#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مسأله ١٣٨ . كسي كه غصبي بودن لباس را نمي دانست يا فراموش كرده بود و
در بين نماز آگاه شد يا به يادش آمد، اگر چيز حلالي كه ساتر عورت باشد دارد،
بايد جامه غصبي را درآورد و پيش از بيرون آوردن، هيچ عملي از اعمال واجب
نماز را انجام ندهد و با ساتر حلال, نماز را ادامه دهد و اگر ساتر حلال ندارد,
يا بيرون آوردن جامه غصبي سبب به هم خ وردن وضع نماز مي شود و به مقدار
يك ركعت وقت باقي مي ماند, بايد نماز را رها كند و جامه را عوض كند و با
لباس حلال , نماز را اعاده كند , هرچند بيش از يك ركعت را در وقت , ادراك
نكند و در صورتي كه اين مقدار وقت هم باقي نمانده باشد, در حال نماز, لباس
را بيرون آورده و به دستور برهنگان, نماز را تمام مي كند.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی :
🔹#حرف_زدن | درس اخلاق شماره (3)
🔸وجود مبارک امام رضا(سلام الله عليه) فرمود: «إنّ الصَّمْتَ بابٌ مِن أبواب الحکمة» «صَمْت» يعني سکوت. خيلي از ماها بايد درس سکوت بخوانيم که چه وقت ساکت باشيم، چقدر حرف بزنيم و چطور حرف بزنيم. مگر آدم هميشه حرف ميزند؟! هر جا حرف ميزند؟! هر طور که دلش خواست سخن ميگويد؟! در حالي که حرف را به اندازه ضرورت ميزنند قهراً فکرکرده حرف ميزنند نه بيجا.
🔸يکي از آداب حکيم شدن همين خاموش بودن، بجا سخن گفتن، کم سخن گفتن و مانند آن است.
🔸به ما گفتهاند کم حرف بزن و وقتي هم که ميخواهي حرف بزني هم خوب حرف بزن و هم حرفِ خوب بزن براي اينکه تو داري املا ميکني و فرشتهها دارند مينويسند، إِنَّ عَلَيْکُمْ لَحَافِظِينَ؛ کِرَاماً کَاتِبِينَ؛ لذا مواظب باشيد که خوب املا کنيد.
🔹منبع : (درس اخلاق تابستان 94 روستای احمدآباد)
_____________
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 قسم دوم از اقسام رحمت های ائمه معصومین علیهم السلام :
🔹رحمت های عقلی _ شماره ۲
#این قسم از رحمت که بالاتر از قسم اول بوده ( رحمت عاطفی ) دور از دسترس دیگران قرار دارد و حیات انسانی جوامع بشری مرهون آن است . همان محصول وحی است که به صورت رحمت از خانه این ذوات مقدس ترشح و تنزل می کند و به دیگران می رسد.
# این قسم از رحمت است که آنان وادار می کند که تا بار سنگین و کمر شکن رسالت و هدایت را بر دوش بکشند در حالی که به آنها سنگ می زدند و پیشانی و دندانشان را می شکستندو.... دست از ارشاد و راهنمایی مردم بر نمی داشتند و همواره از خدا می خواستند که آنها را هدایت کنند( رب اهد امتی فانهم لا یعلمون )
📚 ادب فنای مقربان _ ص ۱۶۶_۱۶۷
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️انسان جواد و بخشنده کسی است که از بی ادبی ديگران بگذرد
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔷انسان جواد و بخشنده آن است که از بيادبي ديگري بگذرد، از اهانت ديگري بگذرد، پا بگذارد روي غرور خود و از حق خود بگذرد. اين ميشود سخا و خدا همان لحظه، پر ميکند. اگر همين يک جمله امام جواد و امام کاظم(سلام الله عليه) بود ما طلاقي نداشتيم.
✳️جامعه را گذشت اخلاقی اداره می کند
🔷 وجود مبارک امام فرمود خانهاي که با طلاق ويران شده به اين آساني ساخته نميشود. اين نظير بافت فرسوده شهر نيست که شهرداري بسازد. اینکه تا شوهر يک حرفي ميزند فوراً ميرنجد. او يک حرفي ميزند اين ميرنجد. هيچ کدام هم گذشت ندارند. آن وقت ميشود اين غده بدخيم. و اینها تا زندهاند افسرده زندگي ميکنند. فرمود اگر خداي ناکرده خانهاي با طلاق خراب شد به اين آساني ساخته نميشود.
🔷هر چند بخشودن از مال به جهت حسينه ساختن، مسجد ساختن، راه ساختن، کار بافضيلتي است اما هنر نيست. هنر آن است که انسان پا روي غرور خود بگذارد. اين بيان نوراني امام کاظم است که اگر مرد هستي، روي غرور خود پا بگذار که دعوا نشود. نه به دادگستري بکشد، نه به طلاق بکشد. يک کمي صبر بکن تا قضایا حل شود. جامعه را گذشت اخلاقي اداره ميکند اين بيان نوراني امام کاظم است. فرمود همان وقت خدا جبران ميکند منتها دير به شما ميرسد، منتها حالا شما بررسي نکرديد. فرمود خدا معطل چيزي که نيست فرمود «من جاء بالحسنة فله عشر امثالها»
#درس_اخلاق 31مرداد 98
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
بسم الله الرحمن الرحیم
به اطلاع کلیه طلاب و علاقه مندان به علم نجوم می رساند که اولین دوره آموزش مجازی نجوم توسط مدیریت آموزش مجازی موسسه آموزش عالی حوزوی اسرا-قم برگزار می گردد .
مدرس : استاد حجت الاسلام و المسلمین زمانی قمشه ای
مبحث : کتاب تحریر اقلیدوس
زمان : هر هفته از شنبه تا سه شنبه ساعت 16
شرایط ثبت نام : پایان سطح دو حوزه و یا کارشناسی رشته های نجوم و ریاضی
نحوه ثبت نام : ارسال نام و نام خانوادگی ، کدملی و شماره تماس به آی دی admin در لینک زیر
@am7599
جهت اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن 02537189260 تماس بگیرید .
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#آیت_الله_جوادی_آملی :
🔹انواع شناخت و بهترین آن ها
📚 #حیات_عارفانه_امام_علی (ع)
🔸از نظر معرفتشناسي، درجه «شناخت حسّي» ضعيفترين مرحله معرفت است. البته بين افراد يا اصناف شناخت حسي برخي بر بعضي رجحان (برتری) دارد و از اينجاست كه گفته ميشود: ليس الخبر كالمعاينة، شنيدن كي بود مانند ديدن.
🔸و برتر از شناخت حسّي «شناخت عقلي» است كه در حكمت و كلام و ساير علوم استدلالي كاربرد دارد و مرحله برترِ معرفتْ «شناخت قلبي» است كه در عرفان مطرح است و قلّه هرم شناختْ «معرفتِ وَحْياني» است كه گرچه از سنخ علم شهودي و معرفت حضوري است، ليكن بر اثر عصمت از آسيبِ خلط بين مثال متصل و منفصل و گزند التقاط عقل جزئي و كلّي و غبار نفوذ ابليس و ايحاي مغالطه و غَمام (پوشاندن چیزی) سهو و نسيان و ديگر آفات معرفتي، جايگاه بريني دارد، كه مايه ميزان شدن و معيار ارزيابي قرار گرفتن ساير انحاي معرفت است.
🔸و حضرت علي بن ابيطالب (عليهالسلام) از آن جايگاه برتر برخوردار است و از آن كوي خبر ميدهد و به آن كوي آشنا ميكند و بر آن دژ تكيه ميكند و براي امامت و رهبري آن قلّه اقتدار در بخش شناخت اسرار و رموز جهان كوشش ميكند.
🔹(منبع : صفحه 21)
_____________
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته):
◀️ غنیمت شمردن نسیم #ذکر خدا
🔰 عاقلان، از نسیم سعادت بهره می برند و غافلانه از آن نمی گذرند. وقتی حالتی در آنها پیدا شود، از آن بهره می برند و بر اساس همان حالت پدید آمده حرکت می کنند و به دعا، مناجات، توبه یا به کار خیر دیگری می پردازند و به این ندای الهی مثبت پاسخ می دهند؛ اما عده ای پس از پیدایی این حالت احیاناً سری تکان می دهند و نشاط موقت احساس می کنند؛ ولی به آن ترتیب اثر نمی دهند.
🔰 گاهی بر اثر تشییع جنازه یا مشاهده بیماری یا هنگام شرکت در مجلس ترحیم یا شنیدن موعظه یا شعر خوبی، حالتی به انسان دست می دهد؛ بشر غافل زود از آن می گذرد و بر این حالت پدید آمده، یعنی بر یاد خدا اثری مترتب نمی کند.
🔰 اما عده ای چنین حالی را مغتنم می شمارند اگر حالتی برای این ها پیش بیاید، میفهمند خدا به یاد آنها بود و از این حالت حداکثر بهره را می برند، بنابراین بیان نورانی امام علی (علیه السلام) که فرمود: حقیقت ذکر از مذکور نشئت می گیرد، اصلی جامع و تبیین پذیر است. اگر خداوند به یاد کسی بود، در او گرایش به حق پیدا می شود؛ آنگاه به یاد اوست و قهراً از سراب نجات می یابد و خودش شجره طوبا می شود.
📚 دانش و روش بندگی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی ص 400
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
◀️ ارزش حُسن خُلق
🔹 رسول خدا (ص) فرمودند:
🔸 در ترازوى عمل آدمى در روز قیامت، چیزى برتر از حسن خلق نهاده نمىشود؛ نیز فرمود: در ترازوى عمل چیزى سنگینتر از خلق نیكو نیست.
🔹 حضرت امام صادق (ع) فرمودند:
🔸 مؤمن، پس از واجبات، عملى محبوبتر از خوشرفتارى با مردم، بر خدا عرضه نكرده است.
📚 برگرفته از کتاب شریف مفاتیح الحیات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دامت برکاته
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 راه برخورداری از رحمت ویژه ائمه معصومین علیهم السلام _ شماره ۳
🔸هرچند رحمت ویژه اهل بیت علیهم السلام عام است و همچون سیل سرازیر شده و تشنگان مسیر را سیراب میکند.
🔰 پیامبراکرم صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: خدا به داود علیه السلام وحی فرستاد که ای داود ! همانگونه که خورشید از نور دادن به کسی که در محدوده مسیر نور آن باشد مضایقه نمی کند ، رحمت من نیز از کسی که در آن قرار گیرد مضایقه نمی کند.
#به همین دلیل ،دیدن ظاهر معصوم هر چند افتخار بسیار بزرگی است ،ولی چندان مهم نیست، مهم آن است که بتوانیم شخصیت معنوی معصوم را ببینیم تا معصوم ما را ببیند و خود را در مسیر رحمت معصوم قرار دهیم.
🔹 عمده ترین چیزی که سبب می شود انسان مورد رحمت معصومین علیهم السلام قرار گیرند آن است که وقتی پرونده اعمال ما به دست آنها می رسد مایه خوشحالی و رضایت آنها شود.
📚 ادب فنای مقربان _ ص ۱۶۹ _۱۷۰
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مسأله ١٤٠ . لباس غصبي كه نماز در آن باطل است, اعم از آن است كه خودِ
لباس، مال ديگري باشد يا متعّلق حقّ مستأجر يا مرتهن آن باشد، پس نماز در
لباسي كه در اجاره مستأجر يا رهن مرتهن است، بدون رضايت آن ها باطل است.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی :
🔹راز و و حکمت و آداب نماز |
📚 #راز_های_نماز
🔸شايد تفاوت ميان راز، حكمت، و ادب به گوش شما خورده باشد.
🔸راز عبادتی همچون نماز چيزي است كه به عالم ملكوت و برتر از آن برميگردد آنچه به درون و باطن عبادت مربوط ميشود.
🔸حكمت عبادت، همان هدف و نتيجهاي است كه بر آن مترتب ميگردد، از قبيل عروج، نجات از ناشكيبايي.
🔸و.... ادب نماز مسائلي است كه به اوصاف و احوال نمازگزار بازگشت ميكند كه بايد حضور قلب و خشوع قالب داشته باشد، پيوسته در ذكر باشد و از توجه به غير معبود خود را حفظ كند و همچنين ساير صفات ظاهري معهود و لازم را (از لباس و مكان و...) مراعات نمايد و روشن است كه اين امور از اسرار نيست،
🔸پس ميان آداب و اسرار نماز تفاوت است. چون جز به حفظ آداب نماز نميتوان به اسرار آن دست يافت، بنابراين آداب نماز همان علت هاي آمادهساز و اسباب كمكرسان در رسيدن به پارهاي از اسرار نماز است؛ زيرا رسيدن به باطن ممكن نشود جز براي كسي كه خاطر او پاك و درون او صاف و دل او سالم باشد. همانگونه كه ظاهر قرآن را جز آنكس كه از حدث پاك باشد نميتواند مس كند، و باطن قرآن را جز كسي كه از آلودگيهاي گناه منزّه باشد مس نميكند
🔸ظاهر نماز را نيز جز با وضو يا غسل نميتوان بجا آورد، و باطن آن را نيز نميآورد جز پاك چشمي كه در نماز از آلودگي توجّه به غير معبود مبرّاست. زيرا ميان شاهد و مشهود تناسب لازم است، و كسي كه در حجاب و پنهاني فرو رفته در نشئهاي است كه نميتواند ما فوق آن را بنگرد، از اينرو حسّ نميتواند آنچه را خيال مشاهده ميكند بنگرد، و خيال نيز آنچه را عقل مشاهده ميكند نمينگرد.
🔹(منبع : صفحه 29)
_____________
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔸️حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی(دام ظله) :
🔹️وقتى از ذات اقدس الهی میخواهیم ؛ رحمت فرست بر این بزرگان و وقتی رحمت فرستد برآن قله بلند ، رحمت که فرستاده شد بر آن قله بالا و بلند ریزش میکند بر همه ما ...
🔶️@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مسأله ١٤٠ . لباس غصبي كه نماز در آن باطل است, اعم از آن است كه خودِ
لباس، مال ديگري باشد يا متعّلق حقّ مستأجر يا مرتهن آن باشد، پس نماز در
لباسي كه در اجاره مستأجر يا رهن مرتهن است، بدون رضايت آن ها باطل است.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️خاصیت صلوات 🔹️
🔊صوتی
🔸️حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی(دام ظله) :
🔹️وقتى از ذات اقدس الهی میخواهیم ؛ رحمت فرست بر این بزرگان و وقتی رحمت فرستد برآن قله بلند ، رحمت که فرستاده شد بر آن قله بالا و بلند ریزش میکند بر همه ما ...
🔶️@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔹️حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دام ظله):
🔸️به دليل اينكه دين گفت نماز جلوي فحشا و منكر را ميگيرد ما خوب ميتوانيم بفهميم نماز ما مقبول است يا نه.
چون دين گفته نمازجلوی بدي را ميگيرد ما اگر
قرص خورديم و
سردردمان رفع نشد اين قرص اصلی نيست ، نماز آن است كه جلوی بدی را بگيرد و اگر نتوانست اين كار را بكند ، پس معلوم می شود ما نماز را خوانديم و اقامه نكرديم.
🔸️بدون ترديد ما می توانيم بفهميم نمازمان مقبول است يا نه ، اگر امتحاناتی پيش آمد ما نه بيراهه رفتيم نه راه كسي را بستيم معلوم ميشود نمازِ ما مقبول شد.
🔸️ بیانات معظم له در دیدار فرمانده ناجا - 96/01/03
✅@daftar_ayatollah_javadi_amoli
پیام تسلیت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در پی ارتحال حضرت آیت الله یزدی
بسم الله الرحمن الرحيم
أنا لله وأنا اليه راجعون
ارتحال حضرت آية الله يزدى ضايعه ی سنگين است، اين سانحه را به حوزه علميه و علاقمندان آن راحل و بيت مكرم ايشان تسليت عرض نموده، علّو منزلت و غفران الهى مسئلت مى شود.
جوادى آملى ١٣٩٩/٩/١٩
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔸️اگر بیمارهستید و به خاطر شرایط بیماری
مسری کرونا کسی نباید به ملاقاتتان بیاید اما
بدان خداوند برایت موقعیتی ویژه قرار داده.
🔸️امام صادق (ع) فرمود: ... از وی (بیمار)
بخواهید تا برایتان دعاکند ، زیرا دعای او
[در اجابت] همانند دعای فرشتگان است .
🔸️ إِذَا دَخَلَ أَحَدُکُمْ عَلَی أَخِیهِ عَائِداً لَهُ فَلْیَسْأَلْهُ
یَدْعُو لَهُ، فَإِنَّ دُعَاءَهُ مِثْلُ دُعَاءِ الْمَلائِکَةِ (الکافی، ج۳، ص۱۱۷)
🔸️با اقتباس از کتاب مفاتیح الحیات تالیف
حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی(دام ظله)
🔸️ @daftar_ayatollah_javadi_amoli