فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_منتخب #نهج_البلاغه
#بیان_امیر
👈منظور از پشه های سرگردان در کلام امیرالمومنین(ع) کدام گروه از مردم هستند؟⁉️
تقسیم بندی و تشبیه بسیار جالب مولا امیرالمومنین(ع) در مورد بخشی از مردم جامعه که اهل علم و پیروی از عالمان نیستند😐‼️
این تشبیه زیبا حکایت بخشی از جامعه است که امروز با گسترش تکنولوژی و شبکه ها اجتماعی برای بسیاری کاملا عینی و قابل لمس شده است‼️👌
🎙استاد#عشایری_منفرد
#تاریخ_پخش : 1402.12.20
✅ #به_اشتراک_بگذار
☑️ منبع:
🔰 @velayattv
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغة
#بیان_امیر
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
💢مهربانی و خیرخواهی در امر به معروف و نهی از منکر
✍️حجتالاسلام محمدعشایری منفرد
امام خمینی (ره) در تحریر الوسیله در احکامِ مرتبهی سوم از مراتب امر به معروف، نوشته است: «شایسته است شخصی که امر به معروف یا نهی از منکر میکند، در شیوه امر و نهی کردن، برای آن شخصِ مرتکبِ حرام چنان طبیبی دلسوز و پدری مهربان باشد که به مصلحت و خیرخواهی او میاندیشد و اصلا باید نهی از منکرِ او برای شخصی که مرتکب منکر شده و نیز برای کل امت اسلام، [سرشار از] لطف و مهربانی باشد.
شایسته است قصد خودش را برای خدا و جلب رضایت او خالص کند و این عمل خودش را از هرگونه هوای نفس و گردنکشی دور کند و خویشتن خویش را پاک و پیراسته نداند و خودش را برتر و والاتر از آن کسی که مرتکب منکر شده، نداند چون ای بسا که همان شخص مرتکب منکر، حتی اگر مرتکب گناه کبیره باشد، اوصاف نفسانی پنهان و خداپسندی داشته باشد که خداوند به خاطر همان اوصاف، خودِ آن شخص را دوست داشته باشد هرچند از این یک عملش بیزار باشد و ای بسا که همین آمر و ناهی برعکس باشد (یعنی صفات ناپسند پنهانی داشته باشد که خداوند از خود او به خاطر همان صفات ناپسند بیزار باشد».
متن تحریر الوسیلة، مسألة 14: ينبغي أن يكون الآمر بالمعروف و الناهي عن المنكر في أمره و نهيهو مراتب إنكاره كالطبيب المعالج المشفق، و الأب الشفيق المراعي مصلحة المرتكب، و أن يكون إنكاره لطفا و رحمة عليه خاصة، و على الأمة عامة، و أن يجرّد قصده للّٰه تعالى و لمرضاته، و يخلص عمله ذلك عن شوائب أهوية نفسانية و إظهار العلو، و أن لا يرى نفسه منزهة، و لا لها علوا أو رفعة على المرتكب، فربما كان للمرتكب و لو للكبائر صفات نفسانية مرضية للّٰه تعالى أحبه تعالى لها و إن أبغض عمله، و ربما كان الآمر و الناهي بعكس ذلك و إن خفي على نفسه. (تحرير الوسيلة، ج1، ص:481).
#استاد_عشایری_منفرد
#فقه
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
بسم الله الرحمن الرحیم
قضاوت زودهنگام در هنگامه ابهام؛ امتحان بزرگ الاهی
1⃣موسی به هارون فرمان داده بود که در غیاب او، مواظب قوم باشد و از انحراف آنها جلوگیری کند (اخْلُفْنىِ فىِ قَوْمِى وَ أَصْلِحْ وَ لَا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِين) اما وقتی از طور برگشت و دید هارون دست بر دست نهاده تا امت گوسالهپرست شود، مفروض گرفت که هارون در مقابله با این انحراف از او تبعیت نکرده است فقط میخواست دلیل این سرپیچی هارون را بداند (قَالَ يَاهَارُونُ مَا مَنَعَكَ إِذْ رَأَيْتَهُمْ ضَلُّواْ أَلَّا تَتَّبِعَنِ أَ فَعَصَيْتَ أَمْرِی؟)
2⃣داود نبی وقتی با پرونده دستبرد مالی یک شخص به اموال برادر خودش مواجه شد، او را ظالم و فاسد انگاشت (قَالَ لَقَدْ ظَلَمَكَ بِسُؤَالِ نَعْجَتِكَ إِلىَ نِعَاجِه). هرچند قضاوتش بر اساس علم غیبش، قضاوتی غیرعادلانه نبود اما زود فهمید که این یک آزمون الاهی بوده و به سبب عجله در قضاوت پیش از شنیدن همه دفاعیات متهم، استغفار کرد (وَ ظَنَّ دَاوُدُ أَنَّمَا فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّه)! این آخرین آزمون داود پیش از رسیدن به مقام خلافتاللهی بود (يَادَاوُدُ إِنَّا جَعَلْنَاكَ خَلِيفَةً فىِ الْأَرْض).
3⃣مریم، دختری شوهرندیده که صوت و صیتِ عبادت و اشک و دعای او گوش فلک را کر کرده بود، ناگهان با نوزادی که پدرش مشخص نبود، به میان شهر آمد! سبحان الله! مگر میشود قدیسه معابد شهر، بدون شوهر رسمی صاحب فرزند شود؟ من که هنگام قرائت قرآن، هرگاه به این آیات میرسم با خودم میگویم خدایا چه خوب شد که من آن روز نبودم! وگرنه معلوم نبود در امتحان حلالزادهانگاری عیسی علیه السلام قبول شوم!
↩️ردیف شدن این داستانها در ماندگارترین کتابی که برای همیشهی بشریت آمده، این نکته را تداعی میکند که برای همیشهی عمرتان زود قضاوت نکنید! حتی اگر موسایِ تازه از طور برگشته باشید! حتی اگر مانند داود نبی، صاحب حکمت و فصل الخطاب باشید (وَ ءَاتَيْنَهُ الْحِكْمَةَ وَ فَصْلَ الخْطَاب)!
⛔️امروز زهد و پارسایی یکی از روحانیان شهیر، در معرض خبرهای صحیح و سقیمی قرار گرفته است. اگرچه در روش دینشناسی یا روش تبلیغی و تربیتی یا روشهای مدیریتی این روحانی خدوم، از قبل نقدهای بجا و نابجایی وجود داشته، اما در زهد و پارساییشان شک و تردیدی وجود نداشته است. ناقص بودن دفاعیاتی که تا کنون از ایشان منتشر شده، میتواند ناشی از امنیتی بودن پرونده یا غیرقابل نشر بودن مابقی دفاعیات باشد. بیگمان هرگونه قضاوت زودهنگام، برخلاف منش انسانی و سلوک اخلاقی است بویژه در جایی که با جَوَلان مخالفان کینهورز و منتقدان بیکینهی ایشان، فضا چنان غبارآلوده شده که نه به سود ایشان مستندات کافی وجود دارد و نه به زیان ایشان.
محمد عشایری
حوزه علمیه قم
یکم فروردین 1403
#استاد_عشایری_منفرد
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_منتخب
⭕️#بیان_امیر
گریه های استاد عشایری در مظلومیت و غربت امیرالمؤمنین علی علیه السلام ...
در روزهای آخر عمر شریف حضرت ، مردم کوفه کاری با مولا کردند که علی خیبرشکن کسی که به خطابه معروف بود ؛ دیگه حال خطبه خوندن و حرف زدن با مردم نداشت ...😭😭
❌اللهم العن قتلة امیرالمؤمنین ...❌
🎙استاد #عشایری
#تاریخ_پخش :1402/01/20
✅ #به_اشتراک_بگذار
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
بسم الله الرحمن الرحیم
در رمضان امسال، نجیب باروَر، ستارهی شعر هندوکُش، چگونه غربیها را عصبانی کرد؟
نجیب باروَر شاعر جوان افغان، امسال در افطاری شاعران، قبل از قرائت شعر خودش، در هنگام عرض سلام به محضر آیتالله خامنهای، ایشان را نه فقط رهبر ایران بلکه "رهبر فارسیزبانان جهان" خواند! همین یک کلمهی نجیب باروَر، کافی بود تا خبرگزاریهای ایرانستیز و نانجیب، این خبر را طوری بازتاب بدهند که با تحریک قومیتیِ همسایگان ایران، آنان را دلآشوبِ ایرانهراسی کنند.
❓ آیا واقعا این یک کلمه، این قدر وحشتآور بود؟
آری، وحشتآور بود! برای اندیشکدههای انگلستانی و فرانسوی، که پس از 1990 میلادی توانستند با دادن راهنماییها و مشاورههای توطئهآمیز به ترقیخواهان ترک، خط و زبان فارسی را که قرنها زبان رسمی عثمانی بود، در قلمرو عثمانی از بین ببرند، این سخن واقعاً وحشتآور بود!
برای غربیهایی که از پنج قرن پیش تا به امروز، ابتدا از طریق استعمار کلاسیک (و به صورت کاملا آشکار)، بعدها از طریق استعمار نو (و به صورت خزنده) و همین امروز نیز از طریق استعمار فرانو (و به صورت مخفیانه) در تلاش هستند که زبان فارسی را در شبه قاره هند از بین ببرند، شنیدن این جمله، آن هم از زبان یکی از ستارگان شعر امروز افغان، جداً وحشتزا بود!
🔸راستش، زبان فارسی، تنها زبانی بود که پس از استیلای اعراب مسلمان بر آسیا و آفریقا و بخشهایی از اروپا، در زبان عربی مضمحل نشد و توانست پایدار بماند. بعد از فروپاشی خلافت اسلامی نیز باز همین زبان بود که از قلمرو عثمانی تا دورترین نقاط شبه قاره هند به عنوان زبان رسمی حضور داشت. کار زبان فارسی در سرزمین هند به جایی رسید که حتی رامایانا (متن حماسی هندوها) و دیگر کتابهای مقدس هندوها، از زبان مقدسشان (سانسکریت) به زبان فارسی ترجمه شد! در سرزمین عثمانی زبان فارسی بدان پایه رسیده بود که شاهان و شاهزادگان عثمانی به فارسی شعر میسرودند و شاهنامهخوانی در دربارِ عثمانی رواج داشت! حتی در عصر جنگهای عثمانی با صفویه، شاعرانی که از شاهان صفوی رنجیده میشدند به سرزمین عثمانی میگریختند و میهمان سلطان عثمانی میشدند!
🔻غربیها از وقتی به مشرق زمین رسیدند، فهمیده بودند که مهمترین مانع استیلای آنها بر شرق، انسجام ملتهای شرقی است. این را هم فهمیده بودند که زبان مشترک، مهمترین عنصر همدلکننده و انسجام دهندهی این ملتها است. برای همین همه سعی خود را برای از بین بردن این عنصر انسجامدهنده به کار گرفتند و زبان فارسی را در آسیای صغیر و بخشهایی از هند، از رونق انداختند!
برای همین است که امروز وقتی صدای نجیب باروَر در بخارا و بلخ میپیچد و "انسجام فارسیزبانان با گفتمان آیتالله خامنهای" را از خلوت به جلوَت میکشاند، به وحشت میافتند!
نجیب باروَر به آنها فهماند که در عصر بیداریِ فارسیزبانان، با گفتمان این رهبر فرهیخته، نقش تمدنی زبان شناخته شده، رابطه ادبیات و انقلاب درک شده، نسبت بین دین و زبان فهمیده شده، زبان فارسی به آواز علن، زبان دوم جهان اسلام معرفی شده و نهایتا افق آینده زبان فارسی نیز به عنوان یکی از مهمترین زبانهای علمی جهان طراحی شده است!
حالا جالب این است که رهبر این گفتمان، زبان مادریاش اصلا فارسی نیست بلکه ترکی است! یعنی گفتمان این رهبر، از ذاتیات یک «فضیلت ضداستعماری» است نه از عوارض یک «رذیلت قومگرایانه»!
✅ آری چون با خویشتن خلوت کنند، به سبب خشمی که از شما بر دل دارند، انگشتان خودشان را به دندان میگزند! بگو از این خشم بمیرید (و إِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ ۚ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُم)!
✍️محمد عشایری منفرد
حوزه علمیه قم
10 فرودین 1403
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی استاد عشایری ؛ حسینیه ارشاد
شب ۲۱ رمضان.
✅موضوع: کوررنگی در حیات دنیا از منظر امیرالمومنین ع
1⃣آیا ممکن است انسان در حیات دنیوی دچار کوری شود؟
2⃣عوامل کوری در حیات دنیا چیست؟
3⃣چگونه میتوان از کوری در حیات دنیا نجات یافت؟
4⃣نمونههایی از امتداد کوری دنیوی در حیات شخصی؟
5⃣نمونههایی از امتداد کوری دنیوی در حیات اجتماعی؟
6⃣نمونههایی از امتداد کوری دنیوی در حیات سیاسی؟
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
کوری در حیات دنیا و امتداد آن در عرصه های فردی و اجتماعی و سیاسی .pdf
108.3K
فیشها و منابع مربوط به سخنرانی استاد عشایری با موضوع (کوری در حیات دنیا و امتداد آن در عرصه های شخصی، اجتماعی و سیاسی.
21 رمضان ، فروردین 1403
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
بسم الله
1️⃣دردهه شصت، مناجاتخوانی از شئون عالمان واصل و سالکانِ دلسوختهای چون آیتالله شهید دستغیب بود. در سبک مناجاتخوانیشان، رعایت نغمه و آهنگ و موسیقیِ دعا به شدت مغلوبِ ابتهال درونی و ناله و سوز باطنیِ مناجاتخوان بود. مردم حسب برخی روایات، باورشان این بود که وقتی در مجلس استغفار، یک نفر بخشوده شود، خداوند همه را خواهد بخشید. از سوی دیگر معتقد بودند که سالکی مانند آیتالله دستغیب ره در این مجلس مناجات، بخشوده خواهد شد. برای همین خودشان را به مسجد جامع شیراز میرساندند تا با مرکزیت آن سالک دلسوخته، در مغناطیس رحمت الاهی قرار بگیرند و با اشکهای او قلبشان را جلا بدهند.
مناجاتخوان در آن سبکِ مناجاتخوانی، «خودش رو به قبله مینشست» و با «حال تضرع وابتهال» دعا را نه برای شنواندن به مردم بلکه برای «لابه و عرض حاجتِ خودش به محضر پروردگارش» زمزمه میکرد. او خودش را در مقابل خدای خودش میدید و «برای حال پریشان و قلب منکسرِ خودش» مناجات میخواندن نه برای شنیدن اهل مجلس. چنین بود که دعا با نغمه و آهنگِ از قبل تمرین شده، خوانده نمیشد بلکه با حال باطنی و تضرع قلبی و سوز دل خوانده میشد.
نمونه دیگری از این مناجاتخوانانِ متضرّع، مرحوم حاج آقا مهدی مظاهری ره بود که تا اواخر دهه نود، مؤمنان اصفهان از انفاس قدسیاش در مناجات خوانی بهره میجستند. چنان که هنوز در تهران از دعای کمیل های حاج آقا حسین انصاریان زید عزه، چنین بهرهای برده میشود.
2️⃣از نیمههای دهه هفتاد، صدا و سیما ذائقه دعاخوانان و باور مناجاتیان را تغییر داد. سبکی از دعاخوانی رواج یافت که در آن، تهیه کنندههای سیما، مداحان بزرگوار را در لوکیشنی مخاطبپسند، روی صندلی و رو به مردم (نه توی محراب و رو به قبله) نشاندند. جاذبه بصری رسانه اقتضا میکرد که مناجاتخوان به جای حال تضرع و ابتهال، «ظاهری جذاب و رسانهپسند» را به نمایش بگذارد! مداحان و ذاکران بزرگوار هرچند شخصاً اهل سوز باطن و ابتهال و تضرع باشند، اما مردم آنان را به «سبک و نغمه و آهنگ مناجات خوانی و صدای دلنشین» میشناختند نه به سوز و گداز سالکانهی قلبی.
چنین بود که سبکی از مناجاتخوانی رواج یافت که در آن، سوز و گداز باطنی و ابتهال و عرض حاجت، مغلوبِ «سبک و نغمه دعا» شد. توجه به نزول رحمت الاهی و آمادهسازی قبلیِ قلب برای جلب این رحمت واسعه، مغلوبِ «توجه به ادای درست کلمات»و «تلاش برای عقب نماندن از فقراتِ متنِ دعا» شد! قطعاً چنین سبکی از مناجاتخوانی، بیفایده نیست و نباید انکار و تضعیف و تخریب شود اما آن مناجاتخوانی، چیز دیگری بود!
3️⃣گاهی از خودم میپرسم که ما حوزویان در کجای این تغییر فرهنگی قرار میگیریم؟ در کجا کوتاهی کردهایم؟ و حالا چه رسالتی داریم؟
محمد عشایری منفرد
21 فروردین 1403
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_منتخب #نهج_البلاغه
#بیان_امیر
👈حکایت جالب اثر کلام امیرالمومنین(ع) بر فرستاده ی طلحه و زبیر‼️👌
داستان جالب شخصی که نماینده و فرستاده ی طلحه و زبیر برای مذاکره ی پیش از جنگ با امیرالمومنین(ع) بود اما پس از دیدار مولای متقیان علی(علیه السلام) سرنوشت دیگیری پیدا کرد👌🙏
🎙استاد #عشایری
#تاریخ_پخش :1402/01/20
✅ #به_اشتراک_بگذار
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
بسم الله
🟣آیا خوارج از دولت امیرالمؤمنین ع، مطالبه اقتصادی نداشتند؟ (قسمت اول)
⏹منتقدان جریان عدالتطلبی، عدالتطلبان را از احتمال خوارجشدگی بیم میدهند. عدالتطلبان در دفاع از خود ادعا میکنند که خوارج، خشکمغزانی بیعقل بودند که انتقادشان از حکومت امیرالمؤمنین علیه السلام، صرفا جنبهی مذهبی داشت و اثری از عدالتطلبی اقتصادی در مطالباتشان وجود نداشت. بنابراین چنین خطری در طالع عدالتطلبان امروزی وجود ندارد!
🔸مراجعه به تاریخ صدر اسلام، رگههایی از عدالتطلبی اقتصادی را نیز در مطالبات و انتقادات خوارج، نشان میدهد. پیش از شروع جنگ نهروان، خوارج انتقادات خود را از دولت امیرالمؤمنین علیه السلام مطرح کردند. وقتی امیرالمؤمنین پاسخ انتقادات آنها را دادند، هشتهزار نفر از سپاه دوازدههزار نفری آنها، پاسخهای ایشان را کافی دانسته و از خارجیگری توبه کردند! (زیبایی شناسی تأثیری کلام امیرالمؤمنین علیه السلام)
🔻نخستین انتقاد خوارج در این گفتگو، این بود که چرا پس از پیروزی در جنگ بصره، به ما که آن روزها سربازان تو بودیم، اجازه ندادی زنان و فرزندان سپاه مغلوب را به کنیزی بگیریم؟ (الفتوح لابن اعثم ج4، ص: 269)
▪️ با توجه به ارزش اقتصادی کنیزان، معلوم است که صدر انتقادات خوارج از دولت علوی علیه السلام، مطالبه اقتصادی بوده است.
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغه
#یادداشت
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #بیان_امیر :
با موضوع کلام امیرالمؤمنین در نهج البلاغه ❤️
📅روز یکشنبه
🌐 👈🏼 لینک مشاهده پخش زنده📡 LIVE
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغة
#بیان_امیر
#اطلاعیه
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
🔶 إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنْتَقِمُونَ
🔹 امام خامنه ای: رژیم خبیث به دست دلاورمردان ما مجازات خواهد شد. آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد به حول و قوهی الهی.
#طریق_القدس
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
bayan amir 1403.1.26.mp3
12.6M
🔊#فایل_صوتی #بیان_امیر
#برنامه_زنده
✍🏼در این برنامه استاد عشایری به شبهات زیر پاسخ میدهند :
1.بر اساس خطبه 146 نهج البلاغه آیا امیرالمومنین(ع) در حمله به ایران به خلفا کمک کرده است؟
2.بر اساس خطبه 146 نهج البلاغه آیا امیرالمومنین(ع) همگام و همراه با خلفا بوده است؟
#تاریخ_پخش : 1403.01.26
📡مرکز رسانه ای ولایت
📲مدیریت فضای مجازی
🔰 @velayattv
#استاد_عشایری_منفرد
#نهج_البلاغة
#بیان_امیر
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
34.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_منتخب #نهج_البلاغه
#بیان_امیر
👈رابطه و تعامل محبت آمیز امیرالمومنین(ع) با ایرانیان👌🙏
توضیحات استاد عشایری منفرد در مورد علت مشاوره دادن امیرالمومنین(ع) به خلیفه ی سوم در جنگ با ایرانیان و رابطه ی عجیب و محبت آمیز مولای متقیان علی(علیه السلام) با ایرانیان در زمان فتح ایران و دوران خلافت و حکومت ایشان بر ایران👌
🎙استاد#عشایری_منفرد
#تاریخ_پخش : 1403.01.26
🔰 @velayattv
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ_ویژه #ریلز #بیان_امیر
🎙 استاد عشایری
🎥 تا به مشکلات اینجور نگاه کردی؟!!
✅برنامه بیان امیر
💠روزهای یکشنبه ساعت 19:30
📺از شبکه جهانی ولایت
☑️ برای پیوستن به کانال کافیه روی لینک بزنی👇
🔰 @velayattv
#استاد_عشایری_منفرد
#شبکه_ولایت
#نهج_البلاغه
#بیان_امیر
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
بسم الله الرحمن الرحیم
استاد عشایری (حفظه الله) در دیباچهی بحث خارج قاعده اقدام که در ماه مبارک رمضان (1445) ارائه شد، چهار جلسهی اول را به مباحث ارزشمندی درباره قواعد فقهیه اختصاص دادند که در آن، بیش از 10 مسأله بررسی شده است:
1. قواعد فقهیه در تاریخ فقه اهل سنت چه تطوراتی داشته است؟
2. مباحثی مانند «الاشباه و النظائر» در فقه اهل سنت چگونه پدید آمد و چه تأثیری بر روند فقه اهل سنت نهاد؟
3. چه شد که اهل سنت از آثار «الاشباه و النظائر» به آثاری مانند «الفروق» رسیدند؟
4. تفاوت «نظریه فقهی» با «قاعده فقهی» چیست؟
5. تاریخ قواعد فقهیه در فقه امامیه چه سرگذشتی داشته است؟
6. «الاشباه و النظائر» در فقه امامیه با «الاشباه و النظائر در فقه اهل سنت» چه شباهتها و چه تفاوتهایی دارد؟
7. مهمترین آثار قواعد فقهیه در فقه امامیه کداماند و تفاوت آنها با یکدیگر چیست؟
8. ماهیت قاعده فقهی چیست و با مسائل اصولی چه تفاوتی دارد؟
9. «ابهام در ماهیت قواعد فقهی» را کدام اندیشمندان امامیه درک کرده و برای آن چارهجویی کردهاند؟
10. به هر کدام از این راهحلها ، چه نقدی وارد است و راهحل جایگزین پیشنهادی چیست؟
11. پیامدهای فقهی ابهام در ماهیت قواعد فقهیه چیست؟
علاقه مندان میتوانند صوت جلسات را از طریق لیست سنجاق شده یا 👈از این طریق👉 اقدام کنند.
#استاد_عشایری_منفرد
#فقه
#روش_شناسی
#قواعد_فقهیه
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_منتخب #نهج_البلاغه
#بیان_امیر
👈اقرار به دانش و تسلط بسیار کم 3 خلیفه ی اول نسبت به قرآن و احکام الهی‼️😐
بیانات بسیار جالب استاد عشایری در مورد اقرار یکی از متفکران و علمای معاصر وهابی در مورد سطح کم دانش و تسلط سه خلیفه ی اول در مورد قرآن و فقه اسلام که حاوی نکات بسیار مهمی است👌😞
🎙#استاد_عشایری_منفرد
#تاریخ_پخش : 1403.01.02
🔰 @velayattv
#استاد_عشایری_منفرد
#شبکه_ولایت
#نهج_البلاغه
#بیان_امیر
💯 کانال استاد محمد عشایری منفرد (حفظه الله)
🆔https://eitaa.com/ashayerimonfared