دانش حیاتی
🔴آیا جنگ بزرگ به اروپا خواهد رسید؟ 🔻در طول چند هفته گذشته شاهد سر و صدای بسیاری از طرف فرانسه، به و
به موعد «هرج روم» در روایات آخرالزمان نزدیک(تر) میشویم؟
چه قدر معنادار(تر) است که بانی گسترش جنگ اوکراین فرانسه است، مرکز سابق امپراطوری روم مقدس که با مسلمین هم جنگید!
هدایت شده از غرب آسیا
📌استولتنبرگ: چین، ایران و روسیه «ائتلاف اقتدارگرایان» تشکیل دادهاند
دبیرکل ناتو تصریح کرد که «بسیار مهم است» که ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو «پیام بسیار روشن و شفافی به اسرائیل» ابلاغ کنند مبنی بر آنکه باید «اقدامات بسیار بیشتری» برای محافظت از غیرنظامیان و امدادگران انجام دهد.
دبیرکل ناتو با تأکید بر ائتلاف رو به رشد ایران، چین و روسیه و کره شمالی در مقابل غرب تصریح کرد که این کشورها «بیش از پیش همسو شدهاند» و از یکدیگر حمایت عملی میکنند.
اظهارات استولتنبرگ پس از آن مطرح شده است که در ۱۵ فروردین رژیم صهیونیستی، کاروان سازمان غیردولتی «آشپزخانه مرکزی جهانی» را در غزه هدف قرار داد که در پی آن هفت امدادگر جان باختند./فارس
وستانیوز
https://eitaa.com/westanews
دانش حیاتی
📌استولتنبرگ: چین، ایران و روسیه «ائتلاف اقتدارگرایان» تشکیل دادهاند دبیرکل ناتو تصریح کرد که «بسیا
«ائتلاف اقتدارگرایان»
ادبیات رییس ناتو، آدمکشترین نهاد نظامی تاریخ بشر، را ببینید که چه قدر شبیه ادبیات اصلاحطلبان و جریان لیبرال در کشور است!
این یک شاهد سمبولیک بر جریان عظیم «ناتوی فرهنگی» است!
هدایت شده از سیاستِ فطرت( مجتبی زارعی )
✍️ مجتبی زارعی: همه منتظر برخورد رئیس جمهور با جنایت ترکیبی در مازندران هستند !
🔺️آقای رئیس جمهور ! گذاشته بودم احساسات ژورنالیستی در کشور فروکش کند ؛ سپس برای نگارش این یادداشت تحقیق کردم از این رو به ابعاد کلمه جنایت هم واقفم ؛
✔️ یک واحد گردشگری درفاصله ۳ کیلومتری از مجموعه بااصطلاح تفریحی اش در الیمالات شهرستان نور حداقل ۳۰۰۰ اصله درخت و نهال و شاید با پاجوش ها قریب ۶۰۰۰ هزار را قطع می کند ؛ نه فقط نهال ها را قطع که ریشه کن می کند و نه فقط ریشه کن بلکه طی یک هفته با بولدوزر به جان جنگل هیرکانی افتاد و تا عمق ۳ متر از جنگل را خاکبرداری کردند ؛ اصطلاحا خاک زیست بوم تاریخی یک جنگل بکر را " آرد " کردند که ترمیم آن شاید حداقل حدود ۵۰ سال به طول انجامد ؛ سپس مثل یک قوم وحشی به رودخانه مجاور حمله کرده و با بهم زدن نظامات آبخیز داری در بالادست بدون هیچ مجوزی بالغ بر ۳۰۰ کامیون شن و ماسه را از بستر آن خارج و برروی خاک های آرد شده ریختند ، کوبیدند و محکم سازی کردند تا فقط پارکنیگی با فاصله ۳۰۰۰ متری از مجموعه باصطلاح گردشگری ایجاد کنند ؛ کارفرمای مغولی که ماهها قبل تر بصورت غیرقانونی راه اصلی جنگل را بدون محوز حصار کشی کرد و از هر اتومبیلی از مردمانی که سفره معیشت شان هم تنگ است بالغ بر ۱۵۰ هزارتومان زور گیری می کردند و نیز از هر عابر پیاده ای هم بیست هزار تومان جیب بری کردند که حداقل متجاوز از پنح میلیارد تومان از این طریق به جیب زدند ؛ آری ! این است جنایت ترکیبی که فقط بخشی از آن را توضیح دادم ؛
🔴 وزیر بی لیاقت گردشگری دولت انقلابی که در این سه سال همه مومنین را برای فریضه امربه معروف و نهی از منکر مدام مسخره کرد اولین نفری بود که گفت به من چه و مربوط به میراث نیست ! استاندار بی لیاقت تان ساکت است همانطور که در دهها فقره مشابه ساکت بوده و است ؛ فرمانداربی لیاقت تان ساکت است ، مدیر میراث تان ساکت است ، مدیرکل منابع طبیعی تان ساکت است ؛ سخنگوی دولت تان ساکت است ؛ ای مرک بر این سکوت !
🔺️فرزند شهیدی در قامت دادستان مازندران وارد صحنه می شود تا این جنایت را و جنایت کاران را به سزای اعمال ننگین شان برساند حدسیاتم این است که همه پشت صحنه در حال زدن او هستند و می گویند دارد کار تبلیغاتی می کند و ای درود بر این تبلیغات !
🔺️ای رییس جمهور خدمتگزار و انقلابی که دوستت می دارم و همه می دانند که سه سال است برای دفاع از گفتمان دولت انقلابی مکررا دشنام شنیدم ؛ چیکار کردی با ما حزب الهی ها ؟! گفته بودی وقتی در قوه قضائیه بودم با معلول ها مبارزه می کردم و حالا درقوه مجریه می خواهم ریشه فساد را قطع کنم ! زبان چند جوجه سکولار سوسول را علیه اسلام دراز کردی که به ما درس محیط زیست بدهند ! در حالیکه تنیدگی سیاستگذاری ها در اسلام عزیز و محیط زیست غیر قابل تفکیک اند ؛ آقای رئیس جمهور ! این جنایت در استانی صورت می گیرد که افتخارش این است تا زادگاه حکیم الهی جوادی آملی حفظه الله باشد که الهیات و فقه محیط زیست اش و مفاتیح الحیاة اش فخر عالم است ؛
🔺️به اینجای یادداشت که رسیدم زبانم بند آمد و تازه می فهمم امام خامنه ای که اخیرا فرمود باید توبه کنیم ؛ بخصوص توبه کارگزاران یعنی چه !
مردم دوستدار ایران ، انقلاب ، نظام و شهیدان هستند ؛ اگر ناراحت اند بخاطر همین رها شدن امور است ؛ مردم از ما شاکی اند از رفتارهای تبعیض آمیز ما ؛ از نپذیرفتن عذر یک موتور سوار راسته بازار و قاپیدن موتور او با شدید ترین رفتارهای خشن و رها کردن جنایت های بزرگ در حق این آب و خاک !
🟥 کانال رسمی ایتای دکتر مجتبی زارعی ؛ دانشیار فلسفه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و کاندیدای دور دوم انتخابات تهران ری اسلامشهر شمیرانات و پردیس
https://eitaa.com/Dr_Zareii_Siasatefetrat
🔹️آدرس صفحه رسمی توئیتر:
http://mobile.twitter.com/MojtabaZarei50
دانش حیاتی
✍️ مجتبی زارعی: همه منتظر برخورد رئیس جمهور با جنایت ترکیبی در مازندران هستند ! 🔺️آقای رئیس جمهو
فرهنگ سوداگری که همراه ورود #نیولیبرالیسم به جان این مملکت انداخته شد دقیقاً مثل خود مبدأ جهنمی آن در غرب، در حال نابودی معنویت و اخلاق و دین و دنیای ما است!
مسئله فراتر از این دولت و آن فرد است! هر چه زودتر باید آگاه شد و قیام کرد: قیام علیه فلسفه و اخلاق و سیاست نیولیبرالی!
هدایت شده از حسین زمانی میقان
بخشی از گزارش نقادانه (از دید ما تعریف است البته) امروز روزنامه سازندگی (رسانه رسمی حزب اصلاحطلب و هاشمیچی کارگزاران ) علیه جبهه دلارزدایی :
عدهای از جوانان اصولگرای فعال در شبکه ایکس که خود را «همراهان جبهه دلارزدایی» و «نه به لیبرالیسم» میخوانند، گرد هم جمع شدهاند تا مسیر ورود «حسین صمصامی» را به مجلس هموار کنند. آقای صمصمامی که در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی موفق به کسب رای مردم تهران نشد، امیدوار است با حمایت «دلارزدایان» با محوریت یاسر جبرائیلی به مجلس راه پیدا کند. این گروه به طور مشخص شعار عدالت اجتماعی سر میدهد و خواستار تشدید مداخله دولت در اقتصاد است. موضوعی که حسین صمصمامی نیز به آن اعتقاد دارد. اما حسین صمصمامی کیست و چه تفکراتی دارد؟
آقای ح. اقتصادی
حسین صمصامی، دانشآموخته خالص مكتب دانشكده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی است. مکتبی که بانکداری بدون ربا را ترویج میکند و خواستار مداخله دولت در اقتصاد برای برقراری عدالت اجتماعی است. اگر در سالهای دور، خواننده نشریاتی همچون روزنامه سلام یا مجله بیان بودهاید باید با نام مستعار «ح- اقتصادی» آشنا باشید كه در دولت سازندگی، سیاست تعدیل را به چالش میكشید و در دولت اصلاحات از ناهماهنگی میان سیاستگذاران اقتصادی سخن میگفت. «ح- اقتصادی» كسی نبود جز حسین صمصامی مرد 56 سالهای كه زاده نجف است و زمانی در دولت محمود احمدینژاد، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده است...
@hzamanim
هدایت شده از وحید یامین پور
💠
صراط مستقیم، كه نه شرقی است و نه غربی، از متن جهنم ميگذرد، جهنمی كه با دست اغواشدگان شیاطین بر كره زمین برپا شده است. شیاطین ميدانند كه اگر به ما اجازه رشد بدهند، آینده تاریخ جهان از كف اختیارشان خارج خواهدشد... هركس به پیامبر اسلام گرویده، مأموریتِ استقامت دارد.
🖋 #شهید_آوینی
۲۰فرودین سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب 🌷
🆔️ @yaminpour
هدایت شده از وحید یامین پور
💠
«چه روزگار شگفتی! تاریخ آینده کره ارض، بارور حوادثی بس شگفت است، حوادثی که مجد و عظمت جهانگیر اسلام را در پی خواهد داشت و این همه را تنها کسی درمی یابد که منتظر است و بوی یار را از فاصله ای نه چندان دور می شنود و هر لحظه انتظار می کشد تا صدای «اناالمهدی» از جانب قبله بلند شود و او را به سوی خویش فرا خواند. هیبت آنکه خواهد آمد و انتظار انسان را پایان خواهد داد از هم اکنون همه قلبها را فراگرفته است. انقلاب اسلامی فجری است که بامدادی در پی خواهد داشت.»
🔺️(کتاب گنجینهی آسمانی / ص 63)
🖋 شهید سید مرتضی آوینی 🥀
۲۰فرودین سالروز شهادت سید مرتضی آوینی/ روز هنر انقلاب اسلامی
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢ننگ بر آن محبوبیتی که با راضی کردن جریان سرمایهدار به دست بیاید...
@syjebraily
هدایت شده از مطالب ویژه
🌟#استاد_طاهرزاده:
#شهید_آوینی؛ ماوراء تاریخِ متافیزیکزدهی ما، طلوعی است برای نشاندادنِ تاریخ قدسی ما، تا پس از 1400 سال باز به فرهنگ وجودیِ اهلالبیت«علیهمالسلام» رجوع نماییم و از بنبستهای تاریخیِ خود رها شویم. تعجب نباید کرد که هنوز تفکرِ مناسب آن تاریخ، ظهور نکرده است تا آوینی را در زمرهی متفکرترین انسانها بدانیم. اگر هایدگر معلّم بزرگِ سؤال از متافیزیک است، که هست؛ و اگر فردید متذکر رجوعِ از تفکر متافیزیکی به تفکرِ اسلامیِ تشیع ایرانی است، در تاریخی که حضرت روح اللّه خمینی«رضواناللّهتعالیعلیه» ظهور داد؛ شخصیت آوینی تجسمِ بزرگِ عبور از متافیزیک به سوی حقیقتِ قذسیِ ما میباشد. آوینی آن بزرگراهی است که تمام راههای زلال شهیدان را در این زمانه برای ما معنا میکند تا چشمی را بیابیم که چشمِ درستدیدنِ انقلاب اسلامی و شهدای بزرگِ این راه است، وگرنه باز شهیدان را به موزه میسپاریم و باز تاریخِ ظلمات و نفهمیدنِ اصیلترین سخنان ِ این زمانه یعنی سخنان حضرت امام خامنهای«حفظهاللّه».
🔵 زمانهٔ عجیبی است.برخی مردمان امام گذشته را عاشقند اما امام حاضر را نه
⁉️ میدانی چرا ؟
🌕 امام گذشته را هرگونه بخواهند تفسیر میکنند اما امام زمان را باید اطاعت کنند و فرمان ببرند
📆 سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم #سید_مرتضی_آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی گرامی باد.
👈لینک مطالب مرتبط ↙️
https://lobolmizan.ir/category/113?&tab=posts&inner_tab=leaflet
✅مستند آقا مرتضی ، روایتی متفاوت و بدون سانسور از زندگی شهید اهل قلم سید مرتضی آوینی
https://www.aparat.com/v/PxdWJ
✅ @matalebevijeh
هدایت شده از سیاستِ فطرت( مجتبی زارعی )
✍️ مجتبی زارعی : تهران و توابع به انجمن ها و تالارهای گفتگو نیازمند است ؛ پایتخت به باز اندیشی و بازساری نیاز دارد ! ( هرکس تهران ری اسلامشهر شمیرانات و پردیس را دوست دارد لطفا در این پیشنهاد تفکر کند)
✔️براساس راهبرد علمی و عقلانی و انقلابی که پیش تر ذیل عنوان مردمی کردن اداره ایران و تهران و شهرهای مهم ری ، اسلامشهر ، شمیرانات و پردیس اعلام کرده بودم می گویم ادامه وضع کنونی در تهران آسیب آفرین خواهد بود هز این رو باید برای تآسیس حلقه های واسط و مدنی مابین مردم و ساختارهای پایتخت و شهرهای پیرامون در قالب انجمن ها و تالارهای گپ و گفت به صورت حضوری اقدام شود.
🔺️در این تالارها علاوه بر حس همدلی و همدردی، ممکن است جرقه کارآفرینی و شناسایی مشاغل نو نیز زده شود ؛ تهران به طبقه بندی جدیدی از مشاغل نیازفوری و حیاتی دارد
🔺️ مثلا شهرداری و استانداری می توانند با ایجاد گلخانه در پارک ها و اماکن مربوط به شهرداری ها و آموزش پرورش و.... انواع گیاهان را ( و دیگر مشاغل نوپدید ) در نسبت با خانواده ها و جوانان ، دانش آموزان و گروهای جهادی ، علمی ، حرفه ای و مذهبی ( مساجد و هیآت ها ) و تشکل های عام المنفعه پرورش دهند؛ در چنین نسبتی از مشارکت مردم و حاکمیت در پایتخت آسیب های اجتماعی نیز به محور توجهات تبدیل می گردد ؛ آسیب های اجتماعی در تهران از بالا نسخه ای برای درمان ندارد ؛ شهر محل زندگی جمعی و گفت و گوها در قالب نهاد مقدس خانواده و دین است ؛
🔺️از سویی حریم های فضایی شهر تهران و پیرامونش در این گفتگوهای مردمگرایانه و نخبگانی در تعامل با ساختارهای رسمی مورد بازاندیشی قرار می گیرد ؛ بدون مردم کاری بنیادین از استانداری ، فرمانداری و شهرداری در پایتخت ساخته نیست در فضای گفتگوست که حتی امنیت مردم پایه در پایتخت شکل می گیرد ؛ مخاطرات در نسبت با اتباع بیگانه مورد برآوردهای واقعی و مرم پایه قرار می گیرد ؛ نیازهای فرهنگی ، تفریحی و ورزشی شهر برجسته می شود ؛ چگونگی گسترش شهر و نسبت تراکم آن و نیز خطر توسعه مناطق فقیر نشین روی میز مشترک مردم و حاکمیت قرار می گیرد ؛
🔺️با این مقدمات باید گفت در صورتیکه مردم در سود و زیان معنوی و مادی حکمرانی پایتخت و پروژه های شهری مشارکت داده شوند احساس تعلق به زیست بوم پایتخت در همه ابعاد شکل می گیرد ؛ به گونه ای که این احساسات مشترک حتی در میزان آلودگی و بی نظمی و ترافیک اثر مستقیم خواهد داشت
🔺️ما باید تهران را از خطر گسترش زتدگی های انفرادی جمع گریزانه بسوی زیست فرهنگی _ خانوادگی با الگوی جمعی که پیش نیاز یک شهر فرهنگی با حیاتی طیبه و برازنده پایتخت و اُم القرایی مسلمانان جهان است سوق دهیم ؛ هرکاری که در راهپیمایی های غدیر و مشایعت میلیونی تشییع شهیدان در این شهر می کنیم اگر به حوزه های گفته شده بالا تسری پیدا نکند در واقع هیچ کاری نکردیم ؛ مردم و حاکمیت باید فایل جدیدی در باره تهران باز کنند ؛ چون تهران دشمنان زیادی دارد ؛ باید گفت تهران و دشمنانش ! اما بیش از این اعتقاد دارم دست تهران و دوستانش پُرتر است ؛ فقط باید جنبید ؛ دیر نشود ! تهران سال هاست رها شده و نمایندگی نمی شود ؛ به این رویه باید خاتمه داد ؛ با این توصیف خواهیم فهمید که چرا امام خامنه ای چندی قبل بمناسبت برگزاری اجلاس یادواره شهدای استان تهران فرمودند که باید ببینیم تهران چیست و تهران کیست ؟
🟥 کانال رسمی ایتای دکتر مجتبی زارعی ؛ دانشیار فلسفه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و کاندیدای دور دوم انتخابات تهران ری اسلامشهر شمیرانات و پردیس
https://eitaa.com/Dr_Zareii_Siasatefetrat
🔹️آدرس صفحه رسمی توئیتر:
http://mobile.twitter.com/MojtabaZarei50
هدایت شده از غرب آسیا
📌انتقاد مشاور سابق پنتاگون از مداخلات نظامی بی اساس آمریکا در مناطق مختلف جهان
داگلاس مک گرگور مشاور سابق پنتاگون گفت که ایالات متحده آمریکا در 20 سال گذشته 14 تریلیون دلار را صرف مداخلات نظامی "بیخودی" در کشورهای دیگر کرده است، مداخله هایی که با شکست مواجه شدند
وستانیوز
https://eitaa.com/westanews
هدایت شده از وحید یامین پور
اهمیت آوینی در انس دائمی او با حقیقت و باطن و امکان نهفتهی در چیزها بود. اهمیت آوینی در اقامتش در تفکر وجودبین بود. تفاوتش با دیگران در باقیماندنش در زمان باقیِ ملکوت دفاع مقدس بود. او تنش از جبههها برگشت ولی جانش مقیم همان جا شد. باقی بودن آوینی در ملکوت جبههها، امکان مکاشفه ی حقایق را به او داد و آنچه او نوشت و گفت روایت آن فتوحات بود.
داستانش داستان نالههای دیشب و امشب اهل معناست که نمیخواهند با ماه رمضان وداع کنند. آنها مقیم ماه رمضان میمانند. برای همیشه. ماه رمضان یک زمانِ باقی است. آنها که مقیم آن زمان باقی میشوند هماره در همان قدس میمانند. ماه رمضان میماند و زمان فانی ما رو با خود میبرد. همچون شهدا که مقیم زمانِ باقی دفاع مقدس شدند...
"پندار ما این است که ما مانده ایم و شهدا رفته اند، اما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده است و شهدا مانده اند."
#یادگاری
#شهید_آوینی
#ماه_رمضان
➕️ @yaminpour
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
ماه رمضان ۱۴۰۳ را شاید بتوان یکی از «قرآنی ترین» رمضان های سال های اخیر دانست. موضوعی که رهبر انقلاب نیز در دیدار اخیر خود با دانشجویان به آن اشاره کردند. اقبال گسترده مردم به برنامه های فرهنگی با محوریت قرآن نشان میدهد برخلاف ادعاهای رسانه های مغرض و معاند، اتفاقا اگر مسایل دینی با زبان جذاب و همه فهم ارائه شود مورد اقبال نیز قرار می گیرد. تجربه موفق برنامه تلوزیونی محفل و مشارکت ۱۰ میلیونی مردم در پویش زندگی با آیه ها از مصادیق این واقعیت است.
حقیقت امر این است که خلاء تولید برنامه های باکیفیت و درجه یک قرآنی در سال های گذشته تقصیری است که در اولین مرحله متوجه دستگاه های متولی فرهنگی و قرآنی با بودجه های کلان است که تا امروز به این ظرفیت های عظیم کم توجه بوده اند و در مرحله دوم نیز مجموعه های دیگر مانند بانک ها که ذیل مسئولیت های فرهنگی-اجتماعی خود باید به فعالیت های این چنینی بپردازند، تا کنون نسبت به این موضوع بی تفاوت بوده اند و به جای آن هزینه های قابل توجهی را صرف امور بعضا ضدفرهنگی کرده اند.
حضورپررنگ جوانان در مسابقات پویش زندگی با آیه ها، جشن بزرگ محفل امام حسنی ها در استادیوم آزادی، استقبال مردم از مراسمات شب های قدر و ... نشان میدهد که اتفاقا اگر مفاهیم دینی در بسترهای درست، خلاقانه و غیر کلیشه ای ارائه شوند جامعه بسیار به آنها اقبال خواهد کرد و این می تواند نوید دهنده آینده روشنی باشد. به خصوص آنکه یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در نیم قرن گذشته عمق بخشی به کیفیت دینداری در جامعه بوده است. واقعیتی که در مقایسه با دیگر کشورهای مسلمان همسایه از ترکیه تا عربستان و امارات و قطر و... معنایش فهم می شود. کشورهایی که شاید دینداری عوامانه و ظاهری در آنها ظهور و بروز داشته باشد اما آن دینداری فاقد توان تولید نهضت های اجتماعی و حرکت های اصلاحی در چارچوب دین است. مساله ای که در ایران به شدت پررنگ است و دین فقط در گوشه مساجد و حسینیه ها بروز ندارد بلکه بزرگترین جنبش های اجتماعی و سیاسی نیز در بستر ارتباط با دین معنا و اثربخشی پیدا می کند.
@Sabeti ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت
صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت...
🔸 طاعات و عبادات قبول و عید عبودیت و بندگی، عید سعید فطر، بر تمام همراهان بیناضمیر، مبارک و فرخنده باد.
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
#زندگی_پس_از_زندگی
#فصل_پنجم
#عباس_موزون
#تجربه_نزدیک_به_مرگ
#ماه_رمضان
#عید_فطر
🆔 @abbas_mowzoon
🆔 @abbas_mowzoon_links
هدایت شده از نورمجرّد
📗#کلام_امیر | تربیت نفس
🔸اى اسيران حرص و رغبت در دنيا! بس كنيد، زيرا افراد دلبسته به دنيا را جز صداى برخورد دندانهاى حوادث سخت، به خود نياورد. اى مردم! تربيت نفس خويش را بر عهده بگيريد و آن را از كشش عادات بازداريد.
📚 کتاب شریف «نهجالبلاغه» حکمت۳۵۹
🆔 Nooremojarrad_com
هدایت شده از حسین زمانی میقان
✨روایت مسعود نیلی از نقش خود در تشکیل بانکهای خصوصی
نیلی در کتاب اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی: «یکی دیگر از نوآوریهای برنامه سوم ارائه نگاه جدیدی از اصل ۴۴ قانون اساسی بود. تا پیش از این همه تصور میکردند بعضی از مواد قانون اساسی از جمله اصل ۴۴ باید مورد بازنگری قرار گیرند. واقعیت این است که اصل ۴۴ قانون اساسی در تعارض آشکار با ساختار اقتصاد مدرن است. ما توانستیم تشکیل بانکهای خصوصی، واگذاری راه آهن و مخابرات به بخش خصوصی و مواردی از این قبیل را در برنامه سوم بگنجانیم... برنامه سوم مانند فرزند من بود... من تنظیمکننده نهایی برنامه سوم بودم».
@hzamanim
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
بسم الله الرحمن الرحیم
چرا مردم پیشرفت های اقتصادی ایران را احساس نمی کنند؟
پاسخ به این پرسش بسیار کار سختی است و قطعا جوانب بسیار زیادی دارد که نگارنده از پس درک و بیان آنها برنمی آید. اما در این نوشتار سعی شده است به برخی از علل این ماجرا اشاره شود.
امروزه مردم ایران (تقریبا همه، به جز کسانی که هنوز می گویند رضاشاه روحت شاد) به لحاظ شناختی اعتراف دارند که ما نسبت به چهل و پنج سال پیش خیلی پیشرفت کرده ایم اما دو نکته بسیار مهم اجازه نمی دهد گرایش و احساسشان هم منطبق با این انگاره معرفتی باشد:
1. شکاف طبقاتی و بی عدالتی در ایران بیشتر شده است
2. آنقدر که کشورهای دیگر پیشرفت کرده اند ما پیشرفت نکردیم
این گزاره دوم را حتی برخی طرفداران پهلوی هم می گویند! یعنی اصل پیشرفت را قبول دارند ولی می گویند اگر شاه بود هم پیشرفت می کردیم. دنیا پیشرفت کرده است و هنری نیست که ایران هم پیشرفت کرده!
این دو گزاره هم درست است هم غلط!
باید دقیق این دو گزاره را بررسی کنیم تا ببینیم آنچه در ذهن مردم است دقیقا چیست و اعتراضشان به کجاست؟
در مورد گزاره اول سه نکته وجود دارد
الف: قطعا شکاف طبقاتی در ایران به نسبت قبل انقلاب بسیار کاهش پیدا کرده و ضریب جینی از بالای پنجاه صدم به 36 صدم هم رسید در اوائل دهه نود و با اینکه در دهه نود رشد داشته باز هم نسبت به قبل از انقلاب وضعیت بهتر است.
ب: مردم توقعشان بیش از این است و مخصوصا افزایش ضریب جینی و شکاف طبقاتی در دهه نود در خلال جنگ تمام عیار اقتصادی و تحریم، مردم را ناراحت کرده است. در همین دوره مقام معظم رهبری بارها فرمودند ما در عدالت عقبیم.
ج: هرچند در چهاردهه بعد از انقلاب شکاف طبقاتی کم شده و بسیاری از افراد طبقه پایین جامعه به طبقه متوسط تبدیل شدند (مثل خیلی از پدران خود ما که در فقر و نداری زندگی می کردند) اما آنچه در شأن ایران نیست و اتفاق افتاده بوجود آمدن "ابرطبقه" است. یعنی تعداد معدودی که فاصله شان بسیار نجومی شده است با سایر مردم.
اما در مورد گزاره دوم نیز چند نکته وجود دارد
الف: کشورهای دیگر یا همان چیزی که معمولا ایرانی ها به آن "خارج" یا "دنیا" می گویند مشخص نیست کجاست. ترکیبی از تصاویر فیلم های هالیوودی و تبلیغات تورهای گردشگری و شایعات فضای مجازی و ویژگی های مثبت کشورهای مختلف و ... تبدیل شده به ذهنیت یک ایرانی از "خارج" و زندگی در بهشت غرب!
2. تصور مردم ایران از توسعه یافتگی یعنی رسیدن به نقطه ای که "همه مردم" شبیه بیل گیتس و ایلان ماسک و قارون های غرب زندگی کنند. مثلا ایرانی ها پراید را با لامبورگینی مقایسه می کنند! گویی که تمام مردم خارج از ایران لامبورگینی سوار می شوند! قطعا نقد به کیفیت پایین پراید سرجای خود مفید است اما این مقایسه به نظر میرسد مقایسه منطقی نباشد.
3. باز تصور مردم ایران از توسعه یافتگی این است که در اقتصاد رشد کرده باشیم و مثلا درآمد بیشتری داشته باشیم. ولی توسعه فرهنگی و اجتماعی و حفظ ارزش های انسانی و الهی و امنیت و آموزش و بهداشت و... را توسعه نمی دانند. البته توسعه هم همین است و با پیشرفت متفاوت است اما این باعث شده که مردم نتیجه بگیرند ما پیشرفته هم نیستیم!
4. تصور ایرانی ها به خصوص جوان تر ها نسبت به مفهوم پیشرفت در کشور خودمان نیز یک مفهوم دچار اختلال شناختی نسلی است. طبیعی است که یک دهه هشتادی تصورش با یک دهه شصتی د رمورد پیشرفت کاملا متفاوت است. یک ایرانی هم نسل من سه دوره تمدنی را تجربه کرده است. (شاید نسل ما جزء معدود افرادی در تاریخ باشیم که چنین امکانی را داشته که سه دوره تمدنی را به چشم خود ببیند)
نسلی که از نفت برای روشنایی، از الاغ برای حمل و نقل، از کرسی برای گرم کردن، از شلنگ برای کتک زدن، از خانه همسایه برای مهمانی گرفتن، از حمام عمومی برای نظافت و قس علی هذا استفاده کرده است قطعا متفاوت است با نسلی که نهایتا از گوشی دکمه ای به گوشی لمسی رسیده است. از پلستیشن به PS5 رسیده است. از بلوتوث به shareit رسیده است.
5. تصور ما نسبت به پیشرفت یک اشکال دیگر هم دارد. خبر نداریم. دستگاه رسانه ای جمهوری اسلامی آن چنان ضعیف است که هوادارن دو آتشه نظام هم از بسیاری از پیشرفت های آن بی خبرند. کافی است در جمعی از برخی پیشرفت های حیرت انگیز ایران نام ببرید ولی نگویید پیشرفت های ایران است. هیچ کس به شما نمی گوید اینها را که خودمان هم داریم!
ادامه
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از کاوش مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ژنرال بازنشسته اسرائیلی:
📍حمله به کنسولگری ایران، قمار بدی بود که میتواند دربهای جهنم را به رویمان باز کند...
#عبری
🆔 @Kavoshmedia
دانش حیاتی
حیف که آوینی این متفکر اشراقی و عارف انقلابی هنوز بین علاقه مندان به انقلاب ناشناخته یا کم شناخته است!
♦️پسِ پشتِ برگشتِ میوههای صادراتی به کشور!♦️
📚 @darvishnameh
1️⃣ ایران با بدترین بدهکاری و ناترازی آبی خود در تاریخش روبروست. مطابق گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، اینک این ناترازی از مرز ۱۵۰میلیارد مترمکعب - معادل حدود ۵۰ سد به اندازه کرخه، بزرگترین سد ایران - گذر کرده و سالانه ۴.۴میلیارد متر مکعب بر آن افزوده میشود.
2️⃣ در چنین شرایطی یکی از افتخارات دولت ایران، افزایش صادرات کشاورزی به میزان ۱۲برابر است! یعنی در حالی که ایران خود با کمبود خون روبروست و شتابان به سوی فروپاشی و ورشکستگی آبی پیش میرود، ما با اهدای خون به کشورهای همسایه تولید پول میکنیم! چه عبارتی جز #کسوف_خرد در خوشبینانهترین حالت ممکن میتواند شرحدهنده رفتار وزارت جهاد کشاورزی ایران باشد؟
3️⃣ البته برای چنین تولیدی، وزارت نیرو برق لازم برای مکیدن خون زمین را از طریق چاهها تامین میکند و چون خود با کمبود سوخت برای تامین نیازهای نیروگاههای حرارتیاش مواجه است، دولت اجازه استفاده از مازوت را میدهد تا نرخ مردهزایی جنین در کشور به ۸درصد به دلیل مستقیم آلودگی هوا برسد! اگر قبلی را کسوف خرد تعبیر کردیم، برای این رفتار چه بگوییم؟
4️⃣ شرمآورتر آنکه با این همه هزینه و خسارت، میوهها و محصولات کشاورزی را صادر میکنیم تا همانطور که در این گزارش تصویری ملاحظه میشود، با چنین افتضاحی از سوی ازبکستان، ترکمنستان، عراق، عمان، روسیه و هند به دلیل عدم رعایت استانداردهای بهداشتی و سلامت مرجوع شود!
5️⃣ اگر وضعیت بهترین و مرغوبترین محصولات صادراتی ما چنین است، تصور کنید کیفیت میوه و ترهبار مصرف داخلی چگونه است؟ آیا هنوز هم در حیرتیم که چرا هزینههای درمانی هر سال به شکلی سرسامآور در کشور روبه افزایش است و بخش قابلتوجهی از بلعیدهشدن ارز مملکت در حوزه دارو و درمان است؟
6️⃣ دقت کنید که در این ارزیابی کوتاه به بار روانی ارجاع این محصولات و سرشکستگی ایرانیان در مقابل کشورهای همسایه پرداخته نشده که خود خسارتی غیرقابل ارزشگذاری است.
7️⃣ سخن آخر خطاب به ابراهیم رییسی! شما در اردیبهشت سال گذشته، سند امنیت غذایی را امضا و در تیرماه ابلاغ کردید. به زودی به نخستین سالگرد میرسیم. قرار بوده مطابق این سند، سالانه دستکم سه میلیارد متر مکعب در مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش رخ دهد و پنجمیلیارد متر مکعب از ناترازی آبخوانها کاسته شود. لطفاً دستور دهید به دو وزارت جهاد کشاورزی و نیرو تا آمارهای خود را برای حسابرسی به روز کنند تا معلوم شود چه کسی به قانون پایبند نیست؟
#صادرات_کشاورزی_گل_به_خودی
#سند_امنیت_غذایی
#محمد_درویش
بسم الله الرحمن الرحیم
در #شعر ذیل از صائب تبریزی بندگی آزادگی است؛ در پی شکستگی امداد خداوند هست؛ در پی خرابی آمال دنیا آبادی آخرت است؛ اگر خود فراموش شود، خدا یادش میکند؛ اگر تعلقات دنیا زدوده شود، قدرت بر دنیا دست آید... این گونه صائب نشان میدهد چه طور هر حادثۀ ظاهراً منفی در سلوک معنوی نتیجۀ خلاف توقع و مفید دارد.
اگر به بندگی ارشاد میکنیم ترا
اشارهای است که آزاد میکنیم ترا
تو با شکستگی پا قدم به راه گذار
که ما به جاذبه امداد میکنیم ترا
درین محیط، چو قصر حباب اگر صد بار
خراب میشوی، آباد میکنیم ترا
ز مرگ تلخ به ما بدگمان مشو زنهار
که از طلسم غم آزاد میکنیم ترا
فرامشی ز فراموشی تو میخیزد
اگر تو یاد کنی، یاد میکنیم ترا
اگر تو برگ علایق ز خود بیفشانی
بهار عالم ایجاد میکنیم ترا
مساز رو ترش از گوشمال ما صائب
که ما به تربیت استاد میکنیم ترا
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی