هدایت شده از از شرح بی نهایت (منبر مکتوب، آیات و روایات اهل بیت)
با ابوهاشم جعفری از یاران با عظمت امام هادی علیه السلام آشنا شوید:
https://lib.eshia.ir/71809/1/113
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
هدایت شده از از شرح بی نهایت (منبر مکتوب، آیات و روایات اهل بیت)
هلاکت شعبده باز
شعبده بازی از هند نزد متوکل آمد. متوکل به او گفت: اگر در مجلسی عمومی حضرت هادی علیهالسلام را شرمنده کنی، هزار اشرفی ناب به تو جایزه میدهم.
شعبده باز گفت: سفرهی غذا را پهن کن و مقداری نان تازهی نازک در سفره بگذار و مرا در کنار امام قرار بده. متوکل دستور او را اجرا کرد تا امام دست به طرف نان برد. در همان لحظه، شعبده باز کاری کرد که نان به جانب دیگر پرید. امام دست به طرف نان دیگر دراز کرد، باز آن نان به سوی دیگر پرید. حاضران خندیدند. ناگاه امام علیهالسلام دست مبارکش را به صورت نقش شیری زد که بر روی پارچه متکایی بود و فرمود: «خذ عدو الله»؛ دشمن خدا را بگیر. در همان دم، آن عکس به شکل شیری درنده درآمد و شعبده باز را درید و همهی بدنش را خورد، سپس به همان صورت نخستین خود در پارچه، برگشت. همهی حاضران متحیر شدند. آن گاه متوکل از امام علیهالسلام خواست تا شعبده باز را برگرداند. حضرت فرمود: «و الله لا تری بعدها؛ أتسلط أعداء الله علی أولیاء الله»؛ به خدا سوگند! او را پس از این نخواهی دید، آیا دشمنان خدا را بر دوستانش مسلط میکنی؟ حاضران مجلس را ترک کردند و دیگر شعبده باز را ندیدند. [1] .
پی نوشت ها:
[1] بحار، ج 50، ص 146.
منبع: آینه کمال، سیری گذرا در سیره امامان معصوم در عراق؛ اکبر دهقان
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
هدایت شده از از شرح بی نهایت (منبر مکتوب، آیات و روایات اهل بیت)
🔰چند روایت از امام هادی علیه السلام
🔸درخواست امام هادی برای دعا در حرم سیدالشهدا
🔸زیارت ابا عبدالله مقدم است!
🔸فضیلت زیارت سیدالشهدا در کلام امام هادی علیه السلام
🔸هیبت و عظمت امام هادی
🔸هلاکت شعبده باز
🔸عموی امام زمان را بشناسید.
این عناوین را در آدرس ذیل ببینید:
https://eitaa.com/azsharhebinahayat/82
هدایت شده از از شرح بی نهایت (منبر مکتوب، آیات و روایات اهل بیت)
🔰روایت گوشت مسموم و قصه براء بن معرور و مزاح با امیرالمومنین
تفسیر امام عسگری به نقل از امام هادی روایتی طولانی نقل می کند که در ضمن آن می فرماید:
🔸اما سخن گفتن گوشت مسموم؛ وقتی رسول خدا صلّی الله علیه و آله از خیبر به مدینه برگشت
و خداوند پیروزی را نصیبش گرداند، زنی یهودی که در ظاهر ایمان آورده بود نزد حضرت آمد و کبابی از سردست مسموم گوسفند آورد و پیش روی حضرت گذاشت.
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: این چیست؟
گفت: پدر و مادرم به فدایتان ای رسول خدا! ماجرای خروج شما به سوی خیبر مرا نگران کرد چون میدانستم آنها مردانی تنومند و قوی هستند، این گوسفندی است که پرورده خودم است، مثل فرزندم بزرگش کرده بودم، دانستم که شما کباب را بیش از همه غذاها دوست دارید و از کباب سردست را بیشتر دوست دارید، از برای خدا نذر کردم که اگر خداوند شما را سالم نگاه داشت آن را ذبح کنم و خوراکی از کباب سردستش برای شما بیاورم، الان که خداوند شما را از دست آنان سالم نگاه داشته و بر آنان پیروزتان کرده من نذرم را خدمتتان آورده ام.
با رسول خدا صلّی الله علیه و آله بَراء بن معرور و علی بن ابی طالب علیه السلام همراه بودند.
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: برایم نان بیاورید. آوردند.
آن گاه براء بن معرور دست دراز کرد و لقمه ای از آن را دهانش گذاشت.
حضرت علی علیه السلام فرمود: ای براء! بر رسول خدا صلّی الله علیه و آله پیش دستی نکن.
براء که مردی اعرابی بود گفت: ای علی! انگار رسول خدا صلّی الله علیه و آله را بخیل میپنداری!
فرمود: من رسول خدا صلّی الله علیه و آله را بخیل نمی پندارم بلکه ایشان را احترام و تکریم میکنم، نه من و نه تو و نه هیچ یک از خلق خدا در هیچ سخن و کار و غذا و آبی نباید بر ایشان پیش دستی کنیم. گفت: رسول خدا صلّی الله علیه و آله بخیل نیست. فرمود: به این خاطر نگفتیم، بلکه این را این زن آورده که یهودی است و ما از حالش بی خبریم، اگر به امر رسول خدا صلّی الله علیه و آله بخوری این ضامن سلامتی تو از آن است، اما اگر بدون اجازه ایشان بخوری به خودت واگذارده میشوی. حضرت علی علیه السلام داشت این را میگفت و براء لقمه را میجوید که ناگاه خداوند آن سردست را به سخن درآورد و او گفت: ای رسول خدا!
مرا نخور چراکه مسموم شده ام.
آن گاه براء در آستانه مرگ افتاد و جان داد. رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: آن زن را نزد من بیاورید.
او را آوردند.
به او فرمود: چرا این کار را کردی؟ گفت: مرا سخت تنها کردی و پدرم را و عمو و همسر و برادر و پسرم را کُشتی، من این کار را کردم و گفتم اگر او پادشاه باشد انتقامم را از او خواهم گرفت و اگر آن چنان که میگوید پیامبر باشد و وعده فتح مکه و یاری و پیروزی به او داده شده باشد، بازمی دارد و حفظش میکند و هیچ آسیبی به او نمی رسد.
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: راست گفتی ای زن! سپس فرمود: مرگ براء برایت دردسری ندارد، او را خداوند آزمود چون در حضور رسول خدا پیش دستی کرد، اگر به امر رسول خدا از آن خورده بود شرّ و سمّ آن گوشت از او دفع میشد.
سپس فرمود: فلانی و فلانی را برایم فراخوانید. و نام گروهی از بهترین یاران خود را بُرد از جمله سلمان و مقداد و ابوذر و عمار و صُهَیب و بلال و چندی دیگر از یارانش تا به ده نفر. حضرت علی علیه السلام نیز با آنها حضور داشت.
فرمود: بنشینید و بر این گوشت حلقه بزنید. آن گاه دست خود را بر آن سردست مسموم گذاشت و در آن دمید و فرمود: به نام خداوند شفابخش، به نام خداوند بسنده، به نام خداوند درمانگر، به نام خداوندی که با نام او هیچ چیز و هیچ دردی چه در زمین و چه در آسمان زیانی نخواهد داشت و «هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ» -. بقره / ۱۳۷ - {او شنوای داناست. } سپس فرمود: با نام خداوند بخورید.
آن گاه رسول خدا صلّی الله علیه و آله خورد و آنان نیز همه خوردند تا سیر شدند و رویش آب نوشیدند. سپس دستور داد تا آن زن را حبس کنند. روز بعد نزد او رفت و فرمود: مگر آن جماعت پیش چشمت آن سم را نخوردند؟ کار خدا را در دفع شرّش از پیامبر و یارانش چگونه دیدی؟ گفت: ای رسول خدا! من تا اکنون به نبوت شما شک داشتم اما اکنون یقین کردم که شما رسول خدا هستی، شهادت میدهم که هیچ خدایی جز خدای یگانه نیست، یکتاست و هیچ شریکی ندارد و تو بنده و رسول او هستی. این چنین آن زن به نیکی اسلام آورد.
ادامه در پیام بعد👇
🔴حتما ادامه پیام را ببینید🔴
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
هدایت شده از از شرح بی نهایت (منبر مکتوب، آیات و روایات اهل بیت)
۵۳. اگر در فرات غسل زیارت کند از رستگاران نوشته می شود.
۵۴. اگر به اباعبدالله سلام کند از فائزین نوشته می شود.
۵۵. نماز زیارت را که بخواند فرشته ای سلام و پیغام رسول خدا صلی الله علیه و آله را به او می رساند ...
🔰فضیلت زیارت سیدالشهدا در کلام امام هادی علیه السلام
ابنقولویه با سند خود از علی بن جعفر همانی نقل میکند که گفت:
از امام هادی علیهالسلام شنیدم میفرمود: هر که از خانهاش به قصد زیارت امام حسین علیهالسلام بیرون آید، و به سوی فرات رفته از آن غسل [زیارت کند]، خدا او را از رستگاران مینویسد، و چون به امام حسین علیهالسلام سلام کند، خدا او را از کامیابان مینویسد، و چون از نمازش فارغ شود، فرشتهای نزد او آید، و گوید: رسول خدا صلی الله علیه و آله به تو سلام میرساند، میفرماید: تمام گناهانت بخشیده شد، عمل [خود] را از سر بگیر.
قال ابنقولویه:
حدثنی أبومحمد هارون بن موسی التلعکبری، عن أبیعلی محمد بن همام بن سهیل، عن أحمد بن مابنداد، عن أحمد بن المعافی الثعلبی، عن أهل رأس العین، عن علی بن جعفر الهمانی، قال: سمعت علی بن محمد العسکری علیهماالسلام یقول:
من خرج من بیته یرید زیارة الحسین علیهالسلام، فصار الی الفرات فاغتسل منه، کتب الله من المفلحین، فاذا سلم علی أبیعبدالله، کتب الله من الفائزین، فاذا فرغ من صلاته أتاه ملک، فقال: ان رسول الله صلی الله علیه و آله یقرئک السلام، و یقول لک: أما ذنوبک فقد غفر لک، استأنف العمل .
روضه های مکتوب:
@rozehayemaktoub
هدایت شده از از شرح بی نهایت (منبر مکتوب، آیات و روایات اهل بیت)
علت رسیدن حضرت ابراهیم خلیل به مقام دوستی با خداوند
علل الشرایع: امام هادی علیه السلام فرمود: از آن جا که ابراهیم بر محمد و اهل بیت او (صلوات الله علیهم اجمعین) بسیار صلوات میفرستاد، خداوند وی را به عنوان دوست خود برگزید.
أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ السِّنَانِیُّ عَنِ الْأَسَدِیِّ عَنْ سَهْلٍ عَنْ عَبْدِ الْعَظِیمِ الْحَسَنِیِّ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الْعَسْکَرِیِّ علیه السلام قَالَ: إِنَّمَا اتَّخَذَ اللَّهُ إِبْرَاهِیمَ خَلِیلًا لِکَثْرَةِ صَلَاتِهِ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیْتِهِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ [۳] .
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
هدایت شده از از شرح بی نهایت (منبر مکتوب، آیات و روایات اهل بیت)
برآورده شدن حاجت در برابر نماز
مجالس صدوق: از حضرت عبد العظیم حسنی از امام هادی علیه السلام روایت شده که فرمود: خداوند عزوجل با موسی بن عمران علیه السلام سخن گفت. موسی عرض کرد: معبودا! پاداش کسی که نمازها را به وقت آن به جای آورد چیست؟ فرمود: خواسته اش را به او میدهم و بهشتم را به او مباح میسازم...
عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الْعَسْکَرِیِّ علیه السلام قَالَ: کَلَّمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مُوسَی بْنَ عِمْرَانَ علیه السلام قَالَ مُوسَی إِلَهِی مَا جَزَاءُ مَنْ صَلَّی الصَّلَوَاتِ
لِوَقْتِهَا قَالَ أَعْطَیْتُهُ سُؤْلَهُ وَ أُبِیحُهُ جَنَّتِی الْخَبَرَ [۱] .
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
💡جایگاه عالمان در زمان غیبت در کلام امام هادی علیه السلام
نقل است كه حضرت هادى عليه السّلام فرموده: اگر در پس غيبت امام قائم عليه السّلام علمائى نبودند كه داعى بسوى او بوده و اشاره به او كنند، و با براهين الهى از او دفاع نمايند، و بندگان مستضعف خدا را از دام ابليس و اعوانش برهانند، و از بند
نواصب (دشمنان اهل بيت) رهايى بخشند، همۀ مردم از دين خدا دست كشيده و مرتدّ مىشدند، لكن علماء كسانى هستند كه زمام قلوب شيعيان ضعيف ما را در دست داشته و مهار مىكنند، همچون ناخداى كشتى كه سكّان آن را در دست دارد. اين گروه همان شخصيتهاى برتر و افضل در نزد خداوند با عزّت و جلال مىباشند.
الاحتجاج ج ۲، ص ۴۵۵
وَ رُوِيَ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ اَلْهَادِي عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ: لَوْ لاَ مَنْ يَبْقَى بَعْدَ غَيْبَةِ قَائِمِكُمْ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ مِنَ اَلْعُلَمَاءِ اَلدَّاعِينَ إِلَيْهِ وَ اَلدَّالِّينَ عَلَيْهِ وَ اَلذَّابِّينَ عَنْ دِينِهِ بِحُجَجِ اَللَّهِ وَ اَلْمُنْقِذِينَ لِضُعَفَاءِ عِبَادِ اَللَّهِ مِنْ شِبَاكِ إِبْلِيسَ وَ مَرَدَتِهِ وَ مِنْ فِخَاخِ اَلنَّوَاصِبِ لَمَا بَقِيَ أَحَدٌ إِلاَّ اِرْتَدَّ عَنْ دِينِ اَللَّهِ - وَ لَكِنَّهُمُ اَلَّذِينَ يُمْسِكُونَ أَزِمَّةَ قُلُوبِ ضُعَفَاءِ اَلشِّيعَةِ كَمَا يُمْسِكُ صَاحِبُ اَلسَّفِينَةِ سُكَّانَهَا أُولَئِكَ هُمُ اَلْأَفْضَلُونَ عِنْدَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
🔰حکمت هایی از امام هادی علیه السلام
امام هادی علیه السلام به نقل از امیرالمومنین علیه السلام فرمود:
علم میراثی ارزشمند است
و آداب زیورهایی زیبا هستند
و فکر آئینه ای روشن
و عبرت گرفتن بیم دهنده ای خیرخواه است
و این ادب برای تو کافی است که آنچه از دیگران ناخوشایند داری از خود جدا کنی.
المفيد باسناده قال: قال: حدّثنا أبو بكر محمّد بن عمر الجعابيّ قال:
حدّثني الشّيخ الصالح عبد اللّه بن محمّد بن عبيد اللّه بن ياسين قال: سمعت العبد الصالح عليّ بن محمّد بن عليّ الرّضا (عليهم السلام) بسرّمنرأى يذكر عن آبائه (عليهم السلام) قال: قال أمير المؤمنين (صلوات الله عليه):
العلم وراثة كريمة، و الآداب حلل حسان، و الفكرة مرآة صافية، و الاعتبار منذر ناصح، و كفى بك أدبا لنفسك تركك ما كرهته من غيرك. (3)
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
🔰«سلسلة الذهب» واره ای از امام هادی علیه السلام و رویای مهم ابن فحام درباره این حدیث
حدیثی از امام رضا علیه السلام معروف به سلسلة الذهب است که در واقع امامی از امام دیگر نقل فرموده اند اکنون حدیثی از امام هادی علیه السلام نقل می شود که همچنان امامی از امام دیگر نقل فرموده اند:
امام هادی فرمود:
پدرم محمد بن علی فرمود:
پدرم علی بن موسی فرمود:
پدرم موسی بن جعفر فرمود:
پدرم جعفر بن محمد فرمود:
پدرم محمد بن علی فرمود:
پدرم علی ابن حسین فرمود:
پدرم حسین بن علی فرمود:
پدرم امیرالمومنین علی ابن ابی طالب فرمود:
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود:
هرکه نماز واجبی انجام دهد در پی آن دعای مستجابی خواهد داشت.
شیخ طوسی در کتاب امالی نقل می کند ابن فحّام مىگويد:
به خدا سوگند كه امير مؤمنان عليه السّلام را در عالم رؤيا ديده و درباره اين روايت از او پرسيدم.
پس امام عليه السّلام فرمود:صحيح است.پس هنگامى كه نماز واجبت را به پايان رساندى در حال سجده بگو:
خداوندا!به حق كسانى كه اين حديث را روايت كرده و از آنان روايت شده است بر همگى آنان درود فرست و با من چنين و چنان كن[و خواسته خود را ذكر كن
متن دعا: اَللَّهُمَّ بِحَقِّ مَنْ رَوَاهُ وَ رُوِيَ عَنْهُ صَلِّ عَلَى جَمَاعَتِهِمْ، وَ اِفْعَلْ بِي كَيْتَ وَ كَيْتَ].
عنه، باسناده عن ابي محمد الفحام قال: حدثني ابو الحسن المنصوري قال:
حدثني عم ابي قال: حدثني الامام علي بن محمد قال: حدثني ابي محمد بن علي قال: حدثني ابي علي بن موسى قال: حدثني ابي موسى بن جعفر قال: حدثني ابي جعفر بن محمد قال: حدثني ابي محمد بن علي قال: حدثني ابي علي بن الحسين قال:
حدثني ابي الحسين بن علي قال: حدثني امير المؤمنين علي بن ابي طالب (عليه السلام) قال: سمعت النبي (صلّى اللّه عليه و آله) و هو يقول: من أدى للّه مكتوبة فله في اثرها دعوة مستجابة.
قَالَ اِبْنُ اَلْفَحَّامِ : رَأَيْتُ وَ اَللَّهِ أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) فِي اَلنَّوْمِ، فَسَأَلْتُهُ عَنِ اَلْخَبَرِ، فَقَالَ: صَحِيحٌ إِذَا فَرَغْتَ مِنَ اَلْمَكْتُوبَةِ ، فَقُلْ وَ أَنْتَ سَاجِدٌ ' اَللَّهُمَّ بِحَقِّ مَنْ رَوَاهُ وَ رُوِيَ عَنْهُ صَلِّ عَلَى جَمَاعَتِهِمْ، وَ اِفْعَلْ بِي كَيْتَ وَ كَيْتَ' .
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
🔰رابطه بین اطاعت الهی و ارتباط اجتماعی در کلام امام هادی علیه السلام
امام هادی علیه السلام فرمود:
هر که جایگاه خدای متعال را نگه دارد (تقوای الهی پیشه کند) جایگاه او نگاه داشته خواهد شد (و دیگران از او حساب می برند)
هر که از الله فرمان برد از او فرمان می برند.
هر که از آفریننده فرمان برد دیگر نگران خشم دیگران نیست
و هر که آفریننده را به خشم آورد بداند که مورد خشم آفریدگان خواهد شد.
قال (عليه السلام):
من اتّقى اللّه يتّقى.
و من أطاع اللّه يطاع.
و من أطاع الخالق لم يبال سخط المخلوقين.
و من أسخط الخالق فلييقن أن يحلّ به سخط المخلوقين
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat
🔰توصیه به توسل به امام جواد علیه السلام در «وسعت رزق و بی نیازی از دیگران»
از نقل ابوالوفاء و دعای توسل دیگر استفاده می شود که توسل به جواد الائمه در «وسعت رزق و بی نیازی از دیگران» سفارش شده است همین معنا با دستور کفعمی نیز تایید می شود.
کفعمی در کتاب البلد الامین آورده است که ساعت بعد از عصر متعلق به امام جواد علیه السلام است و برای این ساعت دعایی را می آورد که در این دعا نیز درخواست «وسعت روزی و بی نیازی از دیگران همراه با عافیت از خدای متعال» می شود:
«يَا مَنْ دَعَاهُ الْمُضْطَرُّونَ فَأَجَابَهُمْ وَ الْتَجَأَ إِلَيْهِ الْخَائِفُونَ فَآمَنَهُمْ وَ عَبَدَهُ الطَّائِعُونَ فَشَكَرَهُمْ وَ شَكَرَهُ الْمُؤْمِنُونَ فَحَبَاهُمْ وَ أَطَاعُوهُ فَعَصَمَهُمْ وَ سَأَلُوهُ فَأَعْطَاهُمْ وَ نَسُوا نِعْمَتَهُ فَلَمْ يُخْلِ شُكْرَهُ مِنْ قُلُوبِهِمْ وَ امْتَنَّ عَلَيْهِمْ فَلَمْ يَجْعَلِ اسْمَهُ مَنْسِيّاً عِنْدَهُمْ أَسْأَلُكَ بِحَقِ وَلِيِّكَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍ عَلَيْهِمَا السَّلَامُ حُجَّتِكَ الْبَالِغَةِ وَ نِعْمَتِكَ السَّابِغَةِ وَ مَحَجَّتِكَ الْوَاضِحَةِ وَ أُقَدِّمُهُ بَيْنَ يَدَيْ حَوَائِجِي وَ رَغْبَتِي إِلَيْكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجُودَ عَلَيَّ مِنْ فَضْلِكَ وَ تَتَفَضَّلَ عَلَيَّ مِنْ وُسْعِكَ بِمَا أَسْتَغْنِي بِهِ عَمَّا فِي أَيْدِي خَلْقِكَ وَ أَنْ تَقْطَعَ رَجَائِي إِلَّا مِنْكَ وَ تُخَيِّبَ آمَالِي إِلَّا فِيكَ اللَّهُمَّ وَ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مَنْ حَقُّهُ عَلَيْكَ وَاجِبٌ مِمَّنْ أَوْجَبْتَ لَهُ الْحَقَّ عِنْدَكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَبْسُطَ عَلَيَّ مَا حَضَرْتَهُ مِنْ رِزْقِكَ وَ تُسَهِّلَ ذَلِكَ لِي وَ تُيَسِّرَهُ هَنِيئاً مَرِيئاً فِي يُسْرٍ مِنْكَ وَ عَافِيَةٍ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ وَ خَيْرَ الرَّازِقِينَ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِي كَذَا وَ كَذَا (به جای کذا و کذا حاجت خود را بگوید)»
البلد الأمين و الدرع الحصين ؛ النص ؛ ص144
برای مشاهده نقل ابوالوفاء و دعای توسل دیگر روی عبارت را لمس کنید.
کانال «از شرح بی نهایت»
https://eitaa.com/azsharhebinahayat