#ایرانشناسی
#نام_مکان: #گنجنامه_همدان(بلوار کولاب)
نام قدیمی: #جنگ_نامه
دوره ساخت اثر: #هخامنشیان
تاریخ ثبت ملی: ۱۵ دی ۱۳۱۰
دهکده توریستی، فرهنگی و ورزشی گنجنامه با امکانات تفریحی، گردشگری و تاریخیاش یک مکان ایده آل برای سپری کردن یک روز کامل در شهر همدان است. دهکده ای که حکم پارک ائل گلی تبریز را برای همدانی ها دارد؛ جایی که روزانه میزبان هزاران نفر است و مهم ترین جاذبه این شهر به حساب می آید.
دهکده گنجنامه یکی از قوی ترین قطب های گردشگری ایران و خاورمیانه تلقی می شود.
اعتبار این دهکده به کتیبه های تاریخی آن است.
این دهکده برای سرگرمی هر کسی با هر سن و سالی مناسب است.
این مجموعه به عضویت سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در آمده است
تاریخچه گنجنامه
دهکده گنجنامه حدود ۲ دهه پیش و در سال ۱۳۷۹ افتتاح شده و از هزاران سال پیش خانه دو کتیبه ارزشمند بوده است. کتیبه هایی که قدمتشان به دوره هخامنشیان بر می گردد و قدمت ۲۵۰۰ ساله آن ها یکی از شگفتی های این دهکده به شمار می رود.
مکان دهکده گنجنامه
این مجموعه تفریحی در فاصله نه چندان دور از شهر و در دل صخره های کوهستانی الوند و انتهای دره عباس آباد واقع شده است. عباس آباد منطقه زیبایی است و به باغ های متعددی مزین شده، زیبایی جاده های آن باعث شده که فاصله ۵ کیلومتری گنجنامه از شهر زیاد به چشم نیاید.
.
در دهکده گنجنامه از چه چیزهایی می توان بازدید کرد؟
✅آبشار گنجنامه
برای اینکه کتیبه های تاریخی معروف را ببینید، باید از سمت پله ها راه آبشار گنجنامه را در پیش بگیرید. این آبشار ۱۲ متری در مسیر صعود به ارتفاعات کوه الوند و از میان صخره های بسیار بزرگ به پایین سرازیر است. این آبشار دائمی در کنار صخره های بسیار زیبایش جلوه و شکوه خاصی دارد، حتی در زمستان نیز با قندیل های یخی خود، یخ نوردان را جذب خود می کند. اطراف آبشار نیز رستوران های و غرفه های زیادی می بینید که برای تجدید انرژی، پذیرای شما هستند.
✅کتیبه های گنجنامه
و اما ارزشمندترین بخش این دهکده، درست کنار آبشار گنجنامه واقع شده و زیبایی آن به قدمت دیرینه اش می باشد. نوشته هایی با خط میخی و به زبان های پارسی باستانی، ایلامی و بابلی که معرفی نامه شاهان هخامنشی، داریوش و خشایارشاه هستند.
کوهستان الوند و دشت میشان
طبیعت کوهستان الوند تکه ای از بهشت زیباست که چشم ها را به تسخیر در می آورد. دشت میشان نیز یکی از دشت های کوهستان الوند است که پشت آبشار گنجنامه واقع شده است. چشمه های جوشان و سرسبزی این دشت در فصل تابستان به قدری دیدنی می شود که نمی توان از تماشای آن سیر شد.
✅غار آکواریوم گنجنامه
این دهکده نزدیک به یک دهه است که خانه اولین و بزرگ ترین آکواریوم دریاچه ای کشور بوده است. غار آکواریوم گنجنامه با الهام از غار علیصدر به شکل بی نظیری ساخته شده و محل زندگی نمونه های نادر زیست محیطی و خزندگان دنیاست. بازدید از این غار آکواریوم حال و هوای دیگری دارد، چون مسیر بازدید را با ایجاد مه و باران مصنوعی متفاوت تر کردهاند.
از چه جاهای دیدنی دیگری می توان بازدید کرد؟
باغ های شریف: ۱.۵ کیلومتر
مجموعه تفریحی عباس آباد: ۷.۵ کیلومتر
موزه دفاع مقدس: ۸ کیلومتر
چه هتل هایی در نزدیکی دهکده گنجنامه برای اقامت وجود دارند؟
ویلاهای کوهستانی دهکده گنجنامه: داخل دهکده توریستی گنجنامه
ویلاهای اقامتی عباس آباد: ۴.۷ کیلومتر
هتل کتیبه : ۶ کیلومتر
هتل پارسیان همدان: ۶.۴ کیلومتر
هتل مرمر: ۸ کیلومتر
چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک به دهکده گنجنامه هستند؟
کلبه سنگی: داخل دهکده
رستوران شانیز: داخل دهکده
رستوران گنجنامه: داخل دهکده
رستوران میترا: داخل دهکده
کافه کلبه: داخل دهکده
فصل مناسب برای بازدید از دهکده گنجنامه چه زمانی است؟
دهکده گنجنامه در فصل های مختلف سال جلوه و زیبایی خاصی دارد ولی در ایام بهاری با داشتن هوایی دلپذیر به اوج زیبایی خود می رسد. در فصل زمستان نیز آبشار گنجنامه و صخره های یخی آن پاتوق یخ نوردان می شود. پس بنا به علاقه خود می توانید فصل بهار یا زمستان را برای بازدید از دهکده گنجنامه انتخاب کنید.
امکانات تفریحی گنجنامه
این دهکده با شهربازی، سورتمه ریلی، تله کابین، دیواره سنگ نوردی، رنجر، تیرول و بانجی جامپینگ به استقبال طرفداران خود می رود.
@ayeha313
«دعای روز دوم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
اللَّهُمَّ قَرِّبْنِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِقِرَاءَةِ آيَاتِكَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ؛
خدايا مرا در اين ماه به خشنودى ات نزديک كن، و از خشم و انتقامت بركنار دار، و به قرائت آياتت موفق كن، اى مهربان ترين مهربانان.
www.sibtayn.com - www.sibtayn.com.mp3
10.79M
〖ترتیل #جزء_دوم قرآن〗
🎤استاد عبدالباسط
ﺧﺪﺍﯾﺎ 🙏
ﻣﻦ ﻗﺪﺭﺕ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﺭﻡ
ﺗﺎﻗﻠﺐ ﺁﻧﻬﺎیی
ﮐﻪ ﺩﻭﺳﺘﺸﺎﻥ❤️
ﺩﺍﺭﻡ ﺭﺍ ﺷﺎﺩﮐﻨﻢ
در این آدینه مبارک 🌺
تمنا دارم
ﻣﺸﮑﻼﺗﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺁﺳﺎﻥ،
دﻋﺎﻫﺎﯾﺸﺎﻥ ﺭﺍ
ﻣﺴﺘﺠﺎﺏ،ﻭﺩﻟﺸﺎﻥ ﺭﺍ
ﺷﺎﺩﮔﺮﺩﺍﻧﯽ🌺🙏
آمیـــن🙏
به برکت صلوات بر حضرت مُحَمَّدٍ ﷺ 💚
و خاندان پاک و مطهرش 🌸
@ayeha313
مخاطبین و همراهان همیشگی
کانال آیه های #زندگی
در دومین سحر ماه مبارک رمضان از همه شما روزه داران مومن التماس دعا داریم.
🔹 استمرار نیت
💬در روزۀ واجب معین؛ مانند روزه ماه رمضان و نذر معین، واجب است نیت از طلوع فجر تا مغرب، استمرار داشته باشد. بنابراین اگر بین روز از نیت روزه برگردد و قصد ادامه روزه نداشته باشد، روزهاش باطل میشود و قصد دوباره برای ادامه روزه فایدهای ندارد، البته تا اذان مغرب باید از مبطلات روزه خودداری کند.
🔺 رساله #نماز و روزه، مسأله ۸۱۴
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
🌱آیه های زندگی🌱
صوفیه از دیدگاه روایات: در روایات اسلامی نقد های تند و شدیدی نسبت به صوفیه شده است. امام رضا(ع) : كس
نظر مراجع عظام تقلید در مورد صوفیه
🌱آیه های زندگی🌱
نظر مراجع عظام تقلید در مورد صوفیه
حضرت آیتالله العظمی خامنهای: شرکت کردن در مجالس صوفیه و انجام اعمال و گفتن اذکار آنان و حضور در خانقاه آنها جایز نیست و کسانی که اوامر و نواهی قرآن کریم را قبول داشته و به امامت ائمه معتقدند چه بهتر است که اسم جداگانه را که لازم نیست بلکه مضر است کنار گذاشته و در جماعت عظیم ملت بزرگ و مسلمان خود منسلک باشد. * حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی: مجالست با فرقههای ضاله حرام است و شرکت در مجالس آنها حرام است توضیح اینکه مجالست در مجالس آنها ولو و در تحت عناوین اسلامی مثل قرائت قرآن و ختم انعام و غیره باشد حرام است و هر چیزی که تقویت آنها به حساب آید حرام است. * حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی: تمامی فرقههای صوفیه دارای انحرافاتی هستند و شرکت در فعالیتهای آنان و کمک به اهدافشان جایز نیست. تمام فرقههای صوفیه دارای انحرافاتی هستند و خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی بسیاری از مراکز آنان تعطیل شد. مسئولین محترم هم نباید اجازه تاسیس یا تعمیر خانقاه تحت هر اسم و عنوانی به آنها بدهند. * حضرت آیت الله العظمی سیستانی: اجتناب از حضور در مجامع آنان و دور کردن مردم از آنها لازم است.
*حضرت آیتالعظمی فاضل لنکرانی: معبد مسلمان مسجد است و رفتن به خانقاه اگر بر این باشد که گمان کند آنجا خصوصیت و شرافتی بر سایر امکنه دارد صحیح نیست بلکه اگر به این عنوان بروند که آنجا شرعا پایگاه ذکر و مدح و منقبت است حرام میباشد. لذا بر عموم مسلمانان است که برای امور عبادی،مذهبی و اعیاد موالید ائمه در مساجد اجتماع کنند که «انما یعمر مساجد الله من آمن بالله» و شما هم در مقابله با این حرکت طبق شرایط و مراحل امر به معروف و نهی از منکر عمل کنید.
#مهدویت
🌱آیه های زندگی🌱
تفاوت روزه در ادیان از جهت تعداد روزها و چگونگی روزههاست، هرچند در ادیان مختلف جزئیات و کیفیت روزه
اما منطق اسلام در زمینه روزه چیز دیگری است. در اسلام روزه معامله و مبادله نیست؛ چرا که شأن پروردگار بالاتر از آن است که احتیاج و یا اثرپذیری برای او تصور شود. خداوند سبحان مبرا و به دور از هر نقصی است؛ بنابراين اثر نیک هر عبادت تنها عاید بنده میشود؛ همچنان که اثر سوء گناهان نیز به خود بندگان باز میگردد و این معنایی است که قرآن کریم به آن تصريح دارد
#ادامه_دارد
#روزه_در_ادیان_دیگر
🌱آیه های زندگی🌱
اما منطق اسلام در زمینه روزه چیز دیگری است. در اسلام روزه معامله و مبادله نیست؛ چرا که شأن پروردگار
-❌❌❌ روزه و روزهداری در دین یهود
واژه عبری برای کلمه روزه، لفظ صوم است؛ در آئین یهود روزه جزئی از مجموعه اعمالی است که یک یهودی برای ذلیل ساختن تن و رنجور ساختن آن انجام میدهد.
روزه در تمام اوقات در میان هر طایفه و ملت و مذهب موقع ورود اندوه و رحمت غیرمترقبه معمول بوده است (یونس۵:۳) و میتوان گفت که حکم طبیعت است که در این مواقع پرورش و نمو را ترک میکند.
در عهد قدیم (کتاب مقدس) به هیچ وجه اشارهای نشده که قبل از ایام موسی روزه بطور صحیح معمول بوده، همچنین در تورات به وجوب روزه و حدود آن تصریحی نیست ولی روزهداران را ستوده است.
قوم یهود غالباً در موقعی که میخواستند اظهار عجز و تواضع در حضور خدا نمایند روزه میداشتند تا گناهان خود را اعتراف نموده و به واسطه روزه و توبه رضای حضرت اقدس الهی را تحصیل نمایند. (داوود ۲۶:۲۰)
مخصوصاً در مواقع مصیبت عام روزه غیرمرسوم قرار میدادند و در این صورت اطفال شیرخوار و گاهی حیوانات را نیز از چرا منع میکردند. (یوئیل ۱۶:۲)
عهد قدیم از روزه داشتن فردی، همچون روزه داشتن داود، عزرا، الیاس، دانیال و جمعی بسیار سخن گفته که بیانگر یک ارب دینی کاملاً متداول برای نیل به هدف مورد نظر در میان یهودیان بوده است.
ادامه دارد
#پرسش_کاربران
آیا صحیح است که گفته می شود، کسانی که نماز جمعه نمیروند بهتر است نماز خود را نیم ساعت به تأخیر بیندازند؟
✅ پاسخ
نه تنها اکثر مراجع از جمله رهبر معظم انقلاب، چنین چیزی قائل نیستند، بلکه آنچه از بررسی آیات و روایات معلوم میشود این است که لازم است نسبت به اقامه نماز ظهر، مخصوصاً ظهر روز جمعه در اول وقت اهتمام بیشتری داشت.
در آیه ۹ سوره جمعه آمده است:
یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذا نُودِیَ لِلصَّلاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلى ذِکْرِ اللّهِ وَ ذَرُوا الْبَیْعَ؛ ای مومنان هنگامی که در روز جمعه اذان گفته شد، #بشتابید به سوی یاد خدا...
همچنین در آیه ۲۳۸ بقره که به محافظت از همهی نمازها سفارش شده، درباره "نماز وسطیٰ" تأکید جداگانهای شده است و میدانیم که طبق روایات، نماز وسطیٰ همان نماز ظهر است، ولی جالب اینکه این آیه و تأکید ویژهاش بر محافظت از نماز ظهر، در روز جمعه نازل شده است. (وسائل الشیعه، ج۳ ص۱۴)
از اینرو امام صادق علیهالسلام با اشاره به همین آیه میفرمایند: اصحاب ما به خاطر این آیه محافظت بیشتری نسبت به نماز ظهر دارند. (همان ص ۱۵)
همچنین در پاسخ به سوالی، وقت نماز ظهر در روز جمعه را هنگام زوال (اول ظهر) میدانند. (همان ج ۵ ص۱۷. نظیر این روایت در صفحات بعدی نیز تکرار شده است)
با توجه به همین نکته است که بر خلاف سایر روزهای هفته که باید نافلههای نماز ظهر را بعد از اذان خواند، نافله های نماز ظهر جمعه را باید قبل از اذان خواند تا هنگام اذان بلافاصله نماز ظهر را آغاز نمود. (همان ص ۱۹)
@ayeha313
❌پاسخ به شبهات
روزه در ماه رمضان فقط سه روز واجب است نه سی روز (شبهه خلاصه شده)
✅ پاسخ
🔹اگر ملاک خود قرآن باشد که می گوید:
شَهْرُ رَمَضانَ الَّذي أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْه
توضیح اینکه در انتهای آیه آمده: هرکس این ماه را درک کرد آن را روزه بگیرد. با توجه به اینکه ضمیر «هـ» در کلمه «فلیصمه» به کلمه «شهر» یعنی ماه بر می گردد، معنا این می شود که ماه را روزه بگیرد. اگر چند گرفتن چند روز کفایت می کرد باید از حرف اضافه «مِن» که اصطلاحاً به آن « من تبعیضیه» گفته می شود استفاده می شد و آیه این طور بود: (فمن شهد منکم الشهر فلیصم منه)
اگر هم روایات ملاک بیان مقدار روزه باشد که درباره لزوم روزه گرفتن در تمام ماه روایات زیادی وجود دارد که در این میان به روایت جالبی اکتفا می کنیم که فلسفه لزوم 30 روز امساک و روزه داری را نیز بیان کرده است:
امام حسن علیه السلام فرمود: عده اى از یهود، خدمت حضرت رسول اكرم صلى الله علیه و آله آمدند؛ پس داناترین آنها، از حضرت سوالاتى كرد؛ از جمله اینكه گفت: روى چه اصل خداى تعالى سى روز روزه بر امت شما واجب كرده ؛ ولى بر امت هاى گذشته بیشتر از این را؟ پس رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: همانا هنگامى كه آدم از آن درخت، خورد، تا سى روز در شكم او باقى ماند؛ پس خدا بر ذریه او واجب كرد كه سى روز گرسنه و تشنه باشند. و آنچه آنها مى خورند (در شب) كرم و تفضل است بر ایشان و همچنین بر آدم نیز سى روز روزه واجب شد. و خداوند واجب كرد بر امت من همان سى روز را سپس رسول خدا صلى الله علیه و آله آیه (كتب علیكم الصیام ) را تلاوت كرد.
(متن کامل روایت را اینجا ببینید👇
https://ghorbanimoghadam.ir/760 )
این از قرآن و روایات، اما اگر کسی ملاک دین و احکام را سلیقه ی خود یا آسانگیری بی مورد برای جذب مرید قرار داده، خودش می داند و خدای خودش!
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#مجردانه 🔺️هشدارهای#دوران_نامزدی(۴) 🔻شک در انتخاب ✍اگر نامزدتان در مقابل پدر و مادرش تسلیم مطلق ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر اهل کارهای خوب و نیک باشیم اما فقط نماز نخونیم،
خدا با ما چجوری حساب میکنه؟
حتما کلیپ رو ببینید
@ayeha313
🔴این حرف ها را ترک کنید!
حضرت استاد فاطمی نیا :
جمله اي بين بعضی از مردم معروف است كه بايد ترک شود، چرا كه بي ادبی به ساحت خداوند است.
و آن جمله اين است كه كسی كه قادر به گرفتن روزه نيست و به دستور خدا روزه نمی گيرد ، به ديگران می گويد سعادت روزه گرفتن نداشته!
❗️اين چه جمله اي است....
تو به دستور خدا روزه نگرفته اي!!
گفتن این جمله يعني خداوند با فرمانش مرا بی سعادت كرده است!
اين بی ادبی به درگاه خداست
🔆همانطور كه روزه دار به امر خدا عمل می كند و روزه میگیرد ، كسی هم كه به سبب مريضی روزه نمی گيرد ، به فرمان خداوند عمل می كند.
@ayeha313
🔴از سرما و هوای بهار،استقبال کنید!
🌹امیرالمؤمنین علیه السلام:
✅ﺍﺯ ﺳﺮما ﺩﺭ ﺁﻏﺎﺯﺵ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ ﻭ ﺩﺭ ﭘﺎﻳﺎﻧﺶ ﺍﺳﺘﻘﺒﺎﻝ ﻛﻨﻴﺪ، چون ﺳﺮﻣﺎ ﺑﺎ ﺑﺪﻥ، ﻫﻤﺎﻥ ﻛﺎﺭﻯ ﺭﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ...
♨️ یعنی ﺩﺭ ﺁﻏﺎﺯﺵ ﻣﻰ ﺳﻮﺯﺍﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﭘﺎﻳﺎﻧﺶ ﺷﺎﺥ ﻭ ﺑﺮﮒ ﻣﻰ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪ.
🌷پیامبراکرم صلی الله علیه و آله:
✅باد بهار را غنيمت شماريد، پس همان كاري كه با درختان مي كند، با بدن هاي شما نيز همان كار را مي نمايد.(باعث سلامتی و رشد و نشاط میشود)
♨️ و از باد پاييز بپرهيزيد، پس همان كاري كه با درختان مي كند بر بدن هاي شما نيز همان تأثير را دارد.
🔰منابع نهج البلاغه،الحکمة 128. نزهة الناظر، صفحه 65،حدیث 54
بحارالأنوار، جلد 62، صفحه 271، حدیث 68 دانش
نامه احادیث پزشکی: 1 / 106
@ayeha313