#یادداشت
قهرمانی فراسوی نظریه ها و برای همیشه تاریخ
▫️در وصف کسی که به قلم، ارزش و امنیت بخشید چه می توان نگاشت؟ کسی که در وقت بودن سالک بود و زمان رهیدن چون مالک جای خالی اش احساس می شود. کدام نظریه اجتماعی و فلسفی، ظرفیت تبیین و توصیفش را دارد؟ #قدرت_نرم_جوزف_نای که خالی از معناست و افقی سیاسی و اقناعی داشته و از واقعیت و حقیقت به دور است، چگونه می تواند این قدرت نرم و راهبردی مقاومت را تئوریزه کند؟
🔸 انسجام اجتماعی و گمنشافت #فردینادو_تونیس هم که عمق میدان ناقصی دارد و سطح هویت بخشی و انسجام را تنزل می دهد و توان تبیین جامعه و شاخص های دینی در بازتولید انسجام، بدون عقب نشینی تمدنی را ندارد.
🔹سرمایه اجتماعی بوردیو هم قدرت درک شخصیتی چون قاسم سلیمانی را ندارد. آنچه که در بودن و رفتن قاسم سلیمانی رخ داد، امری فراتر از یکسری ارتباطات شبکه ای مبتنی بر منفعت و فرمالیته در میان مردم بود. این شهید بزرگوار، حقیقتا دلهای یک ملت را حول یک ایدئولوژی و آرمان تجمیع نمود و جهان #سرمایه_اجتماعی را ارتقا بخشید و از ادعای نظریه فراتر عمل نمود.
🔸نظریه #اقتدار_کاریزماتیک ماکس وبر هم که در قیاس با شخصیت سردار، فقط کاریکاتوری از یک قهرمان را توان تئوریزه کردن داشت و باید گفت: ژنرال سلیمانی ما نه هیتلر بود نه سوپرمن و نه حتی چگوارا. عقل و عاطفه و حماسه را باهم گره زد و به دور از فیگورهای امروزی در دلها نقش بست و به عنوان یک #قهرمان_واقعی و نه پوشالی هالیوودی، در مکانیزم عقلانیت مدیریت و اجتماع، تحولی جدی ایجاد نمود و واژه ترس و عقب نشینی در دیپلماسی را به چالش کشید.
🔹آری قاسم سلیمانی #خودآگاهی مردم منطفه و جهان را چند لایه افزایش داد و زبان لکنت مظلومان جهان را درمان نمود. اما روشنگری او طعنه می زد به خودآگاهی و روشنفکری مارکس، فیسلوف و جامعه شناس آلمانی که جهان عاری از معنا و کمونیستی را آرزو داشت. اما مقصد قاسم سلیمانی از مبدا مقدسی شروع می شد و فرایند مقدسی تری چون #شهادت را طی نمود و مدینه فاضله و سرشار از معنا و حقیقت و عدالت برای رهروان راهش نوید می داد.
🔸شخصیت قاسم سلیمانی #فراپارادایمی بود و در قالب نظریه های موجود نمی گنجید. عقلانیت و عاطفه و حماسه و معنویت در یک وسعت فردی و اجتماعی جمع شده بود و آنچه که فیلسوفان و فقها و تئوریسین ها نوشته بودند، در یک میدان کنشگری تمام عیار به دوش کشید و در شخصیت خود و سپاه تحت امرش و مردمان معتقد به مرامش جامه عمل پوشانید.
🔹مردی که ذهنیت های اجتماعی را به هم نزدیک نمود و نظریه های دینی را به ساحت عمل گره زد و سپهر نظریه های اجتماعی و فلسفی را در نوردید و عشق به دین و ناموس و وطن را با مقوله قدرت آشتی داد و امری بین الاذهانی نمود و با تعمیق ارتباط قدرت و اجتماع از #کنش_ارتباطی و تفاهم هابرماسی سبقت گرفت.
🔸هژمونی #گرامشی و سرکوب رضایتمندانه مدنظرش را شکست و افقی جدید و معنوی تر به روی ادبیات سیاسی اجتماعی جهان گشود و روسای جهانرا دعوت به نگاه عمیق تر و دقیق تری به مردم و افکارعمومی نمود که برای خلق موقعیت و کنترل اجتماعی، نیاز به فریب نیست و مسیر رضایت مردم، قیام برای تک تک نیازهای مردم است (چه در مواقع سیل و زلزله و چه در بحران امنیتی) نه فرافکنی و توجیه بخاطر نشستن ها و ادعای رفراندوم به جهت نتوانستن ها...
✍علیرضامحمدلو
🆔 @andisheengelabi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 یادداشت رهبر انقلاب پیش از مطالعه کتاب زندگینامه خودنوشت شهید سلیمانی منتشر شد
بسمهتعالی
هر چیزی که یاد شهید عزیز ما را برجسته کند، چشمنواز و دلنواز است.
یاد او را اگرچه خداوند در اوج برجستگی قرار داد و بدین گونه پاداش دنیائی اخلاص و عمل صالح او را بدو هدیه کرد ولی ما هم هرکدام وظیفهئی داریم. کتاب حاضر را هنوز نخواندهام اما ظاهراً میتواند گامی در این راه باشد.
رزقناالله ما رزقه من فضله
سیّدعلی خامنهای ۹۹/۱۰/۷
📚متن کتاب زندگینامه خودنوشت شهید قاسم سلیمانی با عنوان «از چیزی نمی ترسیدم» که مزین به یادداشت رهبر انقلاب اسلامی است، امروز رونمایی شد. این کتاب شامل دست نوشتههای شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانهی مبارزات انقلابی در سال ۵۷ است.
💻 @Khamenei_ir
اثر استرایسند چیست؟
♻️#اثر_استرایسند (Streisand effect) پدیدهای است که در آن تلاش برای حذف، پنهان کردن یا سانسور برخی اطلاعات، منجر به انتشار و دیده شدن بیشتر آن توسط عموم شود. این پدیده معمولاً توسط اینترنت تسهیل میشود.
♻️در سال 2003 عکاسی به نام کنت آدلمن که در حال تحقیق بر روی فرسایش سواحل کالیفرنیا بود، موفق به ثبت 12000 عکس با هلی کوپتر شد. عکس 3850 در واقع نمایانگر بخشی از ساحل بود که در آن خانه ی ویلایی بازیگر معروف خانم استرایسند در آن وجود داشت. خانوم باربارا استرایسند بصورت اتفاقی متوجه این عکس شده و از کنت آدلمن و سایت پیکتوپیا شکایت کرد و کار را به دادگاه کشید. اما این کار نتیجه ی معکوس داد و عکسی که تا آن روز فقط 6بار دانلود شده بود توجه عموم را به خود جلب کرد و در یک روز 420000 نفر از آن بازدید کردند.
♻️این تنها یک نمونه از تلاش بدون نتیجه برای #حذف_مطلب_از_اینترنت می باشد که شبیه آن موارد بسیاری در زندگی افراد گوناگون و کشورها وجود دارد.
🆔@andisheengelabi
☝️تیتر این خبر باید اینطور باشه:
#کرونای_انگلیسی، لندن و ملکه الیزابت
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از زمانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 #زمانـه تقدیم میکند:
👈 سلطنت طلبان ببینند| #هشتگ_ها
🔹داستان ارتش رضاخان میرپنج
#واقعیت_پهلوی
#بازنشر_شود
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | sapp.ir/zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
بازنشر مطالب زمانه بدون ذکر منبع مجاز است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 پرچم آمریکا از بالای کنگره پایین کشیده شد.
آمریکا و دیگر هیچ...
بابانوئل نرفته #جوکر از راه رسید...
#ایالات_متحده_سابق_آمریکا
🆔@andisheengelabi
💢 سخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلاب در سالروز قیام ۱۹ دی
🔻 سخنرانی رهبر معظم انقلاب روز جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۹ در سالروز قیام ۱۹دی ساعت ۱۱ صبح به صورت زنده از شبکه یک سیما و Khamenei.ir پخش خواهد شد.
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از زمانه
🔴 اعتراف نشریه فارین پالیسی
🔹 نشریه آمریکایی فارین پالیسی در مقالهای در واکنش به حمله هواداران رئیسجمهور آمریکا به کنگره این کشور، تأکید کرد: آمریکا که حتی قادر نیست در خانه از دموکراسی محافظت کند، نمیتواند مدعی رهبری دموکراسی در جهان باشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
🆔 | @zamanehh
⭕️ توئیتر؛ توییت انگلیسی رهبر انقلاب درباره ممنوعیت واردات واکسن کرونا از انگلیس آمریکا و فرانسه را از دسترس خارج کرد.
👤رهبر انقلاب فرموده بودند:
🔹واردات واکسن کرونا از آمریکا و انگلیس #ممنوع است.
🔸به فرانسه هم سر ماجرای خونهای آلوده خوشبین نیستم
🔹اگر آمریکاییها میتوانستند واکسن درست کنند روزانه ۴۰۰۰ نفر تلفات کرونایی نداشتند.
🔸اگر فایزر میتواند واکسن درست کند اول خودشان مصرف کنند تا اینقدر فوتی نداشته باشند؛انگلیس هم همینطور.
و این است امپراطوری رسانه و جریان قدرت حاکم بر #شبکه_های_اجتماعی و بیطرفی مضحک پلتفرم های خارجی
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
#️⃣ جریان تحقیر و هشتگ های آلوده
🔸 در شرایطی که واکسن داخلی در مرحله تست انسانی محدود نیز به #موفقیت دست یافته، برخی که می توان به نام جریان تحقیر از آنها یاد نمود، سعی دارند با هشتگ واکسن بخرید و #شانتاژ علیه فرمایشات رهبرمعظم انقلاب در باب ممنوعیت واکسن های آمریکایی و انگلیسی و عدم اطمینان به واکسن های فرانسوی، جاده صاف کن فاجعه های احتمالی بهداشتی در آینده شوند.
🔸 #جریان_تحقیر که هر چه داریم را زبیگانه تمنا می کنند، یا وضعیت آمریکا را به خوبی رصد نمی کنند و میزان تلفات کرونایی شانرا نمی دانند که در یک روز ۴۰هزار فوتی دارند و یا دنبال تسویه حساب سیاسی علیه ملت ایران و #عزت_ایرانی هستند. نخبگان و دانشمندان ایرانی همان قهرمانان وطنی هستند که در ساخت سانتریفیوژهای هسته ای و سلول های بنیادی و موشک های دوربرد و ناوشکن و زیردریایی و پهباد و... امتحان خودش را پس داده و هژمونی نظامسلطه در منطقه را به زیرکشیده و به اذعان تاریخ و گفته وزیربهداشت، حدود۱۰۰سال است که واکسن تولید می کند.
🔸 باید گفت، تردید و تحقیق نسبت به تولیدات دشمن شماره یک خود، امری طبیعی است و ممنوعیت #واکسن_وارداتی از کشوری که در مسیر درمان ملت خود درمانده شده، کاملا قابل هضم و منطقی است. کشوری که بیشترین فوتی کرونا را دارد و اخیرا پزشک بیمارستانش سه هفته بعد از تزریق واکسن، بدون هیچگونه سابقه بیماری از دنیا رفته و چندنفر دیگر که تزریق آزمایشی واکسن داشته اند نیز دچار التهاب و #فلج_صورت شده اند، چگونه می تواند قابل اعتماد باشد؟
🔸سیاسی خواندن این تصمیم و #سوار_بر_هشتگ_ها، راهبرد معقول نظام در ممنوعیت واکسن های آمریکایی و انگلیسی را با عملیات سایبری تحت فشار قرار دادن، چیزی جز خودتحقیری و به چالش کشیدن هویت و #اصالت_ایرانی نیست. همان هایی که دم از کوروش کبیر و ایرانیت و تمدن ۷۰۰۰هزارساله میزنند، حال چه شده که اعتماد به جوانان و هموطنان #کوروش را برنمی تابند و مرغ ناکارآمد همسایه را هم غاز می دانند؟
✍️#علیرضا_محمدلو
@sedayehowzeh | صدایحوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا خرید واکسن آمریکایی خطرناک است؟
🔹۱۹ دی ۹۹ |رهبر معظم انقلاب: واردات واکسن کرونا از آمریکا و انگلیس به کشور ممنوع است
🆔 @andisheengelabi
🔎تردید و تحقیر و تحریف ذیل گفتمان تَکرار
🔸این روزها که آشوبهای کاخ سفید، حواس خیلی از دلدادگان و وادادگان قبله آمال آمریکایی را پرت نموده و #اتوپیای_آمریکایی را به چالش کشیده و به امری موهوم و مالیخولیایی تبدیل کرده است، سری بزنیم به گفت و گوهای رایجی که در حاشیه گفتمان دولت دیپلمات از تربیونهای عمومی مطرح شدند و جای تأمل و تأسف داشتند.
🔸یکی گفت که طوری قیمت ارز را تغییر دادیم که احدی از مردم متوجه نوسان قیمت نشد و هیچ صفی برای برای کالاهای اساسی شکل نگرفت..عجبا!
🔸آن دیگری که پوششی آمد و چون ضربهگیر، ناگفتهها را راحت به زبان آورد، گفت که اگر تیمی غیر از دولت ما سرکار بود تسلیم محض اقتصادی میشدیم و اقتصاد به فنا میرفت و بهتر از این نمیشد.
🔸دیگری که سرخوشتر بود و در وسط اغتشاشات، از رژیم مصرف ساندویچش جا نمیماند، گفت: پدرم به حاج قاسم گفت نرو منطقه عاقبت ندارد. و همچنین تأکید کرد که اگر ترامپ سر کار میماند بهتر بود، چون اعمال فشار باعث تغییر رفتار نظام یا تغییر اصل نظام میشد.
🔸حال و هوای #جریان_تحقیر که میگوید نمیتوانیم و باید وارد کنیم، #جریان_تردید که تکلیفش را در دوقطبیسازی میان مردم و سیستم تعریف کرده و #جریان_تحریف که گذشتههای معاصر را هم یا نمی گوید یا کاریکاتوری بیان میکند و یا خیلی درشت انکار میکند، این روزها شنیدنی و دیدنی است.
🔸این مثلث تحقیر و تردید و تحریف که دچار #فروپاشی_فکری و ایدئولوژیک و ازدست رفتن پایگاه مردمی و اعتماد عمومی شده، بطور #هیبریدی و متراکم، دست به کار شده و حافظه ملت را با تکرار معروف خودشان به فراموشی متهم کنند و خیلی وقیحانه دم از احساس تکلیف برای انتخابات میزنند.
🔸بقول آن اندیشمند بزرگوار نباید در زمین بازی اینها وارد شد و سراغ #آدرس_غلط هایشان رفت. فرار رو به جلوهایشان در زیر سوال بردن نظام و ولایت فقیه را نیز نباید جدی گرفت و فقط بطور مشخص و با حواس جمع پرسید که برای اقتصاد و معیشت مردم چه کردید؟ چرا چرخ سانتریفیوژها را معطل نمودید و چرخ زندگی مردم را همزمان تعطیل؟ روزهای ابتدایی دولت خود #آب مردم را به شرط دیپلماسی کردید و در ایستگاه آخر دولت فخیمه، #هوای_سالم را به تحریم گره زده و شرطی نمودید؟
🖌علیرضامحمدلو _ 1399 - دی ماه
@sedayehowzeh |صدای حوزه
🆔 @andisheengelabi
هدایت شده از خبرگزار
⛔️ افشاگری روزنامه گاردین:
واکسن فایزر با تهدید دونالد ترامپ و کاخ سفید تأیید شد‼️
✍ روزنامه انگلیسی گاردین با افشای این موضوع نوشت:
🔹مارک میدوز رئیس ستاد کاخ سفید در تماسی تلفنی با «استیون هان» رئیس سازمان غذا و داروی آمریکا را تهدید کرده بود در صورتی که واکسن کرونای شرکت فایزر را تأیید نکند، باید با سمت خود خداحافظی کرده و استعفا بدهد.
🔺 گاردین با اشاره به اینکه آن تماس تلفنی پس از توئیت دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا اتفاق افتاده است نوشت:
🔹ترامپ در آن توئیت، سازمان غذا و داروی آمریکا را لاکپشتی بزرگ، پیر و کُند توصیف کرد و از رئیس این سازمان خواست فوراً واکسن را تائید کند. ترامپ در این توئیت به استیون هان گفته بود: واکسن لعنتی را الآن توزیع کنید.» و این هشدار و تهدید ترامپ ، سازمان غذا و داروی آمریکا را وادار به تغییر زمانبندی خود برای تائید اضطراری واکسن فایزر کرد.
•┈••✾••┈•
💥با افشاگری ها و روشنگری های "تبیین و تحلیل وضعیت " همراه باشید 👇
eitaa.com/joinchat/1934098432C8010358641
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رونمایی از تندیس حاج قاسم سلیمانی در بلندی جولان مرز اسراییل
درود و سلام خدا بر روح بلند سپهبد حاج قاسم سلیمانی که صدای پایش و تمثال زیبایش نیز باطل السحر تمام جنگ های روانی و شناختی و هیبریدی دشمن بود و هست...
خداوندا! پاهایم سست است. رمق ندارد. جرأت عبور از پلی که از جهنّم عبور میکند، ندارد. من در پل عادی هم پاهایم میلرزد، وای بر من و صراط تو که از مو نازکتر است و از شمشیر بُرنده تر؛ اما یک امیدی به من نوید میدهد که ممکن است نلرزم، ممکن است نجات پیدا کنم. من با این پاها در حَرَمت پا گذارده ام و دورِ خانه ات چرخیده ام و در حرم اولیائت در #بین_الحرمین حسین و عباست آنها را برهنه دواندم و این پاها را در سنگرهای طولانی، خمیده جمع کردم و در دفاع از دینت دویدم، جهیدم، خزیدم، گریستم، خندیدم و خنداندم و گریستم و گریاندم؛ افتادم و بلند شدم. امید دارم آن جهیدنها و خزیدنها و به حُرمت آن حریمها، آنها را ببخشی.
خداوندا! سر من، عقل من، لب من، شامّه من، گوش من، قلب من، همه اعضا و جوارحم در همین امید به سر میبرند؛ یا ارحم الراحمین! مرا بپذیر؛ پاکیزه بپذیر؛ آنچنان بپذیر که شایسته دیدارت شوم. جز دیدار تو را نمیخواهم، بهشت من جوار توست، یا الله!
فرازی از وصیت نامه علمدار و سیدالشهدای مقاومت #حاج_قاسم_سلیمانی
🆔@andisheengelabi
سوادرسانه و آشنایی با تکنیک های عملیات روانی
#تکنیک_شماره_یک
برجسته سازی و بزرگنمایی
🔹تکنیک های جنگ روانی بخشی از مصرف روزمره ما انسان ها توسط رسانه ها و سیاستمداران شده است و دیگر چنین نیست که فقط ابزاری وسط جنگ های کلاسیک جهت غلبه بر دشمن باشد. از جمله تکنیک هایی که بشدت پرکاربرد بوده و از مهمترین ابزارهای جهت دهی به #افکارعمومی به حساب می آید، تکنیک برجسته سازی است که در فرم متنی و خبری یا در قالب مدیا و بصری عملیاتی می شود.
"بن اچ بگدیکیان" درباره تاثیر برجسته سازی وسایل ارتباط جمعی می گوید:
در میان صاحب نظران علوم سیاسی این نکته بدیهی است که رسانه ها نمی توانند به مردم بگویند چگونه بیندیشند، آنها می گویند که به چه بیندیشند.
به این ترتیب در برجسته سازی صریحا به شهروندان القا می شود که اولویت های فکری آنها چه چیزهایی است و این تعیین اولویت تا حدودی #تعیین_الویت_افکارعمومی در جامعه نیز خواهد بود.
"رابرت پارک جامعه شناس مکتب شیکاگو" به آنچه امروز فرایند برجسته سازی نامیده می شود، این چنین اشاره کرده است:
خارج از همه رویدادهایی که اتفاق افتاده و هر روز به وسیله گزارشگران و سازمان های خبری ثبت می شود، سردبیر مربوطه آن مواردی را برای انتشار انتخاب می کند که از نظر او نسبت به سایر موارد از #اهمیت و #جذابیت بیشتری برخوردار است.
پ.ن: امروزه رسانه ها چگونه اندیشیدن را هم به ما القا می کنند. پیش فرض سازی و تلقین و تکرار برای ساخت چنین مکانیزمی کاربرد دارند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
فلج شدن صورت ۱۳ اسرائیلی و جانباختن ۲۳ نروژی بعد از تزریق واکسن های آمریکایی و انگلیسی...
هر دم از این باغ( فایزر آمریکایی و واکسن انگلیسی) بری می رسد..
به تدریج، #حکمت_ممنوعیت و پاشنه آشیل واکسن های آمریکایی و انگلیسی روشن تر می شود. بهداشت و سیاست در قاموس نظام سلطه، گره خورده و تفکیک ایندو با هشتگ بازی و شانتاژ علیه فرمایش حکیم انقلاب، خدمت نیست که خیانت ناشی از خام اندیشی یا خباثت است.
🆔@andisheengelabi
#سواد_رسانه
#علوم_شناختی
اخبار، ساختار مغزتان را تغییر میدهد
اخبار مثل مواد عمل میکند. وقتی داستانی آغاز میشود، طبیعتاً میخواهیم بدانیم که به کجا میکشد. با صدها خط داستان مندرآوردی در سرمان، چنین میلی بیشازپیش جذاب شده و بیاعتنایی به آن دشوار میشود.
چرا اخبار اعتیادآور است؟ وقتی عادت میکنید اخبار را چک کنید، تحریک میشوید که حتی بیشتر از قبل چک کنید. توجهتان روی اتفاقهایی که سریع رخ میدهند متمرکز است، پس تشنه هستید تا دادههای بیشتری دربارهشان کسب کنید. این موضوع با فرایندی به نام «تقویت بلندمدت انتقال سیناپسی» (LTP) و مدارهای پاداش در مغز شما ارتباط دارد. معتادان دنبال مقدار بیشتری مادۀ مخدر هستند تا حالشان خوب شود، چون در مقایسه با غیرمعتادان به تحریک بیشتری نیاز دارند تا به آستانۀ #پاداش_رضایتبخش برسند. اگر توجهتان را روی چیزهای دیگر متمرکز کنید -مثلاً ادبیات، علوم، هنر، تاریخ، آشپزی، رسیدگی به حیوان خانگی، هر چیزی- بیشتر بر روی چیزهای دیگر متمرکز میشوید. مغز اینطوری کار میکند.
علم قبلاً فکر میکرد مغز ما مجموعهای از ارتباطهای متراکم است که بین ۱۰۰ میلیارد نورون داخل جمجمهمان شکل گرفته است، و این ارتباطها تا وقتی بزرگ بشویم تا حد زیادی تثبیت شده است. امروز میدانیم که اینطور نیست. مغز انسان بهشدت انعطافپذیر است. سلولهای عصبی به کرات ارتباطهای قدیمی را قطع میکنند و ارتباطات جدیدی برقرار میکنند. وقتی با پدیدۀ فرهنگی جدیدی از جمله مصرف اخبار وفق پیدا میکنیم، در نهایت مغزمان متفاوت میشود. تطبیق با اخبار در سطح بیولوژیک اتفاق میافتد. اخبار از نو برنامهمان را مینویسند. یعنی مغزمان متفاوت کار میکند، حتی وقتی در حال مصرف اخبار نیستیم. و این خطرناک است.
هر چه بیشتر اخبار مصرف کنیم، بیشتر از مدارهای عصبی مخصوصِ مرور و چندکارگی استفاده میکنیم، و به مدارهای عصبی مورد استفاده برای مطالعۀ عمیق و تفکر با تمرکز ژرف بیاعتناییِ بیشتری میکنیم. اکثر مصرفکنندگان اخبار -حتی اگر قبلاً کتابخوانهایی پرشور بوده باشند- تواناییشان برای خواندن و درک مقالات بلند و کتاب را از دست دادهاند. بعد از چهار، پنج صفحه خسته میشوند، تمرکزشان از بین میرود و آشفته میشوند. دلیلش این نیست که سنشان بالاتر رفته یا برنامههایشان سنگینتر شده است. علتش این است که ساختار فیزیکی مغزشان تغییر کرده است. به زبان استاد مایکل مرزنیچ (دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو) که در حوزۀ انعطافپذیری عصبی پیشگام است، «مغزهایمان را آموزش دادهایم تا به مزخرفات توجه کنند».
مطالعۀ عمیق از تفکر عمیق تمایزناپذیر است. وقتی خبر مصرف میکنید، مغزتان از نظر ساختاری تغییر میکند. این یعنی نحوۀ تفکرتان تغییر میکند. کسب مجدد توانایی تمرکز و تأمل، مستلزم یک رژیم همهجانبۀ عاری از اخبار است.
منبع: فصلنامه ترجمان
🆔 @andisheengelabi
#سوادرسانه
#علوم_شناختی
گستره خبرخوانی و افرایش خطاهای شناختی
اخبار به منشأ تمام خطاهای شناختی خوراک میدهد: #سوگیری_تأییدی. به طور خودکار و سیستماتیک شواهدی که در تضاد با پیشفرضهایمان هستند را به نفع شواهدی که باورهایمان را تأیید میکنند، رد میکنیم. از زبان وارن بافت: «بهترین کاری که انسان انجام میدهد، تفسیر اطلاعات تازه به شیوهای است که نتایج قبلی دستنخورده باقی بماند». این سوگیری تأییدی است. مصرف اخبار، مخصوصاً پذیرش اخبار سفارشی، این خطای انسانی را تشدید میکند. نتیجهاش میشود اینکه در غباری از دادههای ظاهراً تأییدکننده راه میرویم؛ حتی وقتی احتمالاً نظریههایمان دربارۀ جهان و خودمان اشتباه است. مستعد اطمینان بیشازحد به خود میشویم، دست به ریسکهای احمقانه میزنیم و دربارۀ فرصتها اشتباه قضاوت میکنیم.
اخبار نهتنها سوگیری تأییدی را تغدیه میکند، بلکه باعث تشدید خطای شناختی دیگری نیز میشود: سوگیری داستان. مغزهایمان در تمنای داستانهایی هستند که «با عقل جور در بیایند»؛ حتی اگر با واقعیت تطبیق نداشته باشند. و سازمانهای خبری با کمال میل این داستانهای ساختگی را عرضه میکنند. به جای اینکه فقط گزارش بدهند که بازار سهام ۲ درصد افت (یا رشد) کرده، گویندگان تلویزیونی خبر اعلام میکنند: «بازار به دلیل ایکس ۲ درصد افت داشت». این ایکس میتواند یک پیشبینی سود بانکی، ترس دربارۀ یورو، آمار حقوقبگیران غیرکشاورزی، تصمیمی فدرال، حملۀ تروریستی در مادرید، اعتصاب مترو در نیویورک، توافق بین دو رئیس جمهور یا در واقع هر چیزی باشد.
منبع:فصلنامه ترجمان
🆔@andisheengelabi
#سوادرسانه
تیپولوژی سه گانه در باب رسانه خوان ها
تیپ اطلاعات محور: برخی بشدت عاشق خبرند و در پی اطلاعات و داده بیقرارند. اینکه چه کسی چه گفت برایشان بسیار اهمیت دارد و کارکرد اصلی این پیگیری مجدانه، اشباع حس کنجکاوی و قدرت نقل خبر بالا برای صاحبان چنین روحیه و تیپ رفتاری است. #انبار_اطلاعات_خام هستند و انسان مطلع در پیشانی آنها نقش بسته است و به دلیل فقدان مبانی، تحلیل درست و واقع نمایانه ای ندارند و دچار نزدیک بینی یا دوربینی های بد موقع می شوند.
تیپ دانش محور: برخی برایشان دانش رسانه ای مهم است و کبریات و قواعد رسانه ای را بشدت دنبال می کنند و هیجان شناختی بالایی دارند. عمده کتاب های در باب رسانه و ارتباطات را خریده و خوانده اند و قافله دانش را رهروی قدران و جدی هستند. این تیپ رفتاری نیز دانشمندانی با پرستیژ و دیسیپلین بالا به شمار می آیند و از سر هیجان شناختی و نداشتن داده های کافی در تحلیل مسائل، چه بسا در #تله_های_ادراکی و خطاهای شناختی ناشی از ضعف در مساله شناسی گیر افتاده اند.
تیپ مساله محور: برخی از رسانه دان ها و خبرخوان ها به معنای واقعی، هم قواعد رسانه ای و راهبردها را خوب بلدند و هم دیتا و اطلاعات کافی جهت آنالیز و ارزیابی در چنته دارند و اساسا در رسانه به دنبال حل مساله هستند. دچار افراط و تفریط در خوانش رسانه ای نمی شوند و کمتر هیجانی شده و واکنش های تکانشی و آنی ندارند. #نقل_خبر_برایشان_یک_راهبرد_است نه جبران ضعف خودکم بینی و ارائه دانش برایشان یک رسالت به شمار می آید نه یک پرستیژ و افزایش شخصیت و سرمایه اجتماعی.
✅این تیپ رفتاری سوم، اطلاعات را با نگاهی قاعده مند و چینشی پازل گونه و حتی الامکان متصل باهم و شبکه ای مطالعه می کنند. از آنجایی که صرف مطالعه اخبار باعث کاشت روحیه انفعالی و اقدام انعکاسی می شود، هر متنی را با فرامتن و زیرمتن آن ضرب نموده و جمع بندی دقیق تری برای کنشگری فعال در اتمسفر رسانه ای طراحی می کنند تا از مارپیچ مصرف کننده های ساکت و مقلد رسانه ای به در آیند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
هدایت شده از زمانه
1.23M
🔴 #منبر_مجازی| حضرت زهرا(س) مظهر مبارزه با جریان تحریف
🔹 مکانیزم شکل گیری جریان تحریف از نفوذ تا خلق روایت
🖌 #علیرضا_محمدلو【 کارشناس زمانه】
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
چادر مادر.mp3
1.98M
#جهان_بینی
#فاطمه
✅ علامه مصباح یزدی: شاید عده ای مسخره کنند اما بنده باور دارم که چادر حضرت فاطمه (س) ...
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🏴eitaa.com/mesbahedustan 🏴@andisheengelabi
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
#یادداشت
گفتمان تسلیم، قم هراسی و فرافکنی به سبک انتخاب
🔹بافت خبری حاکم بر رسانههای دولت اعتدال حاکی است که فرافکنی و تولید کانال انحرافی برای مهندسی حواس افکارعمومی، مأموریت ویژه این روزهای جریان های رسانهای منتسب به دولت است و بایستی تا ایام انتخابات به دقت رصد شوند تا هرگونه تحریف، تشویش و تحریک در فضای رسانه خنثی و کم اثر شود.
🔹پایگاه خبری انتخاب که بارها به جرم نشر اکاذیب، تشویش و توهین، به تعلیق، تعطیلی و فیلتر محکوم شده است علیرغم اینکه خود را در بیوگرافی، سفید و فراجناحی معرفی میکند، اما در راستای احیای مجدد پروژه قم هراسی که این بار از جانب رئیسی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا کلید خورد و همچنین جاده صاف کنی برای گفتمان تسلیم و مذاکره و از طرفی به دنبال فرافکنی از سوء مدیریت دولتی در قطعی گاز، برق، آلودگی هوا، افت شدید شاخص بورس و... تیتری گزینشی و کاریکاتوری و غرضورزانه برای بازنشر خطبههای نمازجمعه هفته گذشته قم انتخاب کرد.
🔹حجت الاسلام سعیدی در خطبههای نماز جمعه قم با اشاره به ضرورت قطع وابستگی اقتصادی، توجه به توان داخلی و تمرکز بر اقتصاد درونزا گفته بود: نباید به گشایش اقتصادی از سوی دشمن دل بست و در صدد مذاکرات مخفیانه به امید رفع تحریم بر آمد که برای این سخنان به آیه قرآنی تمسک جسته بود که قطع ارتباط با بیگانگان را مانع فقر و عامل بینیازی و قطع وابستگی بیان میکرد.
🔹در واقع تأکید بر واژهای و تأکیدزدایی از واژههای اطراف و مفسر آن، شاید به ظاهر غلط نباشد و نمیتوان خرده گرفت ولی وقتی معنا و مراد حاکم بر کلام و خطبه را گزینشی بیان میکند، چیزی جز شیطنت و مأموریت برای تحریف از آن بر نمیآید که سایت خبری مذکور با برجسته سازی و تیتر زدن بخش "قطع ارتباط با بیگانگان مانع فقر می شود" علاوه بر تمسخر و خلاف منطق جلوه دادن تریبونهای دینی و مخالفان مذاکره با دشمن کینهتوز، تیری هم در امتداد قم هراسی شلیک نمود که بازار خبری را به نفع سوءمدیریت دولت روحانی آلوده کند.
🔹امروزه چینش خبری یک امر حرفهای است اما تحریف کلام و معنا، یک تکنیک عملیات روانی است که خطای شناختی مخاطب را در راستای اهدافی چون قم هراسی سوگیرانه و جاده صاف کنی برای مذاکرات مجدد شکست خورده رقم می زند که برای رسانههای دولتی و اصلاح طلب، تکنیکی آشنا است.
🖌حجت الاسلام علیرضا محمدلو
@sedayehowzeh |صدای حوزه
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
شهید نواب صفوی و تله #تحریف
🔹آقای #اکبرنژاد در سخنانی غیرمتعارف، شهید #نواب را فردی معرفی کرده که با بضاعت اندک به دنبال اجرای اسلام حداکثری بود...
@sedayehowzeh | صدایحوزه
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
شهید نواب، مبارزی احساسی یا شاخصی تشکیلاتی
◽️از این نوشته چنین برداشت می شود که انگار شهیدنواب صفوی یک حرکت احساسی با اهداف تخیلی و دور از واقعیت زمانه اش را دنبال می کرد. مقایسه حرکت فداییان اسلام با مدل حضرات معصومین علیهم السلام نیز ضمیمه شده تا نتیجه بگیرند که برای حرکت تمام عیار و حداکثری باید بضاعت کافی! داشت که شهید نواب فاقد آن توانایی بود.
◽️آنچه که از این متن و از مجموع واژگان منفی بکار رفته چون "آمال و آرزو" تا "یاس" و "بضاعت کم" و "خطا در برآورد توانایی" و... که بکار برده شده تا شواهد و مدارک ناقص علیه حرکت شهید نواب برداشت می شود، همگی دال بر این است که شخصیت شهید نواب یا درست شناخته نشده یا اینکه انگیزه ها و چشم انداز دیگری در فرامتن این تحریف و تقلیل شخصیت شهید نواب وجود دارد که قابل تامل و بررسی است.
◽️جهت روشن شدن اذهان باید گفت که شهید نواب در سال هایی ایده حکومت اسلامی را مطرح کرد و برایش مانیفست نوشت که بسیاری تصور حکومت بدون شاه را هم نمی توانستند داشته باشند. مانیفیستی که تمام جزییات وزارتخانه ها و ماموریت های نهادها و سازمان ها را نوشته بود و نشان از دغدغه واقعی داشت نه اتوپیایی تخیلی.
◽️شهید نواب علاوه بر چهره مبارزاتی و به ضمیمه چشم انداز حکومت اسلامی که تشریح و تدوین کرده بود، در سطح منطقه و جهان اسلام نیز با اخوان المسلمین و #جنبش_های_اسلامی مرتبط بود و بده بستان فکری و عملیاتی با جریان های دینی در سطح وسیع برقرار نموده بود.
◽️شهید نواب نه تنها یک کاریزمای عملیاتی داشت که در عرصه اقدام ضداستکباری و بینش اجتماعی و سیاسی، زمینه ساز و جاده صاف کن جریان ملی شدن صنعت نفت ایران نیز شدند که در تاریخ معاصر انقلاب اسلامی ضبط و ثبت شده است.
◽️چطور می شود شخصیتی که دغدغه و #مانیفست_حکومت_اسلامی دارد، برای کمک به فلسطین هزاران نفر را بسیج و آماده اعزام می کند و به تعبیری تشکیلاتی عمل می کند و نگاه فراسرزمینی هم دارد، برای مناظره با کسروی ها در صحنه روشنگری و تببین حاضر می شود و برای حفاظت از صندوق های رای در انتخابات به دستور آیت الله کاشانی سازماندهی و طراحی عملیات می کند و برای رهبرانقلاب، اولین چهره تاثیرگذار در سطح بینش و اقدام سیاسی_انقلابی علیه امپریالیسم لقب می گیرد و در مجموع هم صاحب ایده و چشم انداز بوده و هم اهل اقدام است و هم منطق تشکیلاتی دارد، اینچنین بی مهری در تبیین شخصیتش صورت می گیرد.
◽️شاید نشست و برخاست بیش از حد با مدعیان عصرحیرت و تسلسل اندیشه ها رفتارهای خارق عادت باعث شده تا جرقه ها و مناشی انقلاب اسلامی را به جرم برخی خلاء ها و نقاط ضعف موجود در نتایج انقلاب، به چالش بکشند و با این ادعا که چون انقلاب اسلامی، ظرفیت تحقق تمام اسلام و احکام اسلامی را تابحال نداشته، پس از اساس این انقلاب را حرکتی مالیخویایی و احساسی بنامند.
◽️باید گفت که مدعیان فقه و تمدن اگر واقعا این عناوین را بدون غرض و در دیالکتیک با اندیشمندان انقلاب دان و تمدن خوان و اسلام شناش درک نمایند، شاید نتایج بهتری در باب شخصیت ها و شاخص های تاریخ انقلاب نیز به دست آورند.
◽️ مراحل پنجگانه انقلاب اسلامی نیز منظومه ای است که متدولوژی امامین انقلاب را برای وصول به تمدن اسلامی و تحقق حداکثری از اسلام در حد توان یک مومن منتظر مشخص و معرفی می نماید.
✍علیرضامحمدلو
@sedayehowzeh | صدایحوزه