❇️⚜❇️⚜❇️⚜
❇️⚜
#معرفت_حضرت_قرآن
#فضائل_حضرت_قرآن
⚜#فضیلت حضرت قرآن :«#احسن_الحديث»
❇️یکی از فضائل حضرت قرآن، «#حدیث» بودن آن است:
✨تِلْكَ آيَاتُ اللَّهِ نَتْلُوهَا عَلَيْكَ بِالْحَقِّ فَبِأَيِّ حَدِيثٍ بَعْدَ اللَّهِ وَ آيَاتِهِ يُؤْمِنُون
(سور جاثیه،آیه ۶)
❇️حضرت قرآن نه تنها «حدیث» است، بلکه «احسن الحدیث» نیز می باشد:
✨اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ
(سوره زمر، آيه ۲۳)
🔷حدیث از نظر اصطلاحی به معنای «کلام» است.
🔹از نظر لغوی از ریشه «حَدث» به معنای «شیء جدید» است، امری که بعد از عدم، به وجود آمده است.
🔹از آنجا که در کلام نیز ، سخنی پس از سخن دیگر، بعد از عدم آن، به وجود می آید، به آن اطلاق «حدیث» می شود.
🎗الْحَدَثُ: هو كون الشيء لم يكن
🎗الْحَدِيثُ من هذا، لأنّه كلام يحدث منه الشيء بعد الشي
🎗الحديث: ما يرادف الكلام، و سمي به لتجدده و حدوثه شيئا فشيئا
📗مجمع البحرین ج٢، ص ۲۴۵
📗التحقيق في كلمات القرآن الكريم ؛ ج۲ ؛ ص۱۷۶
🔸بنابراین به هر امر جدیدی که نقل، روایت و ذکر شود، «حدیث» اطلاق می شود.
حضرت قرآن نه تنها «حدیث» است، بلکه «احسن الحدیث» نیز می باشد:
✨اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ
(سوره زمر، آيه ۲۳)
🔸حضرت قرآن،حدیث به معنا الاتم است ، بدین معنا که تمام کلام است و همواره الی یوم القیامه جدید خواهد بود.
🔸به علاوه حضرت قرآن نه تنها «حدیث» است، بلکه «اصدق الحدیث» نیز می باشد، همان طور که حضرت صدیق الاکبر (علیه السلام) در شرح آیه زیر فرموده اند:
✨و َمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثًا
(سوره نساء،آیه ۸۷)
💫و اعلموا انّ هذا القرآن.. المحدّث الذّی لا یکذِب
📗نهج البلاغه، خطبه ۱۷۴
📗بحارالانوار، ج ۸۹،ص ۲۴
@beytolamir110
💠 شرح فضیلت «#احسن_الحدیث» بودن حضرت قرآن.
🖌«#اَحسن» ،صفت مشبهه از ریشه «حسن» می باشد. «حُسن» ،«حَسَنه» و «احسان» که همگی از یک ریشه هستند، به چیزی اطلاق می شود که فوق عدل بوده، باعث سرور و بهجت و رغبت در انسان گردد.
🎗الْحُسْنُ: عبارة عن كلّ مبهج مرغوب فيه
🎗الْحَسَنَةُ يعبّر عنها عن كلّ ما يسرّ من نعمة تنال الإنسان
🎗فالإحسان فوق العدل
📗مفردات ألفاظ القرآن ؛ ص۲۳۵
🔷«احسن» الحدیث بودن ، یعنی حدیث و کلامی که بر تمام ترین وجه سبب بهجت، سرور و رغبت در نفس انسان می شود.
✅به همین جهت است که رسول مکرم اسلام (صلی الله علیه و اله و سلم) تنها و تمام «احسن الحدیث» را ، کتاب الله قرآن معرفی می کند:
عن جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ: أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) قَالَ فِي خُطْبَتِهِ:
💫 إِنَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابُ اللَّه
📗الأمالي (للطوسي) ؛ النص ؛ ص۳۳۷
📗بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج۲ ؛ ص۳۰۱
🔷یکی دیگر از دلایل «احسن الحدیث» نامیده شدن حضرت قرآن، «تمام حق» بودن آن است، چرا که حضرت معدن الحق امیرالمومنین (علیه السلام)، در هنگام فِتن و شبهات جهت تشخیص دین و کلام حق، تمام حق را «احسن الحدیث» معرفی کرده اند:
💫يَا أَخَا هَمْدَان ...إِنَّ دِينَ اللَّهِ لَا يُعْرَفُ بِالرِّجَالِ بَلْ بِآيَةِ الْحَقِ فَاعْرِفِ الْحَقَّ تَعْرِفْ أَهْلَهُ
💫يَا حَارِثُ إِنَّ الْحَقَّ أَحْسَنُ الْحَدِيثِ..
📗الأمالي (للمفيد) ؛ النص ؛ ص۵
✅از آنجا که حضرت قرآن، «احسن الحدیث» است ، در زمان اظهار آراء مشتبه و کَلم مختلفه رجال، جهت تشخیص دین الله ، باید حضرت قرآن را شناخت، چرا که «حق»، همان «احسن الحدیث» است و با شناخت آن می توان «اهل حق» را شناخت.
✅به همین جهت است که در آیه ۲۳ سوره زمر، فضیلت «احسن الحدیث» بودن حضرت قرآن، سببی برای «هدایت» معرفی شده است ، اما تنها کسانی از این فضیلت می توانند بهره برده و هدایت شوند که به مقام «خشیت ربّ» رسیده باشند.
🔸مقام خشیت نیز تنها مخصوص علماء است:
✨إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ
(سوره فاطر، آیه ۲۸)
🔰یعنی کسانی که حامل علم باشند، می توانند از فضیلت احسن الحدیث بودن حضرت قرآن بهره برده و در هنگام فتن و ظلمات در آخرالزمان به سوی حق،هدایت شوند:
✨اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ ذَلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ
(سوره زمر،آیه ۲۳)
✅به همین دلیل است که حضرت عیبة علم الله ،امیرالمومنین (علیه السلام) در یکی از خطبات خود امر به تعّلم القرآن یعنی حمل علم القرآن ،فرموده اند:
💫وَ تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ أَحْسَنُ الْحَدِيثِ وَ تَفَقَّهُوا فِيهِ فَإِنَّهُ رَبِيعُ الْقُلُوبِ ..
📗نهج البلاغه،خطبه ۱۱۰
@beytolamir110
❇️⚜❇️⚜
❇️⚜❇️⚜❇️⚜
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#ترجمه_سوره_آل_عمران
#صفحه۶۵
🌸 ۱۱۶_ قطعاً كسانی كه كافر شدند، هرگز اموال و اولادشان چیزی از [عذاب] خدا را از آنان دفع نخواهد كرد؛ و آنان اهل آتشند و در آنجاودانهاند.
🌸 ۱۱۷_ داستان آنچه [كافران] در این زندگی دنیا انفاق میكنند، مانند بادی آمیخته با سرمایی سخت است كه [به عنوان مجازات] به كشتزار قومی كه بر خود ستم كردهاند برسد و آن را نابود كند؛ و خدا به آنان ستم نكرده است، ولی آنان به خویشتن ستم میورزند.
🌸 ۱۱۸_ ای اهل ایمان! از غیر خودتان برای خود محرم راز نگیرید؛ آنان از هیچ توطئه و فسادی درباره شما كوتاهی نمیكنند؛ شدت گرفتاری و رنج و زیان شما را دوست دارند؛ تحقیقاً دشمنی [با اسلام و مسلمانان] از لابلای سخنانشان پدیدار است و آنچه سینههایشان [از كینه و نفرت] پنهان میدارد بزرگتر است. ما نشانهها [یِ دشمنی و كینه آنان] را اگر میاندیشید برای شما روشن ساختیم.
🌸 ۱۱۹_ آگاه باشید! این شمایید كه آنان را دوست دارید، و آنان شما را دوست ندارند. و شما به همه كتابها [یِ آسمانی] ایمان دارید [ولی آنان ایمان ندارند]. و چون با شما دیدار كنند میگویند: ایمان آوردیم. و زمانی كه با یكدیگر خلوت نمایند از شدت خشمی كه بر شما دارند، سر انگشتان خود را میگزند. بگو: به خشمتان بمیرید. یقیناً خدا به آنچه در سینههاست، داناست.
🌸 ۱۲۰_ اگر به شما خیر و سودی [چون پیروزی و غنیمت] رسد، آنان را بدحال [و دلتنگ] میكند، و اگر بدی و زیانی [چون حادثه تلخی] رسد به سبب آن خوشحال میشوند؛ و اگر شكیبایی ورزید و پرهیزكاری كنید، نیرنگشان هیچ زیانی به شما نمیرساند؛ مسلماً خدا به آنچه انجام میدهند احاطه دارد.
🌸 ۱۲۱_ و [یاد كن] زمانی كه صبحگاهان [برای جنگ احد] از میان خانوادهات بیرون آمدی تا مؤمنان را برای جنگیدن در سنگرهای نظامی جای دهی؛ و خدا شنوا [یِ به گفتهها] و دانا [یِ به نیّتها] ست.
@beytolamir110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌟روز #عرفه:
1_غسل قبل از زمان زوال و غروب آفتاب
2_زیارت امام حسین علیه السلام
3_دو رکعت نماز و اقرار به گناهان و توبه
4_روزه (برای کسی که زمان دعا ضعف پیدا نکند)
5_تسبیحات عشر
6_سوره توحید و آیت الکرسی و صلوات هرکدام 100 مرتبه
7_دعای ام داوود
8_دعای امام حسین علیه السلام در روز عرفه
9_دعای (یا ربَّ اِنَّ ذُنُوبی لا تَضُرُّک..)
♦️توصیه مهم رهبرمعظم انقلاب درباره عرفه و اهمیت آن
@beytolamir110
💠رهبر انقلاب: لحظه لحظه از ظهر عرفه تا غروب مثل اکسیر حائز اهمیت است.
🔹رهبر انقلاب:
امسال، حجّ بیتِ معظّم در دسترس نیست ولی توجّه به ربّالبیت و ذکر و خشوع و تضرّع و استغفار در دسترس است؛ حضور در عرفات میسّر نیست امّا دعا و مناجاتِ معرفتافزا در روز عرفه میسّر است؛ رَمی شیطان در منیٰ ممکن نیست امّا دفع و طرد شیاطین قدرتطلب در همه جا ممکن است. ۱۴۰۰/۴/۲۶
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی:
🔸 در عرفه یک مراسم رسمی است به نام #دعای_عرفه این دعا باید بیرون دروازه مکه و حرم باشد، کسانی که مهمانان خدای سبحان هستند، از قبل باید بیرون بروند، ناله کنند، لابه کنند، ضجه کنند، تطهیر بشوند تا اجازه ورود بگیرند.
🔹 این «دعای عرفه» به منزله اذن دخول حرم مطهر است، کسی که وارد سرزمین احرام شد عمره بست و عمره اش تمام شد، بخواهد حاجی راستین و واقعی بشود باید از حرم بیرون برود. 🔹جریان #عرفات خارج از منطقه حرم است، از حرم بیرون است وقتی آنجا ماند و ناله کرد و لابه کرد و آن دعای معروف را خواند آنگاه واجد شرط ورود به حرم می شود، وارد منا می شود، آنجا تمام زیبایی های ظاهری خود را به پای دوست فنا میکند، موی سر را می تراشد و با قربانی کردن و رمی جمرات کردن می تواند از جامه احرام به در آید، آنگاه به او اجازه می دهند که وارد خانه خدا بشود، محدوده مکه و کعبه و زیارت کند، طواف کند به نام «طواف حج»
🔸 برای ما که خارج از محدوده حرم و حج هستم، اگر بخواهیم «الی الله» متقرّب بشویم باید این دعا را داشته باشیم، این دعا به منزله #اذن_دخول_حرم_توحید است.
@beytolamir110