عصر زنان
#نفحات_یار | #تاملات
🔻مراجعه به تصویر
♦️ عقل طریف زنانه در جامه هنر ظریف
🔹یکی از موضوعاتی که همیشه بر سر آن چالش وجود داشته و دارد بحث بر سر عقلانیت زنانه است. برخی با نگاه تنقیصی تلاش میکنند تا عقل زنان را ناقص بدانند. رهبر انقلاب در دیداری که با جمعی از بانوان در دی ماه گذشته داشتند در رابطه با نقش بانوان در افزایش مشارکت در انتخابات به نکتهای اشاره کردند که در این رابطه بسیار حائز اهمیت است: «در این قضیّهی انتخابات شما بانوان و خانمهای عزیز میتوانید نقش ایفا کنید. مهمترین نقش شما هم در داخل خانه است؛ مادرها میتوانند نقش ایفا کنند، وادار کنند فرزندان را و همسر را برای اینکه در زمینهی انتخابات فعّال باشند و درست تحقیق کنند. زنها در برخی از مسائلِ شناختِ اشخاص و راهبردها و جریانها، دقیقتر و ظریفتر از مردها نگاه میکنند و نقاطی را پیدا میکنند؛ [لذا] در شناخت نامزدهای انتخاباتی، در حضور در پای صندوقها، هم در داخل خانه و هم در خارج خانه میتوانید نقش ایفا کنید.» در اینجا دو نوع نقشآفرینی زنانه در ساحت سیاست و ناظر به کنش انتخاباتی بیان شده است. که یک نوع آن معطوف به شناخت زنانه است که پارهای موارد تفاوتی ماهوی با شناخت مردانه دارد. شناختی که در برخی موارد هم ظریفتر و هم دقیقتر است. زنی که از قدرت چنین شناختی برخوردار است قطعا دارای عقلانیت است.
🔸از سویی نقش دیگر زن در رابطه با هدایت سیاسی همسر و فرزندان نیز رابطهی غیرقابل انکاری با نوعی عقلانیت دارد که برای درک بهتر این عقلانیت زنانه شاید خالی از لطف نباشد نیم نگاهی به روایت «عُقُولُ النِّسَاءِ فِی جَمَالِهِنَّ» داشته باشیم. اگرچه برخی این روایت را با این فهم که عقل زنان در جمال ظاهری آنان است آن را با کرامت زن سازگار ندانستهاند اما آیتالله جوادی آملی در شرح این روایت میفرماید: «زن موظف است و يا ميتواند عقل و انديشه انساني خويش را در ظرافت عاطفه و زيبايي گفتار و رفتار و كيفيت محاوره و نحوه برخورد و نظائر آن ارائه دهد.. زن تحصيل كرده و آگاه به معارف ايثار و شهادت توان آن را دارد كه در نقش مادري مهربان، فرزندش را تشويق به جهاد كند و در بدرقه او هنگام عزيمت به جبهه، عقل طريف خود را در جامه هنر ظريف ارائه دهد.. خلاصه آنكه زن بايد حكمت را در ظرايف هنر ارائه دهد.» عقلانیتی هم از فحوای کلام رهبر انقلاب در رابطه با نوع خاصی از کنشگری سیاسی زنانه در ساحت خانواده و اجتماع قابل برداشت است کاملا با شرحی که از این روایت توسط علامه ارائه شده است منطبق است.
🔹در جریان انتخابات اخیر که شدیدترین تبلیغات در راستای تحریم انتخابات توسط رسانههای خارجی ضد انقلاب و برخی از جریانات داخلی به بدنهی اجتماعی پمپاز میشد و رسانههای خارجی من جمله گاردین مشارکت 27 درصدی را پیشبینی میکردند، زنان با تکیه بر همین عقلانیت توانستند همسران و فرزندان خود را برای رأی دادن به میدان بیاورند. به عنوان مثال بانوانی با بخشیدن مهریهی خود موفق شدند همسران مردد و حتی مخالف خود را به پای صندوق رأی بکشانند. زنان دیگری با برگزاری جلسات تبیینی در کنار روضههای خانگی و مراسم مولودی و تهیهی بستههای نذری و محتوایی و پخش آن در سطح جامعه تلاش کردند تا حکمت سیاسی خود را در قالب ظرافتی هنرمندانه در صحنهی اجتماع به منصهی ظهور رسانند. بنابراین زنان نه تنها ناقص العقل نیستند بلکه به فرمودهی علامه عقل طریف خود را که به معنای عقل لطیف و پسندیده است در جامه هنر ظریف ارائه میدهند.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
🗞 جنگ روانی اسرائیل علیه حماس
📌«به گزارش خبرگزاری رویترز، مراکز بحران تجاوز جنسی اسرائیل خواستار اقدام سازمان ملل در مورد حملات 7 اکتبر هستند. مراکز بحران تجاوز جنسی اسرائیل روز چهارشنبه از سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین المللی خواستند تا به آنچه که آنها «سوءاستفاده جنسی سیستماتیک و هدفمند» از زنان در جریان حمله حماس به جنوب اسرائیل در 7 اکتبر نامیدند، رسیدگی کنند.»
🔹از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی اقسام مختلفی از جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه و گروه های مقاومت اسلامی دیده شد. نسل کشی، ربودن شهروندان کرانه باختری و غزه، اعدام دسته جمعی اسرای فلسطینی به سبک داعش، فیلم گرفتن سربازان رژیم صهیونیستی از ویرانه کردن منازل فلسطینیها و افتخار به این کار وحشیانه و دیگر قساوت های غیرقابل شرح رژیم غاصب بوده است. تمام این رذالت ها تنها به افزایش نفرت از رژیم صهیونیستی در سطح جهانی منجر شد. اگرچه رژیم صهیونیستی در کارنامهیسیاه خود از سالها پیش تا کنون عنوان «تجاوز سیستماتیک» را در مواجهه با زنان فلسطینی داشته است؛ اما شاهد نسبت دادن تجاوزات خود به نیروهای تربیت یافته مکتب اسلام هستیم. حتی پس از وقوع جنگ اوکراین خبرگزاری های انگلیسی زبان بسیاری عنوان کردند که زنان مهاجر اوکراینی که به سرزمینهای اشغالی رهسپار گردیدهاند مورد تجاوزهای بسیاری از جانب مردان شهرک نشین رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته اند.
🔸با تمام این تفاسیر اما، رژیم اشغالگر قدس در بازی رسانهای به ترفند محکوم نمودن حماس و افترا به فلسطینیها آنان را متهم به تجاوزات سیستماتیک به زنان صهیونیست کرده است. در طول هفته گذشته سازمان ملل متحد طی بیانیهای کوبنده رژیم اشغالگر قدس را به دلیل تجاوزات گسترده و قتل عام زنان و دختران فلسطینی محکوم کرد و بار دیگر چهره این رژیم به منفورترین سطح رسید. به نظر میرسد رژیم صهیونیستی به دلیل عجز در میدان مبارزه، ایمان و مقاومت فلسطینیان به این شانتاژ رسانهای علیه گروههای مقاومت و حماس چنگ انداخته است تا بلکه بتواند برای احیای قوای خود زمان بخرد.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل اندیشهورزی و خبری حوزه زن و خانواده گذشت؛
📌الجزیره / شگفتی انتخابات ایران، حضور چشمگیر بانوان ایرانی است
🖇 اینجا بخوانید
📌هزینههای کمرشکن درمان ناباروری؛ تخمک اهدایی چند؟ / فاطمه نصرالهی
🖇 اینجا بخوانید
📌زنان باستان؛ از شکار تا ساخت دستافزار/ سمانه نظیف
🖇 اینجا بخوانید
📌کاهش نامحسوس آمار «ازدواج» و عدم رشد «طلاق» / مهدی متقیفر
🖇 اینجا بخوانید
📌چهره روستاهای کشور زنانه شده است/ الهه خدادادی
🖇 اینجا بخوانید
📌 آیا «آزادی» مشکلات زنان را کم میکند؟
🖇 اینجا بخوانید
📌آمار ازدواج با خارجیها در ترکیه؛ ترجیح مردان ترک دختران کدام کشور خارجی است؟
🖇 اینجا بخوانید
📌خانواده و آسیبهای روانی موجود در جامعه/ امان الله قرایی مقدم
🖇 اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
🔹 «مادری»
ساخت ایران
تولید 1396
(مادری داستان زندگی دو خواهر است که به تنهایی در شهر یزد با یکدیگر زندگی می کنند؛ با این تفاوت که یکی عشق خود را رها کرده و دیگری عشقش او را رها کرده است. آن ها به تنهایی روبروی مشکلات و مسائلی که سر راه دارند، ایستادگی می کنند.)
🔹 « Joy»
ساخت آمریکا
تولید 2015
(داستان زنی خلاقه که یه طی رو طراحی و اختراع میکنه که احتیاجی به آبگیری با دست نداره. جوی شاغل هست؛ اما وظایف خانه رو هم به دوش میکشه. خسته است؛ اما ناامید نمیشه و سرسختانه برای مراقب کردن از خانوادهاش و رسیدن به حقوق خودش میجنگه.)
‼️نکته؛ (معرفی فیلم های سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلم هایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
🔹زن ایرانی، پیشگام پیشرفت و دانایی
نویسنده:
🖇 مطالعه
🔹«اجاقهای تا ابد کور»
نویسنده: طیبه فرید
🖇 مطالعه
♦️کتاب:
🔹کتاب ژرفای زن بودن
نویسنده:مورین مورداک
مترجم:سیمین موحد
انتشارات : نیک فرجام
(با الگو قرار دادن زندگی زنان، سفر زندگی آنها رو مورد نمایش قرار میدهند. ژرفای زن بودن می تواند الگو های مناسبی برای زنانی که ماهیت زنانه خودشان را برای رضایت دیگران از دست دادهاند، را بیان کند تا دوباره زنان به صدای درون خود گوش دهند.)
🔹سهم من
نویسنده:پرینوش صنیعی
انتشارات:انتشارات روزبهان
(درباره زندگی یک خانوادهی ایرانی را در طول پنج دهه از تاریخ ایران از زمان قبل انثلاب تا پایان جنگ را به تصویر میکشد. در اصل داستان معصومه دختر این خانواده است و این رمان به ترسیم مشکلات و تابوها و زندگی زن ایرانی از نگاه نویسنده می پردازد.)
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
🔹 کلیپ | نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر
🖇 مشاهده
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقمندان بیشتری بهش دسترسی داشته باشند، میتوانید با ما در میان بذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر کنیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#پیشنهاد_سردبیر ♦️فیلم سینمایی: ▪️«دستهی دختران» ساخت ایران تولید ۱۴۰۲ 🖇 نقد فیلم ▪️«قلبها در با
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی | #نقد_فیلم
📽 معرفی و نقد فیلم «قلبها در بازی»
♦️ این فیلم ماجرای دختری جوان به نام هیزل است که در شرکت تبلیغاتی به طور حرفهای کار میکند و آوازهی فعالیتهای او سبب شهرتش شده. او در طول جریان کاری خود با بیسبالیست معروفی به نام دیگو وسکز مواجه میشود و زندگی اش متحول میگردد.
🔸کارگردان: استیسی هاردینگ
🔸سال ساخت: ۲۰۲۳
🔸نقدنویس: صغری عاشوری
🔸نریتور: شهناز خواجهوند
🔸تدوینگر: سمانه نادری پور
📎شماره قبلی نقد فیلم
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند:
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
♨️موضوع:
جریانشناسی زنان مبارز با رژیم پهلوی
♨️نشست نهم:
▫️دکتر طیبه میرزااسکندری
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان: شنبه ۱۹ اسفندماه
🕰 ساعت ۱۰ تا ۱۲
✅ پخش زنده نشست در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/shenakht/jareyan
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
May 11
عصر زنان
#یادداشت | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
♦️آبروی بر باد رفته کمیسیون مقام زن
✍🏼 | خانم صغری عاشوری
🔹حدود ۱۲۵ روز از شروع طوفان الاقصی و تجاوزات وحشیانهی رژیم صهیونیستی و پشتیبانان امریکایی_انگلیسیاش میگذرد. در این مدت تمام مردم فلسطین متحمل هزینههای فراوانی شدند اما به جرئت میتوان گفت زنان بیشترین آسیب را متحمل شدهاند. اگر زن باشی، اگر در جغرافیای غزه ساکن شده باشی، اگر نژادت فلسطینی الاصل باشد، اگر مسیحی و مسلمان باشی در این ۱۲۵ روز یا جزء ۲ مادری خواهی بود که در هر ساعت به وسیلهی حملات سنگین رژیم صهیونیستی به شهادت میرسی؛ یا جز مادرانی که هر ساعت کودکان خود را در کفن خونین و برای آخرین بار به آغوش میکشند. یا جزء دختران جوانی که با هزاران آرزو و در اوج جوانی به خاک سرد گور سپرده میشوند و یا از زنانی خواهی بود که رژیم منحوس صهیونیستی او را به اسارت و آزارگریهای جنسی خود خواهد کشید.
🔸زن فلسطینی ساکن غزه که باشی علیرغم تمام خشونتهایی که در برابر دیدگان بشریت متحمل میشوی هیچ جایی برایت در ۸ مارس(روز جهانی زن) و ۲۵ نوامبر (روز رفع خشونت علیه زنان) وجود ندارد! به راستی چرا کمیسیون مقام زن که خود را محفل حقوق بشری در حمایت از زنان میداند حتی به خود زحمت نداده تا رژیم صهیونیستی، این جنایتکار حرفهای در اعمال زور و خشونت به بشریت و خاصتا به زنان را از این کمسیون اخراج کند؟ به قول خالد بیدون، چرا هیچ فمینیست ذی نفوذی موضع ضد صهیونیستی به دفاع از زنان غزه نگرفته است؟! جالب است بدانید عقبهی ارادت فمینیسم به رژیم صهیونیستی را باید در ارادت سیمون دوبووار، این مادر جریانات فمینیسم متأخر دانست. بیانکا لمبلین در اواخر کتاب خاطرات خود «رابطهی ننگین» از مواجههی خود با سیمون دوبووار پیرامون مسئلهی فلسطین مینویسد.
🔹لمبلین چنین اذعان میکند که بارها با سیمون دوبووار بحثهای جدی در رابطه با اشغالگری قدس توسط اسرائیل داشته و آنان را به دلیل غصب سرزمین فلسطین و جنایات علیه فلسطینیان محکوم میکرد درحالی که دوبووار به شدت از موضع گیریهای لمبلین علیه اسرائیل به خشم میآمد و او را سرزنش میکرد! دوبووار حتی در برههای سارتر را نیز از اعلام موضع مخالف رژیم صهیونیستی باز میداشت و با سارتر نیز بحثهای زیادی در این رابطه داشت. از آنجایی که دوبووار مادر نحلههای فمینیستی متاخر محسوب میشود میتوان چنین گفت که برخی از علل موضع بیتفاوتی فمینیستها در نسبت با زنان فلسطینی از افکار و رفتار مادر معنوی آنان نشات میگیرد. به دنبال این رویکرد انفعال ننگین کمیسیون مقام زن را در نسبت با جنایات دامنهدار، وقیحانه و کینه توزانهی اسرائیل علیه زنان فلسطینی را شاهدیم! کاش حال که روزهایی را به روز جهانی زنان نامگذاری کردهاند شاهد حذف آشکار بخشی از زنان این جهان از دستور کار گرامیداشت جهانی سازمان ملل و کمیسیونهای آن نباشیم.
به امید آزادی قدس شریف و ملت نجیب، مظلوم اما مقتدر فلسطین خصوصا زنان باایمان آن.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
نشست دکتر میرزااسکندری.mp3
52.22M
#صوت_نشست
♨️ جریان
سلسلهنشستهای تخصصی عصر زنان
♨️ موضوع:
جریانشناسی زنان مبارز با رژیم پهلوی
♨️ نشست دهم
▫️دکتر طیبه میرزا اسکندری
🗓 برگزار شده در: شنبه، ۱۹ اسفندماه
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
🗞 لباس، اولین خط دفاع فرهنگی
📌 «به گزارش خبرگزاری سیانان، باتوجه به آنکه بخش فزایندهای از آمریکاییها تراجنسیتی شناخته میشوند نیاز به البسهای دارند که به لحاظ جنسیتی خنثی باشند. از نظر این خبرگزاری این البسه صرفا اختصاص به +LGBTQ ها نمیباشد بلکه برای زنان و مردانی که نمیخواهند در چارچوبهای هویت جنسیتی بگنجند نیز مناسب است.»
🔹در این خبر، هدف نهایی اقدام به تولید و عرضهی قابل توجه البسهای خنثی از هویت جنسیتی زنانه و مردانه، در جهت فراگیر شدن استفاده از این البسه برای عموم مردم حتی آنانکه در دایرهی+LGBTQ نمیگنجند، است. نقطهی شروع این خبر از دغدغه برای ترنس ها در بخش پوشاک خبر میداد اما در انتهای آن به آرامی به فراگیری استفاده از این البسه به صراحت به عنوان هدف بلندمدت طراحی و تولید انبوه لباسهای خنثی و پرداخت. از آنجایی که لباس در همهی کشورهای دنیا به عنوان نمادی از فرهنگ و تمدن آن کشور و ملت محسوب میشود لذا نمیتوان صنعت طراحی و تولید پوشاک و البسه را صرفا صنعتی تجاری دید. به عبارت بهتر صنعت پوشاک و لباس بیش از آنکه اقتصادی باشد، فرهنگی است. بر این اساس این صنعت استراتژیک قابلیت اثرگذاری بر فرهنگ کشورها، تغییر سمت و سوی فرهنگی کشورها را دارد. تاریخ استعمار نیز نشان میدهد دولتهای انگلیس، فرانسه و آمریکا نیز در راستای اعمال سیاستهای استعماری خود در کشورهای آسیایی و آفریقایی، ابتدا به تغییر فرهنگ آن کشورها با استفاده از ابزار فرهنگی چون لباس استفاده کردند.
🔹به نظر میرسد که باتوجه به آنکه تلاش میشد تا «ترنسها» را به عنوان پدیدههای خاص بیولوژیکی در نسبت با جنسیت معرفی کنند، امروزه مرزهای معرفی و حمایت از ترنسها تغییر کرده و به «ترنس» امر عمومی و رایجی در حال بازشناساندن و قبولاندن به آحاد مردم دنیاست. این بازشناساندن است به واسطهی «لباس» در حال رقم خوردن است. لباس نقش تربیتی دارد و ابزار مهمی در فرآیند جامعه پذیری انسان است. پیامی که لباس در جامعه به افراد جامعه مخابره میکند به طوری است که براساس آن میتوان به شغل افراد، درجه اجتماعی افراد، سلامت جسمی و تعادل روانی افراد، درجه اجتماعی و تعلق به ساحات مذهبی، قومیتی و همچنین هویت جنسیتی افراد پیبرد. به عبارت دیگر لباس ظرافتهای هویتی افراد را مخابره میکند و کثرت معانی را میسازد و منتقل میکند. لباسهای خنثی از جنسیت، انسانها را به مثابه رباتهایی یک شکل بازنمایی میکند که فاقد هرگونه از معانی متکثر موجود در جوامع انسانی میتوانت باشد. سوال اینجاست که چرا و به چه قیمتی به بهانه حمایت از ترنسها، گروهی که غالبا دارای اختلالات روانی میباشند؛ پویایی هویتی و معانی متکثر رواج یافته در جامعه را میخواهند با لباس های خنثی از جنسیت، خفه کنند؟! به نظر میرسد که باید قدری به این سوال اندیشید.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل اندیشهورزی و خبری حوزه زن و خانواده گذشت؛
📌 زنان ایرانی نقش مهمی در الگوسازی زن مسلمان دارند / سکینه سادات پاد
🖇 اینجا بخوانید
📌 ضرورت تقویت نهاد خانواده، ترویج بازیهای سنتی بین والدین و فرزندان / حامد تاملی
🖇 اینجا بخوانید
📌 برنامه سلامت خانواده الگویی برای مقابله با کاهش جمعیت
🖇 اینجا بخوانید
📌 فرصت الگوی سوم زن همین حالاست/ مریم اردبیلی
🖇 اینجا بخوانید
📌 الگوی سوم زن را شفاف تعریف کنید / زهرا داورپناه
🖇 اینجا بخوانید
📌 ساختارهای مختلف با زن برای فرزندآوری همراهی نمیکنند/ صفوراسادات امین جواهری
🖇 اینجا بخوانید
📌 زنان باید در تمام تصمیمات موثر باشند / ابوالفضل اقبالی
🖇 اینجا بخوانید
📌 در تعریف الگوی سوم، زنها اراده دارند / مهدی تلکو
🖇 اینجا بخوانید
📌 حفظ تعادل میان کار و خانواده مهمترین نگرانی زنان شاغل برای فرزندآوری است / رسول صادقی
🖇 اینجا بخوانید
📌 سخت شدن ازدواج سنتی متاثر از فرهنگ است / محمدرضا زهرایی
🖇 اینجا بخوانید
📌 جولان جریانهای ضددینی در فضای ولنگارِ مجازی
🖇 اینجا بخوانید
📌 ایران خواستار اخراج اسرائیل از کمیسیون مقام زن سازمان ملل شد
🖇 اینجا بخوانید
📌 کودک بلاگری؛ روشی نوین در بهرهکشی از کودکان / حسین روزبهانی
🖇 اینجا بخوانید
📌 حجاب نقطه مقابل طرح شیطان برای بردگی انسان است / حجت الاسلام محمدهادی حسنزاده
🖇 اینجا بخوانید
📌 آیا «آزادی» مشکلات زنان را کم میکند؟
🖇 اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#نفحات_یار | #تاملات
🔻مراجعه به تصویر
♦️ سکولاریزم فیفا زنان را فرا میخواند
✍🏻| خانم مریم اردویی
🔹تفاوت انقلاب اسلامی با دیگر انقلابهایی که تاکنون در جهان شکل گرفته، پیوند عمیق و جدانشدنی آن با دین و معنویت بوده است. نکتهای که رهبر انقلاب در دیدار اخیرشان با نمایندگان مجلس خبرگان به آن اشاره کردند اهمیت نقش معنویت در ایستادگی مقابل استکبار بود. ایشان حتی اساس کار حکومتی که بر اساس دین و اسلام به وجود آمده است را مقابلهی با ظالم بیان کردند. به عبارتی معنویتی میتواند یک معنویت کارآمد و انقلابآفرین باشد که بر مبنای اصل «لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون» اساسش مقابلهی با ظالم باشد. حتی در خلأ چنین معنویتی است که «زمینه برای ظلم و عدوان و تعرّض به وجود میآید.» بنابراین مبنا، معنویت اسلامی یکی از اساسیترین اصول در پیشبرد اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی است.
🔸از سویی کمتر کسی است که بتواند نقشآفرینی زنان در به ثمر نشستن این انقلاب و تداوم آن را انکار کند. به تعبیر امام راحل(ره) زنان در این نهضت پیش قدم بودند. رهبر انقلاب نیز در رابطه با پیوند عمیق زنان با معنویت میفرمایند: «در زمینهی مسائل معنوی، زنان جزو پیشگامان حرکت معنوی انسان به سوی پیشرفتها هستند.» در واقع این معنویت زنان بود که آنان را به موتور محرک انقلاب تبدیل کرد و مردان را به تبعیت از آنها به خیابان کشاند. به تعبیر رهبر انقلاب « اگر در کشوری زنان آن کشور بتوانند به آن صفا و معنویت و رقاء و تعالی فکری برسند هیچ مشکلی در آن مملکت باقی نمیماند، یعنی زن به طور محسوسی در مرد تأثیر دارد. هم برروی شوهرش و هم برروی فرزندانش تأثیرات تعیین کنندهای میتواند بگذارد لذا در واقع اصلاح جامعه با اصلاح زنان است.»
🔹دشمن که نقش زنان را در به ثمر نشستن این انقلاب و ایجاد چالشهای جدی بر سر راه منافع استعماری خود و تدوام تمدن مردسالارش مشاهده کرد بیکار ننشست و تلاشهای خود را برای به انفعال کشاندن این نیروی عظیم به کار گرفت. امام خمینی (ره) در این باره میفرماید: «ابرجنایتکاران دریافتند که تنها قشر مذهبی است که میتواند خار راهی در راه استعمار و استثمار آنان باشد....و متوجه شدند زنان هستند که میتوانند با قیام خود، مردان را به میدان بکشند.» بر همین اساس و با علم به این موضوع دشمن کوشید به شیوههای مختلف سکولاریسم را در جامعه ترویج کند و زنان را به عنوان جامعه هدف سکولاریزه کردن خود قرار داد. از آنجایی که فوتبال یکی از ابزار مهم سکولار کردن یک جامعه به شمار میرود، تلاشها به سمت سوق دادن زنان به فوتبال معطوف شد. پروفسور ریکاردو دوس سانتوس و فرانسیسکو تیکسیرا از دانشگاه فدرال ریودوژانیرو کتابی را با عنوان «فوتبال و سیاست، ساختن هویت ملی» همزمان با جام جهانی آلمان منتشر کردند. آنها در این کتاب فوتبال را به عنوان مذهبی سکولار ارزیابی میکنند که دارای معنویت، قوانین و قهرمانان خاص خودش است و تأکید میکنند در هنگام برگزاری بازیها همزمان با مراسم کلیسا، دین مجبور است با فوتبال رقابت کند.
🔸با این پیش زمینه به اتفاقاتی که اخیرا در کشور رخ داده است برمیگردیم. متأسفانه چند سالی است فیفا بر خلاف اساسنامهای که میگوید این سازمان باید در مسائل سیاسی و مذهبی بیطرف باشد، با مداخلههای استعمارگونه کشور را ملزم به ورود زنان به ورزشگاه و استفاده از داوران زن در مسابقات فوتبال مردان کرده است. اخیرا نیز خبر استفاده از یک دارو زن در اتاق var در بازی دربی رسانهای و منجر به شکلگیری کمپینی اعتراضی شد. در واقع سیاستهای فیفا با هدف سکولاریزه کردن زنان در صدد تحقیر زن ایرانی با معنویتزدایی از وجود با عظمت او است تا زن عامل و پیشرو در انقلاب را به موجودی منفعل و محقر در دستان استعمار بدل کند. اجازه ندهیم سرمایهای اینچنین عظیم توسط استعمارگران به یغما برود.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
🗞 تحمیل فشار تربیتی بر نسل z
📌 «به گزارش نیوزویک، براساس تحقیقات انحصاری انجام شده توسط این پایگاه اطلاعاتی-خبری، بخش قابل توجهی از نسل z، با ماندن پدران در خانه موافق نیستند. به عبارت بهتر این افراد معتقدند که وضعیت کودکان در شرایطی که مادر بیرون از خانه شاغل باشد و پدر در خانه به امورات خانه و خانواده رسیدگی کند بدتر است. »
🔹میتوان گفت بسیاری از نحلههای فمینیستی (به جز نحلهی فمینیسم رومانتیسم و فمینیسم پست مدرن) بر این باور بودند که برای رهایی زن از انقیاد و فرودستی تحمیل شدهای که پدرسالاری بر آنان وارد میکند و در نهایت داغ جنس دومی بودن را بر پیشانی آنان میزند آن است که تقسیم نقشها را برآمده از ساختارهای اجتماعی بدانیم. بر این اساس نیاز است تا تغییرات محسوسی در جابهجایی نقشها اتفاق بیفتد. زنان به اشتغال خارج از خانه مشغول شوند و مردان به خانه و خانه داری اشتغال یابند. آنان معتقد بودند که در صورت ایجاد این تغییر نقشها زنان قابلیت دستیابی به پول و قدرت را دارند و از انقیاد، جنس دومی شدن میرهند.
🔸بر اساس پژوهش های عدیده ای که در راستای بررسی میزان صحت این مفروض در غرب اتفاق افتاده است، نتایج ماحصل ارائه شده، ارتقاء جایگاه زنی که در خانواده تغییر نقش را تجربه کرده نشان نمیدهد. این امر در جامعه نیز به همین صورت است! در کتاب «تفاوتهای جنسیتی را جدی بگیریم» ارائه شده از استون ای.رودز مجموعه ای مبسوط از این پژوهشهای انجام شده ارائه شده است.
🔹در این کتاب به تفاوتهای عمیقی که میان بروز و شدت خشونتهای زنان و مردان در خانه، میادین ورزشی، رانندگی، درگیریها وجود دارد پرداخته شده است. در تمام این موارد خشونتهایی اعمال شده از جانب مردان بیشتر و شدید تر از زنان است. در بررسیهای انجام شده یکی از علتهای این شدت و سرعت اعمال خشونت از جانب مردان میل به برتری خود و به کرسی نشاندن نظر و میل خودشان است درحالی که زنان کمتر و در زمان بیشتری میتوانند خشونت خود را سرکوب کرده و با محیط منعطفانه برخورد کنند. بر این اساس دور از انتظار نیست که نتیجهی نظر سنجی ارائه شده نیوزویک میگوید که نسل z مخالف این جابهجایی نقشها و ماندن پدر در خانه هستند. اصطکاک رخ داده میان کودک و والدین برای مادر قابل پذیرش تر است زیرا انعطاف درونی زنی که در مقام مادری قرار دارد برای فرزند خود بیشتر از سایرین و خصوصا پدر کودک است.
🔸نکته دیگر این گزارش ارائه شده از نیوزویک آن بود که مادرانی که خارج از منزل اشتغال دارند و همسرشان در داخل خانه از فرزندان مراقبت میکنند غالبا خانواده ای با ضعف مالی قابل توجهی دارند. در گزارشات متعددی که از بسیاری از کشورهای دنیا خصوصا کشورهای غربی چون سوئد که بهشت فمینیسم سوسیال محسوب میشود شکاف دستمزدی قابل توجهی میان زنان و مردان شاغل در شغلی همسان و درجهای همسان مشاهده میشود، به طوری که دستمزد زن از مرد کمتر است. نتیجهی این امر در مخارج خانوار و هزینه کردها قابل ملاحظه است. طبیعتا زمانی که درآمد خانواده ای کم تر است، محدودیتهای خرج کردی نیز بر آن خانواده تحمیل میشود.
🔹این امر نشان میدهد جا به جایی نقشها و ورود زن به دنیای اشتغال خارج از خانه، دسترسی به پول و شغل و قدرت، نتوانسته او را در ظواهر امر حتی با مردان برابر کرده. حتی میتوان گفت فشارهای مضاعفی بر زنان تحمیل کرده که نشات گرفته از نارضایتی خانواده از درآمد خود، محدودیتهای بیشتر در هزینه کردها و همچنین اصطکاک زیاد میان فرزندان و پدر خانه دار آنان میباشد.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
🔹« طلاخون»
ساخت ایران
تولید ۱۳۹۹
(فیلم داستان زنی است که اولین زن قاتل زنجیرهای ایرانی شناخته شده است. مهین زنی با فراز و فرودهای زیادی است که متهم به قتل ۵ زن و ۱ مرد بودهاست و اقتباسی از زندگی او در این فیلم به نمایش گذاشته شده است.)
🔹«آناتومی یک سقوط»
ساخت فرانسه
تولید ۲۰۲۳
(درباره زنی است که به جرم قتل همسرش محکوم میشود. از آنجا که او هیچ شاهدی نداشته، نمیتواند بیگناهی خود را اثبات کند. تنها شاهد او نیز پسر ۱۱ سالهی کمبینای اوست که شاهد موثقی محسوب نمیشود.)
‼️نکته؛ (معرفی فیلم های سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلم هایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
🔹 مقاله پوشش زن در ایران باستان
نویسنده: مهدی زمانی
🖇 مطالعه
🔹 کسی درباره الگوی سوم میتواند صحبت کند که آن را زندگی کرده
نویسنده: فریبا علاسوند
🖇 مطالعه
♦️کتاب:
🔹 کتاب زنانی که از ریشه میرویند
نویسنده: شارون بلکی
مترجم : ندا صابری
انتشارات: علمی
(نویسنده برای یافتن جایگاه واقعی زنان در جامعه و نشاندادن میزان تأثیرگذاری آنها به سراغ اسطورهها میرود. او داستانهایی از دنیای قدیم روایت میکند و با مقایسه آن با دنیای مدرن میکوشد تصویری از هویت و جایگاه واقعی زنان در جامعه ارائه کند.)
🔹کتاب چرا شد محو از یاد تو نامم؟
نویسنده:افسانه نجمآبادی
مترجم:شیرین کریمی
انتشارات:نشر بیدگل
(این کتاب مشتمل از مجموعه مقالاتی است که به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول بررسی تاریخ از دیدگاهی که زن در آن حاشیه نشین و غایب نیست، بلکه حضور فعال و نقش پررنگی دارد. دسته دوم از مقالات، به بررسی روایتهای مشهور مانند هزار و یک شب، یوسف و زلیخا و بامداد خمار میپردازد.)
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
🔹 کره جنوب، کشوری که به ملت خودکشی معروف است.
🖇 مطالعه
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقمندان بیشتری بهش دسترسی داشته باشند، میتوانید با ما در میان بذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر کنیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#نفحات_یار | #تاملات
🔻مراجعه به تصویر
♦️ ایران تنها به دست مردان درست نمیشود
✍🏻| خانم مریم اردویی
🔸سخنرانی خانم خزعلی در کمیسیون مقام زن سازمان ملل که در دفاع از سیاستهای جمهوری اسلامی در قبال زن و همچنین در حمایت از زنان مظلوم غزه ایراد گردید یک بار دیگر سیاست رسمی نظام جمهوری اسلامی در رابطه با زن را به رخ دنیا کشید. قرار گرفتن زن در چنین جایگاهی به عنوان مدافع واقعی حقوق تمام زنان عالم نشان داد، زن مسلمان ایرانی در نظامی رشد کرده که به ظرفیتهای فکری و علمی او به جای جلوهگریهای جنسیتیاش بها داده شده است. در واقع این نعمت انقلاب بود که بر خلاف نظام طواغیت به زن کرامت انسانی بخشید و به فرمودهی رهبر انقلاب بالاترین حق زن یعنی حق کرامت الهی را به او برگرداند. حضور شایستهی خانم خزعلی به عنوان نمایندهی جمهوری اسلامی در این کمیسیون و درخواست اخراج رژیم اشغالگر اسرائیل و بعد از گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب نشان داد که خط مشی نظام در قبال زن همان خطی است که بنیانگذار انقلاب اسلامی در بدو شکلگیری حکومت اسلامی آن را پایهگذاری کرد. امام راحل از ابتدا و بر خلاف نگاه متحجرانهی برخی، موافق حضور اجتماعی زنان نه تنها در سطح حکمرانی داخلی بلکه در سطح بینالمللی نیز بود و آن را در حیطهی عمل نیز به اثبات رساند.
🔹در تاریخ 11 دی ماه سال 67 در حالی یک هیئت 3 نفره به دیدار با میخائیل گورباچف اعزام شدند که یک نفر از آن سه نفر خانم مرضیه حدیدچی بود. در این سفر مهم بینالمللی قرار بود نامهای کاملا ایدئولوژیک از طرف امام به آخرین دبیر کل حزب کمونیست شوروی تحویل داده شود. راز اعزام یک زن در کنار آقایان جوادی آملی و لاریجانی را خانم دباغ اینگونه بیان میکنند: «حضرت امام در نظر داشت تا زنی در کنار مردان به شوروی بفرستد و اعلام کند که در جمهوری اسلامی ایران زنان نیز امور مهم و حکومتی حاضر و پیشتاز هستند. امام میخواست در کنار آن پیام مکتوب، پیامی شفاهی نیز به دنیا بدهد که ما در عمل بیش از هر مکتب دیگری به جایگاه واقعی زن ارج مینهیم و برایش ارزش قائلیم نه ارزش ابزاری بلکه معنایی. امام میخواست با گماردن یک زن در این هیئت به تمام تبلیغات غرب و شرق مبنی بر محدودیت زنان در جامعه اسلامی پایان دهد آنهم در آن زمان که رسانههای گروهی در غرب مرتب از محصور کردن زنان در جمهوری اسلامی قلم فرسایی میکردند.»
🔸این اقدام امام و ارزشگذاری مقام زن مؤیدی بر این سخن امام بود: «همان طوری که مردها باید در امور سیاسی دخالت کنند و جامعه خودشان را حفظ کنند، زنها هم باید دخالت کنند و جامعه را حفط کنند. زنها هم باید در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی همدوش مردها باشند.» تداوم همین خط مشی است که امروز رهبر انقلاب نیز نقش زنان را به عنوان «معماران ایران جدید» به تصویر میکشند و بر مبنای عمومیت این حدیث که «من اصبح لایهتم بامور المسلمین فلیس بمسلم» اهتمام به امور جامعهی مسلمانان، حتی در سطح بینالملل را وظیفهی انسانی تمام زنان و مردان میدانند. زن در جمهوری اسلامی و بر اساس راهبردهای کلان این نظام هرگز حضوری تشریفاتی و زینتالمجالسی نداشته است. چراکه به فرمودهی امام (ره): «ایران تنها به دست مردان درست نمیشود.»
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصرزنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل اندیشهورزی و خبری حوزه زن و خانواده گذشت؛
📌برگزاری پنل تخصصی«توانمندسازی زنان؛ توان افزایی خانواده، توسعه جامعه» در کمیسیون مقام زن
🖇 اینجا بخوانید
📌تحقق عدالت جنسیتی در نظام اداری و حضور زنان در ساختار قدرت / گزارش ستاد حقوق بشر
🖇 اینجا بخوانید
📌توجه به بحث خانواده و زنان غزه در نشست با کشورهای مختلف / انسیه خزعلی
🖇 اینجا بخوانید
📌ابلاغ منشور کرامت مادری در مراکز درمانی دولتی و خصوصی / صابر جباری
🖇 اینجا بخوانید
📌فضای رسانهای؛ تیغ دولبه برای خانوادهها / لیلا وصالی
🖇 اینجا بخوانید
📌«پروین» را خانوادهاش پروراند / مینا فرقانی
🖇 اینجا بخوانید
📌دانمارک اجباری کردن خدمت سربازی برای زنان را بررسی میکند / شادی سلطانزاده
🖇 اینجا بخوانید
📌زنی با چهره مردانه در شعر! / سعید حمیدیان
🖇 اینجا بخوانید
📌اهمیت به حق آموزش زنان در اشعار پروین اعتصامی / عباس واعظ زاده
🖇 اینجا بخوانید
📌دانمارک خدمت سربازی را برای زنان اجباری کرد
🖇 اینجا بخوانید
📌باید افتخار کنیم که زنان ایرانی با تاثیر از آموزههای حکما جامعه ایرانی را سالم خور کرده بودند / عالیه سادات
🖇 اینجا بخوانید
📌فقط ۲۵ درصد از دستگاههای دولتی مجهز به مهدکودک هستند / انسیه کتابچی
🖇 اینجا بخوانید
📌جدال بر سر برابری جنسیتی در زبان؛ فرانسه استفاده از «زبان فراگیر» را در مکاتبات رسمی ممنوع میکند
🖇 اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل اندیشهورزی و خبری حوزه زن و خانواده گذشت؛
📌باید تصمیمی عملی برای پایان رنج مردم غزه صورت گیرد / انسیه خزعلی
🖇 اینجا بخوانید
📌رویکرد ما ارتقا جایگاه زنان است؛تحریمها معیشت و پیشرفت ایرانیان را نشانه گرفته است/ انسیه خزعلی
🖇 اینجا بخوانید
📌زن مسلمان ایرانی خواهان زیست مومنانه و زندگی بالنده است / بیانیه پایانی نشست الگوی سوم زن
🖇 اینجا بخوانید
📌چگونه به بیناموسی و سلیطه بودن نام جنبش میدهند! / مهدی بهنامی
🖇 اینجا بخوانید
📌چرا حجاب / فرشته روح افزا
🖇 اینجا بخوانید
📌نقش زنان در سیستم غذایی جهان / ترجمه محبوبه محمدآبادی
🖇 اینجا بخوانید
📌دومینوی تحولات خانواده در جهان؛ تمایزات نسلی و مسئله حجاب یک "چالش جهانی و تاریخی" / فریبا علاسوند
🖇 اینجا بخوانید
📌یک پیمایش و چند تحلیل؛ آیا سویههای خانوادهگرایی در ایران به سمت سکولار شدن است؟ / محمدتقی کرمی
🖇 اینجا بخوانید
📌اختلالات روانی؛ واقعیت پنهان جراحیهای زیبایی افراطی / علیرضا شریفی یزدی
🖇 اینجا بخوانید
📌هر چقدر حال حجاب در ایران بد است، اخبار خوب حجاب از جهان میرسد / عالیه سادات
🖇 اینجا بخوانید
📌توهین و تحقیر و بستن به تخت؛ وحشت زایمان در صربستان
🖇 اینجا بخوانید
📌عبا پوشی یا تبلیغ آن
🖇 اینجا بخوانید
📌نوع پوشش زن میتواند باعث جنایت جنسی شود
🖇 اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
🗞 البسه مسلمانان، فرهنگ جذاب محققان
📌 «به گزارش نیویورک تایمز، محقق و جامعه شناس فمینیست الجزایری، مارنیا لازرگ که حجاب را مورد انتقاد قرار داده بود در ۸۳ سالگی از دنیا رفت. او که مسلمان الجزایری بود بر این باور بود که حجاب عنصری تحمیلی بر جامعه مسلمانان است و از منظر مذهبی و امنیتی ضروری نیست. او این گزاره را در پنج مقاله با عنوان «پرسش از حجاب، نامهی سرگشاده به زنان مسلمان» در سال ۲۰۰۹ بود.»
🔸سبقهی استعمار فرانسه بر الجزایر حدود ۱۳۲ سال است. در طی این مدت فرانسه بر زبان و فرهنگ مردم الجزایر به شدت تسلط پیدا کرد به طوری که زبان و فرهنگ فرانسوی را بر آنان تحمیل کرد. اسلام جاری در الجزایر را به سبک پروتستانی و امری شخصی منحصر به عبادات نمودند. مخالفت لازرگ با حجاب را میتوان به دلیل این فشار تحمیلی فرهنگ استعمار فرانسه بر فرهنگ الجزایر دانست. از جمله ادلههای قابل ارائه برای این مدعا را میتوان در شباهت تاثیرات استعمار در کشورهای دیگری که تحت استعمار بودند به ماننده هند، تاجیکستان و ... دید. براساس پژوهش های مبسوطی که از سالیان گذشته محققان و پژوهشگران مردم شناسی پیرامون فرهنگ البسه مسلمانان ارایه کردند بیانگر آن است که البسه مورد استفاده مسلمانان در جغرافیای مختلف از سوریه و عراق تا الجزایر و اسپانیا اشکال واحد ، پوشیده و محجوبانه ای برای زنان و مردان بود.
🔹این اتحاد در شکل و شمایل لباس تنها نبود بلکه در اسامی منسوب به هر لباس در این جغرافیا ها نیز بوده است. مثلا (بورنوس) ردایی مورد استفاده زنان و مردان الجزایری، ترکها، اسپانیاییها، آفریقایی ها و حتی یهودیان نیز به ماننده مسلمانان از آن استفاده میکردند. از این قبیل البسههای محجوبانه بسیار در تاریخ نگاری ها و پژوهشهای مردم شناسانه آمده است. این امر نشانگر تحمیلی بودن حجاب بر زنان نیست بلکه نشاندهنده اعوجاج شگرف رخ داده کوتاه مدت در تاریخ و تمدن بشریت هستیم که به یک باره از لباس های محجوبانه برای زنان فاصله گرفت و لباس های باز و غیر پوشیده را بر زنان تحمیل کرد و جالب است که این امر در سیاستهای استعماری به طور پررنگ قابل ملاحظه بوده است. اگرچه خانم مارنیا لازرگ از دنیا رفتند اما نیاز به پرسشگری از فرهنگ البسه مسلمانان خاصتا البسه های زنانه و البسه های مشترک میان زنان و مردان به طور کامل مورد بررسی پژوهشگران قرار گیرد تا حقایق فرهنگی بسیاری را بتوان ادراک و استنباط کرد.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|