✍️ما، علی علیزاده و سابقهای از التقاط که همهٔ ما را مفتون کرد: ۲ چشمانداز💡
4️⃣اما اگر کسی سابقهٔ احتمالی تودهای یا مجاهدینی پدر او را مورد سؤال قرار دهد، اتفاقاً در شعاع التفاتمان به التقاط رسمی تاریخی در جمهوری اسلامی باید همین سابقهٔ «ضدانقلابی» را نقطهٔ قوت او بدانیم. جریان انقلابی باید متوجه باشد که مارکسیستها و سوسیالیستها در بین جریانهای سیاسی دنیا نزدیکترین مواضع را به ایدئولوژی #انقلاب_اسلامی دارند ولو به همان مقدار با سیاستهای مذهبی جمهوری اسلامی مثل حجاب مخالف یا ناهمدل باشند (و البته باید بین مخالفت کور و رذیلانه از نوع #مسیح_علینژاد با مخالفت یا تحفظ دوستانه هم فرق بگذاریم). اغلب فعالین حزباللهی ما نمیدانند که جریانهای چپ سوسیالیست اعم از الحادی و مسلمان در شکلگیری گفتمان اعتراضی پیش از انقلاب نقش برجستهای داشتند و حتی بسیاری از رهبران مذهبی انقلاب ما معترفند که کم و بیش از مارکسیسم و ادبیات چپ متأثر بودند. این دوستان ما اغلب نمیدانند #حزب_توده بعد از انقلاب اسلامی صریحاً از امام خمینی (ره) و انقلاب حمایت کرد و این موضع بنا به قرائنی نه از سرناچاری بلکه از سر انتباه بود. نمیدانند که شخص آیتالله خامنهای برای نجات برخی رهبران حزب توده از زیر شکنجه و تهدید #اعدام کوشید! و باز نمیدانند که اگر به خاطر عنصر خبیث و نفوذی چون #مسعود_رجوی و امثال او در رهبری سازمان #مجاهدین_خلق نبود، به احتمال زیاد، این سازمان انقلابی هرگز سر از مبارزهٔ مسلحانه با جمهوری اسلامی در نمیآورد بلکه حامی انقلاب باقی میماند و حتی میتوانست در کنار حزب توده، در آن جمهوری اسلامی که مارکسیستها هم باید #کرسی_تدریس میداشتند!، مانعی برای گردش به راست جمهوری اسلامی در دورهٔ دولت هاشمی رفسنجانی و یکهتازی ۳۰-سالهٔ #نیولیبرالیسم در کشور باشند! بنده به جد معتقدم درگیری مجاهدین با انقلاب اسلامی از یک سو و از سوی دیگر، سرکوب تودهایها ظاهراً به دست نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در حقیقت، حاصل عملیات نفوذیهای شبکههای مخفی ناتو در ج. ا. بوده است! در این خصوص در آینده بیشتر خواهم گفت.
↩️ پس هنر نخبگان انقلابی باید این باشد که از منظر اشتراکاتی که بین ایدئولوژی انقلاب اسلامی و جریانهای فکری انتقادی دنیا وجود دارد وارد تعامل شوند و نقاط اختلاف را هم بتوانند با دیالوگهای آکادمیک فلسفی و الهیاتی به نفع اسلام و انقلاب حلوفصل کنند. تحلیل #مارکسیسم مجال مخصوص به خود میطلبد، اما عجالتاً باید گفت مبانی فلسفی مارکسیسم که همان ماتریالیسم تاریخی است به دلایلی که #علامه_طباطبایی و استاد #شهید_مطهری در آثار خود نشان دادند حتماً باطل است، اما آیا میتوان از مواضع ضدامپریالیستی و ضدسرمایهداری و ضداستعماری و جهانسومدوستی مارکسیستها به این راحتی گذشت؟ آیا نمیدانید حتی شخص مقام معظم رهبری مثل مرحوم شریعتی کموبیش متأثر و ملهم از جنبههای ضدامپریالیستی و ضدسرمایهداری گفتمان مارکسیسم بودند؟ آیا خود ج. ا. مواضع نومارکسیستهایی چون #نوام_چامسکی را گهگاه در صدا و سیما پخش نمیکند؟
💡اگر با این سابقهٔ تاریخی آشنا باشیم آنگاه تعجب نخواهیم کرد که چه طور یک مارکسیست سکولار ایرانی سوئدی مثل پریسا نصرآبادی بدون حجاب در برنامههای علیزاده حاضر میشود و مثل یک حزباللهی طرفدار نظام، جریان لیبرالی داخلی و امپریالیسم امریکا را منکوب و از کلیت انقلاب دفاع میکند، اما نه با بیانهای شعاری و ملالآورِ معهود بخشی از جریان حزباللهی بلکه با بیانی هوشمندانه، مستند و تحقیقی! در حقیقت با جریانی از مارکسیستهای اجتماعی با مواضع غیرالحادی یا حداکثر آگنوستیکی مواجه هستیم که ظاهراً توانستند از فضای التقاط سیاسی دهه ۶۰ و ۷۰ عبور کنند و مجدداً مواضع انقلابی و ضدسرمایهداری جمهوری اسلامی را در یابند! لذا هر آنچه از سخنان معارض آنها در گذشته و حتی حال میشنویم را باید ناشی از واکنش آگاهانه یا ناآگاهانه به رسوبات التقاط رسمییی بدانیم که خود جمهوری اسلامی را هم مفتون کرده است!
ادامه دارد...
@criticalknowledge
✍ ️ما، علی علیزاده و سابقهای از التقاط که همهٔ ما را مفتون کرد، ۳ جمعبندی
🔹لذا مخلص کلام این که ما باید از مواهب اشخاص مستعد و خوشنیتی چون علی علیزاده که در دنیا کم هم نیستند و نقاط اشتراک مهمی اما نه صددرصدی با مکتب انقلاب اسلامی دارند بتوانیم استفاده کنیم. عجالتاً و فعلاً لازم نیست علیزاده مدافع حجاب یا صداوسیما باضعفهای مفرطش و ائمه جمعه و جریانهای میانمایهٔ حزباللهی باشد تا ما بتوانیم با او تعاملات مفید داشته باشیم. علیزاد برای ما یک فعال مذهبی یا دلدادهٔ ولایت نیست! او یک چپ ضدامپریالیست ضدسرمایهداری عدالتخواه است که برای انقلاب اسلامی و رهبر انقلاب از همین حیث احترام قائل است و در عین حال مثل بسیاری از ماها خطاهایی چون #آبان_۹۸ برایش غیرقابلقبول است، گرچه امروز هم ما و هم علیزاده متنبه شدیم که آن خطا هم در اصل از سیئات نیولیبرالیسم و جریان نفوذ (#صندوق_بینالمللی_پول) در کشور بوده است! پس با این سابقهٔ خدشهدار در دو طرف باید به سوی مفاهمه پیش برویم و خالصطلبی را موکول کنیم به زمانی که خود ج. ا. از میراث ناخالص خود که حتی در دولت فعلی هم باقی است منزه شده باشد!
5⃣ علیزاده در دورهٔ متأخر حیات حرفهای خود بود که در داخل ایران مورد توجه جریان انقلابی قرار گرفت. اجرای برنامههای تحلیلی و انتقادی و مستند با کیفیت بسیار بالا با حضور برجستهترین شخصیتها و فعالین سیاسی و نخبگان متنوع کشور آن هم در خصوص مسائل فوری روز، طبیعتاً کاری نیست که از عهدهٔ هر ژورنالیست متوسط و حتی برجستهٔ ایرانی بر بیاید که هیچ پشتوانهٔ شرکتی یا سازمانی هم نداشته باشد. شاید تعجب کنید بگویم بدبینی برخی فعالین انقلابی به ابهام در منابع مالی علیزاده هم بیارتباط با التقاط لیبرالی در ج. ا. نیست اگر نه میدانستند که یکی از رویههای عملی فعالین سیاسی-رسانهای سوسیالیست اجتناب از اسپانسرهای شرکتی یا شخصی بزرگ است. آنها بنا به مرام سوسیالیستی خود، هزینهٔ فعالیتهای سیاسی خود را از مردم عادی تقاضا میکنند تا به سرمایهداران وابسته نشوند.
🔹به نظر من علیزاده به یمن آشنایی نزدیکش با ادبیات و جریان چپ ضدامپریالیست توانسته از موضعی معقول و غیرشعاری مدافع جذابی برای استقلال، سیاست خارجی و کارنامهٔ انقلابی جمهوری اسلامی باشد. به اضافه، تحصیل او در دانشگاه شریف و بعداً در رشتهٔ فلسفه و حاضر جوابیها و نکتهسنجیهای مخصوص او در برنامههایش نشان میدهد با شخصی با هوش ذاتی و اکتسابی بالا رو به رو هستیم. سابقهٔ اپوزیسیونی و لاحقهٔ انقلابی او و خانوادهٔ اکنون خاکستریاش هم به او اشراف خوبی به روانشناسی و حساسیتهای طیفهای سیاسی مختلف جامعه داده است. این همه به اضافهٔ زبان صریح او در بیان ضعفهای تمام گروههای سیاسی در داخل اعم از اصلاحطلب، اصولگرا و انقلابی در عین تأیید نقاط مثبت آنها، دقیقاً آن نگاه جامع و منصفانهای است که باید آرمان یک مسلمان آگاه، حکیم و با باسواد انقلابی باشد!
🔹 لذا با این همه باید پرسید چه طور میشود یک ژورنالیست حرفهای خبره، مستقل و اصولمند را با یک عملهٔ سیاسی خودفروختهٔ بیمایه مثل مصیح علینژاد مقایسه کرد؟ اگر آنها ۱٠-۱۵ سال پیش هم با هم روابطی داشتهاند، اما عقبه و عاقبت سیاسی متفاوتی دارند و بر همین مبنا باید قضاوت شوند.
🙏🤲به پایان این سری طولانی رسیدیم. امیدوارم این روایت تاریخی که موضوعش اعم از شخص علیزاده بود، مورد توجه حداکثری اندیشمندان انقلابی قرار گیرد. با سپاس از درگاه احدی بابت فیوضات علمیاش به این حقیر.
به «دانش حیاتی» بپیوندید
@criticalknowledge
May 11
هدایت شده از کاوش مدیا
10.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شبکه MSNBC:
📍توافق ایران و عربستان خبری است که حقیقتاً منطقه را در بهت فرو برد/نزدیک شدن عربستان به ایران می تواند مشکلات جدی برای اسرائیل و روند عادی سازی روابط با کشورهای عرب خلیج فارس پدید بیاورد/کارشناسان امنیت ملی در آمریکا از نقش چین بسیار نگرانند...
🆔 @Kavoshmedia
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
🔹مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی اندیشکده بنیاد دفاع از دمکراسیها(FDD) که به شاخه حزب لیکود اسرائیل در آمریکا معروف است طی توئیتی نوشت:
🔸«احیای روابط ایران و سعودی در نتیجه میانجیگری چین، باخت، باخت، باخت برای منافع آمریکا است. این نشان میدهد که سعودیها به حمایت واشنگتن اعتمادی ندارند و ایران، فرصت را برای دور کردن متحدان آمریکا و پایان دادن به انزوای بینالمللیاش مهیا میبیند و اینکه چین دارد به بازیگر اصلی سیاست خاورمیانه تبدیل میشود.»
🆔 @kriyaasses
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
🔸در خاطرتان هست که دو هفته پیش مارک دوبوویتز مدیر FDD و لابی صهیونیستها در آمریکا و یکی از اصلیترین طراحان برنامه تحریم و فشار بر ایران خوشحال بود که ریال ایران در حال سقوط است و با لمس قیمت 60 هزار تومانی به 100 هزار تومان میرسد؟ اما حالا واکنش مارک دابوویتز به امضای توافق ایران و عربستان در احیای روابط و بازگشایی سفارتخانهها هم به نوبه خود دیدنی است.
🔸او در توئیتر نوشت: «احیای روابط ایران و سعودی در نتیجه میانجیگری چین، باخت، باخت، باخت برای منافع آمریکا است. این نشان میدهد که سعودیها به حمایت واشنگتن اعتمادی ندارند و ایران، فرصت را برای دور کردن متحدان آمریکا و پایان دادن به انزوای بینالمللیاش مهیا میبیند و اینکه چین دارد به بازیگر اصلی سیاست خاورمیانه تبدیل میشود.»
🔸این نشان میدهد امریکاییها اصلا از اصل ماجرا خبر هم نداشتهاند و سعودیها در این زمینه حاضر به دادن کوچکترین اطلاعات به مقامات امریکایی نشدهاند. همه چیز در ماجرای بامداد یکشنبه نهفته است که آمریکا با داشتن پیشرفتهترین سامانههای هشدار حمله موشکی نتوانست به سعودیها خبر بدهد که قرار است چه اتفاقی روی دهد و همه چیز در آتش سوخت!
🆔 @kriyaasses
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
ترجمه حرف آقای فساد اقتصادی ایران:
سرکوب دستمزد کارگر، تخلف و فساد و گرانفروشی، بانکداری ربوی و عدم حسابرسی فعالیت تجار؛
راهکار نجات اقتصاد ایران!!
اهالی شریف بازار و تجارت، نگذارید این بوی تعفن فساد دامن شما را آلوده کند..
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
📮 #توییت
⭕️ مصطفی فقیهی، صاحبامتياز سایت اصلاح طلب انتخاب:
🔹رییسی ۱۴دی۹۴-فردای حمله به سفارت عربستان:نیازی به ارتباط با عربستان نداریم
🔹چرا کسانیکه خود از عوامل قطع روابط با عربستان بوده و از قطع ارتباط با این کشور استقبال کردهاند،حالا بهجای عذرخواهی،سر مردم منت گذاشته و عملکرد دیگران را بهنام خود فاکتور و دستاوردسازی میکنند؟
🔺 علی نادری، مدیر عامل ایرنا در واکنش به توییت بالا نوشت:
🔹جهانگیری ۱۴دی۹۴-فردای حمله به سفارت عربستان: ایران از قطع رابطه عربستان ضرر نمیکند!
🔹چنین اظهاراتی حداقل انتظار از مسئولان در شرایط آن روزها بود.
🔹بهتر است بجای عصبانیت از توفیق دولت در احیای این روابط، از اتفاقات مثبت استقبال کنیم. ناراحتی از شکست پروژه دشمن کمی عجیب نیست؟
@Rasad_tahlil
دانش حیاتی
📮 #توییت ⭕️ مصطفی فقیهی، صاحبامتياز سایت اصلاح طلب انتخاب: 🔹رییسی ۱۴دی۹۴-فردای حمله به سفارت عربستا
2.24M
بسم الله الحکیم
#تحلیل #سیاست
🔈 در خصوص تجدید روابط ایران و عربستان در زمینه نظم جدید جهانی و مواضع و وقایع گذشته
@criticalknowledge دانش حیاتی