🔴نفوذ در کسوت روحانیت
پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی به مناسبت سالروز مرگ آقای سیدمحمدکاظم شریعتمداری
🔹صوت | هشدار حجتالاسلام و المسلمین سید حمید روحانی در خصوص پدیده #نوشریعتمداریها در قم
🔸آقای شریعتمداری: تمام تلاش من برای حفظ مقام سلطنت است/معتقد به آزادی همه زندانیان نیستم
📹 فیلم | حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی: آقای شریعتمداری با ساواک در جهت ضربه زدن به مبارزین و انقلابیها کاملا همراه بود
🔹غائلهآفرینی مدعی مرجعیت
🔸تلاش امام برای حفظ شریعتمداری و دست رد او به سینه امام
🔹عدم مرزبندی شریعتمداری با احزاب انحرافی
🔸پایان مدارای انقلابی
🔹سند | مشاوره آقای شریعتمداری به ساواک برای رهایی از مطالبهگری انقلابیون
🔸سند | پیغام باواسطه امام خمینی قدس سره الشریف به آقای شریعتمداری: از اعمال خلاف دین خودداری کن!
🔹سند | حساب خاص دفتر ویژه شاهنشاهی نسبت به آقای شریعتمداری
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴سریال گاندو و پریشانی تسلیمطلبان
🔻انتشار یادداشت ویژه تاریخنگار انقلاب اسلامی؛ به زودی
🔹سریال گاندو از فیلمهای محبوب صدا و سیما بود که با محوریت نفوذ بیگانگان تهیه و پخش شد. البته روشنگری نسبت به نفوذیها به مذاق دولت تدبیر و امید، که داعیهدار گردش آزاد اطلاعات و آزادی مردم بود، خوش نیامد و میان مردم و فیلم محبوبشان دیواری بلند کشید و با فشارهای بر صدا و سیما آنان را از تماشای سریال مورد علاقهشان محروم کرد.
🔸تاریخنگار انقلاب اسلامی حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در واکنش به این اقدام تأسفبار دولت، که نمونهای بارز از خفقان تاریخی و رسانهای است، یادداشتی ویژه نگاشت که تا دقایقی دیگر منتشر خواهد شد.
#گاندو
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴سریال گاندو و پریشانی تسلیم طلبان
🔸 #تسلیمطلبان_سازشکار که #زبان_آمریکا را در دهان دارند همیشه دنبال آنند که #ملت_ایران را در تاریکی و ناآگاهی نگاه دارند و از رشد سیاسی باز دارند. و حال آنکه همواره مدعی #گردش_آزاد_اطلاعات و تحقق جامعه چندصدایی هستند و در مشی و مرام، خود را #دموکرات و طرفدار حقوق ملت جا می زنند.
🔹در دوران مذاکره پیرامون فعالیتهای هستهای ایران تلاش زیادی کردند که مردم را از متن گفتگوها، قرارمدارها و بند و بستها بی خبر بگذارند. آن همه دروغ پردازیها، شارلاتان بازیها و یاوه گوییهای بی حد و مرز نیز برای این بود که ملت از آنچه در پشت پرده می گذرد آگاهی نیابد و به رغم اینکه مقام معظم رهبری اعلام کردند که فکت شیت را منتشر کنند ما از مردم چیزی پنهان نداریم (نزدیک به این مضمون)، با کمال بی شرمی از این دستور سر باز زدند چرا که حیات سیاسی خود را در جهل و جهالت جامعهای میدانند که بر آن حکومت می کنند!
🔸آنها از یک ملت #روشن_ضمیر و با بصیرت میترسند از این رو امروز حتی تحمل پخش #سریال_گاندو را ندارند و با #فشار_پلیسی آن را متوقف میسازند غافل از اینکه با رنگ نمی توان ننگ را زدود. اگر جنایات قلدرهای تاریخ با شکستن قلمها و بریدن زبانها از دید ملتها پوشیده و پنهان ماند رسوایی تسلیمطلبان و خیانتهای جبرانناپذیری که به ملت ایران کردهاند و سانسور حقایق پنهان خواهد ماند.
🔹پرخاشگری و بی تابی تسلیمطلبان از پخش یک سریال هنری هر عقل سلیمی را نسبت به رفتار آنها دچار شک و تردید می کند و آنها را در مظان جاسوسی و نگران از کشف حقایق قرار می دهد.
🖋سیدحمید روحانی 1400,1,14
#گاندو
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
شریعتمداری در دادگاه تاریخ.pdf
3.15M
✳️شریعتمداری در دادگاه تاریخ+متن کتاب
🔹19تیر1359 کودتای نوژه خنثی شد و مدتی بعد مصاحبه یکی از عوامل آن یعنی آقای #سیدمحمدکاظم_شریعتمداری جنجالبرانگیز شد.
🔸ماجرای توطئهبار و و جنجالبرانگیز شریعتمداری و ضربه سنگینی که از این ناحیه بر مقام والا و مقدس مرجعیت وارد شد، بار دیگر زنگ خطر را به رسائیِ غریوهای آسمانی به صدا در آورد و خطر توطئههای نامرئی را به آگاهان امت و عالمان متعهد و مسئول هشدار داد.
🔹به جرأت میتوان گفت شناخت عملکرد و افکار آقای شریعتمداری راه را برای ظهور #نوشریعتمداریها و کلیه کسانی که از لباس اسلام بر چهره حکومت اسلامی چنگ میزنند خواهد بست.
🔸در همین راستا #تاریخنگار_انقلاب_اسلامی در سال 1361 ه.ش. کتابی تاریخی در معرفی شخصیت و کارنامه آقای شریعتمداری منتشر ساخت که علیرغم تلاش برخی جریانات برای جمعآوری کتاب؛حمایت امام خمینی قدس سره الشریف مانع جمعآوری این کتاب شد.
🔹حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی در این کتاب به معرفی جریان شریعتمداری، ارتباط وی با رژیم پهلوی و ساواک، جریانات به اصطلاح ملیگرا و البته رابطه وی با دولت کارتر پرداخته است. او برای انحراف نهضت اسلامی ملت ایران تلاش بسیاری نمود که تأسیس دارالتبلیغ و علم کردن پشتیبانی از قانون اساسی مشروطه دو نمونه از آن است.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
🔴تبریز یک تنه ایستاد!
🔻17فروردین سالروز قیام شیخ محمد خیابانی در آذربایجان
مقام معظم رهبری:
«در قضیهی مرحوم شیخ محمد خیابانی - که تبریز یک تنه ایستاد - مسأله، مسألهی قرارداد وثوقالدوله بود. در تهران، عمال حکومت ضعیف با یک قرارداد، امور مالی و امور نظامی کشور را دودستی تقدیم کردند به انگلیسیها. تبریزیها ایستادند. مرحوم خیابانی و دیگران در مقابل این قضیه بود که ایستادند و آن حوادث عجیب تبریز پیشآمد کرد. تبریز همیشه اینطور بود.»(مقام معظم رهبری-دیدار مردم آذربایجان شرقی 1385/11/28)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢استقلال ملی یعنی شرافت ملی
⚫️17فروردین سالروز قیام شیخ محمد خیابانی در آذربایجان
🔴اوضاع ایران به شدت آشفته شده بود و کشور ما عملا جولانگاه #تزارها و #انگلیسیها شده بود . مجلس آن زمان جهت بهبود وضعیت مالی و اداری کشور تصمیماتی گرفته بود که البته به مذاق #مستکبران آن زمان خوش نیامده بود و دولت تزاری به ایران تنها چهل و هشت ساعت فرصت داد که تصمیمات خود را پس بگیرد در غیر این صورت نیروهای سالدات و قزاق را به سمت قزوین گسیل خواهد داد.
◀️«انتشار خبر التیماتوم، تهران را تکان سختی میدهد. زن و مرد، کوچک و بزرگ به کوچهها میریزند. مدارس تعطیل میگردد، بازاریان و کسبه دست از کار میکشند، وزارتخانهها و تجارتخانهها تعطیل میشوند.حالا دیگر جنگ بین استبداد و #مشروطه مطرح نیست بلکه سرنوشت یک ملت مطرح است. هزاران نفر در #میدان_بهارستان، میدان مجلس، مسجد سپهسالار و خیابانهای اطراف گرد هم میآیند...
🔻شیخ محمد خیابانی در این اجتماع عظیم با صدایی رسا چنین عنوان کرد:
ملتی که شش هزار سال سابقه #استقلال دارد، به این آسانی از استقلال خود صرف نظر نخواهد کرد. زیرا استقلال هر ملتی شرافت اوست. اگر نتوانیم کشور خود را نجات دهیم و شرافتمندانه زندگی کنیم لااقل در راه #وطن خود جان خواهیم داد. زیرا در چنین مواقع خطرناک و حساس زنده ماندن محو شدن است
بعد از این سخنرانی چنان شور و هیجانی در حاضران پدید آمد که فریاد «پاینده باد ایران، زنده باد خیابانی» تا مدتی پس از پایان سخنرانی در هوا طنینافکن شد.»(فصلنامه پانزده خرداد شماره 14 ص196-195)
⚫️پینوشت:
دین اسلام به ویژه مذهب #تشیع؛ ضامن استقلال دول اسلامی است و عدم جواز سلطه بیگانه بر حیات مسلمین یکی از مسلمات دینی ماست.
البته فهم این مهم نیازی به مسلمان بودن ندارد و هر ایرانی با دیدن چند هزار سال استقلال تن به وابستگی نخواهد داد. اما برخی دولتمردان و نفوذیهای اطراف آن توان درک این نکته را ندارند. به طور مثال #محمود_سریعالقلم که از او به عنوان مشاور اثرگذار رئیسجمهور یاد میکنند به صراحت ضرورت و اهمیت استقلال ملی را در کتاب خود نفی میکند؛ کتابی که به امضا و تأیید جناب #حسن_روحانی نیز رسیده است.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی در خصوص یک قتل جنجالی
🔻سالگرد قتل مرحوم آیتالله شمسآبادی به دست باند تروریستی سیدمهدی هاشمی
سلسلهیادداشتهای ویژه؛ به زودی از رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
⚫️مرحوم آیتالله شمسآبادی که بود؟
🔻18فروردین سالروز قتل مرحوم آیتالله شمسآبادی به دست باند تروریستی سیدمهدی هاشمی
🔻حمایت آقای منتظری از رئیس باند تروریستی/1
▫️18فروردین1353 یکی از شخصیتهای دینی خطه اصفهان به دست باندی مخوف کشته شد: « آیتالله سیدابوالحسن شمسآبادی ».
▪️مرحوم آیتالله شمسآبادی از محضر علمای برجسته عالم تشیع همچون #آقاضیاءالدین_عراقی، #آیتالله_سیدعبدالهادی_شیرازی و مرحوم #آیتالله_سیدجمالالدین_گلپایگانی در #نجف بهره برد و پس از 12سال تحصیل در آن شهر مقدس به ایران بازگشتند و در اصفهان ساکن شدند و علاوه بر تدریس، نمایندگی مالی #آیتالله_خویی و امامت جماعت را بر عهده داشت و در فعالیتهایی از قبیل کمک به ایتام و مستمندان، شرکت در تأسیس مؤسسات خیریه و بنای مساجد در روستاهای دورافتاده و نقاطی که مرکز تبلیغی #بهائیان به شمار میرفت مشارکت مینمود.(خاطرات سیاسی، ص159، محمد محمدی ریشهری)
▫️ مرحوم #آیتالله_شمسآبادی در زمان حیات خود مبارزات جدی علیه انحرافات فکری داشت و این مبارزات در زمان انتشار کتاب « #شهید_جاوید » و تقریظ و تأیید آقای حسینعلی منتظری بر این اثر، شکل جدیدی به خود گرفت. ایشان به همراه جمع کثیری از روحانیون دغدغهمند به نقد جدی این اثر پرداختند و آن را منافی مبانی تشیع دانستند.
▪️در نهایت این تقابل فکری به مذاق باند تروریستی سیدمهدی هاشمی خوش نیامد و ایشان به جرم نقد این اثر و ایراد و اشکال به آقای منتظری در تاریخ 18فروردین1353 به قتل رسید.
▫️سیدمهدی هاشمی در اعترافات خود عنوان داشت:
▪️آقای #جعفرزاده و #شفیعزاده به حسب فطرت اسلامی و مبارزاتی، خود را برای عملیات ضدساواکیها و عوامل رژیم آماده ساخته بودند و با من به مشورت پرداختند.
▫️من این انحراف را در آنان دامن زدم که فعلا خطر آخوندهایی که یا ساکتاند یا هوادار ارژیماند بیشتر است و از جمله آنان مرحوم شمسآبادی را به عنوان محور تعیین کردم گفتم به دلایلی نابودی ایشان ارجحیت دارد.
▪️آنان اول مخالفت میکردند بعدا من اطلاعات و دلایل خود را به طور قوی برای آنان تشریح ساختم و آنان را به لزوم انجام قتل معتقد ساختم و آنان نیز دو نفره برای این کار برنامهریزی کردند. بعدا #محمداسماعیل ابراهیمی را همدست خودشان ساختند و او از من پرسید اشکالی ندارد گفتم نه بلااشکال است...»(همان ص163)
▫️سیدمهدی هاشمی به دلیل ارتکاب اقدامات تروریستی و جنایات متعدد در دادگاه عدل جمهوری اسلامی محکوم به اعدام شد. هرچند تا آخرین لحظه حمایتهای آقای منتظری تا آخرین لحظه از وی قطع نشد.
🖊یادداشت بعد: دستگیری سیدمهدی هاشمی و مخالفت امام با حمایت از وی
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️روایت فرزند شهید مطهری از تیزهوشی ایشان نسبت به باند تروریستی سیدمهدی هاشمی
🔻18فروردین سالروز قتل مرحوم آیتالله شمسآبادی به دست باند تروریستی سیدمهدی هاشمی
🔻حمایت آقای منتظری از رئیس باند تروریستی/2
🔹«حتی پدر ما هم همان موقع، زمان شاه وقتی که اینها، آقای #شمسآبادی را در واقع خفه کردند، ترور کردند و کشتند، روزنامههای شاه میگفتند که کار گروهی به نام «هدفیها»ست، دیگران هم میگفتند کار خود ساواک هست؛ ولی پدر ما میگفت کار همینهاست(باند سیدمهدی هاشمی).
🔸یعنی ایشان آن موقع، آقای مهدی هاشمی را میشناخت. مهدی هاشمی هم در زندان که بود نامهای خطاب به پدر ما و آقای #فلسفی نوشته بود و خواسته بود نجاتش بدهند. حتی به آقای منتظری هم نوشته بود. ایشان راجع به آقای #مهدی_هاشمی قبل از 54، 55 به آقای منتظری هشدار میداد که مراقب اینها باشند.»(روزگار قائممقامی ص86-85)
🔹متأسفانه علیرغم هشدار بسیاری از اطرافیان و دوستان نزدیک آقای منتظری نسبت به خطر سیدمهدی هاشمی، او بدون هیچ دلیل موجهی اعتبار و آبروی نظام اسلامی را برای حمایت از وی خرج کردند و هیچگاه حاضر به پذیرش حقایق نشدند.
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴امام خمینی در پاسخ به سوالی مبنی بر حمایت از سیدمهدی هاشمی: میخواهید از یک قاتل حمایت کنید؟!
🔻18فروردین سالروز قتل مرحوم آیتالله شمسآبادی به دست باند تروریستی سیدمهدی هاشمی
🔻حمایت آقای منتظری از رئیس باند تروریستی/3
🔹 مرحوم آیتالله شمسآبادی به دست ایادی سیدمهدی هاشمی به قتل رسید و با توجه به جوّ پلیسی و خفقانآور آن زمان برخی از مبارزین گمان داشتند که قتل ایشان توسط ساواک و به منظور بدنامسازی مبارزات انقلابی ملت ایران صورت گرفته است و به همین منظور برای آزادی سیدمهدی هاشمی از زندانهای پهلوی تحصنی در کلیسای سنتمری ترتیب دادند اما امام #نفوذی_بیت_آقای_منتظری، یعنی سید مهدی هاشمی را به خوبی میشناخت و به واسطه عاملیّت در قتل آیت اللّه شمس آبادی و برخی اقدامات ناروای دیگر، نسبت به وی ذهنیتی کاملاً منفی داشت.
🔸حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در خاطره ای در خصوص این جریان می گوید:
«...به امام گفتم: محمّد آقای منتظری می گوید که برویم و در آنجا[کلیسا] متحصّن شویم. امام پرسیدند برای چه متحصّن شوید؟ گفتم: سید مهدی هاشمی را محکوم به اعدام کرده اند و برای دیگر مبارزین مشکلاتی پیش آمده است.[برای اعتراض به این موارد میخواهیم تحصّن کنیم].
🔹امام گفتند: می خواهید بروید برای یک «قاتل» تحصّن کنید!
🔸 نیز مرحوم آقای انصاری که از طلبه های خیلی خوب #نجف بود و تأثیر خوبی روی جوان ها و فرزندان علما در نجف داشت و بعد از انقلاب نماینده آقای #منتظری در زندان ها شد، ایشان هم به #تحصّن_کلیسا نرفت. رفت خدمت امام و همین سؤال را در مورد تحصّن کلیسا از امام داشت. امام جواب داده بودند که می خواهید بروید از یک «قاتل» حمایت کنید!؟
🔹من این مطلب را در زمان قائم مقامی آقای منتظری هم به ایشان گفتم، وقتی که ایشان می گفت امام در قضیّه مهدی هاشمی تحت تأثیر اطرافیان می باشد. به ایشان گفتم که موضع امروز امام، مربوط به امروز نیست که بگویید تحت تأثیر کسی قرار گرفته است! در نجف این موضع امام بود و شما می توانید از آقای انصاری که الآن در خدمت شما هست، سؤال کنید. ایشان در پاسخ به من فقط سکوت کرد.»(روزگار قائممقامی ص81-80)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
حمایت مرحوم آیتالله شمسآبادی از آقای منتظری در دوران مبارزه
🔻18فروردین سالروز قتل مرحوم آیتالله شمسآبادی به دست باند تروریستی سیدمهدی هاشمی
🔻حمایت آقای منتظری از رئیس باند تروریستی/4
🔹«حضرت مستطاب آیتالله آقای ـ سیداحمد خوانساری مدظله موضوع محاکمه حجه الاسلام آقای منتظری و آقای ربانی موجب نگرانی مسلمین و روحانیون میباشد مستدعی است با مراجع مربوطه مذاکره فرمایند و طوری کنند که مقام شامخ روحانیت این دو نفر محفوظ و رفع مزاحمت گردد.»
◀️پی نوشت:
با وجود اظهارنگرانی آقای شمس آبادی از دستگیری آقای منتظری اما طیفی از اطرافیان و مریدان آقای منتظری(باند مهدی هاشمی ) صرفا به دلیل اختلاف فکری، او را به قتل رساندند.
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔻 درس مذاکره تسلیمطلبان از عاشورا
🔸 خبری حیرتانگیز جامعه انقلابی ایران را تکان داد. رئیس دولت موقت؛ #مهندس_مهدی_بازرگان به همراه وزیر امور خارجه ابراهیم یزدی با برژینسکی آمریکایی دیدار کرده بود.
🔹 سران دولت موقت برای پوشش اشتباه فاحش خود از عاشورا و حضرت اباعبدالله الحسین سوء استفاده کردند و از #قیام_حماسی_عاشورا درس مذاکره گرفتند:
دکتر ابراهیم یزدی در تاریخ ۲۷ شهریور ۵۹ در جلسه #مجلس_شورای_اسلامی که نمایندگان پیرامون گروگانها مذاکره داشتهاند، جریان را اینگونه شرح داده است:
🔸 شما به وزیر خارجهتان اعتراض میکنید که چرا با یک دیپلمات خارجی ملاقات کرده... آن هم ما ملاقات نکردیم. او[برژینسکی] عیناً مثل شمرابن ذیالجوشن که شب عاشورا به دیدن ابوالفضل رفت به دیدن آقای مهندس بازرگان آمد. مهندس بازرگان هم گفتند چه کنیم او را بپذیریم یا نپذیریم؟
‼️آقای یزدی دقت نیز نکرده است که حضرت ابوالفضل(ع) به دستور امام حسین(ع) با شمر صحبت کرد و نه اینکه پیش خود و با عجله و اشتیاق و با #پنهانکاری موضوع از امام حسین(ع)!
📚 انقلاب اسلامی و بازخوانی ریشه های تنفر ملت ایران از آمریکا، فصلنامه پانزده خرداد شماره ۳۰
◀️پینوشت:
حسن روحانی و دولت وی امتداد دولت موقت و نهضت آزادی است؛همانقدر ناکارآمد و همانقدر مدعی و طلبکار. البته اسلاف وی ایالات متحده را شمر بن ذیالجوشن میدانستند اما او با تشبیهی محیر العقول آمریکا را با استعارهای مشمئزکننده با شخصیت مقدس حرّ قیاس کرد.
امید است حوزه همیشه بیدار به هنجارشکنیهای پایانناپذیر جناب پرزیدنت پاسخ در خوری دهند.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🖊اندیشههای فقهی و سیاسی شهید صدر و نقش آن در تدوین قانون اساسی
🔴سالروز شهادت آیتالله سیدمحمدباقر صدر
🔹بررسیهای تطبیقی دقیق نشان میدهد که اندیشههای فقهی و سیاسی #شهیدمحمدباقر_صدر در کنار اندیشههای حضرت امام خمینی قدس سره الشریف و برخی دیگر از اندیشمندان اسلامی، نقش مؤثری در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشته است.
🔸ایشان در پاسخ به سؤال تعدادی از #علمای_لبنان و در مقام تبیین دیدگاه فقهی خود پیرامون «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» نامهای به تاریخ 15بهمن1357 نگاشت. قانون اساسی پیشنهادی ایشان دارای ویژگیهای زیر است:
🔹1. نهادینه کردن #فقاهت در قانون اساسی و تحکم موقعیت و جایگاه حقوقی مرجعیت به عنوان نهادی که طی سالیانی دراز در عمق جامعه تشیع رسوخ کرده است.
🔸2. اعطای حق انتخاب به ملت در همه ابعاد و جوانب حکومت در عین پذیرش #ولایتفقیه به عنوان منشأ مشروعیت
🔹3. تساوی آحاد ملت، از مسلمان و غیر مسلمان در حق آزادی، کرامت و مشارکت همه جانبه و همه حقوق انسانی و حق آزادی مذهبی
🔸4. تساوی افراد ملت اعم از حاکم و محکوم در مقابل قانون
🔹5.لزوم #تنفیذ_رئیسجمهور توسط ولیفقیه به جهت مقابله با نفوذ عوامل گوناگون در ارکان قدرت، تقلب در انتخابات، استفاده نامشروع از اهرمهای مالی و اقتصادی و...
🔸6. اهداف والای #حکومت_اسلامی فراتر از اهداف مادی و حیوانی
🔹7. تدوین حقوق اساسی از متن قرآن و روایات به گونهای که ایشان را باید یکی از معماران تدوین حقوق و قانون اساسی اسلام دانست. (نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ص100-97)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نقدهایی_بر_خاطرات_سیدصادق_طباطبایی.pdf
1.23M
🖊پاسخی علمی به یک #شایعه_تکراری
🔻به بهانه سالروز شهادت آیتالله سیدمحمدباقر صدر
🔹جریانات سیاستزده در طول تاریخ انقلاب و پیش از آن شعاری ثابت داشته و دارند:«هدف وسیله را توجیه میکند.»
🔸این جریانات به دلیل ضعف علمی و اخلاقی و همچنین قوت شخصیتهای انقلابی روشی ثابت برای تخریب چهرههای دینی و ملی داشته و دارند:« #تهمتزنی ».
🔹سالها پیش فردی که از طرفداران طیف صادق قطبزاده محسوب میشد؛ کتاب خاطراتی را چاپ کرد که حاوی مطالب خلاف فراوانی علیه امام خمینی قدس سره؛ مرحوم شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی و همچنین یار امام قدس سره حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی بود که ایشان بنا بر #تعهد_تاریخنگاری خود در سه مقاله علمی به نقد فنی آن کتاب پرداختند؛ هرچند مطالب خلاف کتاب آنقدر گسترده بود که پاسخ جزئی به آن خود به کتابی مفصل بدل میشد.
🔸بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی به بهانه سالروز شهادت آیتالله سیدمحمدباقر صدر (که آقای صادق طباطبائی نسبت فامیلی دوری با آن شهید بزرگوار داشت) و به منظور اطلاع مخاطبان حقیقتجو به بازنشر نقد علمی خاطرات سیدصادق طباطبایی؛ که حاوی افترائاتی در مورد شخصیت بزرگ امام قدس سره و یاران ایشان است؛ میپردازد.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴حمله شهید شمسآبادی به علی امینی و شعبان بیمخ
✳️زندگينامه و پيشينه شهيد شمسآبادى/1
21فروردین سالگرد شهادت رضا شمسآبادی
🔹رضا شمسآبادى، فرزند علىاكبر (ش، ش 123) در سال 1319 خورشيدى در حاشيه كوير #كاشان، در قصبه «نوش آباد» ديده به جهان گشود. دوران كودكى را با سختى و تنگدستى گذرانيد.
🔸پدرش شغل معيّن و مشخصى نداشت. او از كودكى همراه مادرش در مزارع، به كار خوشه برچينى مى پرداختند و از اين راه درآمد ناچيزى به دست مىآوردند. شدت فقر و نادارى به او فرصت درس خواندن نداد. البته در قصبه ياد شده اصولاً مدرسه، كلاس و معلم نيز وجود نداشت.
🔹نامبرده همراه پدر و مادرش از شدت فقر و تهىدستى ناگزير شدند در سال 1333 به كاشان كوچ كنند. مادرش در كاشان به چرخريسى سرگرم شد. پدرش (علىاكبر شمس آبادى) در #بازار_كاشان باربرى مىكرد و سرانجام در هنگام بلند كردن بارى سنگين در يك كاروانسرا به درون انبارى سقوط كرد و درگذشت.
🔸رضا شمسآبادى چند سالى در كارگاه نساجى آقا #محمود_طالبزاده و سپس در كارگاه استاد #حسين_ جوكار به نساجى و دستبافى پرداخت. روزها كار مىكرد و شبها به كلاس «اكابر» مىرفت و تا كلاس ششم به تحصيل ادامه داد.
🔹از صفات برجسته او كه زبانزد همه بود: پاكدامنى، جوانمردى، بزرگمنشى، بلند همتى، امانتدارى، علوّ طبع، دستگيرى از مستمندان و پايبندى به مسائل دينى بود. از دورانى كه خود را شناخت به #نماز، #روزه و #عبادت اهميت مىداد. در اجتماعات مذهبى، مراسم عزادارى و روضه خوانى حضورى فعال داشت.
🔸او از شور و نشاط فوق العادهاى برخوردار بود، شهامت، شجاعت و سلحشورى او همگان را به شگفتى وا مى داشت. قلبى مهربان و پرنور، سرى پرشور و روحى انقلابى داشت. عناصر زورگو، قلدرمآب و ستمپيشه را تحمل نمىكرد. با افراد پولدوست و سرمايه دار، شادخوار و زرمدار هرگز راه نمىرفت. ستيز با ستمكاران و زورمداران را از دوران نوجوانى آغاز كرد.
🔹در سال 1340 دكتر #على_امينى نخست وزير وقت ايران را، كه به كاشان سفر كرده بود، با بطرى اسيد مورد حمله قرار داد و بدون به جاى گذاشتن رد پايى از صحنه گريخت. در مراسم ديگرى به #شعبان_بىمخ كه به كاشان رفته بود، با سنگ و تخممرغ گنديده يورش برد، كه بى درنگ دستگير شد؛ ليكن در بازجويىها، به گونهاى برخورد كرد كه مايه فريب بازجويان شد. نام اصلى خود را پوشيده داشت و خود را رضا چاىدوست معرفى كرد و در پاسخ پرسشها به گونهاى پرت و پلا گفت كه او را روستايىاى ساده لوح و شايد روانى پنداشتند و رها كردند.(نهضت امام خمینی ج1 ص1151)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
ویژگیهای اخلاقی و رفتاری شهید رضا شمسآبادی
✳️زندگينامه شهيد شمس آبادى/2
🔻21فروردین سالگرد شهادت رضا شمسآبادی
🔹شكراللّه محكمهاى (خياط) دوست و هممحلى رضا شمسآبادى:
🔸«... من عاجزم و قدرت اين را ندارم كه درباره روحيات و اخلاقيات رضا صحبت كنم و فكر نمىكنم هيچكدام از دوستانش و آنهايى كه سالها با او بودهاند، به روحيات او پى برده باشند. يك آدم تقريباً #نفوذناپذيرى بود...
🔹البته اينها يك افراد استثنايى هستند كه كمتر در اجتماع، مثل آنها مىتوان پيدا كرد. اگر شما در محله او، در محل زندگى او برويد، از هر كسى كه او را مىشناسد، دربارۀ او سؤال كنيد، فقط خواهند گفت: يك #انسان_واقعى بود. يك آدم دوستداشتنى، همه او را مىخواستند، چه جور؟... تفريحش كوهنوردى بود. براى پرورش روح و اندامش...
🔸رضا شمسآبادى، به شهادت تمام دوستانش يك فرد مذهبى بود. شايد اعتقادات مذهبى او بيش از همه دوستانش بود. تنها مجلسى كه مىشد او را ديد، مجالس روضهخوانى و عزادارى براى حسينبنعلى(ع) بود و يكى هم در مراكزى كه براى كار سياسى، يا كار خير تشكيل مىشد؛ و چون خودش يكى از محرومترين افراد جامعه بود، در راه رفع گرفتارى محرومان خيلى زحمت مىكشيد، در كارهاى خير پيشقدم بود، آدمى بود كه براى خاطر اجتماع، #مستضعفان و در راه عقيده و مكتبش حاضر بود نابود شود و در عمل هم اين را نشان داد.
🔹آنچه درباره او مىتوانم بگويم اين است كه معصوم به دنيا آمد و معصوم رفت شهيد شد».
🔸احمد كامرانى :
«سيزده سال داشت كه به محل ما آمد. با بچههاى ديگر خيلى فرق داشت. جوان #مؤدب و متدينى بود. با بچهها براى پيادهروى به صحرا مىرفت. بچهها مىگفتند تا موعد نماز مىشود، به ما مىگويد اول نمازتان را بخوانيد بعد به پيادهروى ادامه دهيد...» .(مصاحبه شکرالله محکمهای و احمد کامرانی با حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در سال 1360 - نهضت امام خمینی ج1 ص1151)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴امام خمینی: آمریکا اگر « لا اله الا الله » هم بگوید ما قبول نداریم؛ چرا که میخواهند سر ما کلاه بگذارند
🔹بر فرض که امریکا یک طرح صد در صد اسلامی - انسانی بدهد، ما باور نمیکنیم که آنها به نفع صلح و منافع ما گامی بردارند. اگر امریکا و اسرائیل «لا اله الّا الله» بگویند، ما قبول نداریم؛ چرا که آنها میخواهند سرِ ما کلاه بگذارند. آنها که صحبت از صلح میکنند، میخواهند منطقه را به جنگ بکشند. (6آبان1360-صحیفه امام ج15 ص339)
#مذاکره
#حسن_روحانی
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📸عکس اختصاصی | بازدید حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی از کارگاهی که #شهید_شمسآبادی در آن کار میکرد. سال 1360 ه.ش.
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تحلیل شهید شمسآبادی نسبت به سوسیالیستهای خداپرست: از این حزببازیها آبی گرم نمیشود!
🔻21فروردین سالگرد شهادت رضا شمسآبادی
✳️زندگينامه و پيشينه شهيد شمسآبادى/3
🔹در پى پديد آمدن فضاى باز سياسى در سال 1339 در ايران، طبق سياست جان.اف.كندى ـرئيس جمهور آن روز امريكا ـ «جبهه ملى» و ديگر گروههاى سياسى كه ساليان درازى بود از فعاليتهاى سياسى دست كشيده بودند، بار ديگر به صحنه آمدند و در تهران و برخى ديگر از شهرها ـ از جمله كاشان ـ به گردهمايىهايى دست زدند. #شهيد_شمسآبادى، بنا به تشويق احمد كامرانى و يكى از افراد وابسته به « #حزب_مردم_ايران» به نام حسن شريف در گردهمايىهاى اين حزب كه شاخه مذهبى «جبهه ملى» به شمار مىرفت و زير عنوان « #سوسياليستهاى_خداپرست»كار مىكرد، شركت كرد و مدتى با اعضا و افراد اين حزب رفت و آمد داشت، ليكن ديرى نپاييد كه به بىپايگى، ناخالصى و دنبالهروى اين گروهها و سازمانها از سياست غرب و امريكا پى برد و از آنان دورى گزيد و ديگر به هيچ حزب و گروهى گرايش پيدا نكرد و به دوستان خود نيز صريحاً گفت: «از اين حزبها و حزببازىها آبى گرم نمىشود.»(نهضت امام خمینی ج1 ص1153-1152)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
شهید رضا شمسآبادی و نهضت امام خمینی
🔻21فروردین سالگرد شهادت رضا شمسآبادی
✳️زندگينامه و پيشينه شهيد شمسآبادى/4
🔹با آغاز نهضت امام در سال 1341 رضا شمسآبادى سر در اين راه نهاد. در مراسم و مجالسى كه وعاظ و گويندگان، به روشنگرى و افشاگرى مىپرداختند، فعالانه شركت مىكرد. در پخش اعلاميه امام و ديگر مقامات روحانى، هميشه كوشا بود و به گفته دوستانش «پخش اعلاميه امام را از فرايض خود مىدانست» و دوستان و آشنايان را نيز به شركت در مبارزات اسلامى، حضور در مراسم و
مجالس سياسى ـ مذهبى و پخش اعلاميههاى امام و ديگر مقامات روحانى فرامىخواند.
🔸در قيام خونين 15 خرداد 42 در كاشان حضورى فعال داشت. همراه مردمى كه بازار را بستند و در مدرسه شاه آن روز اجتماع كردند و به تظاهرات خيابانى دست زدند، دليرانه شركت كرد و مردم را به بستن مغازهها فرا خواند و شاهد خونريزىهاى ددمنشانه دژخيمان رژيم شاه در آران كاشان بود.(نهضت امام خمینی ج1 ص1153)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸عکس اختصاصی | آشنایان و دوستان #شهید_شمسآبادی در کاشان
🔻 رسانههای رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴حماسه در كاخ مرمر
🔻21فروردین سالگرد شهادت رضا شمسآبادی
✳️زندگينامه و پيشينه شهيد شمسآبادى/5
🔹 #رضا_شمسآبادى براى مدتى رفت و آمدهاى شاه را كنترل كرد و زير نظر گرفت. او به دست آورد كه نامبرده هر روز سر ساعت 9 صبح با ماشين از كاخ به دفتر مخصوص مىرود و در برابر دفتر، براى دريافت گزارش روزانه، چند لحظهاى ايست دارد و او مىتواند از اين فرصت بهره بگيرد، با سرعت خود را به او برساند و به سوى او آتش كند.
🔸شهيد شمسآبادى روز 21 فروردين 44 را براى اجراى اين نقشه در نظر گرفت و در راه انجام آن، عزم خود را جزم كرد. در روز ياد شده اولاً شاه برخلاف هميشه با تأخير به طرف دفتر آمد و ثانياً از آنجا كه گزارش روزانه را در كاخ گرفته بود، پس از پياده شدن از اتومبيل بىدرنگ رهسپار دفتر شد. اين دو پيشآمد نقشه شهيد شمسآبادى را نقش بر آب كرد.
🔹او به محض رسيدن ماشين شاه به مقابل دفتر، پست خود را ترك كرده بود و ديگر راه بازگشت نداشت، ناگزير با شتاب هر چه بيشتر به راه خود ادامه داد، از ميان گاردى كه راه عبور شاه را كنترل مىكردند گذشت و به سوى او كه در حال وارد شدن به سرسراى دفتر بود آتش گشود.
🔸 #استوار_بابايى را كه با رگبار مسلسل مىخواست مانع حركت او شود، از پاى درآورد و خود نيز زير رگبار گلولههاى استوار بابايى به شدت مجروح شد، به گونهاى كه ديگر ياراى دويدن نداشت؛ با اين وجود خود را سينهخيز به سرسرا رسانيد. آنگاه كه به كريدور اتاق شاه رسيد، خشاب او خالى شده بود، ناگزير در همان لحظهاى كه هدف تيراندازى سربازان گارد قرار داشت كوشيد كه بار ديگر خشابگذارى كند؛ ليكن يكى از سربازان گارد به نام لشكرى كه به شدت زخمى شده بود، سلاح او را هدف قرار داد و از كار انداخت؛ و رضا در حالى كه فرياد مىزد: «من بايد اين #جلاد را بكشم» جان سپرد و شربت شهادت نوشيد.
🔹در اين حادثه دو تن از گاردىها به نامهاى بابايى و لشكرى، به هلاكت رسيدند، يك باغبان و يك خدمتكار مجروح شدند. برخى از #سربازان_گارد كه در مسير شمسآبادى قرار داشتند، پا به فرار گذاشتند كه تحت پيگرد قرار گرفتند و به زندانهاى درازمدت محكوم شدند.(نهضت امام خمینی ج1 ص1155)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.