فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
# بلاک_چین چیست و چگونه کار می کند؟
خودتان را برای آینده ای متفاوت آماده کنید.
@asrehooshmandi
پیشنهاد تشکیل #کمیسیون_ویژه_فضای_مجازی در مجلس
✅ همه گروه های مجلس حامی تشکیل کمیسیون ویژه
🔹پیشنهاد جمعی از نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی در مجلس با ۲۰ امضاء تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد.
🔹پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی به امضای محمدرضا عارف، حمیدرضا حاجیبابایی و کاظم جلالی رؤسای فراکسیون امید، نمایندگان ولایی و مستقلان ولایی رسیده است.
@asrehooshmandi
مجلس برای ارتقای سواد رسانه ای برنامه ای دارد؟
پیشنهاد جمعی از نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی در مجلس با ۲۰ امضاء تقدیم هیات رئیسه مجلس شده است. نگاهی به ترکیب امضاکنندگان که روسای فراکسیونهای امید، نمایندگان ولایی و مستقلان ولایی نیز در بین آنها دیده می شود، نشان از پذیرش ضرورت توجه ویژه به این مهم و عزمی فراجناحی جهت برنامه ریزی و قانون نویسی در این بخش دارد.
این رویداد مبارک را باید به فال نیک گرفت و امید داشت در کنار تمام اقداماتی که می تواند به بهبود روش های زیست در فضای رسانه ای شده امروز کمک کند، توانمندسازی مخاطبان در نحوه تعاملشان با رسانه (اعم از شبکه های اجتماعی و اقسام دیگر آن) در دستور کار قرار گیرد.
توانمندسازی مخاطبان جز از طریق آموزش و ارتقاء سواد رسانه ای و تقویت مهارت های تفکری رخ نخواهد داد. سواد رسانه ای بسان یادگیری مهارتی است که به مخاطبان می گوید در بزرگراه های ارتباطی و اطلاعاتی از چه مسیری حرکت کنند تا هم آسیب کمتری ببینند و هم مناظر بهتری را مشاهده کنند.
حال که از ابتدای سال بحث کاهش تمرکز حضور کاربران در یک پیام رسان و تقویت پیام رسان های داخلی مطرح شده و مجلس نیز ضرورت توجه به این مهم را دریافته است، در کنار برنامه ریزی ها برای ایجاد اعتماد و تقویت امکانات پیام رسان های داخلی که البته هم لازم است و هم ضروری، مخاطبان به عنوان اصلی ترین رکن، باید در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گرفته و آموزش عمومی سواد رسانه ای بطور ویژه در دستور کار همه تصمیم سازان کشور قرار گیرد.
اگر مخاطبان از طریق آموزش سواد رسانه ای، توانمند نشوند هر پیام رسانی می تواند مشکل آفرین باشد.
پیشنهاد تشکیل کمیسیون فضای مجازی بناست روز سه شنبه در صحن علی مجلس بررسی شود و قطعا امضاکنندگان درباره اهداف تشکیل این کمیسیون سخن خواهند گفت. امیدوارم یکی از اهداف و کارویژه های این کمیسیون برنامه ریزی برای بسط و نهادینه سازی سواد رسانه ای در کشور باشد. تلاش برای افزایش سواد رسانه ای همه مردم، همچون آموزش ماهی گیری به آنهاست. بیایید به جای دادن ماهی، ماهیگیری را آموزش دهیم. مخاطب توانمند مواجه صحیح با رسانه و پیام های رسانه ای را فراگرفته است.
نیاز به فراگیری سواد رسانه ای، امروز یک #واجب_خیلی_فوری است.
#معصومه_نصیری
#قائم_مقام_انجمن_سواد_رسانه_ای_ایران
#مطالبه_گری
@asrehooshmandi
🔴نکته خیلی خیلی مهم
در خبرها به کلیدواژه ها و میزان تکرار آنها دقت کنید.
اولین سوال سواد رسانه ای را یادآوری می کنم:
♨️این پیام را چه کسی ارسال کرده است؟
♨️هدف او از ارسال این پیام چه بوده است؟
بعد از این بررسی حتما به تکنیک هایی که برای اقناع شما استفاده شده است، دقت کنید.
چند تکنیکی که قبلا توضیح داده شده را یادآوری میکنم:
#همراهی_جماعت: همه دارند یک کار را انجام می دهند و شما از قافله عقب مانده اید.
#تکرار: تکرار بیش از حد یک پیام و کلمه برای باورپذیری آن.
#دروغ_بزرگ: دروغ را بقدری بزرگ بگو که نتوان باورش نکرد.
❌#مخاطب_هوشمند از خودش حتما باید سوال کند چرا این پیام ها با این حجم و گستردگی منتشر می شود؟ نفع اقناع مخاطب برای ارسال کننده اش چیست؟
❌وقتی به یکباره حجم تولیدات رسانه ای به سمت یک موضوع می رود حتما کمی عقب بنشینید و خوب نگاه کنید و حتما بپرسید چرا. چرا الان؟ چرا این موضوع؟ چرا این همه تاکید؟ و چراهای دیگر.
#معصومه_نصیری
#مدرس_سواد_رسانه_ای
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥لطفا بعد از مشاهده این کلیپ، چند دقیقه به آنچه گفته شد فکر کنید
فاجعه اقتصادی با ارز مجازی «گرام»
خروج میلیاردها دلار ارز از کشور در ازای ورود هیچ
@asrehooshmandi
💢تلگرام اوایل اردیبهشت بسته میشود.
💢اگر پیامرسانهای خارجی همچون #اینستاگرام و #واتس_آپ نیز قوانین کشورمان را نپذیرند به مرور بسته خواهند شد.
💢چهار پیام رسان خارجی برای فعالیت منطبق با قوانین کشورمان اعلام آمادگی کردهاند.
💢#موبوگرام و #تلگرام_طلایی که تحت لیسانس تلگرام فعالیت می کنند فعلا در فاز بسته شدن قرار ندارند چون آنها داخلی تر بوده و بکآپ داخلی دارند. به همین دلیل تصمیمی برای بسته شدن آنها وجود ندارد.
💢توصیه ما به مردم آن است که از همین الان پیام رسان داخلی مورد نظرشان را انتخاب و نصب کنند.
متن کامل مصاحبه عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس که بعد از جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی با حضور فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، انجام شده است را بخوانید.
https://www.isna.ir/news/97012810175/%D8%A7%D8%A8%D9%88%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D9%88%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%A8%D9%87%D8%B4%D8%AA-%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%AA%D8%B1%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85
@asrehooshmandi
الگوی جدید نادانی(2)
رسانه ها باعث شده اند به سرعت برق در معرض اخبار و به سرعت باد در معرض تحلیل اخبار قرار بگیریم. محیط اطراف ما پر است از اخبار مغشوش، اعداد و ارقام گول زننده و حرف های جهتدار. سه مساله این موضوع را تشدید می کند:
۱-حجم بالای اخبار و تحلیل ها. اطلاعات بیشتر یعنی فرصت کمتر برای بررسی دقیق تر آن ها.
۲-سبک زندگی شتابان: زندگی امروزی نسبت به ۲۰۰ سال پیش بسیار چگال تر شده است. یعنی میزان رخدادهای کاری و ارتباطاتی در واحد زمان بیشتر شده است.
۳-سواد مصنوعی: نظرات ما از پرسهزدن در شبکههای اجتماعی سرچشمه میگیرند، نه مطالعۀ کتابها! این کپی برداری از دانایی، در واقع الگوی جدید نادانی است.
به همین خاطر است که اخبار درست و غلط و شایعه و حقیقت در فضای مجازی تقریبا هم ارزشاند. چرا؟ چون ما فرصت نمی کنیم که درستی آن چه را که دریافت می کنیم، بررسی کنیم. بلافاصله آن را می خوانیم و احتمالا آن را برای دیگران فوروارد (ارسال) می کنیم و در گفتگوهای خانوادگی یا دوستانه یا کاری مان از آن اطلاعات استفاده می کنیم که نشان دهیم از زمانه عقب نیستیم.
مثلا گزارشی در فضای مجازی منتشر شد در مورد وضعیت اقتصاد ایران در سال ۹۷، ملت هم بدون اینکه از صحت و سقم آن و همچنین اعتبار منبع آن اطمینان حاصل کنند، آن را برای دیگران ارسال می کردند. وقتی هم که با این انتقاد روبرو می شدند که این گزارش مکنزی نیست. جواب می دادند که گزاره های آن درست است.
خوب! اولا اینکه از کجا معلوم که این گزاره درست است. مرجع صحت سنجی این گزاره ها کجاست؟ شخص شما؟ حتی اگر مکنزی گفته باشد اگر چیزی به شهود ما نزدیک است حتما درست است؟ اگر حتی چند گزاره در این گزارش درست باشد آیا به آن معناست که همه آن گزاره ها درست اند و متعلق به مکنزی؟
(ادامه دارد)
🆔 @ravanneviss
ابزاری که از بمب هسته ای خطرناکتر است
بررسی های متخصصان موسسه فناوری Delphix نشان می دهد که انتشار اخبار جعلی می تواند در آینده تاثیر مهمی بر فرایندهای سیاسی و اجتماعی دنیا بگذارد.
به گفته آنان، در سال های اخیر اثرات مخرب این پدیده را بر اموری همچون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی و غیره شاهد بوده ایم و نگرانی ها در این زمینه تا بدان حد بالا بود که به محافل سیاسی و دستگاه های رسمی اجرایی و احضار مدیرعامل فیس بوک به کنگره آمریکا هم کشیده شد. محققان Delphix می گویند نبردهای جدید به عرصه فناوری کشیده شده و در قرن بیست و یکم بسیاری از جنگ افزارها ماهیت دیجیتالی خواهند داشت.
ناگفته های سایبری
#امنیت_سایبری
@asrehooshmandi
دقایقی پیش واکنش مدیر #تلگرام به #فیلترینگ
دقایقی پیش #پاول #دورف مدیر تلگرام سخنانی را منتشر کرد به بدین شرح است:
در ۲۴ ساعت گذشته تلگرام با فیلترینگ در روسیه مواجه بود و دلیل آن امتناع تلگرام از در اختیار گذاشتن اطلاعات کاربران تلگرام به ماموران امنیتی روسیه است. برای ما این تصمیم، تصمیم آسانی بود چرا که ما تضمین ۱۰۰ درصد امنیت را به کاربران خود داده ایم که حتی ممکن است برای این قول متحمل خشونت نیز بشویم.
با وجود فیلترینگ، ما ریزش قابل توجهی در تعداد کاربران شاهد نبودیم چرا که کابران به استفاده از وی پی ان ها رو آوردند. همچنین به منابع و سرورهای دیگر خود برای سرویس دادن به باقی کابران خود نیز وابسته ایم.
کابران اهل روسیه، از حمایت و وفاداری شما سپاسگزاریم. و ممنونیم از اپل - گوگل - آمازون و مایکروسافت که حاضر نشدند تا جهت گیری سیاسی داشته باشند.
با اینکه سهم کابران روسیه از تلگرام چیزی حدود ۷ درصد می باشد اما حتی در صورت از دست از رفتن این مارکت این ضرر توسط مناطق دیگر تنها در عرض چند ماه جبران خواهد شد اگرچه شخصا این مسئله برای من بسیار مهم است که سهم کابران روسیه در تلگرام حفظ شود.
برای حمایت از آزادی اینترنت در روسیه و کشورهای دیگر من شروع کردم به دادن بیت کوین های تلگرام به شرکت های حامی اپ های پروکسی و وی پی ان در سراسر جهان.
من خوشحالم که میلیون ها دلار را امسال برای این هدف اهدا کردم و امیدوارم تا دیگران نیز این سیاست را پیش بگیرند.
من این مقاومت دیجیتالی را یک جنبش غیر متمرکز میدانم که در سراسر جهان پای آزادی بیان در دنیای دیجیتال ایستاده است.
@asrehooshmandi
تلگرام چه شروطی را قبول نکرد که در ایران فیلتر نشود؟
🚩 ۵ شرط شورای عالی فضای مجازی برای ادامه فعالیت تلگرام در ایران
1) دریافت مجوز فعالیت از مراجع ذیصلاح قانونی (وزارت ارتباطات)
2) ذخیره و پردازش دادههای مربوط به کاربران ایرانی در داخل کشور
3) جلوگیری از دسترسی به دادهها از سوی بیگانگان بهنحویکه به هیچ وجه داده را در اختیار بیگانگان قرار ندهد و از دسترسی به دادهها جلوگیری کند
4) رعایت قواعد و ضوابط قانونی مربوط به حفاظت و صیانت از حریم خصوصی کاربران
5) معرفی و حضور نماینده رسمی و تامالاختیار جهت اداره امور خود و پاسخ به استعلامات مراجع قضایی در داخل کشور
@asrehooshmandi
✴️ ممنوعیت استفاده از پیامرسانهای خارجی در دستگاههای دولتی
🔸رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری در بخشنامهای به تمامی دستگاههای اجرایی، استفاده از پیامرسانهای خارجی در تمامی نهادها و مؤسسات دولتی و عمومی غیر دولتی را ممنوع اعلام کرد.
@asrehooshmandi
پدیده #شاخهای_اینستاگرام و #زنده_به_گوری_ارزشمندها
اگر اهل اینستاگرام باشید احتمالاً پیج تیمارستان را می شناسید. این پیج شما را با افرادی آشنا می کند که اغلب دچار اختلال شخصیت خودشیفته، نمایشی (هیستریونیک) یا مرزی و یا ترکیبی از این سه هستند.
✅ خودشیفتهها سعی دارند خود را افرادی ثروتمند و یا به قول خودشان لاکچری معرفی کنند. از مهمانی ها و رستوران ها و ماشینهای شان فیلم می گیرند و به مخاطبان خود القاء میکنند که در شرایطی رویایی زندگی می کنند که در مخیله بیننده هم نمیگنجد.
✅ زنان هیستریونیک (نمایشی) در زننده ترین حالت ممکن اندام خود را به نمایش می گذارند و عشوه های مصنوعی و نچسب را از خود بروز می دهند. اغلب آنها به قدری عمل زیبایی انجام داده اند که حتی تقارن صورتشان به هم خورده است و حالتی غیر عادی پیدا کرده اند.
✅ اشخاص بردر لاین (مرزی) هم که دچار اختلال در هویت هستند یک روز از سیاه مستی خود فیلم می گیرند و روز دیگر از شرکت در مراسم عزاداری یکی همه چیز را با هم میخورد و فیلم می گیرد و دیگری از قماربازی هایش می گوید.
✅ اما قسمت تلخ و دردناک ماجرا این است که این افراد هر کدام چند صد هزار بلکه یک یا دو میلیون نفر فالوور دارند و اغلب از راه تبلیغات درامد خوبی هم کسب می کنند.
✅ این نشان از حال خراب جامعه ما دارد، به این معنا که افراد بیمار در جامعه ما جای رشد بیشتری دارند، بیشتر دیده می شوند تا آدم های حسابی و سالم و اینها بعد از زمانی ملاک و مرجع بسیاری از نوجوانان و جوانان برای تعیین اهدف و ارزش های زندگی می شوند.
✅ اتفاقاً پیچی هم در اینستاگرام وجود دارد به نام آدم حسابی ها که افراد فرهیخته جامعه را معرفی می کند می توانید ببینید چقدر مخاطب کمتری از کسی دارد که از خریدها و قلیان کشیدن هایش هر روز فیلم می گذارد!!!!
✅ جامعهای که ارزشهای سالم و انسانی اش روز به روز افول کند، افرادی با نازلترین کیفیات انسانی تبدیل به اسطورههایش می شوند. این جامعه دارد افراد برجسته و سالم خود را زنده به گور می کند و بیمار ترین ها را به اوج میرساند، این یعنی فروپاشی اخلاقی جامعه.
✍️ناصر سبزیانپور_ روان درمانگر
@asrehooshmandi
#بایکوت رسانه ای خداحافظی مقامات فرانسوی از #تلگرام
✍️ درحالیکه شبکههای ماهوارهای ضدانقلاب فارسی زبان و شبکههای اجتماعی وابسته به آنها در ماههای اخیر با سیاه نمایی علیه #پیام_رسانهای داخلی، همه توان خود بکار گرفته اند تا مانع از فراگیر شدن پیام رسانهای بومی در ایران شوند، تصمیم مقامات فرانسوی برای راهاندازی پیامرسانهای داخلی و کنار گذاشتن پیام رسانهای خارجی را #سانسور کردند.
📌فرانسه دو روز پیش اعلام کرد: «رئیس جمهور و وزرای دولت #فرانسه دیگر از نرم افزارهای پیام رسان خارجی مانند تلگرام و #واتس_اپ که در داخل فرانسه هیچ سروری ندارند، استفاده نخواهند کرد و از تابستان امسال، پیام رسان موبایلی رمزگذاری شده اختصاصی خود را راه اندازی میکند. علت این امر نگرانی های امنیتی از #جاسوسی دولت های خارجی است».
@asrehooshmandi
#اندکی_تامل
فارغ از هر گونه نگرش سیاسی و اعتقادی؛ اگر روزی دیدید ترکیب «رسانه»٬ «سلبریتی»، «برخی صاحب منصبان» و «تمامی رسانه های غیربومی» به یکباره درباره یک موضوع شروع به اظهارنظر می کنند، یا اگر برخی کلیدواژه های مشخص و ثابت مدام تکرار شد، فاصله بگیرید و تا جایی که میتوانید دور شوید چراکه احتمال بازی خوردنتان به عنوان مخاطب وجود دارد.
همه ابعاد و زوایای #نبرد_رسانه_ای این روزها را بررسی کنید.
@asrehooshmandi
❌در جنگ نرم دقیقا چه اتفاقی رخ می دهد؟
🌀در پی تغییر قالبهای ماهوی جامعه و ساختار سیاسی آن است.
🌀آرام، تدریجی و زیرسطحی است.
🌀در جنگ نرم تصویری شكست خورده، ناامید و مأیوس از حریف ارائه می شود و در مقابل، مهاجم با نمادسازی و تصویرسازی و خود را پیروز و موفق نشان می دهد و در اینجاست كه عملیات روانی با توانی فوق العاده صورت می گیرد.
🌀پایدار و بادوام است. هدف جنگ نرم تغییر باورها و اعتقادات است و چنانچه این تغییر صورت پذیرد، یا گذشت به حالت اولیه به راحتی امكانپذیر نخواهد بود .
🌀هدف تفکرات و فرهنگ مردم است که حاکی از عمق و خطر افزون این نوع جنگ، نسبت به جنگ نظامی است.
🌀با تحرك و جاذبه دار است. جنگ نرم به تدریج و آرام شروع می شود.
🌀با خلق از ارزش های جدید، اسطوره سازی و نماد سازی، هیجان ساز است.این نوع جنگ از احساسات جامعه ، نهایت استفاده را می برد به طوریكه از اركان مهندسی جنگ نرم مدیریت احساسات است.
🌀آسیب محور است. آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و.... میدان مانور جنگ نرم است.
🌀چند وجهی است. پر دامنه بودن و برخورداری از وجوه مختلف از دیگر ویژگیهای جنگ نرم است.
🌀تضاد آفرین است. جنگ نرم از محیط های آسیب دار در جامعه شروع می شود و با ایجاد گسل های متعدد در بخشهای گوناگون جامعه و از طریقه متفاوت كردن باورها، ارزشها و شكل دهی به رفتارهای جدید، اعضای یك جامعه را در برابر هم قرار می دهد. این تضادها، همبستگی اجتماعی و وحدت ملی را برهم زده و زمینه های بروز بحران و درگیرهای داخلی را فراهم می سازد.
🌀تردیدآفرین است. ایجاد تردید و بدبینی نسبت به بسیاری از مسائل یك اصل و قاعده است حركت در این جنگ با خلق تردید و ایجاد ناامیدی و یاس شروع می شود و برای توفیق با نوپردازی به صورت ظریف و آرام در باورها و اعتقادات اساسی تردید ایجاد می شود و به مرور بر دامنه این تردیدها افزوده شده تا درنهایت به ایجاد تغییرات اساسی درارزشها و باروها دست یابند.
🌀از ابزار روز استفاده می كنند. فضای مجازی و سایبری، محیط اصلی جنگ نرم در شرایط كنونی به حساب می آید. این فضا، امكان اغواگری با ایجاد جاذبه های گوناگون و خلق بسترهای لازم برای سوار شدن به امواج احساسات را به خوبی فراهم می سازد.
💢با این اوصاف الان دقیقا وسط جنگ نرم هستیم. وسط وسط. جنگ فقط خوردن خمپاره روی خانه هایمان نیست. از خانه هایمان مهمتر، #باورهایمان است که بمباران شده است. میتوانید خودتان را تسلیم کنید، می توانید هوشمندانه مبارزه کنید. تصمیم با خود شماست.
#معصومه_نصیری
#مدرس_سواد_رسانه
@asrehooshmandi
🌀بلایی که این روزها سرمان آمده است
«اقناع» غایت هر ارتباط، اعم از انسانی یا رسانه ای است. هزینه های هنگفت دستگاه های عظیم رسانه ای در این جهت انجام می شود که بر مخاطبان تأثیر گذاشته و رفتار آن ها را مطابق میل گردانندگان آن تغییر دهد که در این صورت می گوییم اقناع صورت گرفته است. برای رسیدن به این مرحله، نیاز است در کنار هزینه های فراوان مادی، اقدامات تکنیکی که اغلب مخاطبان از آن اطلاع ندارند اما از سوی گردانندگان رسانه ها، با برنامه ریزی مورد استفاده قرار می گیرد، صورت گیرد.
تا به حال به این فکر کردید چطور موضوعی که تا دیروز در فرهنگ ایرانی به عنوان ضدارزش قلمداد می شد، امروز به ارزش تبدیل شده است و همه نیز آن را پذیرفته اند؟ یا چطور به یکباره در حالی که شما به هیچ عنوان موضوع ذهنتان فلان موضوع نبوده چون نه نیازتان بوده و نه برایتان اهمیت داشته، به نیازتان تبدیل شده و برایتان دارای اهمیت می شود؟
مساله ای که باید به آن توجه ویژه داشته باشید این است که شما فکر می کنید خودتان انتخاب کردید که چه چیزی برایتان مهم باشد یا چه چیزی اولویت امروزتان، اما باید بدانید متاسفانه شما فقط حس می کنید انتخاب کرده اید. شما از بین آنچه رسانه ها قبلا انتخاب و برایش برنامه ریزی کرده اند، انتخاب می کنید. به زبان ساده تر، شما از بین انتخاب رسانه ها، انتخاب می کنید.
رسانه ها تنها از طریق اقناع می توانند انتخاب هایشان را به خورد مخاطب بدهند و در ضمن این حس را نیز ایجاد کنند که مخاطب خودش انتخاب کرده است. ❇️پس نکته اول : این شما نیستید که انتخاب می کنید.
اینکه چگونه رسانه انتخابش را به انتخاب شما تبدیل می کند نکته مهم بعدی است.
❇️رسانه با استفاده از #برجسته_سازی، #تکرار، استفاده از #کلیدواژه_های معین، #اصطلاح_سازی، #سوژه_سازی و ربط مسائل مختلف به موضوع مدنظر، استفاده از #پروپاگاندای_وحشت و ایجاد #ترس و.... موفق به جابه جایی اولویت مخاطبان و اقناع آنها می شود.(همه تکنیک ها قبلا در کانال منتشر شده است)
❌به قول برنارد کوهن، ممکن است رسانه های امروزی نتوانند به مردم بگویند چگونه فکر کنند اما به جرأت می توانند به مردم بگویند به چه چیزی بیاندیشند.
با این توضیح کوتاه، به اخبار یک ماه اخیر شبکه های اجتماعی و ... توجه کنید و این پنج سوال کلیدی سواد رسانهای را از خود بپرسند:
1️⃣سازنده این پیام کیست؟ 2️⃣برای جلب توجه مخاطب از چه فنون خلاقانهای استفاده شده است؟ 3️⃣چطور درک دیگران از یک پیام، با درک من متفاوت است؟ 4️⃣از یک پیام چه ارزش ها، سبک زندگی، و عقایدی حذف یا به آن اضافه شدهاند؟5️⃣ و چرا این پیام ارسال میشود؟
در صورتی که پاسخ مشخصی برای این سوالات یافتید، بعد قانع شوید و پیام رسانه را قبول کنید.
بدترین مساله این است که اجازه دهیم بی اطلاعی و بی تحلیل بودن ما سکویی برای رسیدن عده ای به هدفشان شود.
🙏خواندن این متن را به دوستانتان نیز پیشنهاد بدهید.
#معصومه_نصیری
#سواد_رسانه
#مخاطب_هوشمند
🆔@asrehooshmandi
💢چگونه شستشوی مغزی می شویم؟
شستشوی مغزی به این معناست که تحت شرایط خاص، فرد ناخودآگاه وادار به تبعیت از اندیشه یا خواستههای افراد دیگر می شود و تغییرات عمدهای در باورها و در نتیجه در رفتارهای او به وجود می آید.
ادگار شاین «#ایزوله_شدن_از_دیگران» و «#دستبندهای_طلایی» را دو ایدهی اصلی شستشوی مغزی میداند. ايزوله شدن از دیگران یعنی اینکه ارتباطات وی را با دیگران کم یا قطع کنیم تا از منابع دیگر ورودی نداشته باشد و دستبندهای طلایی یعنی آن که به نوعی منافعش را گره بزنیم به خودمان که تداوم وضعیت فعلی برایش جذاب باشد.
نشانه های فرآیند شستشوی مغزی چیست؟ در واقع می توان 5 شاه کلید اصلی شستشوگران را به ترتیب زیر برشمرد:
❎تکرار خستگی ناپذیر: یک ایده اصلی یا جمله محوری مرتب تکرار می شود تا کاملا ملکه ذهن تان شود.
❎ترس آفرینی از دیگران: ایده ها و دیدگاه های متفاوت با ایده اصلی معمولا به توطئه، خطای فاحش، سو نیت، ساده دلی یا فریب کاری متهم می شوند.
❎ تعمیق بخشی هیجانی: برای محکم کاری و رفتن ذهن شما به مراحل عمیق تر از شستشوهای احساسی و شور انگیز استفاده می شود. به این ترتیب فکر منطقی و بکارگیری ادراک مشکل تر می شود.
❎ قدرت انتخاب توهمی: شستشودهنده، تعدادی انتخاب جلوی شما می گذارد اما در واقع تمام انتخاب ها به یکی ختم می شوند. شستشودهندگان عاشق دادن انتخاب های فراوانی هستند که به یک محصول/ایده یکسان ختم می شوند. ایده اصلی در لباس های متفاوت پیش روی شما گذاشته می شود.
❎ ایزوله سازی و قطع ارتباط: برای اطمینان از اینکه شما در معرض ایده های متفاوت از ایده اصلی قرار نگیرید سعی می شود به ترفندهای مختلف، ارتباط شما با دیگران و دیگر اندیشان قطع شود.
#امپراطوری_های_رسانه_ای معمولا از این شاه کلیدها به خوبی استفاده می کنند.
❌چه می توان کرد؟
راهبرد اصلی مبارزه با شستشوی مغزی سه گانه «تنوع، ارتباط و مقایسه» است.
1️⃣شما باید منابع مختلف داشته باشد. چند روزنامه، چند سایت، چند حزب، چند کانال با دیدگاه های متفاوت داشته باشند.
2️⃣در شبکه ارتباطی متنوع حضور داشته باشید. ارتباط محدود و در یک فضای بسته شما را به بن بست ذهنی و استبداد فکری می کشاند. گروه های فکری، اقوام متفاوت، تیم های کاری مختلف، پروژه های متنوع باعث می شود اتاق ذهن شما پنجره های متفاوتی داشته باشد. وگرنه اگر اتاق شما فقط یک پنجره در یک زاویه داشته باشد تصاویر شما تکراری خواهند شد.
3️⃣هر چیزی که به شدت تکرار می شود اما دلیلی برای آن ذکر نمی شود را بگذارید در لیست سیاه. و آن را با ایده های متضاد و متفاوتش مقایسه و بررسی کنید و آن را که بر اساس شواهد و دلایل، عقلانی تر و موجه تر بود تا اطلاع ثانوی بپذیرید.
@asrehooshmandi
✅ویژگیهای شخص دارای #سواد_رسانهای
*از رسانهها به طرز #هدفمند و با برنامهریزی و مؤثر استفاده میکند.
*وقتی پیامها را ارزیابی کرد، در #تفکر_انتقادی شرکت میکند.
*اعتبار اطلاعات را از منابع مختلف #ارزیابی میکند.
*قدرت پیامهای رسانهای را درک میکند و میداند چطور با آنها آگاهانهتر برخورد کند.
*از تأثیر رسانهها بر جنبههای مختلف، آگاهی دارد.
*دیدگاههای متنوع و متکثر را ارج مینهد.
*عقاید خود را به وضوح و #خلاقانه، با استفاده از #اشکال_مختلف_رسانهای بیان میکند.
@asrehooshmandi
اکونومیست:
به هوش باشید! نیمی از مشاغل جهان از سوی ربات ها و سیستم های هوشمند در خطر نابودی اند
موج اضطراب انسانها در جهان تکنولوژیک آینده
به نظر می رسد مشاغلی که ما این روزها به عنوان شغل های عادی می شناسیم در معرض تغییر و تحولاتی چشمگیر قرار دارند. تحولاتی که گرچه از سوی برخی از مردم جذاب تلقی می شوند اما می توانند دورنمایی رعب آور را برای انسان های رقم بزنند.
پژوهشی که در سال 2015 انجام شده نشان می دهد که 14 درصد از مشاغل در 32 کشور جهان به شدت آسیب پذیر هستند و به طور دقیق حداقل 70٪ مشاغل با احتمال «رباتیک شدن» رو به رو هستند.
در این میان 32درصد از مشاغل کمتر تحت اتوماسیون هستند. اما در مجموع احتمال اتوماسیون مشاغل در شرایط فعلی بین 50٪ تا 70٪ است. به طور کلی تر در سراسر 32 کشور حاضر در این پژوهش، 210 میلیون شغل جهان در معرض خطر است.
@asrehooshmandi
ررونمایی از تکنولوژیهای باورنکردنی در جام جهانی روسیه!
✳️کمک داور ویدئویی
✳️تکنولوژی خط دروازه
✳️توپ هوشمند آدیداس
✳️سیستم ضد پهپاد
✳️گجت های پوشیدنی داوران
متن کامل این گزارش هیجان انگیز را در لینک زیر بخوانید.
http://www.khabarfoori.com/detail/355416/%D8%B1%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%DA%A9%D9%86%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%86%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87!
@talyee
چگونه رژیم مصرف رسانهای بگیریم؟
https://www.isna.ir/news/96120602821/%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%B1%DA%98%DB%8C%D9%85-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%85
چگونه رژیم مصرف رسانهای بگیریم؟
معصومه نصیری ـ قائم مقام انجمن سواد رسانه ای ایران ـ با نگارش یادداشتی، تلاش کرده است به این پرسش که «چگونه در انبوه اطلاعات غرق نشویم» پاسخ داده و راههایی برای اخذ رژیم مصرف رسانهای ارائه دهد.
به عصر هوشمندی بپیوندید.👇
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی:
رسانهها مصرف گرایی را تبلیغ میکنند
🔹 رسانهها اهرم فرهنگی قدرتمند و کسبوکار بزرگی در دنیا هستند که مدام سعی میکنند تا پیروان فکری و عملی بیشتری برای خود بیابند.
🔸 یکی از عقایدی که رسانهها به تبلیغ آن میپردازند، مصرفگرایی است.
🔹 ایجاد سود در بیشتر رسانهها یک هدف تعیینکننده است.
🔸 عموماً رسانهها از طریق تبلیغات کسب درآمد میکنند؛ بنابراین منافع تجاری و تبلیغاتی میتواند در کنترل آنها نقش به سزایی داشته باشد.
🔹 در همه جوامع، بازار مصرفی و بنگاههای اقتصادی و تولیدکنندگان محصولات مورد نیاز جامعه بسیار تعیینکننده هستند که ما چه چیزهایی در تلویزیون ببینیم، چه چیزهایی از رادیو بشنویم و یا چه چیزهایی در روزنامهها و مجلات بخوانیم.
👈 درنتیجه رسانهها برای کسب سود بیشتر در تلاشاند تا محصولات بیشتری در جامعه مصرف شود.
🔸 برخی از شاخصهای جامعه مصرف گرا عبارتند از:
1️⃣ کالایی شدن هر چیز و بت شدن کالا
2️⃣ عمومیت یابی مصرف و ارزش شدن آن
3️⃣ تنوع یابی ساحت رفاه و رفاه طلبی زیاد
4️⃣ تبدیل شدن مصرف به عنوان مقولهای فرهنگی:
👈 به جای اینکه مصرف صرفاً یک رفتار اقتصادی مطرح شود نشانگر شخصیت افراد است
5️⃣ نبود ارتباط بنیادین با نیازهای واقعی:
👈 افراد دیگر برای رفع نیاز مصرف نمیکنند بلکه صرف مصرف مهم است
🔹 در این میان فیلمهای سینمایی و سریالها نقش بیشتری را ایفا میکنند.
🔸 تبلیغ برای یک سبک زندگی مصرفگرا همواره یکی از اولویتهای سینمای هالیوود بوده است، آنچنانکه همواره خانواده را به این سمت تشویق میکند که اگر میخواهید به لذت واقعی زندگی تصویر شده در فیلمهای سینمایی دست یابید باید از ابزارهای مادی استفاده کنید.
@asrehooshmandi
هدایت شده از انجمن سواد رسانه ای ایران
چرا فراگیری سواد رسانه ای مهم است؟
آموزش «سواد رسانه ای» بهعنوان مهارتی جهت مقابله با جنگ رسانه ای است که منجر به افزایش ظرفیت تحلیل شهروندان در مواجهه با رسانه ها شده و باعث می شود تا آنان به جای آنکه تسلیم محتوای پیام های رسانه ای شوند و منفعلانه هر آنچه دریافت می کنند بپذیرند، تلاش کنند تا بهعنوان یک مخاطب فعال #معنای_نهفته در پیام ها را درک و به #رمزگشایی و ارزیابی پیام ها بپردازند و برخوردی فعالانه با پیام های رسانه ای داشته باشند.
اگر شهروندان یک جامعه از سواد رسانه ای کافی برخوردار نباشند، قطعا نخواهند توانست در فضای سنگین رسانه ای جهان امروز، مسائل و وقایع را به درستی تعبیر و تفسیر کنند.
سطرهایی از کتاب #سواد_رسانه_ای_و_خانواده
مولف:#معصومه_نصیری
@MLiteracy