🖋کم خونی در بانوان یکی از علل اصلی افسردگی میباشد
👈انار
👈جگر
👈پسته
👈مصرف لبو
برای بانوان بسیار توصیه میشود
@ayeha313
#حدیث_امروز
💢چرا دعایم را اجابت نمی کنی؟!
✅امام صادق(ع):
عابدی از بنی اسرائیل، سه سال-پیوسته- دعا می کرد ولی به #حاجت خود نمی رسید.
روزی به ستوه آمد و عرض کرد:
خدایا ! چرا #دعایم را اجابت نمی کنی؟!
در جواب به او گفتند:
سه سال است که خداوند را با زبانی که آلوده به #فحش و ناسزاست می خوانی. اگر می خواهی که دعایت مستجاب شود، فحاشی را رها کن، #قلبت را از آلودگی پاک و نیت خود را نیکو کن.
او چنان کرد و #دعایش مستجاب شد.
📚اصول کافی ج۲ ،ص ۳۲۵
@ayeha313
💢خفیف و خوار نمودن #نماز به چه معناست؟
#شهید_مطهری
✅یکی از گناهان، #استخفاف نماز یعنی سبک شمردن نماز است. نماز نخواندن یک گناه بزرگ است، و #نماز خواندن اما نماز را خفیف شمردن، استخفاف کردن، بیاهمیت تلقی کردن #گناه دیگری است.
✅یعنی چه نماز را #سبک میشمارد؟ یعنی وقت و فرصت دارد، مىتواند نماز خوبى با #آرامش بخواند ولى نمىخواند. نماز ظهر و عصر را تا نزديک غروب نمىخواند، نزديک #غروب كه شد يک وضوى سريعى مىگيرد و بعد با عجله يک نمازى مىخواند و فوراً مهرش را مىگذارد آن طرف؛ نمازى كه نه مقدمه دارد نه مؤخره، نه #آرامش دارد و نه حضور قلب. طورى عمل مىكند كه #خوب ديگر اين هم يک كارى است و بايد نمازمان را هم بخوانيم. اين، خفيفه شمردن نماز است.
✅اينجور نماز خواندن خيلى #فرق دارد با آن نمازى كه انسان به استقبالش مىرود؛ اول ظهر كه مىشود با آرامش كامل مىرود #وضو مىگيرد، وضویی با آداب. بعد مىآيد در مصلّاى خود اذان و اقامه مىگويد و با خيال #راحت و فراغ خاطر نماز مىخواند.
«السّلام عليكم» را كه گفت فوراً در نمىرود؛ مدتى بعد از نمازْ با آرامش قلب تعقيب مىخواند و ذكر خدا مىگويد. اين علامت اين است كه نماز در اين خانه #احترام دارد.
📚 آزادی معنوی، ص۸۶-۸۵
@ayeha313
🌾🌿🌾
حاج آقا دولابی ره:
🔻با نیت کار کن
🔸خانواده ات هر چند نفر که هستند، به آنها نگاه نکن و به نیت همان تعداد از ائمه علیهم السلام از آنها پذیرایی کن.
چند وقت که این کار را ادامه دادی، ببین چه میشود.
🔻با نیت کار کن.
🔸مثلاً در حمام خودت را به این نیت بشوی که داری نفست را از صفات رذیله و از هوی و هوس و آرزوهای دور و دراز میشویی
◽️سرت را به این نیت اصلاح کن که داری گناهان و خیالات باطل را از وجودت قیچی میکنی،
◽️سرت را به نیت شانه کردن سر یک یتیم شانه کن
◽️خانه را که جارو میزنی و لباس ها را که میشویی، به نیت بیرون ریختن دشمنان اهل بیت علیهم السلام از زندگی و وجودت انجام بده
🔰چند وقت که با نیت کار کردی، آن وقت ببین که نور همۀ فضای زندگی ات را پر میکند و راه سیرت باز میشود.
📚مصباح الهدی، ص ۲۱۴
@ayeha313
🔴بررسی و پیش بینی های عجیب در کلام بزرگان...
🌺امام خامنه ای پس از فروکش فتنه 88 فرمودند:
🔹«منتظر امتحانات جدی تری باشید ، خود را تجهیز کنید و آماده بشوید که فتنه بزرگتری در راه است»
📚 بیانات در تاریخ ۲۳ بهمن ۸۸.
🔆پیش بینی عجیب مرحوم آیت الله مولوی قندهاری :
❎فتنه ای به وجود می آید (فتنه 88) و بعد از آن فتنه اکبر است . من در آن زمان نیستم اما شما خودتان را سپر بلای این سید عظیم الشان ، مقام معظم رهبری ، قرار دهید چون ایشان سپهسالار امام زمان (عج) هستند .
🔆پیش بینی عجیب تر آیت الله قرهی مدیر حوزه علمیه امام مهدی عج:
🔹 اتّفاقاتی برای همین نظام مقدس رخ خواهد داد...
باور کنید اتفاقاتی در راه است، باور کنید که بعضی که بویی از خدایی بردن ندارند، کارهایی میکنند ، یقین بدانید اخرالزمان است.
🔆پیش بینی علامه کورانی از وقوع درگیری عظیم سیاسی:
🔹چنان که من از روایات جستوجو کردهام، در سال ظهور امام مهدی (عج) در داخل ایران درگیری سیاسی بین دو جناح وجود خواهد داشت.
🔴 برخی مراجع عظام ، علما ، ائمه جمعه و ده ها تن از سیاسیون ، تئوریسین ها و محققین مهدویت به بروز فتنه ای عظیم در آینده خبر میدهند که این همه هشدار بی دلیل نخواهد بود...
یقینا زیر ساخت فتنه نهایی رویت شده است...
@ayeha313
👩🏻خانم خونه!
🔵زنانی که با شوهران خود مانند یک بچه برخورد می کنند و نسبت به آنان رفتار مادرانه دارندو مدام نصحیت میکنند
به مرور باعث سردی رابطه وبروزاختلافات جدی درخانه خواهند شد.
@ayeha313
#زائران_اربعین_بخوانند
💢آیا به #زیارت_اربعین در منابع شیعیان #توصیه یا اشاره شده است؟
✅مفضل بن عمر مي گويد: امام صادق سلام الله عليه نشسته بودند ... ابونصير و صفوان جمال به نزد ايشان آمدند و عرضه داشتند: فدايت شويم، ما را به (نشانه) شيعيانتان راهنمائي بفرما.
آن حضرت پاسخ دادند: شيعيان ما نشانه هاي مختلفي دارند. به حضرت عرضه کرد: فدايت شوم به چه نشانه اي شناخته اي مي شوند؟ (حضرت ضمن شمردن چند نشانه) فرمودند: به #سخاوت ... و #زيارت_اربعين
📚قمي، محمد بن حسن، العقد النضيد والدر ص46،
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢در روضه ها میشنویم که #زنان اهل بیت در کاروان اسیران با دیدن سر امام حسین(ع) #گریبان چاک دادند و مو آشفته کردند، آیا این کار صحت دارد و شرعی است؟
#پاسخ
✅نکته اول:
در كتابها به اين صورت كه در سوال بالا آمده، روايتي نيامده و يا حداقل نيافتيم ؛ و در رواياتي هم كه در اين زمينه نقل شده ، اشاره اي به آشفته نمودن مو نشده است:
✅يزيد، سر مبارك امام عليه السّلام را در پيش رو گذاشت و زنان را در پشت سر خود جاي داد تا چشم ايشان به سر مطهرامام حسين عليه السّلام نيفتد اما سيدالساجدين عليه السّلام چشمش بر آن سر نازنين افتاد و بعد از آن صحنه دلخراش ، ديگر تا آخر عمرش گوشت سَرِ حلال گوشتي تناول نفرمود.
وقتي زينب عليها السّلام سر مبارك برادر خود را ديد از شدت ناراحتي دست در گريبان برد و آن را پاره سپس به آواز غمناك فرياد واحسيناه .... برآورد به قسمي كه ناله اش دلها راخراشيد
📚اللهوف ـ سيد بن طاووس ـ ص 178 و 179 و 180 .
✅نکته دوم
روايت دوم
خالد بن سديرمي گويد: از امام صادق عليه السلام (در مورد مردي كه در مرگ پدر ، مادر ، برادر ، و يا يكي از نزديكانش لباس خود را پاره كند (گريبان چاك بزند) پرسيدم ، حضرت فرمود:
كسي كه (در مصيبت نزديكان خود ) به صورت خود بزند كفاره بر عهده او نيست فقط بايد ( بخاطر اين كارش ) توبه كند، همانا بانوان حرم ( حسيني در كربلا ) در مصيبت حسين بن علي عليهما السلام گريبان چاك زدند و به صورت مي زدند.
✅دو نكته در دو حديثي كه گذشت شايسته دقت است:
✅نكته اول: در روايت دوم، امام عليه السلام، گريبان چاك زدن را بدون كوچكترين اشكالي به بانوان حرم نسبت داد و عمل بانوان حرم را نكوهش نكرد . پس معلوم مي شود اين عمل با شأن و منزلت حرم حسيني هيچ منافاتي ندارد.
✅نكته دوّم: در هيچ يك از اين دو روايت در مورد اينكه بانوان حرم درمصيبت حضرت سيدالشهداء عليه السلام موهاي خود را پريشان نمودند، چيزي نيامده بود .
📚تهذيب الأحكام ج8 ، ص 325 ، باب الكفارات .
@ayeha313
#زوار_امام_حسین_بخوانند
#زائران_اربعین
💢قیامت
امام صادق (ع) فرمود:
هيچ كس در روز #قيامت نيست مگر آنكه آرزو مي كند كه اي كاش از زائرين امام حسين (ع) مي بود زيرا مشاهده مي نمايد كه با زائران حسين (ع) به واسطه مقامي كه در نزد پروردگار دارند، چگونه عمل مي شود
📚وسائل الشيعه، ج 10 ص 330
@ayeha313
🔴آثار فوق العاده خواندن زیارت عاشورا
🌷حضرت امام صادق(علیه السلام) فرمودند:
🍀هرکس بوسيله خواندن زيارت عاشورا، جدم حسين(علیه السلام) را زيارت کند (چه از راه دور يا نزديک) به خدا قسم خداوند هر حاجت مادي و معنوي داشته باشد به او مي دهد.🌺
📝زيارت عاشورا از احاديث قدسي مي باشد.جبرئيل امين اين زيارت را از طريق خداوند متعال براي پيامبر(صلی الله علیه و آله) قرائت نمود و اين زيارت از طريق معصومين به امام باقر(علیه السلام) رسيد و از طريق اين امام معصوم به دست شيعيان رسيده است.
💥يکي از علل موفقيت اکثر بزرگان و علماء خواندن زيارت عاشورا بوده است.
🌿در روايت ديگر مي خوانيم:
اگر مردم مي دانستند زيارت امام حسين(علیه السلام) چه ارزشي دارد، از شدت شوق و علاقه مي مردند و حسرت رسيدن به آن پاداش ها، جسم و روح آنها را پاره پاره مي کرد...
🌸زيارت امام حسين(علیه السلام) مثل زيارت خدا در عرش اوست.
🌼کسي که امام حسين را تنها براي رضا و خوشنودي پروردگار، و نه براي کسب شهرت زيارت کند، خداوند تمامي گناهان او را پاک مي کند.
⛔️اگرکسي بدون عذر موجه امام حسين(علیه السلام) را زيارت نکند، از اهل آتش خواهد بود.
🔆کسی که خدا خیرخواه او باشد، محبت حسین و شوق زیارتش را در دل او میاندازد.
📚بحارالانوار-جلد نود و هشت -ص سیصد
📚بحارالانوار-جلد صد و یک –ص هجده
📚بحارالانوار-جلد صد و یک –ص شصت و نه
📚بحارالانوار-جلد صد و یک-ص چهار
@ayeha313
🌾🌿🌾
☘️ امام صادق (علیه السلام) فرمودند :
شیطان گفته همه مردم در قبضه حکومت من هستند جز 5 کس :
1️⃣👈 کسی که با نیت صحیح در هر کاری بر خدا توکل کند.
2️⃣👈 آنکه شبانه روز به هنگام ثواب و خطا بسیار یاد خدا باشد.
3️⃣👈 کسی که هرچه برای خود می پسندد برای دیگران هم بپسندد.
4️⃣👈 آنکه به هنگام مصیبت صبر کند.
5️⃣👈 کسی که به قسمت الهی راضی باشد و غم روزی نخورد.
📕 نصایح صفحه ۲۲۵
@ayeha313
🎪آداب سفر اربعین؛ ⬇️
🚶قدم اول؛ حق الناس؛
🚧حق الناسی ها،ممنوع است ورودشان به خیمه حسین علیه السلام، ممنوع ⛔
📖«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِل»[نساء/29]
«ای مومنان،(اگر واقعا ایمان دارید)،به ناحق اموال و حقوق یکدیگر را نخورید؛⛔
آنکه حقی از دیگری به گردن دارد، یا مالی به ناحق از مردم خورده است،خرمنی از آتش را نوش جان نموده، خواسته یا ناخواسته «إِنَّما يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ نارا»[نساء/10]ویقینا آتش، اجازۀ همنشینی و نزدیک شدن به گلستانِ حسین علیه السلام و یارانش را ندارد؛↘
⏰ساعتی مانده به آغاز نبرد عاشورا،فرزند فاطمه(س) ندا داد: «هرکه دَین و حقی بر گردنش مانده، در رکاب من پیکار نکند⛔،چرا که چنین فردی قطعا گرفتار آتش دوزخ می گردد»؛📢«نادِ فی النّاسِ أَن لا یُقاتِلَنَّ مَعی رجلٌ علیه دینٌ،فإنّهُ لیسَ مَن یموتُ و علیه دَینٌ لایَدَعُ لهُ وفاءً إلّا دخلَ النّارَ»📚[شرح احقاق الحقّ، مرعشی نجفی/ج19 ص429]
🚶↔️🎪 فاصله ما تا خیمه حسین و کربلایی شدن، همین حق الناس هایی است که مانده به گردنمان! همین دلهایی است که شکسته ایم و گرفتار آه شان هستیم حالا!!!💔
🤔 کسی چه می داند، شاید یکی از همین جمعه ها،پا در رکابِ قیام نماید یوسف فاطمه(سلام الله علیهما)؛ که اگر شد، وای بر ما؛ با اینهمه حق الناسی که بر دوشمان مانده! اگر ندا دهد: آنان که حق الناس به گردن دارند،در رکاب من جهاد نکنند⛔!
⌛تا مهلت هست، وقدم هایمان نرسیده به مرز مهران، فکری کنیم برای حقوق مردم، برای اینهمه دلهای فراوانی که شکسته ایم، خواسته یا ناخواسته!
@ayeha313
چطوری وقتی فشارمون می افته و تنهاییم مانع از بیهوش شدن بشیم
👈کافیه همون لحظه چند تا انجیر بخورید
قند انجیر یکباره جذب روده کوچیک میشه و مانع از حال رفتن شما میشه
@ayeha313
⭐️
#آقای_خونه_باید_بدونه
#از_همســــر_خــود_تعــریف_کنیــد
❣هیچ چیز قلب زن را سرشار از محبت و مهر شما و روح او را سرشار از رضایت نسبت به شما نمیسازد؛ مگر اینکه از او پیش دیگران تعریف کنید....
💍خانم شما میل دارد همه بدانند که شما از داشتن چنین زنی خوشبخت هستید و دلش میخواهد که شما همواره این خوشبختی را نزد پدر و مادر و اقوام ابراز کنید.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا يک زن نمي تواند مرجع تقليد باشد؟
✍️پاسخ:
✅در پاسخ به اين پرسش ، توجه شما را به چند نکته جلب مى نماييم:
۱ - در ايدئولوژى اسلام زن و مرد هر دو از يک گوهر آفريده شده اند و هيچ يک بر ديگرى برترى ندارد، مگر به تقوا (۱)
۲ - دانش طلبى و فقاهت مورد تأکيد اسلام است و در اين امر بين زن و مرد تفاوتى نيست همان گونه که مردان مى توانند در دانش امروزى و فقاهت به مقامات عالى برسند، زنان نيز مى توانند، ليکن با وجود تفاوت ها در سلايق، تمايلات و استعدادها در اين دو صنف، تفاوت هايى وجود دارد.
۳ - همان گونه که در کتاب تکوين و خلقت بين زن و مرد تفاوت است و اين براساس نظام احسن در خلقت است، در کتاب تشريع، وظايف و مسئوليت ها نيز بين اين دو تفاوت است.
به قول شاعر:
جهان چون خط و خال و چشم و ابرو است /که هر چيزى به جاى خويش نيکوست
حال با توجه به نکات ياد شده مى گوييم:
ايدئولوژى اسلام، رئاليستى و واقع گرايانه است. واقعيت اين است که زنان و مردان در کتاب خلقت متفاوتند، حتى تار موى زن و مرد متفاوت است. (۲)
زنان و مردان هم از نظر امور جسمانى و فيزيولوژيک متفاوتند و هم از نظر روانى و عواطف و پيکولوژيک.
لازمه تفاوت در آفرينش، تفاوت در مسئوليتها و وظايف است. در همين راستا اسلام در برنامه ريزى براي زندگى، ما مسؤليت ها و وظايفي که هماهنگ با تفاوت هاى آفرينش است برنامه ريزى کرده است. برخى از مسئوليت ها و وظايف در زنان و مردان يکسان و برابر، برخى متفاوت و برخى ترجيحاً به يکى از اين دو واگذار شده است. خداوند حکيم از زير و بم آفرينش انسان با خبر است، از اين رو با وجود تفاوت ها در آفرينش اين دو بار مسؤليت را هماهنگ با آن قرار داده است.
اگر خداوند به مردان اندامى درشت و بازوانى قوى و متناسب با کارهاى سخت و سنگين داده است، کارهاى سخت به مردان سپرده مى شود. اگر به زنان اندامى ظريف، و عواطف و احساساتى لطيف داده است، کارهاى ظريف و هنرى و عاطفى به آنان سپرده مى شود. هيچ کس در اين مسئوليت ها اعتراضى ندارد، و اين عين حکمت و براى دوام نسل بشر ضرورى است.
در تفاوت هاى مسئوليتى در برخى منصبهاى اجتماعى نيز چنين است. لازمه زن يا مرد بودن اين است که هر يک با مسئوليت هاى ويژه باشد. همان گونه که جامعه پذيرفته است تمامى کارهاى پر مشقت و خطرناک مي شود بايد برعهده مردان باشد، بايد پذيرفت که برخى از سمت هاى اجتماعى برعهده مردان باشد، چون اين تفاوت ها لازمه آفرينش زنان و مردان است.
مرجعيت دينى يک حق نيست که زنان از آن محروم شده اند، بلکه تکليف و مسئوليت است. بسيارى از بزرگان فقاهت حاضر نمى شدند مرجع شوند، چون اين کار تکليف است و مسئوليت دارد. آنچه مايه ارزش آدمى است، مرجعيت نيست، بلکه فقاهت است که در آن زن و مرد يکسانند. هر که بخواهد مى تواند فقيه بشود. مرجعيت از شئون امامت و کارهاى اجرايى است که با توجه به همه جوانب، از ويژگى هاى مردان است. چون در اسلام يک سرى خطوط قرمز در معاشرت هاى زنان و مردان وجود دارد که در صورت تصدى زنان به شئون امامت، چاره اى جز ناديده گرفتن اين خطوط قرمز وجود ندارد. (۳)
پى نوشتها:
۱ - حجرات (۴۹) آيه ۱۳.
۲ - دکتر سيد رضا پاک نژاد، اولين دانشگاه و آخرين پيامبر، ج ۱۹، ص ۲۸۰ - ۲۹۳.
۳ - براى توضيح بيشتر مراجعه شود، به: زن در آينه جمال و جلال، اثر آية الله جوادى آملى، فصل چهارم رحل شبهات و روايات معارض
@ayeha313