🌸 #همراه_با_قرآن 🌸
🌸 قرائت روزانه یک صفحه قرآن کريم #به_نیّت_سلامتی_و_تعجیل_در_فرج_امام_زمان عليهالسّلام
📖سوره #انبیاء_صفحه_۳۲۷
#مدرسهبوستانمعارف✨
https://eitaa.com/joinchat/3477275347C2a2e6aa5d2
327.mp3
1.13M
🌸 #همراه_با_قرآن 🌸
تلاوت روزانه ترتیل قرآن کريم
📖سوره #انبیاء_صفحه_۳۲۷
استاد #پرهیزگار
#مدرسهبوستانمعارف✨
https://eitaa.com/joinchat/3477275347C2a2e6aa5d2
•·•❉🌸🌼 #تفسیر_قرآن 🌼🌸❉•·•
«فَجَعَلَهُمْ جُذَاذًا إِلا کَبِیرًا لَهُمْ لَعَلَّهُمْ إِلَیْهِ یَرْجِعُونَ ...» #سورهانبیاء، آیا ۵۸ تا ۷۰
گلستانی در آتش🌸
طبق نقل برخی از مورّخان، ابراهیم، نوجوانی شانزدهساله بود که در برابر انحراف قومش ایستاد و آنان را از شرک و بتپرستی نهی کرد.
🌟 بر اساس آیات این سوره، او ابتدا از راه منطق وارد شد و با عموی خویش و قومش در باره بیارزش بودن بتها سخن گفت؛ امّا آنان که از شدّت تعصّب کور شده بودند، راه و رسم پدرانشان را بهانه کردند و گفتند که نمیتوانند به رسوم قدیمشان پشت کنند! پس ابراهیم فکر دیگری کرد تا شاید بتواند قوم خود را از گمراهی نجات دهد.
او در روز خاصّی که همه مردم برای انجام مراسمی به خارج از شهر میرفتند، در شهر ماند و در غیاب مردم، تمام بتها ـ به جز بت بزرگ ـ را شکست و تبرش را بر گردن بت بزرگ آویخت. هنگامی که مردم بازگشتند، با صحنه وحشتناکی روبهرو شدند؛ خدایانی که بر زمین افتاده و قطعهقطعه شده بودند. از این رو فریاد برآوردند: چه کسی جرأت کرده که با خدایان ما چنین کند؟ باید به اَشَد مجازات محکوم شود. برخی گفتند: ما شنیدهایم که جوانی به نام ابراهیم از بتها بدگویی میکند. بدین ترتیب، فرمان بازداشت ابراهیم صادر شد، و او را پیش چشم همه مردم آوردند تا از او اعتراف بگیرند. از او پرسیدند: ابراهیم، تو چنین بلایی به سر خدایانمان آوردهای؟
📍در این هنگام، ابراهیم، حساسترین مرحله نقشه خود را عملی کرد و گفت: بت بزرگ این کار را کرده است. اصلاً از خود بتها بپرسید؛ البته اگر میتوانند سخن بگویند! در این هنگام، وجدان خفته مردم تکانی خورد و هر یک از آنان خود را سرزنش کرد که این جوان راست میگوید و این بتها نمیتوانند سخن بگویند.
✅ آری، ابراهیم به قوم خود فهماند که در برابر موجوداتی بیجان و بدون شعور بر خاک میافتند. امّا این حالت فقط لحظات کوتاهی دوام داشت و پس از آن، دوباره پرده تعصّب جاهلانه بر عقل آنان افتاد و زور و ستم را بر منطق و عقل ترجیح دادند. از این رو آتشی بسیار بزرگ برافروختند تا دشمن خدایانشان را به مشتی خاکستر تبدیل کنند؛ آتشی که از بس بزرگ و سوزان بود، نمیتوانستند به آن نزدیک شوند. پس ابراهیم را در منجنیقی قرار دادند و در آتش افکندند.
🌼 در روایات آمده است که در این هنگام، فرشتگان از خدا تقاضا کردند که این قهرمان توحید را حفظ کند. صحنه عجیبی بود. مردم شوقآمیز فریاد میزدند که شکننده بتها برای همیشه نابود میشود؛ ولی خدای جهان، چیز دیگری میخواست. از این رو قدرت سوزانندگی را از آتش گرفت و در همان حال که شعلههای آتش به آسمان زبانه میکشیدند، در میان آن گلستانی ایجاد کرد و ابراهیم را با آرامی در میان آن فرود آورد. اینجا بود که حقیقت با تمام وجود ظهور کرد و معلوم شد که خدای حقیقی کیست؛ خدایی که نمیتواند از تکهتکه شدن خودش محافظت کند، یا خدایی که پیامبرش را در میان شعلههای آتش سوزان محافظت میکند؛ همان خدایی که قوانین جهان را وضع کرده و اگر صلاح بداند، آنها را تغییر میدهد.
❉@boostanemaaref🌸
•···•❉❉🌸🌼🌸❉❉•···•
🍀 #واژگان_قرآنى صفحه ۳۲۷، #سوره انبیاء، (آیات ۵۸تا۷۰)
فَجَعَلَهُمْ جُذَاذًا: پس قرار داد آنها را تکهتکه
إِلّا کَبِیرًا لَهُمْ: جز بزرگ آنها را
فَتًى یَذْکُرُهُمْ: جوانی (به بدی) یاد میکند آنها را
فَأْتُوا بِهِ عَلَى أَعْیُنِ النَّاسِ: پس بیاورید او را در مقابل چشمان مردم
أَأَنْتَ فَعَلْتَ هَذَا: آیا تو انجام دادی این را
فَاسْأَلُوهُمْ: پس بپرسید از آنها
إِنْ کَانُوا یَنْطِقُونَ: اگر سخن میگویند
فَرَجَعُوا إِلَى أَنْفُسِهِمْ: پس رجوع کردند به (عقول) خودشان
نُکِسُوا عَلَى رُءُوسِهِمْ: واژگون شدند به سرهای خود (سرافکنده شدند)
مَا هَؤُلاءِ یَنْطِقُونَ: اینها سخن نمیگویند
مَا لا یَنْفَعُکُمْ شَیْئًا: آنچه سود نمیرساند به شما چیزی را
وَلا یَضُرُّکُمْ: و زیان نمیرساند شما را
أُفٍّ لَکُمْ: اُف بر شما (بیزارم از شما)
وَلِمَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ: و بر آنچه میپرستید از غیر خدا
حَرِّقُوهُ: بسوزانید او را
وَانْصُرُوا آلِهَتَکُمْ: و یاری کنید خدایانتان را
یَا نَارُ کُونِی بَرْدًا وَسَلامًا: ای آتش باش سرد و ایمن
وَأَرَادُوا بِهِ کَیْدًا: و خواستند برای او نیرنگی را
أخْسَرِینَ: زیانکارترین
❉@boostanemaaref🌸
327-anbia-ta.mp3
5.71M
🌸 تفسیر صوتی قرآن 🌸
📖[ فَجَعَلَهُمْ جُذَاذًا إِلا کَبِیرًا لَهُمْ لَعَلَّهُمْ إِلَیْهِ یَرْجِعُونَ ﴿٥٨﴾ قَالُوا مَنْ فَعَلَ هَذَا بِآلِهَتِنَا إِنَّهُ لَمِنَ الظَّالِمِینَ ﴿٥٩﴾ قَالُوا سَمِعْنَا فَتًى یَذْکُرُهُمْ یُقَالُ لَهُ إِبْرَاهِیمُ ﴿٦٠﴾ قَالُوا فَأْتُوا بِهِ عَلَى أَعْیُنِ النَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَشْهَدُونَ ﴿٦١﴾ قَالُوا أَأَنْتَ فَعَلْتَ هَذَا بِآلِهَتِنَا یَا إِبْرَاهِیمُ ﴿٦٢﴾ قَالَ بَلْ فَعَلَهُ کَبِیرُهُمْ هَذَا فَاسْأَلُوهُمْ إِنْ کَانُوا یَنْطِقُونَ ﴿٦٣﴾ فَرَجَعُوا إِلَى أَنْفُسِهِمْ فَقَالُوا إِنَّکُمْ أَنْتُمُ الظَّالِمُونَ ﴿٦٤﴾ ثُمَّ نُکِسُوا عَلَى رُءُوسِهِمْ لَقَدْ عَلِمْتَ مَا هَؤُلاءِ یَنْطِقُونَ ﴿٦٥﴾ ...]
(#انبیاء_آیه58تا72)
🎙حاج آقای #قرائتی
https://eitaa.com/joinchat/3477275347C2a2e6aa5d2
•*•🌱[﷽]🌱•*•
سلامتی و تعجیل در ظهور امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) #صلوات 🌟
🍃اللّهُمَّصَلِّعلی
🌷مُحَمَّدوَآلِمُحَمَّد
🍃 وَعَجِّلفَرَجَهُــم
@boostanemaaref
🌸 #همراه_با_قرآن 🌸
🌸 قرائت روزانه یک صفحه قرآن کريم #به_نیّت_سلامتی_و_تعجیل_در_فرج_امام_زمان عليهالسّلام
📖سوره #انبیاء_صفحه_۳۲۸
#مدرسهبوستانمعارف✨
https://eitaa.com/joinchat/3477275347C2a2e6aa5d2
328.mp3
1.09M
🌸 #همراه_با_قرآن 🌸
تلاوت روزانه ترتیل قرآن کريم
📖سوره #انبیاء_صفحه_۳۲۸
استاد #پرهیزگار
#مدرسهبوستانمعارف✨
https://eitaa.com/joinchat/3477275347C2a2e6aa5d2
•·•❉🌸🌼 #تفسیر_قرآن 🌼🌸❉•·•
«وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءَ الزَّكَاةِ ۖ وَكَانُوا لَنَا عَابِدِينَ» #سورهانبیاء، آیه ۷۳
پیشوایان هدایتگر ☀️
خداوند در آیات قبل، از پیامبر محبوبش ابراهیم سخن گفت، به فرزند و نوه گرامیاش یعنی اسحاق و یعقوب اشاره کرد و از پیامبر همعصرش لوط سخن به میان آورد.
🌟 در این آیه نیز در مورد ایشان فرموده است: «ما آنان را پیشوایانی قرار دادهایم که مردم را به فرمان ما هدایت میکنند و انجام کارهای خوب و برپا کردن نماز و دادن زکات را به ایشان وحی کردیم و آنان همیشه ما را عبادت میکردند.»
👌 نکته مهم آیه این است که آن پیامبران الهی، «ائمّه» (جمع امام) نامیده شدهاند. مقام نبوّت یعنی دریافت پیامهای خدا و رساندن آنها به مردم؛ امّا مقام امامت یعنی اجرای دستورها و برنامههای الهی. آنها در این مرحله، مربّی انسانها و مجری احکام خدا هستند و وظیفه دارند محیط پاک و شایستهای را برای مردم فراهم کنند. وظیفه پیامبر، نشان دادن راه است و مأموریت امام، رساندن پیروان به مقصد. پس مقام امامت، مقامی بسیار مهمتر و سنگینتر از مقام نبوّت است؛ هرچند ممکن است برخی از پیامبران ـ مانند حضرت ابراهیم ـ هر دو مقام را دارا باشند و نیز امکان دارد که برخی از امامان ـ مانند امامان دوازدهگانه ما ـ پیامبر نباشند.
آری، امام، ناخدای کشتی نجات انسانهاست که به یاری خدا، در توفانهای سهمگین حوادث روزگار، کسانی را که از او پیروی کنند، به ساحل نجات میرساند.
🌼 امامت، منصبی است که از سوی خدا به شخصی داده میشود و تنها او میداند چه کسانی میتوانند از عهده این مأموریت حساس برآیند. در روایتی از امام هشتم میخوانیم: «مگر مردم میتوانند منزلت حقیقی امامت و جایگاه آن را در امّت اسلامی درک کنند تا مجاز باشند امام را خودشان انتخاب کنند؟ قدر و منزلت امامت، بالاتر از آن است که افکار مردم، حقیقت آن را درک کند و آراء و نظریاتشان به آن برسد یا امامی را با اختیار خودشان انتخاب کنند. امامت، مقامی است که خداوند پس از آنکه ابراهیم را «پیامبر» و «دوست» خود قرار داد، به او عطا کرد؛ فضیلتی که با آن به ابراهیم شرافت ویژهای بخشید و یاد و نام او را اعتلا داد... سپس خدا او را بدین صورت گرامی داشت که امامت را در پیامبران و امامانی که از نسل خالص و پاک او بودند، قرار داد و فرمود: وَ وَهَبنا لَه اِسحاقَ وَ یَعقوبَ نافِلَة...» [و امام آیه مورد بحث و آیه قبل آن را تلاوت فرمود].
❉@boostanemaaref🌸