20.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️ سیّدی که عمامهاش را بالای ضریح پرتاب کرد!
🎙 آیت الله وحید خراسانی
🔻 تشرّف شگفت خدمت امام زمان(عجّل الله تعالی فرجه الشریف)
💠 امام زمان(عج) فرمودند: «چرا سرت برهنه است؟! و از تاجر خواستند چند متر شال سبز به او دهد...»
@arabsalehi_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
◽️ توحید اجتماعی بنمایه الهیات مقاومت است
🔻نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین #محمد_عرب_صالحی رئیس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه؛
🔸 اگر مقاومت را ستیز با استکبار و استعمار و نپذیرفتن سلطه او و هجوم فکری و اندیشهای بر بنیانهای استکبار و تلاش خستگیناپذیر در برقراری عدالت اجتماعی در سطح جهان بدانیم طبعاً باید مبتنی بر یک سلسله مبانی فکری و اعتقادی قویمی باشد که ویژگیهای فوق بتواند منبعث از آن باشند.
➕ الهیات مقاومت یک الهیات دفاعی صرف نیست؛ یک الهیات ایستا نیست بلکه الهیاتی پویا، تهاجمی، و مبتنی بر تفکر و حزم و دوراندیشی است. چنین ویژگیهایی جز با توحید اجتماعی قابل حصول نیست؛ بنا بر توحید اجتماعی کل زیست اجتماعی انسان چه در مقام تئوری و نظریهپردازی و چه در مقام فعل اجتماعی باید توحیدی باشد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/elmoghavemat
#یادداشت
🆔 @iictchannel
❤️حضور سحرگاهی امام خامنهای(مدظلهالعالی) در حرم عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🔆امام خامنهای، سحرگاه امروز (شنبه ۱۹ اسفندماه) با حضور در حرم حضرت عبدالعظیم (علیه السلام) در #شهرری این مضجع مبارک را زیارت کرده و نماز صبح را آنجا اقامه کردند.
🔆همزمان با این تشرف، تغییر سنگ مزار محمد آقازاده خراسانی از مجاهدین و مبارزین ضد طاغوت در حریم آستان سیدالکریم (علیه السلام) نیز بعد از توصیه رهبری که لازم دانسته بودند لفظ "شهید" به ایشان اطلاق شود، انجام گرفت.
🔆محمد آقازاده خراسانی فرزند آخوند خراسانی از علما و مراجع تقلید بزرگ شیعه است.
🇮🇷https://eitaa.com/arabsalehi_ir/1754
WhatsApp Image 2024-03-10 at 12.47.30_4cee0f7d.jpg
48.4K
💡تمهيد: يمكن أن يكون طرح بعض الأبحاث العلمية التي لها تأثير مباشر كبير على العملية التفسيرية من مصاديق الاهتمام بالقرآن الكريم في الشهر الكريم ويمكن أن يكون أيضًا من مقدمات التدبّر وما يترتب عليه من بركات لا تنتهي.
🔰 في هذا السياق تأتي الجلسة الأولى من جلسات شهر رمضان التي ستدور رحى البحث فيها حول "تاريخانية النص عمومًا والقرآن خصوصًا". والتي ستُعالَج المسألة فيها من حيثها العقلي.
📝يقدمها المتخصص في هذا المجال الشيخ محمد عرب صالحي"
✅على أن يليها جلسة لاحقاً في الموضوع نفسه لكن من جهة صناعتَي الفقه وأصوله.
📆 الزمان: غروب يوم الاربعاء 2 شهر رمضان المبارك 1445ه.ق، الموافق ل 23 اسفند 1402ه.ش (حيث ستقام الصلاة جماعة ثم افطار وتليهما الجلسة)
📍المكان: قم، خيابان انسجام، كوچه6، فرعی دوم، انتهای فرعی، پلاک16 ⚠يرجى تأكيد الحضور على الرقم التالي: https://wa.me/message/3JYEEE5OKPXGH1
✳️دعای اواخر ماه شعبان المعظم
اللّهمّ ان لم تكن غفرت لنا فيما مضى من شعبان فاغفر لنا فيما بقي منه .
خدايا اگر در آنچه از ماه شعبان گذشته ما را نيامرزيدهاى، پس در آن مقدار که از آن باقىمانده است ما را بیامرز.
@arabsalehi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درک جدیدی از عظمت کیهان 💫🌙🪐🌍🌕
سبحان الله...👌
يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيم✨
@arabsalehi_ir
المیزان از زبان علامه.mp3
3.69M
🔸تفسیر المیزان از زبان علامه طباطبایی رحمتاللهعلیه
«أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ ۚ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِنْدِ غَيْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فِيهِ اخْتِلَافًا كَثِيرًا»(سوره نساء،آیه۸۲)
@arabsalehi_ir
هوالمحبوب
نامه عرفانی حضرت امام خمینی در افسوس و اندوه از تمام شدن ماه شعبان، و عدم آمادگی برای ضیافت الله ماه مبارک رمضان!
امام خمینی در نامهای که به درخواست بانو فاطمه طباطبایی، عروسشان، خطاب به ایشان نوشتهاند، اندرزهایی عرفانی و اخلاقی را یادآور شدند.
در این نامه که به تاریخ اردیبهشت سال ۶۶ مطابق با شعبان ۱۴۰۷ قمری نگارش شده است، به پایان یافتن روزهای ماه شعبان و آماده نبودن برای ورود به ضیافت الهی اشاره شده و این که با همه این اوصاف، نباید از رحمت الهی ناامید بود.
متن نامه به شرح زیر است:
بسماللَّهالرحمنالرحیم
فاطى دختر عزیزم!
از من مىخواهى براى تو چیزى بنویسم، چه بنویسد کسى که خود، مبتلاىِ به نفسِ امّاره بالسوء است و هرگز نتوانسته، بلکه نخواسته این بت بزرگ را بشکند!
اکنون در آستانه شهر اللَّه، و مقام ضیافت اللَّه هستیم و من خود اقرار دارم که لایق این ضیافت نیستم.
شهر شعبان المعظم، که شهر امامان است، در شُرفِ گذشتن است و ما خود را نتوانستیم مهیا کنیم، براى شهر اللَّه!
دعاها را گاهى با لقلقهِ لسان خواندم و از آنها چیزى حاصل نشد در این آخر شهر، عرض مى کنم:
«اللَّهُمَّ انْ لَمْ تَکُنْ *غَفَرْتَ لَنا فیِما مَضى مِنْ شَعبانَ فَاغْفِرْ لَنا فِیما بَقِىَ مِنهُ»
از رحمت حق تعالى مأیوس نیستم و مباش! در دنیا [مباد] روزى، که گناهان به آن جا رسد که از رحمت حق مأیوس شویم.
دخترم! این چند روز خواهد گذشت، چه با عیش و نوش، و چه با رنج و تعب، چه با غفلت از فطرت، و چه با توجه به آن.
عزیزم! خداوندِ جلّ و علا، نور هدایت را در همه مخلوقات، خصوصاً انسان نهفته است.
فطرت اللَّه، ما را خواهى نخواهى به او متوجه کرده و همه مخلوقات، در هر حدى که هستند و به هر مذهبى که گراییدهاند، جز به حق تعالى و کمال مطلق، به حسبِ فطرت به هیچ چیز توجه ندارند، گرچه خود ندانند و معتقد به غیر آن باشند.
انسان کمال مطلق را میجوید و مىخواهد چه آنان که به توهّم، بت را میپرستند و چه آن هایى که حق، جل و علا، را منکرند و به دنبال ریاست.
ملحدها گمان مىکنند متوجه به دنیا و خواستار ریاست و زعامت هستند، لکن به حسب واقع، متوجه و خواهان قدرت مطلقه هستند و در جستجوى کمال مطلق، و خود گمان خلاف مى کنند و شاید عذاب و عقاب براى همین جهل و توهّمات باشد.
تو که مثلًا دنبال لباس خوب هستى و زینت بهتر، دنبال حق مىگردى و کاخ نشینان نیز دنبال قدرت مطلق هستند «وَ إِنْ مِنْ شَیْءٍ إلّا یُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَ لکِنْ لا تَفْقَهُونَ تَسْبیحَهُمْ، وَ قَضى رَبُّکَ الّا تَعْبُدوا إِلّا إِیَّاهُ»، بنا بر وجهى، این کلام، دامنه دارد. بهتر آن که درز بگیرم و تو را و خود و همگان را به خداى تعالى بسپارم.
والسلام علیک و على عباد اللَّه الصالحین.
روح اللَّه الموسوی الخمینى
صحیفهامام؛ جلد ۲۰ صفحه ۲۵۴ و ۲۵۳
@arabsalehi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راه برای همه باز است
@arabsalehi_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
☑️ «فصل بـرکت»
📖 روایتِ قرآن
🔸 سلسله نشستهای اندیشهورز در ماه مبارک رمضان
🎙 با حضور:
حجتالاسلام دکتر #محمد_عرب_صالحی
رئیس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه
🔖 با موضوع: تاریخمندی؛ توهمی بر اندیشه صحیح قرآنی
📅 چهارشنبه ۲۳ اسفندماه۱۴۰۲، ساعت ۱۶:۳۰
💠 حضور مجازی از طریق:
🔻 skyroom.online/ch/shenakht/livefekrat
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
علامه جوادی آملی:
«مرحوم سيد عبدالحسين شرف الدّين جبل عاملی (رضوان الله تعالی عليه) در شرح حال بعضی از صحابه و بزرگان، نقل می كند كه بعضی از اصحاب و بزرگان علم و دين و سير و سلوكْ برنامه ها را در منزل تقسيم می كردند. يعنی اعضای خانواده در شبانه روز اين خانه را روشن نگاه می داشتند. هنگام شب چنين نبود كه همهی اعضای خانواده بعد از خوردن غذا تا صبح بخوابند؛ بلكه نگهبانی می دادند. مثلا ً مقداری از شب را يكی مشغول عبادت و درس و بحث و تلاوت و دعا بود و ديگری می خوابيد، سپس ديگری بر می خاست و به #عبادت می پرداخت و اولی می خوابيد. به دنبال آن سومی بر می خاست و به عبادت می پرداخت. به گونه ای كه جز #نام_حق در اين خانه چيز ديگری برده نشود.گاهی از يك خانواده، شخصيتی چون #شيخ_انصاری؛ يا انسان كاملی چون #بحرالعلوم تربيت می شود، كه محصول زحمات چندين سالهی گذشتگان و نياكان آنان است. خدای سبحان به رايگانْ فردی #ممتاز را به خانواده ای مرحمت نمی كند. آنان سعی می كردند كه خانه را هميشه روشن نگهدارند و چيزی كه خلاف رضای حق است در آن خانه انجام نشود، تا كم كم آن خانه بتواند #مركز نورانيت باشد و سرانجام شهری را روشن كند.
"خانه ای كه در آن #قرآن خوانده می شود و دين در آن خانه حاكم است، برای فرشتگان، مانند ستاره های آسمان برای اهل زمين نورافشانی می كند." [١]»
[١]الکافی ج٢ ص۶١۰
📚 حکمت عبادات ص ١٩٢
@arabsalehi_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📸 #گزارش_تصویری
🔹 جلسه مجمع عمومی سال ۱۴۰۲ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🏢 تهران و قم(ارتباط ویدئو کنفرانس)
⏰ سه شنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۲
#مجمع_عمومی
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📸 #گزارش_تصویری
🔹 جلسه ۲۷ و ۲۸ ام هیئت امنا پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🏢 تهران و قم(ارتباط ویدئو کنفرانس)
⏰ سه شنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۲
#هیئت_امنا
🆔 @iictchannel
🔰 جناب مستطاب حجتالاسلام والمسلمین آقای دکتر محمد عرب صالحی (مازال موفقاً)
سلام علیکم بما صبرتم فنعم عقبی الدار
ستایشگر ساحت سبحانیم که جان بشر به سرشت توحید بسرشت، و به ذر بذر ولایت در کشتزار دل آدمی کشت، و بدین سان شوق معرفت و عبودیت در عمق وجود انسان برانگیخت و شور ولایتمداری و عدالتخواهي در صمیم سویدای مؤمنان ریخت.
ثناسرای نگار نگارین اندیشهای هستیم که هرگز خويش به مکتب نرفت اما مکتب خويش بر کلام و کتاب بنیاد نهاد، و مدیحتگوی مدینهالعلمی هستیم که باب مدینت و مدنیّت به روی شیفتگان و شیعیان گشاد.
پیشانیسای آستان آسمان آسای آحاد خاندان خورشید خصالی هستیم که خلق و خلقت، خوشهخوار خوان مرحمت و معرفت آنان است، و فرجخواه حجت بحق حاضرحقیم(عج) که فرجام فرجش کمال عقول است و تمام علوم.
شاکر و چاکر حضرت حنانیم که حسبالتدبیر نیابت حقهی حجتش توفیق حضور در سنگرگاه تفکر و تعقل و معبد معرفت و حکمت، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهی اسلامی، را ارزانیمان نمود، و تدابیر و تلاشهای متکی و متصل به توکل و توسل همکاران همدل را قرین ثمر و عجین اثر فرمود.
اینک که در هالهی الطاف عالیهی الهیّه و در سایهی همای همت خویش، و بنا به تصویب هیات ممیزهی مشترک استان تهران، به مرتبهی استادی ارتقاء یافته اید، ضمن تأیید مراتب، این فیروزی فرمند و فرهمند را به آن همکار ارجمند تهنیت و تبریک میگویم، و از بارگاه بلندباری برایتان توفیقات پیاپی و پایدار در راستای «بسط و بالندگي دانش و دانشوری»، «نظریه پردازی و توسعهی مرزهای معرفت» و «تعمیق و تحکیم فکر و فرهنگ دینی و بنیانهای گفتمان انقلاب اسلامي» مسألت میکنم.
وَفّقه اللّهمّ و ایّانا لما تُحبّ و ترضی، ولا تَجعلنا مِن الّذینَ یَحسبون اَنّهم یُحسنون صُنعاً وَاهدنا الی السّداد والرّشاد، فانّک خیر موفق وهاد.
علی اکبر رشاد
۲۲ اسفندماه ۱۴۰۲
🔰🔰🔰🔰🔰
@arabsalehi_ir
📄 #بخوانید
#مقاله_علمی_پژوهشی
🔰 نقش «توحید اجتماعی» در فلسفه علوم اسلامی با محوریت آیات قرآن
مورد مطالعه: علم کلام و عرفان
✍🏻 #محمد_عربصالحی
و فریده پیشوایی
📌 چکیده:
♦️«توحید اجتماعی» که رویکردی نوین در فهم بنیادیترین آموزه اسلام یعنی «توحید» بوده و مبانی نظری تحقق جامعه توحیدی را پشتیبانی میکند، کارویژهها و کارکردهای مختلفی دارد که با توجه به اهمیتشان و نیز خلاء پژوهشی در این باره، پرداختن به آنها ضرورت دارد.
♦️ازجمله کارکردهای نظری توحید اجتماعی، تاثیر در علوم اسلامی و فلسفه آن بوده و این نوشتار با نگاه تحلیلی و بهرهگیری از دادههای کتابخانهای و تمرکز بر فهم اجتماعی از آیات توحیدمحور عهدهدار تبیین آن است. یافتههای این مقاله که براساس رویکرد تحلیلی و روش کتابخانهای سامان یافته، این فرضیه را ثابت میکند که غلبه گفتمان توحید اجتماعی بر فضای علمی حوزه و دانشگاه، با اثرگذاری بر موضوعات، غایات و اهدافِ علوم اسلامی مانند کلام و عرفان میتواند زمینهساز تحول در این علوم باشد. به برخی از شواهد و مصادیق آن اشاره شده است.
♦️نتیجه اینکه با خوانش اجتماعی از توحید که ریشه در آیات قرآن دارد، علوم اسلامی میتوانند با رویکرد جدید توحیدی و متناسب با نیازهای جوامع اسلامی معاصر بازنگری شوند.
لینک دریافت مقاله 👇🏻
🌐 http://kalam.saminatech.ir/Article/46074
#مقاله
#توحید_اجتماعی
#کلام
🆔 @arabsalehi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ هشدار و نصیحتی شنیدنی از استاد شهید مطهری درباره غنیمت شمردن ماه مبارک رمضان؛
👈 خرما نتوان خورد ازين خار که کشتيم
ديبا نتوان بافت ازين پشم که رشتيم ...
🇮🇷 @arabsalehi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هوش مصنوعی چطور جوامع را تغییر میدهد؟
🔹 هوش مصنوعی درحال ایجاد تحولاتی است که تا به حال فکرش را نمیکردید.
🔹 اگر تا پیش از این فکر میکردند هوش مصنوعی تاثیرات بنیادین خود را در سال ۲۰۵۰ نشان میدهد، حالا محققان اعتراف می کنند، در سال ۲۰۲۵ تاثیرات بنیادین هوش مصنوعی در سه سطح زندگی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
🔹 اول: فعالیتهای مالی در موسسات بانکی و سرمایهگذاری، دوم: سطح نابرابری میان افراد در جهان و سوم: مساله دموکراسی و توسعه در جوامع مختلف جهان.
🔹 در ایران هنوز هوش مصنوعی راه خود را در کسبوکارها و بازارهای مالی باز نکرده است و ظاهرا تنها مورد استفاده کلان آن، کنترل بیشتری اجتماعی است.
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/1778
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💕 گلآرایی حرم امام هشتم
💕حضرت ثامنالحجج علیهالسلام
💕بمناسبت فرارسیدن نوروز و بهار قرآن
💕پیشاپیش سال نو بر همه مبارک باد
@arabsalehi_ir
🔥به اسم زمینهای حوزه
🔻بازی در زمین دشمن
♨️ پس از واقعه نهی از منکر طلبه جوان در درمانگاه قم، نام #آیت_الله_صدیقی فضای مجازی را به خود مشغول کرده است.
جریاناتی که فارغ از خودِ موضوعات، خبر از ایجاد جبهه رسانهای جدید در میان قشر مذهبی دارد.
💥این دست جریانات رسانهای، دینداران جامعه را لاجرم به اتخاذ موضع میکشاند و در صورت قرار گرفتن در هر طرف از منازعه، بازنده جبهه خودیست و هر دو طرف نزاع در زمین دشمن بازی کردهاند.
⭕️ اگر در مرگ مهسا امینی توانستند از نیرویهای امنیتی و انتظامی اعتبار زدایی کنند تا جامعه شاهد زندهزنده سوزاندن افسران نیروی انتظامی باشد و قدرت سخت نظام را تضعیف کنند، امروز هدف اعتبار زدایی از "حوزه و روحانیت" یعنی نرمافزار معنوی نظام است. حوزهای که هزاران هزار جان عزیزتر از آیتالله صدیقیها فدای اعتبار و آبروی آن شده است.
♨️ دقت کنیم که این حوادث در یک پازل حساب شده رسانهای دشمن تعریف میشود. این اتفاقات سرآغاز پروژه اختلافافکنانه بین جامعه مومنانه است. باید مواظبت کنیم که حتی با سخن درست خود بخشی از کاملکنندگان پازل دشمن نباشیم.
⭕️ حوزه آیت الله صدیقی در سالهای کمرونقی حوزههای علمیه مدل موفقی از یک حوزه انقلابی را ارائه نموده بود که قطعاً ادامه موفقیتهای آن میتوانست حوزههای دیگر کشور را از رکود حاکم، رهایی بخشد. این نقطه کانونی را دشمن به دقت مورد هدف قرار داد.
♨️ در سوابق افشاگر رسانهای این موضوع یعنی #یاشار_سلطانی، سوابق مشابهی برای اعتبار زدایی از روحانیت وجود دارد که از آن جمله است حمله به استاد پناهیان، آیت الله نورمفیدی و طبرسی و...
با مراجعه به سوابق او نمیتوان در این افشاگری کوچکترین حسن نیتی مشاهده کرد.
⭕️ در دهه پنجاه، دشمن از این جنس شیطنت استفاده کرد و با پرداختن به کتاب شهید جاوید که توسط یک حوزوی نوشته شده بود جامعه ایمانی را در مقابل هم قرار داد.
حضرت امام خمینی (ره) در آن زمان چنین هشدار دادند:
《...قبل از ماه مبارک یک غائله درست میکردند، غائله مثلاً شهید جاوید...یک ماه مبارک ما سر یک مسأله جزئی به جان هم میافتادیم. اهل منبر دو طایفه میشدند یک طایفه آن ور یک طایفه این ور... قوای ما و نیروی ما که باید صرف بشود در مصالح اسلام، سر این قضیه هدر میدادند.》
♨️امروز که نزدیک بودن قله را رهبر عزیزمان بشارت دادهاند لازم است در آستانه روز قدس تمام توجهمان را به خط مقدم جبهه مقاومت یعنی غزه متمرکز کنیم تا فروپاشی جبهه صهیونیستی را تسریع نماییم و مقدمات ظهور را فراهم آوریم؛ انشاالله.
✍🏻احمدرضا حسین زاده اصفهانی
@arabsalehi_ir
⚫️ حضور آیتالله وحید خراسانی در مراسم عزاداری #ام_المومنین حضرت خدیجه کبری سلاماللهعلیها
فروردین ماه/۱۴۰۳
آیت الله وحید حدود ۱۰۵ سال عمر دارد
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/1783