eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
712 ویدیو
598 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
🔆«روزگار قائم مقامی»، ابعاد جدیدی از ظهور و سقوط حسینعلی منتظری ◀️گزارش سرویس فرهنگی پایگاه 598 از کتاب روزگار قائم مقامی «روزگار قائم مقامی» در تارنمای 598 معرفی شد. در بخشی از این معرفی می‌خوانیم: کتاب «روزگار قائم مقامی» در تیغ سانسور دولت مدعی اعتدال گرفتار شده و بخش‌های مهمی از آن حذف گردید. بخشی از این کتاب که درباره تشکیلات منافقین در زندان بود هم مشمول حذف و سانسور گشته و حتی دو مورد از دستخط‌های امام نیز به دستور وزارت ارشاد حذف شد... 🔗پیوند خبر: 🔹🔸https://b2n.ir/81126 ✳️«روزگار قائم مقامی» جدیدترین اثر بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی؛ هم‌اکنون در بازار نشر. ◀️راه‌های تهیه کتاب: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. 📞تلفن: 32904231-025 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️ خبرگزاری «آوای نشاط» کتاب روزگار قائم مقامی را معرفی کرد 📚روزگار قائم مقامی؛ جدیدترین اثر بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی است که به صورت جامع و مستند به بررسی روزگار آقای در زمانه قائم مقامی پرداخته است. 🔹در بخشی از گزارش این خبرگزاری می‌خوانیم: «در این کتاب اسناد متعددی بر برخورد سیاسی [حمایت‌آمیز] با مرجعیت آقای منتظری ارائه می شود که از جمله آنها [می‌توان] به اضافه کردن واژه «العظمی» به متن خبر صداوسیما توسط محمد عطریانفر اشاره کرد. ابراهیم یزدی هم در روزنامه کیهان و هاشمی رفسنجانی در خطبه‌های نماز جمعه، تعبیر آیت الله العظمی را نخستین بار برای منتطری بکار بردند تا او با این عنوان شناخته شده و در جرگه مراجع قرار گیرد در حالی که آن زمان علاوه بر امام، مراجع مشهوری چون آیات عظام خویی، اراکی، گلپایگانی، مرعشی هنوز در قید حیات بودند...» 🔗پیوند خبر: 🔹🔸https://b2n.ir/70910 این کتاب که با استقبال مناسب اهالی فرهنگ و اندیشه روبرو شده است پیش از این نیز در خبرگزاری‌های مختلف(تسنیم، مهر، خبرگزاری 598، دفاع مقدس، خبر آنلاین و...) بازتاب‌های مثبتی را داشته است: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/576 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/569 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/558 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/563 ◀️راه‌های تهیه کتاب: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. 📞تلفن: 32904231-025 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️واکنش امام خمینی قدس سره به نامه حجت‌الاسلام سیدحمید روحانی چه بود؟ ⚫️به مناسبت سال‌روز ترور مرحوم آیت‌الله بهبهانی در برخی کتاب‌های تاریخی آمده است که در زمان مشروطه؛ مردم در پی درخواست مرحوم به تحصن در پرداختند اما این نقل مورد اختلاف تاریخ‌نگاران مشروطه است و قولی قطعی نیست . ✳️در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت کتب درسی در زمینه‌های مختلف وضعیت مناسبی نداشت و برداشت‌ها و تحلیل‌های نادرست در آن یافت می‌شد. از جمله دعوت آیت‌الله بهبهانی به سفارت انگلیس نیز قولی مسلم شمرده شده؛ در کتب درسی تاریخ آن زمان درج شده بود. این مسئله موجب اعتراض تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی شد و ایشان ضمن نامه‌ای این اشکال و برخی اشکالات کتب تاریخی را به محضر آن امام بزرگوار تبیین کردند و پس از چندی امام به این نامه دل‌سوزانه پاسخ دادند. ❇️ایشان در بخشی از این پاسخ فرمودند: «نامه جناب حجت الاسلام آقای سیدحمید روحانی اخطاری است برای همه آنانی که دلشان برای اسلام و انقلاب می‌تپد...» 📜متن کامل نامه و پاسخ آن در سایت بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی: 🔹🔸https://b2n.ir/15028 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️آیا رئیس جمهور ایران، جاسوس «اسراییل» است؟! 🖊یادداشت رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در حاشیه هجمه همه جانبه دولت علیه یک سریال ✳️چند وقتی است که از صدا و سیما؛ بعد از مدت‌ها فیلم دنباله‌داری پخش شد که در صراحت و صداقت کم‌نظیر بود. سریالی که به همین خاطر مورد استقبال مخاطبان نیز قرار گرفت. در هنگام پخش فیلم هجمه‌ها علیه آن شروع شد، از دولت اعتدال گرفته تا طعنه‌زنی و اخیرا گمانه‌هایی در خصوص تحریم صدا و سیما توسط دولت. ❇️در مقابل مردم و شخصیت‌های انقلابی به حمایت از این اثر ارزشمند و مستند پرداختند و آن را مبدأ تحول مثبتی در صدا و سیما قلمداد کردند. در این راستا حجت‌الاسلام و المسلمین یادداشتی تحلیلی را پیرامون متن و حاشیه این اتفاقات منتشر کردند. در بخشی از این یادداشت آمده است: ◀️« هجوم شتاب زده و دور از منطق و اندیشه هواداران دولت و سردمداران سازش ، کرنش و ذلت به سریال ، هرچند مایه ریشخند خردمندان، فرهیختگان و آزاداندیشان است لیکن این نکته را نبایستی از نظر دورداشت که این ورشکسته های زبون که عمری رو به قبله کاخ سفید به نماز و نیاز ایستاده و بیش از چهل سال چشم انتظاری کشیده و سرخورده شده اند اکنون در سایه دولت تزویر و فریب، به این امیدند که بار دیگر سایه برده پروری آمریکا بر سرشان سایه افکند و بار دیگر افتخار ریاست و آقایی شیطان بزرگ نصیب شان گردد...» 🔹متن کامل این یادداشت را در تارنمای رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی می‌خوانیم: 🔸🔹https://b2n.ir/25709 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
◀️این دیکتاتورهای قدرت‌طلب 💢خبر تحریم صدا و سیما توسط آمریکا عجیب نیست امّا خبر تحریم این نهاد ملی توسط آقای و هیئت دولت آن هم به خاطر یک سریال سی قسمتی تعجب‌برانگیز بود. البته آقای روحانی در سال‌های ابتدایی انقلاب هم درگیری‌هایی با صدا و سیما داشته و ظاهرا از آن زمان می‌خواسته که صدا و سیما را در قبضه قدرت خود بگیرد و برنامه‌ها را طبق میل و سلیقه خود تنظیم کند. 🔸قضیه از این قرار است که آقای در سال 62 عضو شورای سرپرستی صدا و سیما بود و محمد هاشمی هم مدیرعامل آن. شورای سرپرستی و حسن روحانی در آن سال در پی برخی اختلافات؛ در مدیرعامل صدا و سیما را برکنار می‌کنند و شخص حسن روحانی را به عنوان مدیرعامل جدید منصوب می‌کنند. اقدامی که خلاف بود و موجب ناراحتی شدید امام قدس سره شد و ایشان در واکنش به این اقدام غیرقانونی شورای سرپرستی را عزل نموده؛ تأکید کردند سه قوه به این نحو حق دخالت در اداره صدا و سیما را ندارند. ناراحتی امام قدس سره از این اقدام دیکتاتورمآبانه به حدی بود که حتی اجازه ملاقات به حسن روحانی که در صدد توجیه اقدام خودسرانه‌اش بود؛ ندادند. ◀️این؛ شمایی کلی از قضیه عزل آقای حسن روحانی از شورای سرپرستی بود که بارها و بارها در محافل مختلف از جمله نشست تحریف ظالمانه؛ مورد سؤال حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی نیز قرار گرفت و البته بی‌پاسخ ماند. 🔸مشروح ماجرای عزل آقای حسن روحانی از شورای سرپرستی به علاوه تلاش‌های دولت در سال 96 برای تأثیرگذاری جدی بر صدا و سیما: 🔹🔸https://b2n.ir/94125 مشاهده خوی دیکتاتوری و استبداد در برخی مسؤولین دردناک است و دردناک‌تر این‌که آن‌ها با شعار رأی مردم را گرفتند امّا به هرحال جای خوشحالی است که این‌گونه فعالیت‌ها نقاب مصنوعی آزادی و روشنفکری را از چهره مدعیان دروغین برداشته است. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆 جبهه ملی یا جبهه غرب زدگی؟! ❇️در آستانه پیروزی قیام سی تیر به رهبری آیت الله کاشانی چند روز دیگر سی ام تیر است. روزی که مردم به رهبری آیت الله کاشانی علیه قیام کردند و به پشتیبانی از پرداختند اما تاریخ نشان داد که مدعیان ملی گرایی حق ناشناسی کردند و در ادامه حرمت کسی را تاریخ ایران مدیون اوست نگه نداشتندـ البته مشکل شبه روشنفکرانی مثل مصدق و جبهه به اصطلاح ملی با شخص آیت الله کاشانی نبود بلکه این خصومتها ریشه در غرب زدگی آنان داشت. غرب زدگی که نابودگر سرمایه دینی و ملی ما بوده و هست و نیز هیچ گاه نتوانسته با آن کنار بیاید : " این جبهه ملی …در یکی از روزنامه هایشان که من دیدم و ناراحت شدم ـ از که قضیه تنباکو را درست کرده تا آقای کاشانی تمام علمایی که در خلال مشروطیت برای اسلام کار کردند میرزای شیرازی برای اسلام کار کرده است آقای کاشانی برای اسلام کار کرده شیخ فضل الله کرده تمام این ها را به آنها بد گفتند! آن روزنامه را پیدا بکنید میرزای شیرازی را متهم کرده به دروغگویی! را این قدر فحش داده! جرم شیخ فضل الله بیچاره چه بود جرم شیخ فضل الله این بود که قانون باید اسلامی باشد. جرم شیخ فضل الله این بود که احکام قصاص غیرانسانی نیست انسانی است. آقای کاشانی هم همین طور جرم این ها همین است که این ها عقیده شان این است که باید اسلام در ایران پیاده بشود و شما می گویید که احکام غرب مترقی است!"(صحیفه امام ج 14 ص 464) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️آیا مصدق مسلمان بود؟ ✳️توهین لیبرال‌های به اصطلاح ملی‌گرا به اسلام و آیت‌الله کاشانی آیا لیبرال‌های نهضت آزادی و جبهه ملی به اسلام و احکام آن اعتقاد داشتند؟ وقتی می‌بینیم که این جریان سیاسی با احکام ضروری اسلام مثل قصاص مخالفت می‌کند و آن را غیرانسانی می‌خواند باید بگوییم که: خیر. «یک گروهی که از اولش باطل بودند من از آن ریشه هایش می دانم یک گروهی که با اسلام و #روحانیت_اسلام سرسخت مخالف بودند از اولش هم مخالف بودند. اولش هم وقتی که مرحوم آیت الله کاشانی دید که این ها خلاف دارند می کنند و محبت کرد؛ این ها یک سگی را نزدیکی مجلس عینک به آن زدند و اسمش را « آیت الله » گذاشتند! این در آن زمان بود که اینها(لیبرال‌های #نهضت_آزادی و #جبهه_ملی) فخر می کنند به وجود او. او (مصدق) هم مسلم نبود. من در آن روز در منزل یکی از علمای تهران بودم که این خبر را شنیدم که یک سگی را عینک زده اند و به اسم « آیت الله » توی خیابان ها می گردانند. من به آن آقا عرض کردم که این دیگر مخالفت با شخص نیست این سیلی خواهد خورد. و طولی نکشید که سیلی را خورد. و اگر مانده بود سیلی بر اسلام می زد. »(صحیفه امام ج 14 ص 456) ❇️پی‌نوشت: امروز نیز دنباله‌های فکری این جریان غرب‌زده زنده‌اند و متأسفانه برخی مراکز حساس کشور را نیز تصاحب کرده‌؛ چهل سال است مانع تشکیل #دولت_انقلابی شده‌اند. امّا روشن‌بینی ارتقاء یافته مردم نشان می‌دهد که عمر سیاسی این جریانات نیز به سر آمده و امت حزب‌الله به زودی با تشکیل #دولت_جوان_انقلابی پیشرفت کشور را بیش از پیش رقم خواهد زد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️سی ام تیر سالروز شکست حوزویان سکولار ❇️سالروز پیروزی قیام سی ام تیر و پشتیبانی مردم از در بازگرداندن دکتر مصدق, علاوه بر شیرینی تاریخی که دارد نکته ای عمیق را درون خود نهفته است که همان پیوند فقاهت و سیاست است. همان پیوندی که باعث شد فقیهی همچون آیت الله کاشانی مبارزه با و حمایت از مردم سالاری را در چارچوب دین بپذیرد و برای آن از جان و مال و آبروی خود هزینه دهد. 🔹رهبر معظم انقلاب نیز سالها قبل با در نظر گرفتن این واقعیت، طی سخنانی در خطبه‌های نماز جمعه 29 تیر 1363 این روز را روز و روز بزرگداشت آیت الله کاشانی نامیدند و فرمودند: 🔸"مرحوم آیت الله کاشانی با علاقه و احساساتی که مردم نسبت به او داشتند، ارادتی که داشتند، سوابق مبارزاتی که از او می‌شناختند، محبت شدیدی که در اعماق خانه‌هاو خانواده‌ها و دل‌ها از این مرد وجود داشت، توانست حکومتی را که از طرف شاه بود (حکومت رزم آرا) متزلزل کند، برای تشکیل یک حکومت ملی و مردمی زمینه‌سازی کند و را بر سر کار بیاورد یعنی اگر مرحوم کاشانی نبود مصدق یک گوشه‌ای نشسته بود و در صحنه سیاست هم نبود و کاری هم به سیاست نداشت و سال‌های متمادی بود که دکتر مصدق یک گوشه ای نشسته بود و کار به کار سیاست نداشت. مرحوم آیت الله کاشانی زمینه سازی کرد و دودستی حکومت و دولت را به دکتر مصدق و داد." ❇️بر همین اساس میتوان این روز را سالروز دفن تفکر جدایی دیانت از سیاست و سالروز انزوای نامید که متاسفانه دنباله های معدود آنان در تنفس می کنند. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢دولتی که با شعار و نشکستن قلم منتقدین به میدان آمد تحمل یک سریال را هم نداشت و همراه با ترامپ صدا و سیمای جمهوری اسلامی را تحریم کرد. ◀️طبیعی است که انتظارات خود را از صدا و سیما جهت نشر حقایق تاریخی در قالب مستندهای جذاب و سریالهای واقعی محفوظ بداند و در همه عرصه ها پشتیبان انقلابی گری شفاف و صریح مسؤولین محترم صدا و سیما باشد. تاریخ بهترین قاضی است که نه با تحریم ساکت می شود نه با تطمیع. 🖊مجموعه یادداشتهای بنیاد تاریخ پژوهی در حمایت از سریال تاریخی و مستند : 🔹یادداشت رئیس بنیاد تاریخ پژوهی: https://eitaa.com/bonyadtarikh/579 🔸این دیکتاتورهای قدرت طلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/581 🔹حمایت از جاسوس; از دولت مصدق تا دولت روحانی: https://eitaa.com/bonyadtarikh/560 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
💢ماجرای بی‌حرمتی منتظری به امام خمینی قدس سره 🔸وقتی آیت‌الله خامنه‌ای به آقای منتظری اعتراض می‌کند 💢«امام خمینی(ره) انحراف منتظری را شاهد بود و در مجالس خصوصی تذکرات دلسوزانه خود را به وی ارائه می نمود اما منتظری با بی اعتنایی و بی حرمتی به استاد خود، به حدی رسیده بود که در مواردی حتی به امام هم جسارت نمود؛ امری که با اعتراض آیت الله خامنه ای مواجه شد و امام باز هم صبوری پیشه کرد. (در کتاب روایت رهبری تفصیل این ماجرا آمده) امام تمام تلاش خود را برای نجات منتظری به کار بست اما «حفظ اسلام» اقتضا میکرد که تصمیم اساسی خود را بگیرد و جراحی بزرگی را برای حذف عنصری منحرف انجام دهد. ایشان منتظری را از قائم مقامی عزل کرده و در شب هفتم فروردین 68، در دیدار سران قوا، منتظری را شخصی «فاسق، فاسد و مفسد» نامید.(روزگار قائم مقامی، ص126-132)» 🔹این؛ برشی بود از گزارش منتشر شده در خبرگزاری رسمی حوزه علمیه و خبرگزای رسا از آخرین اثر منتشر شده بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی: «روزگار قائم مقامی» که طبق مستندات به واکاوی مسئله قائم مقامی آقای منتظری و فراز و فرود وی در این سمت پرداخته است: گزارش خبرگزاری رسمی حوزه علمیه: 🔹🔸https://b2n.ir/30661 گزارش خبرگزاری رسا: 🔹🔸https://b2n.ir/70725 ◀️راه‌های تهیه کتاب: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. 📞تلفن: 32904231-025 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆شجاعت آیت‌الله کاشانی در مبارزه با بی‌حجابی ✳️به بهانه سال‌گرد پیروزی قیام 30 تیر به رهبری آیت‌الله کاشانی ◀️«امام (رضوان‌الله‌علیه) یک بار به ما گفتند که من هیچ‌کس را به شجاعت مرحوم آقای کاشانی ندیدم، ایشان مدرس را هم دیده بودند، اما درعین‌حال گفتند کاشانی. بعد سه قضیه از مرحوم کاشانی نقل کردند که دو تایش مربوط به همین قضایای مربوط به است و متأسفانه سومی‌اش را من یادم نیست. آن قضیه‌ای که به‌طور مشخص مربوط به قضیه‌ی است این است که گفتند خانه‌ی ایشان در پامنار بود، مأمور کلانتری آنجا آمد پیش آقای کاشانی و گفت که مثلاً فرمانده‌مان سلام رساندند و گفتند که شبِ مثلاً سه‌شنبه، شما و خانواده‌تان در فلان مجلس دعوتید -دعوت می‌کردند دیگر که با زنهایشان سربرهنه بیایند؛ حالا آمده بوده از آقای کاشانی دعوت می‌کرده- آقای کاشانی یک تشری به او می‌زند و تندی می‌کند. او می‌گوید که آقا فرمانده گفتند. آقای کاشانی می‌گوید -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند فرمانده‌تان! بعد او دستپاچه می‌شود، می‌گوید آقا مقامات بالا این را گفتند. آقای کاشانی باز می‌گوید مقامات بالا -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند این حرف را زدند! پا شو برو گم‌شو! می‌آید به رئیس کلانتری می‌گوید. او می‌گوید بابا نزدیک این سید نروید، خطرناک است. غرض، از این جور قضایا هست در مسائل مربوط به حجاب.» (رهبر معظم انقلاب اسلامی ۹۶/۱/۸) ❇️پی‌نوشت: شجاعت ستودنی در مبارزه با رواج بی‌عفتی و بی‌حجابی درسی آموختنی برای عموم متدینین به ویژه طلاب و حوزه علمیه است مبارزه‌ای که امروز هم در مقابل برخی جریانات سیاسی غرب‌زده جریان دارد؛ جریاناتی که فرهنگ دینی و ملی حجاب را دست‌مایه شعارهای سیاسی‌شان می‌کنند و تلاش دارند را به فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی تحمیل کنند. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢برخورد شدید علمای نجف با نماینده مجلس ✳️سال‌روز تفسیق سیدحسن تقی‌زاده توسط آخوند خراسانی اسمش را خیلی‌ها شنیده‌اند. طلبه سابق و اَبَرغرب‌زده و فراماسون زمان مشروطه. کسی که به نمایندگی مجلس نیز رسید اما به واسطه دخالتی که در قتل مرحوم آیت‌الله بهبهانی داشت مورد تفسیق علمای نجف از جمله آخوند خراسانی قرار گرفت و شرعا و قانونا مشروعیت سیاسی او سلب شد: 📜«از قصر (شیرین) به طهران مقام منیع نیابت سلطنت عظمی، حضرات حجج اسلام دامت برکاتهم، مجلس محترم ملی، کابنیه وزارت، سرداران اعظم: 🔴چون ضدّیت مسلک‌ که جدّاً تعقیب نموده است با اسلامیّت مملکت و قوانین شریعت مقدّسه، بر خود داعیان ثابت و از مکنونات فاسده‌اش علناً پرده برداشته است. لذا از عضویّت مجلس مقدّس ملی و قابلیت امانت نوعیه لازمه آن مقام منیع بالکلیه خارج و قانوناً و شرعاً منعزل است. 🔸منعش از دخول در و مداخله در امور مملکت و ملّت بر عموم آقایان علماء اعلام و اولیاء امور و امناء دارالشورای کبری و قاطبه امرا و سرداران عظام و آحاد عساکر معظّمه ملّیه و طبقات ملت ایران ایّدهم الله بنصره العزیز واجب و تبعیدش از مملکت ایران فوراً لازم و اندک مسامحه و تهاون حرام و دشمنی با صاحب شریعت(ع). 🔴به جای او امین دین پرست وطن پرور ملّت‌خواه صحیح المسلک انتخاب فرموده او را مفسد و فاسد مملکت شناسند وبه ملّت غیور آذربایجان و سایر انجمنهای ایالتی و ولایتی هم این حکم الهی عزاسمه را اخطار فرمایند و هر کس از او همراهی کند در همین حکم است، و لاحول و لاقوّه الّا بالله العلی العظیم، و بجمیع ما رقم، قد صدرالحکم من الاحقر الجانی محمدکاظم الخراسانی. بذلک» ❇️مقام معظم رهبری در یکم فروردین سخن از تقی‌زاده‌های امروزین کردند. کسانی که دائما به دنبال روتوش چهره کریه غرب‌اند؛ به طور پیوسته به دنبال پمپاژ سبک زندگی غربی‌اند و با وجود مخالفت اندیشمندان برجسته؛ هم‌چنان مدافع اسنادی مثل سند 2030 هستند. البته ایشان در آن سخنرانی فرمودند که مردم انقلابی و جوانان مؤمن نخواهند گذاشت حرف به کرسی بنشیند و از آن‌جا که روحانیت؛پرچم‌دار مردم انقلابی و است نقش حوزه علمیه قم در روشنگری و طرد تقی‌زاده‌های امروز بیش از پیش حساس خواهد بود. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️دیدگاه مخاطبان✳️ «سلام علیکم این قبیل پست ها قبل از ارائه یک مطلب تاریخی! یک تطهیر است! تطهیر عوامل مقصر در حوادث بوجود آمده در انحراف مشروطه! آیا غیر از این است که امثال محمد کاظم خراسانی، علی رغم تذکرات علمای انقلابی مشروعه خواه همچون مرجع شهید شیخ فضل الله، از امثال تقی زاده های حمایت کردند و خود (اگر نگوییم عمدا") باعث انحراف مشروطه و به قدرت رسیدن جریان غربگرا در مشروطه شدند! و باعث شهادت شیخ فضل الله، رضوان الله؟! از شما دوستان توقع نبود عملکرد ناصواب و ناثواب امثال آخوند خراسانی را با این قبیل پست ها سعی نمایید تطهیر نمایید! بله شما باید ابتدا می فرمودید که امثال تقی زاده ها را امثال همین خراسانی ها حمایت نمودند وبعد فهمیدند که چه کلاه بزرگی سرشان رفته و...! و سپس این قبیل پست های تطهیر کننده را قرار می دادید! مخاطب غیر مطلع، با دیدن این پست، پیش خود فکر می کند، آخوند خراسانی با صلابت در مقابل تقی زاده ایستاده! در صورتیکه واقعیات حاکی از مطالب دیگری است. در پایان مجددا" تأسف عمیق خود را از عملکرد کانالی که فکر می شد در مسیر انقلابیگری و بیان حقایق متقن تاریخی عمل می نماید، ابراز می نمایم.» 🔹پی نوشت: ادبیات و مبانی یادداشت; مربوط به مخاطب محترم است و کانال بنیاد تاریخ پژوهی مسوولیتی در قبال آن ندارد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کوتاه‌نمای «مرگ اقتصاد» 💢کوتاه؛ در مورد اشرافی‌گری و وابستگی مهلک محمدرضا پهلوی 🔹چند روز دیگر سال‌مرگ است. کسی که با پول تا می‌توانست بریز و بپاش کرد و با وابستگی شدیدش به بیگانگان نفس اقتصاد ایران را به شماره انداخته بود. 🔹اشرافی‌گری و وابستگی کشور است و اگر مسؤولین امروز کشور نیز به این دو دامِ خطرناک گرفتار شوند ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به خواهند زد و این نکته پس از چند سال سیاست‌ورزی برخی در نهادهای اجرایی و عقد قراردادهای استعماری هم‌چون برای ما کاملا محسوس شده است. ◀️تاریخ عبرت است و اگر آن را چراغ راه‌مان قرار دهیم؛ «هرگز به عقب باز نخواهیم گشت.» @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢حقارت رضاخان؛ حتی در نوع کلاه 🔸حقارت رضاخانی/1 ◀️حقارت رضاخان پهلوی یکی از سرفصل‌های تاریخ ایران است. او که شخصی بی‌سواد و بی‌فرهنگ بود، توان درک راه‌های پیشرفت کشور را نداشت و البته، اراده‌ای هم برای آن نداشت. او به خاطر همین ویژگی‌ها آلت دست شبه‌روشنفکرانی بود که اعتقاد داشتند برای ترقی باید از فرق سر تا نوک پا غربی شد و نسخه آن‌ها برای این ترقی، تغییر کلاه مردم بود!! 📜«به رضاخان گفتند کلاه پهلوی -که در مکاتبات اداری از آن تحت عنوان کلاه مقدس پهلوی یاد می‌گردید- ضد تجدد است و چون شبیه کلاه فرنگی‌ها نیست تجدد و ترقی از کشور قهر خواهد کرد و به داخل نخواهد آمد [و] به جای آن -به قول مخبرالسلطنه هدایت-، امر صادر شد که از اول فروردین 1314 مردها کلاه فرنگی (لگنی یا کلاه‌شاپو) بر سر بگذارند و شاه حقیر پهلوی هیئت دولت را احضار و به آن‌ها گفت ما باید صورتا و سنتا غربی شویم و باید قدم اول کلاه‌ها تبدیل به شاپو بشود.» (فصلنامه پانزده خرداد، شماره 42-41، ص14) 🔆پی‌نوشت: تغییر کلاه؛ سرآغازی برای تغییر و فرهنگ ایرانیان در ابعادی وسیع بود. دنباله‌های ؛ امروز با اجرای مخفیانه همچون سند 2030 تلاش دارند خواب‌های آمریکایی و انگلیسی را تعبیر کنند و ایران را به چند دهه قبل بازگردادند؛ خواب آشفته‌ای که با هوشیاری هرگز تعبیر نخواهد شد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️آیا می‌دانستید یک پنجم کشته‌های منافقین در عملیات مرصاد؛ آزادشده آقای منتظری بودند؟! ✳️به مناسبت سال‌گرد عملیات غرورآفرین مرصاد 🔸ساده‌لوحی برای همه مضر است امّا اگر کسی در مسند مهمی باشد این ضرر فاجعه‌بار خواهد بود. نمونه بارز آن آقای حسینعلی که بارها و بارها ضربات جبران‌ناپذیری را به ملت ایران وارد کرد. به طور مثال آن‌گاه که نزد او آمدند و از شکنجه (منافقین) در زندان‌ها گفتند او بدون هیچ تحقیقی این مطلب دروغ را باور کرد و با فشار سیاسی کمیته عفوی برای آزادی منافقین راه‌اندازی نمود. منافقین جلاد با حربه‌های مختلف آزاد شدند و در عملیات مرصاد به صف منافقین پیوستند. ◀️« به شهادت منابع رسمی منافقین، تقریبا یک‌پنجم از کشته‌شدگان منافقین در عملیات مرصاد (که منافقین نام فروغ جاویدان بر آن نهاده بودند)، از اعضای زندانی آزاد شده توسط آقای منتظری بودند! سازمان منافقین در کتاب یادنامه خود تعداد کشته‌شدگان این عملیات را 1304 نفر برمی‌شمرد. آن‌ها هم‌چنین ادعا می‌کنند که 270 نفر از کشته‌شدگان این عملیات، «زندانی رژیم» بودند؛ یعنی افرادی که محکوم شده و در زندان‌ها بودند، ولی به موجب دستور آقای منتظری یا هر دلیل دیگری آزاد شده بودند و بار دیگر به منافقین پیوسته بودند!! بدین ترتیب، یک حساب سرانگشتی از آمار ارائه شده توسط منافقین هم نشان می‌دهد که یک‌پنجم کشته‌شدگان منافقین در فروغ جاویدان، زندانیان آزاد شده سال‌های گذشته بودند.بعید نیست که بتوان همین نسبت را در میان نیروهای عملیات‌کننده منافقین، که زنده مانده بودند هم تسری داد.»(روزگار قائم‌مقامی ص196) 🔆کتاب روزگار قائم مقامی؛ جدیدترین اثر بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی است که به صورت صریح و مستند به بررسی زندگی آقای منتظری در مقطع قائم‌مقامی وی پرداخته و از رازهای ناشنیده‌ای در خصوص رابطه بیت او با منافقین و لیبرال‌ها پرده برداشته است. در این اثر فصلی مجزا در تبیین شبهات مربوط مجازات های سال ۶۷ و جنایات منافقین اختصاص داده شده است. ◀️راه‌های تهیه کتاب: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. 📞تلفن: 32904231-025 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢وقتی رضاخان از ترس کارگرهای بیل به دست به اصفهان گریخت حقارت رضاخانی/2 ◀️به مناسبت چهارم مرداد؛ سال‌مرگ رضاخان 🔆«رضاخان اگر قرار بود در کنار دیکتاتوری و چپاول اموال مردم، در جایی قابلیت خود را به منصه ظهور برساند علی القاعده آن‌جا جز نمی‌توانست باشد، زیرا از رده قزاقی ساده تا رده سردار سپه (البته با مساعدت ) طی کرده بود و می‌بایست تبحری در امور ارتش کسب کرده باشد. اما زمانی که هنوز از قزوین به طرف تهران راه نیفتاده بود، وی به عنوان فرمانده کل ارتش به اصفهان گریخت. آقای در خاطرات خود در این زمینه می‌نویسد: 📜روزی موقع خروج دیدم که سرگرد لئالی، معاون پلیس راه‌آهن، در ایستگاه راه‌آهن یک گوشی تلفن دیگر را به دست چپ گرفته و مطالبی را (که) از یک طرف می‌شنید به طرف دیگر بازگو می‌کند. چند دقیقه ایستادم دیدم می‌گوید که روس‌ها از قزوین به سمت تهران حرکت کرده‌اند و ایستگاه بعد نیز مطلب را تأیید کرده و بدون (تحقیق) موضوع را به رئیس شهربانی با تلفن اطلاع می‌دهد و او موضوع را به و از آن‌جا به دربار و به اعلیحضرت خبر می‌دهند که روس‌ها به طرف تهران سرازیر شده‌اند. ایشان (رضاشاه) دستور می‌دهند که فورا اتومبیل‌ها را آماده کنند که به طرف اصفهان حرکت کنند... زودتر رفتم به منزل ولی از آن‌جا به راه‌آهن تلفن کرده و خط قزوین را گرفتم. پس از بررسی و پرسش از ایستگاه‌ها، معلوم شد چند کامیون عمله که بیل‌های خود را در دست داشتند به طرف تهران می‌آمده‌اند و چون هوا تاریک بود، نمی‌شد درست تشخیص داد.»(فصلنامه پانزده خرداد شماره 27 ص174) ✳️پی‌نوشت : آیا حقارت رضاخانی با اقتدار امروز ایران قابل مقایسه است؟! آیا هدف قرار دادن پهپاد 200 میلیون دلاری و توقیف نظامی با فرار فرمانده کل ارتش از چند کامیون کارگر بیل به دست؛ قابل مقایسه است؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️حقارت پهلوی در برابر نوکر ملکه انگلیس ◀️به مناسبت سال‌مرگ محمدرضا پهلوی حکومتی که با ذلت در برابر دیگران به دست بیاید؛ با ذلت نیز حفظ می‌شود. رضاشاه با همین حقارت حکومت را از دست انگلیسی‌ها تحویل گرفت و پسرش با حقارتی بیش‌تر آن را ادامه داد و کنار رفت. 🔹عزتی که امروز به دست آورده‌ایم؛ شیرین و ارزش‌مند است و بازخوانی برشی از ؛ آن هم از زبان مادر این ارزش را بیش از پیش آشکار می‌کند: 🔸« یک پدرسوخته دیگری بود به نام که با پررویی به محمدرضا می‌گفت من قبل از این‌که تبعه ایران باشم هستم! ما از امثال این آدم‌ها که جاسوس و نوکر آشکار و یا پنهان انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها بودند دور و برمان زیاد داشتیم. گاهی به محمدرضا می‌گفتم چرا با علم به این‌که می‌دانی این پدرسوخته‌ها نوکر اجنبی هستند آن‌ها را اخراج نمی‌کنی؟ محمدرضا می‌گفت: چه فایده‌ای بر اخراج آن‌ها مترتب است؟ این‌ها را اخراج کنم ده‌ها نفر دیگر را اطرافم قرار می‌دهند. بگذارید این‌ها باشند تا خیال دولت‌های خارجی از حسن انجام امور در ایران راحت باشد... محمدرضا خصوصی به من می‌گفت همین رئیس و معاون او و مدیران ارشد همه‌شان با آمریکایی‌ها ارتباط دارند... بعضی وقت‌ها می‌آمدند قدرت‌نمایی می‌کردند. مثلا در حالی که ما نمی‌دانستیم محمدرضا بیماری معده دارد، می‌آمد و پیشنهاد می‌کرد اعلیحضرت برای معاینه پزشکی و معالجه پزشکی و معالجه به لندن برود.»(فصلنامه 15خرداد شماره 31 صص318-317) @Bonyadtarkh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢مقابله روشنفکران رضاخانی با عزاداری اباعبدالله الحسین ◀️در حاشیه سخنان نسنجیده مسؤول دولتی در رابطه با عزاداری اهل‌بیت علیهم‌السلام 🔸قرارداد 1919 با انگلستان بسته شد و قرار بود ارتش و ایران به صورت رسمی به دست بیفتد و کشور ما هم به یکی از کشورهای تحت الحمایه او تبدیل شود. اما در اثر اقدامات علما و ملت ایران این قرارداد شکست خورد و در مقابل؛ انگلستان هم طرح کودتای 1299 ه.ش. را ترتیب داد. کنسول انگلستان به یکی از نمایندگان مجلس شورای ملی آن زمان در خصوص اهداف کودتا می‌گوید که یکی از آن‌ها:« بر هم زدن بساط عزاداری بود که خود بزرگ‌ترین وسیله برای خنثی نمودن سیاست استعماری دولت بریتانیا محسوب می‌شد.» (فصلنامه 15 خرداد شماره 10 ص16) 🔹این ماجرا گذشت و با کودتایی انگلیسی بر سر کار آمد و می‌بایست برای جلب رضایت ارباب خود تمام اهداف او را محقق می‌کرد. او برای برچیدن هیئات و عزاداری‌های سیدالشهداء راه‌های مختلفی را امتحان کرد از جمله: محدود کردن روضه‌های دولتی و ممنوع کردن بعضی اقسام عزاداری، تغییر صورت ظاهری عزاداری به مراسماتی مثل مراسم کلیسا. 🔸او برای زمینه‌سازی حذف راه دیگری را نیز رفت که همان برچسب زدن به مراسم محرم و صفر بود. او با شمردن این شعائر مقدس و انسان‌ساز تلاش داشت به تدریج این عامل انگیزه‌بخش را از ملت ایران سلب کند و کار را برای هموار کند.(همان ص28-26) ◀️اکنون نیز با گذشت حدود یک قرن از کودتای 1299 ه.ش ؛ دنباله که متأسفانه برخی مراکز حساس دولتی را نیز اشغال نموده‌اند با برچسب‌هایی نه چندان جدیدی به مبارزه علیه و ائمه معصومین علیهم‌السلام اجمعین برخواسته‌اند. شاید آن‌ها در دستگاه دیگری پرورش‌یافته‌اند و نمی‌دانند که در خان کرم اهل‌بیت علیهم‌السلام هست برای روح و جسم عزاداران شفاست و نه عاملی برای افسردگی و خودکشی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️شبه روشنفکرهای خون آلود ❇️امام خمینی قدس سره در پی توطئه‌های بی‌پایان بنی‌صدر وی را از فرماندهی کل نیروهای مسلح برکنار کرد. او که در زمان صدور حکم در کرمانشاه بود از همان موقع مخفی شد. نیز که یار استراتژیک خود را در خطر می‌دید با صدور اعلامیه‌ای فرافکنانه نسبت به سوء قصد علیه جان هشدار داد و لیبرال‌های همراه با جلادان منافق به حمایت از بنی‌صدر پرداختند و مردم را به بهانه اعتراض به به راهپیمایی روز 25 خرداد دعوت کردند اما امام خمینی قدس سره صبح روز 25 خرداد سخنرانی متفاوتی داشت: انتقاد شدید و صریح از و اعلام لیبرال‌های جبهه ملی در صورت اصرار بر نفی حکم قصاص. ◀️صحبت‌های امام، مردم را در تهران و شهرهای دیگر در همان روز به خیابان‌ها آورد و در عمل امید بنی‌صدر و هم‌فکرانش به شکست انجامید و مجلس نیز در 31 خرداد 1360 عدم کفایت او را تصویب نمود و سرانجام امام خمینی قدس سره در 1 تیر 1360 بنی‌صدر را عزل نمود و به دنبال این اتفاق بنی‌صدر و رجوی در 6مرداد1360 از کشور فراری شدند. (روزگار قائم‌مقام ص170-169) ❇️پی نوشت: تاریخ نه چندان دور به ما نشان می دهد که حیات سیاسی و اجتماعی جریانهای شبه روشنفکر با تفکرات زورمدار و حتی مسلح گره خورده است. جایی که غرب زدگانی همچون تقی زاده و تیمورتاش در دایره و سلطنت رضاخان میرپنج تعریف می شوند و پس از انقلاب نیز جبهه ملی با سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) هم نوا می شوند و در نهایت بنی صدرِ لیبرال با رئیس قشون جلادها; مسعود رجوی متواری می شود. ⁉️آیا شبه روشنفکران امروز که تا حد توان تلاش میکنند کشور را با کاهش بودجه و زیر سؤال بردن کشور تضعیف کنند; با گروه های معاند و خطرناک داخلی یا خارجی ارتباطی دارند؟ یا لااقل این حرکات مشکوکشان کمک به آن جریانات خطرناک نیست؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢ناگفته‌های نویسنده روزگار قائم‌مقامی در مصاحبه با فرهیختگان: ◀️تقریبا تمام نسل‌های انقلاب اسلامی به‌نوعی با قائم‌مقامی آقای منتظری درگیر هستند / سانسور «روزگار قائم‌مقامی» به نفع منافقین/ سانسور «روزگار قائم‌مقامی» توسط دولت؛ در حمایت از هاشمی رفسنجانی/ نویسنده روزگار قائم‌مقامی از اغراض شخصی آقای رفسنجانی در حمایت از قائم‌مقامی منتظری می‌گوید 🔆کتاب «روزگار قائم‌مقامی» اثری پژوهشی و مستند در حوزه تک‌نگاری تاریخی محسوب می‌شود که به موضوعی حساس و فراگیر می‌پردازد. اما محتوای این اثر با واکنش عجیب #ممیزی_دولت روبرو و بخش‌های حساسی از آن سانسور شد. 🔸چند روز قبل خبرنگار روزنامه فرهیختگان به مصاحبه با نویسنده این کتاب نشست و بخشی از ناگفته‌های وی در آن جلسه مطرح و در دو بخش منتشر شد. او در این مصاحبه از سانسورهای دولت به نفع #منافقین و آقای #هاشمی_رفسنجانی گفت و عنوان کرد که تیغ سانسور دولت حتی به دو دست‌خط امام هم رسید و آن را هم حذف کرد. بخش اول مصاحبه فرهیختگان با نویسنده روزگار قائم‌مقامی: 🔹🔸https://b2n.ir/10328 ◀️راه‌های تهیه کتاب: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. 📞تلفن: 32904231-025 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢در مصاحبه با روزنامه جوان مطرح شد: ◀️امام و فرد ارتشی که قصد داشت شاه را بکشد/ تعامل نظام با صادق زیباکلام؛ مصداق مروت انقلابی/ وقتی امام پس از پیروزی انقلاب توسط دادگاه احضار می‌شود 🔸به گزارش بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، سرویس سیاسی روزنامه جوان با تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی مصاحبه‌ای را در خصوص مفهوم « #مروت_انقلابی » ترتیب داد. رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی نیز در این مصاحبه به ذکر روایاتی کم‌تر شنیده شده از مروت شگفت‌انگیز امام قدس سره پرداختند. در بخشی از این مصاحبه می‌خوانیم: 🔹«یادم هست یک بار یکی از اهالی آبادان یا خرمشهر که خانه‌اش در اثر موشک‌باران‌های #صدام ویران شده بود از امام (ره) شکایت کرده بود و قاضی هم که حالا یادم نیست کی بود، ولی انصافاً کارش لایق تحسین است برای امام احضاریه فرستاده بود. امام آماده شده بود که بروند دادگاه که آقای #موسوی_اردبیلی آمدند عذرخواهی و بعد رفتند آن فرد را پیدا کردند و برایش خانه‌ای خریدند» 🔗پیوند مصاحبه در تارنمای رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی: 🔹🔸https://b2n.ir/68040 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢مخالفت‌ها و بدبینی‌ها نسبت به قائم‌مقامی آقای منتظری؛ در گفت و گو با نویسنده روزگار قائم‌مقامی ✴️خیلی‌ها دوست داشتند که چاپ نشود. آن‌هایی هم که قدرت داشتند با قیچی و سراغ کتاب رفتند و بخش‌های حساسی از آن را حذف کردند. امّا با این همه « » چاپ شد و اکنون در اختیار عموم جویندگان حقیقت قرار گرفته است. چند روز گذشته به مصاحبه با نویسنده این کتاب نشست و بخشی از ناگفته‌ها و نانوشته‌هایش را منتشر کرد. بخش اول مصاحبه پیش از این منتشر شده بود: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/601 ◀️و اکنون بخش دوم مصاحبه: «مخالفت با قائم‌مقامی آقای هم کم نبود؛ از جمله پدر آقای منتظری گفته بود که من صلاحیت رهبری را در او نمی‌بینم. برخی عرفا جملاتی را مطرح کردند که اصلا آقای منتظری رهبر نمی‌شود که البته این یک پیش‌بینی بود. برخی آقایان در قم اساسا بعد از این‌که قائم‌مقامی آقای منتظری مطرح شد از نظام بریدند و چون آن زمان نظر واقعی امام هم مطرح نشده بود، خیلی‌ها فکر کردند نظر امام نیز همین است. این خیلی عجیب است...» 🔗متن مصاحبه فرهیختگان با نویسنده روزگار قائم‌مقامی-بخش دوم: https://b2n.ir/43094 ✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.