❇️امام از دید آمریکا
📍... روش اتخاذ تصمیم خمینی آرام و سنجیده است او با صبر بیپایان همه نقطه نظرها را گوش میکند و به هنگام اخذ تصمیم او بدون واسطه اقدام میکند. وقتی تصمیمی میگیرد قاطعانه از آن دفاع میکند. در دیدار با غربیها و با آنها که گرایش به غرب دارند خمینی بسیار بیتفاوت است... اگر مطلبی میخواهد بگوید به روش معمول خود قاطعانه بیان میدارد. بده بستان با خمینی مفهومی ندارد. در او جایی برای سازش و مصالحه وجود ندارد...
📚اسناد لانه جاسوسی- شماره3- ص2
🆔 @Bonyadtarikh2
💢شاه و جبهه ملی علیه امام
🔸... اردشیر زاهدی ... به من گفت که تعدادی از افراد ما نیز در این تظاهرات شرکت کردند و سعی کردند که آن را به میانهروی بکشانند. عدهای از میانهروها به جای عکس خمینی عکس شریعتمداری را حمل میکردند.
تمام اینها نشان دهنده همکاری بین دولت و رهبران میانهرو میباشد تا بدین ترتیب رهبران سیاسی میانهرو به جای خمینی کسب وجهه کنند...
🔸به طور خلاصه به نظر میرسد اقداماتی در دست است تا از طریق دستکاری در افکار عمومی جبهه ملی با زیرکی رهبری مخالفین را از دست خمینی بیرون آورد. شاه معتقد است که میتواند با جبهه ملی در مورد تشکیل یک سلطنت (حکومت) مبتنی بر قانون اساسی مذاکره کند ولی با خمینی هرگز.
📚اسناد لانه جاسوسی- ج 13- ص2 و 3
🆔 @Bonyadtarikh
🔴توطئه عباس امیرانتظام و دولت موقت برای انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی
✳️ روز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
🔹در تاریخ ۵٨/٧/١٨ به پیشنهاد #عباس_امیر_انتظام، معاون نخستوزیر و سخنگوی #دولت_موقت، جلسهای در منزل تقی انواری و با حضور آقایان امیرانتظام، مقدم مراغهای، عباس سمیعی، فتحاللّه بنیصدر، عباس رادنیا و احمد صدر حاج سید جوادی برقرار شد و طرح انحلال مجلس خبرگان ریخته شد.
🔸صرف نظر از این که آیا دولت حق دخالت در این کار را داشت یا نه، این طرح به خاطر این بود که فهمیده بودند که مجلس خبرگان، به دنبال تصویب اصل ولایت فقیه و تغییر برخی اصول پیشنویس است.
🔹این طرح در هیئت دولت به امضای ١٧ نفر از اعضای دولت رسید و تنها ۴ نفر آن را امضا نکردند. در شب تصویب نیز دولت روزنامهها را آماده نگه داشت تا خبر مصوبه را به صورت فوقالعاده منتشر کنند و رادیو-تلویزیون هم آن را بلافاصله اعلام کنند. در این میان بازرگان آن را منوط به تأیید امام کرد و البته امام نیز قاطعانه با آن مخالفت کردند:
🔸«مگر شما مىتوانيد كه مجلس خبرگانى كه ملت با آن آراء زياد اين مجلس را درست كرده با يك كلمهاى كه شما بگوييد «ما مىگوييم كه منحل باشد» مگر با اين حرفها شما مىتوانيد، مگر شما قابل آدم هستيد! اگر چنانچه ولايتفقيه بشود، ديگر همه قدرتها دست فقيه مىآيد! پس بنابر اين عزا بايد بگيريد!
🔹اينها اگر همه قدرتها دست رئيسجمهور مثلاً كذايى بيايد، هيچ حرفى ندارند، همه قدرتها دست رئيسجمهور باشد، اگر همه قدرتها دست يک نخستوزير مثلاً منحرفى بيايد، آن هم حرفى به آن ندارند. اما اگر قدرت، نه آن قدرتى كه #قدرت_شيطانى است، آنى كه نظارت بر امور مملكت است كه نبادا معوج بشود...
🔸باز هم با رأى ملت. باز هم رأى ملت است كه آن اشخاص را يا آن هيئتهايى را كه مثلاً مىخواهند درست بكنند، با رأى ملت درست مىشود، با اكثريت. شماها در اقليت هستيد. نشستهايد آنجا با قلم مىخواهيد حكومت كنيد بر اكثريت! »(صحیفه امام، ج ١٠، ص ٣٠٩)
🔹 #مهندس_بازرگان در یک سخنرانی به مناسبت رحلت آیتاللّه طالقانی از مصوبات مجلس خبرگان اظهار نگرانی میکند. در پاسخ او، نایب رئیس مجلس خبرگان اظهار شگفتی میکند و وجود هر گونه نگرانی را رد میکند.
🔸 #شهیدسید_عبدالکریم_هاشمینژاد نیز در سخنرانی خود به وی جواب میدهد:
«موقعی نگران میشویم که این انقلاب را بدهیم به دست کسانی که در این مدت هشت ماه تجربه نشان داد که آنگونه که باید نمیتوانند عمل کنند. مسئله ولایت فقیه این است که اگر امروز این را در قانون اساسی ننویسیم، فردا امام خمینی هم اگر بخواهد در یک موضوعی اظهار نظر کند، میگویند تو مقام غیر مسئولی و حق نداری اظهار نظر بکنی. ما میخواهیم پای ولایت فقیه را به دولت و حکومت بکشانیم تا فردا به فقیه نگویند که تو آدم غیر مسئول هستی و نمیتوانی اعتراض کنی.»
🔹 #امیرانتظام بعدها از بازرگان به خاطر نداشتن شجاعت در اعلام انحلال مجلس خبرگان و در میان گذاشتن طرح با امام گلایه نمود و گفت:
🔸 «متأسفانه مهندس بازرگان با همه خصوصیات عالی و قدرت فوقالعاده در قبول شرایط سنگین زمان، فاقد جسارت کافی است. فردا بازرگان و عدهای از افراد هیئت دولت به دیدن امام رفتند و طرح را مطرح کردند. پرواضح بود که امام آن را رد خواهد کرد، در حالی که اگر قبلاً اعلام شده بود، شانس رد کردن آن ده درصد بود ولی در عوض ٣۶ میلیون مردم که به دلیل وضع خاص زمان فکر میکردند به جای پیاده کردن قانون اسلام، آخوندیسم بر مملکت حکومت خواهد کرد، بپا خاستند و تحت رهبری امام بازگشت بازرگان را از ایشان خواستند.»
بازرگان، بعدها عملکرد مجلس خبرگان در تصویب اصل ولایت فقیه را یکی از معضلات دانست و از سرایت آن به تمام ارکان حکومتی انتقاد کرد.
📚(نخستین پیشنویس قانون اساسی، صص ٢٠٠-١٩۶)
🆔 @Bonyadtarikh
💢وفاداری شریعتمداری به شاه
🔻... من (جورج بی لامبراکس– کنسول سیاسی سفارت آمریکا) با اسلامینیا (هدایت) نماینده سابق مجلس ملاقات کردم. هر چند قرار بود با آقای عباسی داماد شریعتمداری که برای ماموریتی از طرف پدرزنش به تهران آمده است نیز ملاقات کنم. پیامی که وی از طریق هویدا برای شاه آورده بود این بود که شریعتمداری پیامی برای آیتالله خمینی فرستاده و به وی گفته که او (شریعتمداری) دیگر با خمینی همکاری نمیکند چونکه خمینی در مقابل شاه قرار گرفته است.1
🔻به این ترتیب شریعتمداری مایل است که بر وفاداریش به شاه تاکید کند. در عین حال وی این تقاضا را مطرح ساخت که برخی افراد مذهبی مجاز باشند تا سال آینده در انتخابات مجلس شرکت کنند و نه فقط افراد حزب رستاخیز... 31 خرداد/1357-21ژوئن 1978
1. شریعتمداری هرگز چنین پیامی برای امام نفرستاد زیرا بیم آن را داشت که متن این پیام درز و مایه بیآبرویی و رسوایی او در میان مردم ایران شود.
📚اسناد لانه جاسوسی- شماره 25-ص63
🆔 @Bonyadtarikh
📩نامهای از کمیسیون حقوق بشر درباره امام خمینی(ره)
📌نامهای از طرف کمیسیون حقوق بشر به دبیر کل سازمان ملل پیرامون تبعید غیرقانونی حضرت آیتالله العظمی آقای خمینی ارسال شده که متن آن ذیلا درج میگردد:
🔹"دبیر کل عزیز! ما توجه شما را به اعمالی که میتواند از طرف سازمان ملل متحد علیه روشهای اخیر دولت ایران در مورد پایمال کردن حقوق انسانی اعمال شده تفسیر گردد، جلب میکنیم.
🔸گزارش این حقایق در شماره پنجم نوامبر روزنامههای نیویورک تایمز – تایمز لندن و لوموند پاریس درج شده به همراه با گزارشهایی است که از سایر منابع به ما رسیده است به نظر میرسد که دولت ایران به بهانه حفظ امنیت و تحت راهنمایی نیروهای انتظامی به خصوص سازمان امنیت، رهبران مذهبی ایران را به جرم مخالفت با روشهای دولت ایران که مغایر با حقوق مصرح در قانون اساسی ایران است، اخراج کرده است. رهبران اصلی بدون محاکمه در زندان به سر میبرند و بیشتر یا تمام رهبران دیگر نیز در خانههایشان تحتنظر میباشند.
🔹ولی ناهنجارترین این تبلیغات عبارت است از تبعید آیتالله خمینی رهبر مذهب شیعه اسلامی که نود و پنج درصد مردم ایران به آن معتقدند، به ترکیه میباشد. در تاریخ 4 نوامبر حضرت آیتالله خمینی توسط نیروهای انتظامی به ترکیه تبعید شد و اکنون در "ازمیر" تحتنظر میباشد.عمل نقض آشکار ماده چهارده قانون اساسی ایران است که میگوید هیچ ایرانی را نمیتوان تبعید یا مجبور به ترک محل و یا اقامت در محلی نمود، مگر در مواردی که قانون تصویب کرده است. این عمل بدون انجام تشریفات قضایی و استناد به قانون انجام گرفت.
🔸حضرت آیتالله خمینی در سال 1962 به اتهام ایجاد شورش و آشوب در اثر مخالفت با پایمال شدن حقوق مردم ایران در قم تحتنظر به سر میبردند و در آن موقع حکومت نظامی برقرار بود و بعدا لغو شد. ممکن است تصور کرد که چگونه رهبری که تا این اندازه محدود و مقید بوده، میتوانسته مجرم برای تحریک فعالیتهای بعدی باشد؟
🔹با توجه به همکاری دولت ترکیه در قبول و مقید کردن یک رهبر مذهبی که بدون محاکمه و اتهام و بدون هیچ رابطه با منافع دولت ترکیه گرفتار شده است، مسئله پیش از اندازه مهم جلوه میکند. ما تقاضا داریم تحقیقات لازم از هر ملت به عمل آمده و تصمیمات مقتضی مطابق با مقررات سازمان ملل توسط دبیرخانه سازمان انجام گیرد."
آوریل 1965
با تقدیم احترام
رئیس کمیسیون حقوق بشر: ژن پاپاتک، رئیس افتخاری روجر بالدوین.
🆔 @Bonyadtarikh
6.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اشکهای رهبر انقلاب هنگام نوحهای دربارهٔ کودکان غزه و لبنان
🆔 @Bonyadtarikh
✡️ تاکتیکهای روانی جریان ضدحجاب علیه دانشجویان باحجاب در دوران محمدرضا
🔹...شاه با پندار اینکه با تبلیغات زهرآگین رسانههای گروهی و قلم به دستان حرفهای و با مدد اسلام ستیزان غربی می تواند به زودی حجاب و چادر و خصلت شرافتمندی را از بیخ و بن بردارد، خواب طلایی می دید و کارت تبریک و بارک الله و دست مریزاد از استکبار جهانی دریافت می کرد که یک باره خبر رسید:
🔸... از اوایل سال تحصیلی جاری [1355] تعداد زیادی از دانشجویان دختر (به ویژه سال اول) با چادر به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی رفت و آمد مینمایند. چون موضوع قابل توجه به نظر میرسد لذا خواهشمند است دستور فرمایند در مورد ادامه این وضع و یا جلوگیری از ورود آنان به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی نظریه اعلام دارند...
🔹تیمسار نصیری (ریاست ساواک) به عنوان مغز متفکر! رژیم شاه در زیرنویس این گزارش راه رویارویی با چادر را چنین نشان داد:
🔸... به معاون دبیر کل حزب [رستاخیز] ابلاغ شود که اصول و مبادی صحیح مذهب باید به وسیله دانشجویان حزب تقویت و نسبت به خرافات مبارزه شود. با مسخره کردن این دخترها و هو کردن کلاغ سیاه و نظیر آن کاری کنند که نتوانند با چادر بیایند یا چادر را از سر بردارند...
📚 نهضت امام خمینی، ج5، صص422-421
🆔 @Bonyadtarikh
📜اعلامیه امام و قتل یک سرپاسبان در مشهد
⬅️روز جمعه گذشته مقابل مسجد جامع گوهرشاد حادثه تاثرانگیزی روی داد که در نتیجه سرپاسبان غلامعلی شباهنگ به وضع فجیعی کشته شد و سرپاسبان علی حامد غفاریان بشدت مجروح گردید.
🔺مشروح جریان را خبرنگار ما در مشهد چنین گزارش می دهد: ساعت هشت و نیم بعدازظهر جمعه گذشته در مقابل مسجد جامع گوهرشاد مشهد عده ای از کسبه و اهالی این شهرستان اجتماع کرده بودند و درباره اعلامیه ای که از طرف آیت الله خمینی علیه دولت منتشر شده بود صحبت می کردند و عده ای هم مشغول مطالعه این اعلامیه ها که بر دیوار مسجد زده شده بود بودند.در این موقع سرپاسبان شباهنگ و سرپاسبان علی حامد غفاریان، مامورین کلانتری بخش چهار، برای متفرق کردن مردم اقدام به کندن اعلامیه های مزبور از دیوار مسجد کردند.
🔺به دنبال کندن اعلامیه ها، مردم نسبت به عمل این دو مامور بشدت اعتراض کردند و بین آنها نزاع درگرفت.در حین نزاع، شخصی به نام محمد حسنی فرزند حسن، سی ویک ساله، شغل کبابی که بیش از همه بر این جریان دامن می زد با کارد بزرگی به میان جمعیت پرید و در حالی که ناسزا می گفت، دو نفر سرپاسبان مزبور را بشدت مجروح کرد. براثر شدت ضربات وارده سرپاسبان غلامعلی شباهنگ بلافاصله درگذشت و سرپاسبان علی حامد غفاریان از ناحیه سر به سختی مجروح گردید که برای معالجه به بیمارستان دویست تختخوابی انتقال داده شد.1
1. اطلاعات؛ 14 خرداد 1342
📚نهضت امام خمینی دفتر اول ص 7-486
🆔 @Bonyadtarikh
🔴بانوی ملکوت
امام خمینی قدس سره الشریف:
▫️« تمام ابعادی که برای زن متصور است و برای یک انسان متصور است در فاطمه زهرا ـ سلام الله علیها ـ جلوه کرده و بوده است. یک زن معمولی نبوده است؛ یک زن روحانی، یک زن ملکوتی، یک انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانیت، تمام حقیقت زن، تمام حقیقت انسان.
▪️او زن معمولی نیست؛ او موجود ملکوتی است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است؛ بلکه موجود الهی جبروتی در صورت یک زن ظاهر شده است...
▫️زنی که تمام خاصه های انبیا در اوست. زنی که اگر مرد بود، نبی بود؛ زنی که اگر مرد بود، به جای رسول الله بود...معنویات، جلوههای ملکوتی، جلوههای الهی، جلوههای جبروتی، جلوههای مُلکی و ناسوتی ـ همه ـ در این موجود مجتمع است. انسانی است به تمام معنا انسان؛ زنی است به تمام معنا زن. »(صحیفه امام، ج٧، ص٣٣٧)
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
#ایام_فاطمیه
#شهادت_حضرت_زهرا
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السَّلامُ عَلَیْکِ أَیَّتُهَا الصِّدِّیقَةُ الشَّهِیدَة
🆔 @Bonyadtarikh
⭕️نقش دستهای سیاستباز در پنهان ماندن تاریخ شهادت حضرت فاطمه (سلامالله علیها)
🔘از عجایب تاریخ، قصه مخفی بودن وفات دختر پیغمبر و مکان دفن آن حضرت است، نمیدانم که با چه بیانی میتوان حل کرد یک چنین حادثهای را؟ بعد از آن که انسان عاقل و هوشمند خوب میداند که مثل زهرا (سلامالله علیها) بعد از آن که اسلام از هر جهت قوی شد دیگر ممکن نبود بر مورخین کوچکترین حرکات او مخفی باشد.
🔘پس چرا چنین شد؟ و چه چیز ممکن است علت برای این امر باشد؟ آیا فاطمه زنی بیارزش بود که اصلا مورد نظر مسلمانان نبود؟ تا آنجا که سال فوت و ماه فوت بعضی دیگر از زنان رسول اکرم معلوم باشد ولی تاریخ ارتحال این خاتون، معلوم نباشد؟ ... یا آن که ابتدا معلوم بوده ولی بعدا مخفی شده به خاطر آن که آلوده کنند بعضی از مسائل اعتقادی را؟! یا بعضی از قضایای سیاسی [را] و یا و یا و یا و معلوم است که زمان رحلت آن بزرگوار مخفی نبوده... و بعدا به جهت یا جهاتی مخفی شده است.
🔘بعضی گفتهاند چهل و پنج روز و بعضی گفتهاند هفتاد و پنج روز و بعضی دیگر [نوشتهاند] نود و پنج روز بعد از رحلت رسول اکرم ( صلیالله علیه و آله)، از دنیا رفتهاند. احتمال اول بسیار ضعیف است بلکه قائلی ندارد و احتمال دوم و سوم به یکدیگر ممکن است برگردد به خاطر آن که کلمه سبعین و تسعین به یکدیگر شبیهاند و به هم اشتباه میشوند...
به قلم: علامه شهید سیدمصطفی خمینی
📚 سیدحمید روحانی، نهضت امام خمینی، ج5، ص183.
🆔 @Bonyadtarikh
📌جنبش دانشجویی دانشگاه تبریز
◀️جنبش دانشجویی در ایران طی پنج مرحله از آغاز تا پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت کرده است. مرحله اول به دهه دوم حکومت رضاشاه و تأسیس دانشگاه تهران مربوط و مرحله دوم شامل گسترش تشکیلات و تنوع ایدئولوژیک تا کودتای ۱۳۳۲ است، که تحت تأثیر روشنفکری دینی بود. در مرحله سوم، پس از کودتای ۲۸ مرداد و شکست نهضت ملی، جنبش دچار رکود شد، هرچند وقایعی مانند ۱۶ آذر ۱۳۳۲ نشانههایی از حیات آن بودند. مرحله چهارم با افشای خیانت ملیگرایان و اصلاحات شاه، جنبش را به سمت مبارزه ضد سلطنتی و آمریکایی هدایت کرد. در مرحله پنجم، اندیشه مذهبی در دانشگاهها گسترش یافت و نفوذ روحانیت افزایش یافت، در حالی که جنبشهای ضد سلطنتی و ضد انقلابی نیز فعال بودند.
◀️در دوره تجدید حیات سیاسی در ایران، دو گرایش اصلی خارج از حکومت، یعنی مارکسیسم و ملیگرایی، شکل گرفتند. ملیگرایی آذربایجان بهویژه با مذهب و علمای برجسته در زمان دولت مصدق مرتبط بود. #دانشگاه_تبریز تحت تأثیر این دو جریان قرار داشت و جنبش ملی-مذهبی در آن تقویت میشد. در این زمان، حزب دانشگاه بیشتر تحت کنترل حزب توده و کمونیستها بود، اما مرزبندی مشخصی با مسلمانان نداشتند. با کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، نخستوزیری مصدق به پایان رسید، اما اعتراضات در دانشگاههای تهران و تبریز به برکناری او منجر به دستگیری تعدادی از دانشجویان و بازرگانان توسط نهضت مقاومت ملی شد.
◀️در آذر ۱۳۳۲، دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران به روابط سیاسی ایران و انگلیس اعتراض کردند و با سرکوب پلیس روبهرو و در تاریخ ۱۶ آذر، با ورود ریچارد نیکسون به تهران، درگیریها شدت گرفت که منجر به کشته شدن و دستگیری تعدادی از دانشجویان شدند. اگرچه اعتراضات در سالهای بعد کاهش یافت و جریان چپ بر جنبشهای دانشجویی تسلط یافت، اما دانشجویان با حمایت از #نهضت_امام_خمینی در سال ۱۳۴۲ و پیروزی بر جریانات مذهبی، نقش مهمی در پیروزی #انقلاب_اسلامی ایفا کردند.
🖇مقاله کامل را در وبسایت رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بخوانید.
#فصلنامه_۱۵_خرداد #امین_عزیزی #نورالله_کریمیان_کریمی #۱۶_آذر_۱۳۳۲ #جنبش_دانشجویی #دانشگاه_تبریز #انقلاب_اسلامی #حکومت_پهلوی #نهضت_امام_خمینی
🆔 @Bonyadtarikh