eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
711 ویدیو
598 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
💢چهره نظامی ایران در دو صحنه: مشتری بی‌عقل دیروز و حریف بی‌رقیب امروز 🛍حتما شما هم تجربه خرید با کودکان را دارید. وقتی با آن‌ها وارد مغازه‌ای می‌شوید با همان سادگی کودکی‌شان هرچه را می‌بینند می‌خواهند و البته شما هم با ترفندهای مختلف جلوی خریدهای اضافه را می‌گیرید و پول‌تان را نگه می‌دارید. تاریخ را که می‌خوانیم حس می‌کنیم وقتی پای معاملات نظامی با بیگانگان می‌رفته، حالش حال همان کودکی بوده که وارد مغازه‌ای شده و هرچه می‌بیند می‌خواهد با این تفاوت که متأسفانه پول هم دست همان کودک بوده و سرمایه را به باد می‌داده است. خریدهای غیرعاقلانه محمدرضا پهلوی در زمینه امری آشکار بوده که واکنش‌های منفی فراوانی را حتی در اطرافیانش برانگیخته به گونه‌ای که حتی هم نتوانسته نگرانی خود را از این بابت پنهان کند. اسدالله علم در این باره می‌گوید: 🖋«52/3/17 صبح زود سفیر انگلیس دیدنم آمد که مطلبی را که وزیر خارجه می‌خواهد با شاهنشاه صحبت کند به من بگوید... در آخر ملاقات گفت می‌خواهم یک حرف به تو بزنم و آن این است که با آن‌که کشور من و دولت من و نخست‌وزیر من همه میل دارند این معامله تمام شده و [آن‌ها را] زودتر تحویل بدهند، چون برای مردم ما کار پیدا می‌شود و برای خزانه ما پول، ولی من ترس دارم که هشتصد تانک به این بزرگی بار سنگینی بر دوش شما بگذارد... و این مسئله مآلا روابط بین ما را که حالا در نهایت خوبی است به هم بزند.»(مقاله انتقادات یک دیکتاتور از دیکتاتوری(نقدی بر خاطرات اسدالله علم)، فصلنامه پانزده خرداد، ص226 ، شماره 28 ) ✳️امروز بیش از چهار دهه از این مکالمه گذشته است و دست آن کودک از منابع مالی و نظامی کوتاه شده و فرماندهی کل قوا به شخصیتی برجسته و متفکر سپرده شده است. نتیجه را هم می‌بینیم، چهره نظامی ایران از خریداری نابخرد و ناتوان به شخصیتی مستقل و قدرت‌مند تغییر کرده که برای دفاع از کشورش نه تنها نیازی به خریدهای بیهوده ندارد بلکه خود توان ساقط کردن پیشرفته‌ترین هواپیماها و پهپادهای آمریکایی را دارد به گونه‌ای که مسؤولین آمریکایی جرأت کوچک‌ترین پاسخ‌گویی را هم ندارند. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴شریعتی و جنجال‌های پس از مرگ 🔻جنجال‌های #دکتر_شریعتی حتی پس از فوت او نیز ادامه داشت. آن‌قدر که افرادی همچون #شهید_مطهری و #مهندس_بازرگان را وادار کرد دور هم بنشینند و فکری بکنند تا جلوی افزایش «جنجال و اتلاف وقت طبقات مختلف و انصراف آن‌ها از مسائل اساسی و حیاتی» را بگیرند و از بهره‌برداری هرچه بیش‌تر «افراد و دستگاه‌های مغرض» پیشگیری کنند. 📜متن نامه آقای بازرگان و شهید مطهری در تصویر قابل مشاهده است اما سؤالی که #نوشریعتی‌ها به ویژه فرزندان ایشان باید پاسخ دهند این است که آیا فعالیت‌های آقای شریعتی در آن زمان به نفع نهضت بود؟ یا تفرقه‌افکنی و طرح تز استعماری «اسلام منهای روحانیت» علیه رهبران نهضت آبی بود که توسط ایشان در آسیاب رژیم ریخته شد؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
معرفی و بررسی کتاب روزگار قائم مقامی.pdf
563K
🗞معرفی کتاب «روزگار قائم مقامی» در کیهان فرهنگی «روزگار قائم مقامی» اثری که خبر پیش از انتشار آن بازتاب‌هایی در رسانه‌های مختلف داشت: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/499 کیهان فرهنگی نیز در شماره 385-384 خود به قلم رمضانعلی ابراهیم‌زاده گرجی این کتاب را معرفی نمود. او در یادداشت خود ضمن برشمردن غائله‌های مختلف ابتدای انقلاب اسلامی همچون: اعلام جنگ مسلحانه سازمان مجاهدین، شورش‌های کور مسلحانه چپ‌گرایان در ترکمن صحرا، تحرکات تجزیه‌طلبان، طغیان اولین #رئیس‌جمهور بعد از انقلاب و...؛ نشان و رد پای برخی از جریانات یاد شده در #فتنه_قائم_مقامی آقای منتظری را قابل رؤیت دانست و این نشانه‌ها را به استناد کتاب «روزگار قائم مقامی» پی گرفت. نویسنده در این یادداشت، با مقایسه سیره امام خمینی قدس سره و رویکرد و رفتار آقای منتظری، فرض نفوذپذیری امام را رد نموده و در مقابل ساده‌انگاری و تأثیرپذیری آقای منتظری از جریاناتی همچون سازمان مجاهدین خلق و نهضت آزادی را اثبات نمود. 🖋متن یادداشت معرفی «روزگار قائم مقامی» جهت مطالعه مخاطبین محترم ضمیمه شده است. 📚روزگار قائم مقامی؛ به زودی در بازار نشر. ◀️راه‌های تهیه کتاب: تهران، خيابان ديباجي جنوبي، خيابان شهيد تسليمي، كوچه زاور، كوچه گل، كوچه دادآفرين، پلاك ۶ ☎️ 021-22579192-5 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢آیا حسن روحانی باید عزل شود؟! 🔻به مناسبت سال‌روز عزل بنی‌صدر 🎙آقای #حسن_روحانی در زمان نمایندگی خود در مجلس شورای اسلامی؛ یکی از سخنرانان جلسه عدم کفایت ابوالحسن بنی‌صدر بود. او در نطق خود گفت عزل بنی‌صدر نیازی به رأی‌گیری ندارد چراکه وی توطئه‌گر است و خود به خود منعزل است. ◀️شاید آقای روحانی در آن سال تصور نمی‌کرد چند دهه بعد خود بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زند اما او به این منصب رسید و البته تاریخ هیچ‌گاه فراموش نخواهد شد و باید دید، او که توطئه‌گری را موجب عدم مشروعیت و انعزال رئیس‌جمهور می‌دانست، امروز چه نظری دارد. آیا وضعیت اقتصادی اسف‌بار فعلی یک امر تصادفی است یا ناشی از توطئه‌گری #نفوذی‌های_داخلی؟ آیا تحریف خط امام با چاپ آثاری همچون #الف_لام_خمینی و تقدیر از آن توسط دولت اتفاقی است یا توطئه‌ای آشکار؟‌ 🔆گوشه‌ای از روشن‌گری‌های حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در رابطه با یکی از توطئه‌های دولت اعتدال را با هم می‌خوانیم: «یکی از توطئه‌های دولت خراصون این است که خط و راه امام را به طور کلی از یادها حذف کند، راه ایشان را به بن بست بکشاند، فکرها و اندیشه‌ها را بر خلاف آنچه که امام در جامعه حاکم کند، منحرف سازد. اگر امام به این ملت آگاهی بخشیده است، این آگاهی بایستی از مردم گرفته شود! اگر ملت را شجاع، باغیرت و با شهامت بار آورده است، مردم را به بی‌غیرتی و بی‌تفاوتی بکشاند زیرا به غیر از راهی برای استیلاء و حکومت سیاست فریبنده بند و بست، تسلیم و سازش ندارد. »(نشست تحریف ظالمانه 1398/3/11) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شهید مطهری.pdf
97.3K
⁉️میدان انقلاب یا کوچه شریعتی؟! 🔆گاهی اوقات می‌شود که در گرمای تابستان و شهری غریب دنبال جایی می‌گردی و از اهالی شهر می‌پرسی اما آدرس غلط می‌دهند و مدت‌ها به زحمت می‌افتی و به کارت هم نمی‌رسی. حکایت آدرس دادن‌های امروز برخی بزرگان نیز همین است. شخصیت‌های متعهد و #انقلابی که بعضا به خاطر حبّ و بغض‌ها یا نشناختن جریانات #آدرس_غلط می‌دهند و بسیاری را به اشتباه می‌اندازند. ◀️یکم تیر؛ شبکه سه برنامه « #میدان_انقلاب » میزبان جناب آقای #روح‌الله_حسینیان بود و متأسفانه ایشان در آن برنامه به جانبداری از آقای دکتر شریعتی پرداختند و به جای آن‌که مخاطبان خود را در میدان انقلاب جمع کنند آن‌ها را به کوچه دکتر شریعتی حواله دادند. در این میان مراجعه به اندیشه‌های دانشمند شهید؛ #آیت‌الله_مطهری که مرحوم امام قدس سره «آثار قلم و زبان‌شان را بی‌استثناء آموزنده و روان‌بخش» دانستند؛ بسیاری از نکات را روشن می‌کند. ایشان در نامه خود به امام خمینی قدس سره نوشتند: «به خدا اگر روزی مصلحت اقتضا کند که اندیشه‌های این شخص(شریعتی) حلاجی شود و ریشه‌هایش به دست آید و با اندیشه‌های اصیل اسلامی مقایسه شود صدها مطلب بدست می‌آید که بر #ضد_اصول_اسلامی است و به علاوه بی پایگی آن‌ها روشن می‌شود.» 📜متن کامل نامه شهید مطهری به امام قدس سره را در اختیار مخاطبان محترم قرار می‌دهیم. امید است که با بصیرت و موقع‌شناسی شخصیت‌های برجسته در مسیر انقلاب آدرس را اشتباه نرویم. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شریعتی به ساواک.pdf
479.6K
🔸خود را لحظه‌ای در میان نبرد انقلابی‌ها با #رژیم_شاه قرار دهیم. زمانی که ایثار شگفت‌آور #خمینی_کبیر را می‌بینیم و شهادت سعیدی‌ها زیر شکنجه گرگ‌صفتان ساواک را از نزدیک حس می‌کنیم. در این میان کسانی هم بودند که بدون هیچ‌گونه فشار یا تهدید ویژه‌ای نامه‌های مفصل به ساواک داشتند که ابراز ارادت‌های ضمنی به آن دستگاه شیاد بخشی از آن بود. نویسنده نامه چه کسی است؟ کسی که برخی می‌خواهند او را به عنوان فردی انقلابی و حتی مسلمانی متعهد معرفی کنند: دکتر #علی_شریعتی. 🔹تاریخ امّا سخن‌گویی صادق است و نامه ایشان موجود است. ایشان در این نامه به صراحت اعلام می‌کند که به دنبال #مبارزه_با_روحانیت و پروتستانتیزم اسلامی است. ممکن است کسی بگوید این صرفا یک تاکتیک برای رهایی از ساواک بود امّا عمل دکتر شریعتی در هجمه علیه روحانیت چیز دیگری می‌گوید... @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
کلام و رفتار دکتر شریعتی پیش روی ماست. آیا باید ایشان را یک فرد انقلابی و مقاوم بدانیم؟ #شریعتی #میدان_انقلاب @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
امام خمینی قدس سره #طراز_انقلابی‌گری بوده و هستند. ایشان حتی در دوران زندان کوچک‌ترین تأییدی نسبت به رژیم پهلوی نداشتند. با این طراز آیا دکتر شریعتی که بدون دستگیری خود را مطیع دستگاه معرفی کرد؛ یک فرد انقلابی بود ؟ #شریعتی #میدان_انقلاب @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
در اوج بحران‌های نهضت جایی که پرچم انقلابی سرنوشت‌ساز به دست روحانیت است؛ جنجال‌سازی دامنه‌دار علیه روحانیون به چه معناست؟ شریعتی شاید ساواکی نبود اما آیا هجمه او علیه حوزه و روحانیت در آن دوران به نفع رژیم نبود؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📜سخنان تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی در خصوص اهمیت تاریخ‌نویسی و تاریخ شفاهی: «ما در دهه ۶۰ و ۷۰ اتفاقات بسیاری را داشته‌ایم مخصوصا در دهه ۶۰ به دلیل نوپایی #انقلاب_اسلامی، فعالیت گروهک‌ها، ترورهای کور، بمب گذاری‌ها و بسیاری از اتفاقات، با حجم بسیاری از روایت‌های ثبت نشده مواجه هستیم، دو بمبگذاری هفتم تیر در #حزب_جمهوری و هشتم شهریور در دفتر نخست وزیری، خود می‌تواند پرونده‌ای بسیار مفصل باشد که هرچه درباره آن مستندسازی شود هنوز جای کار هست.» ⚪️متن کامل در سایت رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی: https://b2n.ir/79837 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻پشت پرده جنجال‌های دکتر شریعتی ⁉️دکتر در پس هیاهو و هیجان به دنبال چه بود؟ سؤالی اساسی که حتی برخی شخصیت‌های انقلابی نیز نتوانستند از عهده پاسخ آن بربیایند و او را شخصیتی انقلابی جلوه دادند و حتّی او را در حدّ امام خمینی قدس سره بالا بردند و آرمان‌های شاگرد و را با آرمان‌های امام که جز در مکتب امام باقر و امام صادق درس نخوانده بود یکی دانستند. شریعتی به دنبال چه بود؟ برای پاسخ به این سؤال باید «شریعتی» را در «» دید: ⚖️« شریعتی بر آن بود که اسلام را مانند ، دینِ ستیز، مبارزه و پیکار محض بنمایاند که گویا جز جنگ و مبارزه راه دیگری برای پیش‌برد ایدئولوژی خود نمی‌یابد!! او با تأثیرپذیری از جوی که مارکسیست‌ها ساخته بودند، می‌کوشید وانمود کند که اسلام نیز مانند مارکسیسم، جریانی دارد و از میان «اضداد» می‌گذر و برای زیست و پایداری خود راهی جز جنگ و ستیز ندارد... شماری از نخستین مانند سرهنگ آخوندف، میرزا آقاخان کرمانی، طالبوف و... برای پیاده کردن تز ، طرح « » را که از برخی از رهبران انقلاب فرانسه فراگرفته بودند مطرح کردند... شریعتی در پی گذشت نزدیک به سده‌ای از آن جریان بر آن بود که به «پروتستان‌تیزم اسلامی» در ایران دست بزند... از این رو پیشنهاد داد: «روشنفکر باید به ایجاد یک پروتستان‌تیسم اسلامی پردازد تا همچنان که پروتستان‌تیسم مسیحی، اروپای قرون وسطی را منفجر کرد و همه عوامل انحطاطی را که به نام مذهب، اندیشه و سرنوشت جامعه را متوقف و منجمد کرده بود سرکوب نمود بتواند فورانی از اندیشه تازه و حرکت تازه به جامعه ببخشد.»(شریعتی در دادگاه تاریخ ص178-179) بنابراین اندیشه‌های آقای شریعتی، ریشه در اسلام ناب نداشت و حرف‌های پرشور او نشانه مناسبی برای انقلابی بودنش نبود. چراکه در همان زمان سران مجاهدین خلق هم دم از اسلام و حرکت‌های جهادی می‌زدند و چه بسا در هزینه دادن و جان‌فشانی کردن در راه خود از آقای شریعتی هم جلوتر بودند. اما آیا می‌توان سران منافقین را انقلابی‌های واقعی دانست؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📚آثار بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در یک نگاه مخاطبان محترم برای تهیه این کتاب می‌توانند از راه‌های ارتباطی زیر استفاده کنند: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 ❇️معرفی هر یک از آثار بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی؛ به زودی در حساب رسمی بنیاد. ✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtaikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📚معرفی کتاب «روزگار قائم مقام» در روزنامه صبح نو در بخشی از این معرفی می‌خوانید: 💢«وقتی همزمان با سالگرد اعلان جنگ مسلحانه سازمان تروریستی #مجاهدین_خلق (منافقین)، فایل صوتی جنجالی مرحوم #حسینعلی_منتظری در حمایت از اعضای سازمان، توسط اعضای بیت وی در رسانه‌های معاند پخش شد. انتشار این فایل صوتی بار دیگر بهانه‌ای شد که جامعه ایرانی به حافظه تاریخی خود از وقایع #دهه_شصت بازگردد و البته در این میانه، نسل جوان به‌دلیل فقدان روایت‌های تاریخی شفاف و مستند، در تحلیل حقایق آن سال‌ها با نسل پیشین همراه نشد...» پیوند معرفی کتاب: https://b2n.ir/59573 ❇️«روزگار قائم مقامی» به زودی در بازار نشر. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ماجرای تأسیس گروه ولایت با محوریت شهید بهشتی چه بود؟ ⚫️به مناسبت سال‌روز شهادت ماجرای پرشور مبارزات انقلابی و داستان درگیری با رژیم شاه این گمان را در ذهن بسیاری ایجاد کرده که مدام مشغول نفی و طرد رژیم بودند امّا خودشان الگوی مشخص و منطقی برای اداره کشور نداشتند. اما نگاهی به تاریخ چند دهه قبل این گمان را کنار می‌زند جایی که شهید بهشتی و عده‌ای از فضلای حوزه علمیه قم سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی دور هم جمع شدند تا با تشکیل جلساتی محرمانه به الگوی مشخصی از برسند. آیت‌الله یکی از اعضای این گروه؛ روایت می‌کند: 🔹«یک بار شهید بهشتی قبل از پیروزی انقلاب به قم آمدند و در جلسه ای محرمانه با حضور ده-دوازده تن از علماء از جمله آقایان محفوظی، طاهری، و آذری، شرکت کردند... آن شهید در ابتدای جلسه عنوان کردند که ما باید راجع به شکل حکومت اسلامی، در اینجا بحث کنیم و این بحث تا کنون در جایی مطرح نشده است. برای پربار شدن بحث، باید تمام اسناد و مدارک موجود در این رابطه اعم از قرآن و حدیث گردآوری شود و بعد کار طبقه بندی و تنظیم آنها صورت گیرد تا در نهایت بتوان به شکل کار تحقیقی و دانشگاهی ارائه نمود.» به روایت آیت اللّه یزدی، این جلسات فکری-مطالعاتی محرمانه برگزار می شد اما جالب آنکه، محرمانه بودن جلسات تنها از ترس ساواک نبوده، بلکه مخالفت‌های برخی حوزویان نسبت به مسأله حکومت اسلامی نیز دلیل دیگر این مخفی کاری دانسته شده است: 🔹«وجه محرمانه بودن جلسه هم صرفاً ترس از نبود، بلکه واهمه از حضراتی بود که تحقیق در خصوص مسأله حکومت اسلامی را نالازم و میدانستند!»(نخستین پیش‌نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ص87-86) ◀️پی‌نوشت: ✳️1. این فعالیت و سایر فعالیت‌های شهید مظلوم بهشتی بیان‌گر پایبندی تمام و کمال ایشان به است و با این درجه از پایبندی هیچ‌کدام از گروه‌های شبه‌روشنفکری نخواهند توانست ایشان را مصادره کرده؛ به صورت طلبه‌ای لبیبرال‌مسلک و سکولار جلوه دهند. ✳️2. این روایت تا حدّی روشن‌گر حوزه علمیه آن زمان بوده است.شناخت دنباله‌های متحجّرین در امروزِ قم و تأثیر آن در کند شدن تحول حوزه و نظام اسلامی ضروری است. ✳️3. شهید بهشتی یک فرد نظامی نبود و فعالیت‌های ایشان فکری و اجرایی اسلامی بود. آیا کسی حق حذف فیزیکی و به شهادت رساندن چنین شخصیتی را دارد؟ طبق قوانین و پاسخ مثبت است و در نگاه آمریکایی هرکس که مخالف باشد استحقاق کشته شدن را دارد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴هفتم تا دوازدهم تیر؛ هفته حقوق بشر آمریکایی « از هفتم تیر تا دوازدهم تیر شما ببینید چقدر ترور، قتل‌عام و کشتار [انجام شد]؟ [چقدر] زن، کودک، عالِم، سیاستمدار، به‌وسیله‌ی عوامل آمریکا آماج این جنایتها قرار گرفتند؟ اگر طرّاح این حوادث هم سرویس‌های امنیّتی آمریکا و غرب نبودند، حدّاقل کمک‌کننده بودند؛ حدّاقل تشویق‌کننده بودند. این دشمنها را بشناسیم. به تعبیر بعضی دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفته‌ی «حقوق بشر آمریکایی» اعلام بکنیم. »(مقام معظم رهبری 1394/4/6) #هفته_حقوق_بشر_آمریکایی @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢آمریکا و متحدانش از هیچ وحشی‌گری ابایی ندارند ✳️حجت الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در سالگرد فاجعه هفتم تیر: شهید بهشتی یک داشت و همیشه با مردم بود و همین موضوع را به مسئولان گوشزد می‌کرد که با مردم باشند. جمله معروف شهید بهشتی همواره در یاد ماست و چه سخن زیبایی فرمودند که به آمریکا بگویید از دست ما و از این عصبانیت بمیر. 🔹رئیس بنیاد تاریخ پژوهشی و دانشنامه انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: قبل و بعد انقلاب در این کشور بوده و همچنان ادامه دارد به طوری که 17 هزار نفر فقط بعد از انقلاب در ایران توسط شهید شدند. ایشان با بیان اینکه آمریکا نشان داده است که یک دشمن برای بشریت تلقی می‌شود، گفت: آمریکا و متحدانش از هیچ وحشی‌گری ابایی ندارند و همواره در کشورهای گوناگون به جنایات خود ادامه می‌دهند. 🔸تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی با بیان اینکه کسی که به خدا داشته باشد از هیچ چیزی نمی‌ترسد‌، بیان کرد: فردی بسیار شجاع و قدرتمند است که این نشان‌دهنده این است که به خدا ایمان واقعی دارد و از هیچ چیزی نمی‌ترسد و مقابل دشمنان شجاعانه و با قدرت تمام در مقابل مستکبران ایستاده است. 🔹رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با اشاره به سند 2030 گفت: چرا باید در کشور ایرانی که مسلمان است و دستورات آن از قرآنی گرفته شده که از بدو تولد تا مرگ برنامه زندگی دارد، ما به سندی اعتماد کنیم که بیگانگان آن را تهیه و تدوین کردند؟ وی با اشاره به جنایات داعش در منطقه گفت: داعشی‌ها درندگان انسان‌نمایی هستند که بویی از انسانیت نبرده‌اند و دلایل این جنایات داعش و همین‌طور آمریکا و بیگانگان ریشه در خودپرستی دارد. (1396/4/7-زنجان) 🔗پیوند از خبرگزاری تسنیم: https://b2n.ir/77227 ) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️امامِ مبارز امام صادق علیه‌السلام مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود... امام صادق مشغول یک مبارزه دامنه‌دار و پیگیر بود؛ مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت، و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. یعنی امام صادق صلوات الله علیه زمینه را آماده می‌کرد تا بنی‌امیه را از میان ببرد و به جای آن‌ها حکومت علوی را، که همان حکومت راستین اسلامی است، بر سر کار بیاورد. این در زندگی امام صادق برای کسی که دقت کند و مطالعه کند آشکار است.» (مقام معظم رهبری، انسان 250 ساله، ص262) #امام_صادق #شهادت_امام_صادق @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻هفتم تیر و آشکار شدن چهره کریه حقوق بشر آمریکایی 🔴خون سرخ شهدای انقلاب همچون خون امام حسین بن علی علیه‌السلام روشن‌گر نسل‌ها و افشاگر چهره‌های منافق و پلید بوده است. شهادت یاران امام در هفتم تیر گرچه سخت و جان‌کاه بود امّا مسیر انقلابی ملت را تضمین کرد. این مضمون بخشی از پیام امام خمینی قدس سره به مناسبت سال‌گرد فاجعه هفتم تیر بود. متن کامل این پیام را در ادامه می‌خوانیم: ⚫️بسم اللَّه الرحمن الرحیم إنا للَّه و إنا إلیه راجعون با فرا رسیدن سالروز ، خاطره قبل از آن فاجعه و پس از آن تجدید شد. قبل از آن، هجومهای ددمنشانه به فرزندان راستین اسلام و و نهادهایی که اینان برای مقصدی الهی در آنها فعالیت می کردند، از مجلس شورای اسلامی و دولت اسلامی و قوه قضاییه و دادگاههای انقلاب و شورای نگهبان و همه نهادهای اسلامی تا شخصیتهای عزیزی که از قبل از انقلاب تا پیروزی آن در صحنه بوده و به خدمت و فداکاری ادامه می دادند، و هر چه شخصیتها برای انقلاب اسلامی عزیز مفیدتر و ارزشمندتر بودند، سنگینی برای شکستن شخصیت آنان افزون‌تر و دامنه تهمت‌ها و افتراها وسیع‌تر بود. آن کوردلان دلباخته به امریکا و سر از پا نشناخته در راه رسیدن به هدفهای شیطانی، به گمان آنکه توطئه آنان کارگر شده و با برداشتن این عزیزان متعهد از سر راه خود، ملت مسلمان و متعهد به سوی آنان روی آورده و آنان به ثمر می رسد، و با انگیزه آنکه پس از آن شهیدان، همه چیز به هم می ریزد و شاهد پیروزی خود و اربابان جهان‌خوار خویش را در آغوش می گیرند، دست به این زدند و در لحظاتی دردناک هفتاد و چند نفر مؤمن متعهد و فرزندان برومند اسلام را که هر یک با فداکاری خود نخلی پر بار بود، از دست ملت گرفتند که ناگهان صحنه های عظیم شورانگیز و انفجارات بزرگ آدم ساز، از آن فاجعه رخ داد. چنانکه در یک شب که همه چیز را به هم ریخته و آشفته و جمهوری اسلامی را سرکوب شده پنداشتند، و ملت عزیز را به سوی خود و پشتیبان خود می اندیشیدند، چهره نورانی اسلامی از ورای چهره های نورانی جلوه نمود و تمام قصرهای تخیلی و آمال شیطانی آنان فرو ریخت. این سیه روزان، انفجاری ایجاد کردند که نور خدا را خاموش نمایند و خداوند قادر به دست مبارک حزب اللَّه انفجاری در واکنش آن ایجاد فرمود، که انقلاب اسلامی و همه نهادهای آن چون سدی آهنی و صفی مرصوص از آسیب دهر مصون ماند. یُریدُونَ انْ یُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِافواهِهِمْ وَ یَاْبَی اللَّهُ الَّا انْ یُتِمَّ نُورهِ وَ لوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ . مگر شهدای بزرگوار هفتم تیر در خود و فداکاری بی‌دریغ در راه هدف چه می خواستند جز پیروزی انقلاب و سرنگونی کفر و نفاق، و جز افتادن ماسک ریا و تزویر چهره های کریه و ددمنشانه به صورت خلقی و اسلامی؟ چه بسا اگر این شهادت‌های دلخراش واقع نمی شد، آنان با همان خوی شیطانی و با ظاهری فریبنده در باقی می ماندند و بی امان ضربه های خویش را به انقلاب و فرزندان راستین آن وارد می کردند و برای اسلام و مسلمانان مظلوم سنگِ راه می شدند و با ضربه نهایی آمریکا و دیگر ابرقدرتها جمهوری را شکست می دادند، یا لا اقل پیروزی را به عقب رانده و راه را طولانی می کردند، ولی این فاجعه غم‌ناک و شهادت‌های پی در پی به پیروزی اسلام انقلابی سرعت بخشید. سپاس فراوان به درگاه خداوند متعال که با عنایات خاصه خود این کشور بقیة اللَّه - ارواحنا لمقدمه الفداء- و این را در تمام زمینه ها و مراحل به پیروزی و یا آستانه پیروزی رساند و قدرت جمهوری اسلامی و ارگانهای او روز به روز افزایش یافته است. امروز ملت عزیز ایران که نادانان گمان می کردند با خویش و به شهادت رساندن شخصیات ارزنده آن از صحنه خارج می‌شوند، و آنان را نمی توانستند و نمی توانند ادراک کنند، همچنان با قدرت الهی خود به پیش می روند. و ما امیدواریم که با اخیر امریکا برای حفظ صدام و حزب عفلقی، قوای شجاع ما با شکست نهایی دولت عراق، راه را برای تاختن به سوی بیت المقدس باز نمایند؛ چنانچه امید است ما شاهد بی تفاوتی‌های کشورهای منطقه که با هجوم اسرائیل و قتل و غارت اخیر آن در کشور اسلامی لبنان همه چیز آنان در خطر تباهی است نباشیم. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️تازه‌های سایت بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی: 🔻دشمن ها را بشناسیم؛ کلام مقام معظم رهبری در خصوص : 🔹🔸https://b2n.ir/98939 📚معرفی کتاب «روزگار قائم مقامی» در روزنامه صبح نو: 🔹🔸https://b2n.ir/59378 ✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢بهشتی مظلوم بود اما ظالم چه کسی بود؟ ◀️این جمله امام خمینی را فراوان شنیده‌ایم «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد.» امّا در زمان حیات آن شهید بزرگوار چه کسانی به او ظلم کردند؟ پاسخ به این سؤال کمی عجیب است امّا همان کسانی که امروز مدعی راه شهید بهشتی‌اند و تلاش می‌کنند او را مصادره کنند و از ایشان نمایش دهند؛ در روزهای ابتدایی انقلاب علیه او و فعالیت‌های قضائی‌شان فراخوان تظاهرات داده؛ مرگ بر بهشتی سر می‌دادند. بخشی از جریان‌های علیه شهید بهشتی را با هم می‌خوانیم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/541 📜« شاید به جرئت بتوان ادعا كرد طی دوران چندساله مظلومیت و شهید بهشتی توسط دشمنان، كمتر زماني مانند بهار سال 1360 یعنی زمان ارايه ، ایشان در معرض هجوم تهمت و افترای‌ این بی‌اعتقادان به اسلام و مجذوبان مکاتب شرقی و غربی و اصحاب مکر و شیطنت قرار گرفتند. لکن فلج‌کننده آنان و حامیان بین‌المللی آنان كم‌ترین تأثیری در اراده بلند آن عالم متخلق به اخلاق الهی نداشت. ایشان در مصاحبه‌ای مطبوعاتی در 7 اسفند 59 به شبهه‌افكنی‌ها علیه لایحه ‌قصاص چنین پاسخ دادند: صریحاً می‌گوییم نظام حقوق مدنی و جزایی جمهوری ‌اسلامی ما بر پایه خواهد بود. به اجتهاد زنده و پویا در زمینه قوانین و مقررات سخت معتقدیم اما آن اجتهاد زنده و پویایی كه با شناخت انجام پذیرد، نه آنچه دیگران با از فقه اسلامی درباره جهان‌بینی و معارف اسلام بسازند و بپردازند. 🔸همچنین جبهه ‌ملی در آن زمان با هم‌راه شد تا برای پیشگیری از اسلامی شدن نظام اداره کشور از هم‌جبهه‌ای‌ش استفاده کند اما با عزل او از فرماندهی کل قوا و همچنین طرح بررسی او در مجلس به مانعی جدی برخوردند و به بهانه مخالفت با لایحه ‌قصاص به يك راهپیمايي در عصر روز 25 خرداد 1360 فراخواند. این راهپیمایی در حقیقت قیام و ، در برابر تصمیمات رهبران انقلاب به خاطر حذف بنی‌صدر و ضد انقلاب...بود که این‌بار نیز با هوشیاری امام خمینی قدس سره و استقامت یارانی همچون شهید بهشتی و بصیرت مردم تیر جبهه ملی و بنی‌صدر به سنگ خورد و نظام در راه اسلامی‌سازی قوانین و حذف با قدرت پیش رفت. (برداشت از: تقابل گروه‌های غرب‌گرا با تشکیل نظام جمهوری اسلامی و مواضع امام، ص127-122، فصلنامه پانزده خرداد، شماره 38-37، پاییز و زمستان92) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢نیشتر زهرآگین رضاخانی در دست نمایندگان شبه‌روشنفکر ⁉️رضاخان میرپنج با ایرانیان چه کرد؟ یک فرد که تصور درستی از پیشرفت و راه‌های آن نداشت و به خاطر یک سفر خارجی روحیه خود را از دست می‌داد و به آداب کشور خود پشت می‌کرد. یکی از صحنه‌های شاه؛ تصمیم او در خصوص اجرای بود که البته آن هم ابتکار خود او نبود و شبه‌روشنفکرانی همچون و سایر اطرافیان وی در این تصمیم نقش داشتند: محمود جم (نخست‌وزیری که کشف حجاب رسمی در زمان او صورت گرفت) درباره دستورات رضاشاه می‌گوید: «اعلی‌حضرت رو در روی من ایستاده و فرمودند: این چاقچورها را چطور می‌شود از بین برد؟ دو سال است که این موضوع فکر مرا به خود مشغول داشته؛ از وقتی به رفتم و زن‌های آن‌ها را دیدم که پیچه و حجاب را دور انداخته و دوش به دوش مردها کار می‌کنند دیگر از هرچه زن چادری بود بدم آمده است اصلا چادر و چاقچور دشمن ترقی و پیشرفت مردم ماست، درست حکم یک دمل را پیدا کرده که باید با احتیاط به آن نیشتر زد و از بینش برد.» (کشف حجاب؛ تمدن بیگانه یا اسلام‌ستیزی شاهانه، ص232، فصلنامه پانزده خرداد، شماره چهاردهم، زمستان 1386) 🔹پی‌نوشت: فیلمی کوتاه از مصاحبه یک نماینده زن مجلس پخش شده که در آن علیه قانون شرعی و ملی حجاب سخن گفته است و زمزمه‌هایی نیز وجود دارد که برخی نمایندگان به دنبال حذف این هستند که صد البته این به نتیجه نخواهد رسید. امّا باید دانست که این افراد از دغدغه‌های روز مردم بی‌خبرند و در نهایت با طرح این سخنان اثبات می‌کنند که آن‌چه در دست دارند نه شرع است و نه قانون؛ بلکه نیش‌تر زهرآگین رضاخان است و قصد دارند با غفلت دغدغه‌مندان آن را به پیکر فرهنگ دینی و ملی ما فرو کنند که البته با هوشیاری امت حزب‌الله هرگز به نتیجه نخواهند رسید. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️اصلاحات آمریکایی؛ نابودگر اقتصاد و کشاورزی ایران 🔆پرونده «جنایات اقتصادی آمریکا در ایران» به مناسبت هفته حقوق بشر آمریکایی 🔻 شاید کوچک‌ترین علیه ملت ایران باشد. پیش از انقلاب در حالی که مسؤولین کشور به نوعی خدمت‌گذار آمریکایی‌ها بودند، ایالات متحده با اجرای طرح‌هایی مثل «اصلاحات ارضی» در ایران کشاورزی ما را نابود کرد تا بتواند تولیدات خود را هرچه بیش‌تر در ایران بفروشد. ◀️«جامعه روستایی ایران در سال‌های قبل از 1341 حدود هفتاد درصد کل جمعیت کشور را در برداشت و به صورت جامعه بسته بود که علاوه بر نیازهای خویش، کل کشور را تأمین می‌کرد. آمریکا برای خویش در ایران نیاز داشت به طریقی نفوذ خود را در این بخش عظیم جمعیت کشور نیز گسترش دهد. در تعقیب این سیاست، آمریکا با هدف و در نتیجه ایجاد وابستگی غذایی و ایجاد بازار مصرف گسترده‌تر کالاهای وارداتی، از همان سال‌های نخست پس از کودتا، پایه‌های در هم ریختن این نظام را بنا نهاد... اجرای اصلاحات [آمریکا در این زمینه] به زودی منجر به بستگی کشورها به آمریکا گردید و موجب برای تغذیه مردم بومی و در نتیجه موجب مواد غذایی و دخالت در امر تغذیه در این کشورها گردید. ولی برعکس، مشاغل کشاورزی در آمریکا بیش از هر زمان دیگری بهبود یافت.» و خلاصه این‌که طرح‌های آمریکایی همچون «پوششی برای انهدام کلی کشاورزی بود.»(رژیم صهیونیستی و اصلاحات ارضی شاه، ص193-192، فصلنامه پانزده خرداد، شماره سوم، بهار1384) سؤال اساسی این‌که آیا نابود کردن اقتصاد یک کشور برای رسیدن به منافع اقتصادی بیش‌تر با حقوق بشر سازگار است؟ مطابق با پاسخ مثبت است. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
◾️حقوق بشر آمریکایی؛ قحطی و مرگ 🔆پرونده «جنایات اقتصادی آمریکا در ایران» به مناسبت هفته حقوق بشر آمریکایی 🔻اواخر همراه شد با جنایتی هول‌ناک توسط انگلستان علیه مردم بی‌دفاع ایران: که در ایران با برنامه‌ریزی و رضایت صورت گرفته و نه میلیون ایرانی را به کام مرگ فرستاد. 🔹این قحطی در ایران به وجود آمد در حالی که کشور زیر بود و خرید غله در مقیاس وسیع برای تأمین آذوقه نیروهای انگلیسی در ایران، بین‌النهرین و جنوب روسیه، بر دامنه قحطی در کشور افزود. ژنرال دنسترویل در جایی با صراحتی عجیب، ضمن ابراز تأسف به این واقعیت اعتراف کرده است که خریدهای غله از سوی انگلیسی‌ها، منجر به کمبود و افزایش قیمت‌ها گردید و در نتیجه به مرگ شمار بسیاری از مردم ایران انجامید. از این عجیب‌تر سرگرد داناهو درباره تخلیه شهر مراغه در آستانه شکست ارتش انگلستان از ترک‌ها در سپتامبر 1918 است. انگلیسی‌ها که قبلا مواد غذایی بسیاری خریده بودند، ذخیره غله شهر را در شرایط قحطی از بین بردند تا به دست عثمانی‌ها نیفتد. اما نقش آمریکایی‌ها که در چند سده اخیر همواره مدعی اجرای حقوق بشر در اقصی نقاط دنیا بودند چه بود؟ آن‌ها این جنایت هول‌ناک را دیدند و به آن رضایت دادند: 📜 «از اسناد متعدد وزارت خارجه آمریکا روشن می‌گردد که آمریکا نیز کاملا در جریان میزان گسترده خرید غله توسط انگلیسی‌ها در ایران-که شرایط قحطی و و گرسنگی جمعیت ایران را از دم تیغ می‌گذراند- بوده است... و دولت ایالات متحده آمریکا تلویحا به قتل عام در ایران رضایت داده بود.» (منبع: قحطی بزرگ و عوامل اصلی آن، ص199-198، فصلنامه پانزده خرداد، شماره 38-37، پاییز و زمستان 1392) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.