تلاش دستیار شریعتمداری برای تحمیل شورای سلطنتی به امام
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/1
🔹«دکتر میناچی به کارمند سفارت گفت که پیشنهاد کارمند سفارت مبنی بر ایجاد شورای سلطنت در 4 سپتامبر به نمایندگان اصلی خمینی ارائه میشود آنها به پاریس خواهند رفت تا خمینی را متقاعد کنند اگر لازم بود با فشار، که آنها را قبول کند، میناچی شایعاتی شنیده است که شاه احتمالاً برای قبول شورای سلطنت آماده است. ...
🔸1ـ به درخواست میناچی، استمپل با او ملاقات کرد. میناچی خزانهدار کمیته دفاع از حقوق بشر است و همینطور دستیار آیت الله شریعتمداری است میناچی میخواست که اوضاع جدید را بررسی کند و در این میان آخرین نظریات آمریکا را هم بداند زیرا میخواست 2نفر از3 نفر نماینده عالیرتبه خمینی را که در دو سه روز آینده به پاریس خواهند رفت هنگام نهار آماده نموده و اطلاعات کافی در اختیار آنان بگذارد.
این2 نفر، #منتظری از قم و #رفسنجانی از تهران هستند (که با طالقانی از تهران میشوند3 نفر، به گفته میناچی این سه نفر «فرماندهی عالی» خمینی در ایران میباشند.).
🔹آنها طرح شورای سلطنت را پیشروی خمینی خواهند گذاشت که این شورا جایگزین شاه شده است،( برای ذکر جزئیات به تلگرام مرجع رجوع نمایید) و بعد دولت مؤتلفه را انتخاب خواهند نمود. آنها آماده هستند تا خمینی را مجبور کنند که این پیشنهاد را بپذیرد. تمام مخالفان و گروه شریعتمداری در قم و مشهد قبول کردهاند که با این دولت همکاری و از آن حمایت کنند. ... » (اسناد لانه جاسوسی امریکا، ج3، صص282-284)
#شریعتمداری
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ماجرای شنود ساواک از منزل شخصی شریعتمداری به روایت مرحوم فیض گیلانی
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/2
#اختصاصی
روایت مرحوم #آیتالله_فیض_گیلانی از ارتباط نزدیک مرحوم شریعتمداری با رژیم پهلوی و جاسوسی رژیم شاه از تحرکات این روحانی نزدیک به دربار
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نقش آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری در کودتای نقاب (نوژه) چه بود؟/بخش اول
سالروز درگذشت سیدمحمدکاظم شریعتمداری/3
🔹 آمریکا از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، شروع به طراحی انواع توطئهها در جهت تضعیف و #براندازی_نظام جمهوری اسلامی ایران کرد که طراحی کودتاهای مختلف به منظور سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از این اقدامات بود.
🔸 #کودتای_نوژه، که نمونههای بسیار کوچکتر آن، رژیمهای بسیاری را در سراسر جهان سرنگون کرده بود و به جرات میتوان ادعا کرد که کودتای 28 مرداد 1332 در مقایسه با آن بازی کودکانهای بیش نبود، در تاریخ 19 تیر ماه 1359 خنثی شد (کامران غضنفری، آمریکا و براندازی جمهوری اسلامی ایران، تهران، بسیج دانشجویی،1381، فصل چهارم)
🔹یکی از موضوعات مهمی که در خصوص این کودتای نافرجام وجود دارد، نقش #سیدمحمدکاظم_شریعتمداری است. وی ضمن تامین برخی از وجوه مالی گروههای مخالف امام و انقلاب، مترصد نقش جایگزین حضرت امام در دولت کودتا بود و سعی داشت بعد از ایشان «مرجع تقلید و رهبر آینده کشور» (منوچهر محمدی، تحلیلی بر انقلاب اسلامی، تهران، انتشارات امیرکبیر، 1366، ص172-171.)باشد.
🔸1- برنامه آمریکا برای بهرهبرداری از شریعتمداری
غرب و آمریکا در راستای مبارزه با انقلاب اسلامی، روی #شریعتمداری حساب ویژهای باز کرده بودند. در تاریخ 29 اکتبر 1979 (هفتم آبان1358) رئیس پایگاه #سیا در تهران، گزارش زیر را برای استانسفیلد ترنر رئیس سازمان سیا، ارسال میکند: «شما از من خواستید که در یک فرصت راجع به امکانات #اعمال_نفوذ در جریان امور اظهار نظر کنم. من نظر خود را فقط به طور حاشیهای و جزئی و تا زمانی که ارتش دوران نقاهت خود را طی کند، اعلام میکنم و این هم مرحلهای است که برای طی آن از دست ما تقریباً کاری ساخته نیست. کاری که از دست ما برمی آید و من هم اکنون درگیر آن هستم، این است که سران بالقوه یک ائتلاف متشکل از #لیبرالهای_سیاسی، چهرههای دینی میانهرو و سران نظامی متمایل به غرب-هنگامی که ظهورشان شروع شد-را شناسایی کرده و آماده حمایت از آنها شویم. کسی که بیش از دیگران احتمال داده میشود این ائتلاف را سرعت بخشد، آیتالله شریعتمداری است.»( حمایت آمریکا از گروههای میانهرو در ایران، ص6)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نقش آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری در کودتای نقاب (نوژه) چه بود؟/بخش دوم
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری
🔹در یکی از سندهای #سفارت_آمریکا که گزارش ملاقات با رهبر نهضت رادیکال ( #مقدم_مراغهای ) بوده است، ذکر شده است که؛ «خیلیها از #شریعتمداری به خاطر #عدم_رهبری انتقاد می کنند در صورتی که این انتقاد نابجاست و خمینی قدرتمندتر از آن است که شریعتمداری فعلاً بتواند با او مقابله کند؛ ولی البته وقتش خواهد رسید.» (اسناد لانه جاسوسی، جلد 1، ص۵۴.)
🔸این موضوع به خوبی نشان می دهد که دشمنان انقلاب اسلامی از مدت ها قبل بر روی شریعتمداری برنامهریزی کرده بودند و مترصد فرارسیدن زمان مناسب برای بهره گیری از او برای اقدامت #خرابکارانه و #ضدانقلاب بودند. همانگونه که برخی از رهبران نهضتهای رادیکال بر این موضوع تاکید داشتند. البته صحبتها و اظهارنظرات شریعتمداری نسبت به غرب و علی الخصوص آمریکا منجر به نزدیک شدن #لانه_جاسوسی_آمریکا به وی شده بود. به عنوان مثال، اعضای سفارت آمریکا در خصوص ملاقات با شریعتمداری در ١٠ ژانویه ١٩٧٩ (دی ۵٧) اظهار می دارند که؛ «شریعتمداری آشکارا از دیدن شخصی از جانب دولت آمریکا خوشحال است و موضعش کاملاً منطقی و مساعد (موافق برای همکاری) بود.»( اسناد لانه جاسوسی، جلد ١، ص٨١.)
🔹٢- تایید کودتای نوژه توسط شریعتمداری
براساس طرحی که از پیش ریخته شده بود، #کودتای_نوژه قرار بود با محوریت نیروی هوایی باشد و از هواپیماهای جنگنده و بمبافکن استفاده شود. در جریان انقلاب، از سربازان برای سرکوب مردم استفاده شده بود اما در کودتای نوژه، ارتشیان متخصص شامل خلبانان و کماندوها که در زمان شاه برای جنگ با ابرقدرت شوروی آموزش دیده و تربیت شده بودند، در مقابل مردم و نظام قرار میگرفتند.
🔸علیرغم به کار بردن سلاح های سنگین و هماهنگی و همکاری گروه های ضد انقلاب هنوز یک مشکل وجود داشت. مشکل این بود که اولاً چگونه نیروهای درگیر در کودتا، در اجرای مأموریتهای محوله دچار تردید نشوند و ثانیاً پس از چنین کشتار وحشتناکی چگونه می توان به دولت کودتا مشروعیت بخشید؟ کلید حل هر دو مشکل در #شاخه_ایدئولوژیک_کودتا نهفته بود. سران کودتا، با علمایی که احتمال میدادند از #جمهوری_اسلامی و امام خمینی کینه داشته باشند تماس گرفتند و از آنها درخواست کمک کردند.
🔹در رأس این افراد، سید محمدکاظم شریعتمداری قرار داشت. سران کودتا، برای اینکه به افراد خود درباره سرنوشت کودتا اطمینان دهند آنها را به قم می فرستادند تا با شریعتمداری دیدار کنند و پس از تایید شریعتمداری، با اطمینان خاطر در عملیات شرکت کنند. بسیاری از این افراد مقلد شریعتمداری بودند و واضح است که وی تا چه حد بر آنها نفوذ داشت. یکی از کودتاگران که به قم و بیت شریعتمداری رفته بود از تجمع #خلبانان و #ارتشیان در بیت وی خبر میدهد که برای استفسار از جریان کودتا به قم آمده بودند. سید محمدکاظم شریعتمداری در پاسخ به مراجعین مرتباً تکرار میکرد «ظلم هرگز پایدار نمیماند». این جمله توسط کودتاگران به معنای تایید کودتا تفسیر میشود .(محسن ردادی، «آیت الله شریعتمداری»، مجله امید انقلاب، شماره ۴0٣،صص٢٧-٢۶.)
🔸٣- اطلاع از کودتای نوژه و سکوت به نفع سازمان سیا
با نگاهی به اعترافات شریعتمداری آشکار میشود که وی مدتها پیش از کودتا اطلاع داشت. چنان که وی میگوید: «اولاً من از نیت اینها مطلع شدم ولی چون کارشان در یک مدت کوتاه غیرعملی به نظرم میرسید و قهراً خیال میکردم که دولت آگاهی دارد تصور نمیکردم که اینها بتوانند کاری را انجام دهند و این که کارینشدنی است، من خبر کنم و باعث گرفتاری یک عده غیردخیل شود. به علاوه احتمال دادم که ممکن است اگر بگویم خود ما را ترور کنند ...»( محمد محمدی ریشهری، خاطرهها،ص٢۶٨)
🔹از این رو، یکی از خیانتهای شریعتمداری، عدم اطلاع نسبت به از آغاز روند کودتا بود و این در حالی بود که وی با وجود آگاهی از میزان خسارتهای جانی و سیاسی این کودتا به نظام جمهوری اسلامی ایران، هیچگونه ممانعتی از این کار نداشت و حتی به مسئولان نظام نیز خبر نداد تا به صورت مناسبی این تحرکات ضد نظام مدیریت شود.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نقش آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری در کودتای نقاب (نوژه)چه بود؟/بخش سوم
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری
🔹آقای #هاشمی_رفسنجانی نیز طی مصاحبهای با #خبرگزاری_جمهوری_اسلامی در تاریخ اول اردیبهشت ١٣۶1 میگوید؛ «یک مرجعی که لااقل خود را #مرجع میداند بشنود که بنا است کودتایی شود . این حداقل آن است که خودشان هم اعتراف کردهاندکه از این کودتا مطلع شدهاند. بالاخره در کودتا عده زیادی شهید و کشته و زخمی میشوند. چطور میتواند یک نفر که خود را مرجع میداند این مسئله برایش اهمیت نداشته باشد. کوچکترین چیزی که در این رابطه وجود دارد این است که ایشان از توطئه کودتا مطلع شده و آن را به امام و مسئولان و مردم اطلاع ندادند. اگر همین مقداری که خودشان اعتراف کردند باشد یک چنین شخصی نمیتواند مرجع تقلید باشد.»( افشای چهره دوم شریعتمداری، ١٣)
🔸۴- تأمین وجوه مالی برای رویارویی مسلحانه علیه انقلاب اسلامی
شریعتمداری از وجوه دریافتی از #سازمان_سیا، برای خرید اسلحه به منظور رویارویی مسلحانه با نظام اسلامی استفاده میکرد. در گزارش سرّی سازمان سیا به تاریخ ٢٨ تیر ١٣۵٨، مرتضی موسوی (از سران #حزب_خلق_مسلمان) با صراحت به این موضوع اشاره کرده و میگوید: «...شریعتمداری از پول ما جهت خرید اسلحه لازم استفاده مینمود.» گزارشی که بعداً در بهمن ماه ١٣۵٨ منتشر شد نیز حاکی از آن بود که حزب خلق مسلمان مبلغ ٣۶ میلیون تومان وجه نقد به #کردستان فرستاده بود تا از طریق گروههای ضدانقلابی حزب دمکرات کردستان و سازمان کومله، سلاح خریداری نماید. سازمان سیا همواره مترصد اعمال نفوذ در جمهوری اسلامی و حمایت از اشخاص و جریانهایی بود که در راستای ساقط کردن نظام اسلامی ایران، تلاش میکردند( حمایت آمریکا از گروههای میانهرو در ایران، ص۶.)
🔹چنانچه #محسن_رضایی میگوید: «عباسی داماد آقای شریعتمداری، گفته است که آقای شریعتمداری نه تنها در جریان امر بوده بلکه مبلغ ۵٠٠ هزار تومان نیز به مهدوی پرداخت کرده بود...»
🔸علاوه بر این براساس اعترافات خود شریعتمداری: «...ین که به #سیدمهدی_مهدوی پول فرستادم هرچند به عنوان قرض به ایشان داده شده است و این کار را نوعی تأیید عملی از فرد توطئهگر تلقی کردهاند، پشیمانم و استغفار میکنم.»( محمد محمدی ریشهری، خاطرهها ، ص٢۶٨.)
🔹 ۵- تلاش برای ایفای نقش رهبر جایگزین
شریعتمداری در مرحله دوم کودتا نقش مهمتری را برعهده داشت. براساس نقشه کودتا قرار بود بعد از حمله به #جماران (که هدف از آن از میان برداشتن حضرت امام بود) شریعتمداری وارد عمل شود. در طراحی کودتا، خانهای در حوالی یوسف آباد برای انتقال شریعتمداری از قم به تهران اجاره شده بود. شریعتمداری در این خانه مستقر میشد و به عنوان رهبر مذهبی، کودتا را تایید میکرد. در مراحل بعد زمانی که رادیو و تلویزیون به دست کودتاچیان تصرف میشد، وی مستقیماً یا به وسیله نوار و اعلامیه با مردم سخن میگفت و مردم را به همکاری با کودتا فرامیخواند. کودتاگران به منظور اجرای این مراحل به صورت مستقیم با پسر شریعتمداری در ارتباط بودند. به اعتراف یکی از عوامل کودتا: «با آقای شریعتمداری با پسر ایشان وارد صحبت شدیم. پسرشان از جانب آقای شریعتمداری قول همه گونه همکاری را دادند.»(مؤسسه مطالعات سیاسی، کودتای نوژه، ص١٧١.)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نقش آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری در کودتای نقاب (نوژه) چه بود؟/بخش چهارم
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری
🔸۶- مشروعیتزایی برای کودتاگران و توجیه اقدامات خشونتبار
یکی دیگر از کارکردهای شریعتمداری در کودتای نوژه، مشروعیتزایی برای کودتا بود.به طوری که این مسئله برای جذب افراد جدید و کسانیکه در همکاری با کودتاگران دچار تردید شده بودند، بسیار مفید واقع شد. #سروان_نعمتی از عوامل اصلی کودتا برای اقناع یکی از خلبانان که نسبت به ماموریت محوله دچار بیم و تردید شده بود، به او میگوید: «خیلیها از جمله شریعتمداری این کودتا را تایید کردهاند.»(روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۶ مرداد ۱۳۵۹)
🔹 #ایرج_رخشنده از ساواکیهای فعال در کودتا نیز پس از دستگیری در این ارتباط میگوید: «بنیعامری میگفت با علما و روحانیونی که طرفدار آیتالله شریعتمداری میباشند، دستبهدست هم دادهایم تا یک اسلام نوین در سطح مملکت پیاده کنیم.»( همان)
بدینترتیب راه هرگونه مخالفت اعضا با اهداف کودتا که بعضاً ضد انسانی و ضد اسلامی بود، بسته میشد.
🔸بنا به اعترافات تیمسار محققی، مسئولان شاخه سیاسی در پاسخ به پرسش عوامل کودتا، مبنی بر اینکه در برابر واکنش مردم چه اقدامی باید انجام دهند، چون در صورت تیراندازی عده زیادی از مردم کشته خواهند شد، به آنان میگفتند: «وقتی امامخمینی را از میان بردارند، فرد دیگری بهجای ایشان خواهد نشست و از طریق رادیو و تلویزیون تمام آنچه را که امام گفته است، او بر غلط بودن آن فتوا خواهد داد.»(همان)
🔹تایید کودتا بهوسیله یک روحانی برجسته که توسط سران کودتا به اعضا تفهیم میشد، تا اندازهای برای این افراد مهم بود که بسیاری از آنان شخصاً به بیت شریعتمداری مراجعه کرده و درصدد دریافت پاسخ بودند. استوار #عبدالعلی_سلامت از عوامل کودتا در پایگاه همدان نیز در اعترافات خود اذعان میکند که بههنگام مراجعه به بیت شریعتمداری، تعدادی نظامی و خلبان را در آنجا دیده است که آنها نیز برای کسب اجازه در مورد یک برنامه به آنجا آمده بودند.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴اطلاعيه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره عدم شايستگی آيتالله شريعتمداری برای مرجعيت
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/4
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹«اما من كان من الفقهاء صائناً لنفسه، حافظاً لدينه، مخالفاً لهواه مطيعاً لامر مولاه فللعوام ان يقلدوه و ذلك لايكون الا بعض فقهاء الشيعه» امام حسن عسكري(ع)
فقهايی كه خود ساخته و پاسدار دين و مخالف هوای نفس و فرمانبر امام و مولای خود باشند، مردم میتوانند از آنها تقليد نمايند و همه فقهاء و عالمان دين جز بعضی چنين نيستند.
🔹امت اسلامی طلاب و فضلای حوزههای علميه، مردم مسلمان به ويژه مردم متدين و غيور#آذربايجان:
🔸 از روزهای اول نهضت مقدس اسلامی از آقای شريعتمداری امور بسياری صادر میشد كه دستاندركاران نهضت به ويژه #جامعه_مدرسين آنها را شايسته مقام مرجعيت شيعه نمیدانستند ولی برای حفظ وحدت و انسجام صف روحانيت مبارز از بازگو كردن آنها سخت دوری میجستند، تا بحمدالله #انقلاب_مقدس_اسلامی پيروز گشت و مردم يکدل و يک جهت به اين انقلاب دل بستند
🔹ولی اين شخص بر خلاف مصالح اسلام و انقلاب و بر خلاف اعتقاد و نظر فقهی خود كه در #مجلة_الهادی و در حضور عدهای از مدرسين تصريح كرده بود با اصل #ولايت_فقيه مخالفت كرد، و ديديد آنچه ديديد و كرد آنچه نبايد بكند، حتی فردی از همان اعوان و انصار خودش يكی از پاسداران همان منزل را به قتل رساند وتا چند روز بهانهای برای كوبيدن انقلاب به دست آورد و همچنان به مخالفت و كارشكنی و براندازی ادامه داد تا شركت در كودتای نوژه و براندازی اخير كه در مصاحبه تلويزيونی قطبزاده خائن ملاحظه فرموديد.
🔸 كيست كه طرح كشتن امام و نابودی مردم جماران و براندازی جمهوری اسلامی را بداند و فرياد نزند؟
🔹 اگر بخواهیم امور خلاف عدالت را بشماريم #مثنوی_هفتاد_من_كاغذ شود لذا ضمن تأكيد بر اينكه #مراجع_قضائی منحصراً بايد به اين امر رسيدگی نمايند، بنا به وظيفه شرعی بر خود لازم دانستيم كه سقوط مشاراليه را از شايستگی مرجعيت بالصراحه اعلام نماييم تا افرادی از مسلمانان كه در حالت ترديد و دودلی بودند تكليف خود را بدانند و احياناً با تقليد خود به اسلام و انقلاب ضربه وارد نكرده باشند گرچه طلاب عزيز و فضلاء خود اعلان كردهاند كه از گرفتن #شهريه او خودداری خواهند كرد، ما هم تأكيد بر خودداری همه آقايان را از گرفتن آن لازم میدانيم.
«أفمن كان مؤمنا كمن كان فاسقاً لايستوون ان اريد الا الاصلاح ما استطعت و ما توفيقي الا بالله عليه توكلت و اليه انيب» (جامعة مدرسين حوزه علميه قم 1361.1.31)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
شریعتمداری در دادگاه تاریخ.pdf
3.15M
✳️شریعتمداری در دادگاه تاریخ+متن کتاب
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/5
🔹19تیر1359 کودتای نوژه خنثی شد و مدتی بعد مصاحبه یکی از عوامل آن یعنی آقای #سیدمحمدکاظم_شریعتمداری جنجالبرانگیز شد.
🔸ماجرای توطئهبار و و جنجالبرانگیز شریعتمداری و ضربه سنگینی که از این ناحیه بر مقام والا و مقدس مرجعیت وارد شد، بار دیگر زنگ خطر را به رسائیِ غریوهای آسمانی به صدا در آورد و خطر توطئههای نامرئی را به آگاهان امت و عالمان متعهد و مسئول هشدار داد.
🔹به جرأت میتوان گفت شناخت عملکرد و افکار آقای شریعتمداری راه را برای ظهور #نوشریعتمداریها و کلیه کسانی که از لباس اسلام بر چهره حکومت اسلامی چنگ میزنند خواهد بست.
🔸در همین راستا #تاریخنگار_انقلاب_اسلامی در سال 1361 ه.ش. کتابی تاریخی در معرفی شخصیت و کارنامه آقای شریعتمداری منتشر ساخت که علیرغم تلاش برخی جریانات برای جمعآوری کتاب؛حمایت امام خمینی قدس سره الشریف مانع جمعآوری این کتاب شد.
🔹حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی در این کتاب به معرفی جریان شریعتمداری، ارتباط وی با رژیم پهلوی و ساواک، جریانات به اصطلاح ملیگرا و البته رابطه وی با دولت کارتر پرداخته است. او برای انحراف نهضت اسلامی ملت ایران تلاش بسیاری نمود که تأسیس دارالتبلیغ و علم کردن پشتیبانی از قانون اساسی مشروطه دو نمونه از آن است.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1_54124205.mp3
8.01M
💥هشدار حجتالاسلام و المسلمین سید حمید روحانی در خصوص پدیده #نوشریعتمداریها در قم
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/6
#اختصاصی
🔹جامعه انقلابی حوزه علمیه هشدارهای رهبر معظم انقلاب در خصوص انگیزههایی برای #انقلابزدایی از حوزه علمیه قم به یاد دارند اما با این وجود #حوزویهای_سکولار و برخی غافلین مشغول کارند و به تردیدافکنی در خصوص فعالیتهای انقلابی میپردازند.
🔸پیش از این رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در واکنش به این تردیدافکنیها سخنان مهمی را ایراد کردند که به مناسبت استمرار فعالیتهای کارشکنانه #حوزویان_سکولار آن را بازنشر میکنیم. در این صوت میشنوید:
🔹 تبیین فعالیتهای اختلافافکنانه شریعتمداری پیش از انقلاب با تأسیس دارالتبلیغ و ایجاد دو قطبی کاذب میان فعالیت علمی و فعالیت میدانی
🔸هشدار ظهور پدیده #نوشریعتمداریها در قم
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📸آقای شریعتمداری: تمام تلاش من برای حفظ مقام سلطنت است/معتقد به آزادی همه زندانیان نیستم
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/7
«سلام مرا به پیشگاه اعلیحضرت برسانید و به عرض برسانید که اعلیحضرت اطمینان داشته باشند همان مشکلاتی که امروز ایشان دارند ما هم داریم. من آرزو دارم که اعلیحضرت در مقابل این مشکلات تحمل و شکیبایی بیشتری داشته باشند تا مشکلات بر وفق مراد ایشان و در جهت مصلحت مملکت حل شود. ... چند روز قبل که نمایندگان اعلیحضرت ملک حسن [پادشاه وقت مراکش] با من ملاقات داشتند، به من گفتند که در مقابل اعلیحضرت کوتاه بیا. من صریحاً به آنها گفتم تمام تلاش من برای حفظ مقام سلطنت است و از آنها خواستم که به ملک حسن پیغام مرا بدهند و بگویند که ملک حسن به شاهنشاه ما قوت قلب بدهند که در مقابل مشکلات مملکتی استقامت بیشتری داشته باشند. ...
من صریحاً می گویم که با خمینی و اعمال او مخالفم. تعدادی از علما به من مراجعه می کنند و با بحث راجع به روش من وخمینی، سؤال می کنند که آیا اختلافی داریم؟ من می گویم بلی. او مخالف شاه است درحالیکه من این طور نیستم. ... من معتقد به آزادی همه زندانیان نیستم. آنهایی را که اطمینان دارید بعد از آزادی تحریکات نمی کنند، آزاد کنید ولی بقیه را نگاه دارید، مخصوصاً کسانی را که اهانت به مقام سلطنت می کنند.» (آیتالله شریعتمداری به روایت اسناد ساواک،صفحات 921 تا 926.)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی: آقای شریعتمداری با ساواک در جهت ضربه زدن به مبارزین و انقلابیها کاملا همراه بود
⁉️آقای شریعتمداری برای ضربه زدن به انقلابیها چه پیشنهادی به ساواک داد؟
◀️سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/8
🔹آقای شریعتمداری شخصیتی بود که در لباس انقلابیگری و حزباللهی بودن به جریان مبارزه اسلامی علیه رژیم پهلوی آسیب میزد. بازخوانی سیره شخصیتی وی ما را به شناخت هرچه بهتر نقشههای پیچیده #نوشریعتمداریها کمک میکند.
🔸دو نمونه از آسیبهای منافقانه شریعتمداری به مبارزین از زبان #تاریخ_نگار_انقلاب_اسلامی؛ حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
غائلهآفرینی مدعی مرجعیت
امام در مواجهه با جریان انحرافی شریعتمداری/بخش اول
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/9
🔹تلاش برای جلوگیری از #لغزش سیدکاظم شریعتمداری، از همان سالهای نهضت اسلامی آغاز شد. در سال1357، زمانی که امام در پاریس حضور داشتند، چهار نفر از روحانیون ماموریت یافتند نزد شریعتمداری رفته و برای جلوگیری از انحراف او بکوشند. آیتالله مرتضی مطهری، موسوی اردبیلی، سید ابوالفضل زنجانی و چند تن دیگر مأمور به این کار میشوند ولی در این زمینه موفقیتی کسب نمیکنند.(خاطرات آیت الله مهدوی کنی ، ص 102)
🔸یکی از خطرناکترین اقداماتی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی زیر چتر حمایت شریعتمداری انجام گرفت؛ تأسیس #حزب_خلق_مسلمان بود. این حزب به فعالیتهای ضدانقلابی و #جدایی_طلبانه در آذربایجان مشغول بود. از جمله اقدامات حزب خلق مسلمان در تقابل با جمهوری اسلامی میتوان به مخالفت این حزب با #همهپرسی_قانون اساسی اشاره کرد. آنها در این مسیر شریعتمداری را نیز حامی خود میدیدند، به گونهای که پس از برگزاری رفراندوم قانون اساسی و حضور مردم در این همهپرسی، اعضای حزب، به بهانه دفاع از مرجعیت به ایجاد آشوب و اغتشاش در آذربایجان دست زدند.
🔹در همین زمان روزنامه #خلق_مسلمان در یکی از شمارههای خود به نقل از شریعتمداری نوشته بود: «اگر توافقها مو به مو اجرا نشود امنیت آذربایجان را تعهد نمیکنیم.»(کودتای نوژه، ص90) پس از این آشوبها، آنها دامنه فعالیتهای خود را به شهرهای قم، مشهد و تهران نیز گسترش دادند.پس از این غائله، شریعتمداری با وجود سیل اعلامیهها و نامههایی که از او انحلال حزب را خواستار شدند، حاضر نشد این حزب را محکوم کند.
🔸افراط گرایی در حزب خلق مسلمان تا حد زیادی ناشی از احساس پشت گرمی به حمایت آمریکایی ها بوده است. شریعتمداری تا آخرین ماه های رژیم سلطنت راضی به تغییر رژیم نبود و ارتباط وی ،در شرایط از هم پاشیدگی ساواک، با ماموران اطلاعاتی ارتش ادامه یافته بود.
🔹اضطراب ناشی از این اعتیاد اطلاعاتی، مرحوم شریعتمداری را پس از سقوط رژیم سلطنت (به رغم ادعاهای علنی همراهی با نظام نوپا) در اولین ملاقات وی با « فرانک باروز» رئیس اتاق بازرگانی ایران و آمریکا می توان دید؛ آنجا که او از نداشتن اطلاعاتی دقیق از اوضاع به میهمان آمریکایی خود شکایت می کند و نتیجه گیری «گلگروف» مامور قرارگاه سیا در تهران ارز این ملاقات چنین است که تماس با شریعتمداری از طریق رابط های ایرانی بایستی گسترش پیدا کند. شریعتمداری در این دیدار با انتقاد از امام به خاطر دامن زدن به فضای مخالفت با آمریکا، احساسات ضد آمریکایی در ایران را نشانه ای از عدم حاکمیت عقل در اداره کشور دانست. این ملاقات در شرایطی انجام شد به چاپ یک مقاله به قلم مرحوم صادق خلخالی در انتقاد به اقدام تشتت آفرین تشکیل حزب خلق مسلمان گردانندگان حزب مزبور را به راه اندازی اولین غائله در تبریز ترغیب کرده بود. آنها عوام فریبانه مقاله مرحوم خلخالی را با مقاله رشیدی مطلق در سال 56 علیه امام مقایسه می کردند.(نقش آفرینان عصر تاریکی ، ص 55)
🔸ارزیابی گلگروف از مجموع چنین وقایعی، این بود:«همان طور که ستاد متوجه خواهد شد شریعتمداری همراه با طالقانی و خاقانی، آیت الله بلند مرتبه خوزستان در بعضی مسائل بین خود و خمینی هرچه بیشتر (تمایز) قائل می شوند و محبوبیت شریعتمداری ظاهرا رو به افزایش است.»(اسناد لانه جاسوسی ،ج 6،ص 34)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تلاش امام برای حفظ شریعتمداری و دست رد او به سینه امام
امام در مواجهه با جریان انحرافی شریعتمداری/بخش دوم
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری
🔹اولین تحرک حزب خلق مسلمان و نیز ابراز تمایل قلبی شریعتمداری به تغذیه اطلاعاتی از سوی آمریکایی ها، سبب شد از ماه اردیبهشت بیت او دائما محل تردد رابط های سازمان سیا باشد.
🔸قرارگاه سازمان سیا در تهران با تاکید بر این که « تماس مستقیم سفارتخانه آمریکا با شریعتمداری اعتبار محلی او را از بین خواهد برد.» (اسناد لانه جاسوسی، ج 6، ص278)در صدد تعیین رابط های ایرانی برای تبادل اطلاعات با شریعتمداری و احیانا کمک مالی به وی بر آمد.
🔹تحلیل های پی در پی ماموران سیا در این مورد نشان می دهد که التهاب آفرینی حزب خلق مسلمان در تبریز امیدواری فراوانی را برای آمریکایی ها ایجاد کرده است. در سند دیگری با اذعان به اینکه« واقعیت حاضر این است که سلاح ها و در نتیجه قدرت حقیقی در دست رادیکال هاست.»(اسناد لانه جاسوسی، ج6، ص273)
🔸بعد ها در #اسناد_لانه_جاسوسی کارشناس سفارت آمریکا تاکید میکند که علاوه بر بیکفایتی شریعتمداری بر تصدی رهبری این جریان امکان فاش شدن رابطه ی وی با رژیم سابق می تواند خطری برای وی و جریان میانه باشد «اگر او مزاجا و خلقا برای رهبری یک جناح مخالف سیاسی شایسته باشد (که او نیست). روابط گذشته او (شریعتمداری) با رژیم شاه او را به واسطه امکان افشاء این معاشرتها لکهبردار و زخم پذیر می سازد.»(اسناد لانه جاسوسی ، ج3، ص 472)
🔹در خلال این وقایع امام خمینی تلاش زیادی را برای نجات شریعتمداری از راه خطرناکی که در پیش گرفته بود به کار بستند. اما شریعتمداری هر بار به یک بهانه، از پذیرش خواسته امام طفره رفت. اینکه اطرافیان تا چه حد در تصمیم های شریعتمداری نقش داشتند، قابل بررسی است. به عنوان در آن زمان مامور قرارگاه سازمان سیا به مافوق خود این چنین گزارش داده بود:« درباره تصمیمات حزب، آن هویت(یکی از رابطان ایرانی سیا، مورد نظر است) می گوید که بیشتر تصمیمات را شریعتمداری می گیرد. اما گاهی اوقات با مشاورین حزبی خود مذاکره می کند»(همان،ج3، ص 492)
🔸ماموران سیا به دنبال استمداد شریعتمداری از آنان، حتی در مهره چینی برای این حزب دخالت داشتند. در روز 26 اردیبهشت 1358 قرارگاه #سازمان_سیا در تهران از فردی ایرانی سخن به میان می آورد که اگر لایق و مایل بود در نظر خواهیم گرفت که شاید بتواند با کارآیی، به عنوان مسئول تامین مالی یا سخنگوی روابط عمومی شریعتمداری عمل کند. (اسناد لانه جاسوسی، ج 5، ص. 52)
🔹با وجود انتقادات پشت پردهای که علیه امام از ناحیه شریعتمداری وجود داشت، اما در ظاهر پیامهایی صادر می شد که امام نیز به آن پاسخ می گفتند؛ اگر چه از واقعیتها اطلاع داشتند. امام در پاسخ به تبریک شریعتمداری هنگام بازگشت به ایران نوشتند:
«بسمه تعالى. حضرت آيت اللَّه آقاى شريعتمدارى- دامت بركاته. مرقوم شريف در تفقد از اينجانب واصل، و موجب تشكر گرديد. سلامت و سعادت جنابعالى را از خداوند تعالى خواستار است. اميد است پس از چند روزى به زيارت حضرات آقايان نايل شوم. والسلام عليكم و رحمة اللَّه. روح اللَّه الموسوى الخمينى.»( صحيفه امام، ج6، ص: 54)
🔸در سال های بعد از انقلاب البته تنش هایی به وجود می آمد. از جمله اعتراض و راهپیمایی هایی بود که در اعتراض به انتشار مقاله صادق خلخالی علیه تأسیس حزب خلق مسلمان ایران و موضع شریعتمداری در روزنامه اطلاعات کلید خورد.( روزنامه اطلاعات 58/2/2) بعد از ناآرامی های تبریز و قم بود که امام چندین بار طی سخنرانی ها و پیام هایی، وحدت انقلابیون و پرهیز از ایجاد تفرقه را خواستار شدند.
🔹همچنین در اسناد سفارت آمریکا ذکر شده : مقدم ( استاندار دولت موقت در آذربایجان شرقی ) گفته است : خیلی ها از شریعتمداری به خاطر عدم رهبری انتقاد می کنند ، در صورتی که این انتقاد نابجاست و خمینی قدرتمندتر از آن است که شریعتمداری فعلا بتواند با او مقابله کند . ولی البته وقتش خواهد رسید ، او افزود که آذربایجان مترصد اشاره او ( شریعتمداری ) است. (اسناد لانه جاسوسی ، جلد 6 ، ص157)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
عدم مرزبندی شریعتمداری با احزاب انحرافی
امام در مواجهه با جریان انحرافی شریعتمداری/بخش سوم
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری
🔹در سند دیگری به فعالیت های شریعتمداری و فاصله عمیق او از انقلاب اشاره می شود:
این سند به تاریخ 16 خرداد 1358 حاوی اظهارات یکی از ژنرالهای ارتشی وفادار به شاه مخلوع است . او می گوید ارتش خود را آماده می کند تا سازماندهی شده و از خود در مقابل انقلاب دفاع کند . گروه الهی و بقیه امیدوارند که با شریعتمداری متحد شوند . بطوریکه گفته شده رئیس سابق ستاد ارتش – ژنرال قره باغی – تحت حمایت شریعتمداری در خفا به سر می برد. این مسأله امید را به میانهروها داده است که وقتی شریعتمداری وضع را مناسب ببیند با آنها کنار خواهد آمد. (اسناد لانه جاسوسی ، ج 28 ، ص 59و60)
🔸بعدها با بالا گرفتن این تنش ها و حرف و حدیث ها در خصوص حزب خلق مسلمان بود که امام خواستار اعلام برائت شریعتمداری از آن شدند. لذا پیغام خصوصی خود را از طریق آقای فلسفی به وی رساندند .«بهطور خصوصى از قول من به ايشان بگوييد اين كار را اجانب كرده اند، شما كه اين مطلب را پذيرا شدهايد، يا آگاهيد يا ناآگاه. #مصلحت شما اين است كه فوراً در جرايد و راديو و تلويزيون اعلام كنيد كه از اين حزب بركنار هستيد و مسائل آن به هيچ وجه به شما ارتباط ندارد، تا حيثيت شما محفوظ باشد.»( صحيفه امام، ج11، ص:171)
🔹آقای فلسفی می گوید:« نزد آقاى شريعتمدارى رفتم ايشان گفت:«رفقاى من موافقت نكردند و گفتند هم در قم و هم در آذربايجان حيثيت افراد بسيارى از بين مىرود؛ ضربه بزرگى هم به شما مى خورد؛ نبايد اصلاً پيرامون اين مطلب فكر كنيد! بنابراين من آن ننوشته را نمىنويسم.» به منزل امام برگشتم و مطالب را به ايشان عرض كردم. امام متأثر شد. بعد هم پيشامدها آن شد كه همه مىدانند.(خاطرات و مبارزات حجت الاسلام فلسفی، ص371)
🔸در نهایت البته شریعتمداری حدود یک ماه بعد در 15 دی ماه سال1358 اطلاعیه ای منتشر کرد و ناچاراً تعطیلی تمام دفاتر حزب و فعالیتهای آن را اعلام کرد.
🔹شریعتمداری نه تنها از طراحی کودتا خبر داشت، بلکه اینگونه برنامه ریزی شده بود که او بتواند بعد از کودتا در تلویزیون با مردم صحبت کند. جریان "نقاب"و عوامل کودتا برنامه ریزی عمیقی بر روی او کرده بودند. ایرج درخشنده از ساواکی های جذب شده به کودتا از قول احسان بنی عامری می گفت:«با علما و روحانیونی که طرفدار آیت الله شریعتمداری می باشند، دست به دست هم دادیم تا یک اسلام نوین در سطح مملکت پیاده کنیم.»( کودتای نوژه- صفحه171)
▪️ با فاش شدن نقش شریعتمداری در این کودتا، وی با ظاهری مضطرب در صفحه تلویزیون ظاهر شد و ضمن استغفار، تعهد کرد دیگر در امور مشابه شرکت نداشته باشد. و در نهایت بود که ناگزیر به اعتراف و ابراز ندامت شد: «از اینکه فکر صحیح در این کار نکرده ام و اینها را راه داده ام و گزارش اینها را شنیده ام و به مقامات، به موقع اطلاع نداده ام، خودم را در پیشگاه خداوند مقصر می دانم و بسیار پشیمانم. اینکه به سید مهدی مهدوی پول فرستادم هرچند به عنوان قرض به ایشان داده شده است و این کار را نوعی تایید عملی از فرد توطئه گر تلقی کردهاند، پشیمانم و استغفار می کنم و استغفر الله ربی و اتوب الیه و از این قصور یا تقصیر به درگاه خداوند متعال استغفار می کنم...» (خاطرات محمدی ری شهری- جلد اول- صفحه259)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پایان مدارای انقلابی
امام در مواجهه با جریان انحرافی شریعتمداری/بخش چهارم
سالروز درگذشت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری
🔹پس از روشن شدن نقش شریعتمداری در کودتا بود که دیگر مدارای انقلابیون و نظام با او پایان یافت و او از جانب جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از مرجعیت خلع شد. در بیانیه #جامعه_مدرسین آمده بود: «بنا به وظیفه شرعی بر خود لازم دانستیم که سقوط مشارالیه از شایستگی مرجعیت را بالصراحه اعلام نماییم تا افرادی از مسلمانان که در حالت تردید و دو دلی بودند، تکلیف خود را بدانند و احیاناً با تقلید خود به اسلام و انقلاب ضربه وارد نکرده باشند.»(پرتال جامعه مدرسین حوزه علمیه قم)
🔸این اقدام بعدها تلویحا مورد تجلیل امام قرار گرفت و در منشور روحانیت بازتاب پیدا کرد:
« آیا مدرسین محترم که ستون محکم انقلاب در حوزههای علمیه بودهاند ـ نعوذباللّه ـ به اسلام و انقلاب و مردم پشت کردهاند؟ مگر همانها نبودند که در کوران مبارزه حکم به غیرقانونی بودن سلطنت دادند؟ مگر همانها نبودند که وقتی یک روحانیِ به ظاهر در #منصب_مرجعیت از اسلام و انقلاب فاصله گرفت، او را به مردم معرفی کردند؟ آیا مدرسین عزیز از جبهه و رزمندگان پشتیبانی ننمودند؟ اگر خدای ناکرده اینها شکسته شوند چه نیرویی جای آنان را خواهد گرفت؟ (پیام امام خمینی به جامعه مدرسین3/12/1367)
🔹امام روز بعد از افشای جریانات #کودتا طی سخنانی فرمودند:«ما از این امور{کودتا} نمی ترسیم. ما از قشرهای خودمان می ترسیم... شما #صنف_روحانیت، هم ایدهم الله تعالی، اگر چنانچه کارهایی خدا نخواسته انجام دهید که از چشم ملت بیفتید، حتی در دراز مدت، آن روز است که دیگر فانتوم لازم نیست، خود ملت شما را کنار می زند... من خوفم از این است که ما نتوانیم، روحانیت نتواند آن چیزی که به عهده اوست صحیح انجام دهد.»( سخنرانی امام خمینی 1359/4/20 ،روزنامه کیهان- شنبه1359/4/21)
🔸ایشان همچنین در نامه ای که به #منشور_روحانیت مشهور شد با اشاره به این جریانات آوردند:
«آنقدر كه اسلام از اين #مقدسين_روحانىنما ضربه خورده است، از هيچ قشر ديگر نخورده است و نمونه بارز آن مظلوميت و غربت اميرالمؤمنين- عليه السلام- كه در تاريخ روشن است. بگذارم و بگذرم و ذائقه ها را بيش از اين تلخ نكنم. ولى #طلاب_جوان بايد بدانند كه پرونده تفكر اين گروه همچنان باز است و شيوه #مقدس_مآبى و دين فروشى عوض شده است. شكست خوردگان ديروز، سياست بازان امروز شدهاند. آنها كه به خود اجازه ورود در امور سياست را نمىدادند، پشتيبان كسانى شدند كه تا براندازى نظام و كودتا جلو رفته بودند. غائله قم و تبريز با هماهنگى چپیها و سلطنت طلبان و تجزيه طلبان كردستان تنها يك نمونه است كه مى توانيم ابراز كنيم كه در آن حادثه ناكام شدند ولى دست برنداشتند و از #كودتاى_نوژه سر در آوردند، باز خدا رسوايشان ساخت.»( صحيفه امام، ج21، ص:281)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔻مشاوره آقای شریعتمداری به ساواک برای رهایی از مطالبهگری انقلابیون
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/10
جناب آقای شریعتمداری پس از دستگیری امام خمینی قدس سره الشریف میدانست که برای اعلام موضع و طرفداری از امام خمینی قدس سره الشریف از طرف حوزه علمیه و عموم ملت ایران تحت فشار قرار گرفت اما او که راه سازش با رژیم پهلوی را در پی گرفته بود هیچ تمایلی برای ابراز وفاداری به آرمانهای امام نداشت از همین با ارتباطگیری با ساواک سه پیشنهاد را مطرح کرد:
1. خانه وی محاصره شود.
2. به نام ملاقات با محمدرضا پهلوی به تهران حرکت کند و چند روز مخفی شود.
3. به مشهد یا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی تبعید شود.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پیغام با واسطه امام خمینی قدس سره الشریف به آقای شریعتمداری: از اعمال خلاف دین خودداری کن!
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/11
🔹یکسال پس از فاجعه خونین پانزده خرداد امام خمینی قدس سره الشریف به همراه سه تن از مراجع عظام تقلید تصمیم به اعلام عزای عمومی این روز کردند و اعلامیهای انقلابی به این مناسبت صادر کردند اما جناب آقای شریعتمداری بدون هیچ توجیه قابل قبولی از امضای این اعلامیه طفره رفت و شکاف عمیقی را میان صفوف مبارزه به وجود آورد و به مبارزات اسلامی ملت ایران ضربه قابل توجهی زد.
🔸امام خمینی قدس سره الشریف در واکنش به این اقدام؛ به مرحوم آیتالله میلانی پیغام دادند: به وسیلهای به [آقای شریعتمداری] تأکید نماید که وی از اعمال خلاف دین خودداری و جداگانه اعلامیهای تهیه و منتشر نماید.
🔸سند دیگری از ارتباط آقای شریعتمداری با ساواک از همین رسانه منتشر خواهد شد.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
حساب خاص دفتر ویژه شاهنشاهی نسبت به آقای شریعتمداری
سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری/12
دفتر ویژه شاهنشاهی:
آیتالله شریعتمداری که تبریزی است و در قم اقامت دارد شخص ناصالحی نیست. او را میتوان محرمانه برای مبارزه با خمینی تقویت کرد و باید آخوند را به جان آخوند انداخت.
پینوشت:
عملکرد آقای شریعتمداری در مقاطع مختلف مؤید این امر است. به عنوان نمونه، او با راهاندازی دارالتبلیغ تلاش کرد خطی موازی با حرکتهای اصلاحی و اساسی امام خمینی قدس سره الشریف ایجاد کند که در این زمینه نیز ناکام ماند.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نفوذ در کسوت روحانیت
پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی به مناسبت سالروز فوت آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری
تلاش دستیار شریعتمداری برای تحمیل شورای سلطنتی به امام
ماجرای شنود ساواک از منزل شخصی شریعتمداری به روایت مرحوم فیض گیلانی
نقش آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری در کودتای نقاب (نوژه) چه بود؟/بخش اول
نقش آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری در کودتای نقاب (نوژه) چه بود؟/بخش دوم
نقش آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری در کودتای نقاب (نوژه)چه بود؟/بخش سوم
نقش آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری در کودتای نقاب (نوژه) چه بود؟/بخش چهارم
اطلاعيه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره عدم شايستگی آيتالله شريعتمداری برای مرجعيت
شریعتمداری در دادگاه تاریخ+متن کتاب
صوت | هشدار حجتالاسلام و المسلمین سید حمید روحانی در خصوص پدیده نوشریعتمداریها در قم
آقای شریعتمداری: تمام تلاش من برای حفظ مقام سلطنت است/معتقد به آزادی همه زندانیان نیستم
📹 فیلم | حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی: آقای شریعتمداری با ساواک در جهت ضربه زدن به مبارزین و انقلابیها کاملا همراه بود
غائلهآفرینی مدعی مرجعیت
تلاش امام برای حفظ شریعتمداری و دست رد او به سینه امام
عدم مرزبندی شریعتمداری با احزاب انحرافی
پایان مدارای انقلابی
سند | مشاوره آقای شریعتمداری به ساواک برای رهایی از مطالبهگری انقلابیون
سند | پیغام باواسطه امام خمینی قدس سره الشریف به آقای شریعتمداری: از اعمال خلاف دین خودداری کن!
سند | حساب خاص دفتر ویژه شاهنشاهی نسبت به آقای شریعتمداری
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با مسئله فلسطین چه بخوانیم؟/ فهرست اول
🔻روز جهانی قدس/7
🔹1. از جولانگاه استر تا وادی صهیون: کتاب- مرور سه اثر از جریان تاریخنگاری یهود ایران
🔸2. اسرائیلیات تاریخی: کتاب-شناسایی و نقد آثار مرتبط با حوزه یهود، ایران، اسرائیل و صهیونیسم
🔹3. پیرامونی: کتاب-جست و جوی اسرائیل برای یافتن متحدان خاور میانهای
🔸4. نفوذ اسرائیل در عراق و تأثیر آن بر امنیت ملی ایران: کتاب
🔹5. انقلاب اسلامی، رژیم صهیونیستی و استراتژی جنگ پستمدرن: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش2
🔸6. رژیم صهیونیستی و اصلاحات ارضی شاه: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش3
🔹7. به عشق اسرائیل، با پول ایران، به کام یک مورخ: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش4
🔸8. ترجمههای عبری قرآن کریم؛ اهداف سیاسی و دینی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش10
🔹9. شرقشناسی«اسرائیلی»، خصوصیات و اهداف: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش10
🔸10. ششمین کنفرانس هرتزلیا؛ مصونیت و ارزیابی ملی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش10
🔹11. تحلیل و نقد ادبی داستان «خون برای فطیر»: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش10
🔸12. چهل سالگی اسارت قدس: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش11
#روز_قدس
#طوفانالأقصی
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با مسئله فلسطین چه بخوانیم؟/ فهرست دوم
🔻روز قدس/8
13. مسادا؛ حقیقت یا افسانه: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش11
14. صهیونیسم و تولید یک مرجع: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش11
15. دولت مصدق؛ جبهه ملی و رژیم صهیونیستی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش12
16. نقش مدارس صهیونیستی در حفظ کیان نامشروع رژیم اسرائیل: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش12
17. نگاهی به نقشه تفصیلی فلسطین: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش12
18. مهاجرت چرا؟ سرزمین موعود کجاست؟بخش اول: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش12
19. مهاجرت چرا؟ سرزمین موعود کجاست؟بخش پایانی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش13
20. شرقشناسی صهیونیستی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش13
21. مطالعات اسلامی در فلسطین اشغالی؛ بررسی کتابشناختی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش13
22. مطالعات اسلامی در فلسطین اشغالی؛ شیعهشناسی در فلسطین اشغالی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش14
23. ایران در دایرةالمعارف جودائیکا: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش14
24. مصاحبه با دکتر ابواسامه: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش14
#روز_قدس
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با مسئله فلسطین چه بخوانیم؟/ فهرست سوم
🔻روز قدس/9
25. سوگنامهای برای صهیونیسم؛ نقدی بر سریال مدار صفر درجه/بخش اول: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش14
26. سوگنامهای برای صهیونیسم؛ نقدی بر سریال مدار صفر درجه/بخش دوم: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش15
27. اشغالگران در آستانه تابستان داغ!: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش15
28. مصاحبه با ابوشریف؛ نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش15
29. اعتراض ملت ایران به دورهگردهای صهیونیست: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش15
30. بیگانهای میان ما: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش16
31. روابط شاه و رژیم صهیونیستی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش17
32. صهیونیسم به مثابه بدفرجامی یک ایده نژادپرستانه اعتقادی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش17
33. حماسه عاشورا در غزه: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش17
34. صهیونیستهای عرب: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش18
35. یک اسرائیلی در کاخ سفید: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش18
36. رنجهای مردم غزه در سایه اشغال: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش19
#روز_قدس
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با مسئله فلسطین چه بخوانیم؟/ فهرست چهارم
🔻روز قدس/10
37. بازکاوی خصیصههای تحریفگرایانه قوم یهود از دیدگاه شهید مطهری: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش19
38. مقدمهای بر حضور صهیونیست؛ در مطبوعات پیش از انقلاب اسلامی: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش19
39. بازخوانی ادعاهای برتریجویانه و نژادپرستانه قوم یهود از منظر آیتالله بهشتی: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش20
40. کنفرانس ضدنژادپرستی دوربان دو؛ خواسته ملتها و مقاومت دولتها: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش21
41. حماسه 33 روز مقاومت؛ ارزیابی پیامدهای جنگ به نقل از ناظران غربی: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش21
42. راهکارها و اقدامات آیتالله کاشانی در مقابله با رژیم صهیونیستی: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش21
43. یادداشت فصل فلسطین؛ بعد از کنفرانس به کجا میرویم؟: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش22
44. حزبالله و اسرائیل؛ توانایی نابرابر با نتایج تعجبآور: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش22
45. بررسی مشکلات جهان اسلام با تأکید بر مسئله فلسطین از منظر آیتالله کاشفالغطاء: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش22
46. جولان شرکتهای صهیونیستی در فضای شعارهای ضدصهیونیستی: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش23
47. اسرای فلسطینی؛ جنایات صهیونیستی: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش23
48. فعالیتهای ضدصهیونیستی نواب صفوی: فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش23
#روز_قدس
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با مسئله فلسطین چه بخوانیم؟/ فهرست پنجم
🔻روز قدس/11
49. آموزش در سرزمین های اشغالی سال 1948: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش25-24
50. چه کسی دیگری را محاصره کرده است؛ غزه یا دشمنانش: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش25-24
51. فلسطین، صحنه آزمون الگوهای ناکارآمد مبارزاتی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش25-24
52. قرائتی صهیونیستی از پیامدهای فاجعه کاروان کمکهای انسان دوستانه به غزه: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش25-24
53. حزب صهیونیستی بهایی، حزب رستاخیز شاهی و توطئه اسلام زدایی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش25-24
54. جستارهایی در پیوند صهیونیسم و بهاییت: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش26
55. جایگاه فلسطین و مسئله صهیونیسم در اندیشه آیتالله طالقانی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش27
56. سفر به ولایت عزراییل: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش28
57. نخست وزیر رژیم صهیونیستی و پیشنهاد ساده لوحانه به شاه: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش28
58. شاه ورژیم صهیونیستی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش29
59. پیشینه همکاری رژیم شاه در طرحهای نظامی منطقهای با اسراییل: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش29
60. سندی در پیوند ایدئولوژیک و استراتژیک بهاییت با صهیونیسم: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش29
#روز_قدس
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚برای آشنایی با مسئله فلسطین چه بخوانیم؟/ فهرست ششم
🔻روز قدس/12
61. تطهیر بحر محیط: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش30
62. نقش زنان جوان فلسطینی در انتفاضه الاقصی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش30
63. اخوان المسلمین و قضیه فلسطین: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش31
64. روزهای مصیبتبار اسراییل: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش34
65. اسرا در برزخ اهمال اعراب و جنایات صهیونیستها: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش35
66. تهدیدات امنیت انسانی در فلسطین؛ افزایش ناامنی شهروندان فلسطینی در سطوح مختلف انسانی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش35
67. بیداری اسلامی دنیای عرب و تأثیر آن بر امنیت اسرائیل: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش36
68. سومین روز سومین ماه: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش36
69. انقلاب اسلامی در آثار یهودیان ایرانی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش36
70. قحطی بزرگ و عوامل آن: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش38-37
71. فراز و فرود حماس و جنبشهای اسلامی فلسطین در گفت و گو با خالد القدومی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش38-37
72. آوارگی در آوارگی: مقاله-فصلنامه تخصصی پانزده خرداد ش38-37
#روز_قدس
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db