📄 #پیام | پیام تسلیت آیت جوادی آملی در پی حادثه تروریستی کرمان
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله وانا الیه راجعون
آنچه مى تواند زمینه هرج و مرج و نا امنى را فراهم كند كمبود معارف كلامى در مراكز فرهنگی حوزه و دانشگاه از یك سو و دسیسه استكبار جهانى و فتنه صهیونیسم بین الملل و برخى از غارتگران سیاسى از سوى دیگر است.
به امید خاتمه یافتن چنین جاهلیت كم نظیر!
تسلیت بازماندگان را همراه با در خواست مغفرت از بارگاه الهى براى شهداى عزیز سانحه سنگین كرمان إعلام مى داریم.
جوادى آملى
1402/10/14
🏴 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
بهره گیری از قرآن.pdf
924K
📄 #مقاله | امکانسنجی بهرهگیری از قرآن در بررسی مبانی علوم فیزیکی، علی مولائی، مهدی گلشنی
🌅 یکی از بحثهای داغ و جاری در فلسفه علم این است که آیا علوم -به خصوص علوم طبیعی- مبتنی بر متافیزیک و مبانی پیشینی هستند یا نه.
دکترگلشنی از فیزیکدانانی است که اصرار داد حتما علم -بطور خاص فیزیک- مبتنی بر متافیزیک و گزاره های فراعلمی است که در جهت گیری و نحوه کشف گزاره ها تاثیر گذار است.
در این مقاله ایشان به همراه دکتر علی مولایی سعی کرده اند، ابتنای علوم فیزیکی بر مبانی متافیزیکی متخَذ از قرآن را نشان دهند.
☄ نکته جالب، تاکید دکتر گلشنی به عنوان یک فیزیکدان در منبع بودن قرآن کریم، و اصرار ایشان در طول سالهای اخیر بر تغییر موضع دانشمندان جهان درباره خداباوری و متافیزیک است که این مقاله هم در ادامه همین ایده ایشان است.
#قرآن_کریم
#فیزیک
#متافیزیک
اندیشگان، تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
17.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 #سخنرانی | رویایی دارم
رؤیایی دارم (I Have a Dream)نام یک سخنرانی ۱۷ دقیقهای از مارتین لوتر کینگ است که در ۲۸ اوت ۱۹۶۳ در راهپیمایی برای کار و آزادی و در واشینگتن با حضور ۲۵۰٬۰۰۰ نفر ایراد شد. رؤیایی دارم از مهمترین و مشهورترین سخنرانیها در تاریخ آمریکا بهشمار میآید.
مارتین لوتر کینگ در سال ۱۹۲۹ متولد شد رهبر سیاهپوست جنبش حقوق مدنی ایالات متحده آمریکا بودهاست.
در پی بازداشت رزا پارکس، زن سیاهپوستی که با بلند نشدن از روی صندلی یک اتوبوس عمومی برای یک سفیدپوست زندانی شد، کینگ جوان رهبری جنبش تحریم سیاهپوستان را برعهده گرفت و بهعنوان یک فعال مبارزه با تبعیض نژادی در سرتاسر ایالات متحده آمریکا شهرت یافت.
در این سخنرانی که در آن عبارت «رؤیایی دارم» تکرار میشد، دربارهٔ آرزوی خود سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که زمانی در آمریکا طبق مرام و آرمان خویش زندگی کند و تحقق مساوات و برابری ذاتی انسانها را به چشم ببیند.
مارتین لوتر کینگ در سال ۱۹۶۳ بهعنوان مرد سال ازسوی مجله تایم برگزیده شد و در سال ۱۹۶۴ بهعنوان جوانترین فرد جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. اوج فعالیتهای مبارزاتی مارتین لوتر کینگ در دههٔ ۱۹۶۰ و برای تصویب قانون حقوق مدنی بود.
وی ۵ سال پس از این سخنرانی در ۴ آوریل ۱۹۶۸ در شهر ممفیس ایالت تنسی ترور شد.بااینکه نتایج عملی جنبش ضدنژادپرستی را به چشم خود ندید، اما تأثیر عمیقی در تغییر قوانین تبعیضآمیز نژادی برجای گذاشت و نژاد پرستی و جنسیت زدگی در ایالات متحده در دهه های بعدی و قرن ۲۱ از بین رفت.
فایل کامل سخنرانی
🧩اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
#نشست_علمی |فلسفه تحلیل و فلسفه اسلامی (تفاوت ها و شباهت ها)
🎙ارائه دهندگان:
حجتالاسلام دکتر یارعلی فیروزجایی
حجتالاسلام دکتر محمدعلی عبداللهی
🗓پنج شنبه، ۱۴۰۲/۱۰/۲۱، ساعت۱۰ تا ۱۲
حضوری و مجازی
قم، خیابان ۱۹دی، کوچه۱۰, کوچه۲، اتاق جلسات مجمع عالی حکمت اسلامی
💻 لینک مجازی:
http://hekmateislam.com/live
🧩 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
اندیشگان
📄 #مقاله | امکانسنجی بهرهگیری از قرآن در بررسی مبانی علوم فیزیکی، علی مولائی، مهدی گلشنی 🌅 یکی از
👥 #دیدگاه_مخاطبین:
سلام
مقاله قران و فیزیک را ورق زدم،غیر از بحث اهمیت آن، دو تکنیک و فن در آن قابل رویت است: فن جمع آوری فیش های کوتاه از منابع و فن تلفیق فیش ها در راستای خواسته و هدف، هرچند لازم بود در چکیده روش تحقیق و ابزار و نتایج هم معرفی شود ، فقط به سیر کار اشاره کرده است،علی ای حال نشر مقاله یه کلید دیگر هم دارد و آن همراه شدن با یک استاد مشهور است که این آقای مولایی در اینجا با دکتر گلشنی همراهی کرده است و برای دکتر گلشنی هم داستان سنگ مفت و گنجشک مفت صادق است احتمالا🌸🌷❤️🌸🌷
موفق باشید
1402-10-20.mp3
6.14M
#پند | ز کوی یار میآید نسیم باد نوروزی...
🎙مواعظ استاد فروغی سلمه الله در آستانه ورود به #ماه_رجب
۱۴۰۲/۱۰/۲۰
.
.
.
🔆نگویمت که همه ساله مِی پرستی کن
سه ماه مِی خور و نُه ماه پارسا میباش
.
.
.
@forooghetohid
✔️ اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
📚 #معرفی_کتاب | علم دینی؛ دیدگاه ها و تحلیل ها
این کتاب که در نوع خود بی نظیر است، حاصل گفت و گو هایی است که اندیشمندان حوزه علوم انسانی در مورد امکان، مطلوبیت و هر موضوع دیگری که مرتبط به #علم_دینی است ارائه کرده اند.
این گفت و گوها در فضایی علمی در مجمع عالی حکمت اسلامی شکل گرفته و ابتدا شخص صاحب نظر مدعای خود را مطرح کرده و سپس سوالات و یا انتقادات راجع به مدعای ایشان از سوی دیگر اساتید بیان شده و ایشان به تک تک آنها پاسخ داده است.
فضای گفت و گو محور حاکم بر این کتاب بر جذابیت آن افزوده است.
برخی از عناوینی که در این کتاب با آن مواجه می شوید با نام ارائه دهنده ی اصلی عبارتند از:
- امتناع و عدم مطلوبیت علم دینی (دکتر علی پایا)
- نقش دین در علوم انسانی (دکتر علی مصباح)
- نظریه علم دینی (دکتر حسین سوزنچی)
- علم دینی از نگاه فرهنگستان علوم اسلامی (آیت الله میرباقری)
- مدل تاسیس علم دینی (دکتر خسروپناه)
و ...
#علم_دینی
#علوم_انسانی_اسلامی
🌀 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
👥 #مناظره | «اندیشۀ سیاسی آیتالله مصباح یزدی»
صفدر الهیراد 🆚 احمد زیدآبادی
🎫 امشب ،۲۳دی ۱۴۰۲، ساعت ۲۲:۳۰، شبکهٔ چهار سیما
@Shiveh_tv4
@elahirad_ir
🌀 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی درگذشت فیلسوف غربشناس دکتر کریم مجتهدی
✍️ حضرت آیتالله خامنهای در پیامی، درگذشت فیلسوف غربشناس دکتر کریم مجتهدی را به جامعهی دانشگاهی ایران، شاگردان و خاندان ایشان تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت استاد دانشمند جناب آقای دکتر کریم مجتهدی رحمةاللهعلیه را به جامعهی دانشگاهی کشور و شاگردان فرزانهی ایشان و خاندان مجتهدی تبریز تسلیت عرض میکنم.
دانش عمیق، نگاه انتقادی به فرهنگ غرب که خاستگاه تحصیلیِ او بود و تربیت شاگردان فراوان، از ویژگیهای این فیلسوف غربشناس بود.
مغفرت الهی را برای او مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۴۰۲/۱۰/۲۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
4_33.pdf
852.8K
#مقاله | بررسي فلسفي شواهد نظريه تکامل، حمید امامی فر، مجتبی مصباح یزدی
نظريه تکامل که سلطه آن در عصر فعلي در سراسر عالم ديده ميشود، در ابتدا به شکل دیدگاهی زيستشناسانه بهصورت رسمي توسط چارلز داروين، پا به عرصه وجود نهاد. اين نظريه که بعدها در عرصههاي ديگر نیز نفوذ کرد و تأثيرات شگرفي در ديگر شاخههاي علوم گذارد، شواهدي براي اثبات اصل مدعاي خود دارد. این شواهد و به بیان دیگر استدلال های تکاملی، از جنبه صغروی، زیست شناسانه و از جنبه کبروی فلسفی هستند. در اين مقاله با روش تحلیلی عقلانی به بررسي شواهد اصلي نظريه تکامل از جنبه کبروي پرداختهايم و فارغ از ادعاهای صغروی زیستشناسه، صحتوسقم شواهد و استدلالهاي اين نظريه را بررسي کردهايم. به نظر ميرسد، شواهد اين نظريه، براي اثبات نظريه تکامل به صورت کلان و تغيير گونهاي به گونه ديگر، کفايت نميکند و آنچه موردنظر در نظريه تکامل است با اين شواهد اثبات نميشود.
از کانال تکامل
#تکامل
🌀 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
💶 #روایت_اندیشه | درآمد بانکها
🗣 حجت الاسلام دکتر محمد اسماعیل توسلی ،هیئت علمی دانشگاه علامه:
✓ به خاطر قدرت خلق پول است که شاهد رشد مضاعف بانکها حتی بانکهای قرض الحسنه هستیم.
با ظهور بانک ها در اقتصاد و گسترش آن، اینها هم از مسیر انواع قراردادهای ربوی، همانند سرمایه داران ربا خوار به نابرابری ثروت در جامعه دامن زدند و هم همانند دولت ها، از مسیر ظرفیت عظیم خلق پول از طریق بانکداری ذخیره جزئی با ضریب فزاینده و یا از طریق خلق پول از هیچ، با ایجاد اعتبار در حساب که در اختیارشان قرار گرفت، توزیع نابرابر ثروت را در جامعه دو چندان کردند.
✓ مسأله مهم تر این است که بانکها در رویکرد واسطه وجوه، تنها درآمدشان محدود به همان کارمزد است، که تنها نسبت کوچکی از نرخ بهره اسمی را تشکیل میدهد. اصل پول و درآمد بهره با کسر کارمزد، متعلق به سپردهگذار است. در رویکرد ذخیره جزئی، که خلق پول با ضریب فزاینده در چرخه بانکی رخ میدهد. در اینجا بانکها گرچه کل درآمد حاصل از نرخ بهره را مالک میشوند. اما اصل پول متعلق به سپردهگذار است که نزد بانک سپرده شده و در قبال استفاده از خدمات حساب جاری هزینهای پرداخت نمیکند.
✓در رویکرد سوم یعنی خلق پول از هیچ، با ایجاد اعتبار در حساب بانکها، کل درآمد حاصل از نرخ بهره و اصل پول وام داده شده را در انتها مالک میشوند. در این حالت، بانک برای متقاضی وام اعتبار در حساب جاری ایجاد میکند و متقاضی پس از مدتی اصل وام گرفته شده و بهرهاش را که حاصل دسترنج و تولید ارزش افزوده است کامل با بانک تسویه میکند. آن ویژگیای که بانک را بانک میکند همین ظرفیت عظیم خلق پول است نه آن قراردادهای ربوی. زیرا قراردادهای ربوی چندین هزار سال در بین جوامع بشری رواج داشت اما بانکی پدیدار نشد.
قابل ذکر است که در این رویکرد، هر مؤسسهای که وام اعطا میکند، حتی اگر مانند صندوقهای قرضالحسنه وام بدون بهره بپردازد، توانایی بالقوه خلق پول از هیچ دارد و گرچه بهرهای دریافت نمیکند، اما پس از مدتی مالک اصل پول وام داده شده میشود. به خاطر همین قدرت خلق پول است که شاهد رشد قارچ گونه انواع بانکها از جمله بانکهای قرض الحسنه هستیم. والا بانکهای قرض الحسنه ای را میشناسیم که اوایل انقلاب و پیشتر تاسیس شدند و مقبول هم هستند اما هنوز یکی یا دو شعبه بیشتر ندارند. زیرا اینها خلق پول نمی کنند.
✓ از منظر اقتصاداسلامی با ماهیت شناسی خلق پول، اکل مال به باطل بودن آن -چه از طریق ضریب فزاینده و چه از طریق خلق پول از هیچ- قابل اثبات است. که در پیام بعدی بیان خواهد شد.
#بانک
#خلق_پول
#اکل_مال_بباطل
انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم
🌀 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan