🎯 چرا اغلب احساس میکنیم در حال «از دست دادن» فرصتها هستیم؟
— «ترسِ از دست دادن»، شبکههای اجتماعی و زندگی واقعیمان را به یک اندازه تسخیر کرده است
📍دایرههای قرمز رنگی که رویشان اعدادی نوشته شده و کنار برنامکهای مختلف گوشی همراهمان ظاهر شدهاند؛ فرشتههای عذابی که یک دم از روی شانهمان پر نمیزنند. آنقدر وسواس انگشتزدن روی آنها گرفتارمان کرده که حتی در خوابهایمان میبینیمشان. چرا اعلانهای #شبکههای_اجتماعی یا زنگ یک پیامک یا تماس جدید اینقدر برایمان مهم شده؟ #نگرانی برای ازدستدادن خبرها در روزگار شبکههای اجتماعی چنان بالا گرفته است که حالا نامی برای خودش دارد: #فومو یا «ترس ازدستدادن».
🔖 ۲۸۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۷ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
http://tarjomaan.com/neveshtar/9725/
🔗 @andisheengelabi
#ضعف_جامعه در برابر زورگویان طغیانگر ریشه در ضعف خانواده دارد....
طغیانگران همیشه به دنبال ایجاد بی بندوباری در جوامع هستند و به بهانه اصالت فرد، #خانواده را نابود می کنند.
#استادپناهیان
@andisheengelabi
دنیای پساکرونا و هویتهای ازدسترفته مکانی
عباس فقیه خراسانی
مکان، بخشی از #هویت فرد را می سازد. مکان و هویت به هم پیوسته اند. مکانی که فرد در آن حضور داشته، بخشی از آن بوده و بدان شکل داده و از آن هویت گرفته است. دنیای دوران کرونا و #سبک_زندگی_قرنطینگی این بخش از هویت فرد را از او میستاند. هویتی که در دنیای مخاطره آمیز مدرن به درستی هم تعریف نشده است. «من که هستم و در کجای این عالم قرار دارم؟». اگرچه روانشناسی محیطی میکوشد تا برای انسان هویتی وابسته به مکان دست و پا کن...
@andisheengelabi
ادامه متن در:
https://bit.ly/3blGCWJ
#زبان🔸دچار فومو هستید؟
حضور مداوم در رسانهها و شبکههای اجتماعی میتواند جنبه حادی به خود بگیرد که به آن فومو (FOMO) میگویند. #فومو مخفف عبارت زیر است:
Fear of missing out
#فومو یعنی ترس از دست دادن، ترس از نبودن در شبکهها به این مفهوم که فرد گمان میکند اگر دائما کانکت و #آنلاین نباشند از همه چیز عقب میافتد.
فومو یک بیماری است، بیماری دائما آنلاین
بودن، بیماری نگرانی از دست دادن یک رویداد و ترس از قافله عقب ماندن.
@andisheengelabi
📍دیکتاتوری #شبکههای_اجتماعی:
🔹State Of Nature, by Cihan Aksan And Jon Bailes:
🔻یک سوال درباره شبکههای اجتماعی مشهور از چند متفکر رسانه و استاد دانشگاه پرسیده شده است. بسیاری از آنها معتقدند، این شبکهها که قرار بود امیدبخش دموکراسی باشند، تبدیل به ابزار سرمایهداری شدهاند. «نفت جدید سرمایهداری»، قدرت خود را مقابل نیروهای مخالف تحمیل میکند و نمیگذارد #عدالت و #آزادی تحقق یابد.
گرت لاوینک، نظریهپرداز رسانه معتقد است: «وقت آن رسیده که از پلتفرمهای غالب عبور کنیم. دنبال نکردن کافی نیست، باید #فیسبوک را غیر فعال و حذف کنید. اینکه از نقض حریم خصوصی خود شاکی باشید کفایت نمیکند: وقت آن رسیده که یک کار اساسی کنید. »
📌ادامه این مطلب را در باشگاه اندیشه بخوانید:
🔗 http://bashgah.net/go/sh42s/
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍خیانت رسانه ها، رضایت ما
🔻خبر پشت خبر، ویدئو پشت ویدئو، #اسکرول کردنهای بیانتها و … ما را به مصرفکنندههایی تبدیل کرده که حتی نمیخواهیم مسائل چالشبرانگیز را بدانیم. #رسانهها باعث شدهاند ما به هرچیزی که نیاز به اندکی #تفکر دارد یک نه بزرگ بگوییم.
رسانه در تعامل با #قدرت، ما را در حبابهایی گرفتار کرده تا هر گروه تنها چیزی را بشنود و بخواند که دوست دارد. با دقت صفحه #اینستاگرامتان، سایتهای مورد علاقهتان و … را بنگرید.
چگونه این اتفاق میافتد؟ تماشا کنید.
#فیلم
📌 نسخه باکیفیت:
🔗 http://bashgah.net/go/mll12/
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍آیا تکنولوژی خطرناک است؟ #هایدگر پاسخ میدهد.
🔻مارتین هایدگر، فیلسوف معروف قرن بیستم، #تکنولوژی را به شیوه خودش به چالش میکشد. اما آیا از نظر او تکنولوژی خطرناک است؟
او در پرداختن به موضوع تکنولوژی از ظواهر امر فراتر رفته و به #روح_حاکم بر آن پرداخته. تماشا کنید!
#فیلم
📌نسخه با کیفیت را در سایت باشگاه اندیشه تماشا کنید 👇
http://bashgah.net/go/tbt12/
@andisheengelabi
📍از مگامال تا آمازون
چگونه اینترنت در خدمت سرمایه است؟
🔹احسان عزیزی، پژوهشگر علوم اجتماعی:
🔻به نظر میرسد دیجیتالی شدن زندگی بشر روندی روزافزون و صعودی را سپری میکند، چنانچه کسب و کارهای محلی و سنتی در یکی دو دههی اخیر در کشورهایی که زیرساخت کسب و کارهای #دیجیتالی و اینترنتی را فراهم کردهاند دچار زوال و رکود و کساد شده است. #سرمایهداری دیگر به ساخت و ساز مالها و فروشگاههای بزرگ زنجیرهای در دنیای حقیقی کفایت نمیکند، بلکه بستر تبلیغاتی و انقیادگر #اینترنت را در جهت #مصرف_هرچه_بیشتر کالاها کارکرد تسریع بخش و تسهیلگری ایجاد کرده است: غایت، انباشت هرچه بیشتر سرمایه است.
از این روست که وبسایتهایی مانند آمازون، یوتیوب، #فیسبوک و بسیاری دیگر کارکردی بسیار گستردهتر و عظیمتر برای #تبلیغ، عرضه و فروش کالاها دارند، کارکردی نه در مقیاس شهری (مانند آنچه مالها و پاساژها) که مخاطبان محدودی در سطح شهرها و کشورها دارند، بلکه در مقیاس جهانی.
📌 ادامه این مطلب را در باشگاه اندیشه بخوانید 👇
🔗 http://bashgah.net/go/kkb41/
@andisheengelabi
🔰 حکمرانی در جهان پس از #کرونا چگونه خواهد بود؟
🔹تحلیلی از رویارویی تمدنیِ عقلانیت توحیدی و عقلانیت مادی در بحران کرونا
🔹 متن کامل یادداشت را از اینجا بخوانید:
https://bit.ly/2zswIpi
@khamenei_ir
AghebatBeKheiri01-18k.mp3
6.59M
#عاقبت_بخیری 1
❇️ ضرورت نگرانی راجع به عاقبت بخیری
🔷 #خوب_ماندن مهمتر از خوب بودن است....
🔘 حالات #امیرالمومنین در شب نوزدهم...
استاد #پناهیان
@andisheengelabi
#شخصیت_حضرت_علی(ع) از نگاه شهید مطهری
4. بیان اوصاف علی(ع:) پیش از آنکه امام عادل برای دیگران باشد و درباره دیگران به #عدل رفتار کند خود شخصا موجودی متعادل و متوازن بود. کمالات انسانیت را باهم جمع کرده بود. هم اندیشه ای عمیق و دور رس داشت و هم عواطفی رقیق و سرشار، کمال جسم و کمال روح را توام داشت. شب هنگام عبادت از ماسوی می برید و روز در متن اجتماع فعالیت می کرد. روزها چشم انسان ها #مواسات و از خودگذشتگی های او را می دید و گوش هایشان پند و اندرزها و گفتارهای حکیمانه اش را می شنید و شب چشم ستارگان اشک های عابدانه اش را می دید و به گوش آسمان مناجات های عاشقانه اش را می شنید. هم مفتی بود وهم حکیم، هم عارف بود و هم رهبر اجتماعی، هم زاهد بود و هم سرباز، هم قاضی بود و هم کارگر، هم خطیب بود و هم نویسنده، بالاخره به تمام معنی یک انسان کامل بود با همه زیبایی هایش.
5. علی(ع) #شخصیت_دو_نیرویی: علی(ع) از مردانی است که هم جاذبه دارد و هم دافعه و جاذبه و دافعه او سخت نیرومند است. شاید در تمام قرون و اعصار، جاذبه و دافعه ای به نیرومندی #جاذبه و #دافعه علی(ع) پیدا نکنیم. دوستانی دارد عجیب، تاریخی، فداکار، با گذشت، از #عشق او همچون شعله هایی از خرمنی آتش سوزان و پرفروغ اند جان دادن در راه او را آرمان و افتخار می شمارند ودر دوستی او همه چیز را فراموش کرده اند. از مرگ علی(ع) سالیان، بلکه قرونی گذشت اما این جاذبه همچنان پرتو می افکند و چشم ها را به سوی خویش خیره می سازد. در دوران زندگیش عناصر شریف و نجیب، خداپرستانی فداکار و بی طمع، مردمی با گذشت و مهربان، عادل و خدمتگزار خلق کرد و حول محور وجودش چرخیدند که هرکدام تاریخچه ای آموزنده دارند و پس از مرگش در دوران خلافت معاویه و امویان، جمعیت های زیادی به جرم دوستی او در سخت ترین شکنجه ها قرار گرفتند اما قدمی را در دوستی و عشق علی(ع) کوتاه نیامدند و تا پای جان ایستادند.
6. جاودانه ماندن علی(ع): علی(ع) اگر #رنگ_خدا نمی داشت و مردی الهی نمی بود فراموش شده بود. تاریخ بشر قهرمان های بسیار سراغ دارد قهرمان های سخن، قهرمان های علم و فلسفه، قهرمان های قدرت و سلطنت، #قهرمان میدان جنگ ولی همه را بشر از یاد برده و یا اصلا نشناخته است اما علی(ع) نه تنها با کشته شدنش نمرد بلکه زنده تر شد خود می گوید: “گردآورندگان دارایی ها در همان حال که زنده اند مرده اند و دانشمندان (علمای ربانی) پایدارند تا روزگار پایدار است جسم های آنها گمشده است اما نقش های آنها بر صفحه دل ها موجود است. ”(1) درباره شخص خودش می فرماید: “فردا روزهای مرا می بینید و خصایص شناخته نشده من برایتان آشکار می گردد و پس از تمام شدن جان من و ایستادن دیگری به جای من مرا خواهید شناخت”(2)
ادامه این محتوا در لینک 👇
http://www.mortezamotahari.com/fa/ArticleView.html?ArticleID=78784
#اینستاگرام
🔸پدیده سوئیت هوم
#سوئیتهوم اصطلاحی است که بعضی کاربران اینستاگرام برای مشهور کردن خود از آن استفاده میکنند. آنها هر روز عکسهایی بسیار زیبا و خوش رنگ و لعاب از جزئیات خانه و زندگی خود و اعضای خانوادهشان، از قصه آشنایی با همسر گرفته تا بارداری و نکات خانهداری و البته بچهداری منتشر میکنند.
تا اینجای کار، همه چیز عادی است. با افزایش فالوئرهای اینستاگرامرها، برندهای مشهور نیز برای تبلیغ محصولاتشان به سراغ آنها میروند.
چراکه #تبلیغ در این صفحات، بسیار ارزانتر از رسانههای رسمی است و البته درآمد بسیار خوبی برای اینستاگرامری است که هیچ کار خاصی نمیکند جز استفاده از آن کالا.
قیمت یک #استوری یا #پست تبلیغی، ممکن است به چند میلیون تومان هم برسد. اما در بسیاری موارد، هیچ پولی جابجا نمیشود و تبلیغ کننده فقط افتخار دریافت رایگان یک کالا یا خدمات را پیدا میکند.
ضربه اصلی سوئیتهومها، به #افسردگی مخاطبانشان یا ترویج مصرفگرایی خلاصه نمیشود. به جامعهای فکر کنید که درآمد #بلاگرها و سوئیتهومهایش بسیار بیشتر از پزشکان، صنعتگران و فرهیختگان است.
فارس
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 #قدرت_رسانه و واقعیت گرایی آن
⭕️ رسانه ها قابلیت این را دارند که بدترین شرایط را عالی نشان دهند و بالعکس، در مورد آدمها هم همین مثال صادق است..
❌ مراقب باشید سه چرخه را به جای بنز به شما نفروشند ..!!!
@andisheengelabi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 حالا که خدا فرصت داده از او معذرت بخواهیم
🔺️ رهبر انقلاب: شب قدر، فرصتی برای مغفرت و عذرخواهی است. از خدای متعال عذرخواهی کنید. حال که خدای متعال به من و شما میدان داده است که به سوی او برگردیم، طلب مغفرت کنیم و از او معذرت بخواهیم، این کار را بکنیم، والّا روزی خواهد آمد که خدای متعال به مجرمین بفرماید: «لایؤذن لهم فیعتذرون». خدای نکرده در قیامت، به ما اجازه عذرخواهی نخواهند داد. به مجرمین اجازه نمیدهند که زبان به عذرخواهی باز کنند؛ آنجا جای عذرخواهی نیست. اینجا که میدان هست، اینجا که اجازه هست، اینجا که عذرخواهی برای شما درجه میآفریند، گناهان را میشوید و شما را پاک و نورانی میکند، از خدای متعال عذرخواهی کنید. اینجا که فرصت هست، خدا را متوجّه به خودتان و لطف خدا و نگاه محبّت الهی را متوجّه و شامل حال خودتان کنید. «فاذکرونی اذکرکم»؛ مرا به یاد آورید، تا من شما را به یاد آورم. ۱۳۷۶/۱۰/۲۶
💻 @Khamenei_ir
روزه و روضهی ما فرق ندارد باهم
هر دو یاد لب عطشان تو انداخت مرا..
#دمافطارفقطذکرحسینمیچسبد
@andisheengelabi
4_5902523501343934348.mp3
1.51M
🎵پیشنهادی متفاوت برای شب قدر
#کلیپ_صوتی
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ |
حیدر حیدر با نوای حاج محمود کریمی
شب شهادت مولای متقیان تسلیت
@andisheengelabi
شناخت مرام مبارزاتی امیرالمومنین(ع)
مبارزه علی علیه السلام در سه جبهه علیه #تحجر تکفیری خوارج، علیه #سکولاریزم شیطنت آلود معاویه و به نفع #عدالت و علیه دنیاستیزی اصحاب جمل
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 #واقعیت_افزوده در چند سال دیگر جزئی از زندگی بشر میشود
🔸️یکی از خطرات پیشرفت رسانه عدم استفاده صحیح از تکنولوژی است با این تکنیک مرز بین دنیای مجازی و واقعی از بین خواهد رفت...
@andisheengelabi
📙📘معرفی #کتاب
🔸نام کتاب: "کارکردهای رسانه ای تلفن همراه و پیامدهای آن".
🔹این کتاب نوشته «ویرپی آکسمن» و «سانتو تیوونن» با ترجمهای از احسان موحدیان و احمدرضا شاهعلی از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها منتشر شد.
📘 کتاب کارکردهاي رسانهاي تلفن همراه و پيامدهاي آن با توجه به نقش و اهميت فناوريهاي نوين ارتباطي و پيدايش اشکال جديد ابزارهاي رسانهاي منتشر شده و شامل پنج مقاله است که هر يک بخشي از جنبههاي اجتماعي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي تبديل تلفن همراه به يک رسانه قابل حمل و متحرک را بررسي کردهاند. بدين منظور از پژوهشهاي ميداني گسترده و مصاحبههاي متعدد استفاده شده که با توجه به فنلاندي بودن اکثر نويسندگان و محققان مقالات مذکور، بخش اعظم آنها در فنلاند صورت گرفته است.
🔗برای مطالعه بیشتر به لین زیر مراجعه کنید؛
https://khabaronline.ir/news/394357
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 #خبر_فاسق گاهی آهنگِ فلسفه و علم پیدا میکند و باطل با حق ممزوج میشود تا تشخیصِ بُطلان مشکل شود.
💥 #نبأ_فاسق برای اینکه فحشا و #همجنسگرایی را به یک #عاطفۀ_معقول تبدیل کند، گزارۀ علمی تولید میکند و در روانشناسی میگوید نیاز جنسی انسانها یک طیف است!
@andisheengelabi
▪️ #فومو؛ طاعون مدرن
🔹«ترس از دست دادن» یا «فومو» آخرین اختلال فرهنگیای است که بیسروصدا آرامش ذهن ما را تحلیل میبرد. فومو زادۀ پیشرفت تکنولوژیک و گسترش اطلاعات است و به احساس از دست دادن چیزی مهیجتر، مهمتر و جالبتر گفته میشود که در جایی دیگر در جریان است. بر اساس یک مطالعۀ جدید، ۵۶ درصد از کسانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، از این #طاعون_مدرن رنج میبرند.
🔹قهرمانان داستانهای قرن نوزدهمی، عمری درگیر تنها یک فرصتِ از دست رفته بودند، اما امروزه جریان بیوقفۀ اطلاعات به طرز نگرانکنندهای جهانی را به یادمان میآورد که از چنگمان میگریزد.
🔹بخش عمدۀ پشیمانیهای ما در پایان زندگی، مربوط به چیزهایی است که انجام ندادهایم و نه چیزهایی که انجام دادهایم. مجموعۀ گیجکنندهای از نمایشها، مهمانیها، کتابها و آخرین مدهای مصرفیای که رسانههای اجتماعی به خوردمان دادهاند، به همین اندازه، این بلا را سرمان میآورند. شخصیتهای آنلاین جذابی که از خودمان ساختهایم -و از دور بسیار فریبندهاند- فومو را از این هم وخیمتر میکنند.
🔹شری ترکل، روانشناس اجتماعی موسسۀ فناوری ماساچوست، مولف کتاب، تنها باهم: چرا بیشتر از تکنولوژی انتظار داریم و کمتر از یکدیگر (۲۰۱۸)، مینویسد تکنولوژی به سازۀ اصلیای بدل شده که صمیمیت را با آن تعریف میکنیم. ما صدها یا حتی هزاران دوست در شبکههای اجتماعی را با رفقای بدردبخور صمیمیمان در واقعیت اشتباه میگیریم.
🔹با بهرهگیری از صدها مصاحبه، ترکل ادعا میکند، پیشرفت تکنولوژیک، باعث #زوال_تدریجی روابط مهم ما با والدین، فرزندان یا شریک زندگیمان- شده و نوع جدیدی از #تنهایی را ایجاد کرده است. با توجه به ناامنیای که در روابطمان احساس میکنیم و نگرانیای که دربارۀ صمیمیت داریم ترکل ادعا میکند که در جهان تکنولوژی، هم به دنبال روشهایی برای برقراری رابطه میگردیم و هم میخواهیم از خود در برابر رابطهها محافظت کنیم.
@andisheengelabi
دومینوی #نفوذفرهنگی در عالم خواب و بیداری
🔸واقعا رسالت یک رسانه چیست؟ خط قرمزش کجاست و نظام حساسیت های رسانه ای شامل چه عناصر و متغیرهایی است؟ رصد و دیده بانی فرهنگ جامعه اگر مسئولیت درجه یک رسانه نباشد پس چه دردی را دوا خواهد کرد و آیا لای جرز دیوار نمی خورد؟
🔸با اعتماد به سکوت کدامین رسانه ها و همکاری و توجیه کدامین مقام و مسئول سیاسی و فرهنگی و... می توان در عالم خواب و بیداری و خیلی رک و راست، اساس #هویت و متغیراصلی یکپارچگی دینی و اجتماعی یک جامعه را هدف قرار داد؟ آیا بحران #کرونا را بستر خلوتی برای نفوذ فرهنگی یافته اند یا قصد #تمرکززدایی از خبر و اتفاق دیگری را دارند...الله اعلم!
🔸خانمی دولتی که در حد یک شهرستان هم نتوانسته بود ابتکار و تخصص و شایستگی اش را به اثبات برساند، حال در جایگاه یک مقام مسئول و مشاور دولتی بقول خودش در عالم خواب و بیداری پستی را فوروارد و در کانال خود بارگزاری می کند که برای تبریک روزجهانی خانواده، اساس #خانواده را زیر سوال می برد.
🔸این ترفند رسانه ای که #ذائقه و حساسیت نظام فکری رسانه ای و فرهنگی جامعه را محک می زند تا به عادی سازی #همجنس_بازی یا گرایی منجر شود نامش چیست؟
آیا از #مارپیچ_سکوتی که حاکم و طراح بلامنازع آن دولت و #وزارت_ارتباطات است و بازی بدون توپ وزارت فرهنگ و ارشاد می توان سراغی از شخص یا شاخص دیگری گرفت؟
🔸واقعا #سبک_زندگی_اسلامی چندمین مهره از دومینوی نفوذ فرهنگی تفکر لیبرال حاکم بر فرهنگ و رسانه ماست که بایستی فتح شود؟ آیا به آخر خط رسیده ایم یا هنر و رسانه #لیبرال زیر سایه دولت سکولار، خیلی رو بازی می کند؟
🔸خانم #مولاوردی حواستان به نسل جوان و نوجوان امروز جامعه قطعا نیست ولی کودکان این جامعه را مدتی است که #پروتکل های_۲۰۳۰ جهانی شما و دولت فخیمه تان در برخی نقاط کشور و با چراغ نیمه روشن و خاموش در نوردیده است..
آری باور می کنیم از شما که از فرط خستگی و در عالم خواب و بیداری، فقط قصد تبریک روزجهانی خانواده را داشتید ولاغیر...
علیرضامحمدلو، پژوهشگر و مدرس سوادرسانه
@andisheengelabi