرال دموکراسی آمریکایی بسیار استفاده کنند. بدین ترتیب روابط سیاسی و اقتصادی دولت ها، روابط بانکی، تجارت، صادرات، واردات، فوتبال، پزشکی، آموزش، حقوق زنان، حقوق کودکان و ... تحت تأثیر سیاست های کلان جهانی سازی آمریکا قرار گرفت.
🔹با این تعریف اگر روال به همینگونه پیش برود دولت ها هیچ حقی ندارند در سرزمینی که حاکم آن هستند سیاست های خود را پیش ببرند بلکه باید مجری سیاست ها و استانداردهای جهانی خواهند بود.
🔸ویروس #کرونا اما این روند را بهم ریخت. آمریکایی که ادعا می کرد نجات دهنده و سرور و رهبر جهان است در اولین قدم، ارتباطات جهانی خود را قطع و به امور داخلی خودش مشغول شد. دولت های غربی یک به یک محموله های ماسک و ضدعفونی و تجهیزات پزشکی سایر دولت ها را ربودند و عملاً دولت ها به این نتیجه رسیدند تنها خودشان باید به فکر مملکت خودشان باشند و حرف زدن از سازمان های جهانی و امید داشتن به دولت هایی چون آمریکا، سراب است.
🔹به نظر می رسد در پساکرونا دولت ها همه به فکر قوی کردن ساختار سیاسی و اقتصادی و اجتماعی خود بیافتند. دولت ها به این نتیجه رسیده اند که کماکان بهداشت و درمان و آموزش برعهده حاکمیت داخلی خواهد بود و واگذاری بهداشت و آموزش به استانداردهای دیگران به صلاح نخواهد بود.
🔸بازنگری در کوچک سازی دولت و بازگرداندن حق دولت در عرصه اقتصاد نیز مهم ترین دستاوردهای کرونا خواهد بود و کماکان تأمین 5 ارزش اساسیِ امنیت، عدالت، آزادی، نظم و رفاه برعهده دولت خواهد بود.
✅ داود مدرسی یان
هدایت شده از مجمع راویان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
من با خیلی از علمای شیعه مکاتبه واز نزدیک مراوده دارم وآنها را میشناسم ،ارادت داریم،اما اینجا کجا وآنجا کجا؟ بین ارض وسما فاصله داریم.درحکمت این مرد،دراخلاق این مرد،دردین این مرد،درسیاست شناسی این مرد، دراداره حکومت این مرد،دقت کنیم ودربازی های سیاسی، مرزهای خودمان را تفکیک کنیم.آدمها می آیند ومیروند.آن چیزی که مهم است،اتصال مابه ولایت است،آنچه که مهم است،حمایت ما از این نظام است. حاج قاسم ص۲۷
سردارشهید سلیمانی"
قوام ایران اسلامی وبقای آن به رهبریت آن است.مردم! ازمن قبول کنید،من عضو هیچ حزب وگروهی نیستم اما این را بدانید،والله علمای شیعه راتماما میشناسم،علمای پاکستان رامیشناسم، علمای حوزه خلیج فارس رامیشناسم.الآن ۱۴سال شغل من همین است.
والله اشهد بالله سر آمد همه روحانیت این علما از مراجع ایران ومراجع غیر ایران،این مرد بزرگ تاریخ یعنی آیت الله العظمی خامنه ای است.