🪴ماه رجب و حدیث ملک داعی
عَنِ النَّبِيِّ ص أَنَّهُ قَالَ
پيامبر اكرم-صلوات اللّه عليه-فرمود:
🍃إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى نَصَبَ فِي السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي
خداوند متعال در آسمان هفتم فرشتهاى را گمارده است كه به او «داعى» گفته مىشود.
🍃فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَجَبٍ يُنَادِي [نادى] ذَلِكَ الْمَلَكُ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْهُ إِلَى الصَّبَاحِ طُوبَى للذَّاكرین طُوبَى لِلطَّائِعين
هنگامى كه ماه رجب وارد مىشود، آن فرشته در هر شب از آن تا صبح ندا در مىدهد: «خوشا به حال ذاكران! خوشا به حال اطاعتكنندگان!»
🍃وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالى أَنَا جَليسُ مَنْ جَالَسنِي وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَني وَ غَافرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِي
و خداوند متعال خود مىفرمايد: «من همنشين هركس هستم كه همنشين من باشد و مطيع هركس هستم كه از من اطاعت كند و آمرزندهى هركس هستم كه از من آمرزش بطلبد.
🍃الشَّهْرُ شَهْرِي وَ الْعَبْدُ عَبْدي وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي فَمَنْ دَعَانِي فِي هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ
ماه، ماه من است و بنده، بندهام و رحمت، رحمتم. بنابراين، هركس در اين ماه مرا بخواند، به او پاسخ مثبت مىدهم و هركس از من چيزى بخواهد، به او عطا مىكنم
🍃وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ وَ جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْني وَ بَيْنَ عِبَادي فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَيّ
و هركس از من طلب هدايت كند، هدايتش مىنمايم و من اين ماه را به عنوان رشتهى ارتباط ميان خود و بندگانم قرار دادهام، هركس به آن چنگ بزند، به من مىرسد.
✅ @avayemalakut
🪴 #صلوات_خاصه_امام_باقر
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَ إِمَامِ الْهُدَى وَ قَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَ الْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِكَ اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِكَ وَ مَنَاراً لِبِلاَدِكَ وَ مُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ وَ مُتَرْجِماً لِوَحْيِكَ وَ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ وَ حَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِيَتِهِ فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ أُمَنَائِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ
🌺 اول رجب، سالروز ولادت پنجمین نور ولایت امام محمد باقر(علیه السلام) مبارک باد.🌺
✅ @avayemalakut
🪴 نامه معنوی مرحوم علامه آقاسیدعلی قاضی به شاگردانش در آغاز ماه رجب المرجب
🍃 ۸۶ سال پیش، در روز شنبه پنجم شهریورماه ۱۳۱۷ و یک روز مانده به آغاز ماه رجب، مرحوم قاضی (آیتالله سیدعلی قاضی استاد علامه طباطبایی) نامهای معنوی به شاگردان خود نوشت و در آن به اهمیت، عظمت و معنویت ماه رجب پرداخت. او در قالب دستوراتی عملی، شاگردان را به بهرهگیری از این فرصت گرانبها فراخواند.
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد للّٰه رب العالمین، و الصلوة و السلام علی الرسول المبین، و وزیره الوصیّ الأمین، و أبناءهما الخلفاء الراشدین و الذریة الطاهرین، و الخلف الصالح و الماء المعین. صلّی الله و سلّم علیهم أجمعین.
🔻هشدار: اکنون در ماههای حرام هستید
تیقّظ کن! تا زاد و توشهات بیفزاید و این فرصت را غنیمت شمار.
شبهایش را اقامه بدار و روزهایش را روزه بگیر، تا شاکر پروردگاری باشی که در فضل و لطفش کامل و سرشار است.
در شبها بسیار کم بخواب، بلکه بیدار بمان و #شبزندهداری کن.
چه بسیار عاشقانی که شب را در بیداری میگذرانند و نمیخوابند.
🍃 #قرآن کتاب حقیقت را با صوتی نیکو و حزین بخوان، که نورش تاریکیها را روشن میکند. و هیچ محتوایی نمیتواند مانند آن باشد. کسی که غیر از این ادعا کند، خطا کرده است.
۱. توبه کنید:
بهویژه شب جمعه یا روز یکشنبه پیش از شروع ماه رجب، نماز توبه را بهجای آورید. پس از توبه، باید از گناهان کبیره و صغیره اجتناب کنید. بر اساس شرایط، بار دیگر نماز توبه را در دومین روز ماه رجب بخوانید.
۲. محاسبه و مراقبه:
هماهنگ با شرایط، بر مراقبهی کوچک و بزرگ، محاسبه اعمال و معاقبه (خودتنبیهی برای لغزشها) همت گمارید، چراکه این زمینهساز رشد برای کسانی است که میخواهند بیدار شوند و خشیتی در دل داشته باشند.
۳. اقامه نماز و نوافل همراه با حضور قلب:
نمازهای واجب را در بهترین اوقات خود بهجا آورید (به همراه نوافل، که در مجموع ۵۱ رکعت است). اگر توان انجام همهٔ آنها را ندارید، ۴۴ رکعت را به جا آورید و اگر باز هم موانع اجازه نمیدهند، به نماز «اوّابین» اکتفا کنید.
۴. نماز شب:
هیچ راه گریزی برای مؤمنان از نماز شب وجود ندارد. عجیب است اینکه کسی کمالات را جستوجو کند، اما شبزندهداری نکند. هیچکس بدون شبزندهداری به مرتبهای از کمال نرسیده است.
۵. تلاوت قرآن:
قرآن را شبها با صدایی حزین و بهگونهای نیکو بخوانید، زیرا این شراب مؤمنان است.
۶. دعای فرج و استغفار:
دعای فرج حضرت ولیعصر (عج) را در قنوت نماز وتر یا هر روز بخوانید. همچنین بر استغفار تمرکز داشته باشید تا عیوب و گناهانتان را جبران کنید.
۷. ذکر بعد از نماز:
پس از نمازهای واجب، تسبیحات حضرت فاطمة الزهرا (س) را ترک نکنید. این یکی از بزرگترین ذکرهاست و باید حداقل در هر مجلس یک دور آن را انجام دهید.
۸. زیارت اهل قبور:
قبور مؤمنان را مرتب زیارت کنید، اما زیارت در شب را ترک کنید و فقط روزانه انجام دهید.
۹. ارتباط با مؤمنان و اهل خیر:
ارتباط خود را با برادران مؤمن و نیکوکار حفظ کنید و این روابط را غنیمت شمارید، زیرا آنها یارانی در مسیر سخت هستند.
۱۰. زیارت مساجد و اماکن مقدسه:
مسیر خود را برای زیارت مشاهد مشرفه یا مساجد مقدس تغییر دهید. شخص مؤمن در مسجد همچون ماهی در آب است.
⛔️ هشدار درباره دنیا:
خود را فریب ندهید! دنیا ما را به خود مشغول ساخته، ما را فریفته و به بیراهه کشانده است. امّا دنیا از آنِ ما نیست؛ خوشا به حال مردانی که وجودشان در ناسوت است، ولی دلهایشان در ملکوت! اینان همانهایند که در ظاهر کمشمارند، ولی در حقیقت بسیارند.
📚 منبع: صفحاتٌ من تاریخ الأعلام فی النجف الأشرف، ج۱، ص۱۸۵–۱۸۸
✅ @avayemalakut
هدایت شده از اصغر زمانی
تو مکن تهدیدم از کشتن که من
تشنهی زارم به خون خویشتن
گر بریزد خون من آن دوست رو
پایکوبان جان برافشانم بر او
رقص و جولان بر سر میدان کنند
رقص اندر خون خود مردان کنند
چون جهند از دست خود دستی زنند
چون رهند از نقص خود رقصی کنند
🌴سالروز شهادت سردار رشید اسلام، حاج قاسم سلیمانی را گرامی می داریم.
۱:۲۰
💔
✅ @avayemalakut
Asrare Mahe Rajab- Book.mp3
47.63M
🔊 بشنوید| فایل کامل کتاب صوتی «اسرار ماه رجب و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف»
▫️تالیف استاد محمدتقی فیاضبخش
⏱ مدتزمان فایل: ۲ ساعت و ۳۸ دقیقه
🎙 گویندگان: آقایان حسن سلطانی و علیاکبر حنیفی
▫️تولیدشده توسط ایرانصدا
📱برای دریافت کتاب صوتی به تفکیک فصول، به این لینک بروید.
▫️تعداد قطعات: ۷ فایل صوتی
📚 لینک دریافت دیگر فرمتهای کتاب:
خرید کتاب| خرید دوره ۵جلدی| نسخه دیجیتال|
🌸🌸🌸
هدایت شده از حسین عسگرلو
دعاهای مستجاب نشده
امروز توی مسجد امیرالمومنین قم میزبان استاد بهرامپور بودیم. بنده سال هاست که توفیق همکاری با ایشان را دارم و یکی از ویژگی های بارز ایشان که برای من درس آموز بوده نشاط و شادابی علمی ایشان است. او که هم اکنون بیش از هشتاد بهار از عمرش را سپری کرده همانند یک دانش پژوه جوان با شادابی و نشاط کامل به کارهای علمی و قرآنی اش می پردازد و ایده های نویی برای فعالیت های خود تعریف می کند. امروز هم با همان نشاط همیشگی اش به مسجد آمده بود تا برای مخاطبین تفسیر سوره یس را شروع کند. به مناسبت ایام رجب سخن خود را درباره دعای هر روز ماه رجب آغاز کرد و حضار را به این فراز از دعا توجه داد که می فرماید« یا من یعطی من سأله...» و به همین مناسبت درباره جایگاه دعا و درخواست کردن از خدا مطالبی را بیان کرد و نشان داد که خود دعا کردن و مسألت نموده موضوعیت دارد و انسان در دعا کردن نباید اجابت محور باشد؛ انسان باید تا می تواند در هر عرصه ای دعا کند و هر چیزش را از خدا بخواهد حال در ظاهر اجابت شود یا نشود. اصل دعا کردن نماد عبودیت است و انسان را در مراتب معنوی رشد می دهد و اجابت دعا در مرتبه ثانوی قرار دارد.
ایشان در این راستا به خاطره جالبی اشاره کردند و فرمودند یک روز با فرزند علامه طباطبایی مواجه شدم و درباره علامه پرسیدم. وی در پاسخ گفت که شش ماه از فوت علامه گذشته بود که یک شب ایشان را در عالم رویا زیارت کردم و از وضعیت آن عالم سوال کردم. آن مرحوم در پاسخ گفت که فلانی من وقتی آمدم اینجا ملاحظه کردم که بابت دعاهایی که در دنیا کرده بودم ولی ظاهرا اجابت نشده بود چه پاداش های با ارزشی به من دادند. اکنون آرزو می کنم که ای کاش هیچ کدام از دعاهایم در دنیا اجابت نشده بود!
شخصا این مطلب را در روایتی دیده بودم اما شنیدن این جریان لطف دیگری داشت و بیش از پیش جایگاه دعا و درخواست از درگاه الهی را برایم روشن کرد و این بیت حافظ را برایم تداعی نمود که می گوید:
حافظ وظیفه تو دعا کردن است و بس
در بند آن مباش که نشنید یا شنید
@hasgarlu
هدایت شده از الهادی
* #رجب
🔻 إنشاءالله همه ما سعی در بهرهوری از ماه رجب و شعبان و رمضان داشته باشیم. ارتباط ما با قرآن هم کم است. ماه رجب، ماه قرآن است. ماه رجب، ماه استغفار است. ماه رجب، ماه سوره توحید است.
🔸 انسان ساخته نمیشود، مگر دائم مشغول باشد. تربیت نمیشود، مگر دائم مراقبت داشته باشد. رشد پیدا نمیکند، مگر دائم محاسبه داشته باشد. حضور پیدا نمیکند، مگر دائم خودش را در محضر نگه دارد، مراقب نگه دارد، شفاف.
🔹 یک ورزشکار را نگاه کنید، ببینید چه قدر تمرینها را دنبال میکند، چرا ما نسبت به این معارف که در اوج قلههای کمال است، خیلی کار را سرسری بگیریم؟ نمیشود. این یک توهمی بیش نخواهد بود.
کد ۱۲۶۸
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
🌸السلام علیک یا محمد بن علی ایها التقی الجواد یابن رسول الله🌸
🔸اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَىٰ عَلَمِ التُّقىٰ و َنُورِ الْهُدَىٰ وَ مَعْدِنِ الْوَفاءِ و َفَرْعِ الْأَزْكِياءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِياءِ و َأَمِينِكَ عَلَىٰ وَحْيِكَ. اللّٰهُمَّ فَكَما هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلالَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدىٰ و َزَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّىٰ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيائِكَ و َبَقِيَّةِ أَوْصِيائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ.
🔅🔅🔅🔅
🌹پدرت شاه خراسان و خودت گنج مقامی
پدرت حضرت خورشید و خودت گنج تمامی
🌹غنچه ای نیست که عطر نفست را نشناسد
تو که ذکر صلواتی و درودی و سلامی
🔅🔅🔅🔅
💐 سالروز ولادت با سعادت نهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام محمدتقی (جواد الائمه) علیه السلام بر همه شیعیان و محبان آن حضرت مبارک باد.
✅ @avayemalakut
🔖 منبر کوتاه 🔖
سه عامل پشیمانیناپذیری در کلام امام جواد علیه السلام
وَثَـلاثٌ مَنْ كُنَّ فيهِ لَمْ يَنْـدَمْ: تَرْكُ الْعَجَلةِ وَالمْشَوَرَةِ وَالتَّوَكُّلِ عَلىَ اللّه ِ عِنْدَ الْعَزْمِ. [الفصول المهمه 274/275]
۱. ترک عجله 🕰️
عربی حدیث:
*"وَثَلاثٌ مَنْ كُنَّ فيهِ لَمْ يَنْـدَمْ: تَرْكُ الْعَجَلةِ..."*
فارسی:
امام جواد علیه السلام میفرماید که پرهیز از عجله و شتابزدگی یکی از ویژگیهایی است که باعث میشود انسان در تصمیمگیریهای خود پشیمان نشود.
توضیح:
عجله معمولاً همراه با خطا، اشتباه و پشیمانی است. تصمیمگیری با تأمل، صبر و سنجیدن همه جوانب، نهتنها جلوی بسیاری از خطاها را میگیرد، بلکه به نتیجهای بهتر و قابلاعتمادتر منجر میشود.
شواهد قرآنی:
1. *"خُلِقَ الإِنسَانُ مِنْ عَجَلٍ ۚ"*
(انسان با عجله آفریده شده است.)
📖 سوره انبیا، آیه 37
2. *"وَلَا تَعْجَلْ لَهُمْ ۖ إِنَّمَا نَعُدُّ لَهُمْ عَدًّا"*
(برای آنان شتاب مکن، چرا که ما شمارش دقیقی برای آنان داریم.)
📖 سوره مریم، آیه 84
پیام و نکات:
- عجله در تصمیمگیری باعث بروز اشتباهات جدی میشود.
- صبر و تأمل، کلید موفقیت در همه امور است.
- ترک عجله نشاندهنده عقلانیت و پختگی شخصیت انسان است.
راهکارهای عملی:
- در تصمیمگیریها زمان کافی برای تفکر و مشورت اختصاص دهید.
- از تصمیمهای احساسی و آنی پرهیز کنید.
- با ذکر و یاد خداوند، آرامش و خونسردی را در خود تقویت کنید.
۲. مشورت در کارها 🗣️
عربی حدیث:
*"والمْشَوَرَةِ..."*
فارسی:
امام جواد علیه السلام تأکید میکند که مشورت با افراد باتجربه و دانا، یکی دیگر از عوامل جلوگیری از پشیمانی است.
توضیح:
مشورت در تصمیمگیری باعث میشود فرد از تجربهها و دانش دیگران بهرهمند شود و از زوایای مختلف به مسئله نگاه کند. این عمل باعث افزایش دقت، کاهش خطا و رسیدن به بهترین نتیجه میشود.
شواهد قرآنی:
1. *"وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ ۖ"*
(و در کارها با آنان مشورت کن.)
📖 سوره آل عمران، آیه 159
2. *"وَأَمْرُهُمْ شُورَىٰ بَيْنَهُمْ..."*
(و کارشان بر پایه مشورت میان آنان است.)
📖 سوره شوری، آیه 38
پیام و نکات:
- مشورت، نشانه خردمندی و دوراندیشی است.
- افراد دانا و باایمان بهترین مشاوران هستند.
- مشورت در امور مهم زندگی، احتمال موفقیت را افزایش میدهد.
راهکارهای عملی:
- برای تصمیمات مهم با افراد باتجربه و آگاه مشورت کنید.
- از مشورت با افراد ناآگاه یا مغرض پرهیز کنید.
- تصمیمگیری نهایی را با تأمل و بررسی دقیق انجام دهید.
۳. توکل بر خدا هنگام تصمیمگیری 🤲
عربی حدیث:
*"وَالتَّوَكُّلِ عَلىَ اللّه ِ عِنْدَ الْعَزْمِ."*
فارسی:
امام جواد علیه السلام میفرماید که توکل بر خداوند هنگام تصمیمگیری، یکی از ویژگیهایی است که انسان را از پشیمانی بازمیدارد.
توضیح:
توکل به معنای اعتماد قلبی به خداوند و سپردن نتیجه کار به اوست. این عمل، نشانه ایمان و باور به حکمت و قدرت الهی است. توکل به خدا، آرامش روحی را به همراه دارد و از اضطراب و نگرانی میکاهد.
شواهد قرآنی:
1. *"وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ..."*
(و هر کس بر خدا توکل کند، او برای وی کافی است.)
📖 سوره طلاق، آیه 3
2. *"فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ..."*
(پس هرگاه تصمیم گرفتی، بر خدا توکل کن.)
📖 سوره آل عمران، آیه 159
پیام و نکات:
- توکل، نشانه ایمان به قدرت بیپایان خداوند است.
- اعتماد به خداوند، آرامش درونی را تقویت میکند.
- توکل همراه با تلاش و تصمیم درست، موفقیت را تضمین میکند.
راهکارهای عملی:
- پیش از هر تصمیمگیری، از خداوند طلب هدایت کنید.
- پس از تصمیمگیری، با ذکر «توکل علی الله» نگرانیها را کنار بگذارید.
- باور داشته باشید که خداوند بهترین سرنوشت را برای شما رقم میزند.
🌟 نتیجهگیری:
با دوری از عجله، مشورت با افراد دانا و توکل بر خداوند، میتوان تصمیماتی آگاهانه گرفت که نهتنها رضایت الهی را به همراه دارد، بلکه انسان را از پشیمانی دور میسازد.
🌺 #میلاد_امام_جواد_علیه_السلام
✅ @avayemalakut
etekaf.pdf
1.03M
📚احکام اعتکاف
❤️ بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب
✅ @avayemalakut