هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
سلام اى چارمين نور إلهی
#كَليم وادى طور إلهی
🌿
تو هستی آن كه در بزم مناجات
خدا بنموده با نامت مباهات
🌿
تو را سجاده داران مى شناسند
تو را با نام #زینب مى شناسند
🌿
سحرها نان و خرما روى دوشت
صداى سائلان هر دَم به گوشَت
🌿
تو بر پيشانى خود پينه دارى
تو بر حق خدمتى ديرينه دارى
🌿
تو مقتل سيرتى از جنس آهى
تو بزم #روضه را بنيان گذارى
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
✍ شیخ صدوق(ره) با سند خویش از حضرت امام جعفر صادق عَلیهِ السَّلام روایت می کند:
🥀 بسیار گریه کنندگان در عالم پنج نفر هستند: آدم، یعقوب، یوسف، فاطمه دختر پیامبر و علی بن الحسین عَلَیهِم السَّلام؛ و اما علی بن الحسین عَلیهِ السَّلام بیست سال یا چهل سال بر امام حسین عَلیهِالسَّلام گریه کردند. هر گاه غذا مقابلش می گذاشتند گریه می کرد. یک بار یکی از خادمانش گفت: ای پسر پیامبر فدایت شوم! می ترسم نابود شوی. فرمود: «حزن و اندوه خویش را به درگاه خدا می برم و از سوی خدا چیزی می دانم که شما نمی دانید.»🥀
📚 خصال، ج 1، ص 272.
✍ همچنین یکی از غلامان امام سجاد عَلیهِ السَّلام نقل می کند: امام عَلیهِ السَّلام روزی به صحرا رفتند. در پی ایشان رفتم. دیدم بر روی سنگ سختی سجده می کنند. ایستادم. صدای هِق هِق گریه ایشان را می شنیدم. شمردم هزار بار می گفت: «لَا إلهَ إلّا اللّهُ حَقّاً حَقّاً ، لَا إلهَ إلّا اللّهُ تَعَبُّداً وَ رِقّاً ، لَا إلهَ إلّا اللّهُ ایماناً وَ صِدقاً» آنگاه سر از سجده برداشتند، محاسن و چهره ایشان غرق در اشک بود. عرض کردم: مولای من! آیا وقت آن نشده که اندوهت پایان پذیرد و گریه ات کم شود؟ فرمودند: وای بر تو! حضرت #یعقوب، پیامبر و پیامبرزاده بود؛ دوازده پسر داشت، خداوند یکی از آنان را از چشم او پنهان کرد. از غصّه، موی سرش سفید شد و چشمانش نابینا و کمرش خمیده گشت، در حالی که پسرش زنده و در دنیا بود. من پدر و برادران و هفده نفر از خاندانم را دیدم که کشته شده و بر زمین افتادند، چگونه اندوهم کم و گریه ام کاسته شود؟
📚 أللُهوف فی قتلی الطفوف ، ص 233
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
@quran_nategh_14
هدایت شده از کانون فرهنگی منتظران مهدی عج
✅ رفتار بسیار درسآموز امام سجاد علیه السلام با دشمن زمینخورده
◾️سالروز شهادت امام زینالعابدین علیه السلام تسلیت باد!
🔹هشام بن اسماعیل [حاکم مدینه در زمان عبدالملک بن مروان] در ستم و توهین به اهل مدینه بیداد کرده بود. با خاندان علی(ع) و مخصوصا امام علی بن الحسین زین العابدین(ع)، بیش از دیگران بدرفتاری کرده بود.
🔹ولید پس از به قدرت رسیدن، هشام را معزول ساخت و به جای او عمربن عبدالعزیز، پسر عموی جوان خود را حاکم مدینه قرار داد . عمر برای باز شدن عقده دل مردم، دستور داد هشام بن اسماعیل را جلو خانه مروان بن حکم نگاه دارند و هرکس که از هشام بدی دیده یا شنیده، بیاید و داد دل خود را بگیرد . مردم دسته دسته میآمدند، دشنام و ناسزا و لعن و نفرین بود که نثار هشام بن اسماعیل میشد.
🔹خود هشام بن اسماعیل بیش از همه نگران امام علی بن الحسین(ع) و علویین بود . با خود فکر میکرد انتقام علی بن الحسین در مقابل آن همه ستمها و سبّ و لعنها نسبت به پدران بزرگوارش، کمتر از کشتن نخواهد بود. ولی از آن طرف، امام به علویین فرمود: خوی ما بر این نیست که به افتاده لگد بزنیم و از دشمن بعد از آنکه ضعیف شد، انتقام بگیریم، بلکه برعکس، اخلاق ما این است که به افتادگان کمک و مساعدت کنیم.
🔹هنگامی که امام با جمعیت انبوه علویین به طرف هشام بن اسماعیل میآمد، رنگ در چهره هشام باقی نماند. هر لحظه انتظار مرگ را میکشید؛ ولی بر خلاف انتظار وی، امام طبق معمول - که مسلمانی به مسلمانی می رسد - با صدای بلند فرمود: «سلام علیکم» و با او مصافحه کرد و برحال او ترحم کرده، به او فرمود: «اگر کمکی از من ساخته است، حاضرم».
🔹پس از این جریان، مردم مدینه نیز شماتت او را موقوف کردند.
📝 استاد مطهری، داستان راستان، ج۱، ص۲۹۰-۲۸۹(با تلخیص)
#سَبّ یا #لعن ؟؟؟
✍ «دُشنام» که در لغت عرب به آن «سبّ» میگویند، یکی از #محرمات_إلهی است که پیامبر اکرم صَلّیاللّهُ عَليهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم و أهل بیت عصمت و طهارت علیهم السَّلام، به شدّت از آن #نهی فرموده اند.
👌 امّا #لعن به معنی بیزاری و دورشدن از رحمت إلهی است. لذا با توجّه به این تفاوت معنایی، خداوند در قرآن کریم، گروه هایی را لعن میکند، ولی سبّ نمینماید.
🍂 از جمله گروههایی که در قرآن مورد لعن قرار گرفتهاند:
#کافران ؛ (سوره احزاب، آیه 64)
#شیطان ؛ (سوره نساء، آیه 118)
#یهود ؛ (سوره مائده، آیه 68)
#منکران_حق ؛ (سوره بقره، آیه 159)
#تهمت_زنندگان ؛ (سوره نور، آیه 23)
#دروغگویان ؛ (سوره آل عمران، آیه 61)
#آزار_دهندگان_پیامبر ؛ (سوره احزاب، آیه 54)
#بت_پرستان ؛ (سوره مائده، آیه60)
#بنی_امیه ؛ (سوره اسرا، آیه 60)
#پیمان_شکنان_با_خدا ؛ (سوره رعد، آیه 13)
#شایعه_پراکنان ؛ (سوره احزاب، آیات 60و61)
#قاطع_رحم ؛ (سوره رعد، آیه 25)
#مُرتدّان؛ (سوره آل عمران، آیه 86)
#مفسد_فی_الارض ؛ (سوره محمد، آیه 22)
#منافقین ؛ (سوره توبه، آیه 68)
👌 و گروه های بسیار دیگری، که بیشتر از 60 مورد هستند...
🍃 علاوه بر این پیامبر اکرم صَلّی اللَّهُ عَلیهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم، طوایفی را به صورت کلّی لعن فرموده اند؛ مانند: «دزد» ، «جوانی که خود را به شکل زن درآورد» ، «کسی که حیوانی را به غیر نام خدا، ذبح کند» ، «کسی که به والدین خود بی احترامی کند» ، «رشوه گیرنده» و ...
✅ عَلی أیُّ حالٍ اگر دشمنان دین خدا در #زیارت_عاشورا و دیگر ادعیه و زیارات، مورد لعن قرار گرفته اند، کاری موافق با کتاب خدا و سنّت اولیاء خدا، می باشد؛ زیرا بانیان و #قتله_کربلا، مصداق عینی بسیاری از موارد یاد شده در قرآن و روایات هستند.
🍁أللّهمّ العَنْ أوّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ آخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلی ذلک
هدایت شده از اشعار ناب آیینی
🏴 اشعار شهادت #حضرت_عباس
منم ماه بنی هاشم که عباس است نام من
بود ام البنین مام و، علی باب کرام من
من آن سرباز جانبازم که از لطف خداوندی
لبالب از می حب حسینی گشته جام من
من آن مرد سلحشورم که بهر کشتن دونان
بود شمشیر تیز شاه مردان در نیام من
من آن شیرم که چون افتد به دامم دشمن قرآن
نباشد بهر او راهی که بگریزد ز دام من
من آن علمدارم که اندر عرصۀ هیجا
سر دو نان، چو گویی، نرم گردد زیر گام من
بود این افتخارم بس، که گوید خسرو خوبان
بود عباس نام آور نگهبان خیام من
غلام و جان نثار و چاکر و عبدم به دربارش
که اندر رتبه شاهانند در عالم غلام من
ندادم تن به زیر بار ظلم و ذلت و خواری
که بر ذرات عالم گشته واجب احترام من
نکردم بی وفایی با حسین، آن خسرو خوبان
به عالم گشت ثابت زین فداکاری مقام من
نخوردم آب و، دادم تشنه جان و، در درون آب
ز سوز تشنگی می سوخت بهر آب کام من
نگردد خوار و زار و زیردست ظالمان هرگز
نماید پیروی کردار هر کس بر مرام من
رسان (ژولیدۀ ) محزون درورد گرم و بی پایان
به نزد دوستان من پس از عرض سلام من
🔸شاعر: #استاد_ژولیده_نیشابوری
🔹 #اشعار_ناب_آیینی 🔹
http://eitaa.com/joinchat/1035468802Cef07e8d2e7
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✍️ معاویه را بهتر بشناسیم
🔹عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نوشتاری به مواضع برخی از اهل سنت نسبت به معاویه، پاسخ داد.
◻️حجت الاسلام والمسلمین نجم الدین طبسی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نوشتاری به مواضع برخی از اهل سنت نسبت به معاویه، پاسخ داده است که در ادامه آن را می خوانید:👇
https://hawzahnews.com/xbRyS
@hawzahnews| حوزهنیوز
هدایت شده از مفاخر
♻️ سه گروهی که از شدائد و سختی های روز محشر در امانند
🌷امام زین العابدین علیه السلام:
سه حالت و خصلت در هر یك از مومنین باشد در پناه خداوند خواهد بود و روز قیامت در سایه رحمت عرش الهی میباشد و از سختیها و شداید محشر در امان است.
1⃣ اوّل آن كه به مردم چیزی را دهد كه از آنان برای خویش میخواهد (آنچه برای خود میپسندد را به آنان عطا كند).
2⃣ دوّم آن که قدم از قدم برندارد تا آنكه بداند آن حركتش در راه اطاعت خداست یا معصیت و نافرمانی او.
3⃣ سوّم از برادر مومن خود (به عیبی كه در خود نیز دارد) عیب جویی نكند تا آنكه آن عیب را از خودش دور سازد.
🌹 قالَ الاْ مامُ عَلی بنُ الْحسَین، زَیْنُ الْعابدین عَلَیْهِ السَّلامُ: ثَلاثٌ مَنْ كُنَّ فیهِ مِنَ الْمُۆمِنینَ كانَ فی كَنَفِ اللّهِ، وَ أظَلَّهُ اللّهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ فی ظِلِّ عَرْشِهِ، وَ آمَنَهُ مِنْ فَزَعِ الْیَوْمِ الاْكْبَرِ: مَنْ أعْطی النّاسَ مِنْ نَفْسِهِ ما هُوَ سائِلهُم لِنَفْسِهِ، و رَجُلٌ لَمْ یَقْدِمْ یَداً وَ رِجْلاً حَتّی یَعْلَمَ أنَّهُ فی طاعَةِ اللّهِ قَدِمَها أوْ فی مَعْصِیَتِهِ، وَ رَجُلٌ لَمْ یَعِبْ أخاهُ بِعَیْبٍ حَتّی یَتْرُكَ ذلكَ الْعِیْبَ مِنْ نَفْسِهِ.
📗 تحف العقول، ص 204،
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مشاوره مذهبی مجتمع آموزشی رفاه
👨👧👦 #پندهای_جاودانی
💠 بدبخت هایی به نام خلیفه!
یکی از عبرتهای تاریخ این است که خلفاء همديگر را مي کشتند. جنگِ قدرت و رقابت بود. نمي دانم داستان امين و مأمون را شنيديد يا نه؟ هارون الرشید دو پسر داشت اول قرار بود امين خليفه شود، خليفه هم شد ولي با مأمون برادر خود نساختند. در جنگ بين امين و مأمون، مأمون غالب شد، امين را کشت و خليفه شد. خيلي جالب است من اين را عرض کنم که ببينيد دنيا با انسان چه مي کند! مأمون وقتي پيروز شد گفت:«سر برادرم در ميدان شهر نصب کنيد. هر کسي بيايد به او دشنام دهد يک جايزه هم به او بدهيد.» مي خواست قدرت نمايي کند. يک کسي از بيرون شهر آمد ديد پول مي دهند نمي دانست داستان چيست. گفت:«خدا لعنتت کند، خودت و پدرت و مادرت و برادرت و دودمان تو را.» فکر کرد بيشتر به او پول مي دهند. مأمون گفت:«ديگر بس است سر را برداريد.»
يک نمونه ديگرِ عبرت آموز، مروان است که وقتي به خلافت رسيد مرگ او توسط همسرش (همسر سابق یزید) بوده است. همسرش يک فرزند از یزید به نام خالد بن يزيد داشت. مروان گفت:«بعد از خود خالد را خليفه قرار مي دهم.» به خانم خود قول داد که او را وليعهد کند ولی با خودش گفت براي چه اين را خليفه کنم! فرزند خودم عبدالملک را خليفه مي کنم. همسرش ديد مروان به قول خود عمل نکرد يک سمي داخل شير ريخت و به او داد. عجيب است که اين سم زبان مروان را از کار انداخت. بچه هاي او کنار بسترش رفتند مي گفتند چه شده است؟ ديدند دارد مي ميرد. نمي توانست حرف بزند، به همسرش اشاره مي کرد. همسرش هم خيلي زرنگ بود گفت:«فداي تو بشوم که لحظات آخر زندگي هم داري سفارش من را به بچه هاي خود مي کني!» آخر نگذاشت بفهمند.
یک نمونه دیگر منتصربالله خلیفه عباسی است. او يک طبيب مخصوص داشت. نزدیکان منتصر ۳٠ هزار دينار برای طبيبش قرار دادند و گفتند که اگر بتواني خليفه را بکشي مال خودت. همين کار را هم کرد. زمانی به بهانه اين که مي خواهد حجامت کند سوزن حجامت را مسموم کرد. سم وارد بدن منتصر و کشته شد. جالب است که خود اين طبيب فراموش کرد که اين سوزن مسموم است [شاید هم خوب نتوانسته بود سمها را پاک کند] با همين خود را حجامت کرد و خود او نيز مُرد. يعني ۳٠ هزار دينار هم به او نرسيد.
📺برنامه سمت خدا - شبکه سوم سیما - حجت الاسلام حسینی قمی - تاریخ پخش: ۱۴٠۱/۲/۳۱ (با ویرایش و اندکی تصرف)
┈••┈•••°🦋°🌹°🦋°•••┈••┈
🌺آلْآنَ وَقَدْ عَصَيْتَ قَبْلُ وَكُنْتَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ(۹۱) فَالْيَوْمَ نُنَجِّيكَ بِبَدَنِكَ لِتَكُونَ لِمَنْ خَلْفَكَ آيَةً ۚ وَإِنَّ كَثِيرًا مِنَ النَّاسِ عَنْ آيَاتِنَا لَغَافِلُونَ(۹۲)
🖋(ای فرعون) حالا لحظه مرگ توبه می کنی؟! درحالیکه قبلاً سخت نافرمانی میکردی و جزو خرابکارها بودی!(۹۱) امروز جنازهات را از آب بیرون میاندازیم تا عبرتی برای آیندگان باشی. بماند که خیلی از مردم از عبرتهای ما غافلند.(۹۲)
📖 سوره یونس آیات ۹۱ و ۹۲
🌸علی عليه السلام : و اتَّعِظوا فيها [أي في الدُّنيا ]بالّذينَ قالُوا : «مَنْ أشَدُّ مِنّا قُوَّةً» .[فصّلت : ۱۵]حُمِلوا إلى قُبورِهِم فلا يُدْعَونَ رُكبانا ، اُنزِلوا الأجْداثَ فلا يُدعَونَ ضِيفانا .
🖋امام على عليه السلام : در اين دنيا، از كسانى كه نداى «نيرومندتر از ما چه كسى است؟!» سر مى دادند پند گيريد كه [سوار بر دوش ها] به سوى گورها برده شدند، اما سواره خوانده نمى شدند و بر گورها وارد شدند، ليكن ميهمان نام نداشتند.
📚 نهج البلاغة : الخطبة ۱۱۱ - وبگاه کتابخانه احادیث شیعه
نادره مردی ز عرب، هوشمند
گفت به عبدالملک از روی پند
زیر همین قبّه و این بارگاه
روی همین مسند و این جایگاه
بودم و دیدم برِ ابن زیاد
آه، چه دیدم، که دو چشمم مباد
تازه سری چون سپر آسمان
طلعت خورشید ز رویش عیان
بعد ز چندی سرِ آن خیره سر
بُد بَرِ مختار، به روی سپر
بعد که مصعب سر و سردار شد
دست خوش او سر مختار شد
این سرِ مصعب به تقاضای کار
تا چه کند با تو دگر روزگار
🌻مشاوره مذهبی مجتمع آموزشی رفاه🌻
ایتا
https://b2n.ir/751711
تلگرام
https://b2n.ir/289273
ورود اعضا ثبت نام کارگاه های فرهنگی 1400 نقشه سایت تماس با ما English

صفحه نخست
»
اخبار
»
اخبار معاونت
»
ماجرای جالب شیعه شدن سلطان محمد خدابنده توسط علامه حلی
ماجرای جالب شیعه شدن سلطان محمد خدابنده توسط علامه حلی
یکی از ویژگیهای بزرگ در زندگی علاّمه حلّی - که وی را از دیگران امتیاز بخشیده - شیعه شدن «سلطان محمّد خان خدابنده» به دست وی است که موجب تشیّع بسیاری از افراد و گسترش و نشر کتابهای شیعه گردید و از آن پس، مذهب جعفری در ایران به عنوان مذهب رسمی کشور، اعلام شد، توضیح اینکه:
شاه خدابنده یازدهمین شاه «ایلخانیان» به سال 709 قمری به مذهب شیعه گروید و در گسترش تشیّع کوشید و وقتی که به تبریز رفت، پس از جلوس بر تخت، به لقب «الجایتو سلطان آمرزیده» ملقّب شد وبه دستور او سکّه های جدیدی درست کردند که در یک طرف سکه نام مقدس پیامبر (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) وامامان (علیهم السلام) را نقش نمودند و در طرف دیگر نام خودش را.
شاه خدابنده در مذهب اهل تسنّن بود، ولی زمینه حقّانیّت مذهب جعفری از راههایی به قلبش راه یافته بود. او به تشکیل مجلس مناظره علمای بزرگ، علاقه مند بود، در یکی از آن مجالس، علاّمه حلّی به آن مجلس راه یافت و در یک مناظره ای، یکی از علمای بزرگ شافعی به نام علاّمه شیخ نظام الدّین، عبدالملک مراغی، مغلوب علاّمه حلّی واقع شد و آنچنان تحت تأثیر منطق گویای علاّمه گردید که زبان به ستایش او گشود و گفت:
«قوّت دلایل این شیخ (علاّمه حلّی) در نهایت ظهور است ولی با توجّه به راهی که علمای سابق ما پیموده اند، اکنون مخالفت با آن موجب اختلاف و آشوب می شود، از این رو لازم است که پرده ها بالا نیاید و مردم به جان هم نیفتند.»
مناظرات بسیار بین علاّمه نظام الدّین با علاّمه حلّی صورت گرفت، علاّمه نظام الدّین روز به روز به عظمت مقام علمی علاّمه حلّی بیشتر پی می برد و نسبت به او احترام بیشتری می کرد. و این موضوع نقش بسزایی در گرایش «سلطان محمد خدابنده» به مذهب جعفری داشت.
سرگذشت سه طلاقه شدن زن در یک مجلس
ملاّ محمد تقی مجلسی در شرح «من لایحضره الفقیه» از جمعی از اصحاب نقل می کند که:
روزی شاه خدابنده به همسرش غضب کرد و در یک مجلس به او گفت:«اَنْتِ طالِقٌ ثَلاثا؛ تو را سه طلاقه نمودم» (با توجّه به اینکه اگر مردی همسرش را سه طلاقه کند دیگر نمی تواند با او ازدواج کند، مگر آنکه او بامرد دیگری ازدواج نماید. و سپس آن مرد پس از آمیزش، او را (به اختیار خود) طلاق دهد، پس از پایان عدّه طلاق، شوهر اوّل می تواند با او مجدّدا ازدواج نماید.
شاه خدابنده از کار خود پشیمان شد، علمای بزرگ اسلام را به حضور طلبید و جریان را به آنان گفت و از آنان خواست تا راه حَلّی ارائه دهند.
همه علما گفتند:«هیچ راه حلی وجود ندارد جز اینکه همسر مطلّقه ات با مردی ازدواج کند و آن مرد بعد از آمیزش با او، او را طلاق دهد...». " 22 ".
شاه خدابنده گفت:«در هر مسأله ای، اختلاف و گفتگو وجود دارد آیا بین شما در این مسأله اختلاف نیست؟» همه علما به اتفاق گفتند: نه.
یکی از وزیران شاه گفت: من یکی از علما را می شناسم که در شهر «حلّه» سکونت دارد، به فتوای او اینگونه طلاق، باطل است (منظور او علاّمه حلّی بود).
شاه خدابنده برای علاّمه حلّی نامه نوشت و وی را احضار نمود. علمای اهل سنت گفتند:«مذهب علاّمه حلّی باطل است، رافضی ها بی عقل هستند!! و برای شاه، صحیح نیست که چنین افرادی را دعوت کند» ولی شاه گفت:«حتما باید او بیاید و این مسأله، مورد بررسی قرار گیرد.
وقتی که نامه شاه خدابنده به علاّمه حلّی رسید، علاّمه احساس وظیفه کرد و رنج پیمودن راه طولانی راتحمّل نمودو خود را از حلّه به سلطانیّه (پنج فرسخی زنجان)رساند.
به دستور شاه خدابنده مجلس بزرگی تشکیل شد علمای برجسته چهار مذهب اهل تسنّن در آن مجلس حاضر شدند، سپس علاّمه وارد آن مجلس گردید، ولی هنگام ورود، کفشهای خود را به دست گرفت و سلام بر اهل مجلس کرد و در کنار شاه نشست.
علمای حاضر در مجلس به شاه گفتند:«آیا ما به تو نگفتیم که علمای رافضی ها، ضعف عقل دارند؟.
شاه گفت: آنچه را که او در ورود به مجلس انجام داد از خودش بپرسید.
علما به علاّمه حلّی گفتند:
1 - چرا هنگام ورود در برابر شاه خم نشدی و سجده نکردی؟ و آداب مجلس را رعایت ننمودی؟
علاّمه در پاسخ گفت:«رسول خدا (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) عالیترین مقام حکومت را داشت و مردم تنها برای او سلام می کردند نه اینکه او را سجده کنند قرآن کریم می فرماید:(... فَاِذا دَخَلْتُمْ بُیُوتا فَسَلِّمُوا عَلَی اَنْفُسِکُمْ تَحِیَّةً مِنْ عِنْدِاللّهِ مبارَکَةً طَیِّبَةً...). " 23 ".
«پس هنگامی که داخل خانه ای شدید، بر خویشتن سلام کنید، سلام و تحیّتی از سوی خداوند، سلام و تحیّتی پربرکت و پاکیزه».
و همه علمای اسلام اتفاق دارند که سجده برای غیر خدا، جایز نیست.
2 - گفتند:«چ
را رعایت ادب نکردی و در کنار شاه نشستی؟
«علاّمه در پاسخ گفت:«در مجلس جز در کنار شاه، جای خالی نبود»، (هرچه علاّمه می گفت، مترجم گفتار او را برای شاه ترجمه می کرد.
3 - گفتند:«چرا کفشهای خود را به دست گرفته و همراه خود آوردی؟ این کار را هیچ عاقلی نمی کند.
«علاّمه گفت: ترسیدم پیروان مذهب حنفی آن را بدزدند چنانکه ابوحنیفه کفش رسول خدا (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) را دزدید.
علمای حنفی گفتند: این تهمت را نزن، در زمان رسول خدا (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) هنوز ابوحنیفه متولّد نشده بود.
علاّمه گفت:«فراموش کردم شافعی این دزدی را کرد»
علمای شافعی فریاد زدند: تهمت نزن که تولّد شافعی روز وفات ابوحنیفه بود.
علامه گفت:«اشتباه کردم مالک این دزدی را کرد».
علمای مالکی فریاد زدند: ساکت باش! بین مالک و پیامبر (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) بیش از صد سال فاصله بود.
علاّمه گفت:«پس احمد حنبل دزدید»
علمای حنبلی، منکر شده و مثل سایرین پاسخ دادند.
در این هنگام، علاّمه رو به شاه خدابنده کرد و گفت:«دانستی که به اعتراف خود علمای اهل سنت هیچیک از رؤ سای چهار مذهب در زمان پیامبر (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) نبودند، پس این چه بدعتی است که اینان در آوردند و در میان مجتهدین خود، چهار نفر را انتخاب نموده اند و اگر مجتهدی از آنان اعلم و افقه و اتقی باشد، ولی فتوایش برخلاف فتوای آنان باشد، به قول او عمل نمی کنند؟.
«شاه خدابنده به علمای اهل تسنن رو کرد و گفت:«به راستی هیچ کدام از رؤ سای مذهب چهارگانه در زمان رسول خدا (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) نبوده اند؟»
آنان گفتند: آری. (نبوده اند)
در اینجا بود که علاّمه گفت:«جامعه شیعه، مذهب خود را از امیرمؤ منان علی (علیه السلام) گرفته که آن حضرت جان پیامبر (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) و پسر عمو و برادر و وصیّ آن حضرت بود
«شاه خدابنده گفت: از این حرفها بگذرید من شما را برای امر مهمی دعوت کرده ام و آن اینکه:«آیا سه طلاق در یک مجلس واقع می شود؟».
علاّمه گفت: طلاق شما باطل است؛ زیرا شروط آن محقّق نشده است؛ چون یکی از شرایط آن استماع دو نفر عادل است، آیا دو نفر عادل شنیده است؟.
شاه گفت: نه.
علاّمه گفت:«بنابراین، طلاق واقع نشده است و همسر شما بر شما حلال است» (به علاوه سه طلاق در یک مجلس حکم یک طلاق را دارد.
سپس به بحث و مناظره با علمای مجلس پرداخت و همه آنان را مجاب کرد، شاه خدابنده در همان مجلس مذهب تشیّع را قبول کرد. به راستی علاّمه حلّی چه خدمت بزرگی کرد که اگر هیچ فضیلتی جز این، برای او نبود، بر عظمت مقام او، بر سایرین، کفایت می کرد.
و از آن پس علاّمه، مورد علاقه مخصوص سلطان محمد خدابنده واقع شد و از امکانات حکومت به نفع اسلام و تقویت ارکان تشیّع، کمال استفاده را نمود.
و عجیب اینکه شاه خدابنده و علاّمه حلّی هردو در یک سال، یعنی سال 726 هجری قمری از دنیا رفتند 
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
💥 آیا ماه «صفر» نحس است؟
✍️ نکاتی چند در رابطه با نحوست ماه صفر
🔹 نه شرع مقدّس فرموده و نه عقل میپذیرد که با رسیدن ماه صفر یکدیگر را از نحوست این ایّام بترسانیم.
👈 اتفاقا آنچه که باعث میشود ماه بدی را تجربه کنیم همین فال بد زدن (تطیّر) است. آنچه غربیها از قدرت تفکر خلاق و مثبت اندیشی در رقم زدن تغییراتی در زندگی گفتهاند در اصل نگاه توحیدی آن به خطا رفتهاند ولی خوب است بدانیم در شرع مقدّس اشاراتی در روایات داریم که فرمودهاند فال بد و خوب زدن در عالم تکوین تاثیراتی را در خارج از ذهنتان ایجاد میکند.
👈 «تفالوا بالخیر تجدوه» به فال نیک بگیرید همه امور را تا آن را بیابید.
🔹 اما تطیر؛ امام صادق علیه السلام فرمود: طیره و فال بد زدن را اگر سست بگیری و به آن بیاعتنا باشی و چیزی نشماری سست میشود، و اگر آن را محکم بگیری محکم.
🔹 رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: کفاره فال بد زدن توکل به خداست (تا آخر حدیث) و جهتش روشن است، برای اینکه معنای توکل این است که تاثیر امر را به خدای تعالی ارجاع دهی، و تنها او را مؤثر بدانی، و وقتی چنین کردی دیگر اثری برای فال بد نمی ماند تا از آن متضرر شوی.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
🌹مَنْ كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعًا ۚ إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ🌹
☘كسی كه #عزّت میخواهد (باید از خدا بخواهد، زیرا) همه عزّت ویژه خداست. حقایق پاک (چون عقاید و گفتار صحیح) به سوی خدا بالا میرود و عمل شایسته آن را بالاتر میبرد.☘ (سوره فاطر، آیه ۱۰)
🍃🍃🍃
✍ آنچه در قاب تصویر می بینید، فقط و فقط گوشه ای از جمعیت میلیونی دلسوختگان و ارادتمندان مکتب أهل بیت عَلَیهِم السَّلام است که به پاس یک عمر «سلوک معنوی» ، «زندگی مردمی» و «مجاهدت خالصانه» حضرت آیتاللّه ناصری (رحمةالله علیه) در زمینه إشاعه محبّت #امام_زمان عَجَّلَ اللَّهُ تَعالی فَرَجَهُ الشَّریف در قلوب مردم، نهادینه کردن #روح_انتظار ، حفظ مرزهای اعتقادی تشیّع و انتشار احکام و فضائل اخلاقی ، امروز در مراسم تشییع و به خاک سپاری این عالم ربّانی شرکت نمودند و به همه مخالفان و معاندان مکتب حقّه تشیّع این پیام را گوشزد کردند که:
👌 در جهان متلاطم و پُر از مشکلات ، شیعیان پویاتر از همیشه، محبّت به خاندان نبوّت به ویژه #امام_زمان عَجّلَ اللّهُ تَعالی فَرَجَهُ الشَّریف را سرلوحه زندگی خود قرار می دهند و به هر کس آنها را با ذکر شریف #یَابنَ_الحَسن (عج) مأنوس و مألوف کند، عشق و ارادت می ورزند.
من ای صبا رَه رفتن به کوی دوست ندانم
تو می روی، به سلامت، سلام ما برسانی
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
@quran_nategh_14
هدایت شده از کانون فرهنگی منتظران مهدی عج
اعمـــــال مـــــاه صفـــــر
💠 سفارشات مخصوص بمناسبت ورود به ماه صفرالمظفر:
▪️ماه صفر ماه حزن اهل بیت علیهم السلام و ماه مهم و شریفی هست،
♦️لذا در مفاتیح الجنان اعمالی برای کل این ماه و اعمال مخصوص بعضی روزها آمده است:
۱- خواندن نماز اول ماه
دو رکعت
در رکعت اول بعد از حمد سی مرتبه سوره قلهوالله احد
در رکعت دوم بعد از حمد سی مرتبه سوره قدر
بعد از نماز صدقه دهد.
۲- خوانده دعای؛
" یَا شَدِیدَ الْقُوَى وَ یَا شَدِیدَ الْمِحَالِ یَا عَزِیزُ یَا عَزِیزُ یَا عَزِیزُ
ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمِیعُ خَلْقِکَ
فَاکْفِنِی شَرَّ خَلْقِکَ
یَا مُحْسِنُ یَا مُجْمِلُ یَا مُنْعِمُ یَا مُفْضِلُ یَا لا إِلَهَ اِلّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نَجَّیْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَ کَذَلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنِینَ
وَ صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ. "
روزی ۱۰مرتبه که در مفاتیح الجنان آمده.
۳- روز سوم نمازی دارد به این نحو:
دو رکعت
در رکعت اول سوره حمد سوره فتح
و در رکعت دوم حمد و توحید.
بعد از نماز
صد مرتبه صلوات،
صد مرتبه بگوید: اللهم العن آل ابی سفیان و صد مرتبه استغفار کند.
۴- صدقه دادن هم در طول ماه مطلوب است.
هدایت شده از منبرک فاطمی
🌸🍃﷽🌸🍃
✋حسرت
🌹يكي از نامهاي قيامت "يوم الحسرت" است حال ما مي دانيم مردگان از چه چيز حسرت مي خورند ؟
🌹وَ قَالَ ص مَا مِنْ لَيْلَةٍ إِلَّا وَ مَلَكُ الْمَوْتِ يُنَادِي يَا أَهْلَ الْقُبُورِ لِمَنْ تَغْبِطُونَ الْيَوْمَ وَ قَدْ عَايَنْتُمْ هَوْلَ الْمُطَّلِعِ فَيَقُولُ الْمَوْتَ؛
إِنَّمَا نَغْبِطُ المؤمنون
۱_[الْمُؤْمِنِينَ فِي مَسَاجِدِهِمْ لِأَنَّهُمْ يُصَلُّونَ وَ لَا نُصَلِّي
۲_وَ يُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَ لَا نُزَكِّي
۳_ وَ يَصُومُونَ شَهْرَ رَمَضَانَ وَ لَا نَصُومُ وَ
۴_يَتَصَدَّقُونَ بِمَا فَضَلَ عَنْ عِيَالِهِمْ وَ نَحْنُ لَا نَتَصَدَّ
۵_ وَ يذكَرُونَ اللَّهَ كَثِيراً وَ نَحنُ لاَ نُذكَرُ فَوَا حَسرَتَاهُ عَلَى مَا فَاتَنَا فِي دَارِ الدُّنيَا
📚 [ إرشاد القلوب إلى الصواب، ج1، ص: 53]
🌹رسول خدا(صلي الله عليه و آله) فرمود: هیچ شب و روزی نیست مگر اینکه ملک الموت ندا سر می دهد و می گوید:ای اهل قبور ، امروز غبطه و حسرت چه کسانی را می خورید ، در حالیکه مرگ را معاینه کردید و از اسرار با خبر شدید.
🌹در جواب ، مردگان می گویند:
ما غبطه ی مؤمنین را می خوریم :
۱_که در مساجد هستند ،
۲_زیرا آنان نماز می خوانند و ما نمی خوانیم
۳_و آنها زکات می دهند و ما نمی دهیم ،
۴_و آنها روزه می گیرند و ما نمی گیریم ،
۵_و صدقه می دهند و ما نمی دهیم
۶_و آنها ذکر خدا را می گویند و ما نمی گوئیم
👇👇👇
پس واحسرتا بر آنچه از دست داده ایم در عالم دنیا.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
#ورود_کاروان_اهل_بیت_ع_به_شام
دور محمل چه شلوغ است مکافات شده
قافله وارد دروازه ساعات شده
سنگ در دست رسیدند و خوش آمد گفتند
بین هر کوچه ای از آل علی بد گفتند
وسط اینهمه خنده شرر آهم هست
دور من هرکس و ناکس که نمیخواهم هست
این جماعت که همه راهزن و دزد رهند
زشت باشد که تو باشی و مرا هل بدهند
سوره ناس بخوانید که شر کم بشود
چشم ها خیره نماند سرشان خم بشود
ای حسین از تو چه پنهان به خودم لرزیدم
معجرم را به سر یک زن شامی دیدم
اول ماه صفر بدسفری بود حسین
ساربان من عجب بدنظری بود حسین
از سر نیزه ببین رد کبودی هارا
لال کن جان ابالفضل یهودی هارا
مشکلی کاش ز هجران تو حل میکردم
سرت از نیزه می افتاد بغل میکردم
طعنه و زخم زبان مرحله به مرحله بود
بی ادب تر ز همه دوروبرم حرمله بود
نصف روز است که اینجا سرپاییم حسین
دوست داری که بگوییم کجاییم حسین
وسط اینهمه روضه فقط این غم کم بود
آخرین منزل ما مجلس نامحرم بود
شاعر: #سیدپوریا_هاشمی
🔹 #اشعار_ناب_آیینی 🔹
http://eitaa.com/joinchat/1035468802Cef07e8d2e7
هدایت شده از طب سنتی و اسلامی🍎]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 پنج نصیحت طلایی از پیامبر گرامی اسلام به ابوایوب انصاری...
🎤استاد رفیعی
1⃣ چشمت دنبال مال مردم نباشه
⬅️همیشه ثروتمند هستی
2⃣ حرص در زندگی ات نباشد
⬅️حرص خودش یک فقر در زندگیت است
3⃣ هروقت نماز میخوانی
⬅️ فکر کن آخرین نمازت است
4⃣ بپرهیز از کاری که
⬅️بعدا باید عذر خواهی کنی
5⃣ هرچی برای برادرت دوست داری
⬅️برای خودت هم دوست داشته باش
✅ یک مورد فقط #نماز و ۴ مورد روابط اجتماعی
🆔 http://Eitaa.com/ahadith
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
هدایت شده از اشعار ناب آیینی
#بزم_شراب #نزن_یزید
بر بوسه گاه حضرت طاها نزن یزید
بر لعل ِ نور ِ دیده ی زهرا نزن یزید
دیگر نمانده صبر برای مخدرات
پیش رباب و زینب و لیلا نزن یزید
لب باز کرده زخم لبان مطهرش
آبی نخورده بین دو دریا نزن یزید
این لب به زخم اکبر و عباس بوسه زد
بر داغدیده جای تسلّی' نزن یزید
لطمه زنان به مجلس تو آمده علی
پس روبه روی دیده ی مولا نزن یزید
شکل لبان پاره ی او را به هم نریز
پس روی زخم ِ سنگ و عصاها نزن* یزید
بر پنجه ایستاده رقیه به سر زنان
او دختر است بر لب بابا نزن یزید
خواهد رقیه بین خرابه ببوسدش
بگذار بهر بوسه ی او جا نزن یزید
✍علی مهدوی نسب(عبدالمحسن)
🔹 #اشعار_ناب_آیینی 🔹
http://eitaa.com/joinchat/1035468802Cef07e8d2e7
⚫️تنها حاجت دختر امام حسین⚫️
✅یکی از اصحاب رسولالله به نام "سهلبنسعد" نقل میکند:
وارد شام شدم و دیدم مردم جشن با شکوهی گرفتهاند.
پرسیدم:
((امروز که عید نیست! چرا چنین جشنی گرفتهاید؟))
پاسخ دادند:
((سرِ حسین، فرزند رسولالله را از کوفه به شام هدیه میآورند.))
گفتم:
((شگفتا ! سر فرزند رسول الله را میآورند و شادمانی میکنید!؟))
یک کاروان از دروازه ساعات دمشق وارد شد. سری که شباهت بسیاری به رسولالله داشت را بر نیزه دیدم. پشت سر نیزهدار نیز اهلبیت حسین، بر شتران عریان نشسته بودند.
نزدیک کاروان رفتم و از یکی از بانوان پرسیدم: ((نام تو چیست؟))
پاسخ داد: ((سکینه ، دختر حسین))
گفتم :
((من از یاران جدّت؛ رسولخدا هستم. هر حاجتی داری بگو انجام دهم.))
دختر حسین فرمود:
((فقط به کسی که سرِ پدرم را بر نیزه دارد بگو کمی جلوتر برود تا مردم مشغول دیدن سرِ او شوند و ما را نبینند! ما محارم رسولالله هستیم.))
نزد سربازی که سر حسین را بر نیزه داشت رفتم و گفتم:
((به تو چهارصد درهم میدهم، فقط کمی جلوتر از اهلبیت حسین حرکت کن.))
نیزه دار هم قبول کرد و جلوتر رفت.
📚ترجمه مقتل خوارزمی ، صفحه ۲۶۰
@saqaleyn
هدایت شده از حسینیه مقتل
4_5803358058008547281.pdf
1.06M
✅ #معرفی_کتاب :
🔻کتاب «رقیّه بنت الحسین(ع)»
🔺بیان مختصری از تاریخ زندگانی #حضرت_رقیه سلام الله علیها از منابع معتبر؛
▪️اثر استاد نجم الدین طبسی
#شب_سوم_محرم
#معرفی_مقتل
✅ @hosenih_maghtal
هدایت شده از خبرنامه «ائمه جماعات استان اصفهان»
♨️ چگونه صدای حضرت رقیه به یزید رسید؟
🔻معاویه در حال ساخت قصری به نام کاخ خضرا بود. به همین منظور خانههایی را خرید تا قصر را بنا کند. یکی از این خانهها، متعلق به پیرزنی بود که حاضر به فروش خانۀ خود نبود و میگفت می خواهم در همین جا زندگی کنم و بعد از مرگم نیز قبرم درون خانه ام باشد.
🔻معاویه دستور داد خانه را خراب کنند؛ اما عمرو عاص گفت: تو میتوانی از این فرصت استفادۀ تبلیغاتی کنی؛ به این صورت که قصر را بسازی و آن خانه را خراب نکنی! آن وقت هر که از درب قصر وارد شود، اولین سوالی که برایش پیش می آید این است که این خانۀ خرابه در وسط قصر چه می کند و ما به او پاسخ می دهیم که عدالت ما به ما اجازۀ خراب کردن خانۀ پیرزن را نمی دهد...
🔻این جریان اتفاق میافتد. بعد از مدتی پیرزن از دنیا می رود و معاویه هم آن خانه را خراب نمیکند. در زمانِ یزید، با وجودی که این خانه به خرابه تبدیل شده است، باز هم این نیرنگ ادامه پیدا می کند...
🔻 و زمانی که اسرا را به شام می آورند، در آن خرابه قرار می دهند که آن خرابه نیز داخل حیاط قصر بوده است.
📚 برگرفته از کتاب #زیباییها_و_زشتیهای_کربلا اثر #حجت_الاسلام_راجی، به نقل از کتاب صفریه جلد۲ صفحه ۴۲
🏴🌷🏴🌹🏴🌷🏴
@menbarisfahan
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 واسطه فیض
🔹 گاهی در اثر بدرفتاری، یک بار، دو بار، ده بار وقتی تکرار شد، خدا توفیق #تأیید_نظام را از انسان می گیرد، می گوید برو سر جایت بنشین، من دینم را به دست دیگران اداره می کنم! می فرماید: ﴿قِیلَ اقْعُدُوا﴾؛ بنشینید سر جایتان، من دینم را به دست دیگری یاری می کنم. هر کسی در شهر یا روستا نسبت به دین نسبت به مسجد نسبت به حسینیه، مدام خودش را کنار بکشد، خدا که #دست_ از_ دینش_بر_نمی_دارد!
🔹 این دعای نورانی که «وَ اجْعَلْنِی مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِینِكَ وَ لَا تَسْتَبْدِلْ بِی غَیرِی» دعای خوبی است، اینکه می گوید خدایا من جلو بیفتم که چیز بدی نیست! اینکه نظیر این مقامات دنیایی و بالا و عُظما و اعظم و مانند اینها نیست که آدم بگوید من جلو بیفتم که #عذاب_ألیم را به همراه داشته باشد! خدایا تو که می خواهی دین خود را حفظ کنی، #توفیق بده که به دست من یاری شود! چون دستی بدتر از دست بگیر نیست؛ فرمود: «الْیدُ الْعُلْیا خَیرٌ مِنَ الْیدِ السُّفْلَی»؛ دستی که بالاست بهتر از دست پایین است، آن که می دهد دستش بالاست و این که می گیرد دستش پایین است. خدایا ما چرا دستمان پایین باشد؟ آن کسی هم که دارد، آن را هم که تو دادی، بگذار همیشه دست ما بالا باشد!
🔹 اینها #دعاهای_شرف_بخش است، کرامت بخش است، اینها که حسد نیست! فرمود: «وَ اجْعَلْنِی مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِینِكَ وَ لَا تَسْتَبْدِلْ بِی غَیرِی»؛ تو که می خواهی حوزه را حفظ بکنی، دین را حفظ بکنی، تفسیر را حفظ بکنی، نهج البلاغه را حفظ بکنی، فقه را حفظ بکنی، حدیث را حفظ بکنی، این علوم را که می خواهی حفظ بکنی، بگذار با زبان من و با دست من حفظ بشود، چرا من #تماشاچی باشم و دیگری حفظ کند؟!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فتح جلسه 5
تاریخ: 1395/03/08
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻آیتالله اراکی در گفتوگو با حوزه:
❇️ حضرتآیتالله حائری از ابتدا تبعیت از ولیفقیه را واجب شرعی میدانستند
🔹اشاره: پس از انتشار بیانیه کنارهگیری حضرت آیت الله سید کاظم حائری از مرجعیت، بسیاری از حوزویان به تحلیل و تحسین این اقدام پرداختند.
این بیانیه که علاوه بر کناره گیری ایشان از مرجعیت، به نکات مهم دیگری از جمله لزوم تبعیت از مقام معظم رهبری، اسقاط وکالتهای دریافت وجوه شرعی، اهمیت وحدت مردم عراق و هشدار به جریان صدر اشاره دارد بازتاب گسترده ای در خبرگزاریها و شبکه های اجتماعی داشت.
در این راستا خبرگزاری حوزه با آیت الله محسن اراکی از اساتید برجسته حوزه که در فضای قم و نجف تحصیل و تدریس داشته و مدت ۲۰ سال شاگرد حضرت آیت الله حائری بوده به گفتوگو پرداخته:🔻
◻️ آیت الله اراکی:
قبل از این که ایشان در درس آیت الله سید محمدباقر صدر حضور پیدا کنند، خودشان فارغالتحصیل درس یک مجتهد سترگ و استوانهای از استوانههای بزرگ فقهی ما مرحوم آیتالله العظمی شاهرودی بودند. بعد از این که ایشان آمدند در درس آقای صدر میگفتند احساس میکنم که نیاز دارم که در درس ایشان حضور پیدا کنم. قریب شانزده هفده سال، درس آیت الله آقای محمدباقر صدر را حاضر شد.
◻️ بعد از شهادت مرحوم آیتالله العظمی سیدمحمد صدر، مرجعیت ایشان عمومی شد. بسیاری از مردم عراق که از آقای سید محمد صدر تقلید میکردند به آقای سید کاظم حائری ارجاع داده شدند.
◻️ من یکی دو سال پیش خدمت آیتالله العظمی حائری رسیدم. مسئله افتاء را مطرح فرمودند و گفتند من دارم فکر میکنم که میتوانم یا نمیتوانم این کار را ادامه بدهم. ایشان به شدت گریست. دست من را گرفته بود مدتی گریه میکرد که این مسئولیت سنگین را خداوند روی دوش من گذاشته، نمیدانم تا کی میتوانم ادامه بدهم؟! اصلاً میتوانم ادامه بدهم یا نه؟!
◻️ من یقین دارم، در این که نه تنها ولیعصر سلاماللهتعالیعلیه نظارت دارند و مطلع هستند، بلکه تسدید میکنند یعنی مراجع را راهنمایی میکنند، مراجع را به سمت آن راهی که درست است هدایت میکنند.
◻️ حضرت آیتالله العظمی حائری از همان اوائل، از دوران پیش از پیروزی انقلاب با انقلاب بودند. تبعیت از حضرت امام را واجب شرعی میدانستند. در دوران تصدی مقام معظم رهبری از اول ایشان خودشان ملتزم به اطاعت از فرمان ولیفقیه حضرت آیتالله العظمی خامنهای میدانستند و همیشه دستور میدادند به وجوب تبعیت از ایشان.
◻️ من خواهش میکنم رسانههای حوزوی به این حادثه خوب بپردازید. این حادثه بزرگی است در تاریخ اسلام، در تاریخ معاصر؛ هیچ کسی نتوانست این آتش را در عراق فرو بنشاند جز یک مرجع تقلید با یک بیانیه. این نشان دهنده کارآمدی ولایت فقیه است.
مشروح گفتوگو:
https://hawzahnews.com/xbSd4
@hawzahnews| حوزهنیوز
هدایت شده از منبرک فاطمی
✋انفاق همراه با راهنمایی و ارشاد
✍روزی عثمان در کنار مسجد نشسته بود، مرد فقیری از او #کمک مالی خواست.
🔹عثمان پنج درهم به وی داد. آن فقیر گفت: مرا نزد کسی #راهنمایی کن که کمک بیش تری کند.
🔹عثمان به امام حسن و حسین(ع) اشاره کرد، وی پیش ایشان رفت و درخواست کمک نمود.
🔹 امام مجتبی(ع) فرمودند: درخواست کردن از دیگران #جایز نیست، مگر در سه مورد:
👈 دیه ای به گردن انسان باشد که از پرداخت آن عاجز است،
👈یا بدهی و دِینی کمرشکن داشته باشد که توان ادای آن را ندارد،
👈 و یا فقیر و درمانده گردد و دستش به جایی نرسد.
🔹 کدام یک از این موارد برای تو پیش آمده است؟
🔹عرض کرد: اتفاقاً گرفتاری من یکی از همین سه چیز است.
👈آن گاه حضرت #پنجاه دینار به وی داد و به پیروی از آن حضرت، امام حسین(ع) چهل و نه دینار به وی عطا کردند.
🔹فقیر هنگام برگشت از کنار عثمان گذشت، عثمان گفت: چه کردی؟
🔹 جواب داد: تو کمک کردی؛ ولی هیچ نپرسیدی پول را برای چه منظوری می خواهم؟
اما امام حسن(ع) در مورد مصرف پول از من سؤال کرد، آن گاه پنجاه دینار عطا فرمودند. عثمان گفت: این #خاندان کانون #علم و حکمت و سرچشمۀ نیکی و فضیلت هستند. نظیر آن ها را کی می توان یافت؟
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
هدایت شده از منبرک فاطمی
✋القاء اندیشه در قالب احسان
✍گاهی حضرت با انفاقش در جامعه یک ایده و فکری را ترویج می کردند.
🔹مثل اینکه بهتر است #پاسخ هدیه در مقام سخاوت، بهتر از اندازۀ خود هدیه باشد:
👈«قَالَ أَنَسٌ حَیتْ جَارِیةٌ لِلْحَسَنِ بْنِ عَلِی(ع) بِطَاقَةِ رَیحَانٍ، فَقَالَ لَهَا: أَنْتِ حرَّةٌ لِوَجهِ اللَّهِ، فَقُلْتُ لَهُ: فِی ذَلِک؟
فقَالَ: أَدَّبنَا اللَّهُ تَعَالَی، فَقَالَ : «وَ إِذا حُییتُمْ بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأَحْسَنَ مِنْها»
وَ کانَ أَحْسَنَ مِنْهَا إِعْتَاقُهَا. وَ لِلْحَسَنِ بْنِ عَلِی(ع):
🌹إِنَّ السَّخَاءَ عَلَی الْعِبَادِ فَرِیضَةٌلِلَّهِ یقْرَأُ فِی کتَابٍ محْکمٍ وَعَدَ الْعبَادَ الْأَسْخِیاءَ جِنَانَهُوَ أَعَدَّ لِلْبخَلَاءِ نارَ جَهَنَّم
👈انس می گوید: کنیزی دسته گلی برای امام حسن(ع) هدیه آورد.
👈حضرت فرمودند: (در مقابل) شما را در راه خدا آزاد کردم، پس من اعتراض کردم و گفتم: به خاطر دسته گلی کنیز بخشیدی؟
👈 امام فرمودند: خدای بلندمرتبه ما را این گونه تربیت کرده و فرموده است: هرگاه شما را تحیت و سلامی گفتند، شما به تحیت و سلامی بهتر یا مانند آن پاسخ دهید که خدا به حساب هر چیزی کاملاً خواهد رسید.
و احسن از دسته گل، آزادی کنیز است. امام در شعری فرمودند:
👈بذل و بخشش برای بندگان خدا امر لازمی است که در قرآن کریم خوانده می شود. خدا بهشت خود را به بندگان بخشنده وعده داده، و جهنم را برای افراد بخیل مقرر فرموده است. کسی که دست هایش برای بینوایان بخشنده نباشد، مسلمان [کامل] نخواهد بود.»
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
❇️چرا به امام حسن مجتبی(ع)،کریم اهل بیت می گویند؟
✍ امام حسن مجتبی (ع) نسبت به دردمندان و تیره بختان جامعه بسیار #دلسوز بودند
🔹و با خرابه نشینان دردمند و اقشار مستضعف و کمدرآمد #همراه و همنشین میشدند و دردِ دلِ آنها را با جان و دل میشنیدند و به آن ترتیب اثر میدادند، و
🔹در این حرکت #انساندوستانه جز خداوند را مدنظر نداشتند.
🔹 هیچ فقیر و مسکینی از در خانه حضرت #ناامید برنگشت و حتی خود ایشان به سراغ فقرا می رفتند و آنها را به #منزل دعوت می کردند و به آنها غذا و لباس میدادند.
🔹امام حسن مجتبی (ع) #تمام توان خویش را در راه انجام امور نیک و خداپسندانه به کار میگرفت و اموال #فراوانی در راه خدا می بخشید.
🔹مورّخان و دانشمندان در شرح حال زندگانی پر افتخار ایشان، بخششهای بیسابقه و #انفاقهای بسیار بزرگ و بی نظیری ثبت کرده اند.
🔹آن حضرت در طول عمر خود #دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم #تقسیم کردند و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشیدند.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✋داستان
✍در حديثي آمده كه امام حسن - عليه السلام- هيچگاه سائلي را #رد نكرد و در برابر درخواست او «نه» نگفت، و چون به آن حضرت عرض شد: چگونه است كه هيچگاه سائلي را رد نميكنيد؟
👌 پاسخ داد: «اني لله سائل و فيه راغب و انا استحيي ان اكون سائلا و ارد سائلا و ان الله تعالي عودني عادة، عودني ان يفيض نعمه علي، و عودته ان افيض نعمه علي الناس، فاخشي ان قطعت العادة ان يمنعني المادة» !
👌(من سائل درگاه خدا و راغب در پيشگاه اويم، و من شرم دارم كه #خود درخواست كننده باشم و سائلي را رد كنم، و خداوند مرا به #عادتي معتاد كرده، معتادم كرده كه نعمتهاي خود را بر من فرو ريزد، و من نيز در برابر او معتاد شدهام كه نعمتش را به مردم بدهم، و ترس آن را دارم كه اگر عادتم را ترك كنم اصل آن نعمت را از من دريغ دارد).
👈امام - عليه السلام- به دنبال اين گفتار اين دو #شعر را نيز انشا فرمود:
«اذا ما اتاني سائل قلت مرحبا
بمن فضله فرض علي معجل
و من فضله فضل علي كل فاضل
و افضل ايام الفتي حين يسئل»
(هنگامي كه سائلي نزد من آيد بدو گويم: خوش آمدي اي كسي كه فضيلت او بر من فرضي است عاجل.و كسي كه فضيلت او برتر است بر هر فاضل، و بهترين روزهاي جوانمرد روزي است كه مورد سؤال قرار گيرد، و از او چيزي درخواست شود).
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✍ابن كثير از علماي اهل سنت در البداية و النهاية روايت كرده كه امام - عليه السلام-
🔸 غلام سياهي را ديد كه گرده ناني پيش خود نهاده و خودش #لقمهاي از آن ميخورد و لقمه ديگري را به سگي كه آنجا بود ميدهد.
🔸امام - عليه السلام- كه آن منظره را ديد بدو فرمود: #انگيزه تو در اين كار چيست؟
🔸پاسخ داد: «اني استحيي منه ان آكل و لا اطعمه» (من از او شرم دارم كه خود بخورم و به او نخورانم!)
🔸امام - عليه السلام- بدو فرمود: از جاي خود برنخيز تا من بيايم! سپس به نزد #مولاي آن غلام رفت و او را با آن باغي كه در آن زندگي ميكرد از وي خريداري كرد، آنگاه آن غلام را آزاد كرده و آن باغ را نيز به او بخشيد!
#منبرک_فاطمی
@fatemi222