📌 سخنرانی دکتر موسوی بایگی
▪️نسبت تجربه نزدیک به مرگ و شهود عرفانی و تبیین شاخصههای شهود عرفانی و شیطانی
💠 مدرسه تخصصی میان رشتهای تجربه نزدیک به مرگ؛ توهّم یا واقعیّت؟
📍مشهد مقدّس
#روز_اول_عصر
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌 جاودانگی
✒️ به قلم دکتر رضا اکبری
🔖 درباره کتاب:
پرسش از جاودانگی و وضع و حال بشر پس از مرگ، یکی از پرسش های بنیادین بشر است. انسان ها به ویژه فیلسوفان و الهی دانان بسیار کوشیده اند تا پاسخی قاطع، همه جانبه و مناسب برای پرسش از جاودانگی بیابند. تلاش برای پاسخ گفتن به این پرسش، مستلزم بحث از مسائل مهمی از قبیل ارتباط نفس و بدن، این همانی شخصی و آگاهی است.
مؤلف در اثر حاضر کوشیده است با بیان صریح و واضح، تصویر جاودانگی را از نظرگاه متفکران بزرگی چون: افلاطون، ابنسینا، فلوطین، شیخ اشراق، ملاصدرا، هیک و پرایس طرح و بررسی کند. بیان تاریخچة مسئله، بررسی مسائل فلسفی که در فهم و تحلیل جاودانگی دخیل اند و طرح و نقد ادلّة مثبتین به شیوهای مقایسه ای، محتوای کتاب را تشکیل می دهد.
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌 سخنرانی دکتر اکبری
▪️تلقّی از مرگ و تاثیر آن بر پذیرش یا انکار تجربه نزدیک به مرگ
💠 مدرسه تخصصی میان رشتهای تجربه نزدیک به مرگ؛ توهّم یا واقعیّت؟
📍مشهد مقدّس
#روز_اول_عصر
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌 سخنرانی دکتر گلشنی
📍مشهد مقدّس
💠 مدرسه تخصصی میان رشتهای تجربه نزدیک به مرگ؛ توهّم یا واقعیّت؟
#روز_اول_صبح
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
اصالت روح از منظر قرآن، فلاسفه اسلامی و عالمان معاصر غربی.pdf
282.6K
📌 معرّفی مقاله
✒️ دکتر مهدی گلشنی
🔖 چکیده
از قدیم مساله دو بعدی بودن انسان، یعنی واجد جسم و روح بودن او، مورد مناقشه بوده
است. در عصر جدید که فلسفه تجربه گرائی حاکم گردید، بیشتر این نظر رایج شد که اصالت با ماده است و روح و حیات ناشی از فعل و انفعالات ماده هستند. در دهه های اخیر تعداد رو به افزایشی از محققان معتقدند که ذهن (شعور یا روح) مادی است ، اما علم امروز نمی تواند مساله شعور انسانی را توضیح دهد، و این به دلیل پیچیدگی ذهن است. اما علم آینده آن را توضیح خواهد داد. بعضی دیگر، مثلاً پوپر، علیرغم اعتقاد به مادی بودن شعور، آن را به دلیل اینکه یک سیستم پیچیده است ، هیچوقت قابل توضیح برحسب فعالیتهای مغز نمی دانند. اما ، از نظرعده ای از سرآمدان علم معاصر شعور مادی نیست و آنها آن را هیچوقت قابل توضیح به وسیله علم تجربی نمی دانند. از گروه اخیر ، عده ای شعور را افاضه خاص خداوند تلقی می کنند. متاسفانه اظهارات جالب بعضی از سرآمدان علم معاصر در مورد شعور، در دهه های اخیر،
کمتر به محیط ما منتقل شده است. در این مقاله سعی می شود تا مروری بر برخی از تحولات اخیر و رویکردهای مختلف نسبت به مسئله شعور و روح از منظر حکمای اسلامی و عالمان معاصر غربی صورت گیرد.
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌آغاز مدرسه تخصصی میان رشتهای تجربه نزدیک به مرگ توهّم یا واقعیّت؟
📍مشهد مقدّس
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
📌معرّفی اثر دکتر ادوارد کلی
🖊نویسندگان این کتاب با نقد دیدگاه مادیگرایانه غالب در روانشناسی، علوم اعصاب و فلسفه ذهن، تلاش کردهاند تا با الهام از آثار F. W. H. Myers، یک دیدگاه جامعتر و مبتنی بر شواهد تجربی درباره ذهن و آگاهی ارائه دهند.
🎯 اهداف اصلی کتاب:
بازبینی تاریخی روانشناسی: با نگاهی به صد سال گذشته پژوهشهای روانشناسی، نویسندگان به دنبال یافتن نقاط ضعف و قوت رویکردهای موجود هستند.
ارائه یک نظریه جامع: کتاب تلاش میکند تا با ترکیب یافتههای مختلف علمی، نظریهای جامع درباره ذهن و آگاهی ارائه دهد که فراتر از محدودیتهای دیدگاه مادیگرایانه باشد.
ترویج یک روانشناسی جدید: نویسندگان امیدوارند که با این کتاب، زمینه را برای ایجاد یک روانشناسی جدید فراهم کنند که به طور جامعتر به پدیدههای ذهنی بپردازد.
📝روش نویسندگان:
بررسی انتقادی پژوهشهای گذشته: نویسندگان به طور سیستماتیک تحقیقات انجام شده در حوزههای مختلف روانشناسی را مورد بررسی قرار داده و نقاط ضعف و قوت آنها را مشخص کردهاند.
استفاده از کارهای مایرز: آثار F. W. H. Myers به عنوان یک الگو برای ارائه یک نظریه جامع درباره ذهن و آگاهی مورد استفاده قرار گرفته است.
توجه به شواهد تجربی: نویسندگان بر اهمیت شواهد تجربی در پشتیبانی از نظریههای خود تاکید دارند.
👤مخاطبان:
این کتاب برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به حوزههای روانشناسی، علوم اعصاب و فلسفه ذهن نوشته شده است. نویسندگان تلاش کردهاند تا مطالب را به گونهای ارائه دهند که برای عموم قابل فهم باشد.
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
🌱سخنران مدرسه ی تابستانه "تجربه نزدیک به مرگ ،توهم یا واقعیّت؟
رضا اکبری:
استاد گروه فلسفه و کلام اسلامی است. او کارشناسی ارشد پیوسته خود را در سال ۱۳۷۵ از دانشگاه امام صادق علیه السلام، و دکتری خود را در سال ۱۳۸۰ از دانشگاه تهران دریافت کرده است. او در برنامه پژوهشی خود در کنار پرداختن به فلسفه و کلام اسلامی، به مباحث فلسفه دین نیز توجه داشته و تلاش دارد که دانشجویان را به بازخوانی و بازسازی میراث فلسفی و کلامی اسلامی تشویق کرده و انگیزه مطالعات جدید و مقایسه ای را در آنها ایجاد نماید. از جمله مسئولیت های او می توان به ریاست مرکز تحقیقات دانشگاه (۱۳۸۵-۱۳۹۰)، معاونت پژوهشی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد (۱۳۹۳-۱۳۹۴) و مدیریت گروه فلسفه و کلام اسلامی (۱۴۰۱-۱۴۰۳) اشاره کرد. او در دوره های مختلف، عضو کمیته علمی جشنواره کتاب سال، و جشنواره فارابی بوده است. او در هیأت ممیزه برخی از دانشگاههای کشور از جمله
دانشگاه ایلام، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه شهید رجایی، و دانشگاه پیام نورعضویت داشته است. او از سال ۱۳۸۷ سردبیری مجله پژوهشنامه فلسفه دین را بر عهده دارد. عضویت در هیات مدیره انجمن علمی فلسفه دین ایران در دوره های مختلف و حضور در همایشهای علمی مختلف به عنوان دبیر علمی از دیگر فعالیتهای علمی-اجرایی اوست. از جمله آثار علمی او می توان به کتاب جاودانگی، کتاب ایمان گروی، و ترجمه سه جلدی درآمدی به منطق جدید اشاره کرد.
#سخنران_مدرسه_تابستان
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
🍃 گزارشی مختصر از یک پژوهش گسترده در باب مشاهدات بستر مرگ
━━⊰❀🦋❀⊱═━
مشاهدات بستر مرگ عبارت است از تجربههای ادراکی فرد محتضَر و یا اطرافیان او در ساعات و روزهای پایانی عمر. این تجربهها را اغلب خود فرد محتضَر بازگو میکند اما در مواردی نیز این اطرفیان او هستند که تجربههای ادراکیِ فراهنجار را در ارتباط با فرد محتضَر از سرمیگذرانند. در سال ۲۰۱۶ میلادی مقالهای در مجله «مدیریت درد و علائم بیماری» (Journal of Pain and Symptom Management) منتشر شد که خبر از یک پژوهش آماری گسترده در باب مشاهدات بستر مرگ در کشور ژاپن میداد. این پژوهش نتیجه تلاشهای محقق ژاپنی تاتسویا موریتا (Tatsuya Morita) و همکاران او بود.
در این پژوهش گسترده، پرسشنامه سنجش مشاهدات بستر مرگ در میان ۳۹۶۴ نفر از اعضای خانواده بیماران سرطانی که در بیمارستانها، واحد مراقبتهای تسکینی و یا در خانه بدرود حیات گفته بودند، توزیع شد. درمجموع ۲۸۲۸ پاسخ (۷۱ درصد) به دست آمد که از میان آنها ۲۲۲۱ پاسخ برای تجزیه و تحلیل مناسب تشخیص داده شد. از میان پاسخهایی که مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، ۲۱ درصد (۴۶۳ نفر) واجد مشاهدات بستر مرگ بودند. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، وقوع مشاهدات بستر مرگ در بیماران مسنتر، بیماران زن، اعضای زن خانواده، اعضای خانواده غیر از همسران، خانوادههای مذهبیتر و خانوادههایی که به حیات پساز مرگ باور دارند، محتملتر است.
مبتنیبر این پژوهش، محتوای مشاهدات بستر مرگ عمدتاً ناظربه رؤیت خویشاوندان و دوستانِ درگذشته است (۸۷درصد). بر اساس یافتههای پژوهشی موریتا و همکارانش بسامد رؤیت کسانی که در این تجربهها عمدتاً توسط محتضران دیده میشوند، چنین است: مادر (۳۸ درصد)، پدر (۲۹ درصد)، خواهر و برادر (۲۴ درصد)، دوستان (۱۶ درصد)، فرزند (۱۱ درصد)، همسر (۸/۶ درصد)، سایر اعضای خانواده (۴/۳ درصد)، حیوانات خانگی (۱/۷ درصد) و پدربزرگ و مادربزرگ (۱/۳ درصد). پس از رؤیت خویشاوندان و دوستان، مشاهده صحنههایی مرتبط با زندگی پس از مرگ بالاترین بسامد را داشته است (۵۴ درصد) که از این میان، ۱۹ درصد مشاهدات ناظربه جهان پساز مرگ، ۱۳ درصد ناظربه مواجهه با یک مرز، ۹/۷ درصد ناظربه مشاهده خدا یا بودا و ۷/۱ درصد ناظربه رؤیت نور بوده است.
از میان کسانی که به پرسشنامهها پاسخ گفتند، ۳۵ درصد عقیده داشتند که مشاهدات بستر مرگ ماهیت توهّمی دارد و ۳۸ درصد این مشاهدات را پدیدهای طبیعی و البته فراشخصی(transpersonal) قلمداد کردند. ۸۱ درصد از پاسخدهندگان عقیده داشتند که پزشکان بیآنکه مشاهدات بستر مرگ را ازحیث پزشکی تجربهای نامتعارف و نابهنجار تلقی کنند، باید بهنحو بیطرفانهای با آن مواجهه یابند.
🖋 مجتبی اعتمادینیا
#سخنران_مدرسه_تابستانه
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
━━⊰❀🦋❀⊱═━
💠گزارشی مختصر از یک پژوهش گسترده در باب مشاهدات بستر مرگ👇
🌱سخنران مدرسه ی تابستانه "تجربه نزدیک به مرگ ،توهم یا واقعیّت؟
احد فرامرز قراملکی
(زاده ۱۰ خرداد ۱۳۴۰ در تبریز، ایران)، مشاور اخلاقی سازمانها و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با درجه استادی است. دورهٔ ابتدایی را در قراملک و راهنمایی و دبیرستان را در تبریز گذارند و در سال ۱۳۵۸ برای تحصیل فلسفه اسلامی وارد دانشگاه تهران شد. در تعطیلی دانشگاه به سبب انقلاب فرهنگی، به فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در قراملک پرداخت و پس از بازگشایی دانشگاه به تحصیلات ادامه داد. در سال ۱۳۶۴ کارشناسی، ۱۳۶۸ کارشناسی ارشد و در سال ۱۳۷۳ دکتری فلسفه و کلام اسلامی را در دانشگاه تهران به پایان برد. وی در سال ۱۳۷۳ به عنوان استادیار دانشگاه تهران استخدام شد و در سال ۱۳۸۱ دانشیار و در سال ۱۳۸۵ استاد دانشگاه تهران شد. .
💠فعالیتهای پژوهشی
فرامرز قراملکی در پنج زمینه فعالیت علمی دارد: یک، وی در منطق علاوه بر تألیف کتاب آموزشی و نیز جستار در میراث منطق دانان مسلمان، چهار اثر تاریخی را باهمکاری دانشجویانش تصحیح کردهاست: الملخص، نقدالاصول، تحفه السلاطین و پارادوکس دروغگو. دو، وی در دین پژوهشی، هندسه معرفتی کلام جدید، مبانی کلامی دعوت انبیاء، شرح نبوت تجرید الاعتقاد، استاد مطهری و کلام جدید، روششناسی مطالعات دینی، اصول و فنون پژوهش در دین پژوهی را منتشر کردهاست.
وی تا کنون کارگاههای آموزشی و مشاورهای در ترویج اخلاق حرفهای برگزار کردهاست.
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
🌱سخنران مدرسه ی تابستانه "تجربه نزدیک به مرگ ،توهم یا واقعیّت؟
مهدی گلشنی
(زادهٔ۱۳۱۷، اصفهان)، فیزیکدان و نظریهپرداز ایرانی، پژوهشگر فلسفه علم، مترجم، استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف، عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی، و عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران است. او از برگزیدگان همایش چهرههای ماندگار در عرصهٔ فیزیک و برندهٔ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است. وی همچنین عضو هیئت امنای جایزه «فریدون منصوری» در نظریه ریسمان است.[
💠نظرات
مهدی گلشنی یکی از مدافعان سر سخت نظریه علم دینی است و از دیدگاه کسانی که علم اسلامی را قبول ندارند؛ انتقاد میکند. به نظر گلشنی علم هم در مرحله نظر و هم در مرحله عمل تحت تأثیر پیش فرضهای دینی و متافیزیکی است. او از ایده علم مقدس یا علم اسلامی دفاع میکند. گلشنی اعتقاد دارد که میان دین و علم رابطهای وجود دارد. او بر این باور است که علم نیز نوعی پرستش و عبادت در میان دیگر پرستشها و عبادات است. چنانچه دین و علم هر دو قصد دارند ما را به تحقیق و پژوهش در آثار خداوند فراخوانند. وی موضوع تنظیم دقیق در قوانین فیزیکی را به عنوان شاهدی بر وجود طراح و ناظمی با قصد برمیشمارد؛ و بر این باور است که علم به تنهایی انسان را به تعالی نمیرساند بلکه به دین و متافیزیک نیز در این سیر نیاز است.
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
🌱سخنران مدرسه ی تابستانه "تجربه نزدیک به مرگ ،توهم یا واقعیّت؟
💡دکتر مجتبی اعتمادی نیا
مجتبی اعتمادینیا دانشآموختۀ دکتری فلسفه تطبیقی از دانشگاه علامه طباطبایی.
زمینههای اصلی فعالیتهای پژوهشی وی، تجربههای نزدیک به مرگ، فلسفه، عرفان و دینپژوهی است. بررسی ابعاد فلسفی و الهیاتی تجربههای نزدیک به مرگ، موضوع اصلی پژوهشهای او در حوزۀ مطالعات ناظر به تجربههای نزدیک به مرگ است.
📚 برخی از آثار او عبارتند از:
🌱«زندگی در كرانهها؛ سه گفتار در باب تجربههای نزديک به مرگ»،
🌱«مرگ آشنايی؛ پژوهشی در باب چیستی و ابعاد مختلف تجربههای نزديک به مرگ»، 🌱«رويارونشینان؛ سه گفتار در باب آراء و انديشههای سيمون وی، پي.دی اوسپنسكی و كِن ويلبر»،
🌱«مشق خِرَد؛ جستارهایی در فلسفۀ دین»،
🌱«مشق معرفت؛ جستارهایی در عرفان اسلامی»،
🌱 «هرم بزرگ هستی در بستر تاریخ تفکر و تمدن بشری»،
🌱«فلسفۀ دین»(درسنامهای ویژۀ دانشجویان رشتۀ الهیات) و ترجمۀ «مواعظ» اثر مایستر اکهارت.
#سخنران_مدرسه_تابستانه
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
🌱سخنران مدرسه ی تابستانه "تجربه نزدیک به مرگ ،توهم یا واقعیت؟
دکتر علی قاسمیان نژاد، دکترای روانشناسی، ایماگوتراپیست، کاندیدای هیات علمی موسسه بین المللی ایماگو، دوره های ایماگوتراپی و مکالمه امن را زیر نظر خانم ربکا سییرز، دکتر هندریکس و دکتر هانت (موسسه بین المللی ایماگوتراپی و مکالمه امن) گذرانده و درحال حاضر به فعالیت در حیطه زوج درمانی و تحقیق روی موضوع مرگ و تجربه نزدیک به مرگ هستند.
📚کتابها:
🍃به وقت مرگ، انتشارات آنسو (1398) ، با همکاری علی ایمانی نسب.
🍃تجربه نزدیک به مرگ و تسلی داغدیدگان، انتشارات رازنهان (1399) ، با همکاری علی ایمانی نسب، عارفه صالحی.
🌱مرگ پایان هشیاری نیست، جنیس هلدن، اورامیدیس، (ترجمه) انتشارات رازنهان (1396)
🌱شواهد تجربی حیات پس از مرگ، Jeffrey Long، (ترجمه) انتشارات دانشگاه اصفهان (1393) ، با همکاری محمدباقر کجباف
🌱تجربیات نزدیک به مرگ و اخلاق زیستی، انتشارات نوروزی (1395) ، با همکاری علی اکبر شاکری
🌱 .330 Essential Words in Psychology،
انتشارات جنگل (1393) ، با همکاری کریم عسگری
#سخنران_مدرسه_تابستانه
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
هدایت شده از اندیشه رضوان
━━═━━⊰❀🦋❀⊱━━═━
چه از جنبه ی عقلانی و چه از نقطه نظر علم پزشکی، داشتن ادراکاتی واضح و آشکار هنگام ناهشیاری و یا مرگ بالینی امکان پذیرنیست.
مرگ بالینی به معنای فقدان ادراکات و یا حواس پنجگانه ی یک فرد زنده ميباشد. اگر این تعریف درست باشد تبیین اتفاقاتی که در طول تجربیات نزدیک به مرگ رخ ميدهند، چگونه خواهد بود؟
در ادامه دو مورد از این تجربیات آورده شده است که در هر کدام از این موارد- ایست قلبی، خون ریزی مغزی و شلیک گلوله- فرد ادراکاتی بسیار واضح و آشکار داشته است. این ادراکات به ظاهردر تضاد با این واقعیت است که فرد در آن لحظه ناهشیار بوده یا در آستانه ی مرگ قرار گرفته است.
مورد اول مربوط به یک پزشک ميباشد که برای نجات جان بیمار سالخورده ی خود تلاش زیادی کرد. همان طور که در اظهارات او بیان شده است، بیمار ميتوانسته است در وضعیتی که دچار مرگ بالینی بوده تلاش های پزشک برای احیا را مشاهده کند.
« فکر ميکنم بعد از 28 شوک که به او دادم دوباره به زندگی بازگشت. تقريباً 1.5 ساعت بود که آهنگ قلبی نداشت... آن شب من به ICU رفتم و از او پرسیدم آیا چیزی به خاطر ميآورد. او گفت:"بله، من گوشه ی اتاق به حالت شناور قرار گرفته بودم و شما را هنگاميکه در تلاش بودید مرا به زندگی بازگردانید ميدیدم. من مرده بودم و شما داشتید به من شوک ميدادید. در آن لحظات نور سفید روشنی را مشاهده کردم که در آن دو فرشته وجود داشتند. آنها داشتند به من ميگفتند که زمان تو فرا نرسیده است و باید برگردی، اما من نميخواستم برگردم.»
گزارش بعدی مربوط به بیماری است که دچار خونریزی مغزی شد و ناگهان به زمین افتاد. او ميگوید در آن زمان قادر بوده است تا 360 درجه اطراف بدن خود را مشاهده کند.بعد از مدت کوتاهی احساس ميکند که مرده است که البته این مرگ برای او تجربه بدی نبوده است.
« چند دقیقه طول کشید که متوجه شدم از دنیا رفته ام. در آن لحظه عشق سرتاسر وجود مرا فرا گرفته بود. اگرچه کالبد جسمانی نداشتم احساس کردم بازوهایی مرا در آغوش خود گرفته است. رنگ هایی که مشاهده ميکردم متنوع بودند و بوی بسیار عالی در فضا پیچیده بود. همچنین در ساده ترین شکل ممکن از راز و رمز غالب زندگی آگاه بودم.و احساس و باور این بود که هیچ چیز جز این احساس واقعی نیست. تجربه ی مرگ واقعی ترین تجربه در زندگی من بوده است. و این دنیا برای من پس از مدتی از این تجربه سرد، سنگین و غیر واقعی مينمود. »
━━═━━⊰❀🦋❀⊱━━═━
#جفری_لانگ
#سخنران_مدرسه_تابستانه
📚منبع: کتاب جهان پس از مرگ: بررسی علمی تجربیات نزدیک به مرگ
🌱 اندیشه رضوان در شبکه های اجتماعی
@andishehrezvan_official
تجربهگرایی و مسئله روح
🔹تجربهگرایی از جمله زمینهها و مبانی است که به صورت مستقیم در مسئله روح اثرگذار است.
🔸تجربهگرایی به سبب تمرکزی که بر دنیای فیزیکی دارد، با مفاهیم متافیزیکی رابطه خوشایندی ندارد؛ در نتیجه اموری از قبیل روح را نمیتواند اثبات کند.
🔺با این حال در چند قرن گذشته این چالش وجود داشته است که آیا فیزیکی و تجربی نبودن اموری از قبیل روح، میتواند دلیل معتبری بر انکار آنها باشد؟
#روح
#نفس
#تجربه_گرایی
#پوزیتیویسم
🌱 اندیشه رضوان در شبکه های اجتماعی
@andishehrezvan_official
هیوم و مسئله روح
🔹جان لاک، جورج بارکلی، و دیوید هیوم از فیلسوفان برجسته تجربهگرا هستند که هر یک به نحوی به نقد و انکار مفاهیم متافیزیکی مانند روح پرداختهاند.
🔸 به عنوان مثال #هیوم معتقد بود که ایدههای ما از روح و نفس تنها تصورات ذهنی هستند که از تجربیات حسی ما نشأت میگیرند و هیچ وجود واقعی و مستقل ندارند.
#روح
#نفس
#تجربه_گرایی
🌱 اندیشه رضوان در شبکه های اجتماعی
@andishehrezvan_official
استاد گرامي
ضمن سپاس ازحضور جنابعالي درمدرسه تابستانه تجربه نزديك به مرگ
لطفا با تكميل پرسش نامه زير ما را در اجراي هر چه بهتر برنامه هاي آينده ياري فرماييد.
B2n.ir/g93210
ضمنا جهت ثبت خلاصه ي۱۵۰كلمه اي ازهر جلسه(براي حضور مجازي) به آدرس زير وارد شويد
http://B2n.ir/j34770
🙏با كمال تشكر از وقتي كه ميگذاريد
دفتر هم انديشي استادان
🔹نمایی از اتاق فرمان رویداد تجربه نزدیک به مرگ
#گزارش_تصویری
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
اندیشه رضوان
🔹نمایی از اتاق فرمان رویداد تجربه نزدیک به مرگ #گزارش_تصویری اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک
پیگیری دوستان نسبت به فایلهای رویداد، باعث خوشحالی و دلگرمی ماست
حقیقتا این تصویر از اتاق فرمان شاید تاحدودی گویا باشد که حجم فایلهای به دست آمده و کیفیت آنها به گونهای است که آماده سازی و تدوین آنها زمانبر است
تقریبا نزدیک به 400 گیگ فایل از رویداد به دست آمده است
بدین جهت حجم کار تیم رسانهای مجموعه اندیشه رضوان برای آماده سازی فایلها زیاد است
امیدواریم به زودی فایلها در حساب کاربری مخاطبان (ثبت نام شده در رویداد) بارگزاری شود.
🔹ارتباط مجازی دکتر گلشنی با وجود کسالت، در مدرسه تخصصی میانرشتهای تجربه نزدیک به مرگ
📌این مهم نشان از اهتمام دکتر گلشنی به این رویداد و اهمیت این مسئله دارد
#گزارش_تصویری
اندیشه رضوان | کارگروه تجربیات نزدیک به مرگ
اسرائیل به مثابه یک تمدن لُخت
🔹اتفاقات یک سال اخیر به خوبی نشان میدهد که اسرائیل فقط یک گروه مذهبی (یهودی) نیست
🔸اینکه بخواهیم بگوییم اسرائیل چون یهودی است اینگونه است و او را فقط به اندیشه یهود تقلیل دهیم، نادرست است.
🔺اگرچه باورهای یهود نقش مهمی در کنشهای اسرائیل دارد ولی اسرائیل هرچه باشد، ویترینی از یک تمدن است
▪️تمدنی در بلوک غرب که همواره شعارهایی جذاب را به بشریت ارائه داده است
🔸صلح، صمیمیت، رفاه و از همه مهمتر #انسانیت بدون دین
🔺تمدن امروز غرب که بر بنیانهای #مدرنیته و #پست_مدرنیسم استوار است، معتقد بود با #اومانیسم و #سکولاریسم میتوان بشریت را بدون دین و معنویت به سعادت، رفاه و آرامش رساند
🔸ولی جنایات اسرائیل به خوبی نشان داده که آنچه این تمدن تاکنون گفته است، دروغ و فریبی بیش نبوده است
📌نه اومانیسم و نه سکولاریسم و نه هیچ ایسم دیگری در تمدن غرب، هیچ کدام نتوانستند حال بشر را خوب کنند بلکه در نهایت سر از #منفت_گرایی درآوردند
🔺به همین علت است که غرب، استاد تمام استعمارگری و چپاول است
🔹به همین علت است که اسرائیل با امکانات بلوک غرب جنایت میکند
🔸همان غربی که اسناد بین المللی مثل اعلامیه جهانی حقوق بشر را فریاد میزند ولی امروزه مشوق اسرائیل است.
📌در واقع اسرائیل حقیقت تمدن غرب را نمایان ساخت
📌در واقع اسرائیل، همان تمدن غرب است ولی بدون هیچ قید و بند اضافه؛ عریانِ عریان
🌱اندیشه رضوان در شبکههای اجتماعی
@andishehrezvan_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جای شهیدان خالی است....
🌱اندیشه رضوان
@andishehrezvan_official