🗞🔹🔹🗞
💢سوال:
🔰در خواندن ادعیه و یا قرآن کریم، خواندن معنی این دعا ها و قرآن آیا همان ثواب را دارد یا باید حتما عربی آنرا قرائت کنیم؟
✍️پاسخ:
✅هر چند خواندن ترجمه قرآن و ادعیه مأثوره از معصومین (علیهم السلام) نیز بنفسه ثواب دارد، اما هرگز نمى تواند جایگزین متن آن شود؛ زیرا قرآن کلمات و الفاظی است که از جانب خدا و به زبان عربی بر پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است و همین طور ادعیه مأثوره، سخنانی است که از زبان مبارک معصومین (علیهم السلام) جاری شده است و بهتر است کسانی که توانایی خواندن عربی آن را دارند، این ادعیه را به همان زبان عربی بخوانند تا ثواب بیشتری ببرند.
👈تردیدی نیست که خواندن قرآن و ادعیه با توجه به معانی آن تأثیر بسزایی در نفس و جان انسان دارد و این تأثیر خاص بدون آن حاصل نمی شود ولی به هر حال خواندن آنها بدون توجه به معانی آن نیز ثواب و ارزش خاص خود را دارد و عنایت داشته باشید که بعضی مفاهیم بلند قرآنی قابل ترجمه شدن به فارسی یا زبان دیگر نیست.
📎 #قرآنی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۲۹ شهریور ۱۴۰۰
میلادی: Monday - 20 September 2021
قمری: الإثنين، 13 صفر 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
🆔 @balagh_ir
✍️امام على عليه السلام:
💠حقُّ الوالِدِ عَلَى الوَلَدِ أن يُطيعَهُ في كُلِّ شَيءٍ إلاّ في مَعصيَةِ اللّهِ سُبحانَهُ
🔹حقّ پدر بر فرزند، اين است كه از او در هر كارى جز معصيت خدا، فرمان بردارى كند
📚حکمت 399 نهج البلاغه
🆔 @balagh_ir
❇️موسسه تدبر در کلام وحی برای دوره های آموزشی تدبر در قرآن کریم ثبت نام می کند
👈ویژه برادران و خواهران طلبه و دانشجوی علوم قرآنی و الهیات استان قم
👈بصورت حضوری
🔻شرایط ثبت نام:
1️⃣ اتمام پایه ششم (برادران)
2️⃣اتمام سطح دو حوزه (خواهران)
3️⃣ تعهد به حضور و منظم و فعال در دوره
🔹مزایا:
1️⃣شرکت در دوره تربیت مربی
2️⃣ جذب ممتازین و اعزام برای برگزاری دوره آموزشی تدبر در سطح کشور
3️⃣ پرداخت کمک هزینه تحصیلی
🔹مدرس: استاد عباس صبوحی
▫️تاریخ ثبت نام: ۱۴۰۰/۶/۲۸ الی ۱۴۰۰/۷/۱۵
🗓شروع دوره برادران: ۱۴۰۰/۷/۲۲
🔸زمان: پنجشنبه ها ساعت ۸:٠٠ الی ١٢
🔗 لینک ثبت نام برادران:
formaloo.com/syza2
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🗓شروع دوره خواهران: ۱۴۰۰/۷/۱۹
🔸زمان: دوشنبه ها ساعت ۸:٠٠ الی ١٢
🔗لینک ثبت نام خواهران:
https://formaloo.com/l7jtj
🔸 «در ثواب حمایت از نهضت مردمی تدبرآموزی سهیم باشیم»👇👇👇👇
🔗 nehzattadabor.com
🌐 tadaborquran.com
🆔 @tadabor_channel
تربیت فرزند .mp3
4.94M
♨️تربیت فرزند
🎤حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
💠معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار می کند؛
💢آیین رونمایی از آثار ادبی ایثار و شهادت
✍️معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس با همکاری ستاد کنگره شهدای استان قم و سپاه علی ابن ابی طالب(ع) مراسم آیین رونمایی از آثار ادبی ایثار و شهادت "بال و پرهای امام" را برگزار می کند
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16475
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹🌟🍀🌟🔹
✅پرسش:
🔰جریان هزاران نفری که قران می فرماید: «خداوند فرمان مرگ بر آنان داد و آنان مردند و مجددا زنده شدند» چیست؟
✍️پاسخ:
✅در آیه 243 سوره مبارکه بقره می خوانیم:
أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ خَرَجُوا مِنْ دِيارِهِمْ وَ هُمْ أُلُوفٌ حَذَرَ الْمَوْتِ فَقالَ لَهُمُ اللَّهُ مُوتُوا ثُمَّ أَحْياهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَشْكُرُونَ (1)
👈آيا نديدى جمعيتى را كه از ترس مرگ، از خانه هاى خود فرار كردند؟ و آنان، هزارها نفر بودند (كه به بهانه بيمارى طاعون، از شركت در ميدان جهاد خوددارى نمودند). خداوند به آنها گفت: بميريد! (و به همان بيمارى، كه آن را بهانه قرار داده بودند، مردند). سپس خدا آنها را زنده كرد، (و ماجراى زندگى آنها را درس عبرتى براى آيندگان قرار داد.) خداوند نسبت به بندگان خود احسان مىكند، ولى بيشتر مردم، شكر (او را) بجا نمى آورند.
👈در تفسیر نمونه ذیل آیه فوق در شأن نزول آن این گونه آمده است:
👈در يكى از شهرهاى" شام" بيمارى طاعون راه يافت و با سرعتى عجيب و سرسام آور مردم يكى پس از ديگرى از دنيا مى رفتند در اين ميان عده بسيارى به اين اميد كه شايد از چنگال مرگ رهايى يابند آن محيط و ديار را ترك گفتند از آنجا كه آنها پس از فرار از محيط خود و رهايى از مرگ در خود احساس قدرت و استقلالى نموده و با ناديده گرفتن اراده الهى و چشم دوختن به عوامل طبيعى دچار غرور شدند پروردگار، آنها را نيز در همان بيابان به همان بيمارى نابود ساخت. از بعضى روايات استفاده مى شود كه اصل آمدن بيمارى مزبور در اين سرزمين به عنوان مجازات بود، زيرا پيشوا و رهبر آنان از آنان خواست كه خود را براى مبارزه آماده كنند و از شهر خارج گردند
👈آنها به بهانه اينكه در محيط جنگ مرض طاعون است از رفتن به ميدان جنگ خوددارى كردند پروردگار آنها را به همان چيزى كه از آن هراس داشتند و بهانه فرار قرار داده بودند مبتلا ساخت و بيمارى طاعون در آنها شايع شد آنها خانههاى خود را خالى كرده و براى نجات از طاعون فرار كردند و در بيابان همگى از بين رفتند
👈مدتها از اين جريان گذشت و حزقيل(2) كه يكى از پيامبران بنى اسرائيل بود از آنجا عبور نمود و از خدا خواست كه آنها را زنده كند خداوند دعاى او را اجابت نمود و آنها به زندگى بازگشتند. گر چه آيه فوق اشاره به عدد خاصى نكرده، و تنها واژه" الوف" كه به معنى هزارها است، به كار برده، ولى بعضى از روايات، تعداد نفرات آنها را ده هزار و بعضى هفتاد يا هشتاد هزار ذكر مىكند.
☘️نكته ديگرى كه در اينجا شايان توجه است مساله امكان" رجعت" است كه از اين آيه به خوبى استفاده مىشود.
🌸توضيح اينكه: در تاريخ گذشتگان مواردى را مى يابيم كه افرادى بعد از مرگ، به اين جهان بازگشتند مانند ماجراى جمعى از بنى اسرائيل كه همراه موسى (علیه السلام) به كوه طور رفتند كه در آيه 55 و 56 سوره بقره آمده و داستان عزير يا ارميا كه در آيه 259 همين سوره آمده، و همچنين حادثه اى كه در آيه مورد بحث به آن اشاره شده است.
✍️بنابراين مانعى ندارد كه همين مساله در آينده نيز تكرار شود. دانشمند معروف شيعه مرحوم" صدوق" نيز به همين آيه براى امكان مساله رجعت استدلال كرده و مىگويد: يكى از عقايد ما اعتقاد بر رجعت است (كه گروهى از انسانهاى پيشين بار ديگر در همين دنيا به زندگى باز مى گردند).و نيز مى تواند اين آيه سندى براى مساله معاد و احياى مردگان در قيامت باشد.(3)
📚پی نوشت ها:
1. بقره/243.
2." حزقيل" طبق بعضى از روايات سومين پيشواى بنى اسرائيل بعد از موسى (علیه السلام) بود.
3. تفسير نمونه، 28 ج2 ص 218.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
📚📏📚📏📚
💢پرسش:
🔰آیا آماده کردن تحقیق برای دانشجویان به صورتی که در کافی نتها انجام میشود و حتی در نرخ نامه آنها نیز مبلغ آن ذکر شده حلال است یا حرام؟
🔰حکم تحقیقات و مقاله های آماده که در سایتها به فروش میرسند چیست؟
✍️پاسخ:
✅به طور کلی نظر همه مراجع این است که اگر این کار برخلاف قوانین و مقررات مربوطه باشد، جايز نيست.
👈و ظاهرا اگر مقصود این باشد که پايان نامه را فرد دیگری بنويسد و به فرد نيازمند بفروشد که به عنوان پايان نامه خودش ارائه کند، جايز نيست؛
👈همچنین باید دقت کرد که این کار (حتی در صورت مجاز بودن اصل این عمل)، موجب ورود ضرر و زيان اجتماعی يا شخصی به دیگران، اختلال امور و يا معرفی فرد غير صالح به جای فرد صالح نشود.
👈حکم خرید و فروش این گونه پایان نامه ها نیز همین است که عرض شد. (یعنی بر خلاف مقررات نباشد و موجب تضییع حق دیگری نیز نشود.)
📎 #احکام
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۳۰ شهریور ۱۴۰۰
میلادی: Tuesday - 21 September 2021
قمری: الثلاثاء، 14 صفر 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹شهادت محمد بن ابی بکر رحمة الله علیه، 38ه-ق
🆔 @balagh_ir
✍️امام على عليه السلام:
💠الرِّفقُ يَفُلُّ حَدَّ المُخالَفَةِ
🔹نرمش و مدارا، تيزى مخالفت را كُند مى كند
📚غررالحكم حدیث560
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
🔎📖🔍 🔎📖🔍
💢پرسش:
🔰 آیا در بهشت باید مثل این دنیا واجبات را انجام دهیم؟
✍️پاسخ:
✅ در مورد وضعیت بهشت و جهنم و سرای آخرت جز به آن مقداری که در آیات و روایات معصومین برای ما بیان کرده اند نمی توان اظهار نظر جدیدی کرد اما بر طبق قواعد کلی که از روایات و آیات بر می آید می توان گفت که قوانین و احکام خاصی در بهشت وجود ندارد و اگر هم باشد با احکام و دستورات این دنیا تفاوت دارد.
🔹زیرا فلسفه احکامی که خداوند متعال جعل و انسانها را به انجام آن تکلیف کرده است رشد و تعالی و تکامل انسان است که در اثر انجام دادن تکالیف در این جهان صورت می گیرد و درجاتی که در بهشت برای انسان حاصل می شود از کارهایی نیکی است که خودش در همین دنیا قبل از مردن انجام داده است یا فرزندان صالح او یا دیگر مؤمنین بعد از مردن او انجام داده و ثوابش را به او هدیه کرده اند و به تعبیر دقیقتر؛ بهشت و جهنم باطن و واقعیت اعمالی است که ما در دنیا مرتکب شده ایم؛ چنانکه در روایات زیادی آمده است که: امروز (زندگی دنیا ) جای عمل است و حسابی در کار نیست و فردا (جهان آخرت) جای حساب است و عملی در کار نیست.
🔸بنابر این در بهشت عملی که واجب شرعی باشد و به موجب آن تکلیف برای انسان پیدا شود بر اساس عملکرد به آن حساب و کتابی در کار باشد برای انسان نیست و اگر عبادتی در بهشت بیان شده عبادت عاشقانه و از سر شور عشق و معرفت است نه از روی واجب شرعی بودن آن. بعلاوه احکام و قوانین معمولاً در جایی وضع می شوند که تعدی و تجاوز یا دست کم احتمال آن نسبت به حقوق دیگران وجود داشته باشد در حالی که این مسائل در بهشت نیست چرا که در بهشت نه شیطان نفوذ دارد و نه هوای نفسی هست که بر اساس آن احتمال تعدی وجود داشته باشد قرآن مجید می فرماید:
🔆«هر گونه غلّ (حسد و کینه و عداوت و خیانت) را از سینه ی بهشتیان برمی کنیم (و روحشان را پاک می کنیم ) در حالی که همگی با یکدیگر برادرند... .»
🔆همچنین کلام و سخنی که بین بهشتیان رد و بدل می شود جز سلام و سلامت و خیر و نیکی نیست.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۳۱ شهریور ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday - 22 September 2021
قمری: الأربعاء، 15 صفر 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹شروع بیماری حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم، 11ه-ق
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
🏴رهنمودهایی به عزاداران سالار شهیدان(ع)
✍️عزاداری سالار شهیدان، امام حسین(ع)، دارای شرایط و آدابی است که رعایت آنها کمک شایانی به بهتر برگزار شدن آن نموده و در عمل، به ترویج فرهنگ و معرفت حسینی در جامعه میانجامد...
◾️۱. بزرگداشت عزاداری سالار شهیدان، سند شرف جامعه انسانی، بهویژه ایران اسلامی است و باید آن را مایه فخر خود دانست و حفظ کرد. این مراسم، از بهترین ذخیرههای نظام دینی است که هم امت اسلامی را به سلاح معنوی انبیا: مسلح مینماید و هم دشمنان آنها را که میخواهند مردم مسلمان جاهل بمانند، خلع سلاح میکند. اکنون، مهاجمان فرهنگی با ماهوارهها مسلمانان را وا میدارند که عالم و عامل نباشند و گمراه شوند.
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16479
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
🌟10 خصوصیت استثنائی هشت سال دفاع مقدس
✍️دفاع مقدس پیش از آنکه دفاع باشد فرهنگ و مکتب جهادی درس آموز فراتر از زمان و مکانی است که در آن اتفاق افتاده و این حقیقت، زمانی قابل فهم خواهد بودکه دفاع مقدس همانگونه که بوده مورد تحلیل قرار بگیرد، ازهمین رو به تحلیل اجمالی ده خصوصیت دفاع مقدس می پردازیم؛
👈 نخستین خصوصیت معنوی که از آغاز تاپایان جنگ در متن #دفاع_مقدس وجود داشت ((نصرت الهی وامدادغیبی)) بود، چرا که اگر توان و موقعیت سیاسی و نظامی، و امنیتی ایران و نیز توان و موقعیت نظامی، سیاسی عراق را در آغاز جنگ به درستی ملاحظه و مقایسه کنیم با همه وجود می یابیم آنچه که ایران را در برابر تجاوز و جنگ تحمیلی در برابر عراق هشت سال نگه داشت و اجازه نداد عراق به هیچ یک ازاهدافش دست پیدا کند فقط نصرت الهی و امداد غیبی و ایمان به آیه( ۷) سوره محمد( إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ ویثبت اقدامکم) بوده است وگرنه با برتری نظامی که عراق در برابر ایران داشت می توانست تمام خوزستان را که مورد نظرش بود اشغال نماید و ضمیمه خاکش نماید و انقلاب اسلامی را که ۱۹ماه بیشتر ازعمرش نمی گذشت را ساقط نماید برای این که:
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13603
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💠🔹🔹🔹💠
💢پرسش:
🔰معنی مراقبه ای که علمای اخلاق می گویند چیست؟ آیا فقط ترک گناهان محسوب می شود؟ یا همراه با آن باید دائم در دل به یاد خداوند باشیم؟ ا
✍️پاسخ: «
✅مراقبه» از ماده «رَقَبَه» به معنى «گردن»، گرفته شده و چون انسان به هنگام نظارت و مواظبت از چيزى گردن مى كشد، و اوضاع را زير نظر مى گيرد، اين واژه بر معنى نظارت و مواظبت و تحقيق و زير نظر گرفتن چيزى، اطلاق شده است.
🔸اين واژه در تعبيرات علماى اخلاق در مورد «مراقبت از خويشتن» به كار مى رود، در واقع کسی که می خواهد تهذیب نفس داشته باشد باید مراحلی را طی کند که یکی از این مراحل مراقبه است. این مرحله بعد از مرحله ی «مشارطه» انجام می گیرد يعنى انسان بعد از عهد و پيمان با خود براى اطاعت از فرمان الهى و پرهيز از گناه بايد مراقب پاكى خودش باشد، چرا كه اگر غفلت كند، ممكن است تمام شرط و پيمانها به هم بريزد. شیطان از یک طرف و هوا و هوس هاى درون از سمت دیگر ما را به سوى خود مى خوانند، اگر مراقب اعمال خودمان نباشیم سرمايه ايمان و تقوا را از دست می دهیم.پس مراقبه یعنی، مراقب اعمال و اخلاق خويش بودن، و نظارت دقيق بر آن داشتن، و همه روز و در همه حال و در هر جا به اعمال خود توجه کردن.
🔹امیر المومنین (علیه السلام) درباره مراقبت می فرماید: «طُوبی لِمَن راقَبَ ربَّه و خافَ ذَنْبَه خوشا بنده ای که پروردگارش را مراقب باشد و از گناه خود بترسد. دائم به یاد خدا بودن به این معناست که انسان مراقب باشد خواسته ها و توصیه های خدا را پیاده نماید، یعنی مراقب باشد که گناه نکند و واجباتش را انجام بدهد، نه این که در تمام ساعات روز، ذکر بگوید.
📎 #اخلاقی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۰۱ مهر ۱۴۰۰
میلادی: Thursday - 23 September 2021
قمری: الخميس، 16 صفر 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹شهادت امام رضا علیه السلام (بنابرقولی)، 203ه-ق
🆔 @balagh_ir
✍️امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام:
💠جاهِدوا فی سَبیلِاللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.
🔹در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید(نسبت به دشمن احساس دشمنی و انزجار نمائید).
📚مستدرک، ج ١١، ص ١٦
✍️بسم ربّ الشهداء و الصّدیقین
💠هفته دفاع مقدس، یادآور افتخارات، شهامت ها، رشادت ها و شهادت ها است و یادآور مردانی که مردانگی آفریدند
🌷هفته #دفاع_مقدس بر همه ی رهروان راه حق و آزادگی گرامی باد
🆔 @balagh_ir
نصرت اهلبیت (ع) با مال.mp3
1.17M
♨️نصرت اهلبیت (ع) با مال
🎤حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
💠رئیس دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد:
🔰زنده نگهداشتن یاد و نام شهدا از مصادیق فرهنگ سازی در کشور است
✍️رئیس دفتر تبلیغات اسلامی در مراسم آیین رونمایی از آثار ادبی ایثار و شهادت "بال و پرهای امام اظهار داشت: زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا در هر رتبه ای که باشند از مصادیق فرهنگ سازی در کشور است.
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16483
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💠جانشین فرماندهی سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) استان قم:
✍️جانشین فرماندهی سپاه امام علی بن ابیطالب(ع) استان قم با اشاره به اینکه اقتدار رزمندگان و قدرت بازدارندگی ایران یکی از دستاوردهای دفاع مقدس است،گفت: تفکر انقلابی با اقتدار، حضور بیگانگان در منطقه را متزلزل کرده است، به نحوی که استکبار عقبنشینی کرده است.
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16484
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💠معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد:
🔰استفاده از ثروت معنوی دفاع مقدس یکی از راه های مقابله با طراحی های شوم دشمنان
✍️معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در مراسم آیین رونمایی از آثار ادبی ایثار و شهادت "بال و پرهای امام اظهار داشت: تولیدات فرهنگی با موضوع دفاع مقدس و استفاده از ثروت و معدن بی کران دفاع مقدس یکی از راه مقابله با دشمنان می باشد
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16480
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
💢پرسش:
🔰آیا تنها گناه است که باعث کسالت قلب میشود و یا اینکه بینشاطی میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد؟
✍️پاسخ:
✅آموزههای اسلامی کسالت و تنبلی انسانها را مورد نکوهش قرار داده و خواستار نشاط روحی و جسمی مسلمانان است. به طوری که حتی عبادات و مستحباتی را دارای ارزش بیشتری میداند که با روحیه و نشاط بیشتری انجام شود.
👈در همین راستا اگر فردی بخواهد عملی مستحبی را انجام دهد، بهتر است که این عمل را به خودش تحمیل نکند، بلکه باید تلاش کند تا با نشاط و روحیهی کامل به سوی آن بشتابد؛ زیرا در آن هنگام از درک بهتری نیز برخوردار خواهد بود.
🗞رسول خدا(ص): «دل گاهی مشتاق به انجام عبادات بوده و گاهی نشاط کافی را برای انجام آن ندارد، هرگاه مشتاق بود، (علاوه بر واجبات) مستحبات را انجام دهید و هرگاه نشاط نداشت، فقط واجبات را انجام دهید».[1]
🗞 امام علی(ع): همانگونه که بدنها خسته میشوند، قلب انسان نیز گاهی افسرده و ملول میشود، پس به دنبال حکمتهای برگزیده برای آن باشید. دلها گاه بانشاط و گاه کمانگیزه است. هر گاه بانشاط بود، به انجام کارهای مستحب روی آورید و هر گاه کمانگیزه بود، به انجام کارهای واجب بسنده کنید.[2]
🗞 امام رضا(ع): «برای دلها روی آوردن و روی برگرداندن و نشاط و گاهی ملول و ناتوانی است. وقتی روی آورد بینا و بصیر میشود؛ اما وقتی برگردد وامانده و افسرده میشود. پس هنگام اقبال و نشاط از آن استفاده نمائید، و آنها را هنگام برگشت و ضعف و سستی رها کنید».[3]
👈اگرچه برخی از این روایات از نظر سند دچار ضعفاند؛[4] اما با توجه به روایات فراوان دیگری که در این زمینه وجود دارد، و به دلیل آنکه محتوای آنها از نظر عقلی مورد تأیید است، میتوان آنها را پذیرفت، به ویژه در مواردی که وادار کردن خود بر مستحبات باعث کمانگیزهشدن و سستی در واجبات شود.
🔷در پایان باید گفت؛ اگرچه گناهان عامل بسیار مهمی در افسردگی و بینشاطی انسان نسبت به انجام عبادات و اعمال خیر هستند؛ اما اینگونه نیست که گناه تنها عامل آن باشد، بلکه کسالت و سستی انسان میتواند از امور دیگری مانند مشکلات، ناراحتیها و اشتغالات فکری نیز سرچشمه گیرد.[5]
👈فردی که ساعتها به کار و تلاش سخت مشغول بوده، شاید نشاط چندانی برای عبادات مستحب نداشته باشد. همینطور فردی که به شدت نگران موضوعی است و ...؛ و از همینرو است که خدای متعال هنگام سفر حتی برای عبادات واجب نیز تخفیفهایی داده است.
💢البته، موضوع نشاط و افسردگی در افراد مختلف متفاوت است؛ زیرا برخی از اولیای الهی حتی در این دشواریها نیز نشاط عبادتشان را از دست نمیدهند. و به عبارتی هرچه انسان به خدا نزدیکتر باشد، زمان بانشاطی او بیشتر خواهد بود.
📚منابع:
[1]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 3، ص 454، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[2]. فتال نیشابوری، محمد بن احمد، روضة الواعظین و بصیرة المتعظین، ج 2، ص 414، قم، انتشارات رضی، چاپ اول، 1375ش.
[3]. حلوانی، حسین بن محمد، نزهة الناظر و تنبیه الخاطر، ص 129، قم، مدرسة الإمام المهدی (عج)، چاپ اول، 1408ق.
[4]. مجلسی، محمد باقر، مرآة العقول فی شرح أخبار آل الرسول(ص)، محقق، مصحح، رسولی، سید هاشم، ج 15، ص 421، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1404ق.
[5]. همان.
📎 #اخلاقی
🌐منبع:سایت اسلام کوئست
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir