باید قوی شویم
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅 #شرح_وصیتنامه_سردار #حاج_قاسم #بخش۶ ( #قسمت_اول) 📍در ادامه بررسی وصیتنامه
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
#شرح_وصیتنامه_سردار
#حاج_قاسم
#بخش۶ ( #قسمت_دوم)
📍اینان که سرمایه زندگی شان اشک بر #اباعبدالله_علیهالسلام و آبروی حیاتشان #روضه برای ایشان است، تغییردهندگان صحنه عالم اند و سرافرازان #جبهه_حق...
√این چنین است که پاکی دل از متعلقات دنیا، دل را شایسته حضور محبت عمیق #اهلبیت علیهم السلام نموده و عشق ایشان را نصیب صاحبش میکند.
🔹«متدین» بودن، یا به عبارت دیگر سامان دادن همه ابعاد زندگی در مسیر دین، وصف دیگری است که در بزنگاه ها جز با رهاشدن از تعلقات دنیا میسر نیست.
🔹عنصر دیگری که به منزله باطن تمام اوصاف بدان اشاره شده، «عشق به اهل بیت علیهم السلام» است.
*تا این عشق حقیقی با دل بنده عجین نشود، در مسیر حیاتش قدم از قدم برنخواهد داشت.
⚪️آب حیات یک زندگی دینی، عشق به اهلبیت علیهمالسلام است.
√ #معرفت و محبت به ایشان است که چون نوری در سینه مؤمن روشن شده و مسیر را همواره برایش روشن نگه میدارد.
نوری که اگر روشن شود، ظلمت هیچ #فتنه و توطئهای، اندک غباری بر آن نمینشاند و همواره صاحبش را در صراط مستقیم پیش میبرد و از موانع مسیر عبور میدهد.
🔘دوری از تعلقات دنیا در مقام تخلیه، یقظه و بیداری اول سیر و #استقامت و استواری در میانه راه، و تقرب و وصال انتهای آن، جز با همراهی عشقی سوزاننده -که غبار هر تعلق و ظلمت هر گناهی را بزداید- ممکن نیست.
**این جاذبه معصوم علیهالسلام است که دل را به سوی خود میکشاند، موانع را برطرف میکند و برای وصالی باشکوه مهیایش میکند، مشروط به آنکه آدمی دل را به صاحبش بسپارد.
•این عشق آن هنگام که در ایجاد یک زندگی سراسر «پاکی» خود را نمایان سازد، به اوج خود رسیده و مومن عشق قلبی خود را با سبک زندگی الهی خود به عالم معرفی کرده، از این عشق پرده برمیدارد.
√این عشق است که در همه تصمیمات و عزم های زندگی نقشی از خود برجای گذارده و سر و کار عاشق تنها و تنها با معشوق است و این تنها محاسبهای است که در اعمال خود دارد.
√این عشق نه تنها دنیای انسان را آباد میکند، آخرتی زیبا و شیرین در جوار اولیای الهی سامان میدهد.
لذاست که فرزندی که در چنین محیطی پرورش مییابد، سرداری میشود که مایه آرامش قلب ولیّ زمانه است...
◽️طُرفه آنکه، والدین نَسَبی انسان مقیاسی کوچکند از والدین حقیقی او، تا انسان ظاهربین با درک محبت و عشق خود به آنان و عشق آنان به خویش، به درک رابطه خود با والدین حقیقیاش راه یابد.
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim
وصیت نامه حاج قاسم (6).pdf
188.3K
🔅 #وصیتنامه_حاج_قاسم را به سندی بالادستی مبدل کنیم...
*در شب هاے عملیات، با #شرح_وصیتنامه_سردار همراه ما باشید.🌷
#بخش_ششم
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim
نسخه مطالعه وب-شماره254.pdf
3.39M
📜شمارهی جدید نشریهی #خط_حزبالله:
♨️ #سخن_هفته | #مقاومت یعنی زندگی
🔹 مروری بر سرفصلهای اصلی اقدامات #رهبر_انقلاب در ده روز آغازین #دفاع_مقدس
🔹 #خاطرات_رهبری | نهایت اخلاص و وفای #شهریار
🔻#دولت_جوان_انقلابی | #علاج #مشکلات_کشور #دولت_جوان_حزباللهی است
• @bayad_ghavi_shavim
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
*پرونده ویژه*
#زیارت_اربعین تبلور آرمانهای کربلای #سیدالشهدا_علیهالسلام در طول تاریخ میباشد.
√فرهنگی که زیارت اربعین به روح تاریخ میدمد به جهت آنکه وفای به عهد #زینب_کبری_علیهاسلام با امام زمان خویش بوده، جاودانگی و صحّت راهبردها را تضمین نموده است.
📍 #پیادهروی_اربعین نیز نمادی از این فرهنگ است که از الگوی نظری و عملی زینب کبری علیهاسلام شکل مییابد؛
• الگویی که در تمام طول #اسارت به نمایش درآمد و با زیارت اربعین به اوج شکوفایی خود رسید.
▪️از سوی دیگر زیارت مأثور اربعین بعنوان مرامنامهی این فرهنگ، مویّد نقشهای است که در الگوی زینبی ترسیم گشته و اینک ما به تبیین آن همّت گماشتهایم. ان شاء الله
*از امشب تا اربعین*
*هر شب ساعت ۲۰*
#ما_رأیت_الا_جمیلا
#ما_ملت_امام_حسینیم
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
*پرونده ویژه اربعین*
📍 لازم است نخست #زیارت_اربعین را فینفسه بررسی نماییم تا بعد از آن بتوانیم به فرهنگ زیارت اربعین نظاره کنیم.
√این بررسی اولیّه از چند جهت خواهد بود، که در ادامه به تفصیل احصاء میگردند:
▪️گفتار اوّل: فلسفهی زیارت
*نفس زیارت همواره ثمرات منحصر به فردی در عبودیّت انسان دارد که قطعاً زائر #اربعین نیز از آنها بیبهره نخواهد بود.
⚪️ آنچه زائر را به ملاقات مزور پس از مرگ او ترغیب مینماید، نه میتواند منافع مادی باشد و نه جاه و رتبهی دنیوی؛ چراکه انتظار استیفای چنین منافعی از شخص فوت شده بیمعناست؛ بلکه تنها اعتقاد و ارادت قلبی زائر است که وی را به ملاقات مرادش و ابراز #وفاداری به او سوق میدهد.
#زیارت، برقراری ارتباط زنده و موثّر بین دو فرد زنده است. اینگونه نیست که ارتباط زائر با بدن مزور باشد؛ بلکه توجّه خاصّ مزور به بدنش موجب میگردد که زائر با زیارت جسم مزور با روح و جان او ارتباط برقرار کند.
√لذا زائر با حضور خویش نزد مزوری حیّ، ارتباطی حقیقی با وی برقرار میکند و همچنین مزور نیز با زائر خویش چنین ارتباطی خواهد داشت که زیارت آغاز آن است.
🔹ثمرات این ارتباط دوسویه تا بدان جا امتداد خواهد یافت که مزور در تمام شئون حیات زائر نقشآفرینی خواهد کرد و در این صورت است که زیارت به نقطهی اوج تعالی خویش و کارکرد اصلی خود میرسد.
🔘ارتباط با اولیای خداوند در هر زمان و مکانی برقرارشدنی است؛ همانطور که #زیارتنامه از بعید در روایات مأثور است. لکن تاکید بسیاری بر حضور در حرمهای مطهّر آل الله علیهم السلام شده است :
«مُرّوا بِالمَدینَةِ فَسَلِّموا عَلَی رَسولِ الله صلی الله علیه و آله وَ إن کانَت الصلاةُ تَبلُغُه مِن بَعیدٍ» «به مدینه بروید و بر رسول خدا صلی الله علیه و آله سلام کنید، گرچه که سلام از دور نیز به ایشان میرسد».
🔺از اینجا دریافت میگردد که اهمّیّت و ثمرات خاصّی در این حضور است که پرداختن به آن لازم و شایسته مینماید. از جملهی این ثمرات:
•اوّلاً: بهرهی معنوی زائر از مکانی که محلّ آمد و شد ملکوتیان، فرشتگان و انبیای الهی است، زائدالوصف خواهد بود. انسان به پالایشهای روحانی بسیار محتاج است؛ چراکه زندگی در دنیا خواه ناخواه کدورتهایی را بر دل و جان باقی میگذارد که زدودن آنها به دستگیری اولیای الهی نیاز دارد.
•ثانیاً: اثبات ادّعای دوستی و صداقت زائر بوسیلهی زیارت محقّق میگردد.
•سوّم آنکه زائر با کولهباری از عشق و ارادت به سوی معشوق خویش میشتابد و شهرها و دیارها را در مینوردد و با توشهای از فرهنگ #توحید و #ولایت به موطن خویش بازمیگردد.
*در واقع زائر در خلال این سفر، بلاد و عباد را از نور مودّت و معرفتی که از بارگاه ملکوتی اهل بیت علیهم السلام کسب کرده، بهرهمند میکند.
•چهارم آنکه همواره حرم #اهلبیت علیهمالسلام مرکز علم، ترویج دین، مبدأ قیامها و محل پیمان بستن برای انقلابهای آزادی بخش و جنبشهای انتقام آمیز و... بوده است.
✔️ایاب و ذهاب پرشور زوّار در به ثمر رسیدن چنین اهدافی تاثیری جدّی دارد.
🔺این موارد تنها برخی از ثمراتی است که بر زیارت اولیای خدا مترتّب میگردد.
#ادامه_دارد ...
#ما_رأیت_الا_جمیلا
#ما_ملت_امام_حسینیم
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
*پرونده ویژه اربعین*
📍در ادامه بررسی #فلسفه_زیارت جالب است بدانیم👈🏼 بسیاری از ثوابها و مقامهای معنوی به احترام مزور، نصیب #زائر و گذشتگان و آیندگان وی میشود که در روایات بدانها اشاره شده است.
✨«عن علی علیه السلام أن رسول الله صلی الله علیه و آله قال له: والله لتقتلنّ بأرض عراق و تدفن بها....» «پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به #امام_علی_علیهالسلام خبر دادند که تو در سرزمین عراق کشته و دفن خواهی شد.
امام علیه السلام پرسیدند: کسی که قبر ما را #زیارت و تعمیر کند و تعهّد خویش را با آن حفظ کند، چه اجری دارد؟
• فرمودند: ای اباالحسن! خداوند قبر تو و قبر فرزند تو را بقعه ای از بقعه های بهشت و زمینی از زمینهای آن قرار داده است. قلب جوانمردانی از مخلوقات خود و برگزیدگان از بندگانش را مشتاق به سوی شما قرار داده به گونهای که ذلّت و اذیّت را در راه شما تحمّل میکنند و قبرهای شما را آباد میسازند و با انگیزهی تقرّب به خدا و دوستی رسول او، فراوان به زیارت قبور شما میشتابند.
- ای علی! تنها آنان از #شفاعت من برخوردار، وارد شوندهی بر حوضم و زائران من در بهشت هستند.
ای علی! کسی که قبر شما را آباد کند و به تعهّد خویش پایبند باشد، مانند آن است که سلیمان بن داوود را در ساختن #بیتالمقدس یاری رساند. کسی که قبر شما را زیارت کند، ثواب هفتاد حج (بعد از حجة الاسلام) دارد و از گناهان خود بیرون میآید همانند روزی که از مادرش متولّد میشود.
پس بشارت باد تو را و به اولیا و دوستانت نیز بشارت بده به نعمتها و چشم روشنیهایی که نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده و نه به دل کسی خطور کرده است. لیکن نابخردانی از مردم، زائران قبور شما را سرزنش میکنند، آنگونه که زنان نابکار را بر نابکاریشان سرزنش میکنند. اینها اشرار امّت من هستند، شفاعت من به آنان نرسد و بر حوض من وارد نشوند».
🔘ثوابهایی که در امثال روایت مذکور بیان شدهاند، تنها بیانگر اجر اخروی زیارت نیست؛ بلکه حکایت از اثراتی دارد که بر جسم و جان زوّار و اجتماع ایشان دارد و آنان را به ثواب های نشنیدنی و ندیدنی نائل میکند.
#زیارتنامه ائمّه اطهار علیهم السلام، منبع مملو از فیض و #رحمت و #معرفت برای زائر این درگاه میباشد و او را به درجهی «عارفاً بحقّه» میرساند.
و پس از آن است که زائر هماره در محضر مزور حضور دارد و سلام او بُعد مکانی را در می نوردد و زندگی او رنگ و بوی مولایش را پیدا میکند؛ و این تمام هدف زیارت است.
√لذا زیارت #سیدالشهدا_علیهالسلام که تجسّم تمامی معارف و سنن نبوی (صلوات الله علیه و اله) است، زائر را به چنان درجهای از قرب و معرفت میرساند که گویا به زیارت خداوند نائل شده است (کَمَن زارَ اللهَ فی عَرشِه)
#ادامه_دارد ...
#ما_رأیت_الا_جمیلا
#ما_ملت_امام_حسینیم
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim
باید قوی شویم
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
#شرح_وصیتنامه_سردار
#حاج_قاسم
#بخش۷ ( #قسمت_اول )
📍هر انسانی در زندگی خود، شبکه ارتباطی چهارگانهای دارد که همواره لحظات خود را در تعامل با آن ها سپری میکند.
*تعاملات او با خود، با دیگران، و با طبیعت سهمی از این ارتباطات را تشکیل میدهد؛ اما حقیقت آن است که همه عملکرد انسان ذیل کیفیت تعامل و ارتباط او با خداوند متعال است که معنا مییابد.
✨ارتباط قلبی انسان با خداوند متعال و همواره خود را در محضر عظیمالقدر او دیدن، رنگی بر زندگی انسان مینشاند که بر همه ابعاد وجودی و ارتباطی او موثر خواهد بود:
💠«صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً ۖ وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ»
۱۳۸/بقره
• چنانچه انسان «وجه» خود را - که نماینده همه ظرفیتهای وجودی اوست-
به سوی خداوند متعال بگرداند، حیات و ممات الهی خواهد یافت:
💠«وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ حَنِيفًا»۷۹/انعام
√تمام زیبایی زندگی مؤمنانه بدان است که ببیند همواره در منظر و مرئی کریمی است که دلسوزانه و عاشقانه او و زندگیاش را با محبت خود مدیریت میکند.
👌🏼تفاوت زندگی مؤمن و غیر مؤمن نیز دقیقا همینجاست.
√مثل کودکی که تا متوجه میشود مادرش او را مینگرد، با اشتیاق بیشتری بازی کرده و نشاط میگیرد.
• هرچند این شادی همواره با خجلتی برآمده از ضعف و نقص انسان عجین است.
♨️ درک این حضور موجب ایجاد شوق و خشیتی توام میشود.
√شوق به نگاه دمادم مولا و خشیتی برآمده از درک عظمت محضر مبارکش و ضعف و نداری محض خود.
◽️این حالت، نشانه عبد است و مایه شیرینی لحظات عبودیتش...
🔘اساساً مهمترین بُعد خودشناسی، درک فقر محض عبد در محضر پروردگار متعال است.
اینکه بنده بداند بسان حرفی بین اسم و فعل خداوند متعال قرار دارد و ارزشمندیاش به میزان درک این وابستگی و نیز نزدیکیاش به خداوند متعال است.
¶اضطراب وجودی انسان ذیل پرتو #محبت_الهی است که رفع میشود و وجود لرزان او تنها با تکیه بر عنایت الهی است که آرام میگیرد.
🔹درک محضر خداوند متعال است که توانی مضاعف برای خدمت به راه حق در عبد ایجاد نموده و او را در سختترین مسیرهای به سمت مولا #استقامت بخشیده و قلبش را محکم میکند:
💠«وَ رَبَطْنا عَلى قُلُوبِهِمْ إِذْ قامُوا فَقالُوا رَبُّنا رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ لَنْ نَدْعُوَا مِنْ دُونِهِ إِلهاً » ۱۴/کهف
🎯اینجاست که «وَ ما رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَ لكِنَّ اللَّهَ رَمى» (۱۷/انفال) محقق میشود و دیگر این بنده نیست که اقدام میکند؛ بلکه خداوند متعال با اعضا و جوارح عبد، عرصه مبارزه حق علیه باطل را در همه ابعادش مدیریت نموده و پیش میبرد.
#ادامه_دارد ...
• @bayad_ghavi_shavim
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
*پرونده ویژه #اربعین*
#زیارت_اربعین، تعظیم شعائر الهی
📍تعظیم شعائر الهی از جمله اوامری است که قرآن کریم مستقیماً بدان پرداخته است. ▫️آیه دوم از سورهی مائده چنین میفرماید:
💠«لا تُحِلُّوا شَعائِرَ اللَّهِ»
* همچنین در آیهی۱۵۸، سورهی بقره میفرماید:
💠«إنّ الصَّفا وَ المروَةَ مِن شعائِرِ الله».
• با بررسی مصادیقی که قرآن کریم به عنوان شعائر الهی معرّفی فرموده است در مییابیم که اولاً شعائر الهی تنها در این مصادیق خلاصه نمیگردد؛ چراکه «مِن تبعیضیّه» در آیه دلالت دارد بر اینکه موارد نام برده شده، تنها بخشی از شعائر الهی هستند.
ثانیاً شعائر الهی، آیات و نشانههایی هستند که بندگان را به یاد خداوند میاندازند؛ و این نشانهها غیر از موجودات عالمند که تکویناً #آیت الهی محسوب می شوند؛ بلکه آنچه برای عبادت خداوند متعال اختصاص مییابد، در زمرهی شعائر قرار میگیرد.
√در واقع هر نوع شعیره ای که بازگو کنندهی معالم دین یا ارزشهای دینی باشد، مورد امضای شارع بوده و شامل ادلّه ی تعظیم شعائر الهی میشوند؛ چراکه عرف متشرّعه در تشخیص شعائر از سوی شارع مأذون است.
⚠️جالب توجّه است که برخی معتقدند شعائر اهمّیّتی افزون بر واجبات دارند؛ چراکه این شعائر هستند که حافظ دین و اساس ایمان در جامعه و به تبع باز بودن دریچهی سعادت به روی بشریّت میباشند.
لذا چنانچه عرف متشرّعه، عملی را به عنوان علامتی از معالم دین و یادآور دین الهی بپذیرند، آن عمل از شعائر الهی محسوب میگردد و از مصادیق پایهگذاری #سنّت_حسنه میباشد. بدین معنا که وضع علامتی که دالّ بر حکمی الهی باشد (علامتی که فی نفسه حرمتی ندارد)، سنّت حسنهای است که موجب ترویج بیش از پیش احکام الهی میگردد؛ لذا در زمرهی شعائر الهی نام خواهد گرفت.
¶ بهعنوان مثال شهادت ثالثه در #اذان و #اقامه یعنی شهادت به #ولایت #امیرالمؤمنینعلیهالسلام (أشهد أنّ علیّاً ولیّ الله)، جزئیّت در اذان و اقامه ندارد؛ لکن از نظر فقها این شهادت از شعائر دین میباشد. فلذا ذیل امر به تعظیم شعائر الهی قرار میگیرد.
•البته چنین سنّتی که بین مسلمین پذیرفته گردد و آن را به عنوان شعاری الهی، آیت دین بدانند جز با عنایت خداوند به قلوب ایشان ممکن نخواهد بود. چنانچه خداوند اراده فرماید که عملی از شعائر گردد، قلبها را به سوی آن عمل سوق داده و تجمیع و تحکیم میفرماید. همانطور که آیه شریفه می فرماید:
💠«وَ رَبَطنا عَلَی قُلوبِهِم إذ قامُوا فَقالُوا ربنا رب السموات و الار» «و دلهایشان را محکم ساختیم در آن موقع که قیام کردند و گفتند پروردگار ما پروردگار آسمانها و زمین است».
• یکی دیگر از شعائر الهی که در #فقه_شیعه بدان تصریح شده است، #زیارت معصومین علیهم السلام و بالاخص زیارت و #عزاداری حسینی علیه السّلام می باشد. به علاوهی آنکه دلایل متعدّدی وجود دارد که احیا و اقامهی عزای #سیدالشهدا علیهالسلام به همه انحای آن (مشروط به آنکه فی نفسه حرمتی نداشته باشد) از نشانههای ایمان و عوامل اقامهی دین است.
▪️شعائر حسینی علیهالسلام از مصادیق امتثال امر مودّت #اهلبیت رسولالله(صلوات الله علیهم اجمعین) است که آیه کریمه اجر رسالت را مودّت ایشان میداند:
💠«قُل لا أسئَلُکُم عَلَیه أجراً إلّا المَوَدّةَ فِی القُربَی»ـ
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim
🔻🔻🔻
🔺🔺🔺
◽️#تولّی و #تبرّی که اصلیترین شاخصهی #مودّت میباشد، در اقامهی #عزای_حسینی علیهالسلام تجلّی یافته است؛ چراکه از سویی عزادار خود را متعهّد به حفظ آرمانها و اهداف #سیدالشهدا_علیهالسلام و همچنین متعهّد به مبارزه با عوامل غربت و #شهادت ایشان میداند.
*از این رو دوستی و دشمنی خود را بر محور دین خدا تنظیم مینماید و از این جهت است که شعائر حسینی علیهالسلام ، شعائر الهی میگردند.
•از سوی دیگر کربلای اباعبدالله علیهالسلام جلوهگاه تمامی اسلام گشته است؛ به همین خاطرست که گفته میشود «الاسلامُ مُحمّدیّ الوجودِ حسینیُّ البقاءِ».
√بنابراین شعائر حسینی فی نفسه مقدّس و فریضه است؛ لکن تقدّس آن به جهت عظمت خداوند و جریان #ولایت او بر عالم و عالمیان میباشد. چون این شعائر موجب بسط ولایت الهی در جهان است، همگان موظّف به تعظیم آن هستند و روایات مملوّند از تأکید به #زیارت و #عزاداری برای سیدالشهدا علیهالسلام و بیان ثوابهای بیشمار برای آن.
👌🏼 جالب توجّه است که در خلال روایات، بسیار به ثواب زیارت اباعبدالله علیهالسلام پرداخته شده است؛ لکن یک زیارت است که علی الظاهر پاداشی برای آن مطرح نشده، بلکه سیاق آن نشان از نوعی وظیفه دارد.
**توضیح آنکه تنها زیارت در روز #اربعین اباعبدالله علیهالسلام است که به عنوان علامت شیعه #اهلبیت علیهمالسلام اعلام شده است. چنین بیانی گویا میخواهد وظیفهای را تعیین فرماید که عیار صدق مدّعیان باشد و معیار صفبندی آخرالزمانیان.
▫️ امام حسن عسکری علیهالسلام میفرمایند:
🔅«عَلاماتُ المؤمنِ خَمسٌ: صَلَواتُ إحدي و خَمسينَ، و زيارةُ الأربعينَ، و التَّخَتُّم بِاليَمينِ، و تَعفيرُ الجبین، و الجَهْرُ بِبسم اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ» «نشانههاي مؤمن پنج چيز است: اوّل: نماز پنجاه و يك ركعت (واجب و نافله در طول شبانه روز) دوّم: زيارة اربعين سوّم: انگشتر در دست راست نمودن، چهارم: پيشاني بر خاك گذاردن، پنجم: بلند گفتن بسم الله الرّحمن الرّحيم در نمازها».
✨این زیارت در واقع بزرگداشت یومالله اربعین است؛ اربعینی که خود بزرگداشت واقعهی کربلا و تمامی آرمانهای آسمانی آن میباشد.
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
*پرونده ویژه #اربعین
#زیارت_اربعین در روایات:
📍 #زیارت در روز اربعین از جمله زیارتهایی است که دارای #زیارتنامه مأثور میباشد؛ و این نشان از اوج اهتمام معصومین علیهمالسلام به این زیارت دارد.
√ آنچه از معارف در این زیارتنامه گنجانیده شده، به مثابه مرامنامه ای است که زائر با #سیدالشهدا_علیهالسلام در میان میگذارد و بر آن اساس عهد و بیعت میسپارد.
◽️اصلیترین روایتی که دالّ بر مطلوبیّت زیارت اربعین می باشد، فرمایش امام حسن عسکری علیهالسلام است که در ضمن احصاء نشانههای مؤمن (=شیعه راستین)، زیارت اربعین را بهعنوان یکی از آنها معرّفی میفرمایند.
**مقصود از عبارت «زیارت اربعین» نه دیدار چهل مؤمن است و نه چیز دیگر؛ بلکه تنها زیارت سیدالشهدا علیه السلام در روز اربعین را توصیه میکند؛ چراکه الف و لام بر سر کلمهی اربعین (الأربعین) نشان از معهود بودن آن نزد مردم و اشاره به زیارت خاصّی که مورد تصدیق و آشنای مومنین است دارد.
✔️اینکه زیارت اربعین در کنار نمازهای واجب و مستحبّ قرار گرفته، میتواند حاکی از معانی والایی باشد.
• همانطور که آیتالله جوادی آملی معتقدند که این همنشینی دلالت دارد بر تعیین ستون دین و ستون #ولایت.
همانگونه که #نماز بهعنوان #ستون_دین معرّفی و توصیه شده است، زیارت اربعین نیز به عنوان ستون ولایت مورد تاکید میباشد.
√آنچه مرز بین ایمان و کفر است، نماز میباشد و آنچه مرز گردن نهادن به #ولایت الهی یا ولایت #طاغوت میباشد نیز زیارت اربعین است؛ چراکه بزرگداشت واقعهی #کربلا در روز اربعین به واقع زنده نگه داشتن واقعهای است که در آن تمامی اسلام در برابر تمامی کفر حضور مییابد و تجلّی تامّ مصاف همیشگی #جبهه_حق و جبههی باطل میگردد.
🔘 حضور در دایرهی ولایت الهی، نه تنها #تولّی اولیای حق را میطلبد؛ بلکه همواره #تبرّی از ولایت طاغوت را نیز باید به همراه داشته باشد و این مهم با زنده نگاه داشتن یاد غربت و #شهادت مظلومانهی #امام_حسین علیهالسلام و اقامهی عزا برای حضرتش انجام گرفته است.
▪️اینکه حضرت رضا علیهالسلام به ابن شبیب میفرماید که همواره بر حسین علیهالسلام اشک بریزد، و در حین این ذکر و اشک، آرزوی همراهی با حضرتش و #شهدای_کربلا را بنماید («فَقُل مَتی مَا ذَکَرتَه: یا لَیتَنی کُنتُ مَعَهُم فَأفوزَ فَوزاً عَظیماً») یک تعلیم مکتبی است و نه صرف یک آرزو.
🌴 آنکه قلبش آرزوی حضور در جرگهی #یاران_عاشورایی سیدالشهدا علیهالسلام را دارد، اندیشهاش جدای از درس روضههای حضرتش نخواهد بود؛
و آنکه چون #اصحاب_حسین علیهالسلام بیندیشد، عملکردی شبیه ایشان خواهد یافت.
🔺این «اندیشه سازی از طریق دل» شاهکار منحصر به فرد سیدالشهدا علیه السلام است.
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
*گفتار چهارم: عبادت اجتماعی #زیارت پیاده
📍حرکت همگانی میلیونها انسان به سوی هدفی مشترک، فینفسه اعجابانگیز است؛ امّا اعجابانگیزتر خواهد بود وقتی که دریابیم عبادتی میلیونی در حال وقوع است، عبادتی با چندین بُعد و جهت.
◽️پیاده به زیارت رفتن را روایات ستوده و برای آن ثوابهای متعدّدی برشمردهاند.
√از این میان برخی پیرامون پیاده به حجّ رفتن هستند، برخی پیرامون سیره #اهلبیت علیهمالسلام در پیاده رهسپار حجّ شدن و برخی نیز زیارت پیاده #اباعبدالله_علیهالسلام را توصیه مینمایند.
🔺این مجموعه نشان از عبادت بودن، زیارت پیاده دارند.
🔘همچنین اندیشمندان اسلامی قاعدهای را بیان کردهاند مبنی بر آنکه 👈🏼پیاده به سوی عبادت رفتن، خود عبادت میباشد: «المشیُ الی العبادة عبادةٌ».
** لذا زیارت پیادهی حرم آل الله علیهمالسلام عبادت خداوند متعال است و مشمول ثواب خواهد بود.
• از سوی دیگر زیارت پیاده، همراه خود ملزوماتی دارد که به درجهی عبادی بودن آن میافزاید.
▪️توضیح آنکه پیاده سفر کردن، سختیها و مشقّتهای خاصّ خود را دارد؛ لکن زائری که به شوق رسیدن به مزور و محبوب این راه را طی میکند، سختیها را با اختیار و علاقه به جان میخرد. لذا هر گاه که سختی متوجّه او میشود، دل و فکر را متوجّه محبوبی میکند که به سویش رهسپار است و این ذکر مدام محبوب، زمینهی روشنایی قلب و همراهی عملی زائر پیاده با مزور را به ارمغان خواهد داشت؛ چراکه اصلیترین عاملی که انسانها را به ورطهی هلاکت میکشاند، غفلت از ولیّ و مولایش میباشد و ذکر، بهترین و موثّرترین راهبردی است که غفلت را میزداید.
به خصوص که این ذکری است که چندین روز تداوم دارد و به این دلیل حلاوت معیّت با ولیّ خدا در ذائقهها مینشیند و دیگر زندگی بدون ولیّ را تحمّل نخواهند کرد.
√ چنین ذکری ذاکر را از پستیهایی که مانع همراهی با مذکور است، رها خواهد کرد.
⚪️همانطور که حدیث شریف میفرماید:
🔅 «إنَّه لَيسَ عَمَلٌ أحَبَّ إلَى اللّه ِ تَعالى و لا أنجى لِعَبدٍ مِن كُلِّ سَيِّئَةٍ فِى الدُّنيا وَ الآخِرَةِ مِن ذِكرِ اللّه» «هیچ عملی نزد خداوند، محبوبتر و از بدیهای دنیا و آخرت، نجاتبخشتر از ذکر و یاد خدای متعال نیست».
🔘ذکر حقیقی دو شرط دارد:
√یکی #معرفت صحیح نسبت به مذکور
√ و دیگری توجّه به او و حضور او.
🔺هر دوی این شروط در زیارت پیاده #اربعین مشهود است.
¶ زائر با معرفت به شخصیّت ولیّ خدا که در راه تحقّق حکومت او در سراسر گیتی، خون قلب خود و عزیزانش را فدا نموده و اکنون نیز در هر قدم زائر همراه اوست؛ بلکه با دعوت خود ایشان است که به زیارتش بار مییابد.
⚜یاد و ذکر #سیدالشهدا_علیهالسلام همراهی توأمان عقل و عمل است. هم معارف و شناختهای انسان را افزون میکند و هم با روضههایش، قلب را مالامال از محبّت و شوق وفای به عهد مینماید.
✔️چنین است که هرگاه سخن از سیدالشهدا علیهالسلام در میان باشد، همّتها مضاعف گشته و موانع رسیدن به آرمانها رنگ میبازد و چنین ندا سر میدهد: «فَاَسئَلُ اللهَ الّذی أکرَمَنی بِمَعرِفَتِکُم وَ مَعرِفَةِ أولیائِکُم وَ رَزَقَنِی البَرائَةَ مِن أعدائِکُم أن یَجعَلَنی مَعَکُم فِی الدُّنیَا وَ الآخِرَةِ وَ أن یُثَبِّتَ لِی عِندَکُم قَدَمَ صِدقٍ فِی الدُّنیَا وَ الآخِرَةِ» ←تا معیّت با امام، روزی دنیا و آخرت او گردد.
وقتی میلیونها قلب، با هم در ذکر حسین علیهالسلام همنفس میشوند و عبادتی جمعی را شکل میدهند، امّتی حسینی شکل گرفته است که شبکهی ارتباطیشان بر محور ولیّ خدا قرار دارد.
•آحاد #امّت_حسینی علیهالسلام میدانند که به یکدیگر نیازمندند و باید یاریکنندهی هم در #جبهه_حق باشند.
#تواصی_به_صبر و #تواصی_به_حقّ، مهمترین ویژگی چنین جامعهای است. لذاست که نمونهی کوچکی از این همدلی و همجبههگی را در همایش زیارت پیاده اربعین بین انسانهایی با ملّیّتها و مذهبهای گوناگون نظارهگریم.
🏴امّت حسینی از آنجا که در ولیّ خویش محو میشوند –همانطور که اصحاب سیدالشهدا علیهمالسلام در او فانی شدند: «وَ عَلَی الارواحِ الّتی حَلَّت بِفِنائِکَ»- ارادهای جز ارادهی او در سر ندارند و خدمت به آرمانهای او را تنها راه سعادت مییابند؛ لذا از آسیبها و خطراتی که در کمین سایر جوامع است مانند مقامپرستیها، ثروتاندوزیها، حسادتها و بخلها و غیره، مبرّا خواهد بود.
🔹عبادت اجتماعی امّت حسینی در زیارت پیادهی اربعین از آنجاکه #تهذیب جمعی را به ارمغان میآورد، جامعه را مملو از #معنویّت خواهد کرد.
#ما_ملت_امام_حسینیم
• @shab_amaliat
• @bayad_ghavi_shavim