💠 چند بار حرف زدن در نماز به صورت سهوی
💬سوال: اگر کسی در چند جای نماز سهوا حرف بزند،آیا باید برای هر مورد یک سجده سهو بجا آورد؟
✅ جواب:
🔹 #مقام_معظم_رهبری: اگر عمدی نباشد، برای هر مورد کلام بیجا باید دوسجده سهو بجا آورد.
🔹 آیت الله #مکارم شیرازی: اگر در نماز چند كلمه يا چند جمله بگويد بطورى كه از صورت نمازگزار خارج نشود و همه آن يكى حساب شود، دوسجده سهو براى همه كافى است.
📚 پینوشت:
استفتا از سایت آیت الله خامنه ای / شماره استفتاء: ym۹۲۹۶w
استفتا از سایت آیت الله مکارم / کد رهگیری : 140009210072
#احکام
📚 #احکام_دین
@ayeha313
اثر مهم "احترام خانم 🧕🏻به آقا و محبت آقا 🧔🏻به خانم" بر روی👶🏻 فرزندان🧑🏻
▫️این که مرد دل خانم را نشکند و زن غرور مرد را، دو اثر بر روی فرزندان خواهد داشت. پسریکه ابراز محبت پدر به مادر را در محیط خانه دیده است، میداند اساساً خانمها 🧕🏻دارای یک جایگاه خاصی هستند، چون رفتار لطیف پدر با مادر را دیده است، در نتیجه به خودش اجازه نمیدهد به خانمها در سطح جامعه تعدی کند.
▫️ از طرف دیگر دختری که احترام و اطاعت مادرش از پدرش را در خانه دیده است، پدر او در ذهنش دارای جایگاه خاصی قرار میگیرد. محبت این پدر که دارای احترام و عزت مناسبی در خانه است، دختر را از طلب محبت دیگران در سطح جامعه مستغنی میکند.
#همسرداری
@ayeha313
🟡 شبهه
دین آدم بد را بدتر میکند، باید اول به انسانیت و اخلاق پرداخت!
🟢 پاسخ
🔹این ادعا که از سوی برخی روشنفکر نماها مطرح میشود، ادعای قشنگ اما غلطی است. مدعی اگر خود را دیندار و مسلمان میداند، باید بداند که حرف قرآن این نیست. در آیات متعددی از قرآن، خود دین وسیله تزکیه نفس و رشد اخلاق معرفی شده است:
.... لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِين إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَ الْحِكْمَةَ ... (آل عمران: ۱۶۴)
همچنین از نظر قرآن، بازداشتن از زشتیها و بدیها از اوصاف نماز است. ( عنکبوت: ۴۵)
ممکن است کسی بگوید: سوءاستفاده از دین است که داعش، خوارج و سایر تندروها را ایجاد میکند!
پاسخ واضح است: پس اولاً دین "بد را بدتر" نکرده و سوءاستفاده از آن مشکلساز است. ثانیاً سوءاستفاده از هر چیزی نه تنها ممکن است بلکه بارها صورت گرفته است؛ مگر از مقولههای انسانی مانند آزادی، حقوق بشر و... سوءاستفاده نشده است؟ مگر از علم کم سوءاستفاده شده است؟
اما دین، با مقولههایی همچون علم و شعارهای حقوق بشری تفاوت مهمی دارد؛ این موارد نمیتواند خودبخود جلوی سوءاستفاده را بگیرد اما دین صحیح و جامع و کامل خود، جلوی سوءاستفاده را میگیرد؛ زیرا دین به مرور زمان اراده دیندار را مطیع و بلکه منطبق با اراده خالق مهربان میکند.
اگر سوءاستفادهای از دین شده است، از این دو سبب نشأت گرفته است:
🔹برخورد گزینشی با دین
🔹کجفهمی در دین (گرفتن دین از غیر اهل آن)
هر دو را قرآن کریم هشدار داده است؛ برای مورد اول آیه ۱۵۰ سوره نساء، و برای مورد دوم آیه ۴۷ سوره نحل.
بله این برخورد گزینشی با دین و کجفهمی دینی است که «بد را بدتر» میکند. و صد البته "بدتر" بودن فقط به خشونتها و افراطهای داعشگون نیست، تفریطهای این روشنفکران هم که ناشی از برخورد گزینشی با دین و کجفهمی دینی است، نوعی "بدتر" شدن و چه بسا خطرناکترین آن باشد! چون نه این افراد تنها خود منحرف میشوند، بلکه به اسم روشنفکری، موجب انحراف قشر وسیعی از جامعه میشوند.
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳 #شهادت_امام_جواد(ع)
سلام ما؛ به خاک کاظمین تو
سلام ما؛ به ذکر یا حسین تو
🎙 #محمدحسین_صیرفی
🌱آیه های زندگی🌱
🔳 #شهادت_امام_جواد(ع) سلام ما؛ به خاک کاظمین تو سلام ما؛ به ذکر یا حسین تو 🎙 #محمدحسین_صیرفی
امام رضا به امام جواد نامه نوشت شنیدم غلامانت تورو از درب فرعی میبرند که به کسی کمک نکنی.
به حقی که بر گردنت دارم از درب اصلی برو و درهم ودینار بردار و به نیازمندان کمک کن.
یاامام جواد ما همون نیاز مندانی هستیم که پدرت قسم داد کمکشون کنی وبه عطا و کمکت خشنودشون کنی🙏
#شهادت_امام_جواد ع
#پرسش_کاربران
چه ذکر یا دعای معتبری را برای توسل به #امام_جواد علیه السلام توصیه میکنید؟
✅ پاسخ
شیخ طوسی میگوید؛ دو ساعت پس از وقت فضیلت نماز عصر در هر روز، مخصوص امام جواد(ع) است، و توسل به آنحضرت در آن ساعت و خواندن دعا، بسیار شایسته میباشد، از جمله دعاهاى خواندنى در آن ساعت، دعایى است که در ذیل میآید:
«یا مَنْ دَعاهُ الْمُضْطَرُّونَ فَأَجابَهُمْ، وَ الْتَجَأَ إِلَیْهِ الْخائِفونَ فَآمَنَهُمْ، وَ عَبَدَهُ الطَّائِعونَ فَشَکَرَهُمْ، وَ شَکَرَهُ الْمُؤْمِنونَ فَحَباهُمْ، وَ أَطاعُوهُ فَعَصَمَهُمْ، وَ سَأَلُوهُ فَأَعْطاهُمْ، وَ نَسُوا نِعْمَتَهُ فَلَمْ یُخْلِ شُکْرَهُ مِنْ قُلُوبِهِمْ، وَ امْتَنَّ عَلَیْهِمْ فَلَمْ یَجْعَلِ اسْمَهُ مَنْسِیّاً عِنْدَهُمْ. أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ (عَلَیْهِمَا السَّلَامُ) حُجَّتِکَ الْبالِغَةِ، وَ نِعْمَتِکَ السَّابِغَةِ، وَ مَحَجَّتِکَ الْوَاضِحَةِ، وَ أُقَدِّمُهُ بَیْنَ یَدَیْ حَوائِجِی أَنْ تُصَلِّیَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی کَذَا وَ کَذَا»؛[2] (به جای عبارت کَذَا وَ کَذَا حاجات خود را بخواهد).
ترجمه: «اى که ناچاران او را خوانند و او پاسخشان دهد، و افراد هراسان به او پناه بردند و او ایمنشان گرداند، و فرمانبرداران او را عبادت کرده و او سپاسشان گوید، و مؤمنان او را سپاس گزاردند و او به ایشان هدیه دهد، و از او اطاعت کنند و او نگاهشان دارد، و از او بخواهند و او ببخشد، و نعمتش را فراموش کنند و او سپاسش را از دلشان بیرون نکند، و بر آنان منّت نهاد و یاد نامش را نزد آنان فراموش نساخت. از تو میخواهم به حق محمد بن على (امام جواد) حجّت رسایت، و نعمت کاملت، و راه روشنت، و او را پیش میاندازم پیشاپیشِ خواستههایم اینکه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى و با من چنین و چنان کنى».
📚 مصباح المتهجد شیخ طوسی ص ۳۶۱
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام کتاب: #بخشنده_ی_غریب نویسنده: #مهدی_قزلی #محمد_حسین_آقارب_پرست انتشاراتد امیرکبیر
کتاب حاضر به زندگانی امام جواد علیه السلام پرداخته و سعی نموده تا با عباراتی ساده و روان خواننده خود را در فضای موجود در عصر آن حضرت قرار داده و تصویری گویا از حوادث و جریانات آن عصر بیان نماید. زندگی آن حضرت مصادف بود با چالش های مهمی همچون؛ امامت کودکی چند ساله و فقدان مشروعیت حکومت پس از شهادت امام رضا علیه السلام و ازدواج اجباری امام علیه السلام با دختر مامون و اهداف سیاسی مامون از این ازدواج.
اثر حاضر، در صفحاتی معدود به اصل حوادث زمان امام جواد علیه السلام پرداخته و از حاشیه پردازی به دور بوده است. نگارنده معتقد است آگاهی کامل از حوادث آن عصر و تحلیل موشکافانه از آن نیازمند مطالعه ای دقیق تر و عمیق تر است.
@ayeha313
💠در اولـــیـــن روز
🌸هفته بهترین ها را
💠براتون آرزومندم
💠الــــهـــــی
🌸یک هفته خیر و برکت
💠یک هفته موفقیت و
🌸یک هــفــتــه پـــراز
💠آرامش و دلخوشی
🌸نـصـیـبـتـون بـشـه
💠تقدیم به شما خـوبـان
🌸شروع هفته تون عالی
@ayeha313
باب المراد ؛ اماممحمدتقی علیه السلام :
«لَوْسَكَتَ الْجاهِلُ مَااخْتَلَفَ النّاسُ»
چنانچه افراد جاهل و بی اطلاع ، ساكت باشند و دخالتی نکنند ، به یقین مردم دچار اختلافات نمی شوند...!!!
منبع : 👇
کتاب شریف كشف الغمّه، ج ۲ ، ص ۳۴۹
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#مجردانه 💞روش های#شناخت_همسر(۲) 💢معمولاً سه روش برای شناخت همسر و تشخیص ملاک ها و معیارهای ازدوا
#مجردانه
روش های#شناخت_همسر(۳)
💢تحقیق از افراد آگاه
🔹️همان طور که پیداست بیشترین سهم شناخت را تحقیق از افراد آگاه به خود اختصاص داده است. تحقیق، پرس و جو و بررسی ویژگی های فکری، اخلاقی، شخصیتی و رفتاری و جایگاه، موقعیت و شرایط خانوادگی فرد مورد نظر از گذشتههای دور تا به حال و در موقعیتهای مکانی و زمانی مختلف که شخصیت طرف در آن شکل گرفته است از اهمیت ویژهای برخوردار است که به فرد در تصمیم گیری نهایی کمک خواهد نمود.
🔸️توجه به دوستان فرد، یکی دیگر از راههای شناخت شخصیت و خصوصیات و ویژگی های اخلاقی اوست. در روایت آمده است که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: «الْمَرْءُ عَلَی دِینِ خَلِیلِهِ وَ قَرِینِه»؛ «آدمی به آیین و کیش دوست خویش است». روش زندگی فرد را دوست او تعیین می کند از این روی امام علی (علیه السلام) می فرماید: «هرگاه وضع شخصی بر شما نامعلوم شد و دین و آیین او را نشناختید، به دوستانش بنگرید. اگر اهل دین و آیین الهی اند، او نیز پیرو آیین خدا است».
♻️تو اول بگو با کیان دوستی *** که تا من بگویم که تو کیستی
💥باید دید که فرد در گذشته و حال با چه کسانی روابط دوستانه و صمیمانه دارد؛ چون معمولاً افراد با هم فکران خود#معاشرت می کنند، پس با شناسایی دوستان نزدیک فرد، میتوان خود فرد را بهتر و بیشتر شناخت. در ضمن برای شناخت شخصیت طرف مقابل تان و میزان پایبندی او به مسائل دینی، حلال و حرام الهی، می توانید در خصوص گذشته وی تحقیق کنید و از خانواده، بستگان و دوستانی که آن فرد را می شناسند و سالها با او رفت و آمد داشتهاند، از دوستان دوران مدرسه، معلمان و مربیان و... به روحیات و اخلاق او پی ببرید؛ علاوه بر این، وقتی انسان چند مرتبه با کسی رفت و آمد کند، خواهی نخواهی به روحیاتش پی خواهد برد؛ چون هیچ کس نمیتواند صفت اخلاقی و خصوصیت شخصیتی و یا مطلبی را به مدت طولانی در درون خودش پنهان سازد، بالاخره روزی آن را بروز و یا فاش خواهد ساخت.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
سالروز پاکترین
زلالترین
شادترین
و مقدس ترین پیوند هستی
ازدواج امام علی (ع)
و حضرت زهرا (س) و روز ازدواج
مبارک باد🌸
#ازدواج_حضرت_علی_حضرت_فاطمه(س)
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠فضله پرندگان
💬فضله پرندگان حلال گوشت و حرام گوشت پاک است یا نجس ؟
🔹اگر فضله پرندگان به بدن یا لباس برخورد کند، آیا می توان با آن لباس نماز خواند؟
💠 #استاد_محمدی_شیخشبانی
#احکام
📚 #احکام_دین
@ayeha313
Hossein Taheri - 2 Noore Khoda (320).mp3
6.93M
روسرهمهاهلزمیننقلمیپاشن
ملائکهتوآسموناكِلمیکشن😍
#حسینطاهری🎙
#ازدواج_حضرت_علی_و_فاطمه
💢اینکه گفته میشود، #آب مهریه حضرت زهرا(س) بوده است، چه معنایی دارد؟ آب مگر میتواند #مهریه شود؟
✅نکته ای که به اشتباه در مورد #مهریه حضرت زهرا(س) درک شده این است که:
۱-مهریه مادی_ظاهری
مهریه ظاهری حضرت زهرا(س) #چهارصد درهم یا اندکی بیش تر یا کم تر بود، که با این #پول وسایلی خرید:
🔵پیراهنی به بهای هفت درهم. چارقدی به بهای چهار درهم . دستمال و قطیفه ای مشکی بافت خیبر . دو عدد تشک و چهارعدد بالش و پرده ای از پشم و یک تخته بوریا و یک آسیاب دستی و لگنی از مس و مشکی از چرم و یک ظرف چوبی و کاسه ای برای دوشیدن شیر .نیز یک آفتابه و یک خمره و چند عدد کوزه.
وقتی این ها را نزد پیامبر آوردند، فرمود: خدا به اهل بیت #برکت دهد.
🔵زندگانی حضرت فاطمه (س) ص 59.
✅به پیامبر گفتند: این مقدار #مهر فاطمه روی زمین است: مهر او در آسمان ها چه مقدار است ؟ فرمود: این سؤال ها را که #دردی را از شما دوا نمی کند، نپرسید. گفتند: نه ، برای ما اهمیت دارد؛ بفرمایید. فرمود: مهر فاطمه در آسمان ها یک پنجم زمین است.
هر کس روی #زمین راه برود، در حالی که به فاطمه و فرزندان او بغض و کینه داشته باشد، #گناه کرده است.
🔵بحارالانوار،ج 43 ،ص 113.
✅از امام باقر(ع)نقل شده: #مهریه زهرا(س) یک پنجم دنیا و یک سوم بهشت و چهار نهر #فرات و نیل و نهروان و بلخ است، ولی روی زمین پانصد درهم قرار داده شد، تا برای دیگران اسوه و مِلاک باشد
✅ اگر در روایات، آب و ثلث بهشت به عنوان مهریه حضرت بیان شده ، مهریه اصطلاحی و #معروف نیست، بلکه مهریه معنوی است.
مهریه متداول را باید شوهر از مال خود به همسرش بدهد، اما آب فرات و...و بهشت ملک امام علی نبود تا به حضرت زهرا بدهد، مگر اینکه از نوع ولایت تکوینی و به عنوان خلیفه الهی آن ها را مالک بر کل زمین بدانیم، اما این نوع مالکیت نیز از نوع مالکیت معنوی است.
این #روایات حاکی از حرمتی است که خدا برای بنده محبوبش حضرت زهرا قائل است. اما #مهریه ظاهری حضرت زهرا خیلی کم بود.
@ayeha313