eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
692 ویدیو
597 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
💢عوامل تفرقه؛ دیروزِ مشروطه و امروزِ انقلاب ⚫️غفلت حوزوی و دار انگلیسی/6 🔸«مشروطیّت حرکتی بود که با که مظهر دین‌داری مردم بودند، توانست پیش برود. بله، فلان روشنفکر، فلان نویسنده، فلان محفلِ پنهانی در کشور بود، نه‌اینکه نبود امّا پیش نمیرفت، کاری نمیتوانستند بکنند، نفوذی در مردم نداشتند. آن‌چه در مشروطه مردم را به میدان آورد، عبارت بود از حضور علمای تراز اوّلی مثل مرحوم ، مثل مرحوم ، مثل مرحوم ؛ این‌ها علمای بزرگ بودند؛ در تهران و در تبریز علمای بزرگ، در اصفهان علمای بزرگ، در بعضی از شهرهای دیگر هم همین‌جور، در فارس همین‌جور، علمای بزرگ جلو افتادند و مردم دنبال اینها آمدند؛ منتها خب انگلیس‌ها اینجا زرنگ‌تر از ما بودند؛ هم بین علما اختلاف ایجاد کردند [هم بین مردم]. 🔹در تهران بین آن دو بزرگوار و شهید بزرگوار شیخ فضل‌الله نوری ایجاد کردند. شیخ فضل‌الله نوری که پیش‌قدم‌ترین عالم برای برقراری مشروطه بود، به اتّهام ضدّیّت با مشروطه به دار کشیده شد! این کاری بود که آنها کردند. مردم را کشاندند به سفارت و یک عدّه‌ای دودستی مشروطه را تقدیم انگلیس‌ها کردند؛ و مشروطه آن شد که دنبالش رضاخان بود و پنجاه ‌سال، شصت‌ سال عقب‌ماندگی این کشور، امّا شروع حرکت با دین بود.» (امام خامنه‌ای مدظله‌العالی۱۳۹۵/۱۰/۱۹) 🔻پی‌نوشت: بدنه حوزه‌های علمیه به ویژه حوزه علمیه قم؛ هم‌اکنون با محوریت به اتحاد مناسبی رسیده است امّا کارشکنی برخی قم‌نشین؛ مانع پیشرفت این اتحاد مقدس است. سکولارهایی که اختلاف‌افکنی را به حد اعلا رسانده و با عناوین فریبنده هم‌چون ؛ در صدد تفرقه و جدایی میان حوزه و نظام اسلامی هستند. با نگاهی به تاریخ مشروطه مقصد این فریب‌کاری‌ها و کارشکنی‌ها مشخص است و ظاهرا آن‌ها می‌خواهند نظام سیاسی کشور را بار دیگر دودستی تقدیم انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها کنند. نقشه‌ای که قطعا با هوشیاری حوزه به نتیجه نخواهد رسید. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢 «روزگار قائم‌مقامی»؛ در صفحه پاورقی «کیهان»/بخش سوم 🗞روزنامه کیهان از روز شنبه 12 مرداد بخش‌هایی از کتاب روزگار قائم‌مقامی را در ستون پاورقی خود منتشر نمود: https://eitaa.com/bonyadtarikh/619 🗞🗞 و بخش دوم را نیز در روز دوشنبه 14مرداد منتشر کرد: https://eitaa.com/bonyadtarikh/625 ◀️اکنون؛ بخش سوم از سلسله مطالب پاورقی کیهان با محوریت بخش‌هایی از کتاب روزگار قائم‌مقامی: «محمدعلي امانی فرزند مرحوم حاج سعيد امانی، از ياران و همکاران شهيد سيد اسدالله لاجوردي مي گويد: 🔸 «يادم هست که فردی اظهار می‌کرد که است و در زندان هم بسيار بر اين مسئله تأکيد داشت. به او می‌گفت که تو در واقع مسلمان هستی و ظاهراً اين ادعا را می‌کنی. شاهد بودم که حدود دو ماه، ساعت‌ها پس از اتمام کارش در زندان می‌ماند و با او صحبت مي‌کرد و همه ادله‌ای را که به او ثابت مي‌کرد که مسلمان است، برايش مطرح مي‌ساخت و گاهی تا پاسی از شب با او صحبت مي‌کرد. 🔹او پس از صحبت‌هاي زيادي که با داشت، به اين اعتقاد رسيد که مسلمان است و شهادتين گفت. شهيد لاجوردی تا زماني که آن فرد به اين اعتقاد نرسيد، همه توانش را به کار گرفت تا او را به مسير اصلي برگرداند و همه وقتش را مي‌گذاشت و برايش هيچ فرقي نمي‌کرد که در موقعيت دادستانی هست يا جاي ديگر...» 🔻متن کامل پاورقی کیهان: 🔹🔸 https://b2n.ir/10895 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆پدر آقای منتظری: پسر من به درد دو چیز می‌خورد:درس خواندن و کشاورزی 🔵سردار علی مسجدیان فرمانده اسبق سپاه ولی‌امر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از جمله افراد مطلع و درگیر با جریان آقای #منتظری : 🔸من خودم از پدر آقای منتظری شنیدم که می‌گفت: پسر مرا #جهنمی نکنید! این‌قدر نگویید #قائم‌مقام_رهبری، ایشان نمی‌تواند!! پدرش روحانی نبود ولی عبا و عرق‌چین می‌گذاشت و مسأله شرعی می‌گفت. من از دو لب مبارک این مرد بزرگوار این مطلب را شنیدم که می‌گفت: من می‌دانم، پسرم به درد دو چیز می‌خورد: یک، برود در حوزه #درس بخواند. دوم، به این درد می‌خورد که در سال سه چهار ماه بیاید در زمین‌های من #کشاورزی کند. شما بچه من را بهتر می‌شناسید، یا من؟! (روزگار قائم‌مقامی ص75) کتاب #روزگار_قائم‌مقامی که به بررسی موضوع حساس قائم‌مقامی آقای منتظری پرداخته است هم‌اکنون در بازار نشر در دسترس پژوهشگران و فرهیختگان قرار گرفته است. برای اطلاع از کلیات این کتاب شما را به مشاهده کوتاه‌نمای تبلیغی پیش رو دعوت می‌کنیم 📚راه‌های تهیه کتاب: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. 📞تلفن: 32904231-025 🏢نشانی سوم: قم، چهار راه شهدا به سمت درمانگاه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، کتابفروشی مطبوعات کیهان. 💻خرید اینترنتی: 🔹🔸 https://b2n.ir/30372 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢وقتی شما مثل آقای خامنه‌ای دارید چرا تردید دارید؟ چرا مشکل دارید؟ 📽ببینید: روایتی تاریخی و شنیده نشده « #روایت_رهبری » در مورد عزل آقای #منتظری و پیشنهاد امام خمینی قدس سره در خصوص جانشینی مقام معظم رهبری @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴محرومان سیستان؛ طعمه #گاندوی_اشرافیت 💢پاسخ جالب تهیه کننده سریال گاندو به #محسن_هاشمی_رفسنجانی مجتبی امینی در پاسخ به این توییت محسن هاشمی نوشت: جناب آقای محسن هاشمی رفسنجانی! ساخت سریالی در مورد محرومیت در سیستان و بلوچستان،۸سال مدیریت مرحوم #هاشمی_رفسنجانی و ۶ سال عملکرد #دولت_اصلاحات را زیر سوال می برد.لطف صدا و سیما و آبرو داریش بیش از اندازه هست! یادتان نیست مرحوم پدر از چرخ توسعه می گفت و محرومینی که زیر این چرخ له می شوند؟! یادتان نیست مرحوم پدر در نماز جمعه از #مانور_تجمل می گفت؟! حالا شما یاد محرومین افتادید یا نگران سوژه های گاندوی بعد هستید؟! @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆سیره سیاسی آیت‌الله خوئی در دو پرده: حمایت از امام؛ دعوت به مبارزه علیه اسرائیل ⚫️به مناسبت سال‌گرد ارتحال آیت‌الله العظمی خویی ❇️تاریخ تشیع نشان می‌دهد که زعمای برجسته و شاخص هیچ‌گاه بیگانه از نبوده‌اند و همگی معتقد به لزوم دخالت فقیه در عرصه بوده‌اند امّا در این میان برخی شرایط را برای ابراز موضع سیاسی مناسب می‌دیدند و وارد میدان می‌شدند و برخی دیگر زمینه را فراهم نمی‌دیدند و کم‌تر عرصه سیاسی را انتخاب می‌کردند. 🔹یکی از شخصیت‌های برجسته معاصر که در عرصه سیاست کم‌تر شناخته شده هستند؛ مرحوم است که سعی وافری برای مصادره ایشان دارند و علاوه بر این عده‌ای هم می‌خواهند ایشان را مقابل امام جلوه دهند امّا تاریخ نشان می‌دهد که ایشان در مقاطعی حساس با امام همراهی کرده و در لحظه‌های نفس‌گیر اعلام موضعی راه‌گشا نموده‌اند. ❇️همراهی با نهضت امام مرحوم آیت‌الله خوئی در لحظه‌های خونین فیضیه از جمله زعمای دینی بودند که رژیم پهلوی را جائر خطاب نمودند و به امام اعلی الله مقامه الشریف پیام تسلیت دادند: «قم ـ حضرت آيت اللّه الخمينى ـ دامت بركاته جناية الجائرين على الحوزة العلمية اوجعت قلوبنا و عامة المسلمين. فلا تحسبن اللّه مُخلف وعده رسله. اناللّه عزيز ذوانتقام. النجف. ابوالقاسم الخويى «جنایت ظالمین علیه حوزه علمیه قلب‌های ما و عموم مسلمانان را به درد آورد. «این‌گونه گمان نکن که خداوند با رسولانش خلف وعده می‌کند. خداوند عزیز و منتقم است. نجف، ابوالقاسم خوئی»(نهضت امام خمینی ج1 ص401) هم‌چنین پس از به عراق و ساعاتی پس از ورود ایشان به نجف به دیدار ایشان رفتند و تلاش رژیم پهلوی برای محو امام در فضای نجف را با این اقدام خود کم‌رنگ نمودند.(نهضت امام خمینی ج2 ص182) ✳️مقابله با رژیم اشغال‌گر صهیونیستی البته تحرکات سیاسی محدود به این موارد نبود و ایشان در جریان جنگ شش روزه مسلمانان با مسلمانان را به اتحاد و مبارزه برای دعوت نمودند. رادیو بغداد در روز 1346/3/17 در ساعت 20:30 گفت و گویی را که با برخی از علمای نجف داشت، چنین پخش کرد: «مراجع تقلید و علمای اسلام در نجف اشرف اعلام بر ضد کافران و صهیونیست‌ها صادر نمودند و از مسلمین جهان درخواست کردند که اسرائیل را از بین ببرند. حضرت حجت‌الاسلام آیت‌الله سیدابوالقاسم خویی اظهار داشت: 🔹«من از مسلمین جهان درخواست می‌کنم که همگی متحد شوند و یهودیان را از بین ببرند و از دولت‌های اسلامی درخواست می‌شود که اختلاف خود را کنار بگذارند و متحد شوند تا دولت اسرائیل نابود شود. من به مقامات ایرانی تلگرامی مخابره نموده‌ام و از آن‌ها درخواست کرده‌ام که از اعراب طرف‌داری نمایند.»(نهضت امام خمینی ج2 ص335) ایشان در تلگراف خود به هویدا، حکومت را ملزم می‌کند که از مسلمانان در برابر رژیم صهیونیستی پشتیبانی کند و برنامه را در دستور کار خود قرار دهد: 🔵«در این هنگام که ممالک اسلامی در مقابل هجوم ناگهانی و بی‌رحمانه یهود قرار گرفته‌اند و برادران مسلمان ما در جبهه‌های جنگ به دفاع از بلاد اسلام و نوامیس ملت مسلمان می‌جنگند و سایر ممالک اسلامی پشتیبانی خود را اعلام داشته‌اند، لازم است که دولت ایران هرچه زودتر پشتیبانی کامل خود را که قطع ایادی یهود از بلاد اسلام و قطع نفت از ظالمین است، اعلام دارد. ابوالقاسم الموسوی الخویی»(نهضت امام خمینی ج2 ص337) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️سیره امام محمدباقر؛ عبرتی برای شاگردانِ امروزِ ایشان ⚫️به مناسبت شهادت حضرت امام محمدباقر علیه‌السلام 🔹«تردیدی نمی‌توان داشت که اگر حضرت امام باقر فقط به زندگی علمی -ونه به و تشکیلاتی- سرگرم بود، خلیفه و سران رژیم خلافت به صرفه و صلاح خود نمی‌دیدند که با سخت‌گیری و شدت عملی که به خرج می‌دهند اولا آن حضرت را با مقابله تند علیه خود برانگیزند... ثانیا گروه دوستان و معتقدان به امام را -که تعدادشان اندک هم نبوده است- بر خود خشمگین کنند و از دستگاه خود ناراضی سازند.»(مقام معظم رهبری، انسان 250 ساله، ص241) ⚫️شهادت امام محمد باقر علیه السلام تسلیت. ❇️عبرت از شهادت: آیا برخی روحانیونِ محدود شده در فعالیت علمی را می‌توان شاگرد کاملی برای امام محمدباقر علیه السلام دانست؟آیا که تلاش می‌کنند دین را از سازندگی فکری و تشکیلاتی جدا کنند؛ پیروان امروز بنی‌امیه نیستند؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🔆سیره سیاسی آیت‌الله خوئی 📸سند نامه‌ای که در آن به استقبال گرم علما و مردم نجف از امام اشاره شده است. آیت‌الله خویی روز دوم حضور امام در عراق فرزندان خود را به عنوان نمایندگان بیت خویش به محضر ایشان اعزام کردند. 🖊نگارنده این نامه؛ آیت الله سید مجتبی رودباری گیلانی از علمای برجسته رشت می‌باشد که در آن زمان در حوزه علمیه نجف حضور داشتند. صفحه دوم نامه در اینجا: https://eitaa.com/bonyadtarikh/639 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆سیره سیاسی آیت‌الله خوئی 📸صفحه دوم از سند نامه آیت‌الله سیدمجتبی رودباری با ورود امام اعلی الله مقامه الشریف به نجف؛ آیت‌الله خویی در همان شب اول به دیدار ایشان آمدند. در بخشی از این نامه می‌خوانیم:«مطلعین می‌گویند چنین استقبالی برای کسی در نجف سابقه ندارد.» @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢اسارت منتظری در باتلاق اطلاعاتی منافقان 🔸«روزگار قائم‌مقامی»؛ در صفحه پاورقی «کیهان»/بخش چهارم 🔹کتاب روزگار قائم‌مقامی آخرین اثر از بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی است که از ابتدای انتشار مورد توجه و مراجعه اهالی فرهنگ و اندیشه قرار گرفت. ◀️از روز شنبه 12مرداد؛ روزنامه کیهان در صفحه «پاورقی» خود به انتشار بخش‌هایی از این کتاب پرداخت که مرتبط با «جنایات سازمان منافقین» بود. 🔹بخش چهارم این سلسله مطالب شنبه 19 مرداد در روزنامه کیهان منتشر شد: 🔹🔸https://b2n.ir/71319 🔸در بخشی از این مطلب می‌خوانیم: «حجت الاسلام سيد محمد موسوی بجنوردی که خود در دهه شصت عضو شورای عالی قضايی کشور بود در مصاحبه ای ضمن تأکيد بر اينکه حرف هاي آقای منتظری آميخته و مملو از سخنان غلط و پيش داورى است، مي گويد: « شوراى عالى قضايی کاملاً مستقل و غيرقابل نفوذ بود و در آن، تصميمات هميشه به رأى گذاشته مى شد و ملاک اکثريّت بود...سخنان آيت الله منتظرى ناشى از اطلاعات غلطى بوده که مغرضانه به ايشان منتقل شده بود، همان گونه که بعداً بسيارى از آنها براى ايشان هم معلوم شد » @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.