روایت پیشرفت ایران
شماره جدید دانشمند، اولین نشریه تخصصی «روایت پیشرفت»، منتشر شد شماره هفدهم از سری جدید مجله دانشمند
شماره جدید دانشمند، اولین نشریه تخصصی «روایت پیشرفت»، منتشر شد
شماره هفدهم از سری جدید مجله دانشمند، باسابقهترین مجله دانش و فناوری به زبان فارسی با رویکرد روایت پیشرفت منتشر شد. مجموعه گفتوگو و یادداشتهایی که در این شماره میخوانیم:
💠سرمقاله
🔸علمِ در ميدان
نگاهی به تقابل گزاره «علم برای علم» با «علم برای خلق ثروت»
💠روایتخانه
🔸تویی که نشناختمت
روایتهایی از حیات علمی دانشمند شهید محسن فخریزاده
🔸عصر جدید؛ صادرات دانش نانو
روایت آموزش عالی نانو به اساتید فیلیپینی توسط اساتید ایرانی در گفتوگو با خانم دکتر نیکتا شاهچراغی
🔸بهیار، رؤیای پرواز دارد
روایت دیدار از یک شرکت واقعاً دانشبنیان!
🔸شیمی، اقتصاد و زندگی
در گفتوگو با دکتر عبدالرضا حاجیپور دانشمند برجسته ایرانی
💠کتابخانه پیشرفت
🔸آرزو، امیر، بابک، بازی مهره بزرگ
یک کتاب تازه از روایت توسعه فناوری نانو
🔸آرزوی نانویی دختر نهبندانی
🔸شنبه آرام؟
دانشمند شهید محسن فخریزاده به روایت همسر
🔸دریا دریا اراده
مروری بر کتاب «امواج ارادهها»
💠قاب پیشرفت
🔸نور، صدا، برپا
معرفی آثار ژانر بیوگرافی مرتبط با مدرسه در سینمای جهان
🔸جزیره رؤیاها
نگاهی به انیمیشن «باد برمیخیزد»
🔸اتاق تاریک آخر الزمان!
لحظه تکینگی حقیقت
💠مطالعات پیشرفت
🔸فیزیک، فلسفه، عرفان و آنگاه خون
یادداشت استاد رحیمپور ازغدی در رثای دانشمند شهید فخریزاده
💠فناوری نرم
🔸سفرهای علمی در سرزمین رویان
گفتوگو با خانم دکتر سحر کیانی مسئول مرکز آموزشهای دانشآموزی پژوهشکده رویان
💠خبر زیست بوم
🔸مهمترین و تازهترین خبرهای مرتبط با دستاوردها و تولیدات فناورانه و دانشبنیان کشور
همکاران این شماره:
نعمتالله سعیدی، سیدعلی میری، محمد نمازی، سعید حسین رفیعی، سیدحمیدرضا میری، علی طهماسبی، مریم حنطهزاده، پریسا زارع، فرناز ايزدبین، پریسا میرزایی، نرگسسادات مظلومی، فروزان ايزدبین، الهام نجمی، حسن فاطمی و با تشکر ویژه از استاد سعید علامیان
مدیرمسئول: محمدحسن روزیطلب
سردبیر و قائم مقام مدیرمسئول: پژمان عرب
با همکاری موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران
مجری طرح: خانه هنر و رسانه پیشرفت
🌐 شماره هفدهم مجله دانشمند را میتوانید از دکههای مطبوعاتی سراسر کشور و همچنین سایت انتشارات ایران به آدرس ketabir.com با ارسال رایگان تهیه کنید. شماره تماس برای اشتراک سالانه و سفارش تلفنی 09123969195 - آقای بابایی
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
"خون نامه" شهید پیشرفت و تمدن سازی برای "ایران قوی"
🔸شهید فخریزاده بزرگ در «فیزیک» و «فلسفه علم» و بزرگ در انسانیت و معنویت، مجاهدی ناشناخته برای ما و کاملاً شناخته برای واشنگتن و لندن و تلآویو که او را پدر "تکنولوژی هستهای" و مغز متفکر "هوافضا" نامیدند و کشتند. دهها نقشه ترور او نقش بر آب شده بود. روشن است که چرا مردم آن نظریهپرداز عملگرا را قاسم سلیمانی «فیزیک هستهای» خواندند.
🔸شهادت فخریزاده، برای او «خیر» و برای ما «شر» بود، برای او قصه «پیله و پروانه» و برای ما غصه «ماندن میان در و دیوار» است، و محرومیت از مردی که ندانستیم چه حقی بر امنیت و پیشرفت ایران دارد و اینک چون شهید تهرانیمقدم، شهدای هستهای و شهیدانی که پس از این خواهیم داد، دیگر از تاریخ ایران تفکیک نخواهد شد؛ چه خورشیدهای درخشان به تاریخ ما سنجاق نشدهاند بلکه خود تاریخ ما هستند.
#دانشمند۱۷
#روایت_پیشرفت
#شهید_فخری_زاده
#دانشمند_هستهای
#حسن_رحیمپور_ازغدی
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
پایهگذار صوت در این کشور فخری زاده بود روایتهایی از حیات علمی شهید فخری زاده 💠بخشی از متن ⬇️
پایهگذار صوت در این کشور فخری زاده بود
روایتهایی از حیات علمی شهید فخری زاده
💠بخشی از متن:
🔹فخریزاده بنیانگذار انجمن آگوستیک ایران بود. مجموعه آگوستیک شامل صوت، فروصوت، فراصوت و لرزه میشود. زمانی که ایشان صوت را در کشور شروع کرد، کسی به آن اهمیت نمیداد. در مراکز دانشگاهی مثلاً در رشته فیزیک میگفتند در بخشی از فیزیک صوت هم وجود دارد، ولی ایشان گروه تشکیل داد. صوت را باز کرد. یکی از کارهایشان در زمینه «فروصوت» بود. فروصوت جنبههای نظامی فراوان دارد. همان موقع در معاهدات بینالمللی متوجه شدیم که ایستگاههایی در تمام سطح جهان از جمله کشور ما تعبیه شده است. این ایستگاهها کوچکترین انفجاری، نه فقط انفجار هستهای، هر نوع انفجاری را رصد میکند. این مسئله به فروصوت برمیگردد.
🔸فخریزاده توجهها را جلب کرد که دشمن دارد چقدر غافلگیرانه کار میکند. کوچکترین شلیک موشکهامان توسط این ایستگاهها ثبت میشد. هر وسیلهای که صوتی داشته باشد، حتی صوتی که ما نمیشنویم، امضای صوتی دارد. ایشان به همین خاطر رشته صوتی را راه انداخت. کار بزرگی که کرد صوت را از خشکی به عرصه دریا هم کشاند. الان پروژههای مهمی در این زمینه داریم که میتوانیم از کیلومترها مسافت در دریا رصد کنیم که آنچه زیرسطحی یا روسطحی در حال حرکت است اسمش چیست؟ از کجا میآید؟ کسی در کشور اصلاً سراغ این فنآوری نرفته بود. پایهگذار صوت در این کشور فخریزاده بود. بعدها صوت را در دانشگاه ها جا انداختند و دانشجو گرفتند، کمکم این شبکه بزرگ شد.
#روایتخانه
#دانشمند۱۷
#روایت_پیشرفت
#شهید_فخریزاده
#سعید_علامیان
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
آرزوی نانویی دختر نهبندانی 💠بخشی از متن⬇️
آرزوی نانویی دختر نهبندانی
💠بخشی از متن:
🔸چندنفری روی سِن رفتند و صحبت کردند. بعضیهایشان به چشمش آشنا میآمدند. احتمالاً از بازدیدکنندگان غرفهاش بودند. گاهی به دعوت مجری، حضاری که دور میز بزرگ ضیافت نشسته بودند، کف میزدند و مجری نفر بعدی را دعوت میکرد. آرزو در بین کسانی که دور میز نشسته بودند، پسر رئیس مجلس کویت را با آن قد و هیکل بزرگ و دشداشۀ یکدست سفیدش شناخت.
🔸درست زمانی که حواسش به دشداشۀ ضدآب شدۀ او جلب شده بود، مجری نامآشنایی را خواند: «آرزو مرادی!» برندۀ مدال طلا و 8 هزار دلار جایزه! قلبش به تپش افتاد! نمیدانست لهجه انگلیسی عربی مجری را درست فهمیده است یا نه! اما تکرار نامش همهۀ ابهامها را به یقین تبدیل کرد. صندلیاش را به عقب کشید و ایستاد. تشویقها ادامه داشت، با این تفاوت که دیگر همه به او نگاه میکردند. در مقابل چشمان تحسین گر مهمانان، به سمت تریبون اهدای جایزه حرکت کرد. هنوز باورش نمیشد. انگار همه چیز را در خواب میدید! اما این پایان ماجرا نبود. هنوز مدال و جایزه را نگرفته بود که در گوشهای از سالنِ ضیافت شام، اتفاقی افتاد که به اندازۀ مدال طلا غیرمنتظره بود.
🔸فرزند رئیس مجلس کویت از چند ثانیه سکوت قبل از اهدای مدال استفاده کرد و با قاشق چند ضربة آرام به بشقاب زد تا توجه همه را جلب کند. بعد چندکلمهای به عربی گفت و در مقابل چشمان متعجب حاضران، لیوان نوشابه را روی دشداشهاش خالی کرد! در عرض چند ثانیه، دشداشه مثل سرسرهای تمام نوشابه را به سمت زمین هدایت کرد و قطرهای از آن روی پارچه باقی نماند! سیل تشویق و تبریک بود که از همه طرف نثار آرزو میشد.
#کتابخانه_پیشرفت
#دانشمند۱۷
#روایت_پیشرفت
#سعید_حسین_رفیعی
#آرزو_امیر_بابک_بازی_مهره_بزرگ
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
فیزیک، فلسفه، عرفان و آنگاه خون 💠بخشی از متن:⬇️
فیزیک، فلسفه، عرفان و آنگاه خون
💠بخشی از متن:
🔸شهید فخریزاده در نقاط ربط فیزیک با فلسفه و در حلقه وصل "فلسفه علم" و معرفتشناسی با مشکلات انسان و نیازهای حیات، درگیر تألیف کتابهایی بود و میپرسید چرا نهاد فلسفه اسلامی در صحنه نیست و تفریع فروع نو نمیکند؟ چرا تأثیر آن در علوم تجربی و علوم انسانی به درستی برای دانشجویان "فلسفه علم"، تبیین نشده و فیلسوفان این عصر، تن به رویارویی جدی با مسائل بنیادین علم نمیدهند؟ کجایند مقالاتی که با مبانی فلسفه اسلامی به نقد تفسیرهای فلسفی ناشی از علوم بپردازند؟ چرا فیلسوفان امروز غالباً به ذکر مصادیق و مثالهای تازه، اکتفا کرده و مثلاً در تدقیق و تجزیه روایت فلسفی از هستی نکوشیدهاند؟ حال آنکه فلسفه غرب با مبانی متشتت معرفتشناختی، در معرکه حاضر و با علوم، در تعامل زنده است و با هر چالشی، نحلهای زاده و صاحب اولاد مشروع و نامشروع بسیاری شد و بر روند علوم و تطبیق یافتهها با سبک زندگی، ایفای نقش کرد؟ انیشتین گفت نظریه "نسبیت"، آنقدر میوه میدهد که خود دیگر آن را نمیفهمم. در این لحظه به یاد آوردم اینها بخشی از سوالاتی بود که سال گذشته در فیضیه و در دانشگاه تهران پرسیدیم و یکی در قم آن را دروغ و تضعیف حوزه خواند و دیگری در تهران، آن را خارج از محدوده علم! و دانشگاه دانست.
🔸شهید محسن، فیزیک و فلسفه را به نحوی مرتبط میدید که اگر مرز آنها رعایت شود یکدیگر را خوراک داده و حتی اصلاح میکنند گرچه ابزارهایی کاملاً متمایز و حیطهای مستقل دارند. در رمزگشایی شهید دکتر فخریزاده، وقتی "ایدئولوژی" بر "جهان بینی" و جهان بینی بر "شناخت"، مبتنی است و وقتی مؤثرترین ابزار شناخت، تجربه حسی است (از تعبیر تعمیم یافته "مشاهده" برای حس بهره میبرد)، چرا نقش فیزیک در "شناخت"، دست کم گرفته شود؟ فیزیک، دریچهای راهگشا به سوی چشماندازی بینظیر در مشاهده آفاق است چنانچه زیستشناسی و علومِ شناختی که توسعهیافتهی علمالنفس است، شأنی چون فیزیک دارند و البته این ارتباطها نباید مرز و وظایف علوم را در هم ریزد و نسبیتزدگی به معنای نادرست آن، مایه اغتشاش در علم و فلسفه شود.
#مطالعات_پیشرفت
#دانشمند۱۷
#شهید_فخری_زاده
#حسن_رحیمپور_ازغدی
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
روایت پیشرفت ایران
سه اشتباه رایج درباره کشور بهزاد دانشگر 💠بخشی از متن⬇️
سه اشتباه رایج درباره کشور
بهزاد دانشگر
💠بخشی از متن:
🔸بهتر است قبل سخن درباره وضعیت، بهضرورت روایت پیشرفت بپردازیم. به نظر من چند تصور نادرست در بین نوجوانان و جوانان کشور وجود دارد که برای آینده کشور بسیار خطرناک است. اول اینکه فکر میکنند هیچ راهی برای پیشرفت در کشور وجود ندارد و به همین دلیل باید از کشور فرار کرد. اشتباه رایج دوم، تصویر فرد موفق در ذهن نوجوان و جوان است. از نظر ایشان معمولاً آدم موفق شخصی پولدار است که در زمانی کوتاه و بدون تلاش زیاد، به ثروتی هنگفت رسیده است و سومین تصور اشتباه، عقبماندگی 200-300 ساله ایران در بسیاری از حوزههای علم و فناوری است.
🔸به نظر من روایت پیشرفت میتواند هر سه این تصورهای اشتباه را درست کند. روایت پیشرفتها، مثل چیزی که در همین کتاب اتفاق افتاده نشان میدهد که کشور ظرفیتهای بسیار خوبی برای ایستادن و سازندگی دارد. همچنین ضمنگ نمایش پیشرفتهای علمی واقعی، آن تصور نادرست از انسان موفق را اصلاح کرده و موفقیت را نه یک لحظه یا نقطه که مسیر بیپایان روایت میکند.
🔸چیزی که فرد موفق را در این تصویر سیراب میکند، نه پول که آرامشی است که معمولاً برای فرد موفق بسیار شیرینتر است. در روایت این افراد میبینیم که فرد میتوانسته در مسیری بیدردسرتر پولدارتر باشد، ولی این مسیر را برای رسیدن به آن آرامش شیرین انتخاب کرده است. درباره وضعیت روایت پیشرفت در کشور باید بگویم که وضع ما از 10 سال قبل بسیار بهتر شده است و در حال حاضر دهها کتاب در این حوزه داریم، ولی برای رسیدن به وضع مطلوب باید خیلی تلاش کنیم.
#کتابخانه_پیشرفت
#دانشمند۱۷
#روایت_پیشرفت
#بهزاد_دانشگر
#آرزو_امیر_بابک_بازی_مهره_بزرگ
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
نور، صدا، برپا
معرفی آثار ژانر بیوگرافی مرتبط با مدرسه در سینمای جهان
🔸فیلم سینمایی قطعات یدکی (Spare Parts)، یک فیلم در ژانر بیوگرافی محصول سال ۲۰۱۵ آمریکا است. که بر اساس داستان واقعی چهار نوجوان اصالتاً مکزیکی در یکی از مدارس دولتی آریزونای آمریکا، تولید شده است.
🔸در این فیلم، چهار نوجوان با همکاری معلمشان که تازه به این مدرسه آمده است، تصمیم به شرکت در مسابقات رباتیک آموزش فناوری پیشرفته دریایی در دانشگاه کالیفرنیا میگیرند. آنها با چالشهای زیادی در راه خود مواجه میشوند، از جمله کمبود پول خرید قطعات ربات. آنها با سختی فراوان و کمک معلم خود 800 دلار جمع میکنند و با خرید قطعات دست دوم، ربات زیردریایی خود را میسازند.
🔸عدم امکان سفر به ایالت دیگر برای شرکت در مسابقات، چالش بعدی آنهاست؛ بهخاطر مهاجر غیرقانونی بودن شان. بالاخره آنها با تلاشهای بسیاری راهی میشوند و حالا آنجا باید با تیمهای قوی کالجهای مطرحی مثل MIT که قهرمان روباتیک کشور در دوره قبل بوده است، رقابت کنند؛ تیمی که چند دههزار دلار خرج ربات خود کرده است.
🔸نقش کلیدی این داستان را معلم تیم بازی میکند که با روحیه و امید دادن نمیگذارد آنها در این مصاف سخت، خود را ببازند. قهرمانان داستان، در این سفر نهتنها یاد میگیرند که چگونه یک ربات بسازند، بلکه یاد میگیرند که با کار تیمی و امید داشتن میشود به رؤیاهای بزرگی رسید.
#قاب_پیشرفت
#دانشمند17
#روایت_پیشرفت
#سینمای_مدرسه
🌐 خرید اینترنتی مجله: ketabir.com
📱 تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند