﷽؛
#بخشاول
✅ مختصری از زندگي نامه #حضرتمعصومه سلاماللهعلیها را بیان کنید ؟
👈 #حضرتفاطمهمعصومه سلاماللهعلیها در روز اول ذیقعده سال 173 هجری ، در شهر مدینه چشم به جهان گشود . این بانوی بزرگوار ، از همان آغاز ، در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان ، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند . عبادت و زهد ، پارسایی و تقوا ، راستگویی و بردباری ، استقامت در برابر ناملایمات ، بخشندگی و پاکدامنی و نیز یاد خدا ، از صفات برجسته این خاندان پاک سیرت و نیکو سرشت به شمار میرفت . پدران این خاندان ، همه برگزیدگان و پیشوایان هدایت ، گوهرهای تابناک امامت و سکان داران کشتی انسانیت بودند .
1⃣ سرچشمه دانش :
👈 #حضرتمعصومه سلاماللهعلیها در خاندانی که سرچشمه علم و تقوا و فضایل اخلاقی بود ، پرورش یافت . پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید ، فرزند ارجمند آن امام ، یعنی #حضرترضا علیهالسلام عهده دار امر تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نیز بر عهده گرفت . در اثر توجهات زیاد آن حضرت ، هر یک از فرزندان #امامکاظم علیهالسلام به مقامی والا دست یافتند و زبانزد همگان گشتند . #ابنصباغملکی در این باره میگوید : هر یک از فرزندان #ابیالحسنموسی معروف به #کاظم ، فضیلتی مشهور دارد . بدون تردید بعد از #حضرترضا علیهالسلام در میان فرزندان #امامکاظم علیهالسلام ، #حضرتمعصومه سلاماللهعلیها از نظر علمی و اخلاقی ، والامقامترین آنان است . این حقیقت از اسامی ، لقبها، تعریفها و توصیفاتی که #ائمهاطهار علیهمالسلام از ایشان نمودهاند ، آشکار است و این حقیقت روشن میسازد که ایشان نیز چون #حضرتزینب سلاماللهعلیها عالمه غیر معلمه بوده است .
2⃣ مظهر فضایل :
👈 #حضرتفاطمهمعصومه سلاماللهعلیها مظهر فضایل و مقامات است . روایات #معصومان علیهمالسلام فضیلتها و مقامات بلندی را به آن حضرت نسبت میدهد .
#امامصادق علیهالسلام در این باره میفرمایند :
آگاه باشید که برای #خدا حرمی است و آن #مکه است ؛ و برای #پیامبرخدا حرمی است و آن #مدینه است . و برای #امیرمؤمنان حرمی است و آن #کوفه است . بدانید که حرم #من و #فرزندانم بعد از من ، #قم است . آگاه باشید که #قم ، #کوفهکوچک ماست ، بدانید #بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آنها به سوی #قم است. بانویی از فرزندان من به نام #فاطمه ، دختر #موسی ، در آن جا رحلت میکند که با شفاعت او ، همه شیعیان ما وارد بهشت میشوند .
3⃣ مقام علمی حضرت معصومه سلاماللهعلیها :
👈 #حضرتمعصومه سلاماللهعلیها از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشیع است و مقام علمی بلندی دارد . نقل شده که روزی جمعی از شیعیان ، به قصد دیدار #حضرتموسیبنجعفر علیهالسلام و پرسیدن پرسشهایی از ایشان ، به مدینه منوره مشرف شدند . چون #امامکاظم علیهالسلام در مسافرت بود ، پرسشهای خود را به #حضرتمعصومه سلاماللهعلیها که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود ، تحویل دادند . فردای آن روز برای بار دیگر به منزل #امام رفتند ، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود . پس به ناچار ، پرسشهای خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت #امام برسند ، غافل از این که #حضرتمعصومه سلاماللهعلیها جواب پرسشها را نگاشته است . وقتی پاسخها را ملاحظه کردند ، بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان ، شهر مدینه را ترک گفتند . از قضای روزگار در بین راه با #امامموسیبنجعفر علیهالسلام مواجه شده ، ماجرای خویش را باز گفتند . وقتی #امام پاسخ پرسشها را مطالعه کردند ، سه بار فرمود : #پدرشفدایش .
4⃣ فضیلت زیارت :
👈 دعا و زیارت ، پر و بال گشودن از گوشه تنهایی ، تا اوج با خدا بودن است . دعا و زیارت ، جامی است زلال از معنویت ناب درکام عطشناک زندگی ؛ و زیارت #حرممعصومه سلاماللهعلیها ، بارقه امیدی در فضای غبارآلود زمانه، فریاد روح مهجور در هنگامه غفلت و بی خبری ، و نسیمی فرحناک و برخاسته از باغستانهای بهشت است. زیارت مرقد #فاطمهمعصومه سلاماللهعلیها ، به انسان اعتماد به نفس میدهد ، و او را از غرق شدن در گرداب نومیدی باز میدارد و به تلاش بیشتر دعوت میکند . زیارت مزار با صفای #کریمهاهلبیت سلاماللهعلیها ، سبب میشود که زائر حرم ، خود را نیازمند پروردگار ببیند ، در برابر او خضوع کند ، از مرکب غرور و تکبر- که سرچشمه تمامی بدبختیها و سیه روزیهاست - فرو آید و #حضرتمعصومه سلاماللهعلیها را واسطه درگاه پروردگار عالمیان قرار دهد . بر همین اساس است که برای زیارت آن حضرت ، پاداش بسیار بزرگی وعده داده شده و آن ، ورود به بهشت است . در این باره از #امامجواد علیهالسلام نقل شده که فرمود :
هر کس #عمهام را در #قم زیارت کند ، #بهشت از آن اوست .
👇👇👇
هدایت شده از کاروان حج 36010کاشان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕋آثار شگفت نماز یکشنبه اول ماه ذی القعده
🔴به ماه ارزشمند و با فضیلت ذیالقعده نزدیک میشویم و آغاز چلهنشینی عرفانی تا پایان دهه ذیالحجه
استاد فرحزاد
#حضرت_معصومه_س_مدح
این زن که خاکِ قم به وجودش معطر است
تکرار آفرینش زهرای اطهر است
تکرار آفرینش افلاک بر زمین
تکرار آفرینش عرش مصوّر است
این جلوۀ فرشتهصفت، این شکوهِ غیب
بر خاک مینشیند و از خاک برتر است
دست سخاوتش پر از آمال دوستان
چشم محبتش به غریبانِ مضطر است
همشیرۀ شقایق و همراز رازقی
با آفتاب مشرقی عشق خواهر است
این زن که از نیایش او مست عالماند
معصومه است، مریم آل پیمبر است
✍ #پروانه_نجاتی
🔹 #اشعار_ناب_آیینی
🧕دختران قرآنی🧕
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
✅دختران شعیب 💖
وَلَمَّا وَرَدَ مَاءَ مَدْيَنَ وَجَدَ عَلَيْهِ أُمَّةً مِّنَ النَّاسِ يَسْقُونَ وَوَجَدَ مِن دُونِهِمُ امْرَأَتَيْنِ تَذُودَانِ قَالَ مَا خَطْبُكُمَا قَالَتَا لَا نَسْقِي حَتَّىٰ يُصْدِرَ الرِّعَاءُ وَأَبُونَا شَيْخٌ كَبِيرٌ
ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﺏ ﻣﺪﻳﻦ ﺭﺳﻴﺪ ، ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺍﺯ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﺮ ﺁﻥ ﻳﺎﻓﺖ ﻛﻪ ﺩﺍم ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺁﺏ ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻧﺪ ، ﻭ ﻏﻴﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﻭ ﺯﻥ ﺭﺍ ﺩﻳﺪ ﻛﻪ [ ﺩﺍم ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺁﺏ ] ﺑﺎﺯﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ ; ﮔﻔﺖ : ﭼﻪ ﭼﻴﺰﻱ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺘﻦ [ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ] ﻭﺍﻣﻰ ﺩﺍﺭﺩ ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﻣﺎ [ ﺍﻳﻦ ﺩﺍم ﻫﺎﻳﻤﺎﻥ ﺭﺍ ]ﺁﺏ ﻧﻤﻰ ﺩﻫﻴﻢ ﺗﺎ [ ﺍﻳﻦ ] ﺷﺒﺎﻧﺎﻥ [ ﺩﺍم ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ] ﺑﺮﮔﺮﺩﺍﻧﻨﺪ ﻭ ﭘﺪﺭ ﻣﺎ ﭘﻴﺮﻱ ﻛﻬﻨﺴﺎﻝ ﺍﺳﺖ (قصص٢٣)
📕ویژگیهای دختران شعیب
1⃣ کمک حال پدر 💝
کار ﺯﻥ ﺩﺭ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﻣﻨﺰﻝ ﺍﺷﻜﺎﻟﻲ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﺑﻪ ﺷﺮﻁ ﺁﻧﻜﻪ:
✅ﺍﻟﻒ: ﺯﻥ ﺩﺭ ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺎﺭ، ﺗﻨﻬﺎ ﻧﺒﺎﺷﺪ. «ﺍﻣﺮﺃﺗﻴﻦ»
✅ﺏ: ﺑﺎ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺍﺧﺘﻠﺎﻃﻲ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. «ﻣﻦ ﺩﻭﻧﻬﻢ - ﻟﺎﻧﺴﻘﻲ ﺣﺘّﻲ ﻳﺼﺪﺭ ﺍﻟﺮّﻋﺎء»
✅ﺝ: ﻣﺮﺩﻱ ﻛﻪ ﺗﻮﺍﻥ ﻛﺎﺭ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻧﺒﺎﺷﺪ. «ﺃﺑﻮﻧﺎ ﺷﻴﺦ ﻛﺒﻴﺮ»
2⃣ عزتمندی 💝
ﺩﺧﺘﺮﺍﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﺪﺍ ﭼﻮﭘﺎﻧﻲ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ، ﻭﻟﻲ ﻫﺮﮔﺰ ﺗﻦ ﺑﻪ ﺫﻟّﺖ ﻭﮔﺪﺍﻳﻲ ﻧﻤﻲ ﺩﻫﻨﺪ. «ﺍﻣﺮﺃﺗﻴﻦ ﺗﺬﻭﺩﺍﻥ»
3⃣ حیا 💝
فَجَاءَتْهُ إِحْدَاهُمَا تَمْشِي عَلَى اسْتِحْيَاءٍ
ﭘﺲ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﻭ [ ﺯﻥ ] ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺣﺎﻟﺖ ﺷﺮم ﻭ ﺣﻴﺎ ﮔﺎم ﺑﺮﻣﻰ ﺩﺍﺷﺖ ، ﻧﺰﺩ ﺍﻭ(موسی) ﺁﻣﺪ.(قصص٢٥)
4⃣ آگاهی به مسائل اجتماعی 💝
قَالَتْ إِحْدَاهُمَا يَا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ
ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﻭ ﺯﻥ ﮔﻔﺖ : ﺍﻱ ﭘﺪﺭ ! ﺍﻭ ﺭﺍ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍم ﻛﻦ ; ﺯﻳﺮﺍ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍم ﻣﻰ ﻛﻨﻲ ﺁﻥ ﻛﺴﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﻴﺮﻭﻣﻨﺪ ﻭ ﺍﻣﻴﻦ ﺑﺎﺷﺪ. (قصص٢٦)
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹
📜 بالاتر بودن مکان ماموم از امام
🔖 آیت الله خامنهای: اگر مکان مأموم در بلندی قرار دارد، در صورتی که بلندی آن به مقدار متعارف؛ مانند حیاط مسجد و پشت بام آن باشد، نه مانند ساختمان های چندین طبقه، جماعت صحیح است.
🔖 آیت الله مکارم: بلندتر بودن جاى مأموم از جاى امام اشكال ندارد، ولى اگر امام در صحن مسجد بايستد و عدّهاى از مأمومين در بالكن و پشت بام، و طورى باشد كه به آن جماعت نگويند، صحيح نيست. مثل اينكه امام در طبقه اوّل بايستد و مأمومين در بعضى از طبقات بالا كه از جماعت دور است.
🔖آیت الله سیستانی: اگر جاى مأموم بلندتر از جاى امام باشد، اشکال ندارد؛ ولى اگر به قدرى بلندتر باشد که نگویند اجتماع کردهاند، جماعت صحیح نیست.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: رساله نماز و روزه رهبر معظم انقلاب، مسئله ۷۱۹، توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی، جلد یک، مسئله ۱۹۶۰، استفتائات سایت آیت الله مکارم
🔹پیامبر صلی الله علیه و آله:
كسى كه به بازار میرود و براى خانوادهی خود هدايايى مىخرد، ثواب کسی را دارد كه براى نیازمندان صدقه مىبرد،
👈و در دادن هديهها، باید دخترها را بر پسرها مقدم کرد؛
👈چون كسى كه دختر خود را شاد كند، ثواب كسى را دارد كه بندهاى از فرزندان حضرت اسماعيل علیه السلام را در راه خدا آزاد كرده است،
👈 و كسى كه پسرش را شاد كند ثواب کسی را دارد كه از ترس خدا اشک ریخته است و هرکس از ترس خدا اشک بریزد، خدا او را بهشتی میکند.
مَنْ دَخَلَ السُّوقَ فَاشْتَرَى تُحْفَةً فَحَمَلَهَا إِلَى عِيَالِهِ كَانَ كَحَامِلِ صَدَقَةٍ إِلَى قَوْمٍ مَحَاوِيجَ وَ لْيَبْدَأْ بِالْإِنَاثِ قَبْلَ الذُّكُورِ فَإِنَّ مَنْ فَرَّحَ ابْنَةً فَكَأَنَّمَا أَعْتَقَ رَقَبَةً مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِيلَ مُؤْمِنَةً فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ مَنْ أَقَرَّ بِعَيْنِ ابْنٍ فَكَأَنَّمَا بَكَى مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ مَنْ بَكَى مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَدْخَلَهُ اللَّهُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ.
📚امالی صدوق ص۵۷
💐 سالروز ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها مبارک باد.
💚
🔴 ️آيا مي دانيد چرا به حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها، كريمه اهل بيت مي گويند؟
یکي از القاب حضرت معصومه(س) «كريمه اهل بيت» است. اين لقب بر اساس رؤياى صادقانه يكى از بزرگان، از سوى اهل بيت به اين بانوى گرانقدر داده شده است. ماجراى اين رؤياى صادقانه بدين شرح است :
مرحوم آيت اللّه سيّد محمود مرعشى نجفى، پدر بزرگوار آيت اللّه سيد شهاب الدين مرعشى (ره) بسيار علاقه مند بود كه محل قبر شريف حضرت صدّيقه طاهره (س) را به دست آورد. ختم مجرّبى انتخاب كرد و چهل شب به آن پرداخت. شب چهلم پس از به پايان رساندن ختم و توسّل بسيار، استراحت كرد. در عالم رؤيا به محضر مقدّس حضرت باقر(ع) و يا امام صادق (ع) مشرّف شد.
امام به ايشان فرمودند:
«عَلَيْكَ بِكَرِيمَةِ اَهْلِ الْبَْيت ِ.»
يعنى به دامان كريمه اهل بيت چنگ بزن . ايشان به گمان اينكه منظور امام (ع) حضرت زهرا(س) است، عرض كرد: «قربانت گردم، من اين ختم قرآن را براى دانستن محل دقيق قبر شريف آن حضرت گرفتم تا بهتر به زيارتش مشرّف شوم.»امام فرمود: «منظور من، قبر شريف حضرت معصومه در قم است.» سپس افزود:«به دليل مصالحى خداوند مى خواهد محل قبر شريف حضرت زهرا(س) پنهان بماند؛ از اين رو قبر حضرت معصومه(س) را تجلّى گاه قبر شريف حضرت زهرا(س) قرار داده است. اگر قرار بود قبر آن حضرت ظاهر باشد و جلال و جبروتى براى آن مقدّر بود، خداوند همان جلال و جبروت را به قبر مطهّر حضرت معصومه(س) داده است.»مرحوم مرعشى نجفى هنگامى كه از خواب برخاست، تصميم گرفت رخت سفر بر بندد و به قصد زيارت حضرت معصومه (س) رهسپار ايران شود. وى بى درنگ آماده سفر شدو همراه خانواده اش نجف اشرف را به قصد زيارت كريمه اهل بيت ترك كرد.
📚كريمه اهل بيت، ص٤٣، با تلخيص و تصرّف
💠 آیات واحادیث
پیرامون حسن عاقبت و سوء عاقبت
🔸 الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ طُوبي لَهُمْ وَ حُسْنُ مَآبٍ
🔹 آنها که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام دادند، پاکیزه ترین (زندگی) نصیبشان است و بهترین سرانجامها!
⬅️ سوره رعد ، آیه ۲۹
----------------
🔸 يثَبِّتُ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ فِي الْآخِرَةِ وَ يُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمينَ وَ يَفْعَلُ اللَّهُ ما يَشاءُ
🔹 خداوند کسانی را که ایمان آوردند، به خاطر گفتار و اعتقاد ثابتشان، استوار میدارد هم در این جهان، و هم در سرای دیگر! و ستمگران را گمراه میسازد، (و لطف خود را از آنها برمیگیرد) خداوند هر کار را بخواهد (و مصلحت بداند) انجام میدهد!
⬅️ سوره ابراهیم ، آیه ۲۷
----------------
✨ دعایی در زیارت حضرت معصومه (سلام الله علیها) که بعضی از بزرگان ما به افراد توصیه میکردند که در قنوت نمازتان این دعا را بخوانید.
🔸 اللّٰهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ أَنْ تَخْتِمَ لِی بِالسَّعادَهِ فَلَا تَسْلُبْ مِنِّی مَا أَنَا فِیهِ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّهَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ .
🔹 خدایا از تو میخواهم که سرانجام کارم را به خوشبختی ختم کنی و آنچه را در آنم از دستم مگیری و هیچ نیرو و توانى نیست جز به خداى بلندمرتبه بزرگ.
----------------
🔸 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) فرمودند :
« رُبَّ كَلِمَةٍ سَلَبَت نِعمَةً ، و جَلَبَت نِقمَةً »
🔹 بسا سخنى كه نعمتى را از كف ربوده و گرفتارى و عذاب پيش آورده است.
----------------
🔸 حضرت امام رضا (عليه السلام) فرمودند :
« إنّ أوحَشَ ما يَكونُ هذا الخَلقُ في ثَلاثَةِ مَواطِنَ : يَومَ يُولَدُ و يَخرُجُ مِن بَطنِ اُمِّهِ فيَرَى الدُّنيا ، و يَومَ يَموتُ فيَرَى الآخِرَةَ و أهلَها ، و يَومَ يُبعَثُ فيَرى أحكاما لَم يَرَها في دارِ الدُّنيا »
🔹 وحشتناكترين زمان براى اين مخلوق سه جاست: روزى كه متولّد مىشود و از شكم مادرش بيرون مى آيد و دنيا را مىبيند، روزى كه مىميرد و آخرت و اهل آن را مىبيند و روزى كه برانگيخته مىشود و احكامى (قوانينى) را مىبيند كه در سراى دنيا نديده است.
----------------
🔸 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان (علیهمالسّلام) در مناجات و راز و نیاز خود به خدا عرض میکردند :
« اَللّهُمَّ لا تَکِلْنی اِلی نَفْسی طَرْفَه عَینٍ اَبَداً »
🔹 خدایا مرا بهاندازه یک چشم به هم زدن، هرگز به خودم وانگذار.
----------------
🔸 رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله ـ كانَ يُكثِرُ أن يَقولَ ـ : يا مُقلِّبَ القُلوبِ ثَبِّتْ قَلبي على دِينِكَ .
🔹 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله اين جمله را زياد به زبان مىآورد : اى دگرگونساز دلها! دل مرا بر دينت، استوار بدار.
----------------
🔸 در حديثی از امام صادق (عليه السلام) مىخوانيم كه : « به يكى از فرزندانش فرمود : از آن مالى كه نزد تو بود چقدر باقى مانده؟ عرض كرد: فقط چهل دينار.
▫️ امام (عليه السلام) فرمود : برو و آن را به نيازمندان صدقه بده. عرض كرد : چيزى غير از آن در بساط نيست.
▫️ فرمود : مىگويم آن را صدقه بده، خدا به جاى آن به ما مىدهد. سپس فرمود : « أَما عَلِمْتَ أنَّ لِكُلِّ شَيْءٍ مِفْتاحاً وَ مِفْتاحُ الرِّزْقِ الصَّدَقَةُ »؛ (آيا نمىدانى هر چيز كليدى دارد و كليد رزق، صدقه است؟) پس برو و آن را در راه خدا به نيازمندان بده.
▫️ فرزند امام اين كار را كرد. ده روز نگذشته بود كه از محلى چهار هزار دينار خدمت حضرت آوردند. امام (عليه السلام) فرمود : فرزندم! چهل دينار براى خدا دادى و خداوند چهار هزار دينار به ما داد».
----------------
سه شنبه مغرب اعتقادی ۱۴۰۲/۳/۲
موضوع: #اعمالی_برابر_ثواب_شهادت
سلام علیکم-بسم الله الرحمن الرحیم
در روایات به برخی از اعمال اشاره شده که ثواب شهادت و شهید را دارد که به برخی اشاره می کنیم:
1. تحصیل علم:پیامبر گرامی (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید;کسی که در طریق تحصیل علم از دنیا برود، شهید مرده است;. (سفینه البحار، ج 1، ص 720)
2. معرفت داشتن نسبت به خدا و اهل بیت(علیهم السلام): حضرت علی (علیه السلام) میفرماید:;کسی که در بستر از دنیا رود، اما معرفت حق پروردگار و معرفت واقعی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) او و اهلبیتش (علیهم السلام) را داشته باشد، شهید از دنیا رفته است:(نهج البلاغه، خطبه 19)
3 . دفاع از خود: امام صادق (علیه السلام) می فرماید;کسی که برای دفاع از مال خود در برابر مهاجمان ایستادگی کند و کشته شود، شهید است (سفینة البحار، ج 1، ماده;شهد)
4. مرگ در حالت دوستی اهل بیت علیهم السلام : امام سجاد(علیه السلام ) می فرماید: هر که در زمان غیبت قائم ؛ بر موالات و دوستی بمیرد خداوند پاداش هزار شهید مانند شهیدان بدر و احد به او اعطا کند( بحار ج82، ص172)
خداوند توفیق شهادت در راه خودش را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
🕋🕌دنده معکوس در برخی سنتهای خدا‼🤔
✅ در دستگاه خدا برخی چیزها، معکوس عمل میکند و این *سرُّ الاَسرار* عالَم دنیاست.
◀️ صدقه بدهیم و انفاق کنیم، تا از فقر نجات پیدا کنیم.
◀️ خمس و زکات بدهیم، تا اموالمان رشد کنند و غنیتر شویم.
◀️ از قدرت و مقام دنیوی دوری کنیم؛ تا صاحب جاه و قدرت شویدم.
◀️ به فکر آباد کردن آخرت باشیم، تا دنیایمان آباد شود.
◀️ اوقات خود را صرف نماز، دعا و عبادت کنیم؛ تا وقتمان برکت پیدا کند.
◀️ در راه خدا به خودمان سخت بگیریم؛ تا سختیهای دنیا برایمان آسان و آسانتر شود.
◀️ کمتر بخوریم، تا سلامت بمانیم.
◀️ حج برویم، تا بینیاز شویم.
◀️ بیشتر یاد مرگ کنیم، تا دلمان زنده و شاداب شود.
◀️ چشمهایمان را از حرام ببندیم، تا بیشتر از بقیه ببینیم و بفهمیم!
◀️ سکوت اختیار کنیم، تا بیش از کسی که زیاد حرف میزند، جلوه کنیم.
◀️ حجاب و حیا و عفاف را رعایت کنیم، تا وقارمان بیشتر نمایان شود.
◀️ جان خود را در راه خدا بدهیم، تا خداوند ما را زندهتر کند.
◀️ نیرنگ نزنیم، تا خودمان دچار نیرنگ نشویم!
◀️ مهمانداری کنیم، تا برکت به سفرهمان بیاید.
◀️ بچهدار شویم، تا برکت و رزق و روزیمان زیاد شود!
◀️ ازدواج کنیم، تا خداوند بینیازمان کند.
◀️ مشکلات دیگران را رفع کنیم، تا دل خودمان شاد شود.
✅ و خداوند از مردم میخواهد اندکی در کار دنیا و قانون حاکم بر آن (معکوس عملکردن) تأمل کنند؛ بلکه به بیراههای که شیطان به دروغ، برایشان تزئین میکند، پا نگذارند.
🌱امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
لَا مَالَ أَعْوَدُ مِنَ الْعَقْلِ، وَ لَا وَحْدَةَ أَوْحَشُ مِنَ الْعُجْبِ، وَ لَا عَقْلَ كَالتَّدْبِيرِ، وَ لَا كَرَمَ كَالتَّقْوَى، وَ لَا قَرِينَ كَحُسْنِ الْخُلُقِ، وَ لَا مِيرَاثَ كَالْأَدَبِ، وَ لَا قَائِدَ كَالتَّوْفِيقِ، وَ لَا تِجَارَةَ كَالْعَمَلِ الصَّالِحِ، وَ لَا [زَرْعَ] رِبْحَ كَالثَّوَابِ، وَ لَا وَرَعَ كَالْوُقُوفِ عِنْدَ الشُّبْهَةِ، وَ لَا زُهْدَ كَالزُّهْدِ فِي الْحَرَامِ، وَ لَا عِلْمَ كَالتَّفَكُّرِ، وَ لَا عِبَادَةَ كَأَدَاءِ الْفَرَائِضِ، وَ لَا إِيمَانَ كَالْحَيَاءِ وَ الصَّبْرِ، وَ لَا حَسَبَ كَالتَّوَاضُعِ، وَ لَا شَرَفَ كَالْعِلْمِ، وَ لَا عِزَّ كَالْحِلْمِ، وَ لَا مُظَاهَرَةَ أَوْثَقُ مِنَ الْمُشَاوَرَة.
هيچ ثروتى سودمندتر از عقل نيست و هيچ تنهايى وحشت انگيزتر از خودپسندى نيست و هيچ عقلى، چون انديشيدن و تدبير نيست و هيچ كرامتى چون تقوى نيست و هيچ هم نشينى چون خوش خويى نيست و هيچ ميراثى چون ادب نيست و هيچ رهبرى چون توفيق نيست و هيچ تجارتى چون عمل صالح نيست و هيچ سودى چون ثواب آخرت نيست و هيچ پارسايى چون توقف در برابر شبهه نيست و هيچ زهدى چون زهد در حرام نيست و هيچ ايمانى چون حيا و شكيبايى نيست و هيچ حسبى چون تواضع نيست و هيچ شرافتى چون علم نيست و هيچ عزتى چون بردبارى نيست و هيچ پشتيبانى استوارتر از مشورت نيست.
✍️نهجالبلاغه، حکمت۱۱۳
#حکمت_های_نهج_البلاغه
⭕️✍حکایتی بسیار زیبا و خواندنی
🌺🍃🍁🍃🍂🍃🍁🍃🍂🍃🍁
میگویند: درویشی بود كه در كوچه و محله راه میرفت و میخواند: هرچه كنی به خود كنی گر همه نیك و بد كنی اتفاقاً زنی مكاره این درویش را دید و خوب گوش داد كه ببیند چه میگوید وقتی شعرش را شنید گفت:من پدر این درویش را در میآورم.
زن به خانه رفت و خمیر درست كرد و یك فتیر شیرین پخت و كمی زهر هم لای فتیر ریخت و آورد و به درویش داد و رفت به خانهاش و به همسایهها گفت:من به این درویش ثابت میكنم كه هرچه كنی به خود نمیكنی.
از قضا زن یك پسر داشت كه هفت سال بود گم شده بود یك دفعه پسر پیدا شد و برخورد به درویش و سلامی كرد و گفت:من از راه دور آمدهام و گرسنهام درویش هم همان فتیر شیرین زهری را به او داد و گفت:زنی برای ثواب این فتیر را برای من پخته، بگیر و بخور جوان!
پسر فتیر را خورد و حالش به هم خورد و به درویش گفت:درویش! این چی بود كه سوختم؟
درویش فوری رفت و زن را خبر كرد. زن دواندوان آمد و دید پسر خودش است! همانطور كه توی سرش میزد و شیون میكرد، گفت:حقا كه تو راست گفتی؛ هرچه كنی به خود كنی گر همه نیك و بد كنی.
#صلوات 👉
🍃
🌺🍃
✅️
💠 احکام پارک کردن مقابل منزل دیگران
🔅آیا می دانید ⁉️
🔰 برخی فکر می کنند خیابان 🛣 روبروی خانه 🏠 ایشان برای آنهاست در حالی که فقط داخل خانه برای افراد است و خیابان برای عموم مردم است لذا حق منع کردن دیگران از پارک خودرو کنار دیوار خود را ندارند .
⚠️ «طبق ماده 24 قانون مدنی هیچکس نمی تواند کوچه و خیابان هایی که بن بست یا مسدود نیست را تحت تملک قرار دهد. بنابراین نصب هر گونه تابلو پارک ممنوع🚳، یا تهدید به پنچری 💨 خودروها در کوچه و خیابان های شهر، جرم محسوب می شود و می توان از متخلفین در دادسرا ⚖️ شکایت کرد.
✌🏻بله در دو جا هست که پارک کردن حق الناس و ممنوع است :
1- جلوی درب 🚪 منزل دیگران که مانع رفت و آمد شود.
2- جلوی کوچه های بن بست که مانع عبور و مرور 🏍 مالکین آن بشویم.
🤔 حالا اگر جلوی درب منزل پارک کرد حق پنچری یا خط انداختن یا کثیف کردن 😮 ماشین را داریم؟
✍🏻 آیت الله خامنه ای: جایز نیست.
✍🏻 آیت الله مکارم: در فرض سوال چنین عملی جائز نمی باشد و چنانچه مجدداً تذکرات مودبانه و صبورانه مفید واقع نشد می توانید این امر را از طریق قانونی پیگیری نمایید.
✍🏻 آیت الله وحید خراسانی: خیر حق این کار را ندارید.
✍🏻ایت الله شبیری زنجانی : هرچند کار ایشان اشکال دارد اما اقدام مذکور جائز نیست.
---------
💻 استفتاء از سایت مراجع
‼️ حکم نماز پس از انجام حجامت
🔷 س ۶۶۵۵: با توجه به اینکه بعد از انجام حجامت، خون های محل زخم را نمی توان به طور کامل پاک کرد و لکه هایی از خون روی محل باقی می ماند، آیا با وجود این لکه ها، نماز صحیح است؟
✅ ج: تا زمانی که شستن و تطهیر محل حجامت، ضرر یا مشقت داشته باشد، نماز خواندن به همان صورت اشکال ندارد؛ اما اگر اطراف محل حجامت یا لباس، نجس شده است، باید تطهیر شود.
#احکام_نماز #لباس_نمازگزار
🆔 @resale_ahkam
جمعه اعتقادی ۱۴۰۲/۳/۵
موضوع: #اهمیت_اخلاق_خوش_در_سیره_امام_رضا_علیه_السلام
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم تبریک دهه کرامت
در احادیث رسیده از امام رضا ( علیه السلام ) به وفور درباره خوشخویی سخن به میان آمده که برخی ذکر میشود:
1. سنگینترین عمل: امام رضا ( علیه السلام ) می فرمایند: ما من شیی اثقل فی المیزان من حسن الخلق ؛ در ترازوی عمل آدمی در روز قیامت ،چیزی برتر از حسن خلق نهاده نمی شود. ؛ نیز فرمود: در ترازوی عمل چیزی سنگین تر از خلق نیکو نیست. ( عیون اخبار الرضا(ع) ج 2 ص 37)
2. زن ندادن به بد اخلاق: فردی در در نامهای به حضرت رضا علیه السلام نوشت یکی از بستگانش به خواستگاری نزدش آمده ولی شخص بداخلاق و درشتخویی است. حضرت در پاسخ فرمود: اگر این چنین است با او وصلت مکن. (وسائل الشیعه، ج14، ص54)
3. نابودی عمل: امام رضا علیه السلام به نقل از پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم ) می فرماید: بد اخلاقی عمل را تباه می کند، چنانکه سرکه عسل را تباه می کند. (عیون اخبار الرضا(ع) ج 2 ص 37)
4. بیشترین عامل بهشتی شدن: امام رضا ( علیه السلام ) می فرماید: از رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم درباره ی بیشترین چیزی که به وسیله ی آن (افراد) داخل بهشت می شوند سؤال شد. حضرت فرمودند: تقوای الاهی (پرهیزگاری) و خوش اخلاقی.( عیون اخبار الرضا علیه السلام ج 2 ص 38)
5. نزدیکترین فرد به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم : امام رضا علیه السلام به نقل از جدشان می فرماید: نزدیک ترین شما به من در روز قیامت، خوش اخلاق ترین شما و بهترین شما نسبت به اهلش است (عیون اخبار الرضا(ع)، ج2، ص38)
برترین عمل در روز جمعه
#صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
🌹فَالْحَقُّ مَا رَضِیتُمُوهُ وَ الْبَاطِلُ مَا أَسْخَطْتُمُوهُ وَ الْمَعْرُوفُ مَا أَمَرْتُمْ بِهِ وَ الْمُنْکَرُ مَا نَهَیْتُمْ عَنْهُ🌹
🌷 #حق آن است که شما به آن خشنود شدید و #باطل آن است که شما از آن نا راضی هستید و #معروف آن است که شما به آن امر فرمودید و #مُنکر آن است که شما از آن نهى کردید.🌷 (فرازی از زیارت آل یاسین)
✍ میزان صِحت و راستی هر عملی، بستگی به میزان رضایت اهلبیت عَلَیهِم السَّلام از آن عمل دارد و در هر عملی که رضایت ایشان نباشد و آن کار موجبات ناراحتی ایشان را فراهم کرده باشد، دلیل بر باطل بودن آن است. #أمیرَالمُؤمِنین حضرت علی عَلیهِ السَّلام می فرمایند:
🌹اُنْظُرُوا أَهْلَ بَيْتِ نَبِيِّكُمْ، فَالْزَمُوا سَمْتَهُمْ وَ اتَّبِعُوا أَثَرَهُمْ، فَلَنْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ هُدًى وَ لَنْ يُعِيدُوكُمْ فِي رَدًى؛ فَإِنْ لَبَدُوا فَالْبُدُوا وَ إِنْ نَهَضُوا فَانْهَضُوا، وَ لَا تَسْبِقُوهُمْ فَتَضِلُّوا وَ لَا تَتَأَخَّرُوا عَنْهُمْ فَتَهْلِكُوا🌹
🌷 به خاندان پیامبرتان بنگرید و همراه آنان باشید. به هر سمتی که گام بر میدارند، شما هم به همان سمت گام بردارید؛ زیرا آنها هرگز شما را از راه راست خارج نمیکنند و به سُستی باز نمیگردانند. پس اگر سکوت کردند شما هم سکوت کنید و اگر قیام کردند شما هم قیام کنید و از آنها پیشی نگیرید که گمراه خواهید شد و از آنان عقب نمانید که هلاک خواهید شد.🌷 (نهج البلاغه، خطبه 97)
🍃🍃🍃
💎 مولای غریب من! #مهدی_جان؛ دلم در هوای شماست و از كسی كه مُهرِ مِهرِ شما را ندارد بيزارم، هر كه می خواهد باشد، دلی كه سراسر به سوی شما نباشد دل نيست. 👌 فرقی نمیکند #أکثریت چه می گویند و نزاع تشخیص «حق» و «باطل» تا کجای تاریخ ادامه یابد! مهم این است که اصل ماجرا هیچگاه تغییر نمیکند! همیشه #حق همان خواهد بود که همراهِ رضایت و لبخند شما باشد.
اگ بزرگواری بفرمایید توضیح و تشریح کامل حسن خلق و مصادیقش رو برامون در کانالتون بارگزاری کنید ممنون میشیم
درخواست یکی از اعضای کانال
هدایت شده از گنجینه معارف واحکام
هدایت شده از گنجینه معارف واحکام
مجموع آنچه گذشت، به دست آمد که حسن خلق دست کم هشت مصداق عینی دارد. هر کدام از این هشت مصداق یک بعد از روابط اجتماعی را پوشش میدهد. «الفتپذیری و الفتگیری» به اصل اهل رابطه بودن، «نرمخویی و انعطافپذیری» به چگونگی ارتباط روانی افراد در تعامل و تضارب با یکدیگر، «خوشگویی» به بعد شنیداری رابطه، «خوشرویی» به بعد دیداری رابطه، «شوخطبعی» به نشاط فضای رابطه، «خرسند بودن/ نبودن» به خلق فرد هنگام تعامل با دیگران در خوشایندها و ناخوشایندهای زندگی، و مهار خشم به حالت اشتباه و ظلم طرف مقابل مربوط میشود. اگر الفتی ابراز نشود و یا الفت ابراز شده درک نشود، اگر فرد انعطاف نداشته و سخت باشد، اگر سخنِ تولید شده گوشنواز و دلنواز نباشد، اگر چهره فرد چشمنواز نباشد، و اگر فضای تعامل خشک و سرد باشد، یک
۱.. ان رجلاً أتی النبی صلی الله علیه وآله مِن قبل وجهه، فقالَ: یا رسولَ اللّهِ! أی العمل أفضل؟ قالَ: حُسنُ الخُلقِ. ثُمَّ أتاهُ عَن یَمینِهِ فقالَ: أی العمل أفضل؟ فقالَ: حُسنُ الخُلقِ. ثُمّ أتاهُ عن شماله شِمالِهِ، فقالَ: أی العمل أفضل؟ فقالَ: حُسنُ الخُلقِ. ثُمّ أتاهُ مِن وَ بعده، یعنی من خلفه، فقالَ: أی العمل أفضل؟ فالْتَفَتَ إلَیهِ رسول الله صلی الله علیه وآله فقاَل: مَالک لا تَفْقَهُ...؟! حسن الخلق هُو أنْ لا تَغْضَبَ ان استطعت (الترغیب و الترهیب، ج۳، ص۴۰۵، ح۱۴).
هدایت شده از گنجینه معارف واحکام
حسن خلق - ویکی شیعه
https://fa.wikishia.net/view/%D8%AD%D8%B3%D9%86_%D8%AE%D9%84%D9%82
♦️ ذکری مجرب برای دیدار امام زمان علیه السلام
🔸 علامه تهرانی می فرمودند:
🔹 مرحوم حضرت حداد قدس الله نفسه الزکیه به من فرمودند:
اگر میخواهی امام زمان علیه السلام را ببینی من یک دستورالعمل به تو میدهم بعد از ده روز حضرت را میبینی و با ایشان صحبت میکنی و دستورالعمل این است.
به من دستورالعمل را دادند، ولی فرمودند: اگر طالب دیدار باطن هستی و میخواهی به آن حقیقت و ولایت برسی دنبال دیدن ظاهر و اینها نباید باشی ولی اگر میخواهی دستورالعمل هم همین است.
و من آن دستوالعمل را انجام ندادم !!
چرا؟
🔺 چون این دیدن ظاهر این دیدن نفس است خوشم میآید که من امام را دیده باشم خوشم میآید که من حضرت را بروم ببینیم خوش میآید!
اگر من حضرت را ببینم و حضرت بگویند: برای چه خواستی ما را ببینی؟ حالا دیدی و خیالت راحت شد؟
آیا به دستورات من عمل کردی؟ آیا آن چه که مورد رضایت من است انجام دادی؟ خلاصه اگر از من پرسیدند که تو در برون چه کردی که در درون خانه آیی؟جواب چه داری؟!
🔹 این مرام و مکتب اولیا و بزرگان بود اولیا و بزرگان خود را معطل ظهور امام زمان نکردند امام زمان را در هر حالی در کنار خودشان مشاهده کردند. الان امام زمان در همین مجلس حضور دارد.
امام زمان علیه السلام در تک تک منازل من و شما حضور دارد.
امام زمان علیه السلام با تمام سراسر وجود ما و شما مصاحبت و مجالست دارد …
💠 مکتب شیعه. برگرفته از سخنان علامه طهرانی
┅══❉♦️❉══┅
💠#
➖ تغییر نیت در نماز
✍ سؤال:
آیا تغییر نیت در نماز، از نماز ادا به قضا یا از نماز قضای مغرب به قضای صبح جایز است؟
✅ جواب:
به طور کلی تغییر نیت در نماز در موارد زير واجب است:
۱. از نماز عصر به نماز ظهر، قبل از وقت مخصوص نماز عصر، در صورتی که بين نماز عصر متوجه شود نماز ظهر را نخوانده است.
۲. از نماز عشا به نماز مغرب، قبل از وقت مخصوص نماز عشا و قبل از رکوع رکعت چهارم اگر بين نماز عشا متوجه شود نماز مغرب را نخوانده است.
۳. اگر نماز قضای ظهر و عصر یک روز یا مغرب و عشاء یک روز بر عهده باشد و هنگام نماز عصر یا عشاء متوجه شود، نماز ظهر یا مغرب را نخوانده است
و عدول در موارد زير جایز است:
۱. از نماز ادا به نماز قضای واجب، البته احتیاط واجب آن است که اگر فقط یک نماز قضا دارد، به نماز قضا عدول کند؛ بهخصوص اگر نماز قضا مربوط به همان روز باشد.
۲. از نماز واجب به مستحبّ برای درک ثواب نماز جماعت.
۳. از نماز واجب به نافله در ظهر روز جمعه برای کسی که قرائت سوره جمعه را فراموش کرده و به جای آن سوره ديگری را خوانده و به نصف رسيده يا از آن گذشته است.
#احکام
🖋 #لبیک_یا_خامنه_ای
🆔
هدایت شده از کاروان حج 36010کاشان
🔴قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم):
♦️«مَنْ يَصْبِرْ نَصَرَهُ اللهُ وَ مَا أُعْطِيَ عَطَاءٌ خَيْرٌ وَ أَوْسَعُ مِنَ الصَّبْرِ وَ النَّصْرُ مَعَ الصَّبْرِ وَ الْفَرَجُ بَعْدَ الْكَرْبِ وَ إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً»
♦️پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: هرکس صبر کند خداوند یاریش میکند، و هیچ خیر و نیکی بهتر از صبر نیست و بدان پیروزی بر مشکلات با صبر حاصل شده و گشایش در زندگی با بلا ممکن میشود. و همانا همراه سختی راحتی است.
📚(مستدرك الوسائل؛ ج11، ص 263)