دین کده
💚💜❤💖:
✨﷽✨
👌 داستانک کوتاه:حقیقت قدمگاهها و مسجدجمکران؟
#باورها
#داستانها
شماره:56
#قیاس_دستور_ساخت_مسجد_جمکران_با_خواب_ساخت_قدمگاه.
پدر بزرگ یکی از دوستان دانشگاهیم رحمت خدا رفته بود.
با دوستان برای عرض تسلیت در مراسم در ختم بعد ازظهر در مسجدی که تعیین کرده بودند,رفتیم.
ما بعد از عرض تسلیت,برای کمک به دوستمان رفتیم در آبدارخانه مسجد.
مراسم یک ساعت قبل از اذان تمام شد و ما رفتیم خانه پدر بزرگ دوستمان برای کمک.
موقعه نماز که رسید رفتیم به طرف مسجد,در مسیر یک اتاقک را دیدیم که بعضی ها در آن نماز میخوانند.
به دوستم گفتم:نماز خانه تو راهی هم دارید؟
دوستم گفت:این نماز خانه نیست بلکه بالاتر نماز خانه هست.
گفتم:مسجده؟
گفت:نه ,اما مقدسه.
گفتم:چیه؟
گفت:قدمگاه.
با تعجب گفتم:قدمگاه,قدمگاه چه کسی؟
دوستم اسم امامی را آورد.
گفتم:چرا آن را قدمگاه آن امام می دانی؟
گفت:خواب دیده اند که اینجا قدمگاه امامه.
گفتم:خواب که نمی تونه دلیل دینی و شرعی بر کاری باشه.
دوستم کمی تعصب داشت,گفت:کفر نگو.
گفتم:انکار ضروریات دین که نکردم که متهم به کفر گویم می کنی.
برای پا فشاری بر اعتقادش گفت:مگر مسجد جمکران را با خواب پیدایش نکردن؟
گفتم:خیر ,در بیداری به دستور امام عصر بود.
گفت:حتما انقلاب که شد,امام عصر حکم کرده که اینقدر توسعه داده اند.
گفتم:نه ,تاریخ قضیه مسجد جمکران ,همزمان است با اواىل غیبت کبری یعنی سال 393هجری قمری است,وانقلاب اسلامی که خدا هدیه کرد به مستضعفین عالم, مقدمه ساز حکومت عدل امام زمان عجل الله تعالی هست,باید پافشاری کند در این اهداف,ومسجد جمکران هم یک نمادی است که حضرت به آن عنایت داشته,و انقلاب اسلامی باید آن را پر رنگ تر جلوه دهد.
گفت:قدمگاه نیشابور را چی میگی؟
گفتم:قدمگاه نیشابور فرق میکنه با اینجا که میگید قدمگاه,بخاطر اینکه;
اولا; چون سندی در مورد قدمگاه نیشابور بیان کرده اند.
دوما; امام رضا علیه السلام هم از آنجا گذشته است,نه اینکه خواب دیده باشند.
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨
🌹🌹🌹🌹
🌻🌻🌻
🌼🌼
#تاریخچه_مسجد_جمکران
اطلاعاتی در باره ی مسجد جمکران ارائه نمایید
پرسش
لطفا در مورد مسجد جمکران و علت ساخت آن توضیح دهید.
پاسخ اجمالی
یکی از مکان های مقدس و منتسب به امام زمان (عج) مسجد مقدس جمکران است که در شش کیلومتری شهر مذهبی قم قرار دارد. این مسجد بیش از یک هزار سال پیش به فرمان آن حضرت(ع) در بیداری (نه درخواب) تأسیس گردید که جلوه گاه عنایات و کرامات امام زمان (عج) و میعادگاه منتظران و شیفتگان قائم آل محمد صلی الله علیه و آله است.
مرحوم میرزا حسین نوری درباره ی تاریخچه ی تأسیس مسجد جمکران از قول شیخ فاضل حسن بن حسن قمی، معاصر شیخ صدوق (ره)، در کتاب تاریخ قم[1] از کتاب مونس الحزین فی معرفة الحق والیقین[2] نقل کرده است[3]:
شیخ عفیف صالح حسن بن مثله جمکرانی می گوید: من شب سه شنبه 17 ماه مبارک سال 393 هـ. ق در خانه ی خود خوابیده بودم که ناگاه جماعتی از مردم به در خانه من آمدند و مرا از خواب بیدار کردند و گفتند برخیز و خواسته ی امام زمانت (عج) را اجابت کن که تو را می خواند. آن ها مرا به محلی که اکنون مسجد (جمکران) است آوردند.
حضرت مهدی (عج) مرا به نام خواندند و فرمودند: برو به حسن بن مسلم بگو: این جا زمین شریفی است و حق تعالی این زمین را از زمین های دیگر برگزیده و شریف کرده است، تو آن را گرفته به زمین خود ملحق کرده ای... و آنگاه فرمود: «به مردم بگو به این مکان رغبت کنند و آن را عزیز بدارند». [4]
آیت الله العظمی مرعشی نجفی نیز در تأیید مسجد جمکران می فرماید: این مسجد شریف مورد احترام کافه ی شیعه بوده است، از غیبت صغری تا به امروز که حدود یک هزار و دویست و دو سال می گذرد و همینطور که شیخ بزرگوار مرحوم صدوق علیه الرحمة کتابی به نام مونس الحزین دارند که حقیر آن نسخه را ندیده ام ولی مرحوم آقای حاج میرزا حسین نوری استاد حقیر از آن کتاب نقل می فرماید، و بالجمله این مسجد مقدس مورد احترام علمای اعلام و محدثین کرام شیعه بوده و کرامات متعددی از مسجد جمکران دیده شده است.[5]
اما در بیان علت ساخت به موارد زیر می توان اشاره نمود:
اولا؛ در فرهنگ اسلامی مسجد جایگاه ویژه ای دارد، اعتبار و اهمیتی که اسلام به مسجد به عنوان پایگاه معنوی و توحیدی داده به هیچ نهادی نداده است. اقدام مهم رسول خدا صلی الله علیه و آله پس از هجرت به مدینه، ساخت مسجد بود. با توجه به اهمیت و حساسیت و موقعیت جهانی شهر مقدس قم و توصیه هایی که در لسان روایات نسبت به آن وارد شده است. اقدام امام عصر (عج) در ایجاد و تأسیس این پایگاه معنوی و باعظمت، در راستای رشد و تعالی مؤمنان و ظرفیت بخشی به منتظران در دوران غیبت کبری بوده است، و این عنایت نیز می تواند در ادامه ی توصیه ی ائمه علیهم السلام و تأکیدی بر مرکزیت شهر مقدس قم بعنوان اول پایگاه جهان تشیع در عصر غیبت باشد.
ثانیاً؛ تأسیس مسجد جمکران بر این اساس صورت گرفته است، که جلوه گاه عنایات و کرامات امام عصر (عج) و میعادگاه منتظران و شیفتگان قائم آل محمد (عج) در عصر پرفتنه و سراسر آشوب غیبت باشد. تا مردم با مراجعه ی به این مکان نورانی و مشاهده ی عنایات و کرامات آن حضرت (عج) بر ایمانشان افزوده گردد، و از گزند توطئه های شیاطین جنی و انسی و شبهه افکنی دشمنان و شبهه افکنان اعتقادات دینی در امان باشند.
ثالثا؛ از جمله دلائلی ساخت این مسجد می توان به این نکته اشاره کرد که مردم از برکات معنوی مسجد بهره جسته، خود را در برابر دیده گان حضرت (عج) حاضر ببینند، عقده های خویش بر آن حضرت (عج) عرضه نمایند و برای ظهور یگانه منجی عالم بشریت دعا کنند.
اصولا در یک جامعه ی سراسر شیعی و در راستای سامان بخشیدن به تفکر ناب مهدویت، تقویت روح انتظار و نیز در جهت انسجام بخشی به دیدگاه های مختلف ادیان و مذاهب نسبت به جریان ظهور و شناخت ابعاد گسترده ی شخصیت الهی و انسانی منجی، ضرورت وجود پایگاهی عظیم نظیر مسجد مقدس جمکران انکار ناپذیر است.
[1] این کتاب از تألیفات میرزا حسین نوری می باشد.
[2] از تألیفات شیخ صدوق «علیه الرحمه» است.
[3] میرزا حسین طبرسی نوری، نجم الثاقب، ج نهم، ص 5.
[4] برای مطالعه جریان کامل بنای مسجد جمکران به نجم الثاقب، ص 392 -383 و سایت تخصصی مسجد مقدس جمکران، رجوع کنید.
[5] همان، ص 46.
🌐منبع:اسلام کوىست
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨
🌹🌹🌹🌹
🌻🌻🌻
🌼🌼
منبع شناسي مسجد جمكران:
منابع تأسيس مسجد مقدّس جمكران به فرمان حضرت صاحب الزّمان، أوراحنا فداه، بر اساس تسلسل زماني ، به شرح زير است:
1ـ نخستين كسي كه اين داستان را در كتاب خود آورده، ابو جعفر محمّد بن علي بن بابويه، مشهور به شيخ صدوق (متوفاي 381 هجري) است. ايشان، مشروح آن را در كتاب مونس الحزين فى معرفة الحق و اليقين درج كرده است.
با توجّه به اين كه تأسيس اين مسجد در عصر شيخ صدوق ـ رحمه الله ـ واقع شده، و ايشان در قم زندگي ميكرد، طبعاً، همهي جزئيات آن را بدون واسطه از حسن بن مثله، و سيد ابوالحسن الرضا و ديگر شاهدان عيني، شنيده و نقل كرده است.
كتاب مونس الحزين، همانند دهها اثر گرانبهاي ديگر شيخ صدوق، در طول زمان، از بين رفته و به دست ما نرسيده است.
2ـ حسن بن محمّد بن حسن قمي، معاصر شيخ صدوق، صاحب كتاب گران سنگ تاريخ قم، شرح آن واقعه را از كتاب شيخ صدوق نقل كرده است.
كتاب تاريخ قم در عصر شيخ صدوق، به سال 378 هجري، در بيست باب به رشتهي تحرير درآمده است.
3ـ حسن بن علي بن حسن بن عبدالملك قمي، به سال 865 هجري آن را به فارسي ترجمه كرده است. (الذريعه، ج3، ص276).
4ـ متن عربي كتاب، به دست مولي محمّد باقر مجلسي، (متوفّاي 110 هجري) نرسيده، ولي ترجمهي فارسي آن به دست ايشان رسيده (بحار، ج1، ص42) و احاديث مربوط به قم را در جلد «السّماء و العالم» از آن روايت كرده است. (بحار، ج1، ص208ـ221).
5ـ سيد نعمت الله جزائري، صاحب أنوار نعمانيّه (متوفّاي 1112 هجري) ترجمهي فارسي آن را ديده و داستان تأسيس مسجد مقدّس جمكران را با خوط خود،, از آن استنساخ كرده است. (بحار، ج53، ص254).
6ـ شاگرد فرزانهي علّامه مجلسي، ميرزا عبدالله افندي، (متوفاي 1130 هجري) نسخهاي از ترجمهي فارسي آن در بيست باب، در قم مشاهده كرده و گزارش آن را در تأليف گرانبهاي خود آورده و تصريح كرده است كه اين ترجمه، به سال 865 هجري، به دستور خواجه فخر الدين ابراهيم، انجام يافته است. (رياض العلماء ج1، ص319).
7ـ سيّد امير محمّد اشرف، معاصر و شاگرد علاّمه مجلسي، صاحب كتاب فضائل السّادات (متوفّاي 1145 هجري) متن عربي آن را ديده و از آن نقل كرده است. (جنة المأوي، ص47).
8ـ سيّد محمّد بن محمّد بن هاشم رضوي قمي، به سال 1179 هجري، بنا به خواهش محمد صالح معلم قمي، كتابي در اين رابطه تأليف كرده و آن را خلاصة البلدان نام نهاده است. اين كتاب، احاديث مربوط به شرافت قم و تاريخچهي تأسيس مسجد مقدّس جمكران را در بر دارد. (الذّريعه، ج7، ص216).
9ـ شايستهي تأمّل است كه آقا محمّد علي كرمانشاهي، فرزند وحيد بهبهاني، (متوفّاي 1216 هجري) به متن عربي تاريخ قم دسترسي داشته و در حاشيهي خود بر كتاب نقد الرجال تفرشي، شرح حال «حسن بن مثله» و خلاصهي داستان تأسيس مسجد مقدّس جمكران را به نقل از متن عربي آن آورده است. (بحار، ج53،ص234).
10ـ محقّق و متتبّع بينظير، ميرزا حسين نوري، متوفّاي 1320 هجري، پس از جست و جوي فراوان، به هشت باب از ترجمهي تاريخ قم دست يافته (جنة المأوي، ص47 و بحار، ج53، ص234) و مشروح داستان تأسيس مسجد مقدّس جمكران را از ترجمهي تاريخ قم، از روي دست خط سيّد نعمت الله جزائري، در آثار ارزشمند خود آورده است:
1ـ جنة المأوي، چاپ بيروت، دار المحجّة البيضاء، 1412 هجري، ص42ـ46.
2ـ همان، به پيوستِ بحارالأنوار، چاپ بيروت، مؤسسة الوفاء 1403 هجري، ج53، ص230ـ234.
3ـ نجم ثاقب، چاپ تهران، علميهي اسلاميه، بيتا، ص212ـ215.
4ـ كلمهي طيبه، چاپ سنگي، بمبئي، 1303 هجري، ص337.
5ـ مستدرك الوسائل، چاپ قم، مؤسسهي آل البيت ـ عليهم السّلام ـ ،1407 هجري، ج3، ص432 و 447.
🌐 منبع:مرکز مطالعات و پاسخگويي به شبهات
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨
🌹🌹🌹🌹
🌻🌻🌻
🌼🌼
#جایگاه_خواب_در_دین
آیا خواب حجت است؟
رؤیاها هر چه باشند، حجت (به معنای دلیل شرعی) نیستند؛ نه تکلیفی ایجاد و نه حقی را سلب میکنند. هیچ کس بواسطه خوابی که دیده ماموریتی پیدا نخواهد کرد خواب نمی تواند حلالی را حرام یا حرامی را حلال نماید. هرچند ممکن است از طریق رؤیا حقایقی کشف یا چیزی را در آینده پیشبینی کرد، به هیچ وجه صرف دیدن رؤیا، کسی مکلف به انجامدادن یا ترک کاری که در بیداری بر آن مکلف نیست نخواهد شد.
اگر کسی در خواب از طرف معصوم(علیه السلام) به انجام کاری مأمور شود، در بیداری چیزی به عهده ندارد. علامه حلی در این باره میفرماید: «اگر(معصومین) در رؤیا مطلبی خلاف ظاهر بگویند، سزاوار نیست از آن تبعیت شود و اگر موافق شریعت چیزی بفرمایند، بهتر است بر طبق آن عمل شود؛ اما واجب نیست؛ زیرا زیارت امام(علیه السلام) در رؤیا موجب وجوب اتباع در بیداری نمیشود.(یعنی واجب نیست انجام شود)» (بحارالانوار، ج61، ص238) امام صادق(علیه السلام) در این مورد میفرماید: «ان دین الله عزوجل أعز من أن یری فیالنوم»؛ «دین خداوند برتر از آن است که در خواب دیده میشود.» (همان، ص237)
متاسفانه یکی از اشکالات عوامانه اهمیت دادن بیش از حد و نامعقول به رویاهاست که موجب اتهام ما به خرافهپرستی و گاه کفر و ارتداد میشود. یکی از استادان دانشگاه بغداد در کتابی که درباره رؤیا منتشر کرده، میگوید: «شیعیان در بسیاری موارد، قبور امامزادگان و ائمه خود را از طریق رؤیا مشخص میکنند.» (رؤیا از نظر دین و روانشناسی، ص 130)
به تازگی نیز آیـة الله مکارم شیرازی برای مبارزه با همین خرافهسازیها هشدار دادند و گفتند: «اخیراً با استناد به برخی خوابها امامزادهسازی در بعضی جاها معمول شده است که مثلاً فلان امامزاده در فلان منطقه مدفون است یا این که نیاز به آب و غذا دارد و هر کسی با این امور مخالفت کند، به بلا گرفتار میشود. در مورد مسجد جمکران نیز بارها گفتیم که (جریان مربوط به شرافت آن) در بیداری اتفاق افتاده و در خواب نبوده است. در شرع اسلام این مطالب درست نیست و نمیشود بر این اساس مطلبی اسلامی درست کرد. (سایت تحلیلی خبری عصر ایران، کد خبر 100946)
هیچ رؤیایی نمیتواند همه دلیل برای صدور حکمی باشد؛ همچنین نمیتواند سندی دال بر ایمان یا کفر کسی باشد؛ حتی اگر رؤیای انسان برجستهای باشد. دخالت صدها امر چون تغذیه تفکر، تلقین، اعتقادات، مشاهدات روزانه، تخیلات، امیال و آرزوها و ... در رؤیا باعث میشود که رؤیا کاملاً از اعتبار «واقعی بودن» ساقط شود، بلکه از طریق رؤیا تنها میتوان تا حد تقریبی خود بیننده را شناخت و به روحیاتش پی برد که البته این نیز از عهده روانکاوان برمی آید آن هم از این جهت که هر کسی رؤیایی دارد که مطابق با منش و تفکر خود اوست.
رؤیاها هر چه باشند، حجت (به معنای دلیل شرعی) نیستند؛ نه تکلیفی ایجاد و نه حقی را سلب میکنند. هیچ کس بواسطه خوابی که دیده ماموریتی پیدا نخواهد کرد خواب نمی تواند حلالی را حرام یا حرامی را حلال نماید. هرچند ممکن است از طریق رؤیا حقایقی کشف یا چیزی را در آینده پیشبینی کرد، به هیچ وجه صرف دیدن رؤیا، کسی مکلف به انجامدادن یا ترک کاری که در بیداری بر آن مکلف نیست نخواهد شد
فضیلت تراشی از طریق رویا برای خود یا دیگران، هیچ اعتبار دینی یا علمی ندارد بلکه تنها می تواند طرز فکر خود بیننده را نسبت به فرد دیده شده نشان دهد حتی اگر برخلاف عقایدش چیزی را ببیند باز هم سند صحت آن محسوب نمی شود بلکه می تواند نشانه شک و تردید وی یا وسواس و یا حتی دخالت شیطان باشد. در روایت است از أبى بصیر از امام صادق علیه السلام که فرمود: ابلیس یك شیطانى دارد بنام (هزع) كه در هر شب بخواب مردم آید بنابراین خوابهای درست و غلط با هم آمیخته اند و از حجیت ساقط شده اند.
🌐منبع:سایت تبیان
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨
🌹🌹🌹🌹
🌻🌻🌻
🌼🌼
📚مطالب مرتبط برای مطالعه بیشتر:
✳️قدمگاه امام رضا علیه السلام نیشابور;
🌐اسلام کوىست
در قدمگاه نیشابور سنگی وجود دارد که عنوان میشود به صورت اعجازآمیز، اثر پای امام رضا(ع) بر آن نقش بسته است. آیا این موضوع دارای سند تاریخی و روایی است؟
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa71068#
✳️🕌مسجد مقدّس جمكران، روز هفدهم رمضان 373 هجري به فرمان حضرت بقية الله، أرواحنا فداه، در كنار روستاي جمكران تأسيس شد. 🗓تاريخچهي آن به دست 🔆شيخ صدوق (متوفاي 381 هجري) در كتاب مونس الحزين بيان گرديده
🔰 و كيفيت نماز تحيّت و نماز استغاثه به حضرت بقية الله، أرواحنا فداه، در ضمن آن آمده است.
📢آن چه مسلّم است، اين است كه اين مسجد
✅بيش از يك هزار سال پيش به فرمان حضرت بقية الله، أرواحنا فداه،
✅در بيداري، ـ نه در خواب ـ تأسيس گرديد
🕌🌟 و در طول قرون و اعصار، پناهگاه شيعيان و پايگاه منتظران و تجليگاه حضرت صاحب الزمان ـ عليه السّلام ـ بوده است.
✨علامهي بزرگوار، ميرزا حسين نوري، (متوفّاي 1320 هجري) در كتاب ارزشمند نجم ثاقب ـ كه به فرمان ميرزاي بزرگ، آن را تأليف كرد
⭐️ و ميرزاي شيرازي، در تقريط خود، از آن ستايش فراوان كرد
📝و نوشت: براي تصحيح عقيدهي خود،به اين كتاب مراجعه كنند تا از لمعانِ انوار هدايتاش، به سر منزل يقين و ايمان برسند.
مرکز مطالعات و پاسخگويي به شبهات
✅در ادامه تاریخ تفصیلی مسجد جمکران را می خوانید.....👇👇👇
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
💚💜❤💖:
✨﷽✨
👌 داستانک کوتاه:ضامن حیا در جامعه
#باور
#حقوق
#احکام
#اخلاق
#داستانها
شماره:57
#دلسوزی_برای_گناه_کشف_حجاب_عاقلانه_یا_سفیهانه.
برای رفتن نمایشگاه بین المللی کتاب از دانشگایمان,اتوبوسی دربست کردن,خیلی از دانشجویان هم استقبال کردن,آبدارچی دانشگاه ما عمو حسن هم همراه ما آمد.
اتوبوس کنار در ورودی متروی که به طرف نمایشگاه کتاب می رفت,ایستاد .
ما پیاده شدیم,رفتیم به طرف مترو,هنگامی که داشتیم می رفتیم به طرف پله های مترو ,سر و صدای بلند شد.
سریع خودمان را رساندیم به پایین پله ها.
دیدم دختر کشف حجاب کرده داره از پله پایین می آید و عمو حسن که جلو تر از ما رفته بود,پشت سرش داشت حرکت می کرد وبا صدای بلند به او میگوید:چرا کشف حجاب کردی,حجابت را درست کن.
دختره هم میگفت:به تو چه,نمیخوام.
عمو حسن دارد با تندی دارد میگوید:ما شهید دادیم,که این بشه.
گروهی از چند پیرمرد وجوان برای خاتمه دادن این بحث آمدن جلوی عمو حسن.
دارن می گویند:حاجی زشته,طاقت کن.
عمو حسن گفت:کار من زشته یا کار این دختر؟
عمو حسن دست نکشید,و داد می زد;دختر درست کن,درست کن این وضعت را.
جلوی عمو حسن را سد کردن دختر تونست,دور شود.
یکی تو جمعیت گفت:هر کس اختیار وضع خودش داره.
عمو حسن گفت:اختیار خودش را تو خونشون داره,نه اینجا که مال همه هست.
آدم های مسن گفتند:حاجی کوتاه بیا.
عمو حسن گفت:اگر این دختره کیفش زدن,به دزد کمک میکنید تا فرار کنه؟
گفتند:کمک که نمی کنیم,جلویش را میگیریم,و اگر دست آدم فضولی بیفتد, کتکش هم می زند.
عمو حسن گفت:چرا به دزد کمک نمی کنید.
گفتند:مگر ما دزدیم که کمک دزد کنیم.
عمو حسن گفت:کشف حجاب هم دزدیدن حیای جامعه هست,باید جلوی این دزدی را بگیریم.
گفتند:یعنی بخاطر این کارش بزنیمش.
عمو حسن گفت:نه,اما اگر شما همه با هم امر به معروف ونهی از منکر کنید, این رفتار ناپسند در جامعه,این رفتار اصلاح می شود.
اگر بی خیال باشیم یا با طرفداری از این گناه بلند شدیم,ما هم شریک جرم میشم.
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨
🌹🌹🌹🌹
🌻🌻🌻
🌼🌼
»
گناهان اجتماعی :
بخشی از مصادیق گناهان اجتماعی را که قرآن به آن توجه ویژه ای داشته توجه میدهیم.
گناهان اجتماعی که در قرآن بیان شده شامل :
گناهان👅 زبانی و 🔥غیر زبانی میشود.
از مصادیق گناهان زبانی در عمل اجتماعی میتوان:
😝 به استهزا و تمسخر و بذله گویی (مطففین، آیات 29 تا 31 و نیز حجرات، آیه 11)،😈 افترا به دیگران (نور، آیات 15 و 16)، بدگویی و سخنان زشت (نساء، آیه 148)، دروغ، بهتان، دشنام، افترا و قذف (نور، آیات 11، 15 و 16 و 23 و احزاب، آیه 58)، افشای راز و سخنان محرمانه دیگران (تحریم، آیات 3 و 4)، به کار بردن القاب و نامهای ناپسند برای دیگران (حجرات، آیه 11) و انتساب فرزندان نامشروع به شوهر از سوی زن (ممتحنه، آیه 12) اشاره کرد.
🔥از دیگر گناهان اجتماعی میتوان به :
🙍♂ظلم شوهران در حق همسران خویش اشاره کرد.
🙎از جمله این گناهان، پس گیری مهریه از سوی شوهر است که در آیه 20 سوره نساء به عنوان کاری باطل و گناهی آشکار معرفی شده است
🏕از گناهان اجتماعی میتوان به آواره سازی مردم از خانه و کاشانه خود اشاره کرد که در آیه 85 سوره بقره خداوند این گناه را معادل قتل و آدم کشی معرفی میکند.
💥ایجاد اختلاف در میان مومنان (آل عمران، آیه 152) یا میان زن و شوهر که در حد کفر دانسته شده (بقره، آیه 102) از دیگر مصادیق گناهان اجتماعی است.
💰خداوند در آیات 17 تا 31 سوره قلم و همچنین 29 و 38 سوره اسراء، هرگونه ترک انفاق مال به مستمندان و مساکین و بخل-ورزی در این باره را از مصادیق گناهان اجتماعی بیان میکند. (الکشاف، زمخشری، ج 2، ص 668) چنان در آیات 39 تا 44 سوره مدثر ترک اطعام بینوایان و مساکین را به عنوان گناهی بزرگ معرفی کرده و آن را عاملی برای سقوط در دوزخ و عذاب اخروی میداند.
👠برهنگی در انظار عمومی از دیگر گناهان و بزه های اجتماعی است که در آیه 28 سوره اعراف به آن اشاره شده است. در این آیه از برهنگی به عنوان فحشاء یاد شده که خود بیانگر زشتی این رفتار در نگاه خدا و قرآن است. (مجمعالبیان، ج 3 و 4، ص 633)
💄خداوند همچنین تزیین و زینت نمایی و آراستن زنان برای نامحرمان را به عنوان گناه و امری زشت و بزه اجتماعی معرفی میکند و از آن بر حذر میدارد. (نور، آیه 60)
💣هرگونه بغی و خروج بر ضد حکومت اسلامی و امام مسلمین، گناه و جرمی بزرگ است که خداوند در آیاتی از جمله 173 سوره بقره، 3 سوره مائده، 145 سوره انعام و 115 سوره نحل به آن توجه داده است. از امام باقر (علیه السلام) و امام صادق (علیه السلام) روایت شده که منظور از «باغ» در این آیات همان قیام ضد امام است. (مجمعالبیان، ج 1 و 2، ص 467 و نیز تفسیر عیاشی، ج 1، ص 154)
بنابراین، هرگونه حرکت علیه حکومت اسلامی و فتنه جویی و خروج علیه امام و دولت اسلامی به معنای بغی تلقی میشود و مجازات دنیوی و اخروی به همراه خواهد داشت.
👺خداوند در آیه 63 سوره مائده تارکان نهی از منکر در جامعه را شریک جرم گناهکاران و دارای سرنوشتی همسان و مشترک با آنان معرفی میکند تا روشن سازد که نظارت در عمل اجتماعی تا چه پایه از جایگاه و ارزش و اهمیت قرار دارد و هرگونه کوتاهی در این زمینه گناهی بزرگ میباشد
⚠️همچنین عدم مشارکت در عمل سیاسی و اجتماعی و عدم همراهی با دولت و امام المسلمین در جهاد و تخلف از آن را نیز به عنوان گناه برشمرده و متخلفان را تهدید میکند. (آل عمران، آیه 152 و توبه، آیات 25 و 27 و 94 و 102 و 118)
😡😫از دیگر گناهان اجتماعی میتوان به ظلم شوهران در حق همسران خویش اشاره کرد. از جمله این گناهان، پس گیری مهریه از سوی شوهر است که در آیه 20 سوره نساء به عنوان کاری باطل و گناهی آشکار معرفی شده است. (اعراب القرآن، درویش، ج 2، ص 189)
😎🔫💰😳تجارت از راه باطل و بهره گیری از اسباب نامشروع در حوزه عمل اجتماعی و اقتصادی، بر اساس آیه 188 سوره بقره گناه و حرام میباشد و بر اساس همین آیه و نیز آیاتی چون 2 و 29 سوره نساء، هرگونه تصرف ناروا در اموال دیگران از جمله یتیمان، گناه و حرام بوده و شخص باید از آن اجتناب نماید.
😱عیب جویی و تجسس از عیوب مومنان و کاستیها و نواقص آنان کاری گناه آلود است (حجرات، آیه 12) چنان که سوء الظن به مۆمنان (حجرات، آیه 11) و شایعه افکنی در میان ایشان (نور، آیه 19) از گناهان اجتماعی است که باید از آن اجتناب ورزید.
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨ 🌹🌹🌹🌹 🌻🌻🌻 🌼🌼 » گناهان اجتماعی : بخشی از مصادیق گناهان اجتماعی را که قرآن به آن توجه ویژه
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨
🌹🌹🌹🌹
🌻🌻🌻
🌼🌼
🕌👥از نظر قرآن، همگان در برابر اجتماع مسئول هستند و وظیفه دارند تا امنیت روانی و اخلاقی جامعه را حفظ کنند.
✨از این رو از مهمترین وظایف انسان پس از وظیفه ایمان به خدا، وظیفه اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر معرفی شده و از همگان خواسته شده تا نسبت به رفتارهای دیگران حساسیت به خرج دهند و نظارت کامل و دقیقی بر اعمال خود و دیگران داشته باشند.
🌟وظیفه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان سامان دهنده روابط میان انسانی از سوی خداوند بارها تاکید شده به طوری که هرگونه تخلف از این وظیفه را گناهی بزرگ و جرمی نابخشودنی م یداند. (آل عمران، آیات 104 و 105)
خداوند در آیه 63 سوره مائده تارکان نهی از منکر در جامعه را شریک جرم گناهکاران و دارای سرنوشتی همسان و مشترک با آنان معرفی میکند تا روشن سازد که نظارت در عمل اجتماعی تا چه پایه از جایگاه و ارزش و اهمیت قرار دارد و هرگونه کوتاهی در این زمینه گناهی بزرگ میباشد.
در این ارتباط خداوند به مورد یهودیان شهر ایله اشاره میکند که آنان در برابر گناه و بزه اجتماعی به سه گروه تقسیم شدند.
⛔️گروه نخست بزهکاران و متمردان یوم السبت (روز شنبه) بودند،
⛔️گروه دوم مصلحانی بودند که ایشان را به ترک بزه و عمل به قانون دعوت میکردند؛
⛔️اما گروه سوم تارکان نهی از منکر بودند که در برابر بزه آنان سکوت میکردند.
✳️ خداوند در این آیه نجات یافتگان از عذاب را تنها مصلحان معرفی میکند که بیانگر این معناست که گروههای متمرد و تارک نهی از منکر مجازات شدند؛ چرا که از نظر قرآن، گروه بی تفاوت و تارک امر به معروف و نهی از منکر، در شمار متمردان خواهد بود. (مجمعالبیان، ج 3 و 4، ص 758)
⚠️و دیگر گناهان:
🗣تفاخر و فخرفروشی به دیگران (قصص، آیات 76 تا 79) تکبر و سرمستی در رفتار اجتماعی (بقره آیه 206 و اسراء آیات 37 و 38) و خودستایی (نساء آیات 49 و 50 و نجم، آیه 32) از دیگر گناهان اجتماعی است که در این آیات بیان شده است.
⚡️خیانت به دیگران (نساء آیات 107 و 111 و نیز یوسف، آیات 51 و 52) خیانت به همسر با افشای راز او به دیگران (تحریم، آیات 3 و 4)، خیانت به همسر از طریق زنا (نساء آیات 15 و 22 و 25 یوسف، آیه 24 و آیات دیگر)، خیانت در وثیقه مالی و رهنی (بقره، آیه 283)، رشوه خواری و همچنین رشوه دهی به حاکمان و دولت مردان برای تغییر در قانون و حکم و مانند آن (همان و نیز روح المعانی، ج 2، جزء 2، ص 106) سرقت و دزدی (مائده آیات 38 و 39)، شرکت در مجالس گناه (نساء آیه 140) شکنجه و آزار مۆمنان (بروج، آیه 10)، عهدشکنی (اسراء آیات 34 و 38)، فتنه انگیزی (بقره، آیه 217)، قتل و فساد در زمین (یونس، آیات 81 و 82 و بقره آیات 85 و آیات دیگر)، زنده به گور کردن دختران (تکویر، آیات 8 و 9) کتمان گواهی و عدم حضور برای شهادت و گواهی در محاکم (بقره، آیه 283 و مائده، آیه 106)، کم فروشی (اسراء، آیه 35 و 38)، قمار و کسب مال از طریق آن (بقره، آیات 188 و 219)، لواط و مساحقه و ارضای شهوات جنسی از این طریق (نساء، آیه 15 و طلاق آیه 1 و نیز مجمعالبیان، ج 3 و 4، ص 34 و نورالثقلین، ج 5، ص 351 و همچنین اعراف آیات 80 تا 84 و آیات دیگر)، مجازات بی گناهان (یوسف، آیات 78 و 79 و مجمعالبیان، ج 5 و 6، ص 390) و نیز هم نشینی با اهل باطل (مدثر، آیات 40 تا 45) از جمله گناهان اجتماعی است که در قرآن بیان شده است.
🔥مشارکت در بار گناهان دیگران
وَلاَ تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَی (15 اسراء)
هیچ کس بار گناه دیگری را به دوش نمیکشد.
در سوره نحل آیه 25 یک تکمله برای این عبارت بیان شده است. یعنی ترک معصیت در اعتقادا ت و اعمال و نماز اول وقت کافی و وافی است برای وصول به مقامات عالیه اگر چه هزار سال باشد.
💥اینها کسانی اند که بدون داشتن آگاهی و دانش کافی به یک موضوع، صحبت کرده یا مینویسند و موجبات انحراف و گمراهی دیگران را فراهم میکنند:
لِیَحْمِلُواْ أَوْزَارَهُمْ کَامِلَةً یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَمِنْ أَوْزَارِ الَّذِینَ یُضِلُّونَهُم بِغَیْرِ عِلْمٍ أَلاَ سَاء مَا یَزِرُونَ (25)
ترجمه فولادوند: تا روز قیامت بار گناهان خود را تمام بردارند و [نیز] بخشی از بار گناهان کسانی را که ندانسته آنان را گمراه میکنند آگاه باشید چه بد باری را میکشند.
🤕 آنها باید روز قیامت بار گناهان خود را به طور کامل بر دوش کشند، و هم سهمی از گناهان کسانی را که به خاطر جهل گمراهشان ساختند، بدانید آنها بار سنگین بدی بر دوش میکشند.
🌐منبع:بخش قرآن تبیان
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
💚💜❤💖:
✨﷽✨
👌 داستانک کوتاه:انتخاب نوع بندگی با خداست.
#باورها
#احکام
#داستانها
شماره:58
#چرا_عبادت_خدا_را_طوری_دیگر_نکنیم؟
برای اینکه دلم جلا پیدا کند,تصمیم گرفتم به زیارت امام زاده روستایمان بروم.
با مینی باس راهی روستا شدیم.
داخل مینی باس یک از بچه های روستا که تازه یک سال به دانشگاه رفته بود,کنار من نشسته بود.
به من گفت:اگر کسی بخواهد دانشگاه برود,حتما عقاید خود را باید قوی کند,وگرنه از این رو به آن رو میشود.
گفتم:البته باید دوستان خوب دانشگاهی را انتخاب کند و حرف گوش کن اساتید خوب دانشگاه هم باشد.
و گفتم:حالا چی اتفاقی افتاده؟
گفت:یکی از دانشجویان که هم دوره ایی بودیم,قبلا نماز میخواند الان نمیخواند.
گفتم:از او پرسیدی چرا ترک کرده؟
گفت:بله از او پرسیدم,اما او گفت ترک نکردم,بلکه شیوه عبادتم را عوض کرده ام.
گفتم:عجب,چه طور عوض کرده؟
گفت:او میگفت:عبادت را با دعا و نیایش هم میشود انجام داد,خیلی حس خوبی هم دارد.
گفتم:به دوستت جواب هم دادی؟
گفت:آره,گفتم;خدا این شیوه عبادت را از ما می خواهد نه شیوه دیگر که ما اختراع میکنیم و حس بیشتری داریم.
گفتم:عجب جوابی دادی,می دونی برای چه این شیوه را خدا خواسته؟
گفت:خیلی چیزها گفتن,مثلا تکبر را ازبین می برد.
گفتم: آره شیطان هم در امتحانش به خاطر تکبر رفوزه شد.
خدا میخواست در این امتحان تکبری را که در لایه های زیرین وجود شیطان بود ازبین ببرد
اما شیطان عبادتی که خودش می پسندید,انتخاب کرد ورفوزه شد.
گفت:یعنی شیطان فقط با تکبر به این فلاکت رسید؟
گفتم:بله, شیطان بعد از اینکه تکبر بر او غلبه کرد و ضمن تمرد از عبادت و اطاعت حقتعالی، شروع به جایگزینی نمود و گفت: این عبادت را از من بردار و عبادتی کنم که چنین و چنان باشد و ...
پس به دوستت قضیه رفوزه شدن شیطان را بگو,تا متوجه شود که, حقیقت بندگی خدا، همان است که که خدا میفرماید، نه آن چه بندگانش جایگزین میکنند,وتصور میکنند.
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨
🌹🌹🌹🌹
🌻🌻🌻
🌼🌼
📡چرا باید به شیوه فعلی نماز بخوانیم؟
📢اگر نماز تشکر از خداست و بناست از نعمتهای خداوند تشکر کنیم، چرا حتماً باید نماز بخوانیم و حال آنکه میتوانیم حتی موقع خواب در حالی که در رختخواب خود دراز کشیدهایم، به صورت زبانی از خدا تشکر کنیم و لازم نیست حتما نماز بخوانیم؟
✅در ابتدا گفتنی است؛ نماز تنها جنبه شکرگزارى ندارد، بلکه عبادت چند منظوره است که بدون انجام دادن آن اهداف مشخص شده آن تامین نمیشود، کارکردهای فراوان دیگری در نماز وجود دارد که تنها در پرتو اقامه نماز است که میتوان آنها را محقق ساخت.
✳️ کارکردهایی همچون:
1.طهارت و پاکیزگی از طریق وضو، غسل، لباس پاک و مکان پاک؛
2.رعایت به حلال و حرام از جهت مکان غیر غصبی، آب مباح و لباس مباح؛
3.توجه به زمان و نظم اوقات نماز؛
4.یادآوری اصول اعتقادی در سوره حمد و...؛
5.ارتباط روحی و عاطفی با الگوها و اولیای الهی (انعمت علیهم - عباد الله الصالحین -...)؛
6.اعلام و شعار(اذان و اقامه)؛
7.وحدت و همدلی (نماز جماعت - نمازهای جمعه و عید)؛
8.نشاط (ارتباط با آب در وضو و غسل)
9. همگرایی و نظم اجتماعی با برگزاری نماز جماعت؛(1)
📢حال آیا میتوان گفت که تنها تشکر زبانی قابلیت جایگزینی نماز را دارد؟
✅علاوه بر آنچه گفته شد، تشکر از خداوند نیز وقتى عملى خواهد شد که آنچه او خواسته است ما انجام دهیم؛ نه آنچه که دلمان مىخواهد، چه اینکه روح عبادت، همانا عبودیت و بندگى است، یعنى تسلیم فرمان بودن که طبیعتا باید انضباط و مقرراتى باشد تا بنده را به آن امتحان نموده، روح بندگى را در او پرورش دهند.
برای سپاسگزاری از خدا به وسیله نماز نیز شکل خاصی وجود دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت، خداوند متعال برای نماز آداب و خصوصیات ویژهای قرار داده که باید رعایت شود تاعبادت و تشکر از خدا محسوب شود مثل بیان ذکرهای مخصوص با شرائط خاص و در زمان خاص و معین. بنابراین وقتی ما مامور هستیم که نماز را بپا داریم وبرای نمازاوقات خاصی تعیین شده وارکان خاصی(نیت رکوع سجود و..) قرار داده شده، نمیتوانیم به سلیقه خود عمل کرده و ادعای تشکر از خداوند متعال نیز داشته باشیم!
📢فرق نماز با یوگا چیست؟ چرا نمیشود به جای نماز اعمال یوگا را انجام داد؟
✅یوگا نوعی ورزش همراه با تمرکز است و از آثار معنوی-فرهنگی و تربیتی و ارتباط با مبداء هستی کاملاً تهی است، در حالی که نماز جامعترین و کاملترین راه پرواز از جهان ماده و پیوستن به معبود و معشوق حقیقی و کمال و جمال مطلق است.
هر یک از شرایط، اجزاء، اقوال و افعال نماز دارای معانی و اسراری عظیم و در بردارنده اصول تربیتی و پبام آور فرهنگی خاص هستند که هیچ یک از آنها در یوگا وجود ندارد.
به نظر میرسد، آنچه باعث این مقایسه نادرست شده چند چیز است:
الف- اینکه غالباً نمازهای ما حقیقی و با حضور قلب و آداب باطنی نیست و چون به ژرفای نماز راه نیافته و نماز در هویدای دل ما رسوخ نکرده است، با حرکات دیگری که با نگرش سطحی مشابه است، یکسان انگاشته میشود.
ب- بیتوجهی به اسرار و روح نماز و تعالیم و پیامدهای معنوی، تربیتی، روحانی، دنیوی و اخروی هریک از اجزاء و شرایط آن باعث پناه بردن به ارزشهایی چون یوگا میشود، باید بدانیم که یوگا تنها یک ورزش برای تقویت بعدی از ابعاد درونی انسان است و برای عبادات و نیایش و شکرگزاری آفریدگار نیست.(2)
پینوشتها:
1- مجتبی کلباسی، یکصدو ده پرسش درباره نماز، انتشارات ستاد اقامه نماز، 1388، نهم، ص 114
2- همان.
🌐منبع: فارس
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
دین کده
🌺🌺🌺🌺🌺✨﷽✨
🌹🌹🌹🌹
🌻🌻🌻
🌼🌼
✳️سوالات:
✅هدف از خواندن نماز :
🌐ویکی پرسش:
http://wikiporsesh.ir/%D9%87%D8%AF%D9%81_%D8%A7%D8%B2_%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%86_%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2
پاسخ:
فهرست مندرجات
۱ - هدف از خواندن نماز
۲ - فوائد خواندن نماز
۲.۱ - یاد خدا و آرامش روانی
۲.۲ - عامل باز دارنده از گناه
۲.۳ - قرب معنوی
۲.۴ - گناه زدایی
۲.۵ - غفلت زدایی
۲.۶ - تکبر زدایی
۲.۷ - عامل پرورش فضائل اخلاقی
۲.۸ - همگرایی
۲.۹ - نفی طاغوت و ایستادگی در مقابل ستم
۳ - ضرورت خواندن نماز به صورت عربی
۳.۱ - تعبدی و توقیفی
۳.۲ - جهانی بودن دین اسلام
۳.۳ - مفاهیم بزرگ در اذکار
۳.۴ - حفظ نماز
۴ - علت واجب شدن نماز
۴.۱ - علت وجوب نماز در کلام امام صادق(ع)
۵ - نماز باعث سعادت انسان
۵.۱ - سبک شمارندگان نماز در کلام رسول اکرم(ص)
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
✅چرا باید نماز را در پنج نوبت، و آن هم با آیات و آداب تعیین شده تکرار کنیم، در صورتی که هر وقت بخواهیم، با خدا صحبت میکنیم؟
http://www.x-shobhe.com/shobhe/9101.html
🕌دین کده🕌
╭─═ঊঈ✨✨ঊঈ═─╮
🕌 @din20m 👈عضویت
╰─═ঊঈ🍃🍃ঊঈ═─╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴شهادت حضرت فاطمه علیهاالسلام تسلیت🏴
يا فاطِمَةَ الزَّهْراَّءُ يا بِنْتَ مُحَمَّدٍ يا قُرَّةَ عَيْنِ الرَّسُولِ يا سَيِّدَتَنا وَمَوْلاتَنا اِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكِ اِلَى اللّهِ وَقَدَّمْناكِ بَيْنَ يَدَىْ حاجاتِنا يا وَجيهاً عِنْدَاللّهِ اِشْفَعْ لَنا عِنْدَاللّهِ
اى فاطمه زهرا،اى دختر دلبند محمّد،اى نور چشم رسول خدا اى سرور و بانوى ما،به تو روى آورديم و تو را واسطه قرار داديم و به سوى به تو توسّل جستيم،و تو را پيش روى حاجاتمان نهاديم،اى آبرومند نزد خدا،براى ما نزد خدا شفاعت كن،