مردی که فلسطین را به دوش میکشد
۹ اثر از سلیمان منصور؛ نقاش فلسطینی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
مردی که فلسطین را به دوش میکشد ۹ اثر از سلیمان منصور؛ نقاش فلسطینی 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.co
🔹سلیمان منصور را نهتنها در فلسطین بلکه در دنیا با نقاشی معروف «جمل المحامل» میشناسند. پیرمردی که فلسطین را به دوش میکشد و آوارگی طولانیمدت مردم فلسطین را در درون خود به استعاره دارد. سلیمان منصور هنوز ۲۶ سال بیشتر نداشت که آن اثر را خلق کرده بود اما آن نقاشی چنان معروف شده بود که به گفته خودش، گاهی مردم بدون اینکه تصویری از او داشته باشند، نقاشی او را در دیوار خانههای خود نصب میکردند. این نقاشی و شخصیت اصلی آن، گویی خود نقاش است؛ سلیمان منصوری که وقتی در سال ۱۹۴۷ در فلسطین به دنیا آمد، هنوز وطنش به غارت نرفته بود.
سالهای جوانی او همزمان بود با شروع انتفاضه و انتفاضه، شروع مبارزه او و دوستانش با رژیم اسرائیل بود. آنها نقاشی را به عنوان سلاح خود برگزیدند تا آن رسالت تاریخی خود را انجام دهند و مردم دنیا و نسلهای آینده را از این ظلم و غارتگری مطلع کنند: «وقتی وجودت را انکار میکنند. پس هنر یعنی ما وجود داریم. ما ریشههای دیرینهای در اینجا داریم. هنر به آوارگان، وطن میبخشد».
🔹 وقتی نقاشیهای او را نگاه میکنیم، سادگی خانهها و حالت سنتی شهر بدون برجها و خانههای بلند را میبینیم. باغهای زیتون و پرتقال و زنانی با لباسهای محلی و کبوترهای آزادِ در حال پرواز میبینیم که همه این تصویرها به نوعی یادآور فلسطین آزاد و دوران کودکی نقاش است.
🔹اگر تمام آثار سلیمان را مرور کنیم، میفهمیم که او عمر خود را وقف فلسطین کرده است، با اینکه مادرش برای او اقامت آمریکا را گرفته بود ولی او وطن خویش را با همه سختیهایش رها نکرد و هنوز هم که هنوز است در فلسطین زندگی میکند و مگر آدم میتواند از مادر خویش دل بکند؟
🔹در این فرسته، تعدادی از آثار سلیمان منصور را به نظاره مینشینیم.
بسیجی در شهر
بررسی شخصیتهای بسیجی
در هشت فیلم از سینمای ایران
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
بسیجی در شهر بررسی شخصیتهای بسیجی در هشت فیلم از سینمای ایران 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/j
«بعضیا این جوونا رو یهطوری نگاشون میکردن که انگار غریـبه میبینن. شایدم حق داشتن؛ آخه این جوونا، مدتها دور ازین شهر با غول جنگیده بودن. جنگیدن با غول آدابی داشت که اونا بهش خو کرده بودن. دستوپنجهنرمکردن با غول، زلالشون کرده بود. شده بودن عینهو اصحاب کهف.» (تکگویی پرویز پرستویی در نقش «حاجکاظم»؛ فیلم سینمایی «آژانس شیشهای»)
🔹انسان انقلاب اسلامی - «بسیجی» - چگونه در شهر حضور دارد؟ بودن او در شهر، تفاوتی اساسی با بودن در «صحنه»های دیگر دارد. در شهر برخلاف میدان جنگ، نظمی ازپیشتعیینشده و گسترده وجود دارد؛ نظمی که بسیجی را بهسمت قواعد و نُرمهای «زندگی نرمال» سوق میدهد و امکانات و انتخابهایی متناسب با همین زندگی، پیش رویَش میگذارد. این نظم و این زندگی اما با هویت بسیجی سازگار نیست؛ چراکه او «انسانی دیگر» است و بر بنیانهایی متفاوت سرشته شده:
«بسیجی، این آرمانگرای عامی، چون واجد فضایل کهن ایرانی است، واقعیتی بدون گسست تمدنی است؛ یعنی مدرنیته در شکلگیری هویت او نقش فاعلی نداشته است.» («پدیدارشناسی بسیجی شهید»؛ سیدجواد طاهایی، صفحۀ ۱۴۸)
بنابراین خطری همواره «هویت بسیجی» را تهدید میکند: اینکه در قواعد «زندگی نرمال» حل شود و آرمانهایش به فراموشی سپرده شوند. این وضعیت، بسیجی را همواره در ستیزی دائمی با این نظم قرار داده تا بتواند برای آرمانهایش جهاد کند. وضعیت بسیجی در شهر، شبیه نقاشی «بسیجی» از کاظم چلیپاست که در آن، جریان زندگی روزمره میگذرد و همه به آن تن میدهند و عادت میکنند. تنها در میانۀ قاب، این بسیجی است که پشت به این جریان کرده و در پسِ برجهای بلند شهر، افقی دیگر را جستوجو میکند.
🔹در این فرسته، به مناسبت اولین سالگرد شهادت روحاللّه عجمیان، هشت فیلم از سینمایی ایران را انتخاب کردهایم تا در آنها وضعیتهای مختلف بودنِ «بسیجی» و کنشگریاش در شهر را مرور کنیم.
روحاللّه عجمیان در دوازدهم آبان ۱۴۰۱ در بلوای «زن، زندگی، آزادی» به شهادت رسید. نحوۀ دلخراش و دردناک شهادتش هیچگاه از خاطر مردم ایران فراموش نمیشود.
ستارهٔ موسیقیِ ضداستکباری ایران
۹ قطعهٔ ضدآمریکایی از حامد زمانی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
ستارهٔ موسیقیِ ضداستکباری ایران ۹ قطعهٔ ضدآمریکایی از حامد زمانی 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/
🔹در بیستوسوم آبان ۱۳۹۲، باراک اوباما همۀ گزینههای روی میز آمریکا را برای برخورد با برنامۀ هستهای ایران ، پابرجا دانست. پساز حدود دو ماه، از جدیدترین اثر جوانی بیستوهفتساله رونمایی شد که در آن، هفت گزینۀ روی میز ایرانیان را نیز پابرجا دانسته بود. راهپیمایان مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نیز در همان سال با درج جملههایی در کنار قاب عکس شهیدان یا پلاکاردها بر تثبیت همان گزینهها تأکید کردند. آن خوانندۀ جوان، کسی نبود جز «حامد زمانی» که طی سالهای آغازین دهۀ 1390، به نغمهآرایی و خوانش تکقطعههایی با مضمون ایستادگی در برابر دشمنان ایران، با رویکردی ضد سیاستهای آمریکا پرداخت. این آثار، علاوهبر شیوۀ پرداختن به مضمون ضدآمریکایی، در راهیابی به ادبیات عمومی و موردکاربرد مردم در جامعه و رسانهها نیز از جایگاهی کمسابقه برخوردارند.
🔹سازآرایی در سبک پاپ، ترانهسرایی ازسوی شاعرانی توانمند (مانند محمدمهدی سیّار، قاسم صرّافان و میلاد عرفانپور) و فهم تمدنی از صحنه و تولید اثر به موقع برای موقعیتهای تاریخی، استقبال مخاطبان از این تکآهنگها را در پی داشته است؛ بهگونهای که برخی از آنها («مرگ بر آمریکا» و «عمار داره این خاک») به مشهورترین آثار حامد زمانی تبدیل و در قالب نماهنگ نیز ارائه شدهاند. همچنین ساخت و انتشارشان بهصورت پیدرپی و همزمان با رویدادهای جاری مرتبط با تنش آمریکا و ایران (مانند مذاکرات هستهای دولت یازدهم با کشورهای گروه «1+5») انجام میپذیرفت. بااینحال، این قطعات با گذشت زمان، همچنان بهخاطر تداوم و حتی دوچندانشدن زیادهخواهیهای آمریکا نسبت به حقوق مسلّم ایران، زنده و شنیدنیاند.
🔹این درحالیست که قطعههای موسیقایی ضدآمریکایی در سالهای آغازین انقلاب اسلامی عمدتاً مطابق سبکهای کلاسیک جهانی یا بومی ایرانی، سازبندی میشدند. ترانههایشان نیز اشارهای کلی و غیرمصداقی به سلطهجوییهای آمریکا و کشورهای غربی (بیشتر براساس رخدادهای آن دوران) میکردند. به همین خاطر، تکقطعههای حامد زمانی، بروز تحولی در تنظیم و کلامپردازی موسیقی ضدسلطه را نشان میدهند.
🔹 در این فرسته به مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، نُه تکآهنگ برگزیده ضدآمریکایی از حامد زمانی معرفی و یادآوری شدهاند.
مقاومت ریشهدار در آثار رائد القطنانی
۱۰ نگاره از نقاش فلسطینی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35