✅ «مواسات» و «جهش تولید» پیشنیاز قوی شدن در نبرد هیبریدی (بخش سوم)
مواسات و استحکام ساخت اجتماعی
بخش مهمی از #مواجهه_هیبریدی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران #جنگ_شناختی_رسانهای و #عملیات_روانی سنگین و پردامنه برای کاهش #سرمایهی_اجتماعی نظام و ایجاد #گسستهای_اجتماعی_سیاسی است که در چند ماه گذشته به طرز مشهودی در ابعاد مختلف شدت یافته است. هدف نهایی نیز تضعیف #پایداری #امنیت ملی از طریق ایجاد ناآرامیهای سازمانیافته و آشوبهای داخلی است. بارزترین تاکتیک مورداستفاده در این چارچوب نیز آدرس غلط دادن در خصوص مشکلات و القای #ناکارآمدی نظام است که با هدف ایجاد یأس و #ناامیدی در میان مردم، بیتفاوت شدن نیروهای انقلابی نسبت به سرنوشت کشور و بیعملی مسئولین در حل مشکلات به اجرا گذاشته شده است.
بر این اساس تأکید #رهبر_معظم_انقلاب در #بیانات_نیمهی_شعبان بر روی#انتظار سازنده و مطالبه ایشان برای شکلگیری #رزمایش_رمضانی_مواسات را میتوان راهبردی برای خنثیسازی تاکتیک #جنگ_شناختی دشمن دانست که تمرکز آن بر روی #استحکامبخشی ساخت درونی اجتماع از طریق ترویج فرهنگ «#مواسات»، #همدلی، #تعاون و #امید در جامعه است. تفسیر رهبر انقلاب نیز از دو مفهوم «#انتظار_فرج» و «مواسات»، انتظار و تلاش سازنده هم برای ایجاد فرج و گشایش بعد از شداید و هم برای #زمینهسازی_ظهور است.
یادآوری و سرلوحه قرار دادن این مفاهیم راهبردی و سازنده در #فرهنگ_اسلامی_ایرانی ضمن اینکه مخاطب را به پرهیز از یأس، ناامیدی و بیعملی و تلاش برای حرکت به سمت آیندهای روشن سوق میدهد، غنا و برتری پشتوانههای فرهنگی او را در مقابل فرهنگ مهاجم غرب متذکر شده و از #خود_تحقیری و #خودباختگی جلوگیری مینماید.
متن کامل مقاله در سایت اندیشکده برهان
http://www.borhan.ir/7135/
✍️ روح الله سبزی
#گروه_سیاسی
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅نسبت ایران وجمهوری اسلامی
🔷#رهبر_معظم_انقلاب در سخنرانی نوروزی خود در بیان سیر #بعثت رسول گرامی اسلام تا جمهوری اسلامی به بیان نکاتی ارزشمند پرداختند. یکی از این نکات آن بود که یکی از پدیده های طبیعی محیط عمل همه پیامبران وجود دشمنان شیطانی از انسانها و جن می باشد. ایشان با استناد به آیه 112 سوره انعام که می فرماید: «و همچنین برای هر پیامبری دشمنانی از شیاطین جن و انس قرار دادیم...» به نکته لطیفی اشاره می کنند و آن اینکه: وقتی که حکومتی از سوی پیامبران تشکیل می شود علاوه بر آن دشمنان پیشین، دشمن خارجی نیز به آنها اضافه میشود.
ایشان می فرمایند: «با تشکیل حکومت غیر از دشمنان داخلی دشمن خارجی هم اضافه میشود، این معلوم است برای خاطر اینکه دشمن خارجی اگر چنانچه عالم سیاست نباشد و قدرت سیاسی وجود نداشته باشد خیلی اهمیت نمی دهند.»
اگر این سخن رهبر معظم انقلاب را #مهندسی_معکوس کنیم به این نتیجه میرسیم که اگر آغاز دشمنی نظام سلطه و در راس آن #آمریکا با ایران آغاز تشکیل حکومت در سال ۵۷ بود پایان آن چه میتواند باشد؟
🔶پاسخ آن است که از #لحظهای که جامعه ایران نشان داد که توانایی تولید یک #سیستم_سیاسی و یک نظام قدرتمند در سطح منطقه و جهان را دارد در رادار دشمنی استکبار قرار گرفته است. مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب اگر این نظام سیاسی و این حکومت نبود این دشمنان خارجی هم وجود نمی داشتند. اما سوال مهم آن است آیا اگر چنانچه این نظام سیاسی را به هر دلیلی بنابر فرض از بین برود آیا دشمنی نظام سلطه و کشورهای بلوک استکبار با ایران پایان خواهد یافت؟ تجربه دشمن به او میگوید که پس از اسقاط فرضی نظام سیاسی در ایران وجود کشوری با این میزان جمعیت و این وسعت جغرافیایی با این خصائص مردمی و تجربه دهها ساله از مقاومت و پایداری، این قوه و احتمال بالا را دارد که بتواند مجدد اقدام به ساخت دولتی با ویژگیهای جمهوری اسلامی هرچند با تفاوتهایی نماید.
🔶این تجربه به #دشمن خواهد گفت که تنها راه دفع خطر مردمی با این ویژگیها و وسعت جغرافیایی، تقسیم احتمالی آن و یا کوچ اجباری مردم و زوال کلیت معناداری به نام تمدن و فرهنگ ایرانی است. چه که خصوصیات ژنتیک و یا اخلاقی ایرانیان احتمالاً پس از #سقوط فرضی جمهوری اسلامی باز هم خطراتی برجسته برای نظام سلطه به وجود خواهد آورد و فارغ از دین و فرهنگ ایرانی، ژنتیک و ذات ایرانی آمیخته با اسلام سیاسی و ضد سلطه، هرگز شبیه کشورهای سلطه پذیر نخواهد شد.
از این رو باید فرض زوال سقوط احتمالی نظام سیاسی در ایران را با فرض سقوط زوال مفهوم و کلیتی به نام ایران یکسان دانست. زیرا برداشت تجربه و محاسبه دشمن به او خواهد رسید که این احتمال که مجدداً در این جغرافیا، نظامی سیاسی که استثمار و استعمار را نخواهد پذیرفت رشد خواهد کرد و مجدداً همان روند سابق تکرار خواهد شد. زیرا نه وجود یک ملت بدون دولت تصور خواهد شد و نه فرض آنکه ملتی در مختصات ایرانیان، استعمار و استثمار و تسلط بیگانگان را بر خود بپذیرند.
🔷ابطال این دو فرض نشان داده میشود که ایران و جمهوری اسلامی همبسته کامل و غیر قابل انفکاک از یکدیگر خواهند بود. از این رو دشمنی نظام سلطه با ایران بیش و پیش از آنکه با نظام سیاسی مستقر باشد با جامعه ای با خصوصیات ملت ایران است.
💫اندیشکده برهان
🆔@borhan_ir
✅ولایت فقیه، ولایت عقلانیت
🔶در آغاز دوره #غیبت جریان #اخباری گری توانست تا حدی رشد کرده و بخش هایی از جریان علمی شیعه را به خود اختصاص دهد. با این حال در قرن چهارم هجری با ظهور فقهای بنامی چون ابن عقیل و ابن جنید عقل گرایی در #اجتهاد_شیعی وارد شد. پس از آن دو بزرگوار محقق حلی و پس از آن جناب شیخ مفید جریان عقل گرایی شیعه را تا عصر شیخ طائفه یعنی جناب شیخ طوسی در نجف استمرار بخشیدند. پس از شیخ طوسی جناب سید مرتضی بر حسب برخی اقوال اولین کتاب اصولی را با نام کتاب «الذریعه الی اصول الشریعه» نگارش کرده و اصول فقه را به اوج رساند.
🔷این خط مبارک در دوره جناب علامه حلی در قرن هشتم قمری به بلوغ رسید و ایشان به صراحت از حجیت دلیل عقلی در کنار کتاب، سنت و اجماع نام میبرد. پس از آنکه اخباریون توانستند مجدداً برای مدتی در حوزه های اجتهادی تفوقی نسبی بیابند، جناب #وحید_بهبهانی توانست جریان عقل گرایی را مجدد بیدار ساخته و در این راه بزرگانی چون میرزای قمی و مرحوم کاشف الغطاء مجدداً بر تقویت حجیت عقد در فهم فقه تاکید نمودند. سیر عقلانیت در فقه همزمان با آغاز سلسله قاجاریه در علمای ترازی چون محقق قمی و جناب شیخ انصاری آغاز شد و پس از آن شاگردان جناب شیخ همچون مرحوم آخوند خراسانی و پس از آن جناب میرزای نائینی، آقا ضیاءالدین عراقی و محمد حسین اصفهانی نوآوری های قدرتمندی در دانش اصول و درک عقلانی از فقه به دست دادند.
🔷جریان عقل گرا که حالا با حضور آیت الله حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم، به قم آمده است در معبر مرجعیت آیت الله بروجردی و بزرگانی همچون حضرت امام خمینی نشر پیدا کرده است. امام خمینی با اینکه همزمان با ورود آیت الله بروجردی در قم خود دارای درس خارج اصول بودند اما یکی از بهترین تقریرات درس خارج اصول آیت الله بروجردی توسط امام (ره) تحت عنوان «لمحات الأصول» نگارش شد.
🔷نتیجه این جریان تقویت تعامل و بیشینه سازی اثرگذاری عقل خطا در بروز یک انقلاب اجتماعی در سال ۵۷ به وسیله حضرت امام است آنجا که ایشان در پاسخ به سؤال پرسش کننده ای در باب اثرپذیریشان از کتب و علوم، به کتاب فقهی «جواهر الکلام» مرحوم نجفی در فقه که کتابی عقل گرا می باشد و کتاب «اسفار اربعه» جناب ملاصدرا و کتاب «کافی» مرحوم کلینی اشاره می کنند.
🔶بدیهی است خروجی این جریان یعنی تحقق عینی فقاهت عقل گرا در شخصیتی همچون #رهبر_معظم_انقلاب که از شاگردان مرحوم آیت الله بروجردی و حضرت امام میباشند آن است که در جریان #بحران_کرونا و توصیه متخصصان امر مبنی بر توقف هرگونه اجتماع و یا برگزاری مراسم دینی و غیردینی، بنا بر حکم مصلحت به حجت شرعی و عقلی عمل نموده و از مردم نیز بخواهند که در این مسیر دستورات متولیان امر را رعایت کنند. فتوای مبارک ایشان مبنی بر حرمت تخلف از دستورات مسئولین ذیربط از نشانه های درک عقلانی دین و #ولایت_عقلانیت است.
💫اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅ اقتصاد فرهنگبنیان؛ ضرورت حال و آیندهی گفتمان انقلاب اسلامی
🔶#توسعه_اقتصادی در سالهای بعد از #جنگ_تحمیلی
توسعهی #اقتصادی در سالهای بعد از #پایان جنگ تحمیلی، یکی از مهمترین و شاید مهمترینِ برنامههایی بوده است که از سوی برنامهریزان و #سیاستگذاران نظام #جمهوری_اسلامی بهعنوان برنامه و راهکاری برای پیشرفت و آبادانی جامعه و پاسخ به نیازهای آن، مورد توجه و اهتمام قرار گرفته و #دولتها و #مجالس مختلف در این ادوار تلاش خود را در این جهت مبذول داشتهاند.
🔷برای تحقق این امر، علاوه بر آنکه برنامههای پنجسالهی توسعه از سوی دولت و مجلس #طرحریزی و تصویب شده و به اجرا درآمده و سعی شده است بر حسن اجرای آن نیز نظارت لازم از سوی دستگاههای ذیربط اعمال شود، بلکه حتی برنامهها و طرحریزیهای کلانتری (که با #پیشبینی و روشنسازی آیندهی مسیر جامعه بهعنوان سند بالادستی برنامههای توسعه شناخته میشوند و از آن جمله میتوان به سند چشمانداز بیستسالهی نظام #جمهوری_اسلامی اشاره کرد) از سوی نهادها و مراکز مربوطه به تصویب رسیده و جهت اجرایی شدن ابلاغ شده است.
🔶#جهتگیری برنامههای توسعه و ساختارهای اقتصادی باید بهگونهای تنظیم شود که بتواند حداقل نیازهای اساسی جامعه را در مواقع بحرانی برآورده کند؛ بهگونهای که دیگر به کشورهایی که از لحاظ #ایدئولوژیک و فرهنگی کاملاً مخالف با انقلاب اسلامی هستند و از هیچ تلاش و توطئهای در عرصههای مختلف #فرهنگی، #سیاسی، #اقتصادی و #نظامی برای براندازی نظام فروگذار نمیکنند، نیازی نداشته باشیم.
برای خواندن ادامه مطلب به سایت اندیشکده مراجعه کنید.
http://www.borhan.ir/7023/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅ اقتصاد فرهنگبنیان؛ ضرورت حال و آیندهی گفتمان انقلاب اسلامی
🔶نگرش تفکیکی به جامعه و تقدم #اقتصاد و #سیاست بر #فرهنگ
🔷یکی از عمده ویژگیهایی که میتوان برای نگاه و رویکرد نهادها و سازمانهای فرهنگی کشور برشمرد این است که نگاه غالب در آنها فقدان یک #رویکرد_نظاموار و سیستمی به جامعه و در نتیجه، جدا دیدن حوزههای مختلف اجتماعی، از قبیل #فرهنگ، #سیاست و# اقتصاد است. حتی اگر چنین رویکردی در عالم نظری از سوی سیاستگذاران و مدیران فرهنگی پذیرفته نشود و در رد آن سخن گفته شود، اما واقعیت برنامهریزیها و #سیاستگذاری های اجتماعی نشان میدهد که ارتباط منظم، منسجم و ارگانیکی میان این حوزهها برقرار نشده و نمیشود.
🔶فقدان نگاه ارگانیک به #جامعه، در کنار ضعف نگرش فرهنگی و نگاه ویترینی و بهاصطلاح موزهای به فرهنگ بومی، دینی و ملی جامعه باعث میشود تا ساختار اقتصادی جامعه که باید بر بنای فرهنگ و در چارچوب نظامهای عقیدتی و ارزشی آن و متناسب با #هستیشناسی و #انسانشناسی دینی و برآورده ساختن و تأمین نیازهای چنین انسانی سازماندهی شود و اساساً جامعه بر بنای چنین فرهنگی شکل گرفته و افق و آرمان و اهداف و برنامههای آن متناسب با نگاه دینی چیده شود؛ در خلطی آشکار و اشتباهی نابخشودنی و عملکردی خسارتبار و چالشآفرین و با یکسانپنداری افق حرکتی جامعهی دینی با #جامعه_مدرن_غربی در ذهن و عمل مسئولان و سیاستگذارانی که علیرغم داشتن داعیهی دین و مذهب، در پارادایم مدرنیته هضم شدهاند و در سیطرهی هژمونی غرب مدرن گفتار آمدهاند و در نتیجه، ساختار اقتصاد غرب را ساختاری کارآمد و ای بسا تنها ساختار ممکن تلقی کرده و سعی در اجرای آن در جامعه دارند، به ورطهی غربی شدن گرفتار شود.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅ الزامات حضور آتش به اختیار مردم در اقتصاد
🔶 چرا باید اقتصاد به مردم واگذار شود؟
🔷 بر اساس مبانی جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب اساساً مردم در کنار اسلام یکی از دور کن اساسی مانایی نظام اسلامی محسوب میشوند که هر کدام دیگری را تضمین و تأمین میکند. مردم در نظام اسلامی همان عنصری هستند که اساساً نظام برای آنها و به وسیله آنها ایجاد شده است. همچنانکه علت موجده آن هستند، علت مبقیه آن نیز محسوب میشوند. این علت علی القاعده باید در تمام آنات معلول یعنی جمهوری اسلامی حضور داشته باشد. لحظه انفکاک نظام اسلامی از مردم لحظه زوال و نابودی آن است.
🔷همین امر موجب شده بود که امامین انقلاب اسلامی در همه بحرانها حضور مردم در صحنه را رمز پیروزی و نصرت انقلاب اسلامی بدانند. مطابق این بهره برداری بخشی و غیر مستمر از مردم به معنای اینکه مردم را صرفاً در مقاطع خاص و در موضوعات محدود به کار گرفت سبب شکست و تضعیف انقلاب در همان بخش به خصوص خواهد شد.
برای خواندن ادامه مطلب به سایت اندیشکده مراجعه کنید:
الزامات حضور آتش به اختیار مردم در اقتصاد
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅ الزامات حضور آتش به اختیار مردم در اقتصاد
🔻اصل 44 و حضور آتش به اختیار مردم در اقتصاد
🔶سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی از رهبر معظم انقلاب به منظور شتاب بخشیدن به رشد #اقتصاد_ملی، گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور #تأمین_عدالت_اجتماعی، ارتقاء، کارآیی بنگاههای اقتصادی و بهرهوری منابع مادی و انسانی و فناوری، افزایش رقابتپذیری در اقتصاد ملی، افزایش سهم #بخشهای_خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی، کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در تصدی فعالیتهای اقتصادی، افزایش سطح عمومی اشتغال، تشویق اقشار مردم به پسانداز و سرمایهگذاری و بهبود درآمد خانوارها صورت گرفت.
🔷مطابق این #سیاستها دولت از فعالیت اقتصادی جدید در خارج از موارد صدر اصل ۴۴ منع میشد. بخش خصوصی این اجازه را پیدا میکرد که در صنایع بزرگ و مادر و حتی صنایع پایین دستی نفت و گاز و همه فعالیتهای بازرگانی و تجاری و سرمایه گذاری حضور پیدا کند. مطابق این سیاستها بخش تعاونی باید تا آخر برنامه پنج ساله پنجم ۲۵ درصد اقتصادکشور را از آن خود میکرد.
🔷سیاستهای اصل ۴۴ در راستای #توانبخشی و #توانمندسازی بخشهای خصوصی و تعاونی کشور در کنار #سیاستگذاری، هدایت و نظارت دولت ابلاغ شد و در نهایت در جستجوی اقتصادی مردمی بود که با اراده مردم، سرمایه مردم و حضور مردم تقویت پیدا میکرد و این سیاستها هرگز به معنای نفس و سلب مسئولیت از دولت نبود؛ چراکه دولت همچنان مسئولیت برنامه ریزی، زمینه سازی، #ظرفیت_سازی، هدایت و کمک را دارد اما فعالیت اصلی و عمده در اقتصاد کشور به دست مردم و از مال مردم صورت میگیرد و دولت موظف است به عنوان یک مسئولیت عمومی نظارت، هدایت و کمک به بنگاههای اقتصادی خصوصی و تعاونی را بر عهده بگیرد.
برای خواندن ادامه مقاله به سایت اندیشکده و لینک زیر میتوانید مراجعه کنید :
http://www.borhan.ir/7165/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅توصیههایی برای اصلاح اقتصاد نفتی به اقتصاد مردمی(1)
🔻حذف انحصار و رانت
🔶یکی از اقدامات مردمی کردن اقتصاد شکستن انحصار در بازار به نفع عموم مردم است. افرادی وجود دارند که توانستهاند با ترکیبی از سرمایه و رانت برای مدت مدیدی بخشهایی از اقتصاد کشور را در سیطره خود قرار داده و از ورود عموم مردم به آن جلوگیری کنند. سلطانهایی که کم و بیش از سوی دستگاه قضائی مورد مجازات قرار گرفتهاند و این روند ادامه خواهد یافت.
🔶در کنار این شاخصی که توسط بانک جهانی به صورت سالانه منتشر میشود نشان میدهد که ایران در شاخص سهولت انجام کسب و کار در میان ۱۹۰ کشور جهان دارای رتبه ۱۲۷ است. ۱۰ شاخص شروع کسب و کار، اخذ مجوز، ساخت و ساز، #ثبت_مالکیت، مالیات تجارت فرامرزی، دسترسی به برق، اخذ اعتبار، ورشکستگی و پرداخت دیون، حمایت از سهامداران خود و اجرای قراردادها، ۱۰ مولفهای هستند که در این شاخص مورد ارزیابی قرار گرفتند. این گزارش نشان میدهد که ایران در مقایسه با سال گذشته با یک واحد کاهش از ۵۸.۶ به ۵۸.۵ از ۱۰۰ امتیاز ممکن، تنزل درجه داشته است.
http://www.borhan.ir/wp-content/uploads/001-2.jpg
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅توصیههایی برای اصلاح اقتصاد نفتی به اقتصاد مردمی(1)
🔻تجربیات کشورهای دنیا در رفع #موانع_تولید و تقویت #سهولت_کسب_و_کار
🔶در فصل هفتم از متن گزارش پیش گفتهی سهولتِ کسب و کار ۲۰۲۰ بانک جهانی به برخی از سیاستهای کشورهای مختلف در بهبود شاخص سهولت کسب و کار اشاره شده است. در ذیل به برخی از این تاکتیکها اشاره میگردد:
🔷بلژیک: کاهش حداقل سرمایه مورد نیاز در ابتدای شروع یک کسب و کار؛
🔷بنگلادش: کاهش هزینههای مربوط به ثبت شرکت و کد ثبت نام و همچنین حذف هزینههای مربوط به صدور گواهینامههای دیجیتال؛
🔷برزیل: کاهش مدت زمان فرایند ثبت مشاغل و کاهش هزینههای مربوط به صدور گواهینامه دیجیتال؛
🔷چین: ایجاد پنجره واحد برای دریافت مدارک شرکت؛
🔷کلمبیا: حذف شرط افتتاح حساب بانکی برای به دست آوردن مجوز صدور فاکتور؛
🔷فنلاند: کاهش هزینه و زمان پردازش ثبت نامهای تجاری به صورت آنلاین؛
🔷یونان؛ کاهش زمان ثبت تجاری شرکتها و حذف شرط گواهی تشخیص مالیاتی در زمان شروع یک کسب و کار؛
🔷هند: کاهش هزینه ثبت شرکت و دریافت گواهیهای دیجیتال؛
🔷 اندونزی: ایجاد یک پلتفرم آنلاین برای صدور مجوزهای کسب و کار و صدور گواهینامههای الکترونیکی؛
🔷کویت: ادغام اخذ مجوز تجاری و تسهیل در فرآیند ثبت شرکتها به صورت آنلاین؛
🔷پاکستان: ایجاد پنجره واحد آنلاین برای ثبت شرکتها؛
🔷امارات متحده عربی کاهش هزینههای مربوط به ادغام مشاغل؛
🔷آمریکا: راه اندازی سامانه ثبت اظهارنامههای مربوط به شرکتها با مسئولیت محدود.
🔷زیمباوه: کاهش هزینههای مربوط به صدور مجوزهای کسب و کار از سوی شهرداری
http://www.borhan.ir/wp-content/uploads/002-2.jpg
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
📡 فناوری فضایی؛ فرصتهای بینظیر برای پیشرفت
✍دکتر عبدالمجید خوشنود*
🔸 اگر در طول جنگ تحمیلی یکی از فناوری های راهبردی که توازن جنگ را تغییر داد دست یابی به توان موشکی بود و پس از آن تغییرات قابل توجهی در سبک جنگ رخ داد، امروز هم به طور قاطع می توان گفت در شرایط و آرایش جدید جنگی دستیابی به فضا یک ضرورت و الزام غیر قابل انکار است. این ضرورت را می توان در چند بعد مهم بررسی و تحلیل کرد.
🔹 شاید اولین و بدیهی ترین اهمیت این فناوری و دست یابی همان بعد نظامی و امنیتی است. بعدی که مسلما وقتی رقیب در آن حضوری پر رنگ دارد و دهه هاست در تکاپوی سیطره بر آن است نمی شود حضور در آن را نادیده گرفت. تشکیل رسمی نیروی فضایی در برخی کشورها در سال های اخیر شاهد این مدعاست.
🔸 برای هر کشور و ملتی حفظ امنیت ملی فضایی یک بایسته مهم است و در تعیین تکلیف ملت ها در آینده نقشی اثر گذار دارد. این امنیت از بخش پدافندی ماهواره ها گرفته تا ماهواره ها و ایستگاه های فضایی و یا حتی روبات های فضایی با مانور پذیری های مختلف که اکنون ممکن است صرفا در مجلات علمی به آنها پرداخته می شود نشان از سهم بالای فضا در تعیین تکلیف اتفاقات آینده دارد. تجربه دهه های مختلف در مسایل کشور نشان داده است هیچ چاره ای جز تحقق نیازهای راهبردی از این دست با احتساب توان داخلی وجود ندارد.
🔹 بُعد بعدی دستیابی به فضا در بخش اقتصاد و غیر نظامی است. در اهمیت و ارزش گذاری ماهواره ها و نقش آنها در زندگی جاری از زمینه اجتماعی و فرهنگی گرفته تا تجارت و کشاورزی و مخابرات صحبت بسیار شده است. اما برخلاف تفکر برخی که سرمایه گذاری در بخش حامل ماهواره را بی فایده می دانند و معتقدند ماهواره هم اگر ساختیم برای پرتاب روی کشورهای دیگر حساب کنیم، تکمیل چرخه حامل ماهواره در صورت تثبیت و تداوم و اراده قوی می توانست و می تواند یکی از منابع اقتصادی مهم کشور در پذیرش سفارش پرتاب #ماهواره های کشورهای دیگر خصوصا کشورهای منطقه که دارای این فناوری نیستند باشد. از طرف دیگر در یک نگاه حداقلی وجود دانش فنی فضایی در کشور و نمونه های عملیاتی آن توان بازدارندگی نظامی و امنیتی و حتی تجاری را در کشور تقویت خواهد کرد و در میزهای مذاکره قدرت چانه زنی را به عنوان یک فناوری متقارن تغییر خواهد داد.
🔸 بعد دیگر اینکه به طور قاطع می توان گفت فناوری های بکار گرفته شده و تحقیقات علمی تخصیص یافته به بخش فضایی در حال حاضر در تمام محافل تحقیقاتی و دانشگاهی دنیا جزء موضوعات اصطلاحا مرز دانش بین المللی می باشد. لذا سرمایه گذاری بخش های دانشگاهی و تحقیقاتی هر کشور در این زمینه ها به سرریز فناوری در بخش های راهبردی دیگر می انجامد و می تواند بسیاری از چالش های کشور در بخش های دیگر را از راه های کوتاه تر و میان بر حل و فصل کند یا برای آنها راه حل اولیه ارائه نماید.
🔹 اگر روند توسعه نیروی انسانی و بخش دانشگاهی و تحقیقاتی و نیز سیاست گذاری در بخش های فضایی که در دوره های گذشته به خوبی هدایت شده بود مسیر خود را با همان توان و انگیزه ادامه ندهد همه آنچه که در قالب مزایا و اهمیت های ذکر شده بیان شد نه تنها پایدار نخواهند ماند بلکه برای دست یابی مجدد به آنها راه بسیار سخت تر و دشوار تر خواهد شد.
*دانشیار دانشکده مهندسی #هوافضا
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
✅الزامات حضور #آتش_به_اختیار مردم در اقتصاد
🔻#جنگ_اقتصادی دشمن و اقتصاد مردمی
🔶#رهبر_معظم_انقلاب برای مقابله با این جنگ از اقتصاد مقاومتی سخن گفتند و در دیدار کارگزاران نظام در سال ۹۱ مردمی کردن اقتصاد را جزء الزامات #اقتصاد_مقاومتی بیان کردند. دشمن تلاش میکند تا با فشار بدون #محدودیت_اقتصادی میان نظام و مردم فاصله بیندازد و مردمی کردن اقتصاد به معنای حضور مردم در صحنه اقتصاد میتواند این شکاف و گسل را برای همیشه از بین ببرد. پس از آن که اقتصاد به مردم واگذار شود دشمن به دلیل آن که به افکار عمومی ایرانیان و ذهن آنها در جنگ شناختی برای تقابل و استحاله از درون نظام نیازمند است، مجبور خواهد شد اقتصاد مردمی ایران را از تحریمها خلاص کند. پس از مردمی شدن اقتصاد و حضور واقعی و جدی مردم در آن دیگر چنین فشار تحریمی یا بروز تخلفاتی چون حقوقهای نجومی و اختلاس تا حد بسیار زیادی از بین خواهد رفت.
🔷رهبر معظم انقلاب در سوم مرداد ۹۱ میفرمایند: «هدف دشمن این بود که بر روی اقتصاد متمرکز شود، به #رشد_ملی لطمه بزند، به اشتغال لطمه بزند. طبعاً رفاه ملی دچار اختلال و خطر شود. مردم دچار مشکل شوند، دل زده بشوند و از نظام اسلامی جدا شوند. هدف #فشار_اقتصادی دشمن این است.»
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
#قرنطینه_با_کتاب
#درخانه_کتاب_بخوانیم_8
📚 کتاب «#به_اسم_روشنایی»
📝تهیه و تنظیم: اندیشکده #برهان
✅ پژوهه تاریخی (9)
🔸 برگهایی از تاریخ روشنفکران عصر پهلوی
🔻این کتاب که حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران #اندیشکده_برهان است در 154 صفحه و در 13 گفتار از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«احمد #کسروی»
🔹«صادق #هدایت»
🔹«محمدعلی #جمالزاده»
🔹«فریدون #آدمیت»
🔹«حمید #عنایت»
🔹«ایرج #اسکندری»
🔹«نورالدین #کیانوری»
🔹«احسان #طبری»
🔹«محمدعلی #فروغی»
🔹«مصطفی #شعاعیان»
🔹«بیژن #جزنی»
🔹«تقی #ارانی»
🔹«فخرالدین #شادمان»
b2n.ir/039109
📖 در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻 مقوله #روشنفکری، اساساً ضدّ #ارتجاع است. روشنفکری مقولهای است که روبهجلو دارد و به آینده نگاه میکند؛ یعنی همان مفهومی که در فارسی آن را از «#انتلکتوئل» فرانسوی ترجمه کردهاند. البته کسانی که اهل فنّ این کار و اهل زباناند، میگویند این ترجمه، ترجمه درست و دقیقی نیست. حالا هرچه هست، معلوم است که مقصود چیست.
✅این هویّت پیشرو و #آیندهنگر، رو به مستقبل دارد و نمیتواند با رجعت و عقبگرد خو کند؛ اما من پدیدهای را مشاهده کردم و مشاهده میکنم که جز اسم گفتهشده برای آن، عنوانی پیدا نمیکنم: #ارتجاع_روشنفکری، رجعت روشنفکری.
✳️ روشنفکری در ایران، #بیمار متولّد شد. مقوله روشنفکری، با خصوصیّاتی که در عالمِ تحقّق و واقعیّت دارد که در آن، فکر علمی، نگاه به آینده، فرزانگی، هوشمندی، احساس درد در مسائل اجتماعی و بخصوص آنچه که مربوط به فرهنگ است، مستتر است در کشور ما بیمار و ناسالم و #معیوب متولّد شد. چرا؟ چون کسانی که روشنفکران اوّلِ تاریخ ما هستند، آدمهایی #ناسالماند.
♦️اکنون من سه نفر از این شخصیتها و پیشروان روشنفکری در ایران را اسم میآورم: #میرزا_ملکم_خان_ارمنی، #میرزا_فتحعلی_آخوندزاده، #حاج_سیّاح_محلّاتی. این کسانی که اوّلین نشانهها و پیامهای روشنفکری قرن نوزدهمی #اروپا را وارد ایران کردند، به شدّت نامطمئن بودند. مثلاً میرزا ملکم خان که داعیه روشنفکری داشت و میخواست علیه دستگاه استبداد #ناصرالدینشاهی روشنگری کند، خود دلّال معامله بسیار استعماری و زیانبار «#رویتر» بود!
🛒 جهت دریافت این کتاب با تخفیف ویژه درب منزل روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 b2n.ir/475897
🆔 @didemanpub
⭕️ اندیشکده برهان در توئیتر؛
🔴گزیدهایی از مقالات اندیشکده را در توئیتر بخوانید :
🔸رشحاتی از #مکتب_سلیمانی
🔹نگاه#داروینی حاکم بر نظام سلامت غرب
🔸پیامد های #دولت_رانتیر
🔹واکاوی #صادق_هدایت و آثارش
🔸نقش #بازی_بزرگ در تجزیه ایران
🔹چرایی تشکیل #ساواک
🔸الزامات حضور #آتش_به_اختیار مردم در اقتصاد
🔹#مواسات و #جهش_تولید پیش نیاز #قوی_شدن در نبرد هیبریدی
🔺@borhan_ir
✅الزامات حضور آتش به اختیار مردم در اقتصاد
حرکت در مسیر اصلاح اقتصاد نفتی توسط رهبر انقلاب
🔶بسیاری از کارشناسان دو اشکال عمده اقتصاد ایران را در وابستگی آن به درآمدهای رانتی و نفتی و هم چنین دولتی بودن اقتصاد میدانند. دولتی بودن یک اقتصاد سبب کاهش رشد اقتصادی، کاهش نرخ بهره وری عوامل تولید، طولانی شدن زمان سرمایهگذاریها، افزایش فساد اداری، ناعادلانه شدن توزیع درآمد، ایجاد رانتهای اقتصادی و امثال آن میشود که در سالهای اخیر با بروز پدیدههای تبعیض آمیزی چون حقوقهای نجومی، پدیده شوم آقازادگی و اختلاسهای گسترده همراه شد.
🔷 رهبر معظم انقلاب در سال ۹۳ و در دیدار با مردم آذربایجان میفرمایند: « بر اثر نگاههایی که آن روز وجود داشت اقتصاد را سپردیم دست دولت، حالا هر چه تلاش میشود که اقتصاد منتقل بشود به مردم و داده شود دست مردم با برنامهریزی درست که خلاف عدالت انجام نگیرد، کار درست پیش نمیرود، سخت است.»
🔶#رهبر_معظم_انقلاب در سال ۹۲ با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی میفرمایند: «لازم است… بیدرنگ با تهیه قوانین و مقررات لازم زمینه و فرصت مناسب برای نقشآفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی را در این #جهاد_مقدس فراهم آورند…»
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅توصیههایی برای #اصلاح_اقتصاد_نفتی به اقتصاد مردمی(2)
🔻اصلاح نظام بانکی
🔶یکی دیگر از الزامات مردمی کردن اقتصاد اصلاح فوری نظام بانکی است. در شرایطی که بانکها حتی توان اداره خود را ندارند صحبت از حمایت آنها از تولیدکنندگان ناصواب است. یکی از الزامات قطعی مردمی کردن اقتصاد، کاهش نرخ سود حسابهای سپردههای کوتاه مدت و بلند مدت و حسابهای جاری در بانکهاست. در شرایطی که نقدینگی در پایان دولت دهم ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بود امروز این رقم بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان است.
🔷این نقدینگی افسار گسیخته از دیگر عوامل نابودی تولید ملی است. درحالی که ۹۵ درصد از این نقدینگی که از طریق چاپ پول به دست آمده است. شیوههای مختلف سپردههای کوتاه مدت و بلند مدت در بانکها وجود دارد و به جای آن که این نقدینگی در خدمت تولید بخش خصوصی و بخش تعاونی کشور قرار بگیرد؛ ازطریق مناسبات غیرقانونی در اختیار عدهای خاص قرار میگیرد.
🔶مطابق برخی از آمار در حدود ۳۶۳ هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی پرداخت نشده یعنی معادل کل بودجه جاری دولت در لایحه سال ۱۳۹۹ تنها در اختیار ۴۵۶ شخص حقیقی و حقوقی است. فارغ از افراد و نامهایی چون ریخته گران، صدر هاشمی نژاد و رسول دانیال زاده؛ شرکتهای دولتی و شبه دولتی همچون شرکت ملی نفت ایران، سازمان تأمین اجتماعی و شستا از جمله رکورد داران دریافت تسهیلات بانکی هستند. تسهیلاتی که نه برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی که عمدتاً برای تأمین هزینههای جاری و اداری دریافت شده است.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅توصیههایی برای اصلاح اقتصاد نفتی به اقتصاد مردمی(3)
🔻اصلاح نگاه مدیران کشور به داخل و مردم
🔶مردمی کردن اقتصاد به معنای قطع نگاه به بیرون از کشور و قرار دادن ابتکار عمل در دست مردم است. تعطیلی منابع حیاتی اقتصاد یعنی نیروی انسانی و پروژههای بزرگ و انتظار واهی برای سرمایه گذاری دشمنان ممکن است با تداوم سوء مدیریت اقتصادی موجب برافروخته شدن مجدد اعتراضات مردمی در کشور شود. مردمی شدن اقتصاد مستلزم آن است که دولت نسبت به ورشکستگی کارخانهها و یا عقب افتادن حقوق کارگران و بخشهای مختلف حساس بوده و موارد این چنینی که سبب افزایش بی توجهی به توان داخلی و هم چنین تعمیق بی اعتمادی میان مردم و دولت است را به سرعت دریابد.
🔷اصل اول در مردمی کردن اقتصاد، الزام دولت بر معطوف کردن تمام و کمال نگاه به داخل و قطع امید از خارج از کشور است. هرگونه تلاش برای وابسته کردن کشور چه از لحاظ سرمایهگذاری و چه از لحاظ خدمات فنی به خارج و به خصوص غرب، در تضاد با سیاستهای اصل ۴۴ و روح کلی قانون اساسی جمهوری اسلامی است.
🔶شاهراه مردمی کردن اقتصاد نیازمند تغییر جهت برنامه ریزیهای اقتصادی دولت است. بر این اساس باید مجلس جدید سیاستهای کلی اقتصادی دولت را که در تمام این ۶ سال اخیر #منابع_استراتژیک_اقتصادی را معطل چک برگشتی برجام نموده است تغییر داده و توازن قوا را به سود سرمایه گذار و مهندس و کارگر داخلی عوض کند. اگر این اتفاق رخ ندهد احتمال مردمی کردن اقتصاد و جهش تولید همچنان در سطح سال گذشته باقی خواهد ماند.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅توصیههایی برای اصلاح اقتصاد نفتی به اقتصاد مردمی(4)
🔻اصلاح #خطای_دید درباره #آمریکا بعنوان یگانه قدرت دنیا
🔶اتفاق دیگر مهم دیگری که زمینه مردمی کردن اقتصاد در ایران است به وجود آوردن #پیمانهای_پولی دوجانبه یا چند جانبه با کشورهای غیر حریف و غیر دشمن است. در حالتی که تجربه اقتصادی در ایران نشان میدهد که اقتصاد متاسفانه به نرخ دلار گره خورده است، دولت موظف است که این متغیر مداخله گر در اقتصاد کشور را که معمولاً اثری جز ضرر نیز نداشته است را از اقتصاد حذف کرده و با ایجاد قراردادهای پولی با کشورهایی مثل #چین، #روسیه، #افغانستان، #پاکستان، #ترکیه و امثال آن اجازه ورود مردم را در بخش صادرات بیش از پیش فراهم کرده و آن را تسهیل نماید.
🔷بی اعتنائی به قراردادهای پولی دوجانبه و چندجانبه به انگیزه عصبانی نشدن دشمن و به طور مشخص از ایالات متحده در ۶ سال اخیر نه تنها پاسخ نداده بلکه از دشمنی دشمن نیز نکاسته است؛ در حالیکه با وجود ارتباط بانکی به عدد صادرکنندگان در داخل یک کشور و حسابهای متعددی که خارج از رصد وزارت خزانه داری آمریکا میتواند پول را به نام صادرکننده در ایران و وارد کننده در کشور مقصد ایجاد نماید، علاوه بر آنکه بر توان صادراتی کشور افزوده است سبد ارزی صادراتی کشور را متنوعتر کرده و دست اقتصاد ایران را برای شکستن تحریمها و دور زدن آنها بازتر میکند؛ همچنین لطمهای جدی بر هیبت و حیثیت رژیم تحریمهای ایالات متحده وارد کرده است.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
🔴مشکل سیاست گذاران فرهنگی و مسئولین تربیتی کشور چیست؟
🔺مشکل سیاستگذاران فرهنگی و مسئولین تربیتی کشور در آن است که میخواهند بر مبنای الگوهای تربیتی #غربی، جامعه را طراحی کنند. الگوی تربیتی در جوامع غربی بر مبنای «مهار بیرونی» است. این عقیدهی مرسوم در دستگاه فلسفی غرب که #انسان_ذاتاً_شرور به دنیا آمده است، موجب شده تا برای کنترل انسان، هر روزه بر حجم #مهارهای_بیرونی و کنترلهای #اجتماعی بیفزایند. آموزش مسائلی چون قانونپذیری و جامعهپذیری نیز بر همین مبنا شکل گرفته است تا رفتار انسان در حوزهی اجتماعی هر چه بیشتر مورد کنترل قرار گیرد. در حالی که در الگوی تربیت #دینی، بیش از مهار بیرونی، این «مهار درونی» است که مورد اهمیت قرار دارد. مهار درونی یا همان چیزی که در ادبیات دینی از آن تحت عنوان «تقوا» یاد میشود، یعنی وضعیتی که در آن، افراد جامعه، به دلیل تقرّب به خدا، از بسیاری از مخاطرات و آسیبهای اجتماعی چشمپوشی کنند.
http://www.borhan.ir/7204/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
🔴اثر مالیات بر تولید و تعدیل اقتصادی جامعه
🔺براساس تجربیات جهانی، تأمین مالی دولت از محل وصول #مالیات بر دارایی منجر به کاهش اتکا به مالیات بر درآمد می-گردد. بنابراین وجوه در اختیار بنگاههای #تولیدی و اقتصادی به دلیل پرداخت کمتر مالیات، افزایش می-یابد. در نهایت، اثر انگیزشی پرداخت کمتر مالیات و نقدینگی بیشتری که در اختیار بنگاهها قرار دارد، منجر به اجرای طرحهای توسعهای میگردد که با #افزایش_تولید، #اشتغال بیشتری ایجاد میشود.
🔺مالیات بر دارایی، مالیاتی است که در آن، پایه و منبع مالیاتی را دارایی یا ثروت مؤدی تشکیل میدهد. به عبارت دیگر، بر آنچه مؤدی قبلاً به دست آورده و انباشته است یا به او به ارث میرسد، تعلق میگیرد. مالیات بر دارایی عموماً بهعنوان مکانیسمی برای #تعدیل_ثروت به کار گرفته میشود و بیشتر در جوامعی کاربرد دارد که اختلاف فاحشی در دارایی و ثروت افراد آن جامعه وجود داشته باشد یا فقط در مواردی خاص که بهوسیلهی مالیات بر درآمد نتوان از آن منابع مالیات گرفت، اعمال میشود.
http://www.borhan.ir/7206/
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
✅توصیههایی برای اصلاح اقتصاد نفتی به اقتصاد مردمی(5)
🔻امنیت سرمایه گذاران داخلی در گرو دخیل نبستن به دشمنان و استکبار است
🔶مورد دیگری که از الزامات مردمی کردن اقتصاد است و تأمین امنیت فعالان اقتصادی در دو بعد داخلی و خارجی است. در بعد داخلی فضا باید برای تولیدکنندگان کاملاً امن و برای دلالان کاملاً ناامن باشد. در شرایطی که هر کدام از تولیدکنندگان داخلی دارای پروندههای متعدد قضایی در محاکم و دادگاههای کشور میباشند و بخش عمدهای از ذهن آنها مصروف عبور از پروندههای سنگینی است که معمولاً بدون استدلالات و توجیهات متقن در دادگاهها برایشان ایجاد میشود، نخواهند توانست خلاقیت لازم را برای امر تولید به کار بگیرند.
🔷مشاهده و مراجعه به بسیاری از پروندههای قضایی تولید کنندگان هایی که از طریق بانکها و چه آنهایی که از طریق افراد حقیقی گشوده شده است نشان میدهد که میتوان با اختصاص شعبات ویژه اقتصادی در قوه قضائیه از تولیدکنندگانی که در حال خدمت خالصانه به کشور هستند حمایتهای جدی به عمل آورد و حتی برخی مصونیتها را برای کارخانههای درحال تولید ایجاد نمود. موارد متعددی از ضربات سهمگین برخی از محاکم و بانکها به تولید کنندگان وجود دارد که موجبات بیانگیزگی و یا حتی تعطیلی خط تولید آنها را فراهم آورده است.
🔷 به نظر میرسد طرح مصونیت برای خطوط تولید افراد حقیقی میتواند یکی از الزامات تأمین امنیت داخلی تولیدکنندگان در کشور باشد که باید از سوی مجلس شورای اسلامی و یا قوه محترم قضائیه مد نظر قرار بگیرد.
🔶امنیت خارجی تولید کنندگان و سرمایه گذاران به معنای آن است که دولت محترم از الحاق اقتصاد کشور به معاهدات سیاسی چون #برجام، #سی_اف_تی، #پالرمو و #اف_ای_تی_اف خودداری کرده و اجازه ندهد اطلاعات افسران و فرماندهان توانمند اقتصادی کشور در اختیار دشمن قرار بگیرد. با الحاق اقتصاد ایران به چنین کنوانسیونها و معاهداتی افسران پیشرو در خط تولید اقتصادی با سرقت اطلاعات اقتصادیشان، توانایی خلاقانهشان در دور زدن تحریمها و یا توان مراودات خارجی خود برای انتقال تکنولوژی یا صادرات و واردات کالاهای مورد نیاز و مواد اولیه را از دست خواهند داد. بنابراین بخشی از مردمی کردن اقتصاد ناظر به تأمین امنیت خارجی آنهاست که باید مورد توجه دستگاههای تقنینی و امنیتی کشور قرار بگیرد.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
🔴مزایا و معایب مالیات بر دارایی
🔸#مالیات بر دارایی همانند هر نوع پایهی مالیاتی دیگر، مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آنها پرداخته میشود. در مطالعات گوناگون، به مزایای مختلف مالیات بر دارایی اشاره شده است که از این میان، میتوان به پتانسیل درآمدی بالا، برقراری عدالت مالیاتی، عدم انتقال مالیاتی، هزینههای تمکین اندک و افزایش کارایی استفاده از زمین اشاره نمود. به دلیل #غیرمنقول بودن داراییهای ثابت، فرار مالیاتی در این پایهی مالیاتی عملاً غیرممکن است و از این رو، پایهی مالیاتی با پتانسیل بالا جهت تأمین #درآمد دولتها محسوب می-شود.
🔹از جمله #معایب این پایهی مالیاتی میتوان از لحاظ اجرایی، به پیچیده و هزینهبر بودن آن، هزینههای وصول و اجرای بالا، هزینههای سیاسی و کشش و حساسیت آن اشاره نمود. این پایهی مالیاتی در بین مالیاتدهندگان بسیار منفور است و از این رو، سیاستمداران از تکیهی بیش از حد بر آن بیزارند، زیرا هر دلار اضافه از این منبع، سبب #نارضایتی مالیاتدهندگان به اندازهی بیش از یک دلار میشود. از دیگر سو، پرداخت این مالیات برای مؤدیان بسیار محسوس است، در حالی که مالیات بر درآمد یا مصرف، چنین نیست.
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir
30% تخفیف ویژه در «ضیافت کتاب»
🔸#انتشارات_دیدمان به مناسبت حلول ماه مبارک #رمضان و در راستای گسترش فرهنگ کتاب و #کتابخوانی طرح «#ضیافت_با_کتاب» را تا #عید_سعید_فطر برگزار میکند.
🔹علاقهمندان به دریافت 30درصد تخفیف در دو مرحله، بعد از خرید کتب مد نظر خود از سایت دیدمان میبایست #کد_RAMEZAN99 را وارد نمایند تا #15_درصد_تخفیف بر روی سبد خریدشان اعمال گردد.
♦️پس از تکمیل فرآیند خرید، اعتبار فرد خریدار به اندازه 15% خرید قبلی در محیط کاربری فرد در سایت دیدمان به عنوان #هدیه شارژ شده و می تواند تا پایان ماه مبارک رمضان مجددا با اعتبار فعلی نسبت به خرید کتاب اقدام نماید. به بیان دیگر فرد مجموعا #30_درصد خرید اولیه #تخفیف دریافت خواهد نمود.
🔰شایان ذکر آنکه اعتبار شارژ شده تا پایان ماه مبارک رمضان در حساب کاربری فرد موجود خواهد بود.
❇️ لازم به ذکر است #هزینه_ارسال کتب به سراسر کشور تنها مبلغ #4000_تومان خواهد بود و در صورتی که مبلغ فاکتور خرید از سایت دیدمان بیش از 150 هزار تومان شود، هزینه #ارسال_رایگان میگردد.
🛒 جهت کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 b2n.ir/249609
🆔 @didemanpub
✅توصیههایی برای اصلاح اقتصاد نفتی به اقتصاد مردمی(6)
🔻#اقتصاد_دانش_بنیان
🔶بسیاری معتقدند یکی از دلایل رشد اقتصادی ببرهای آسیا در دهههای گذشته اتکای آنها به نیروی متخصص داخلی بود که با اقتصاد دانش بنیان درصدی از رشد اقتصادی را نصیب کشورشان کنند که برای کشورهای صنعتی جهان یک رؤیا محسوب میشد. در شرایطی که به گزارش مجله امریکایی فوربز ایران در جایگاه سوم جهان از حیث تعداد تحصیل کردگان مهندسی میباشد شایسته است کشور به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت نماید.
🔷همچنین ده میلیون جوان تحصیل کرده در کنار یک میلیون نخبه آماده ورود به اقتصاد و تغییر شرایط اقتصادی و رونق تولید هستند. نگاه برخی از افراد در دولت به گشایش روابط تجاری با غرب هیچ معنایی ندارد. بیش از ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور هیچ ارتباطی با بیرون نداشته و جمعیت ۴۰۰ میلیونی همسایگان ایران نیز میتواند بازار بسیار مناسبی برای ۵۰ درصد تولید مابقی باشد که امکان افزایش تولید را کاملاً مهیا میکند.
🔶سرمایهگذاری در حوزه تولیدات دانش بنیان یکی از مهمترین موارد مردمی کردن اقتصاد است که به سادگی سبب رونق تولید میگردد. برخی معتقدند سه و نیم برابر مجموعه تولید ناخالص ملی کشور در حال حاضر را میتوان با اقتصاد دانش بنیان به دست آورد و مایه اصلی آن که نیروی جوان تحصیلکرده و نخبه است هم اکنون در کشور وجود دارد.
http://www.borhan.ir/wp-content/uploads/003-2-1024x904.jpg
💢 #آلمان پس از پایان #جنگجهانی دوم تبدیل به بیغولهای شده بود که بار سنگین غرامتهای ناشی از جنگ بر دوش آن سنگینی میکرد.
💢 چگونه این کشور توانست در مدت کوتاهی مسیر رشد و ترقی را طی کند و جلوتر از فرانسه و انگلیس که فاتحان جنگ جهانی دوم بودند، در ردهی چهارم #اقتصاد جهان قرار بگیرد؟ پاسخ به این سؤال میتواند حاوی نکات آموزندهای برای کشور ما باشد.
🔹قبل از هر چیز باید تأکید کرد که مفهوم توسعه متضمن بار ارزشی و فرهنگی خاصی است که الزاماً تناسبی با اقتضائات و ساختار اجتماعی و تاریخی کشور ما ندارد. اصلاً قرار نیست ما عیناً شبیه آلمان عمل کنیم، چراکه از هویت و چارچوب ارزشی و تمدنی بومی برخورداریم. غرض از نگارش این مرقومه، یافتن مؤلفههایی است که در عین تناسب با استعدادهای سرزمینی و تاریخی و خوانش ما از فلسفهی اقتصاد و #سیاست و ، آلمان را کمک کرده تا از کشوری جنگزده و مخروبه، تبدیل به ستون فقرات اقتصادی #اتحادیهیاروپا شود. ما باید از دل این نکتهها، مدل بومی و تنظیمشده برای فرهنگ خودمان را استخراج کنیم.
🔹در سلسله یادداشتهایی که در آینده در این خصوص به رشتهی تحریر درخواهد آمد، به تفکیک به عوامل مختلف خواهیم پرداخت. اما در این پست قصد داریم بر عامل فرهنگی تمرکز کنیم.
🔹مطالعات #جامعهشناختی نشان میدهد که مردم آلمان به #کار بهعنوان یک مؤلفهی ارزشی نگاه میکنند که عیار اخلاقی افراد را تشکیل میدهد. کار کردن بهخصوص نزد نسلهای گذشتهی مردم آلمان که وظیفهی آبادانی و زدودن آثار جنگ از این کشور را داشتند، منزلتی فراتر از شغل داشته، بلکه بخشی از هویت آنها تشکیل میداده است.
🔹غرور ملی و علاقه به وطن، محرک آلمانها در تلاش شبانهروزی برای پیشی گرفتن از سایر ملل بوده است. در این فرهنگ، #واسطهگری در سطح اجتماعی امری مذموم و بیارزش تلقی شده و سود اندک حاصل از تولید بر سود هنگفت ناشی از مبادله ارجحیت داشته است. نمیتوان منکر بسترهای قانونی و #سیاستگذاری های تسهیلکننده فضای تولید بود، اما روحیهی نگاه ملی در افراد جامعه در انتخاب این مسیر نیز نقش بسزایی در جهش #صنعتی و اقتصادی آلمان ایفا کرده است.
🔹همین امتیاز فرهنگی مردم آلمان که ازقضا در آموزههای دینی ما نیز مورد تأکید فراوان قرارگرفته است، یکی از نقاط ضعف اصلی بخش عمده تحصیلکردگان کشور را تشکیل میدهد. دمیده شدن روحیهی تکاثر در کالبد عدهی زیادی از افراد، زمینهساز بیتفاوتی نسبت به سرنوشت کشور شده است. زنده کردن نظام ارزشی میتواند تا حدی اثرات روحیهی عافیتطلبی و رفاهزدگی را خنثی کند. روحیهای که سیاستگذاریهای کلان اقتصادی به تثبیت آن دامن زده و نگاه تعداد زیادی از دانشآموختگان را به سمت مهاجرت یا فعالیتهای #غیرمولد متوجه کردهاست.
🔹هرچند تعداد زیادی از جوانان دغدغهمند در قالب کارهای جهادی منشأ خدمات زیادی در عرصه #سازندگی و #محرومیتزدایی بودهاند، اما تبدیل این روحیه و تلقی از مفهوم کار به گفتمان غالب #نخبگان #علمی، نیازمند توجه جدی است. فراموش نکنیم نخبگی را نباید منحصر در امتیازات خدادادی دانست. بلکه عنصر مقوّم شخصیت نخبگان باید داشتن دغدغهی ملی و پرداخت هزینه برای نیل به هدف و به دست گرفتن ابتکار عمل در عرصهی مجاهدت علمی تلقی شود.
@SciTechEco_Net
💢سهم برنامههای فضایی در رشد بخشهای مختلف اقتصاد آمریکا چقدر است؟
🔹 #سرمایهگذاری در برنامههای فضایی، فعالیتی زودبازده نیست و ممکن است چندین سال طول بکشد تا به سوددهی برسد. لذا وظیفهی دولتهاست که با ورود به این حوزه، زیرساختهای لازم برای حضور بخش #خصوصی را فراهم کنند.
🔹 زمانی که سرمایهگذارهای بخش خصوصی وارد این حوزه شوند، میتوانند حوزهی عمومی را از جهات مختلف منتفع کنند. ایجاد قابلیتهای خدماتی جدید، رشد دانش #فنی نیروی انسانی و دستیابی به حوزههای جدید فنآوری ازجملهی این منافع هستند.
🔹گسترهی خدمات ارائه شده با کمک #صنایع فضایی بسیار متنوع است. از #کشاورزی گرفته تا حوزهی #انرژی و از بخش نظارت گرفته تا زمانبندی تراکنشهای مالی. از بخشهای دولتی گرفته تا شرکتهای خصوصی همگی بهصورت روزافزون از اطلاعات بهدستآمده از #ماهواره ها استفاده میکنند.
🔹 ماهوارهها نقشی کلیدی در ایجاد #زیرساخت های ارتباطی در مناطقی ایفا میکنند که شبکهی ارتباطی زمینی به مناطق روستایی یا شهری دورافتاده و مجزا وجود ندارد. تمامی این مزایا معطوف به شیوهای است که برنامههای فضایی پیادهسازی میشوند.
🔹 نمودار زیر درصد رشد بخشهای مختلف ناشی از سرمایهگذاری در صنعت فضایی در بازه زمانی 1972 تا 2018 را نشان میدهد.
منبع : OECD (سازمان همکاری اقتصادی و توسعه)
@SciTechEco_Net
💫 اندیشکده برهان
🆔 @borhan_ir