🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#ترجمه_سوره_آل_عمران
#صفحه۶۴
🌸 ۱۰۹_ و آنچه در آسمان و در زمین است، فقط در سیطره مالكیّت و فرمانروایی خداست، و همه امور به سوی او بازمیگردد.
🌸 ۱۱۰_ شما بهترین امتی هستید كه [برای اصلاح جوامع انسانی] پدیدار شدهاید، به كار شایسته فرمان میدهید و از كار ناپسند بازمیدارید، و [از روی تحقیق و معرفت و صدق و اخلاص] به خدا ایمان میآورید. و اگر اهل كتاب ایمان میآوردند قطعاً برای آنان بهتر بود؛ برخی از آنان مؤمن [به قرآن و پیامبرند] و بیشترشان بدكار و نافرمانند.
🌸 ۱۱۱_ هرگز به شما جز آزاری اندك نمیرسانند، و اگر با شما بجنگند [شكست میخورند و] به شما پشت كرده [فرار میكنند] آن گاه [از جانب دیگران] یاری نمی شوند.
🌸 ۱۱۲_ هر زمان و هر كجا یافت شوند، [داغِ] خواری و ذلت بر آنان زده شده، مگر [آنكه] به ریسمانی از جانب خدا [كه ایمان به قرآن و نبوّت پیامبر است] و یا ریسمانی از سوی مردمِ [مؤمن كه پذیرش ذمه و شرایط آن است، چنگ زنند] و به سبب خشم خدا دچار سقوط معنوی شدند و [داغِ] بینوایی و بدبختی بر آنان زده شد. این بدان سبب است كه آنان همواره به آیات خدا كفر میورزیدند و پیامبران را ظالمانه میكشتند، و این [كفرورزی و كشتن پیامبران] به سبب این است كه [خدا را] نافرمانی نمودند و همواره [از حدود الهی] تجاوز میكردند.
🌸 ۱۱۳_ [همه اهل كتاب] یكسان نیستند، از اهل كتاب گروهی درستكار [و رعایت كننده حقّ خدا و مردم] هستند، آیات خدا را در ساعاتی از شب میخوانند و [به پیشگاه حق از روی تواضع و فروتنی] سجده میكنند.
🌸 ۱۱۴_ [در سایه قرآن و نبوّت پیامبر] به خدا و روز قیامت ایمان میآورند و به كار شایسته فرمان میدهند، و از كار ناپسند بازمیدارند و در كارهای خیر میشتابند؛ و اینان از شایستگانند.
🌸 ۱۱۵_ و هر كار خیری انجام دهند، هرگز درباره آن مورد ناسپاسی قرار نخواهند گرفت؛ و خدا به تقواپیشگان داناست.
@beytolamir110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🥀یوم الترویه، روز حرکت کاروان سیدالشهدا از مکه به سمت کربلا
ديدم كه حاجيان منا لنگ می زدند
شيطان پرست ها به خدا سنگ می زدند
حالا كه می روی سفری پرخطر حسين
پس لااقل سه ساله ی خود را مبر حسين
وحید قاسمی
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#سلام_بر_امام_حسین_ع_و_اصحابش
@beytolamir110
❇️⚜❇️⚜❇️⚜
❇️⚜
#معرفت_حضرت_قرآن
#فضائل_حضرت_قرآن
⚜#فضیلت حضرت قرآن :«#احسن_الحديث»
❇️یکی از فضائل حضرت قرآن، «#حدیث» بودن آن است:
✨تِلْكَ آيَاتُ اللَّهِ نَتْلُوهَا عَلَيْكَ بِالْحَقِّ فَبِأَيِّ حَدِيثٍ بَعْدَ اللَّهِ وَ آيَاتِهِ يُؤْمِنُون
(سور جاثیه،آیه ۶)
❇️حضرت قرآن نه تنها «حدیث» است، بلکه «احسن الحدیث» نیز می باشد:
✨اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ
(سوره زمر، آيه ۲۳)
🔷حدیث از نظر اصطلاحی به معنای «کلام» است.
🔹از نظر لغوی از ریشه «حَدث» به معنای «شیء جدید» است، امری که بعد از عدم، به وجود آمده است.
🔹از آنجا که در کلام نیز ، سخنی پس از سخن دیگر، بعد از عدم آن، به وجود می آید، به آن اطلاق «حدیث» می شود.
🎗الْحَدَثُ: هو كون الشيء لم يكن
🎗الْحَدِيثُ من هذا، لأنّه كلام يحدث منه الشيء بعد الشي
🎗الحديث: ما يرادف الكلام، و سمي به لتجدده و حدوثه شيئا فشيئا
📗مجمع البحرین ج٢، ص ۲۴۵
📗التحقيق في كلمات القرآن الكريم ؛ ج۲ ؛ ص۱۷۶
🔸بنابراین به هر امر جدیدی که نقل، روایت و ذکر شود، «حدیث» اطلاق می شود.
حضرت قرآن نه تنها «حدیث» است، بلکه «احسن الحدیث» نیز می باشد:
✨اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ
(سوره زمر، آيه ۲۳)
🔸حضرت قرآن،حدیث به معنا الاتم است ، بدین معنا که تمام کلام است و همواره الی یوم القیامه جدید خواهد بود.
🔸به علاوه حضرت قرآن نه تنها «حدیث» است، بلکه «اصدق الحدیث» نیز می باشد، همان طور که حضرت صدیق الاکبر (علیه السلام) در شرح آیه زیر فرموده اند:
✨و َمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثًا
(سوره نساء،آیه ۸۷)
💫و اعلموا انّ هذا القرآن.. المحدّث الذّی لا یکذِب
📗نهج البلاغه، خطبه ۱۷۴
📗بحارالانوار، ج ۸۹،ص ۲۴
@beytolamir110
💠 شرح فضیلت «#احسن_الحدیث» بودن حضرت قرآن.
🖌«#اَحسن» ،صفت مشبهه از ریشه «حسن» می باشد. «حُسن» ،«حَسَنه» و «احسان» که همگی از یک ریشه هستند، به چیزی اطلاق می شود که فوق عدل بوده، باعث سرور و بهجت و رغبت در انسان گردد.
🎗الْحُسْنُ: عبارة عن كلّ مبهج مرغوب فيه
🎗الْحَسَنَةُ يعبّر عنها عن كلّ ما يسرّ من نعمة تنال الإنسان
🎗فالإحسان فوق العدل
📗مفردات ألفاظ القرآن ؛ ص۲۳۵
🔷«احسن» الحدیث بودن ، یعنی حدیث و کلامی که بر تمام ترین وجه سبب بهجت، سرور و رغبت در نفس انسان می شود.
✅به همین جهت است که رسول مکرم اسلام (صلی الله علیه و اله و سلم) تنها و تمام «احسن الحدیث» را ، کتاب الله قرآن معرفی می کند:
عن جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ: أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) قَالَ فِي خُطْبَتِهِ:
💫 إِنَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابُ اللَّه
📗الأمالي (للطوسي) ؛ النص ؛ ص۳۳۷
📗بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج۲ ؛ ص۳۰۱
🔷یکی دیگر از دلایل «احسن الحدیث» نامیده شدن حضرت قرآن، «تمام حق» بودن آن است، چرا که حضرت معدن الحق امیرالمومنین (علیه السلام)، در هنگام فِتن و شبهات جهت تشخیص دین و کلام حق، تمام حق را «احسن الحدیث» معرفی کرده اند:
💫يَا أَخَا هَمْدَان ...إِنَّ دِينَ اللَّهِ لَا يُعْرَفُ بِالرِّجَالِ بَلْ بِآيَةِ الْحَقِ فَاعْرِفِ الْحَقَّ تَعْرِفْ أَهْلَهُ
💫يَا حَارِثُ إِنَّ الْحَقَّ أَحْسَنُ الْحَدِيثِ..
📗الأمالي (للمفيد) ؛ النص ؛ ص۵
✅از آنجا که حضرت قرآن، «احسن الحدیث» است ، در زمان اظهار آراء مشتبه و کَلم مختلفه رجال، جهت تشخیص دین الله ، باید حضرت قرآن را شناخت، چرا که «حق»، همان «احسن الحدیث» است و با شناخت آن می توان «اهل حق» را شناخت.
✅به همین جهت است که در آیه ۲۳ سوره زمر، فضیلت «احسن الحدیث» بودن حضرت قرآن، سببی برای «هدایت» معرفی شده است ، اما تنها کسانی از این فضیلت می توانند بهره برده و هدایت شوند که به مقام «خشیت ربّ» رسیده باشند.
🔸مقام خشیت نیز تنها مخصوص علماء است:
✨إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ
(سوره فاطر، آیه ۲۸)
🔰یعنی کسانی که حامل علم باشند، می توانند از فضیلت احسن الحدیث بودن حضرت قرآن بهره برده و در هنگام فتن و ظلمات در آخرالزمان به سوی حق،هدایت شوند:
✨اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ ذَلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ
(سوره زمر،آیه ۲۳)
✅به همین دلیل است که حضرت عیبة علم الله ،امیرالمومنین (علیه السلام) در یکی از خطبات خود امر به تعّلم القرآن یعنی حمل علم القرآن ،فرموده اند:
💫وَ تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ أَحْسَنُ الْحَدِيثِ وَ تَفَقَّهُوا فِيهِ فَإِنَّهُ رَبِيعُ الْقُلُوبِ ..
📗نهج البلاغه،خطبه ۱۱۰
@beytolamir110
❇️⚜❇️⚜
❇️⚜❇️⚜❇️⚜
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#ترجمه_سوره_آل_عمران
#صفحه۶۵
🌸 ۱۱۶_ قطعاً كسانی كه كافر شدند، هرگز اموال و اولادشان چیزی از [عذاب] خدا را از آنان دفع نخواهد كرد؛ و آنان اهل آتشند و در آنجاودانهاند.
🌸 ۱۱۷_ داستان آنچه [كافران] در این زندگی دنیا انفاق میكنند، مانند بادی آمیخته با سرمایی سخت است كه [به عنوان مجازات] به كشتزار قومی كه بر خود ستم كردهاند برسد و آن را نابود كند؛ و خدا به آنان ستم نكرده است، ولی آنان به خویشتن ستم میورزند.
🌸 ۱۱۸_ ای اهل ایمان! از غیر خودتان برای خود محرم راز نگیرید؛ آنان از هیچ توطئه و فسادی درباره شما كوتاهی نمیكنند؛ شدت گرفتاری و رنج و زیان شما را دوست دارند؛ تحقیقاً دشمنی [با اسلام و مسلمانان] از لابلای سخنانشان پدیدار است و آنچه سینههایشان [از كینه و نفرت] پنهان میدارد بزرگتر است. ما نشانهها [یِ دشمنی و كینه آنان] را اگر میاندیشید برای شما روشن ساختیم.
🌸 ۱۱۹_ آگاه باشید! این شمایید كه آنان را دوست دارید، و آنان شما را دوست ندارند. و شما به همه كتابها [یِ آسمانی] ایمان دارید [ولی آنان ایمان ندارند]. و چون با شما دیدار كنند میگویند: ایمان آوردیم. و زمانی كه با یكدیگر خلوت نمایند از شدت خشمی كه بر شما دارند، سر انگشتان خود را میگزند. بگو: به خشمتان بمیرید. یقیناً خدا به آنچه در سینههاست، داناست.
🌸 ۱۲۰_ اگر به شما خیر و سودی [چون پیروزی و غنیمت] رسد، آنان را بدحال [و دلتنگ] میكند، و اگر بدی و زیانی [چون حادثه تلخی] رسد به سبب آن خوشحال میشوند؛ و اگر شكیبایی ورزید و پرهیزكاری كنید، نیرنگشان هیچ زیانی به شما نمیرساند؛ مسلماً خدا به آنچه انجام میدهند احاطه دارد.
🌸 ۱۲۱_ و [یاد كن] زمانی كه صبحگاهان [برای جنگ احد] از میان خانوادهات بیرون آمدی تا مؤمنان را برای جنگیدن در سنگرهای نظامی جای دهی؛ و خدا شنوا [یِ به گفتهها] و دانا [یِ به نیّتها] ست.
@beytolamir110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸