#ربیع_الاول
#ادعیه_صلوات
✨﴿ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ابْعَثْهُ مَقَاماً مَحْمُوداً يَغْبِطُهُ بِهِ الْأَوَّلُونَ وَ الْآخِرُونَ﴾✨
«خداوندا ! بر محمّد و آلش رحمت فرست، و او را به مقام محمود مبعوث فرما ، آن مقامی که اولین و آخرین خلق بر آن مقام بلند رشک میبرند.»
📃 صلوات کبیر ماه مبارک رمضان
⚜🍃⚜🍃⚜🍃⚜
@BahrulEilm
#ربیع_الاول
#آیات_برائت
✅✨«آیات برائت»✨
ا❁﷽❁ا
✨ وَالَّذِینَ کَذَّبُواْ بِآیَاتِنَا صُمٌّ وَبُکْمٌ فِی الظُّلُمَاتِ مَن یَشَإِ اللّهُ یُضْلِلْهُ وَمَن یَشَأْ یَجْعَلْهُ عَلَی صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ
«و کسانی که آیات ما را دروغ پنداشتند، در تاریکیهای (کفر) کر و لالند، هر که را خدا بخواهد گمراهش میگذارد؛ و هر که را بخواهد بر راه راست قرارش میدهد.»
(سوره مبارکه انعام آیه ٣٩)
🔰 تفسیر :
🖋امام باقر (علیه السلّام) درباره این آیه شریفه فرمودند:
⚜ این آیه در مورد کسانی نازل شده است که اوصیای خودشان را تکذیب کردند؛ «صُمٌّ وَبُکْمٌ». چنان که خدا فرمود: «فِی الظُّلُمَاتِ» ؛کسی که از فرزندان ابلیس باشد، به اوصیا ایمان ندارد و هیچ گاه آنان را باور ندارد و آنان کسانی هستند که خدا آنها را گمراه ساخته است...
📗 تفسیر قمی، ج ۱، ص ۲۰۶
@BahrulEilm
#ربیع_الاول
#لعن_در_ادعیه_وزیارات
✨ ... فَلَعَنَ اللَّهُ جَاحِدَ وِلاَيَتِكَ بَعْدَ الْإِقْرَارِ وَ نَاكِثَ عَهْدِكَ بَعْدَ الْمِيثَاقِ وَ أَشْهَدُ أَنَّكَ وَفَيْتَ بِعَهْدِ اللَّهِ تَعَالَى
«.. پس لعن خدا باد بر آنان که ولایت و امامت تو (امیرالمؤمنین علی علیه السلام) را بعد از اقرار انکار کردند، و عهد و پیمانت را شکستند، و گواهی میدهم که تو به عهد خدای متعال وفا کردی.»
📃 فرازی از زیارت حضرت امیرالمؤمنین امام على (علیه السلام) در عید غدیر (زیارت غدیریه)
@BahrulEilm
#ربیع_الاول
#عید_الزینب_علیهاالسلام
💢چهاردهم ربیع الاول ؛ بدرک واصل شدن یزید بن معاویه (لعنه الله علیهما)
🌸ای گريه كنان حضرت شاه شهيد
🍃ایام سرور وُ شادی شیعه رسید
🌸بادا که بگوییم در این عید سعید
🍃لعنت به معاويه و لعنت به يزيد
💐 اسعدالله ایّامکم بِعید الزینب (سلام الله علیها)
@BahrulEilm
#ربیع_الاول
#عید_الزینب_علیهاالسلام
🔻لعنیه یزید بن معاویه (لعنة الله علیهما)، در لعنیه خواجه نصیر الدین طوسی (قدس سره)
📜 «اللهمَّ العَنِ الزِّنديقَ بنَ الضَّحّاكِ، الكافِرَ المُنافِقَ، السَّفّاكَ الظّالِمَ، العاصِي الطّاغِي الباغِي المُعادِي، المُفسِدَ المُلحِدَ المُجرِمَ، وَلَدَ الزِّنا، قاتِلَ سَيّدِ الشّهداءِ، أشقَی الأشقياءِ، الَّذي عَجَزَ عَنْ لَعنِهِ جَميعُ الأشياءِ، المُسْوَدَّ وَجهُهُ فِی الآخِرَةِ وَ الاُولَی، المُقَيّدَ بِسَخَطِ خالِقِ الأرضِ وَ السَّماءِ، النَّجِسَ الكلبَ الظالِمَ، المَحبوسَ في قَعْرِ الهاوِيةِ، يزيدَ بنَ مُعاوِيةَ، لعنةُ اللهِ عَلَيهِ.»
@BahrulEilm
#بقیة_الله_خیر_لکم_إن_کنتم_مؤمنین
✨️ [ وَ أَشْهَدُ أَنَّكُمُ ] اصْطَفاكُمْ بِعِلْمِهِ، وَارْتَضاكُمْ لِغَيْبِهِ
«[ و گواهی میدهم که خداوند ] شما را با دانشش برگزید ، و برای غیبش پسندید.»
📃فرازی از زیارت جامعه کبیره
@BahrulEilm
💎✨⚜💎✨⚜💎
💎✨⚜💎
#تبیانا_لکل_شئ
#سوره_مبارکه_انفال
ا❁﷽❁ا
✨ وَ اعْلَمُوا أَنَّما غَنِمْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَأَنَّ لِلهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكينِ وَ ابْنِ السَّبيلِ إِنْ كُنْتُمْ آمَنْتُمْ بِاللهِ وَ ما أَنْزَلْنا عَلى عَبْدِنا يَوْمَ الْفُرْقانِ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعانِ وَ اللهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ
﴿بدانيد هرگونه غنيمتى به دست آوريد، خمس آن براى خدا، و براى پيامبر، و براى خويشاوندان [او] و يتيمان و مستمندان و واماندگان در سفر [از آنها] است، اگر به خدا و آنچه بر بندهی خود در روز جدايى حق از باطل، روز درگيرى دو گروه [باايمان و بىايمان در جنگ بدر] نازل كرديم، ايمان آوردهايد و خداوند بر هر چيزى تواناست.﴾
(آیه ۴۱ - سوره مبارکه انفال)
۱)🔹 عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ): کُلُّ شَیْءٍ قُوتِلَ عَلَیْهِ عَلَی شَهَادَهًِْ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) فَإِنَّ لَنَا خُمُسَهُ وَ لَا یَحِلُّ لِأَحَدٍ أَنْ یَشْتَرِیَ مِنَ الْخُمُسِ شَیْئاً حَتَّی یَصِلَ إِلَیْنَا حَقُّنَا.
⚜ حضرت امام باقر علیه السلام فرموده اند: هر چیزی که برای بهدست آوردن آن و برای شهادت [دادن مردم به] لا اله الا الله و محمّد رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) جنگ برپا شد، ما در آن خُمس داریم و برای هیچکس جایز نیست که چیزی را از خُمس بخرد، مگر اینکه حقّ ما از آن به ما برسد.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۵۷۰/ الکافی، ج۱، ص۵۴۵/ البرهان
۲)🔹 عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِبْنِکَثِیرٍ عَنْ أَبِیعَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) فِی قَوْلِ اللَّهِ تَعَالَی وَ اعْلَمُوا أَنَّما غَنِمْتُمْ مِنْ شَیْءٍ فَأَنَّ لِلهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبی قَالَ أَمِیرُالْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) وَ الْأَئِمَّهًُْ (علیهم السلام).
⚜ عبدالرّحمنبنکثیر گوید: امام صادق (علیه السلام) در مورد آیه: «وَ اعْلَمُواْ أَنَّمَا غَنِمْتُم مِّن شَیْءٍ فَأَنَّ لِلهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبَی»، فرمودند: «منظور از ذیالقربی، امیرمؤمنان و ائمّه (صلوات الله و سلامه علیهم اجمعین) هستند».
📚 الکافی، ج۱، ص۴۱۴/ بحار الأنوار، ج۲۴، ص۲۷۸/ نور الثقلین/ البرهان
۳)🔹 الباقر (علیه السلام)- خُمُسُ اللَّهِ لِلْإِمَامِ وَ خُمُسُ الرَّسُولِ (صلی الله علیه و آله) لِلْإِمَامِ وَ خُمُسُ ذَوِی الْقُرْبَی لِقَرَابَهًِْ الرَّسُولِ (صلی الله علیه و آله) الْإِمَامِ وَ الْیَتَامَی یَتَامَی آلِ الرَّسُولِ (صلی الله علیه و آله) وَ الْمَسَاکِینُ مِنْهُمْ وَ أَبْنَاءُ السَّبِیلِ مِنْهُمْ فَلَا یُخْرَجُ مِنْهُمْ إِلَی غَیْرِهِمْ.
⚜ امام باقر علیه السلام می فرمایند: خُمس خدای عزّوجلّ برای امام ، و خُمس پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نیز برای امام ، و خُمس ذیالقربی برای خویشاوندان پیامبر (صلولت الله علیهم) و امام و یتیمان؛ یعنی یتیمان پیامبر (صلی الله علیه و آله) و مساکین آنان و در راهماندگان آنان است. این اموال به دیگران پرداخت نمیشود.
📚 وسایل الشیعهًْ، ج۹، ص۵۱۰/ تهذیب الأحکام، ج۴، ص۱۲۵/ نور الثقلین/ البرهان
۴)🔹أمیرالمومنین (علیه السلام)- فَنَحْنُ وَ اللَّهِ عَنَی بِذِی الْقُرْبَی الَّذِی قَرَنَنَا اللَّهُ بِنَفْسِهِ وَ بِرَسُولِهِ (صلی الله علیه و آله) فَقَالَ تَعَالَی فَلِلهِ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبی وَ الْیَتامی وَ الْمَساکِینِ وَ ابْنِ السَّبِیلِ فِینَا خَاصَّة.
⚜ حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام در تبیین این شریفه فرمودند: به خدا قسم! منظور از ذیالقربی ما هستیم، چراکه خدا ما را به خویش و به پیامبرش (صلی الله علیه و آله) مرتبط دانسته است. و این آیه فقط دربارهی ما نازل شده است.
📚 الکافی، ج۸، ص۶۳/ تهذیب الأحکام، ج۴، ص۱۲۶/ مستدرک الوسایل، ج۷، ص۲۸۹
💎✨⚜💎
💎✨⚜💎✨⚜💎
@BahrulEilm
#ربیع_الاول
#ادعیه_صلوات
✨﴿ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ السَّلاَمُ كُلَّمَا طَلَعَتْ شَمْسٌ أَوْ غَرَبَتْ ، عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ السَّلاَمُ كُلَّمَا طَرَفَتْ عَيْنٌ أَوْ بَرَقَتْ ﴾
«تحیّت حق بر محمّد و آل اطهارش باد هر چه خورشید طالع میشود و غروب میکند،
بر محمّد و آلش تحیّت حق باد هر چه خلق چشم بر هم زنند و دیده بگشایند.»
📃 صلوات کبیر ماه مبارک رمضان
⚜🍃⚜🍃⚜🍃⚜
@BahrulEilm
⚜️✨️⚜️✨️⚜️
⚜️✨️
⚜️
#ربیع_الاول
#اشعار_محمدی
🍃اي اصل قديم و عقل اقدم
وي حادث با قديم توأم
✨در رتبه توئي حجاب اقرب
بودي تو نبي و در گل آدم
🍃طغراي صحيفۀ وجودي
هر چند توئي كتاب محكم
✨با عزم تو چيست ايخداوند
قدر قدر و قضاي مبرم؟
🍃ملك و ملكوت در كف تست
چون خاتمي اي نبي خاتم
✨از لطف تو شمه ايست فردوس
وز قهر تو شعله اي جهنم
🍃قد ملك است دربرت راست
پشت فلكست در درت خم
✨قهم خرد و زبان گويا
در وصف تو عاجزند وابكم
🍃فرموده بشأنت ايزد پاك
لولاك لما خلقت الافلاك
📜بندسوم ازاشعار مرحوم غروی اصفهانی مشهور به کمپانی در مدح پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
⚜️
⚜️✨️
✨️⚜️✨️⚜️
@BahrulEilm
4_6008166468326268222.mp3
1.84M
#ربیع_الاول
#نبی_الرحمه
✅ مدح حضرت رسول الله الاعظم (صلی الله علیه و آله و سلم)
✨سحرِ مکه صفایِ دگری پیدا کرد
ناله سوخته دلها،اثری پیدا کرد
کعبه می خواست که دل را زِ بُتان پاک کند
دید فرزند خلیل و جگری پیدا کرد
به تمنای لبانِ پسر اسماعیل
زمزم از شوق عجب چشمِ تری پیدا کرد ...
@BahrulEilm
⚪️💢⚪️💢⚪️💢⚪️
#ربیع_الاول
#معرفی_دشمنان_اهل_بیت_علیهم_السلام_در_قرآن
#ظلم
✅ اعداء محمد و آل محمد (علیهم السلام) ؛ حقیقت «ظلم»
ا❁﷽❁ا
✨«وَ يَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلى يَدَيْهِ يَقُولُ يا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبيلاً»
(سوره مبارکه فرقان آیه ۲۷)
✨«الَّذينَ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إيمانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَ هُمْ مُهْتَدُونَ»
(سوره مبارکه انعام آیه ۸۲ )
┅═✧❁ا⚜ا❁✧═┅
✍ «ظلم» که از نظر لغوی به معنای قرار دادن شيء در غیر موضع آن از روی ستم و تعدي، و همچنین ضایع نمودن حق است . (۱)
➖ در بطن و حقیقت معنا، در آيات حضرت قرآن، به خلافت به ناحق طواغیت امّت ارجاع داده می شود و مقصود از «ظالم» ، ظالمان به آل محمد (علیهم السلام) و ستمگران به حقوق ایشان هستند و لذا حقیقت «ظلم» در مکتب ثقلین [آیات حضرت قرآن و کلام حضرات ترجمان وحی علیهم السلام] ، به «اعداء محمد و آل محمد» (علیهم السلام) تفسیر می گردد.
🔰 به عبارت دیگر اعداء محمد و آل محمد (علیهم السلام) و در رأس آن جبت و طاغوت (اولی و دومی ملعون که پایه و بنیان ظلم بر آل محمد علیهم السلام را بنا نهادند) خود اصل و ریشه و حقیقت «ظلم» هستند و هر ستمی در عالَم از فروعات آنان می باشد (۲).
➖چنانکه در تفسیر ذیل آيات «إنَّا أَعْتَدْنا لِلظَّالِمِينَ ناراً ..» (سوره کهف، آیه ۲۹) و نیز «ترَى الظَّالِمِينَ لَمَّا رَأَوُا الْعذابَ..» (سوره شوری، آیه ۴۴) که به عذاب اعداء الله اشاره می نماید، تصریح شده که مقصود «ظالمان به آل محمد (علیهم السلام)» هستند. (۳)
✅ خداوند عزوجل در وصف مُهتدون (هدایت یافتگان)، ایشان را ایمان آورندگانی توصیف می نماید که ایمان خود را با «ظلم» نپوشانده و آمیخته نساخته باشند (سوره مبارکه انعام ، آیه ۸۲). حضرت صادق آل محمد (علیه السلام) در تبیین این آیه، «ظلم» را به ولایت طواغیت امّت، تفسیر نموده و فرمودند:
✨ «الَّذِينَ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إِيمانَهُمْ بِظُلْمٍ» قال: بمَا جَاءَ بِهِ مُحَمَّدٌ صلی الله علیه و آله و سلم مِنَ الْوَلَايَةِ وَ لَمْ يَخْلِطُوهَا بِوَلَايَةِ فُلَانٍ وَ فُلَانٍ فَهُوَ الْمُلَبَّسُ بِالظُّلْمِ (۴)
«آنها كه ايمان آورده و ايمان خود را با هيچ ظلم نيالودند» یعنی ایمان آوردند به آنچه پیامبر اکرم صلوات الله علیه از ولایت امیرالمومنین علی (علیه السلام) برای ایشان آورد و آن را با ولایت فلان و فلان مخلوط نکردند، که آن پوشاندن با ظلم می باشد.
🔰 بنابراین مقصود از ظلم، ولایت طواغیت امّت، اولی و دومی ملعون است که ائمه ظلم می باشند و اتباع و اشیاع آنان، در آيات حضرت قرآن به «ظلمان» وصف گردیده اند؛ همانطور که حضرت جعفر الصادق (علیه السلام) در تبیین آیه ۱۶۵ سوره مبارکه بقره فرمودند:
⚜ «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَتَّخِذُ مِنْ دُونِ اللهِ أَنْداداً يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللهِ» هم أولياء فلان و فلان و فلان اتخذوهم أئمة ..؛ «وَ لَوْ يَرَى الَّذينَ ظَلَمُوا إِذْ يَرَوْنَ الْعَذابَ..» والله يا جابر هم أئمة الظلمة و أشياعهم (۵)
«قول خداوند عزوجل که می فرماید: «برخی مردمان، غير از خدا، همتايانى [براى پرستش] انتخاب کرده و آنان را همچون خدا دوست دارند» مقصود دوستداران فلان و فلان (اولی و دومی ملعون) هستند که آنان را امام خویش قرار دادند .. و مقصود از «آنان که ظلم کردند ، هر گاه عذاب خدا را ببینند..» ائمه ظلم هستند و پیروانشان.»
🖋لذا در آیات ۲۷ و ۲۸ سوره مبارکه فرقان، از ملعون اول، به «ظالم» تعبیر شده است که با اشاراتِ ملعون ثانی، حق خلافت و جانشنی امیرالمومنین علی (علیه السلام) را غصب کرد:
⚜ عن ابی جعفر علیه السلام: «يَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلى يَدَيْهِ» قَالَ الْأَوَّلُ «يقُولُ يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ» عَلِيّاً وَلِيّاً «يا وَيْلَتى لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَلِيلًا» يَعْنِي الثَّانِيَ (۶)
«روزی که ظالم دستان خود را به دندان مىگزد» مقصود [از ظالم]، اولی ملعون است؛ «مىگويد اى كاش با رسول خدا، راهى برگزيده بودم» یعنی ولایت علی (علیه السلام) را برمی گزیدم؛ « ای کاش فلانی را دوست خود انتخاب نمی کردم» یعنی دومی ملعون را [دوست خود انتخاب نمی کردم].
📚 منابع ➖➖➖➖➖
(۱).التحقيق في كلمات القرآن الكريم ج۷ ص۱۷۰
(۲).الکافی ج۸ ص۲۴۲؛ البرهان في تفسير القرآن ج ۱ ص۵۳
(۳).الكافي ج۱ ص۴۲۴؛ تفسير القمي ج۲ ص۲۷۷
(۴).البرهان في تفسير القرآن ج ۲ ص۴۴۴؛ تفسير العياشي ج۱ ص۳۶۶؛ الكافي ج۱ ص۴۱۳
(۵).تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة ص۸۸؛ تفسير العياشي ج۱ ص۷۲؛ الكافي ج۱ ص۳۷۴
(۶).تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة ص۳۷۱؛ تفسير القمي، ج۲ ص: ۱۱۳؛ بحار الأنوار ج۲۴ ص۱۹
⚪️💢⚪️💢⚪️💢⚪️
@BahrulEilm