💠 #حدیث روز 💠
💎 دو ثمره حلم و عقل
🏳 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
الْحِلْمُ غِطَاءٌ سَاتِرٌ، وَ الْعَقْلُ حُسَامٌ قَاطِعٌ؛ فَاسْتُرْ خَلَلَ خُلُقِكَ بِحِلْمِكَ، وَ قَاتِلْ هَوَاكَ بِعَقْلِكَ
❇️ حلم پردهاى است ساتر و عقل شمشيرى است برنده؛ بنابراين، عيوب اخلاقى خود را با حلمت بپوشان و با هوا و هوسهاى سركشت با شمشير عقل مبارزه كن.
📚 نهجالبلاغه، حکمت۴۲۴
@HawzahNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ درس جدید: تقسیم بندی تلاوت
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
quran.iranseda.ir/detailsProgram/?VALID=TRUE&g=454261
❇️ در این برنامه با توجه به بافت لحنی قراء، صدایشان و برنامه هایی که در حوزه تلاوت در خواندن آنها مشاهده می کنیم، طبقه بندی جدیدی را ارائه می نماییم.
⚠️ در کشور مصر هرکس که بخواهد در حوزه تلاوت قرآن وارد عرصه صداوسیما شود، باید دارای سبک مستقلی باشد که بر این اساس بسیاری از قراء خود را صاحب سبک می دانند. اما بسیاری از افرادی که داعیه داشتن سبکی مستقل را دارند، صاحب سبک نیستند، بلکه دارای طریق جدید در تلاوت قرآن هستند.
✴️ تلاوت های قراء مصری از ابتدا تاکنون را می توانیم به سه گروه تقسیم کنیم. گروه اول کسانی که دارای مکتب مستقل هستند. گروه دوم کسانی که دارای سبک مستقل هستند و گروه سوم کسانی که دارای طریق مستقل هستند.
وقتی از مکتب صحبت می کنیم می تواند هم پایگاه منطقه ای و هم جغرافیایی داشته باشد. به طور مثال استاد منشاوی از پایگاهی سبک خود را ارائه می کند که منطقه ای است. این منطقه در جنوب مصر دراستان سوهاج می باشد و پدر و برادر ایشان نیز همین سبک را ارائه نمودند. اما تجلی کامل آن در صدای استاد محمد صدیق منشاوی است. بنابراین مکتب منشاوی ها، مکتبی موروثی و منطقه ای است که در خانواده آنها بوده است.
گاهی نیز در مکتب های تلاوت قرآن، به مکتب هایی برمی خوریم که ناشی از تفکر یک فرد نسبت به هنر تلاوت است.مثل مکتب استاد شعشاعی که بیشتر بر اساس القاء معانی یا تصویر المعانی شکل گرفته است. در این مکتب هدف قاری این نیست که جشنواره ای از نغمات را راه بیاندازد، بلکه با القاء معانی، الحان خود را ارائه می کند و هیچ تقیدی به این که مقامی را به شکل کامل اجرا کند، ندارد و بر اساس تعبیرات مختلف آیات قرآن و فراز و فرودهای مفهومی آیات، دست به اجرای نغمات و مقامات مختلف می زند.
در بخش مکتب شاهد ظهور افرادی هستیم که از پایگاه منطقه ای و جغرافیایی سبک خود را ارائه نمودند. هم چنین افرادی که به شکل انفرادی و تفکر فطری خود نسبت به هنر تلاوت و هدفی که دنبال می کردند، سبک یا مکاتب جدید را ارائه نمودند.
✨️ مکتب در حقیقت شکل اولیه ای است که در ذهن یک نفر برای طراحی یک بنا ترسیم می شود و سبک ها از دل مکاتب بیرون می آیند. به طور مثال مکتب شرقیه، صعید، غربیه و ... جزو مهم ترین مکاتب کشور مصر هستن که هر کدام از آنها در درون خود قراء مختلف با سبک های گوناگون دارند.
بسیاری از افراد صاحب سبک چیزی فراتر از سبک بوده و دارای مکتب مستقل هستند. اما خیلی ها دارای سبکی هستند که متفاوت از دیگران است و در دل مکاتب قبل جای میگیرد. خیلی ها نیز دارای طریق هستند که ظاهری از سبکهای مختلف را تغییر داده و در این بخش صاحب اسم و عنوان شدند.
طبق پژوهشی که در سال ۸۶ انجام دادیم، دریافتیم که یکی دیگر از دلایل تفاوت در خوانش قراء مختلف، این است که از استان های مختلف مصر هستند و در حقیقت قراء هم استانی، علیرغم تفاوت های موجود، در خوانش شباهت هایی نیز دارند. بر همین اساس است که طبق منطقه جغرافیایی استان های مختلف مصر، شاهد بروز مکاتب مختلفی همچون غربیه، شرقیه، صعید و .... هستیم که در هر یک از این مکتب ها نیز قاریان برجسته و به نامی حضور دارند.
💠 مکاتب در هنر تلاوت بیشتر از تعداد انگشتان دست نیستند و بین ۸ تا ۱۰ مکتب داریم. ولی در حوزه سبک چون منشعب از مکاتبند، بیش از۲۰ سبک داریم. قراء امروزی نیز بیشتر صاحب طریقند، چون بیشتر در نما و ظاهر سبک ها، تفاوت ایجاد کردند .
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅️ علل تفاوت در سبک ها و مکاتب
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
quran.iranseda.ir/detailsProgram/?VALID=TRUE&g=454262
✳️ در این برنامه در خصوص علل تفاوت و تمایز سبکها و مکاتب سخن می گوییم. در نگاه ظاهری بسیاری از شنوندگان و علاقمندان به هنر تلاوت متوجه می شوند که تلاوت قراء بزرگ مصری تفاوتهای فابل قهم و درکی دارد که به لحاظ علمی و فنی نمی توان آن را تجریه تجلیل نمود.
💎 اما تمامی این تفاوت ها را می توان در سه حوزه مورد بررسی قرار داد.
◀️ حوزه اول حوزه اصوات است.
طبیعی است که نگاه اولیه و ظاهری به هر سبکی بر اساس ویژگیهای صوتی آن قاری صورت میگیرد. بسیاری از اوقات در کشور مصر به جای آنکه از لحن قاری سخن گویند، به صوت او توجه دارند.این امر بدین دلیل است که به دلیل ویژگی هایی که در ذات، طنین، شخصیت، وسعت، انعطاف و تحریر یک صدا وجود دارد، طرفداران خاص خود را پیدا می کند و آن تعبیراتی است که در خصوص قراء مصری بسیار شاهد آن هستیم که به کار می رود تا ناظر بر همان ویژگی های اولیه صوت یعنی نما و ظاهر صدای افراد باشد. در حوزه اصوات بخشی از این تفاوت ها به طنین صدای افراد برمی گردد. طنین به معنای شخصیت ذاتی صدای افراد است. افراد مختلف در برخورد با صداهای موسیقایی، سلایق متفاوتی دارند و می توانند طرفدار یکی از این صداها باشند. مثلا میگویند طرفداران صوت عبدالاسط (صوت الملائکی)، منشاوی، شعشاعی (صوت المعبر) و ... یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار روی شنونده در حوزه اصوات، بحث وسعت و مساحت صداست. بنابراین اجرای اوج ها ازجمله دلایل تأثیرگذاری روی مخاطب است که میتواند یکی ازعلل تمایز درحوزه اصوات باشد. تحریر نیز یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار است. گاهی اوقات شاهد هستیم که یک قاری به اعتبار تحریرهای ریز و فراوانی که که در قرائت خود اجرا می کند، دارای طرفداراست و در نگاه اول بیشتر آن تحریر سبب جذب مخاطب می شود. مثل تحریرهایی که در قرائت غلوش و هیبه وجود دارد. بنابراین حوزه اصوات یکی از حوزه هایی است که تفاوت سبک ها را رقم می زند. ◀️ حوزه بعدی حوزه بافت لحنی و مقاماتی است که قاری مورد استفاده قرار می دهد. در این حوزه برخی از قراء از تعداد مقامات کمتر و برخی از تعداد مقامات بیشتری استفاده نمودند. یا بعضی از ردیف های متنوع تر و برخی از ردیفهای محدودتری در مقامات استفاده نمودند. مثلا حجاز که مقام بسیار پرکاربردی در میان قراء مصری است، در سبک مصطفی اسماعیل کامل تر و در تلاوت عبدالباسط محدودتر استفاده شده است. برخی از قراء نیز از برخی از مقامات همچون نهاوند، عجم و ... اصلا استفاده ننموده اند. درحوزه بافت موسیقایی تعداد مقاماتی که یک قاری استفاده می کند، تعداد فرودها، ترتیب استفاده و ... می تواند در تفاوت میان سبک ها حائز اهمیت باشد. طبقه صوتی یک قاری در استفاده از مقامات نیز یکی دیگر از از موارد مهم در این زمینه است. بنابراین بافت لحنی در حوزه تفاوت ها بسیار مورد توجه می باشد. ◀️ حوزه سوم که در تفاوت و تمایز میان سبک ها بسیار حائز اهمیت است، حوزه برنامه ها و روش هاست. وقتی یک قاری با پرده بالاتری نسبت به پرده کف صدای خود وارد تلاوت می شود، ولی قاری دیگری از کف صدا این کار را انجام می دهد، این یک برنامه است. یا زمانی که یک قاری از پایین ترین پرده صدای خود وارد تلاوت می شود، در قیاس با کسی که از چند درجه بالاتر وارد می شود، نشان از تفاوت برنامه این دو قاری دارد. شیوه اوج گیری قراء نیز یکی دیگر از موارد مهم در این حوزه است. می توان گفت حوزه برنامه ها و روش ها بسیار مؤثر در تمایز سبک ها در بحث انتقال مقامات است و نوع انتقال هر قاری با دیگری کاملا متفاوت است. تحریر، نحوه انتقال درجات و سرعت تلاوت نیز از دیگر عوامل مهم در این حوزه است. ⚠️ به طور کلی می توان گفت در این سه حوزه تفاوت های آشکاری میان قراء وجود دارد که بررسی خواهیم کرد . 🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی 👇 http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
💠 #حدیث روز 💠
💎 بصیرت انتخاباتی
🏳 أمیرالمؤمنین علی (علیهالسلام):
فإنّما البَصیرُ مَن سمِعَ فتَفَکّرَ، و نَظرَ فأبْصرَ، و انْتَفعَ بالعِبَرِ، ثُمّ سَلَکَ جَدَدا واضِحا یَتَجنّبُ فیهِ الصَّرْعَةَ فی المَهاوِی
❇️ با بصیرت کسی است که بشنود و بیندیشد، نگاه کند و ببیند، از عبرتها بهره گیرد، آنگاه راهِ روشنی را بپیماید که در آن از افتادن در پرتگاهها به دور ماند.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۴، ص ۴۰۷
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️درس جدید: بررسی ابعاد سبک استاد علی محمود
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
player.iranseda.ir/quran-player/?g=458628&w
🟢 بررسی ابعاد سبک استاد علی محمود :
وی از جمله قراء نسل اول کشور مصر است که قبل از سال ۱۹۰۰ میلادی متولد شده و از جمله شخصیتهای چند وجهی در عالم قرائت است که علاوه بر قرائت قرآن در زمینه موسیقی و تواشیح نیز دستی بر آتش داشته است.✴️ وی دارای صدایی خاص در عالم قرائت بود که با طنین صدای همراه با زنگ مطلوب خود، از قدرت، انعطاف و تحریر قوی نیز برخوردار بود. صدایی کمیاب که طرفداران خاص خود را داشته و حجم صدایش نیز زبانزد خاص و عام است. ✨️ اذانی که مرحوم علی محمود در مسجد رأس الحسین ( علیه السلام ) می گفت، بدون دستگاه های تقویت صدا و تنها به دلیل قدرت صدایش تا صدها متر شنیده می شد. بدون شک او یکی از قاریانی است که وسعت و دامنه گسترده تری از مقامات و الحان را به کار گرفته و از طیف بسیار وسیعی از مقامات اصلی، مرکب، فرعی و ترکیباتی که ابداع خاص اوست، در تلاوت خود استفاده نموده است. از جمله ویژگی های صدای او در حوزه بافت نغمات این است که هیچ پایبندی خاصی به اکمال یک مقام نداشته و بر اساس حس و حال خود و ضروریات معنایی که در آیات قرآن وجود دارد، هر لحظه ممکن است از مقامی به مقام دیگر برود و این تغییرات دائم، حس و حال شنونده را با خود همراه نموده و اجازه نمی دهد تنها در یک فضا باقی بماند و این یکی از ویژگی های سبکی اوست. استاد علی محمود در اجرای الحان و نغمات، بعد از گرفتن هر پرده ای در ردیف های بالاتر، علاقمند به بازگشت به نوت قرار یا درجه اول آن مقام دارد. اما در بحث بافت لحنی ترتیب خاصی برای اجرای مقامات در قرائت ایشان مشاهده نمی شود که بداهه و حس و حال لحظه ای او هنگام خوانش دلیل آن است. اجرای فواصل یکی دیگر از ویژگی های بافت لحنی در خواندن مرحوم علی محمود است. یکی دیگر از مشخصه های تلاوت یا سبک او، این است که علیرغم داشتن صدای پرتحریر و با توجه به اینکه در ابتحال تحریرهای زیادی از او می بینیم، علاقمند به اجرای غفله های کم تحریر است و بیشتر از تحریرها در حوزه های میانی یا ابتدایی فرازهای لحنی خود استفاده می کند و این جزو ویژگی های نسل اول قراء به جز مرحوم محمد رفعت است. ⚠️ استاد علی محمود جزو قاریانی است که در حوزه برنامهها و در بخش سرعت تلاوت، تندخوان است. یکی دیگر از ویژگی های ایشان در بخش انتقال نغمات این است که از انتقال نوت پایه یا شروع زیاد استفاده می نماید که به آن مدلاسیون می گویند. از دیگر ویژگی های ایشان در حوزه برنامه ها این است که شروع اوج گیری او از درجه هفتم، در مقام بیات است اما چون در بین و ورودی چند نفس را اجرا می کند، کسی متوجه روش اوج گیری او نمی شود. یکی دیگر از ویژگی هایی که در حوزه وسعت صدای ایشان و اجرای الحان در آن گستره صوتی باید اشاره کنیم، این است که ایشان جزو قاریان مصری است که قرآن را در درجه پانزده صوتی اجرا نموده است، ولی شناسایی آن برای اهل فن قدری مشکل است. 🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅️ بررسی ابعاد سبک استاد رفعت
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
player.iranseda.ir/quran-player/?g=458629&w
🟠 بررسی ابعاد سبک استاد رفعت :
استاد مرحوم محمد رفعت از قراء بسیار تأثیرگذار کشور مصر هستند. ایشان از حیث نوع صدا دارای طنین و زنگ خاص خود بودند که برای کل کشور مصر خاطره انگیز بوده و حالت نوستالژی بسیار قوی دارد و آنها را وابسته و دلبسته صدایشان نموده است. به گونه ای که روزانه یا تلاوت و یا اذان با صدای ایشان از شبکههای مختلف رادیو و تلویزیون مصر شنیده می شود.
📣 وسعت صدای استاد رفعت یکی از ویژگی های بارز صدایشان است که سبب تمایز ایشان از دیگر قراء نیز شده است. وی از جمله قاریانی است که پای خود را فراتر از ۱۵ درجه گذاشته است و این وسعت بالا با چالاکی، انعطاف پذیری و تحریر بسیار بالایی اجرا میشود. می توان گفت ایشان یکی از استثنائات این حوزه هستند.
صدای استاد رفعت در مقایسه با قراء هم عصرش ازقدرت بالایی برخوردار نبوده است و بسیاری از ظرایف لحنی و هنرمندی ایشان از زمانی آشکار شد که دستگاههای تقویت صدا همچون میکروفون روی کار آمد.
استاد محمد رفعت از جمله قاریانی است که در حوزه بافت لحنی، بیشتر بر اساس بداهه و حالاتی که هنگام خواندن برای خودش پیش می آمد، اجرا می کرد و رفتارش بیشتر وابسته به حالات او هنگام خواندن بود که در اجرایش بسیار نقش داشت.
⚠️ استاد رفعت را باید خداوندگار تحرک لحنی و تحریر در گستره بسیار وسیعی از نغمات بنامیم. استفاده از طیف بسیار وسیع تری از مقامات اصلی، مرکب و فرعی در تلاوت ایشان به چشم می خورد و ایشان بیشترین استفاده را از مقام بیات دارند.
یکی دیگر از ویژگیهای سبکی استاد رفعت این است که دائما بازگشت به نوت قرار را در تلاوت خود دارد که ویژگی بارز اجرای ایشان است. از دیگر ویژگی های ایشان استفاده از غفلات مختلف با شکل های گوناگون است که به تحریر ختم می شود.
استاد رفعت با وجود اینکه در خواندن خود از فواصل موسیقایی استفاده نموده است، اما بیشتر تمایل به استفاده از انتقال درجات به شکل پلکانی دارد. وی در حوزه برنامه ها و روش ها، روش اوج گیری متمایزی دارند که از درجه هشتم بیات که شروع میکنند، باز بیات جدیدی را آغاز می نمایند.
در بخش تحریر می توان گفت بسیار پرتحریر تلاوت می کنند و تحریر را به عنوان شالوده کار لحنی خود قرار داده اند که همراه با اجرای تحریر به ویژه در تحریرهای انتقالی که یکی از شاخص های تلاوت ایشان است، پرده تلاوت یا ملودی هم عوض می شود و وقتی می خواهند در نوت های بالا تحریر اجرا کنند، باز هم تحریر را با دو تا سه انتقال درجه اجرا می کنند که بسیار جالب است و رنگ خاصی به سبک و تلاوت ایشان می بخشد.
استاد رفعت در عین بداهه خوانی، در مواردی که نیاز است از طبقات مختلف صدا برای القاء یک مفهوم استفاده نموده و به خوبی این کار را انجام داده است. در بخش توجه به مفاهیم از حواس عاطفی مقامات و نغمات به بهترین شکل برای بیان مفاهیم به ویژه در بخش های قصه های قرآنی استفاده نموده است و جاهایی که انتقال نغمات دارد، با توجه به جریان معنا به خوبی از خواص این نغمات در بخش بیان مفاهیم استفاده نموده است.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی 👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
💠 #حدیث روز 💠
💎 شاخصهای برای مردمداری
🏳 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
خالِطوا النّاسَ مُخالَطَةً إن مِتُّم مَعَها بَکَوا عَلَیکُم ، و إن عِشتُم (غِبتُم) حَنُّوا إلَیکُم
❇️ با مردم چنان معاشرت کنید که اگر بمیرید بر شما بگریند و اگر زنده باشید [غایب شوید] مشتاق دیدن شما باشند.
📚 نهج البلاغة : الحکمة ۱۰
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️درس جدید: بررسی ابعاد سبک استاد شعشاعی
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود👇
quran.iranseda.ir/detailsProgram/?VALID=TRUE&g=458630
🟡 بررسی ابعاد سبک استاد شعشاعی :
وی از جمله قاریانی است که دارای صدای خاص با ضخامت، قوت و رسایی بسیار بالایی است و رسایی و زنگی که در صدای اوست، تا اعماق جان انسان ها نفوذ می کند.
⚠️ گرچه برای بسیاری از عوام صدای ایشان چندان مورد نظر نیست، ولی خواص عالم قرائت بسیار طرفدار صدای او هستند. سبک وی به دلیل رویکردی که در بحث معناگرایی تلاوت دارد، بیشتر اهل فن را به سوی خود جلب می کند.
ایشان با وجود آنکه از انعطاف و تحریر بسیار بالایی در صدای خود برخوردار است، اما برنامه سبکی او به گونه ای نیست که از آن استفاده کند. وی وسعت صدای کاملی نیز دارد که در صدای خود نشان داده و اوج های بسیار زیبایی در تلاوت خود اجرا می نماید.
💫 عبدالفتاح شعشاعی از جمله قاریانی است که تلاوتش بر اساس جریان مفاهیم شکل گرفته و اجرا می شود و داعیه اینکه یک مقام را به صورت کامل اجرا می کند، ندارد و جریان مفاهیم برای او حکم می کند که از چه مقام و جنسی به چه مقام و جنسی انتقال یابد. بنابراین تکنیک ها و مهارت های القای معانی در تلاوت قرآن در خوانش ایشان بسیار مشاهده می شود.
استفاده از عنصر تکرار یکی دیگر از ویژگی های تلاوت های ایشان است که اساس آن بر مبنای مفاهیم شکل میگیرد. از دیگر مواردی که تأثیر مستقیم در بافت لحنی ایشان دارد و بر اساس همان جریان معناگرایی است، تفکیک های است که ایشان بین عبارات یک آیه انجام می دهد.
استاد شعشاعی از جمله قاریانی است که از تکنیک فاصله ها به وفور استفاده نموده و این فواصل به عنوان شاخص های اصلی لحن او شناخته می شود. استفاده از غفله های ساده و متناسب با معنا از دیگر مشخصه های اجرای ایشان است که هیچ التزامی به استفاده از مقامات مختلف و اکمال آنها ندارد و طیف بسیار وسیعی از مقامات اصلی و فرعی مرکب در مقامات ایشان به چشم می خورد.
وی در عین حال که صدای بسیار حجیمی دارد، به نظر می رسد که از انعطاف پایینی برخوردار است. اما قطعاتی را در تلاوت های خود اجرا نموده است که نشان از توانش در انعطاف و سرعت بالا درحنجره دارد. گاهی نیز تحریرهای بسیار ریزی را در تلاوت های ایشان می شنویم که به جرأت می توان گفت برای بسیاری از قراء قابل اجرا نیست.
از دیگر ویژگی هایی که در مقایسه با قراء نسل های بعدی در تلاوت های استاد شعشاعی وجود دارد این است که با یک حجم ثابت به تلاوت وارد شده و آن را تا انتها حفظ می کند. وی برای اوج گیری در تلاوت خود نیز از درجه هفتم بیات وارد رست شده و نهایتا به اوکتابر می رسد.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی 👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ بررسی ابعاد سبک استاد سَلامه
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
player.iranseda.ir/quran-player/?g=458631&w
🟤 بررسی ابعاد سبک استاد سَلامه :
استاد مرحوم محمد سلامه از جمله قاریان نسل اول تلاوت قرآن در کشور مصر است که دارای طنین بسیار معمولی با مقداری گرفتگی ذاتی صداست که در اوج صدایی تیز و تأثیرگذار دارد. در بخش بم و متوسط صدایش نیز این گرفتگی صوتی گاهی در ابتدای هر ردیف خود را نشان می دهد.
⚠️ ایشان از نظر وسعت، صدایی کامل دارد و با وجود انعطاف و تحریر بسیار خوب و قابل قبول، از تحریر در غفله ها بسیار اندک و به ندرت استفاده نموده است که این ویژگی قراء نسل اول است. از حیث بافت لحنی نیز چند ویژگی دارد که در دیگر قراء نیست.
وی تمایل زیادی به تکرار ردیف در خوانش خود دارد و حتی وقتی تلاوت را آغاز نموده است و نوتها و ردیفهای بالاتر را می خواهد بخواند، مدت ها یک ردیف را تکرار نموده و خیلی آرام و به تدریج این پرده صدا را افزایش می دهد.
در تلاوت ایشان خیلی تحرک لحنی بالایی وجود ندارد. اما در عین حال در طبقات عالی و بالای صدا تحرک ایشان نسبت به ردیف های بم و شروع بیشتر است. حتی وقتی تحریکاتی که ایجاد می کند، در طبقات بالای صوت است، معمولا با بیات شروع می کند اما هرگز آن را به شکل کامل اجرا نمی نماید و گستره مورد استفاده ایشان در حوزه مقامات فرعی، گستره محدودتری است.
از دیگر ویژگی های سبکی ایشان در بخش نغمات، مانور خاص روی درجه هشتم مقام رست است که بعضا با ترکیب مقام حجاز و یا مقامی دیگر همراه است. وقتی به درجات اوج صدا می رسد، نوت قرار برخی از مقامات را گرفته و یک جنس را در بخش بالایی صوت خود اجرا می کند. مثل حجاز، سه گاه و ....که این امر سبکش را نسبت به دیگر قاریان متمایز نموده است.
استاد سلامه در حوزه بافت لحنی بیشتر غفلات را در جایی کامل می کند که عبارت کامل نیست و معنا و مفهوم به شکل کامل اجرا نشده است. وی غفله ها را به صورت تشویقی خوانده و مخاطب را در انتظار شنیدن ادامه تلاوت باقی می گذارد و نهایتا آن را از حالت تشویقی به حالت اشباعی و غفله تام می رساند.
روش اوج گیری ایشان از درجه چهار بیات و با ورود به مقام رست است. اما چون در ادامه پرده صدا را به روش های دیگری بالا می برد، با توجه به فعل و انفعالات بعدی که در تلاوت خود دارد، از جمله قرائی است که دو اکتابر را به صورت کامل اجرا نموده است.
وی وقتی تلاوت را در اوج به پایان رسانده وبه پرده های پایین و بم خوان باز می گردد، چندین نفس را در پرده های بم باقی می ماند و با همان ردیف و ملودی ادامه می دهد. استاد سلامه در حوزه معناگرایی و توجه به معنا در تلاوت، بیشتر تیترسازی نموده و عبارت را به شکل کوتاه تری اجرا نموده و یا وقف می نماید و سپس کامل می کند.
غفله های ناگهانی که شنونده را ناگهان متعجب می کند، در تلاوت های ایشان زیاد شنیده می شود. در واقع ابتدا ذهن مخاطب را درگیر یک موضوع نموده و سپس در ادامه او را آگاه می کند.
💎 محور مقام هایی که ایشان درتلاوت های خود استفاده می نماید؛ بیات، رست و سه گاه است و کم تر از نهاوند و عجم استفاده می کند. وی تمایل زیادی به رست و ترکیب آن با حجاز دارد که نقطه بارز لحنی ایشان و شگردش است که به نوعی ابداع و خلق ایشان نیز محسوب می شود.
در حوزه استفاده از تحریرها نیز ایشان علاقمند به اجرای غفله های کم تحریر یا بدون تحریر و صاف است. با اینکه ایشان صدایی تحریرپذیر از توسط تا اوج دارد، اما بیشتر از این تحریرها در میانه نفس ها یا فرازها استفاده نموده و در پایانه ها خبری از تحریر نیست. و این امر یکی از مهم ترین ویژگی های سبکی اوست و طرفداران خاصی در کشور مصر دارد و می توان گفت سبک ایشان سبکی کم تحرک و خطی با رویکرد مفهمی است که در عین حال از طبقات بالای صدا در سبک خود خیلی خوب استفاده نموده و در طبقات بالای صدا و گاهی ابتدایی قرار مقامات را می خواند.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d