#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل علمی و اندیشهورزی حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌امام خمینی به مخالفان حضور زنان در دیدارها چه گفت؟ / فائزه عظیم زاده اردبیلی
🖇اینجا بخوانید
📌تریبون بریکس در دست زنان؛ ایدههای بانوان ایرانی چه بود؟
🖇 اینجا بخوانید
📌تفاوت موضع امام خمینی(ره) با جامعه مذهبی سنتی در مسئله زن! / زهرا داورپناه
🖇اینجا بخوانید
📌پرهیز از کارهای جزیرهای در حوزه زنان / اعظم خضری
🖇اینجا بخوانید
📌ساختارشکنی خداوند در بازنمایی تصویر زن در قرآن! / انسیه برومند
🖇اینجا بخوانید
📌زن مسلمان ایرانی؛پیشرو تر از زن غربی / حدیث رجبی
🖇اینجا بخوانید
📌جایگاه زن ایرانی قابل ستایش است / ایزابلا مرادیان
🖇اینجا بخوانید
📌ایران جزو پنج کشور برتر در کاهش مرگ مادران / سودابه کاظمی
🖇اینجا بخوانید
📌تابوشکنی آخر خطی ندارد؛ مراقب باشیم / مهدی بهنامی
🖇اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 نشست غرفه عصر زنان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان ♨️مو
نشست چالشهای حکمرانی.mp3
34.86M
#صوت_نشست
♨️ جریان
سلسلهنشستهای تخصصی عصر زنان
♨️ موضوع:
چالشهای حکمرانی زنان در جمهوری اسلامی
(با نگاهی به انتخابات مجلس)
♨️نشست یازدهم:
▫️دکتر مهدیه شادمانی
▫️سرکار خانم مهدیه منافی
🗓 برگزار شده در: دوشنبه، 24 اردیبهشت ماه
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
🔷 رمانتیسم عماد و طوبی
ساخت ایران
تولید 1400
(وقتی سرنوشت برای اولین بار عماد و طوبی را روبهروی هم قرار داد، هر دو خوب میدانستند که عشق بیشتر یک مهارت است تا هیجان و تپش قلب و خارش پوست.)
🔷 فیلم امیلیا پرز
ساخت فرانسه و مکزیک
تولید 2024
(داستان مردی را روایت میکند که رئیس کارتل مواد مخدر است و دست به عمل تغییر جنسیت میزند. او بعد از سالها با هویت جدید نزد فرزندانش برمیگردد اما خود را یکی از بستگانشان معرفی میکند.)
‼️نکته؛ (معرفی فیلم های سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلم هایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
🔹 تطورات معنایی خانه و خانواده ایرانی در رسانههای اجتماعی
نویسنده: عبدالله بیچرانلو و منصوره حجاری
🖇 مطالعه
🔹بازسازی مناسبات خانواده با محوریت الگوی سوم زن
نویسنده: ابوالفضل اقبالی
🖇 مطالعه
♦️کتاب:
🔹مطالبات رهبری از بانوان
نویسنده: دفتر خواهران کانون دانشپژوهان نخبه
انتشارات: تراث
(شرح مفصلی بر یکی از مهمترین دغدغههای مقام معظم رهبری،برای بانوان سراسر جهان است. این کتاب باتوجه به ظلم های کهن تاریخی و جایگاه حقیقی یک بانو، در نظام های اجتماعی و محیط زندگی، به رشته تحریر درآمده است و سخنان رهبری را با دسته بندی و فصل بندی ارائه کرده است.)
🔹 دایکه کان ایستاده اند
نویسنده:زهره یزدان پناه قره تپه
انتشارات:انتشارات راهیار
(این کتاب تاریخ شفاهی مقاومت زنان در دفاع مقدس و پشتیبانی جبههها در ۴ استان غرب کشور است که عبارتاند از: آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام. هر فصل کتاب به یکی از این استانها و نقش زنان در آنجا اختصاص دارد. این کتاب مظلومیت زنان و دختران انقلابی غرب کشور و جنایات گروهکهای ضدانقلاب بهویژه کومله و دموکرات و رژیم بعث عراق در منطقه را به خوبی تصویر میکند.)
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
🔹 مستند | چشم و دل سیرها
🖇 مطالعه
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقهمندان بیشتری به آنها دسترسی داشته باشند، میتوانید با ما در میان بذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر نمائیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️«روسیاهیاش ماند برای شیطان»
🔹در چند روز گذشته خبری مبنی بر اعلام رای دادگاه عالی اُنتاریو در رابطه با هواپیمای اوکراینی که در دی ماه ۱۳۹۸ سقوط کرد منتشر شد. این درحالی بود که فشارهای رسانهای، جنگ روانی تمام عیاری را علیه جمهوری اسلامی ایران رقم زده بود و سبب شده بود تا اصابت دو موشک به هواپیمای مسافربری اوکراین توسط پدافند هوایی سپاه را امری عامدانه جلوه دهند.
🔸در این ماجرا کشور اوکراین نیز با رسانههای امپریالیستی و وابسته به سرویس های جاسوسی بیگانه چون بیبیسی و صدای آمریکا و بعدترها اینترنشنال تمام قد تلاش کردند تا حقیقت واقعه دردناک رخ داده از جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی خارج نشود. در این راستا تکنیکهای رسانهای مختلفی را برای قبولاندن دروغ پردازی هایشان در اذهان عمومی ملت ایران و جامعه جهانی، به عنوان حقیقت به کار بردند اما در نهایت پس از گذشت ۵ سال حقیقت آشکار شد.
🔹 «دیوان عالی انتاریو» کانادا، خطوط هوایی بینالمللی اوکراین (UIA) را به دلیل «اهمال کاری» مسوول حادثه سقوط پرواز شماره ۷۵۲ دانست و حکم داد که این شرکت هواپیمایی از نظر قانونی مسئول پرداخت غرامت کامل به خانوادههای قربانیان این سانحه است.
در این حکم امده است که چند ساعت قبل از پروازهواپیمای اوکراینی از تهران، ایران حملات موشکی بالستیک خود به یک پایگاه امریکا در عراق را در تلافی ترور چند روز پیش یکی از ژنرال های ارشد خود انجام داده بود. در این حکم آمده است که شرکت هواپیمایی اوکراینی باید می دانست که تهران منتظر پاسخ احتمالی امریکا است. قصور خلبان این هواپیما و انحراف از مسیر اصلی اش، بی توجهی به اخطارهای برج مراقبت و پدافند هوایی کشور نیز که از جعبه سیاه هواپیما یافت شد بخش دیگری از ابعاد پنهان حقیقت سقوط دلخراش هواپیمای اوکراینی بود.»
🔸در این چند روز پس از اعلام رای دادگاه عالی اُنتاریو اما واکنش های برخی از فعالان رسانهای شبکههای معاند نیز جالب توجه بوده است. برای مثال سالومه سید نیا در صفحه اینستاگرام خود چنین استوری کرد؛ «حامد اسماعیلیون را باید شیاد قرن معرفی کرد.» حامد اسماعیلیون که همسر و فرزندش را در حادثه دلخراش هواپیمای اوکراینی از دست داد، پس از این حادثه با سوء استفاده از خون همسر و فرزندش تلاش بسیاری در ایجاد آشوب ها در جمهوری اسلامی و با قصد برهم زدن امنیت و اعتلای جمهوری اسلامی کرد. او به سرعت تبدیل به یکی از سران اپوزیسیون شد و این رشد ناگهانی او به دلیل استفاده ابزاری و کاسب گونهی او از همسر و فرزندش بوده است. رفتارهای اسماعیلیون از این جهت کاسبگونه تلقی میشود که او هیچ تلاشی در روشن شدن ابعاد ماجرا نکرد بلکه با غبارآلود نمودن فضا علیه جمهوری اسلامی، پلههای رشد و ترقی خود را در اپوزیسیون طی کرد و شریک مهرههای سیاست باز و رسانه کار گردید.
🔹با وجود گذشت چند روز از اعلام رای دادگاه عالی اُنتاریو مبنی بر قصور شرکت هواپیمایی اوکراین و قصور خلبان این هواپیما، اسماعیلیون هیچ اعلام خشم، انزجار و حتی شکایت و مصاحبهای علیه شرکت هواپیمایی اوکراینی و خلبان آن پرواز نداشته است و کماکان جمهوری اسلامی ایران را آماج حملات خود قرار میدهد البته باتوجه به مواضع فعالان رسانهای اوپوزیسیون در این مدت کوتاه نسبت به اسماعیلیون مشخص است چرایی بی توجهی و سکوت او به ابعاد جدید و جدی سقوط هواپیمای اوکراینی. در هر حال برای مسافران از دست رفته این هواپیما طلب مغفرت و برای بازماندگان داغ دیدهی آنان از خداوند طلب صبر و آرامش داریم
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل علمی و اندیشهورزی حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌آیا "لایحه تأمین امنیت زنان" فمینیستی است؟! / انسیه خزعلی
🖇اینجا بخوانید
📌بانوان در انتخاب معیارهای درست و اصلح برای خانواده نقش دارند/ محدثه اخوان
🖇اینجا بخوانید
📌کاندیداهای انتخابات درباره زنان و خانواده چه گفتند؟
🖇اینجا بخوانید
📌جامعه مردسالار، عامل حضور کمرنگ زنان در سیاست / سیمین حاجیپور ساردویی
🖇اینجا بخوانید
📌سنگ بزرگ کارفرمایان پیش پای مادران دورکار! / زینب نادعلی
🖇اینجا بخوانید
📌توانمندسازی زنان سرپرست خانوار؛ مسیری که در دولت شهید رئیسی هموار شد
🖇 اینجا بخوانید
📌مردان کمتر از زنان به سلامتی خود اهمیت میدهند / صابر جباری
🖇اینجا بخوانید
📌مراقبت از کودک؛ آغاز تحول در سیاستهای جمعیتی / راحله کاردوانی
🖇 اینجا بخوانید
📌یافتههای تازه دانشمندان؛ زنانی که میگویند شریک زندگیشان درد آنها را نمیفهمند حق دارند
🖇 اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️آگاهی زنانه در تعیین سرنوشت
اصلاح شرایط زنان جامعه با مشارکت آگاهانه در انتخابات
✍🏻| خانم زهرا ملکوتی پور
🔸اگر حضور گسترده مردم در انتخابات را نشانه ای از پشتوانه مردمی حکومت بدانیم آنگاه اهمیت شرکت در انتخابات روشن می گردد و فرد پیروز، بازگو کننده ذائقه سیاسی اکثریت مردم آن کشور است. در این بین مشارکت زنان در عرصه سیاسی، به عنوان نیمی از جمعیت کشور، حیاتی و تاثیر گذار است. حضور سیاسی زنان به دو شکل شرکت در انتخابات و داشتن کرسی در نهادها انجام میگردد و عدم حضور آنان در هر یک از این دو عرصه میتواند موجب مشارکت ناتمام گشته و مسیر رشد و توسعه را کند، کند.
🔹اگرچه حضور زنان در پای صندوق رأی فی نفسه مهم است اما آنچه بیشتر اهمیت می یابد مشارکت آگاهانه زنان در انتخابات می باشد. چرا که انتخاب بدون تامل و حضور تنها به عنوان یک تکلیف، نه تنها نمی تواند رفع کننده مشکلات موجود در حوزه زنان باشد که میتواند اثرات زیان باری را نیز بر جامعه زنان تحمیل کند. انتخاب فرد اصلح برای زنان دشوارتر است زیرا فردی را که انتخاب می کنند در کنار صلاحیت داشتن، لازم است دغدغه مند حوزه زنان هم باشد تا از حقوق و منافع زنان دفاع کرده و درصدد حل مشکلات آنها باشد. اگر فرد اصلح دغدغه مند انتخاب نشود، نه تنها گامی جهت بهبود شرایط زنان جامعه برداشته نمیشود بلکه آنان مجبور هستند چهار سال دیگر این اوضاع آشفته و نابسامان را تحمل کنند و در انتظار فرد دیگری جهت تغییرات رو به جلو بنشینند. نکته مهمی که وجود دارد، جریان های اطراف در روزهای انتخابات است. از دوستان و خانواده تا رسانه همگی تلاش دارند تا کاندیدایی را معرفی کنند و نظر شما را جلب کنند تا به آن فرد رای دهید. حفظ استقلال فکری و تفکر بر گفته ها و تحلیل تمامی اطلاعات کمک میکند تا خود فرد اصلح را بیابید و انتخاب کنید.
🔹عوامل مهمی ورای خانواده و دوستان نیز در مشارکت سیاسی بانوان تأثیرگذار هستند. یکی از آن عوامل، تجربه زیسته است. تجربه زیسته زنان کشور در میزان و درصد مشارکت و اهمیت آن تأثیرگذار است. تجربه زیسته زنانه به تجاربی گفته میشود که زنان جامعه طی قرن ها به دست آورده و دنیای زنانه آنها را ساخته است. دنیایی جدای از دنیای مردانه. در دنیای زنانه اهمیت یک کاندیدا ممکن است متفاوت از دید مردان باشد. مثلا ممکن است اهمیت به مسائل و معضلات فرهنگی برای زنان مهم باشد اما برای مردان مسائل اقتصادی دارای اهمیت باشد. تفاوت نگرش بسیار مهم است و اصلا نباید از آن غافل شد. تفاوت نگرش سیاسی در افراد مختلف متفاوت است و از بعد جنسیت فراتر می رود. دلیل اهمیت آنجاست که دیدگاه شما ممکن است حتی با دوستانتان هم متفاوت باشد. پس کاندید خوب و کارآمد هم در نظرتان متفاوت میشود. کاندیدی که صرفا شعار حوزه زنان می دهد از نظر یک نفر خوب است و از نظر شما خیر. زیرا متوجه شدید که هیچ یک از مشکلات واقعی را نمیداند و مسائل حاشیه ای چون ورزشگاه رفتن را به دست می گیرد و مسائل مهم را رها می کند. با تبلیغات زیاد هم رأی خوبی جمع می کند. تحلیل گفتارها و شعارها توسط خودتان بسیار مهم است تا فردی را انتخاب کنید تا از نظر شما فرد مناسب باشد.
🔸عدم انتخاب آگاهانه و درست، حق اعتراض به کم کاری و درست نرفتن مسیر را از زنان می گیرد. از فردی که دغدغه مند این حوزه نبوده و از نظر وی مسائل حوزه زنان از اهمیت پایینی برخوردار است نمیتوان انتظار هدف گذاری برای نیمی از جمعیت کشور در این حوزه را مطالبه نمود. اما اگر فرد منتخب واقف به اهمیت پرداختن به حوزه زنان باشد، در صورت هرگونه کم کاری در این زمینه میتوان پای میز پرسش و پاسخ با وی نشست.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
🌐رصد اندیشکدهها
🔺مراجعه به تصویر
📌این قسمت ؛
«اندیشکده اسلام شناسی هاروارد»
🖋نویسنده؛ دکتر زهرا مبلغ
♦️رمز گشایی از معنای زنانگی در داستان های قرآنی؛
«حدود 25 داستان در قرآن وجود دارد که یک یا چند زن در قرآن نقش دارند. مطالعهی این داستانها با روشن کردن معنای زنانگی در کلام خداوند در قرآن، از رویکردهای فمنیستی جدید حمایت میکند.»
تحلیل:
📝تحلیلگر: فائزه آقا محمدی(دانشجوی دکتری مطالعات زنان و خانواده)
🔸دین اسلام آیینی است که به طور کلی جنسیت را نادیده می گیرد و در آن بحث زن و مرد موضوعیت ندارد. بنابراین جنسیت در اسلام یک امر عارضی و ثانوی است و در کارکردهای زندگی نمود پیدا میکند و در سیر اصلی بشر هیچ تأثیری ندارد. تا جایی که قرآن میفرماید: «و لَقَد کَرمنا بنی آدَم».
🔹لازم به ذکر است که در قرآن اسامی چندین نفر ذکر شده لکن در مورد هیچ کدام از آنها تعبیر الگو به کار گرفته نشده به جز حضرت مریم و آسیه همسر فرعون که خداوند آنها را مثل میزند و الگویی میداند و آن هم نه فقط برای زن مسلمان، بلکه برای تمام مومنین اعم از زن و مرد. و البته در خصوص انسان های بد نیز خداوند از همسر نوح و همسر لوط نام برده است.
🔸در خصوص اسلام چنین میتوان گفت که اسلام در ارزش گذاری انسان را مد نظر قرار میدهد نه زن یا مرد را. تساوی زن و مرد در زمینه ارزشهای اسلامی و انسانی جزء مسلمات اسلام است و در آن هیچ تردیدی نیست. البته همان طور که میدانیم شعار برابری جنسیتی به طور مطلق غلط است و آنچه که صحیح است عدالت جنسیتی است، چون با عدالت است که هر چیز در جای خودش قرار می گیرد.
🔹به قول شهید مطهری «اسلام موافق تشابه حقوقی نیست بلکه قائل به عدالت است». دین اسلام هیچ گاه زن را بر مرد یا مرد را بر زن ترجیح نمیدهد. قرآن کتاب تکامل بشر است و برای آن زن و مرد هیچ فرقی ندارد چون دو حضه ی پیکره ی بشرند. بنابراین قرآن ممکن است در جایی از مردان نام ببرد و در جایی از زنان اما این هرگز نشانه سوگیری جنسیتی در قرآن نیست.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
🔰نشست زنان، پیشرفت و تحول در دولت آینده
🔻نشست گفتمانی مشاوران امور بانوان ستادهای انتخاباتی نامزدها پیرامون سیاستها و برنامههای حوزه و زن و خانواده در دولت چهاردهم
🗓 شنبه ۲ تیر ساعت ۱۳:۳۰ لی ۱۹:۳۰
لینک ثبت نام:
https://survey.porsline.ir/s/krycY5od
📍لوکیشن محل برگزاری جلسه(سرچشمه):
https://nshn.ir/aerbvEBbVxi6pA
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️به نام زنان یا برای زنان؟!
(با نگاهی به فضای انتخابات ریاست جمهوری دولت چهاردهم)
✍🏻| خانم الهه سادات شفیعی
🔸بسم الله الرّحمن الرّحیم
پرداختن به مسائل زنان، در این دوران، امری فراگیر شده و کمتر کسی آن را، دستکم در مقام ادعا و شعار، کماهمیت تلقی میکند؛ آنچه در موقعیتی مانند انتخابات ریاستجمهوری اهمیت فزایندهای پیدا میکند. در این میان، باید نقادانه با رویکردهای مختلف مواجه شویم تا بتوانیم سره را از ناسره تشخیص دهیم و رویکردهای نمایشی، کاریکاتوری، تقلیلگرا و... را بازشناسی نماییم و گرفتار آسیبهای ناشی از آن نشویم.
🔹رویکرد نمایشی مانند اینکه توجه به زنان را با شاخص تعداد مدیران ارشد زن بسنجیم و واگذاری تعدادی کرسی به زنان در سطوح عالی مدیریت کشور را، نشان از اهتمام به امور زنان القا کنیم! توگویی، مسائل جامعه زنان با چنین اقدامی، حل و فصل میشود...
رویکرد کاریکاتوری مانند اینکه دغدغههای بخشی از جامعه زنان را که از قضا فراگیری چندانی ندارد، هرچند در حد خود واجد اهمیت باشد، اولویت و محوریت ببخشیم و با تمرکز بر آن و طرح شعارها و وعدههایی در راستای تحقق این دغدغهها، خود را حامی زنان معرفی کنیم! مانند رفتن زنان به ورزشگاه، موتورسواری زنان و...
🔸رویکرد تقلیلگرا، مانند اینکه بکوشیم پیچیدگیهای مسایل زنان در عرصههای مختلف، بهعنوان مثال در زمینه نقش مادری و تزاحم آن با بهره بردن از فرصت تحصیل، فعالیتهای اجتماعی، ورزش، تفریح و... را به دغدغه اقتصادی کاهش دهیم و بخواهیم این دغدغه را با برخی مشوقهای مالی برای خانواده یا برای خود زنان حل و فصل نماییم! در مقابل، مواجهه صادقانه و مسئولانه با مسائل زنان را میتوان واجد سه ویژگی اساسی دانست:
🔹اول. رویکردی که به مسائل زنان نگاه ابزاری ندارد تا بخواهد با مواجهه نمایشی، برخی اقدامات تبلیغاتی و محدود را بهمثابه اهتمام اساسی در این زمینه معرفی کند و از این طریق بهدنبال جلب محبوبیت یا گسترش سبد رای خود در میان برخی اقشار باشد؛ بهعنوان مثال، حضور یا عدم حضور تعدادی از زنان در کرسیهای مدیریت ارشد نمیتواند جایگزین گسترش زمینه رشد فراگیر برای عموم زنان در عرصههای مختلفی که استعداد و آمادگی حضور و بالندگی دارند باشد...
🔸دوم. رویکردی که مسائل زنان را در سطوح و ابعاد مختلف آن مینگرد و سعی نمیکند با برجسته نمودن برخی مسائل جنجالی، به تحریک احساسات در لایههای پرهیجان جامعه دامن بزند؛ بلکه با نظر به فراگیری مسأله در میان اقشار مختلف، ضریب اثرگذاری در منافع عمومی و کمک به پیشرفت کشور، به اولویتبندی مسائل میپردازد. با این نگاه، امکان حضور زنان در ورزشگاه، بهعنوان یک مطالبه از سوی بخشی از جامعه نادیده گرفته نمیشود و مورد توجه قرار میگیرد، اما ضریب اهمیت آن بر امور فراگیری مانند چالشهای پیش روی مادران، در عرصه تحصیلات، اشتغال، فعالیتهای اجتماعی و... یا چالشهایی که زنان سرپرست خانوار و یا زنانی که تجرد قطعی بر ایشان تحمیل شده با آن مواجه هستند، پیشی نمیگیرد!
🔹سوم. رویکردی که از منظری باهمنگرانه، لایهها و ابعاد مختلف مسائل را میبیند و آن را به برخی لایهها و ابعاد فرونمیکاهد... بهعنوان نمونه، مسائل زنان در عرصه جمع نمودن میان نقش مادری و نقشهای دیگر در زندگی شخصی و اجتماعی، تنها با چالش اقتصادی مواجه نیست تا بتوان آن را با برخی مشوقهای اقتصادی چاره نمود؛ بلکه در این میان، چالشهای دیگری در سطح ساختارها، سیاستهای کلان، قوانین و رویههای جاری، چالشهایی در سطح مسائل فرهنگی جامعه و... نیز تأثیرگذار است که باید در نظر گرفته شود.
🔸در پایان توجه به این نکته ضرورت دارد که اهتمام به مسائل زنان، نباید منجر به این تلقی شود که این اهتمام مستلزم دامن زدن به شکاف جنسیتی با مردان و نادیده گرفتن اهمیت نهاد خانواده است؛ چراکه دامن گرفتن چنین شکاف و تضادهایی، منجر به نقض غرض خواهد شد و نهتنها رهآوردی برای زنان نخواهد داشت که زمینه را برای زیانهای هرچه بیشتر ایشان فراهم میکند. تجربه جوامعی که اهتمام به امور زنان را از این رهگذر پیش گرفته و به چالش با مردان و تضعیف نهاد خانواده دامن زدهاند، میتواند در این موقعیت تاریخی حساس، چراغ راه ما باشد!
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند:
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
♨️موضوع:
زن و خانواده در برنامه مدوّن
نامزدهای ریاست جمهوری (دکتر محمدباقر قالیباف)
♨️نشست چهاردهم:
▫️خانم دکتر شیما علی آبادی
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان: یکشنبه ۳ تیرماه
🕰 ساعت ۱۰
✅ پخش زنده نشست در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/shenakht/jareyan
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
♦️ گزارشی مختصر از پاسخگویی نمایندههای کاندیداها به پیگیریهای پایگاه عصر زنان
🔸 حضور مغتنم و محترم مخاطبین عزیز پایگاه عصر زنان سلام و درود
▪️ نظر به پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری، عصر زنان در تکاپوی فراهم نمودن امکان نشست صمیمانه و یک جانبه با نمایندگان بانوی هریک از ستادهای انتخاباتی است. این تلاش در راستای آگاهی زنان کشور از برنامههای هر کاندید و چشم انداز آنان در مواجهه با حوزه زنان و خانواده است.
▪️پس از تلاش های بسیار اما تا کنون عصر زنان موفق به ارتباط گیری با پنج کاندید از شش کاندید چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شده است. لازم دانستیم که نتایج این پیگیری ها را به اطلاع شما عزیزان برسانیم.
▪️در ارتباط گیری با ستاد بانوان دکتر #پزشکیان و تعامل با خانم دکتر فاطمه راکعی، ایشان از گرایش سیاسی عصر زنان جویا شده در جواب عنوان نمودیم که هیچ گرایش راست و چپی نداشتهایم. دکتر راکعی عذرخواهی کرده و فرمودند: «تنها با رسانههای اصلاحطلب گفت و گو میکنم. هر آنچه را که میخواهید از این رسانهها کپی کرده و به اطلاع سایرین برسانید!»
▪️امور بانوان ستاد انتخاباتی دکتر محمد باقر #قالیباف و امور بانوان ستاد انتخاباتی دکتر سعید #جلیلی اما، هر دو اعضایشان در دسترس، کاملا منطقی و همراه، به درخواست عصر زنان برای برگزاری نشست تخصصی پاسخ مثبت دادند و قرار برگزاری نشستها نیز انجام شد.
▫️لازم به ذکر است اولین ستادی که به عصر زنان وقت داد ستاد دکتر قالیباف بود لذا طبیعی است که در چیدمان نشستها، اولین گقتگو با نماینده ایشان بوده است.
▪️با سختی بسیار با فردی از امور بانوان ستاد دکتر #زاکانی و آقای #پورمحمدی ارتباط گرفته شد اما تا کنون جوابی (اعم از مثبت و منفی) از آنان برای برگزاری نشست دریافت نکردیم.
▪️دسترسی و ارتباط گیری با امور بانوان ستاد انتخاباتی آقای #قاضی_زاده هاشمی نیز بسیار سخت بود به طوری که با پیگیری بسیار موفق به پیدا کردن راه ارتباطی با نماینده امور بانوان ایشان شدیم و منتظر اعلام ایشان برای برگزاری نشست هستیم.
▫️این موارد گزارشی بود از تلاشهای صورت گرفته پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان برای برگزاری نشست های تخصصی پیرامون برنامههای انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری پیرامون حوزه زنان و خانواده. درصورت تثبیت و قرار گفتگو با هرکدام از نمایندگان ستادها، از همین تریبون اطلاعرسانی خواهد شد.
🍃 از همراهی شما سپاسگزاریم🍃
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند:
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
♨️موضوع:
زن و خانواده در برنامه مدوّن
نامزدهای ریاست جمهوری (دکتر سعید جلیلی)
♨️نشست پانزدهم:
▫️خانم دکتر فرشته روح افزا
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان: دوشنبه 4 تیرماه
🕰 ساعت 14:30 تا 16
✅ پخش زنده نشست در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/shenakht/jareyan
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
⭕️ باتوجه به تراکم برنامه ستاد کاندیداهای محترم و بنا به درخواست دکتر روحافزا، نشست امروز با ایشان با تأخیر آغاز خواهد شد. (حوالی ساعت ۱۵)
عصر زنان
📌 نشست غرفه عصر زنان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان ♨️مو
خلأها و معضلات فرهنگی.mp3
44.46M
#صوت_نشست
♨️ جریان
سلسلهنشستهای تخصصی عصر زنان
♨️ موضوع:
خلأها و معضلات فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران
در شکلدهی هویت جنسیتی دختران و پسران
♨️نشست دوازدهم:
▫️دکتر ابوالفضل اقبالی
▫️دکتر سید کمیل حسینی
🗓 برگزار شده در: سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
📌موضوع:
زن و خانواده در برنامه مدوّن
نامزدهای ریاست جمهوری (دکتر محمدباقر قالیباف)
✓ایجاد گفتمان سازی پیرامون مسائل زنان و خانواده در دل ساختارها.
✓توجه به پیوست خانواده.
✓توجه ویژه به برنامه هفتم توسعه و قشربندی صورت گرفته زنان در این برنامه.
♨️نشست چهاردهم:
▫️خانم دکتر شیما علی آبادی
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان برگزار شده: یکشنبه ۳ تیرماه
📥 لینک فیلم کامل نشست در آپارات
🖇 www.aparat.com/v/fhvimgz
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
📌موضوع:
زن و خانواده در برنامه مدوّن
نامزدهای ریاست جمهوری (دکتر سعید جلیلی)
✓قشربندی کردن زنان .
✓تدوین برنامه متناسب با هرقشر از زنان اعم از روستایی، شهری.
✓توجه و تدوین برنامه برای زنانی که هم مادر هستند و هم دانشجو میباشند.
♨️نشست پانزدهم:
▫️خانم دکتر فرشته روح افزا
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان برگزار شده: دوشنبه 4 تیرماه
📥 لینک فیلم کامل نشست در آپارات
🖇 www.aparat.com/v/mjz11pm
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
28.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
📌موضوع:
زن و خانواده در برنامه مدوّن
نامزدهای ریاست جمهوری (دکتر محمدباقر قالیباف)
✓ایجاد گفتمان سازی پیرامون مسائل زنان و خانواده در دل ساختارها.
✓توجه به پیوست خانواده.
✓توجه ویژه به برنامه هفتم توسعه و قشربندی صورت گرفته زنان در این برنامه.
♨️نشست چهاردهم:
▫️خانم دکتر شیما علی آبادی
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان برگزار شده: یکشنبه ۳ تیرماه
📥 لینک فیلم کامل نشست در آپارات
🖇 www.aparat.com/v/fhvimgz
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
نشست دکتر علی آبادی ( نماینده دکتر قالیباف).mp3
49.34M
#صوت_نشست
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
📌موضوع:
زن و خانواده در برنامه مدوّن
نامزدهای ریاست جمهوری (دکتر محمدباقر قالیباف)
♨️نشست چهاردهم:
▫️خانم دکتر شیما علی آبادی
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان برگزار شده: یکشنبه ۳ تیرماه
📥 لینک فیلم کامل نشست در آپارات
🖇 www.aparat.com/v/fhvimgz
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
نشست خانم روح افزا (نماینده دکتر جلیلی).mp3
42.12M
#صوت_نشست
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
📌موضوع:
زن و خانواده در برنامه مدوّن
نامزدهای ریاست جمهوری (دکتر سعید جلیلی)
♨️نشست پانزدهم:
▫️خانم دکتر فرشته روح افزا
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان برگزار شده: دوشنبه 4 تیرماه
📥 لینک فیلم کامل نشست در آپارات
🖇 www.aparat.com/v/mjz11pm
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
13.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
📌موضوع:
زن و خانواده در برنامه مدوّن
نامزدهای ریاست جمهوری (دکتر سعید جلیلی)
✓قشربندی کردن زنان .
✓تدوین برنامه متناسب با هرقشر از زنان اعم از روستایی، شهری.
✓توجه و تدوین برنامه برای زنانی که هم مادر هستند و هم دانشجو میباشند.
♨️نشست پانزدهم:
▫️خانم دکتر فرشته روح افزا
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان برگزار شده: دوشنبه 4 تیرماه
📥 لینک فیلم کامل نشست در آپارات
🖇 www.aparat.com/v/mjz11pm
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
🔷 جوجه تیغی
ساخت ایران
تولید 1399
(درباره یک خانواده پیچیده ایرانی است که هر کدام دغدغههای سیاسی اجتماعی دارند؛ مثلا مادر و پدر خانواده یعنی ماهرخ و امیر، مناصبی سیاسی دارند. پسر آنها یوسف، فعال اجتماعی است و برادر ماهرخ، پلیس است. ماهرخ میخواهد به کمک همسر و دوستان سیاسیاش، اولین رئیس جمهور زن ایران شود. ولی تصمیم او، به مذاق امیر و یوسف خوش نمیآید و سنگاندازیها آغاز میشود. )
🔷 المنتال (Elemental)
ساخت ایالت متحده
تولید 2023
(در شهری که ساکنانش، آتش، آب، خاک و هوا در کنار هم زندگی میکنند؛ یک زن جوان آتشین و یک مرد شوخ و شنگول و «همراه با جریان»، در شرف کشف یک چیز اساسی هستند؛ این که چقدر با هم اشتراک دارند.)
‼️نکته؛ (معرفی فیلم های سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلم هایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
🔹 عوامل موثر بر مشارکت سیاسی زنان
نویسنده: سید علی میرلوحی و همکاران
🖇 مطالعه
🔹 اثرات نامطلوب نظریه جنسیت بر خانواده در مقیاس جهانی
نویسنده: فریبا علاسوند
🖇 مطالعه
♦️کتاب:
🔹عزیز خانوم
نویسنده: فاطمه جعفری
انتشارات: انتشارات راهیار
(عزیز خانم داستان یکی از زنان انقلابی کاشان است. زنانی که مانند مردان و دوشادوش آنان در جنگها شرکت کردند و برای پیروزی و موفقیت ایران حاضر شدند از همه چیزشان بگذرند. )
🔹 کتاب جستارهایی درباره زن
نویسنده: سوزان سانتاگ
مترجم: آذر جوادزاده
ناشر: انتشارات نیماژ
(چهار جستار در بارهی زن است. مقالهی اول، به بررسی قاعدهی استاندارد دوگانهی پیرشدن پرداخته. مقالهی دوم، جهان سوم زنان، پرسشوپاسخی است که مجلهی پارتیزان برای سوزان سانتاگ و دیگر زنان فمینیست معاصر، همچون سیمون دوبوار ترتیب داده است.
مقالهی سوم، زیبایی زن، منشأ ذلت یا منبع قدرت، بسیار کوتاه و موجز دربارهی زیبایی زن از منظر دیدگاههای یونانی و مسیحی به تحلیل پرداخته است.
مقالهی چهارم، زیبایی چگونه در آینده متحول خواهد شد پرداخته است. )
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
🔹 اینفوگرافی | اولینهای حوزه زنان و خانواده در دولت سیزدهم
🖇 مطالعه
🔸شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقمندان بیشتری بهش دسترسی داشته باشند، میتوانید با ما در میان بذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر کنیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 نشست غرفه عصر زنان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان ♨️مو
تجرد دختران دهه شصتی؛ مسئله بودگی یا مسئله سازی؟.mp3
44.58M
#صوت_نشست
♨️ جریان
سلسلهنشستهای تخصصی عصر زنان
♨️ موضوع:
تجرد دختران دهه شصتی؛ مسئله بودگی یا مسئله سازی؟!
♨️نشست سیزدهم:
▫️دکتر زهرا میرزایی
▫️دکتر سیده فاطمه نعمتی
🗓 برگزار شده در: چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
🔻ضمن عرض تبریک خدمت دکتر مسعود پزشکیان به مناسبت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، آرزو میکنیم که ایشان در زمینهی پیشرفت بانوان ایران زمین پرتلاش و موثر عمل نمایند.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل علمی و اندیشهورزی حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌رونمایی از سند جهانی جنبش تعهد به خانواده؛ ارتقای جایگاه بانوان شاغل در دولت سیزدهم/ انسیه خزعلی
🖇 اینجا بخوانید
📌لزوم آسیبشناسی حضور کمرنگ زنان در تصمیمگیریها توسط دولت چهاردهم/ زهرا داور
🖇 اینجا بخوانید
📌زنان محور تحول در جامعه؛ حوزه زنان برای نامزدها اولویت ندارد / فاطمه محمدی
🖇 اینجا بخوانید
📌توقعات از رئیسجمهور آینده در حوزه زنان/ فاطمه حیدری
🖇 اینجا بخوانید
📌فانتزیسازی از مشکلات زنان با لفظ «بانوی اول» / نعیمه موحد
🖇 اینجا بخوانید
📌رویکرد انتقادی الهیات فمنیستی به مسیحیت سنتی / زهرا شریف
🖇 اینجا بخوانید
📌واکنش طالبان به خبر بازگشایی برخی مدارس دخترانه مقطع متوسطه
🖇 اینجا بخوانید
📌روایتهایی کوتاه از زنان عاشورا/ نرگس ونک
🖇 اینجا بخوانید
📌یافتههای تازه دانشمندان؛ زنانی که میگویند شریک زندگیشان درد آنها را نمیفهمند حق دارند
🖇 اینجا بخوانید
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️دختر اول ابتکاری دیگر از ابتکار
✍🏻| خانم مریم اردویی
🔸فرست لیدی یا بانوی اول، عنوانی است که معمولا در عالم سیاست در غرب و به ویژه آمریکا به زنان رییس جمهور اطلاق میشود. عنوانی که شاید در نظر اول جذاب و قابل توجه باشد. حتی شاید اینگونه تصور شود که قرار گرفتن زن ذیل این عنوان ارج نهادن به شخصیت و هویت زن است. اما اگر بخواهیم قدری عمیقتر به این عنوان بنگریم باید نگاهی به الهیات مسیحیت داشته باشیم و نگاهی که بر مبنای چنین باوری در غرب عمق پیدا کرده و ریشه دوانده است. بر مبنای این الهیات زن آفریده شده از دندهی چپ مرد ، تنها طفیلی وجود او است و اگر مرد نباشد، زن نیز هستی و وجودی نخواهد داشت. همان باوری که زن را جنس دوم و فروتر از مرد قلمداد میکند.
🔹بر اساس چنین باوری است که در غرب هنگامیکه زن به ازدواج مرد درمیآید، هویت اجتماعیاش ذیل هویت مرد معنا پیدا میکند. به عنوان مثال هیلاری کلینتون، میشل اوباما و...با نام خانوادگی همسرانشان شناخته و معرفی میشوند. عنوان فرست لیدی نیز دقیقا بر همین اساس به زن داده میشود. زنی که از خود هویتی مستقل ندارد و با مطرح و مشهور شدن همسرش او نیز مطرح میشود. اما وقتی به اسلام و نگاهش به زن رجوع میکنیم، درمییابیم که چنین عناوینی به هیچ عنوان محلی از اعراب ندارند. به عنوان مثال آیات ۲۸ تا ۳۲ سوره احزاب که مفادی را در رابطه با همسران پیامبر (ص) بیان میکند به وضوح دست رد به چنین اوهام و تصوراتی میزند. حتی در این آیات خداوند خطاب به همسران پیامبر (ص) میفرماید که اگر ذرهای دل در گرو متاع دنیا دارند و یا تصور میکنند که قرار است از قبل همسر پیامبر بودن به نان و نوایی برسند، راهشان را از پیامبر جدا کنند و با سراح جمیل که همان طلاق توافقی است از زندگی شخص اول حکومت خارج شوند.
🔸همچنین در تفسیر آیهی ۲۹ احزاب علامه طباطبایی میفرماید:« چنين نيست كه صرف همسرى رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) اجر عظيم داشته باشد، و خدا براى هر كس كه همسر آن جناب شود كرامتى و حرمتى قائل باشد، بلكه كرامت و احترام براى همسرى توام با احسان و تقوى است.» در آیهی ۳۲ که خطاب به همسران پیامبر (ص) میفرماید:« يانساء النبى لستن كاحد من النساء ان اتقيتن» بعد از آنكه علو مقام، و رفعت منزلت همسران رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) را به خاطر انتسابشان به آن جناب بيان نموده، اين علو مقامشان را مشروط به تقوى نموده، و فرموده كه فضيلت آنان به خاطر اتصالشان به رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) نيست، بلكه به خاطر تقوى است.
🔹نکتهی دیگری که در این آیات به زنان رسول خدا (ص) یادآور میشود این است که قرار گرفتن در چنین جایگاهی مسوولیت بیشتری به دنبال دارد و همین مسوولیت این زنان را موظف میکند تا نسبت به مراعات تکالیف الهی دقت و تلاش بیشتری داشته باشند، چراکه چنین جایگاهی آنها را در معرض دید و کنترل بیشتر مردم قرار داده است فلذا باید نسبت به اعمال و رفتارشان مراقبت بیشتری به خرج دهند. نتیجه اینکه بر مبنای نگاه اسلام هویت زن ذیل هویت مرد معنا نمیشود و این تلاشها و اعمال خود او است که هویت و سرنوشتش را رقم میزند و تنها تفاوت چنین زنانی با دیگر زنان جامعه تکلیف سنگینتر و مسوولیت بیشتر است که بالتبع این مسوولیت ثواب و عذابشان مضاعف خواهد بود.تمام آنچه گفته شد برای دختر اول بودن که ابتکاری نوین از خانم ابتکار بود نیز قابل تسری دادن است.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|