eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
699 ویدیو
597 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸 دکتر علی شریعتی؛ مطیع دستگاه و منتظر اوامر ملوکانه 🔹بازخوانی بخشی از ملاقات ساواک با دکتر علی شریعتی؛ به بهانه سال‌روز مرگ وی 📄 «... با آقاى ملاقات، مراتب زير را عيناً اظهار نمودند كه به عرض مىرسد: 🔻(موقعى كه آقاى دكتر پويان رئيس دانشگاه ملى و آقاى مهندس خسرو هدايت قائم مقام مدير عامل شركت نفت و رئيس دانشگاه تبريز و ساير دانشگاهها از من دعوت نمودند حتى شخصاً به فرودگاه آمده و از من استقبال نمودند، اين فكر برايم پيشآمد كه اين عمل طبق طرحى است كه از طرف ، پيشبينى شده و چون ساواك مىداند كه من در حال حاضر در دو جبهه (آخوندها و چپىها) مشغول مبارزه هستم و فكر نوينى ارائه مىدهم، ساواك خواسته است از اين سخنرانىهاى علمى بهرهبردارى نمايد. متأسفانه حالا مىفهمم كه اصلاً ساواك در جريان نبوده و به جاى اينكه از آن آقايان بپرسند كه چرا مرا دعوت كردهاند، به من مىگويند دعوتها را قبول نكن، ضمناً به خاطر دارم در يك جلسۀ سخنرانى كه در دانشگاه ملى نمودم آقاى دكتر پويان به من گفتند: از طرف ساواك دستور داده شده شما سخنرانى بكنيد ولى اجازه ندهيد دانشجويان سؤال كنند. من هم به همين نحو عمل نمودم. بهتر مىداند كه من از طرف آخوندها و چپىها تا چه حد مورد اهانت قرار مىگيرم. آنها مىگويند دكتر شريعتى را از اروپا آورده كه با آخوندها و چپىها مبارزه كند. به هر حال من مطيع دستگاه هستم و مؤمن به كشور و آمادگى خدمتگزارى دارم، استفاده يا عدم استفاده از من، بسته به است. من بعد هر وقت از من دعوت كردند ساواك را در جريان مىگذارم. اكنون از طرف دانشگاه تبريز از من دعوت شده ولى تا به حال جواب ندادهام). با عرض مراتب فوق به نظر اين سازمان، ساواك بايد از فكر و روشن بينى اين شخص در جهت منويات خود حداكثر استفاده را بنمايد و به وى كه فرد دانشمند و مطلعى است ميدان فعاليت بيشتر بدهد و در خفا وى را راهنمايى كند. رئيس سازمان اطلاعات و امنيت خراسان، سرتيپ بهرامى »(شریعتی در دادگاه تاریخ ص110-109) ✳️پی‌نوشت: سخنان جنجالی دکتر شریعتی در مورد را حتما شنیده‌اید که ایشان را به خاطر ارتباط با دستگاه صفوی با انواع اتهامات و توهین‌ها مورد تعرض قرار می‌دهد. نقش علامه مجلسی با حکومت زمان خود مشخص بود. هیچ‌گاه نبود و از ارتباطش با آن حکومت هدفی جز اصلاح امور از طریق تعدیل سیاست‌ها نداشت. اما آقای دکتر... شریعتی که بود؟ در مشخص می‌شود اما او هرچه بود یک رهبر یا حتی یک انقلابی واقعی نبود. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴شورش جلادها 🔹حتما هیجان انتخابات اخیر و تبلیغات خاص برخی کاندیدها را به یاد دارید. مخصوصا جناب که با استفاده از انواع امکانات علیه رقبای خود هر سخنی را گفت و در این راه از عوض کردن جای و شهید و حمایت تلویحی از منافقین هم ابایی نداشت. آن سال گذشت امّا باید از فیلم‌ها ساخت و کتاب‌ها نوشت. سی‌ام خرداد سال‌گرد اولین حرکت جدی و عمومی منافقین برای ورود به بود. به همین مناسبت «» را با هم می‌بینیم. 📽کوتاه‌نمای «شورش جلادها»؛ به مناسبت سال‌گرد فتنه 30خرداد1360 - برشی از کتاب روزگار قائم مقامی. 📚«روزگار قائم مقامی»؛ اثری جامع و مستند پیرامون زمانه قائم مقامی آقای حسینعلی منتظری- به زودی در بازار نشر. ◀️راه‌های تهیه کتاب: تهران، خيابان ديباجي جنوبي، خيابان شهيد تسليمي، كوچه زاور، كوچه گل، كوچه دادآفرين، پلاك ۶ ☎️ 021-22579192-5 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢چهره نظامی ایران در دو صحنه: مشتری بی‌عقل دیروز و حریف بی‌رقیب امروز 🛍حتما شما هم تجربه خرید با کودکان را دارید. وقتی با آن‌ها وارد مغازه‌ای می‌شوید با همان سادگی کودکی‌شان هرچه را می‌بینند می‌خواهند و البته شما هم با ترفندهای مختلف جلوی خریدهای اضافه را می‌گیرید و پول‌تان را نگه می‌دارید. تاریخ را که می‌خوانیم حس می‌کنیم وقتی پای معاملات نظامی با بیگانگان می‌رفته، حالش حال همان کودکی بوده که وارد مغازه‌ای شده و هرچه می‌بیند می‌خواهد با این تفاوت که متأسفانه پول هم دست همان کودک بوده و سرمایه را به باد می‌داده است. خریدهای غیرعاقلانه محمدرضا پهلوی در زمینه امری آشکار بوده که واکنش‌های منفی فراوانی را حتی در اطرافیانش برانگیخته به گونه‌ای که حتی هم نتوانسته نگرانی خود را از این بابت پنهان کند. اسدالله علم در این باره می‌گوید: 🖋«52/3/17 صبح زود سفیر انگلیس دیدنم آمد که مطلبی را که وزیر خارجه می‌خواهد با شاهنشاه صحبت کند به من بگوید... در آخر ملاقات گفت می‌خواهم یک حرف به تو بزنم و آن این است که با آن‌که کشور من و دولت من و نخست‌وزیر من همه میل دارند این معامله تمام شده و [آن‌ها را] زودتر تحویل بدهند، چون برای مردم ما کار پیدا می‌شود و برای خزانه ما پول، ولی من ترس دارم که هشتصد تانک به این بزرگی بار سنگینی بر دوش شما بگذارد... و این مسئله مآلا روابط بین ما را که حالا در نهایت خوبی است به هم بزند.»(مقاله انتقادات یک دیکتاتور از دیکتاتوری(نقدی بر خاطرات اسدالله علم)، فصلنامه پانزده خرداد، ص226 ، شماره 28 ) ✳️امروز بیش از چهار دهه از این مکالمه گذشته است و دست آن کودک از منابع مالی و نظامی کوتاه شده و فرماندهی کل قوا به شخصیتی برجسته و متفکر سپرده شده است. نتیجه را هم می‌بینیم، چهره نظامی ایران از خریداری نابخرد و ناتوان به شخصیتی مستقل و قدرت‌مند تغییر کرده که برای دفاع از کشورش نه تنها نیازی به خریدهای بیهوده ندارد بلکه خود توان ساقط کردن پیشرفته‌ترین هواپیماها و پهپادهای آمریکایی را دارد به گونه‌ای که مسؤولین آمریکایی جرأت کوچک‌ترین پاسخ‌گویی را هم ندارند. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴شریعتی و جنجال‌های پس از مرگ 🔻جنجال‌های #دکتر_شریعتی حتی پس از فوت او نیز ادامه داشت. آن‌قدر که افرادی همچون #شهید_مطهری و #مهندس_بازرگان را وادار کرد دور هم بنشینند و فکری بکنند تا جلوی افزایش «جنجال و اتلاف وقت طبقات مختلف و انصراف آن‌ها از مسائل اساسی و حیاتی» را بگیرند و از بهره‌برداری هرچه بیش‌تر «افراد و دستگاه‌های مغرض» پیشگیری کنند. 📜متن نامه آقای بازرگان و شهید مطهری در تصویر قابل مشاهده است اما سؤالی که #نوشریعتی‌ها به ویژه فرزندان ایشان باید پاسخ دهند این است که آیا فعالیت‌های آقای شریعتی در آن زمان به نفع نهضت بود؟ یا تفرقه‌افکنی و طرح تز استعماری «اسلام منهای روحانیت» علیه رهبران نهضت آبی بود که توسط ایشان در آسیاب رژیم ریخته شد؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
معرفی و بررسی کتاب روزگار قائم مقامی.pdf
563K
🗞معرفی کتاب «روزگار قائم مقامی» در کیهان فرهنگی «روزگار قائم مقامی» اثری که خبر پیش از انتشار آن بازتاب‌هایی در رسانه‌های مختلف داشت: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/499 کیهان فرهنگی نیز در شماره 385-384 خود به قلم رمضانعلی ابراهیم‌زاده گرجی این کتاب را معرفی نمود. او در یادداشت خود ضمن برشمردن غائله‌های مختلف ابتدای انقلاب اسلامی همچون: اعلام جنگ مسلحانه سازمان مجاهدین، شورش‌های کور مسلحانه چپ‌گرایان در ترکمن صحرا، تحرکات تجزیه‌طلبان، طغیان اولین #رئیس‌جمهور بعد از انقلاب و...؛ نشان و رد پای برخی از جریانات یاد شده در #فتنه_قائم_مقامی آقای منتظری را قابل رؤیت دانست و این نشانه‌ها را به استناد کتاب «روزگار قائم مقامی» پی گرفت. نویسنده در این یادداشت، با مقایسه سیره امام خمینی قدس سره و رویکرد و رفتار آقای منتظری، فرض نفوذپذیری امام را رد نموده و در مقابل ساده‌انگاری و تأثیرپذیری آقای منتظری از جریاناتی همچون سازمان مجاهدین خلق و نهضت آزادی را اثبات نمود. 🖋متن یادداشت معرفی «روزگار قائم مقامی» جهت مطالعه مخاطبین محترم ضمیمه شده است. 📚روزگار قائم مقامی؛ به زودی در بازار نشر. ◀️راه‌های تهیه کتاب: تهران، خيابان ديباجي جنوبي، خيابان شهيد تسليمي، كوچه زاور، كوچه گل، كوچه دادآفرين، پلاك ۶ ☎️ 021-22579192-5 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢آیا حسن روحانی باید عزل شود؟! 🔻به مناسبت سال‌روز عزل بنی‌صدر 🎙آقای #حسن_روحانی در زمان نمایندگی خود در مجلس شورای اسلامی؛ یکی از سخنرانان جلسه عدم کفایت ابوالحسن بنی‌صدر بود. او در نطق خود گفت عزل بنی‌صدر نیازی به رأی‌گیری ندارد چراکه وی توطئه‌گر است و خود به خود منعزل است. ◀️شاید آقای روحانی در آن سال تصور نمی‌کرد چند دهه بعد خود بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زند اما او به این منصب رسید و البته تاریخ هیچ‌گاه فراموش نخواهد شد و باید دید، او که توطئه‌گری را موجب عدم مشروعیت و انعزال رئیس‌جمهور می‌دانست، امروز چه نظری دارد. آیا وضعیت اقتصادی اسف‌بار فعلی یک امر تصادفی است یا ناشی از توطئه‌گری #نفوذی‌های_داخلی؟ آیا تحریف خط امام با چاپ آثاری همچون #الف_لام_خمینی و تقدیر از آن توسط دولت اتفاقی است یا توطئه‌ای آشکار؟‌ 🔆گوشه‌ای از روشن‌گری‌های حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در رابطه با یکی از توطئه‌های دولت اعتدال را با هم می‌خوانیم: «یکی از توطئه‌های دولت خراصون این است که خط و راه امام را به طور کلی از یادها حذف کند، راه ایشان را به بن بست بکشاند، فکرها و اندیشه‌ها را بر خلاف آنچه که امام در جامعه حاکم کند، منحرف سازد. اگر امام به این ملت آگاهی بخشیده است، این آگاهی بایستی از مردم گرفته شود! اگر ملت را شجاع، باغیرت و با شهامت بار آورده است، مردم را به بی‌غیرتی و بی‌تفاوتی بکشاند زیرا به غیر از راهی برای استیلاء و حکومت سیاست فریبنده بند و بست، تسلیم و سازش ندارد. »(نشست تحریف ظالمانه 1398/3/11) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شهید مطهری.pdf
97.3K
⁉️میدان انقلاب یا کوچه شریعتی؟! 🔆گاهی اوقات می‌شود که در گرمای تابستان و شهری غریب دنبال جایی می‌گردی و از اهالی شهر می‌پرسی اما آدرس غلط می‌دهند و مدت‌ها به زحمت می‌افتی و به کارت هم نمی‌رسی. حکایت آدرس دادن‌های امروز برخی بزرگان نیز همین است. شخصیت‌های متعهد و #انقلابی که بعضا به خاطر حبّ و بغض‌ها یا نشناختن جریانات #آدرس_غلط می‌دهند و بسیاری را به اشتباه می‌اندازند. ◀️یکم تیر؛ شبکه سه برنامه « #میدان_انقلاب » میزبان جناب آقای #روح‌الله_حسینیان بود و متأسفانه ایشان در آن برنامه به جانبداری از آقای دکتر شریعتی پرداختند و به جای آن‌که مخاطبان خود را در میدان انقلاب جمع کنند آن‌ها را به کوچه دکتر شریعتی حواله دادند. در این میان مراجعه به اندیشه‌های دانشمند شهید؛ #آیت‌الله_مطهری که مرحوم امام قدس سره «آثار قلم و زبان‌شان را بی‌استثناء آموزنده و روان‌بخش» دانستند؛ بسیاری از نکات را روشن می‌کند. ایشان در نامه خود به امام خمینی قدس سره نوشتند: «به خدا اگر روزی مصلحت اقتضا کند که اندیشه‌های این شخص(شریعتی) حلاجی شود و ریشه‌هایش به دست آید و با اندیشه‌های اصیل اسلامی مقایسه شود صدها مطلب بدست می‌آید که بر #ضد_اصول_اسلامی است و به علاوه بی پایگی آن‌ها روشن می‌شود.» 📜متن کامل نامه شهید مطهری به امام قدس سره را در اختیار مخاطبان محترم قرار می‌دهیم. امید است که با بصیرت و موقع‌شناسی شخصیت‌های برجسته در مسیر انقلاب آدرس را اشتباه نرویم. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شریعتی به ساواک.pdf
479.6K
🔸خود را لحظه‌ای در میان نبرد انقلابی‌ها با #رژیم_شاه قرار دهیم. زمانی که ایثار شگفت‌آور #خمینی_کبیر را می‌بینیم و شهادت سعیدی‌ها زیر شکنجه گرگ‌صفتان ساواک را از نزدیک حس می‌کنیم. در این میان کسانی هم بودند که بدون هیچ‌گونه فشار یا تهدید ویژه‌ای نامه‌های مفصل به ساواک داشتند که ابراز ارادت‌های ضمنی به آن دستگاه شیاد بخشی از آن بود. نویسنده نامه چه کسی است؟ کسی که برخی می‌خواهند او را به عنوان فردی انقلابی و حتی مسلمانی متعهد معرفی کنند: دکتر #علی_شریعتی. 🔹تاریخ امّا سخن‌گویی صادق است و نامه ایشان موجود است. ایشان در این نامه به صراحت اعلام می‌کند که به دنبال #مبارزه_با_روحانیت و پروتستانتیزم اسلامی است. ممکن است کسی بگوید این صرفا یک تاکتیک برای رهایی از ساواک بود امّا عمل دکتر شریعتی در هجمه علیه روحانیت چیز دیگری می‌گوید... @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
کلام و رفتار دکتر شریعتی پیش روی ماست. آیا باید ایشان را یک فرد انقلابی و مقاوم بدانیم؟ #شریعتی #میدان_انقلاب @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.