هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
💠 اسلامی که هیچ ارتباطی با این عرفها ندارد
جنبش نوسازىاى كه بر پايه اسلام استوار است و ارتباط محكمى با منابع حقيقى آن در ميان امت دارد و اسلام را در حكومتى تجسم مىبخشد كه به نيكى امر و از زشتى نهى مىكند، قادر است به نفعِ سازندگى و نوسازى، بخش اعظمى از محافظهكاران را جذب كند.
[…] بسيارى از نيروهاى منفى، در فرايند سازندگى به نيروهاى مثبت تحول مىيابند. بهعنوان مثال وضعيت عقبماندهاى را كه [اینک بهسبب دوری از اسلام حقیقی] بر زن مسلمان و مناسباتش با جامعه و مردان حاكم است در نظر بگيريد.
بهجاى اينكه براساس مفاهيم بىحجابى و ديدگاه تمدن غربى در مورد رابطه مرد و زن به نبرد با اين عقبماندگى پرداخته شود، بايستى مبارزهاى براساس مفاهيم دينى صورت گيرد و اين مبارزه بايد از آگاه ساختن مسلمانان از تفاوت گذاشتن بين عرفها و شرايط اجتماعىاى كه موجب اين عقبماندگى براى زن مسلمان شده و بين اسلامى كه هيچ ارتباطى با اين عرفها ندارد، شروع شود.
از اين طريق مىتوان ارزشهاى اخلاقیدينىاى كه طى شرايط عقبماندگى چهرهاى منفى گرفته، تصحيح و آنها را از چهرۀ منفى به چهرۀ مثبت شايسته اسلامى تبديل نمود.
📚 اسلام راهبر زندگی، ص۲۲۵.
#شهید_صدر #اسلام_حقیقی
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید:
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از روشنگری
حمله به مؤلفههای قدرت نرم جمهوری اسلامی یعنی خط اهل بیت علیهمالسلام و تفکر شهید و شهادتطلبی رو یه مسأله اتفاقی ندونید.
این طور نیست که مثلا دو تا دختر پاشن بگن خب امروز چکار کنیم، بریم کنار مزار شهدا برقصیم!
نه اینا برنامههای هدایت شده از اتاقهای فکر انگلیس و اسرائیله.
✍️ نزدیک صبح
√ @Roshangari_ir | روشنگری
هدایت شده از 🌸 دختــران چــادری 🌸
🔴 چند نکته خطاب به خانم سخنگوی دولت:
یک: حجاب، موضوعی چند وجهی است. یکی از مهمترین ابعاد حجاب، بعد فرهنگی و تربیتی آن است.
اما حجاب، بعد امنیتی هم دارد؛ بعد اجتماعی هم دارد؛ بعد سیاسی هم دارد. رهبر انقلاب نیز با تیزبینی، کشف حجاب را هم حرام شرعی و هم حرام سیاسی دانستند.
دو: نه تنها کشف حجاب، بلکه همه ناهنجاری های جامعه – چه جرم و تخلف کوچک باشد و چه جرم و تخلف بزرگ – اتفاقاً یک بعد فرهنگی و تربیتی دارد. دزدی، تخلف راهنمایی و رانندگی، قتل و جنایت هم اول از همه باید با نگاه فرهنگی و تربیتی در جامعه اصلاح شوند. اما مقابله با اینها، قطعاً فقط با تکیه بر کار فرهنگی و تربیتی نه امکان پذیر است و نه چنین چیزی در هیچ کجای دنیا محقق شده است!
سه: برخی از افراد در جامعه هستند که اساساً هر چقدر هم که کار فرهنگی صورت گیرد، اصرار بر کشف حجاب و انجام ناهنجاری دارند؛ اساساً مسأله آنها ندانستن نیست. برخی نیز از روی لجاجت این کارها را ممکن است انجام دهند. در نتیجه، ابزار قانون به عنوان مکمل کار فرهنگی باید همواره وجود داشته باشد.
چهار: کار فرهنگی حالت پیشگیری دارد، اما اقدام قانونی برای زمانی است که فرد در حال آسیب رساندن به امنیت اخلاقی و روانی جامعه است.
پنج: اتفاقاً بخش قابل توجهی از قانون جدید حجاب و عفاف که متأسفانه دولت با بهانه های مختلف در حال شانه خالی کردن از ابلاغ و اجرای آن است، مربوط به اقدامات فرهنگی و ایجابی است.
شش: اخیراً برخی رسانه ها خبر دادند که بيش از هزار روانشناس و مشاور خانواده در حمايت از بيانيه قبلی اساتيد روانشناسی درخصوص لزوم ضابطهمندی پوشش، به طرح شش سوال درخصوص آثار رها شدن بیحجابی بر خانوادهها پرداختند.
آنها در بخش هایی از این نامه بیان کردند: «از سران محترم سه قوه، به طور جدی میخواهیم از های و هوی جریانهای مغرض که با تحریک عواطف و هیجانات و صد البته بدون پشتوانه علمی جنجال به پا میکنند، متأثر نشده و پیگیر ضابطهمنديِ پوشش مبتنی بر شواهد و ارزشها در کشور باشند تا مسیر پیموده و پرآسیب غرب در کشور تکرار نشود».
همچنین، در بخشی از نامه نیز از افراد و جرياناتی که با ضابطهمندی پوشش مخالف هستند، پرسیده اند: «چرا اثربخشی قانون را نادیده میگیرید و انکار میکنید؟ دغدغهمندان سلامت روان جامعه که به دنبال تعطیلی و تضعیف قانونمداری و استفاده از روشهای صرفا گفتوگو محور هستند، مبتنی بر کدام شواهد علمی سخن میگویند؟ آیا نمونههایی که نشان دهد تغییر رفتار صرفا با تکنیکهای تغییر نگرش یا مشاوره و... بدون اعمال محدودیت قانونی موفق بوده است را میتوانند ارائه کنند؟ آیا مداخلات رسانهای، آموزشی و روانشناختی توانسته است آمار نابهنجاریهای اخلاقی فزاینده دوران مدرن از قبیل مصرف الکل، خیانت زناشویی، شیء انگاری زنان، تجاوز و خشونت علیه زنان را متوقف کند یا حداقل بکاهد؟»
اهتمام به قانون و ضابطه مندی پوشش را کسانی مطرح می کنند که به صورت عملی و در کف میدان با عوارض این موضوع دست و پنجه نرم می کنند و اتفاقاً کارشان هم، فرهنگی و تربیتی است. حال باید از آقای پزشکیان که بارها ادعای کار کارشناسی و رجوع به کارشناس و مانند آن داشته، بپرسیم آیا حاضر است که به سخن این همه کارشناس دلسوز، گوش فرا دهد یا اینکه می خواهد به برداشت های اشتباه خود و یا سخنان کلیشه ای و بدون پشتوانه برخی افراد دیگر توجه کند؟!
🆔 @Clad_girls | دختران چادری
هدایت شده از روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اتفاق عجیب وسط برنامه تلویزیونی
برای درک اهمیت پیشرفتی که ایران طی چند دهه بعد از انقلاب تجربه کرده کافی است بعد از دیدن این چند ثانیه، به یاد بیاوریم که این دستاوردها با وجود فشارها، سختیها، جنگ تحمیلی، تحریمهای ناجوانمردانه، خیانت ها و خباثت ها، ترورها و خرابکاریها بدست آمده است.
√ @Roshangari_ir | روشنگری
در ناکارآمدی و انقلابی نبودن عملکرد دستگاه قضا همین بس، که روزنامهی رادیکال اصلاحات "هممیهن" به طرفداری از اژهای برخاسته و خود را وکیل مدافع ایشان میداند...
نمایندگانی که تندرو خطاب میشوند، قصدشان احیای انقلاب و سنتهای آن است که اگر غیر از این بود، امروز همان آرمانها را نیز نداشتیم!
🖋 علی عسگری
#ظریف
#حجاب
#جنگافروزی_ظریف
#مفتخورهای_سیاسی
@araf11
هدایت شده از رحا مدیا
♨️ میخواهیم حرفمان را به دنیا برسانیم
🔰 ما از اول گفتیم می خواهیم انقلابمان را صادر کنیم. صدور انقلاب به لشکرکشی نیست، بلکه می خواهیم حرفمان را به دنیا برسانیم.
🔹 هر چند پرچم انقلاب اسلامی بر بام بلند افکارعمومی به اهتزاز درآمده و پیام زیبای آن صادر شده؛ اما در #حوزه_های_علمیه کسانی هستند که گوش شنوایی برای پیام انقلاب اسلامی ندارند.
☑️ حوزههای علمیه که نقش برجستهای در صدور #انقلاب_اسلامی دارند، باید فکری به حال برخی معممینی کنند که سر ناسازگاری با انقلاب و آرمانهای امام راحل را دارند و پیام انقلاب را به این معممین نیز صادر نمایند.
📚صحیفه امام، ج 19، ص 414
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از علیرضا زادبر
#تاریخ_معاصر
هنگام بازگشت امام از پاریس به ایران دو مساله اهمیت داشت:
۱. حفاظت از جان امام
۲. برنامه ریزی مسیر استقبال
ستادی تشکیل شد که مسئولیت آن با آیت الله مطهری بود. البته از قبل بین ایشان و آیت بهشتی اختلافاتی در تصمیم گیری ها بود و در مسیر همین تصمیمات استقبال امام هم دلخوری هایی بوجود آمد ولی در نهایت احترام و صمیمت جلوی دیگران رفتار میکردند.
پیشنهاد و اصرار سازمان مجاهدین بر این بود که حفاظت جان امام از فرودگاه با آنان باشد! از طرف دیگر مقابل امام چند نفر از خانواده شهدای انقلاب که توسط رژیم شهید شده بودند سخنرانی کنند. اینجا هم گزینه هایی که معرفی شدند از کشته شدگان سازمان مجاهدین خلق بود!
با اصرار و پافشاری عجیب نهضت آزادی و خود سازمان مادر رضایی ها معرفی شد! اما مساله این بود که آیت الله مطهری نمیخواست در آن روز مهم، سازمان مجاهدین جلودار باشد و کسب مشروعیت کند.
محمد توسلی گفت: با پاریس تماس گرفتیم ممانعت نکردند! مادر شهدای رضایی می توانند سخنرانی کنند!
آقای بادامچیان جواب داد: امام خودشان گفتند یا دیگران؟ چون معمولا امام خودشان پشت تلفن پاسخ نمیدادند و میدانستند امام نسبت به سازمان موضع جدی دارد.
توسلی: مِن مِن کرد که نه خود امام نگفتند!
آقای بادامچیان به آیت الله مطهری اطلاع میدهد. استاد گفتند: من خودم تماس میگیرم و حل میکنم.
بالاخره با پاریس تماس گرفتند. حاج احمد گوشی را برداشت و تاکید داشت امام الان در حال استراحت هستند و بعد هم بیدار شوند مستقیم به فرودگاه میرویم و فرصت نیست. اگر پیغامی دارید بفرمایید.
آقای مطهری عصبانی شد و پشت تلفن به حاج احمد گفت:
احمد به خداوندی خدا نمیگذارم مثل پسر آیت الله بروجردی بشوی! وای به روزگارت اگر من بدون اینکه با امام صحبت کنم به ایران بیایی! من تا صبح بیدارم هر وقت امام بیدار شدند بگویید من با ایشان حرف بزنم.
حاج احمد جواب داد که ما با شما این حرفها را نداریم. چشم ولی هر وقت امام بیدار شدند.
بهرحال ساعت ۲ بامداد حاج احمد از پاریس تماس گرفت. امامپای تلفن بود. آقای مطهری به امام گفتند: شما گفته اید مادر رضایی ها به عنوان مادر شهید صحبت کند؟ امام گفتند: من چنین چیزی نگفته ام!!!
آقای مطهری معتقد بود این جریان منحرف و کمونیست مسلک میخواهد نتیجه انقلاب و زحمات را مصادره کند با اجتهاد و قاطعیت ایشان از نقش آفرینی سازمان در آن روز مهم ممانعت بعمل آمد.
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory
هدایت شده از روشنگری
9.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واقعاً هویدا قیمتا رو کنترل کرد؟
بیاید بررسی کنیم تا ببینیم داستان چیه
✍️ Hani Bouraghi
√ @Roshangari_ir | روشنگری
هدایت شده از پویانویسی
.
آنان که لباس سبز پاسداری بر تن دارند
سینهای سرخ و مشتاق به شهادت دارند.
میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار را بر پاسداران حرم اهل بیت و حریم ولایت تبریک عرض میکنم.
🖌 علی اسفندیار
#پویانویسی
@pooyanevisi
هدایت شده از روزنه
جمهوری اسلامی یا جمهوری فرانسوی؟ / آیا در نگاه امام خمینی جمهوری اسلامی، جمهوری شرعی است یا جمهوری عرفی؟
💥 اختصاصی روزنه / دهه فجر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔻#تحریف اندیشه امام خمینی کارویژه تمامی گروههای فاصله گرفته از ارزشهای انقلاب اسلامی است و یکی از محورهایی که همه گروهها در آن مشترک هستند، تفکیک بین امام به قبل و بعد انقلاب است. یا به طور دقیقتر امام #نوفللوشاتو و امام #ایران.
🔻یکی از ریزمحورها در اینجا مسئله نوع جمهوریتی است که امام وعده داده بودند. برخی جمهوریت مد نظر امام را #جمهوری_فرانسوی معرفی میکنند و منظورشان این است که تمامی #مشروعیت نظام به رای مردم است و از این رو حتی مشروعیت شرعی مسئله #ولایت_فقیه را به رای مردم وابسته میدانند. بیشک در نگاه امام رای مردم از مهمترین پایههای جمهوری اسلامی است اما آیا امام جنبه مشروعیت رهبری، انقلاب و جمهوری اسلامی را فقط بر پایه رای مردم قرار دادند؟ به نظر میرسد در نگاه امام جمهوری اسلامی با جمهوریهای دیگر فقط #شباهت دارد و نه #عینیت. امام خمینی تعمدا در آستانه انقلاب چندین بار بر #دو_پایه بودن انقلاب تاکید داشتند و آنها را از همدیگر تفکیک نمودند و در تاریخهای مختلف بر آن تاکید کردند:
🔸«به موجب حق شرعی و بر اساس رای اعتماد اکثریت قاطع مردم ایران که نسبت به این جانب ابراز شده است، در جهت تحقق اهداف اسلامی ملت، ... شروع به کار خواهند کرد.» صحیفه امام، ج5، ص426 (22 دی 1357)
🔸«اینجانب به واسطۀ رهبری مبتنی بر حکم شرع و آرای اکثریت قریب به اتفاق ملت، دولت موقت را برای تشکیل مجلس مؤسسان و دیگر امور مقدماتی معرفی می کنم» صحیفه امام، ج6، ص20 (12 بهمن 1357)
🔸«بنا به پیشنهاد شورای انقلاب، بر حَسَب حق شرعی و حق قانونی ناشی از آرای اکثریت قاطع قریب به اتفاق ملت ایران ... مامور تشکیل دولت موقت مینمایم» صحیفه امام، ج6، ص55 (15 بهمن 1357)
🔸«... آن اینکه من که ایشان [مهندس بازرگان] را حاکم کردم، یک نفر آدمی هستم که به واسطه ولایتی که از طرف شارع مقدس دارم، ایشان را قرار دادم. وجوب اطاعت از دولت موقت ایشان را که من قرار دادم واجبُ الْاتِّباع است، ملت باید از او اتّباع کند. یک حکومت عادی نیست، یک حکومت شرعی است» صحیفه امام، ج6، ص59 (16 بهمن 1357)
🔸«ما دولت را تعیین کردیم؛ هم به حَسَب قانون ما حق داریم و هم به حسب شرع حق داریم. ما به حَسَب ولایت شرعی که داریم و به حسب آرای ملت که ما را قبول کرده است » صحیفه امام، ج6، صص70-68 (16 بهمن 1357)
🔸«این دولتی که تعیین شده است و به ولایت شرعی تعیین شده است و یک حکومت شرعی است، نه فقط حکومت قانونی باشد، یعنی حکومت شرعی لازم الاتّباع، همه کس واجب است بر او که از این حکومت اتّباع کند. نظیر اینکه مالک اشتر را که حضرت امیر- سلام الله علیه- میفرستاد یک جایی و منصوبش میکرد، حاکم واجب الاتّباع بود یعنی حاکم الهی بود، حاکم شرعی بود. ما هم ایشان را حکومت شرعیه دادیم و حکومت قانونی هم که هست، بنا بر این واجب الاتّباع است. » صحیفه امام، ج6، صص70-68 (16 بهمن 1357)
🔻با این وجود نباید تصور کرد که در اندیشه #امام_خمینی دولت پس از انقلاب، صرفا متکی به #آرای-مردم باشد که اگر اینگونه بود باید #دولت_عادی و #جمهوری_عرفی مثل تمامی کشورها تلقی میشد در حالی که جنبه شرعی آن را امام خمینی از ابتدای انقلاب به صراحت تاکید فرمودند.
@rozaneebefarda
هدایت شده از مجله افکار بانوان حوزوی
🪴اِسمال بکام
✍️به قلم طیبه فرید
چرخ داشت.از همین چرخ دستی هایی که روی اسکلت آهنیش چهارتا تیر و تخته می چیدند که بشود روش خِنزِر پِنزِر گذاشت.شاگرد حجره فرش بود.ازکله صبح تا بوق سگ توی سرما و گرما از تیمچه می رفت می چرخید تو کوچه های پیچ در پیچ و مغازههای نزدیک بازار فرش وگلیم و خرت و پرت جا به جا می کرد.بازاری ها و دوست و آشنا و حتی باباجی من بهش می گفتن اسمال.خدائیش هم در مقابل مردهای ایکس لارج ودو ایکس لارجی که صبح تا شب بازار را گز می کردند از مشتری گرفته تا کسبه، اسمال به حساب می آمد.موقع استراحت چائیش را توی حجره فرش زیر عکس آقای خمینی هورت می کشید،ازین عکس ها که کنارش ساعت دارد.آقای خمینی توی عکس داشت می خندید.انگار او هم آمده بود با اسمال چایی بخورد.
باباجیم می گفت« هیچکی اسمالو گردننمی گیره.بین بازاریا آشنا ماشنا داره اما ملت نَم پس نمی دن.می گن باباش آدم خوشنامی نبوده.هیچ وقت صفحه آخر شناسنامه ش با اسم هیچ دختری خودکاری نشده.نه ایکه زندگی دوست نباشه ها نه! می گن محبوبه نامی رو دوست داشته ولی اینقد لِفتَش داده که قبلِ اینکه بره خواستگاریش دادنش به یه آدم گردن کلفت و رفت راهِ دور.اطرافیاش خیلی اون آدمو زده بودند توی سر و پِکالش اما برای او صنار سی شاهی توفیر نداشت که اصلا خلق الله درباره اش چی می گفتند.»
یک شب زمستانی توی دهه هفتاد وسط عروسی از یکی از بچه های فامیل کتک خوردم.مُفَم تا زیر چانه ام نشت کرده بود.داشتم دنبال بابام می گشتم که حق پسره نکبت را بگذارد کفِ دستش که چشمم افتاد به اسمال. نشسته بود توی ایوان خانه بابای داماد.قیافه من را که دید گفت«کتک خوردی کله گنده؟ترسیدی؟مگه مرض داری می ترسی؟بدبخت نترس .ترس نکبت داره.نکبتِش کلِ زندگی آدمو می گیره!خوار و خفیف میشی...نترس گنده بک..»
اسمال با ما یه نسبت فامیلی دور داشت.نه آن طوری که مثلاً باباهایمان با هم پسر عمو باشند و ازین حرفها!اصلا مگه نسبت فامیلی یعنی چی وقتی تهش ننه بابای همه آدمها ، آدم و حوّان؟وقتی که مُرد همه براش گریه کردند .حتی آنهایی که شوهر سه ایکس لارج محبوبه را می زدند توی سرش.عصرش تومسجد بازار کنار باباجیم نشسته بودم.حاج صادق صاحب حجره فرش درِ گوش باباجی می گفت«همایون خان بابای اسماعیل توی ساواک بود.آدمخوبی نبود.قبل پیروزی انقلاب زندگیشو جمع کرد و رفت!اسمال عین آقاش و برادراش نبود.می رفت تو تظاهرات علیه شاه شعار می داد.همایون خان می گفت مار توآستین پروروندم!وقتی ام که رفت هیچی برای اسماعیل نزاشت.اون بنده خدا وقتی اومد حجره من خودش بود و لباسای تنش با یه ساعت دیواری.نه حساب بانکی داشت نه دفتر و دستکی...کسی نمی دونه پولاشو کجا خرج می کرد به منم چیزی نمی گفت.»
از اون شبی که توی ایوان خانه بابای داماد اسماعیل را دیدم خیلی سال می گذرد.همه می گفتند ناکام از دنیا رفته.اما کام نه پول همایون خان بود و نه دختری که شوهرش داده بودند به رقیب اسماعیل.دنیا همه اش به کام اسماعیل بود که از وسط زندگی چرکِ همایون درست عین یُخرِجُ الحیّ منَ المیّت، بی ترسِ از بی کسی ،بی ترسِ از فقر،ساعتِ آقای خمینی را زده بود زیر بغلش و رفت حجره فرش،دنیای بی ترس و اضطراب مفت چنگ خودش...
دنیا اگر به کام کسی بود، اسماعیل بود.
اسمال بکام.
https://eitaa.com/tayebefarid
#امام
#انقلاب
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI